derff 06.02.12, 15:28 Z pewnością wpłynełoby to na ograniczenie spozycia i ograniczyłoby zyski mafijne. Państwo powinno miec monopol na handel narkotykami podobnie jak alkoholem papierosami itd Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
voxave Re: Popieram legalizacje narkotyków 06.02.12, 16:02 Deff------twoje twierdzenie jest błędne--nie popieram legalizacje narkotyków. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej256 Niektore kraje jednak zalegalizowaly narkotyki 12.02.12, 23:38 voxave napisała: > Deff------twoje twierdzenie jest błędne--nie popieram legalizacje narkotyków. Niektore kraje jednak zalegalizowaly wszystkie narkotyki, podobno z bardzo dobrym efektem - tzn. spadlo spozycie i znikl handel. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Niektore kraje jednak zalegalizowaly narkotyk 13.02.12, 04:51 Andrzej-----podobno wszyscy ludzie maja swój rozum i instynkt samozachowawczy-----ale ja widze,że nie wswzyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej256 Re: Niektore kraje jednak zalegalizowaly narkotyk 13.02.12, 22:00 voxave napisała: > Andrzej-----podobno wszyscy ludzie maja swój rozum i instynkt samozachowawczy-- > ---ale ja widze,że nie wswzyscy. Sprecyzuj o co ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kufajka-walonkowa Nie popieram 06.02.12, 16:04 Nie popieram legalizacji narkotyków. Jestem za całkowitym zakazem produkcji i sprzedaży alkoholu, papierosów, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
psi-arz Re: Nie popieram 06.02.12, 17:17 Najlepiej wszystkim zabronić wszystkiego !!! - wtedy nareszcie będzie porządek ! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nie popieram 12.02.12, 18:16 kufajka-walonkowa napisała: > Nie popieram legalizacji narkotyków. > Jestem za całkowitym zakazem produkcji i sprzedaży alkoholu, papierosów, itp. No już w USA grupa mądrych podobnie tobie , tak zrobiła z alkoholem , do dziś nie potrafią mafii wtedy zawiązanych wyeliminować . No ale za legalizacją zielska jestem .Twarde prochy won . Odpowiedz Link Zgłoś
5izabela20 Re: Nie popieram 12.02.12, 22:29 Brawo Voxawe! Jedna zdrowa Osoba na tym watku....... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nie popieram 13.02.12, 08:01 5izabela20 napisała: > Brawo Voxawe! Jedna zdrowa Osoba na tym watku....... Gdzie tam zdrowa, całymi dniami u lekarzy przesiaduje :)) Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Nie popieram 13.02.12, 08:19 Kolter---słoneczko ty moje----ja ci zycze takiego zdrowia po pięciu operacjach --jakie ja mam. Nie zaprzeczam,troche dbam ale jako tako sie czuje mimo swoich lat i w dodatku mam młodego ducha-----stary, złosliwy ,zgrzybiały gnomie---pozdróweczko :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nie popieram 13.02.12, 08:23 voxave napisała: > Kolter---słoneczko ty moje----ja ci zycze takiego zdrowia po pięciu operacjach > --jakie ja mam. > Nie zaprzeczam,troche dbam ale jako tako sie czuje mimo swoich lat i w dodatku > mam młodego ducha-----stary, złosliwy ,zgrzybiały gnomie---pozdróweczko :)))))) No a wiesz czemu mnie ostatnio nie było pół roku na forum :)) Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Nie popieram 13.02.12, 08:28 Kolter------nic nie wspomniales----a ja sie jednak martwilam--myślalasm ze nie zyjesz--a jednak Smierci spod kosy sie wywinąles--witaj w tym świecie i baw sie dobrze w życie :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nie popieram 13.02.12, 08:55 voxave napisała: > Kolter------nic nie wspomniales----a ja sie jednak martwilam--myślalasm ze nie > zyjesz--a jednak Smierci spod kosy sie wywinąles--witaj w tym świecie i baw sie > dobrze w życie :))))))) No popatrz i nikt księdza nie wołał :)) Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Nie popieram 13.02.12, 09:06 Kolter---zawsze mialam przeczucie ze jak pojawi sie ksiądz to po mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nie popieram 13.02.12, 09:13 voxave napisała: > Kolter---zawsze mialam przeczucie ze jak pojawi sie ksiądz to po mnie :) Do ciebie to kardynał przyjdzie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
5izabela20 Re: Nie popieram 13.02.12, 15:10 A na co chorujesz? Ja też niestety zdrowa nie jestem, stąd znam masę lekarzy, moze uda mi się coś pomóc..... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nie popieram 13.02.12, 15:15 5izabela20 napisała: > A na co chorujesz? Ja też niestety zdrowa nie jestem, stąd znam masę lekarzy, m > oze uda mi się coś pomóc..... ???? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nie popieram 13.02.12, 07:59 voxave napisała: > Kolter--przecz z narkotykami:( Oma idż już nyny :)) Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: Nie popieram 12.02.12, 20:33 Ale grę w szachy będzie można oglądać? Odpowiedz Link Zgłoś
5izabela20 Re: Popieram legalizacje narkotyków 11.02.12, 18:25 Witam . A dlaczego Ty, Derfff miałbyś umierać, by ograniczyć zyski mafijne? Naprawdę uważasz, że to jest wystarczający motyw? Odpowiedz Link Zgłoś
marek-zakrzewski Jestem przeciwny legalizacji, ale jestem 11.02.12, 22:03 ZA depenalizacją, bo w tej chwili w Polsce jest ponad 30.000 młodych ludzi z wyrokami za posiadanie niewielkiej ilości narkotyków. To jest 10 letni wpis do rejestru osób skazanych który dla młodego człowieka jest bardzo uciążliwy. Często nie można wówczas znaleźć pracy A wszystko za kilka gramów zwykłej trawki. Z resztą polecam świetną audycję na ten temat: nieruchomyporuszyciel.blogspot.com/2011/11/depenalizacja-i-dekryminalizacja.html Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Jestem przeciwny legalizacji, ale jestem 12.02.12, 04:11 ----Marek-----czyli sam widzisz jaka jest skala uzywania narkotyków 30.000 powiadzasz przylapanych a ile nie przylapanych--chcesz aby wiecej naszej młodziezy narkotyzowalo sie--czy ty myslisz logicznie i z troską ? Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: Popieram legalizacje narkotyków 11.02.12, 23:32 derff napisał: > Z pewnością wpłynełoby to na ograniczenie spozycia i ograniczyłoby zyski mafijn > e. > Państwo powinno miec monopol na handel narkotykami podobnie jak alkoholem papie > rosami itd jestem przeciw, nawet tzw miekkie narkotyki niszcza mozg i polaczenia neuronowe Odpowiedz Link Zgłoś
massaranduba Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 17:57 lidka449 napisała: > jestem przeciw, nawet tzw miekkie narkotyki niszcza mozg i polaczenia neuronowe. Wiec w trosce o swoj mozg nie masz obowiazku ich uzywania.Przypominam Ci jednak,ze hasło zerowej tolerancji rodem z USA oraz nierealna wizja społeczeństwa wolnego od narkotykow sa niemozliwe do uzyskania. Odpowiedz Link Zgłoś
5izabela20 Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 20:00 Podział na narkotyki " miękkie " i "twarde", jest sztuczny i nieprawdziwy! Wszystkie są twarde, bo wszystkie niszczą mózg! A swoją drogą, to jedna rzecz jest ciekawa....Wątek o poparciu legalizacji narkotyków opublikowano, a mnie, z moim charytatywnym stowarzyszeniem i bezinteresowną służbą ludziom - wywalono. Coś ta,kiego, no..... Odpowiedz Link Zgłoś
massaranduba Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 20:18 5izabela20 napisała: > Podział na narkotyki " miękkie " i "twarde", jest sztuczny i nieprawdziwy! Wszy > stkie są twarde, bo wszystkie niszczą mózg! To Ty tak twierdzisz.Kazdy czlowiek rozsadny,a przede wszystkim posiadajacy odpowiednia wiedze,nie bedzie sie upieral, że wszystkie środki odurzające i substancje psychoaktywne są tak samo niebezpieczne.Holendrzy np. wykorzystując tę wiedzę, podzielili substancje narkotyczne wlasnie na tzw. miękkie( marihuana i jej przetwory) oraz twarde czyli wszystkie pozostałe. Podzial ten wydaje sie oczywisty,bo jasne jest, że choć wszystkie narkotyki niosą ze sobą ryzyko, to w przypadku marihuany i jej pochodnych niebezpieczeństwa te są względnie niewielkie. A alkohol i tytoń, choć generalnie bardziej niebezpieczne dla zdrowia (zgodnie z wynikami badań naukowych) wrosły w kulturę europejska zbyt głęboko by z nimi walczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 20:38 "Wszystkie są twarde, bo wszystkie niszczą mózg!" Brednie. Marihuana nie zawiera żadnych substancji "niszczących mózg". Zawiera takie, które niszczą psychikę i tym uzależniają. Ale gdyby pójść tą drogą, należałoby zakazać również: - seksu - niektórych uzależnia; - zakupów - niektórych uzależniają; - jedzenia - niektórych uzależnia. "Wątek o poparciu legalizacji narkotyków opublikowano, a mnie, z moim charytatywnym stowarzyszeniem i bezinteresowną służbą ludziom - wywalono. Coś ta,kiego, no....." A pytałaś o to adminów? Ale ja Ci podpowiem, jaka jest prawdopodobnie przyczyna: na forum dyskusyjnym się dyskutuje, a nie wiesza anonse. Odpowiedz Link Zgłoś
5izabela20 Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 20:50 Skad wziąłeś te texty nt bezipeczeństwa marihuany? Poczytaj trochę nie postów, redagowanych przez niewiadomokogo, tylko regularnych książek. Oczywiście nie posądzam Cię o złą wolę. Tylko o popełnianie powszechnego błedu. Jedzenia nie sposób zakazać, bo jest konieczne do życia. I niekorzyści z "przedawkowania" go są mniej groźne niż niekorzyści z zaniechania go w ogóle. Co do zakupów i seksu, owszem, to uzależnia,. ale jest to powszechnie uznawane za patologię. A prawa nie tworzy się w oparciu o patologie społeczne, tylko o przeciętność. Zapraszam na Medforum w celu uzupełnienia tych informacji. Co do bloga, to bloguję na facebooku. Ale blog jest formą statyczną, a ja poszukuję nowych Osób do współpracy. Toteż umieściłam anons w miejscu, gdzie się waśnie rozmawia, by uzyskać odpowiedzi. A swoją drogą, czy ja mówiłam, że od początku będzie łatwo?.... pozdrawuiam Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 21:31 "Skad wziąłeś" Nie "wziąłem". Jestem kobietą od zawsze... Czy ja twierdzę, że marihuana jest bezpieczna? Nigdy w życiu! Betel zresztą też nie jest. "I niekorzyści z "przedawkowania" go są mniej groźne niż niekorzyści z zaniechania go w ogóle." Logiczne. Albowiem nałogowe jedzenie prowadzi najpierw do otyłości, później do problemów z kręgosłupem i układem kostnym, krążeniem, sercem, wątrobą i dopiero na końcu do zgonu, a rezygnacja znacznie szybciej i bez przyległości do zgonu. "ale jest to powszechnie uznawane za patologię." Nie wiem, kto powszechnie to uznaje za patologię, za to wiem, że w społeczeństwie ten problem zazwyczaj jest zamiatany pod dywan. "A prawa nie tworzy się w oparciu o patologie społeczne, tylko o przeciętność." Serio? Prawo się tworzy w oparciu o przeciętność? Ciekawy pogląd. Możesz go rozwinąć? "Zapraszam na Medforum" Dziękuję, ale chyba nie skorzystam. Ja i tak nie mam kiedy spać:D "Toteż umieściłam anons w miejscu" absolutnie do tego nie przeznaczonym. I już. "A swoją drogą, czy ja mówiłam, że od początku będzie łatwo?...." W sensie, że z czym będzie łatwo? Odpowiedz Link Zgłoś
5izabela20 Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 21:51 Zajrzyj proszę Cię na facebooka, to będziesz wiedziała, że problem, którym postanowiłam się zająć, jest 1 z najtrudniejszych w ogóle tematów w Polsce. A Ty dotknęłaś go właśnie, dzięki temu wiem, że traafiłam w serce problemu. Tutaj pisać o tym nie będę, bo raz już za to zostałam wywalona. Na facebooku widać więcej jest dozwolone. Nazywam się Izabela Jurago. I niech to będzie dowód, że nie mam nic do ukrycia, a raczej wręcz odwrotnie. Dlaczego nie masz kiedy spać? Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 22:06 Dlaczego? Chyba z nadmiaru zajęć. Ja może i robię takie wrażenie, jakbym się w tym internecie zajmowała wyłącznie klepaniem bredni, ale tak naprawdę to mam tu poważniejsze sprawy. A możesz mi wrzucić link na maila? Bo grzebanie po fejsbóku przekracza moje możliwości percepcyjne... Odpowiedz Link Zgłoś
5izabela20 Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 22:12 Jasne. To podaj mail Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 22:24 hypatia69@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 22:19 5izabel----popieram twoja niechęć do narkotykow. Odpowiedz Link Zgłoś
5izabela20 Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 22:24 Serdeczne dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Popieram legalizacje narkotyków 13.02.12, 08:00 voxave napisała: > 5izabel----popieram twoja niechęć do narkotykow. No ciebie rozumiem , tyle lat na cugu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Popieram legalizacje narkotyków 13.02.12, 08:21 Kolter---nie rzucaj pomówień na niewinnego człowieka bo sam sie doczekasz jak ci przykopie jaszczurko :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Popieram legalizacje narkotyków 13.02.12, 08:23 voxave napisała: > Kolter---nie rzucaj pomówień na niewinnego człowieka bo sam sie doczekasz jak c > i przykopie jaszczurko :)))))))) No co po marudzić sobie z rana nie mogę , to tylko twoja działka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Popieram legalizacje narkotyków 13.02.12, 08:25 Kolter--nie wiem dlaczego ja ci takie zachowanie przepuszczam---mam slabośc jak do niesfornego bachora.:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Popieram legalizacje narkotyków 13.02.12, 08:56 voxave napisała: > Kolter--nie wiem dlaczego ja ci takie zachowanie przepuszczam---mam slabośc jak > do niesfornego bachora.:)))))) heheheheheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Popieram legalizacje narkotyków 13.02.12, 09:08 Kolter----teraz cie opuszcze, bo ide do dochtora, z dzieckiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Popieram legalizacje narkotyków 13.02.12, 09:14 voxave napisała: > Kolter----teraz cie opuszcze, bo ide do dochtora, z dzieckiem :) No dopiero co pisałem ze całymi dniami u nich przesiadujesz :)) Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Popieram legalizacje narkotyków 13.02.12, 12:41 Juz wróciłam---*Tato* zdrowy więc długo bedzie ze mną--ale on nie ćpa i nigdy nie ćpał. Precz z narkotykami :)))))))))) He,he,he,he,he. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Popieram legalizacje narkotyków 13.02.12, 15:03 voxave napisała: > Juz wróciłam---*Tato* zdrowy więc długo bedzie ze mną--ale on nie ćpa i nigdy n > ie ćpał. > Precz z narkotykami :)))))))))) > He,he,he,he,he. E tam to dupa z niego a nie tato :)) Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Popieram legalizacje narkotyków 13.02.12, 16:00 Kolter--trzeba pilnowac was tzn.swojego męża aby dbal o swoje zdrowie bo panowie zawsze sa gotowi powiedziec że nic im nic nie jest. Przez to lekceważenie problemow tak szybko odchodza a potem w wieku około 6o lat jest jeden mężczyzna na wiele,wiele kobiet. Nie chce zostac sama bo konkurencja w tym przedziale wiekowym jest przeogromna ------a samemu zyc jest smutno :)))))) Dlatego mówie narkotykom przecz,aby jak najwiecej panow żylo na tym świecie i cieszyło swoja obecnościa nas kobiety Sliczne ,prawda :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Popieram legalizacje narkotyków 13.02.12, 20:59 voxave napisała: > Kolter--trzeba pilnowac was tzn.swojego męża aby dbal o swoje zdrowie bo panowi > e zawsze sa gotowi powiedziec że nic im nic nie jest. Nie wiem o co ci chodzi , bo akurat doznałem wstrząsu z powodu katastrofy koło Smoleńska :((( Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Popieram legalizacje narkotyków 14.02.12, 03:45 Kolter----koło ci nawaliło pod Smoleńskiem----co ty tam robisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 20:43 5izabela20 napisała: > Podział na narkotyki " miękkie " i "twarde", jest sztuczny i nieprawdziwy! Wszy > stkie są twarde, bo wszystkie niszczą mózg! Wszystko co dobre niszczy mózg Odpowiedz Link Zgłoś
5izabela20 Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 22:27 Święte słowa! sama piję kawę i palę. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.dziadyga Re: Popieram legalizacje narkotyków 14.02.12, 11:30 Czyli narkotyzujesz się substancją, która jest bardziej szkodliwa niż wiele narkotyków (chociażby marihuana czy LSD) Odpowiedz Link Zgłoś
5izabela20 Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 22:39 Narkomani mają b silny mechanizm zaprzeczania. Stąd mój pomysł, że właśnie przed chwilą rozmawiałam tu z Kilko\rgiem z Nich. A niepotrzebnie uważacie, że jak ktoś tępi narkomanię, znaczy to , że tępi Narkomanów. Chorych się leczy, chorobę się niszczy. To nie znaczy, że tępię jakiegoś X. Y. , bo używa narkotyków. Jeśli na Niego najeźdźam, to tylko po to, by żył. Co nie przeszkadza mi uważać, że nie wie, co mówi. I jeszcze zarzuca mi Ten i Ów, że że nie wytaczam tu naukowej argumantacji. Co?! Pacjentowi w stanie ostrej psychozy też podaje się 20 mg Haloperydolu we wlewie, a nie "dyskutuje". Narkomani! Nie jesteście dla mnie Partnerami do dyskusji, tylko Podopecznymi! I naprawdę w stowarzyszeniu...........tentego, chcemy dla Was jak najlepiej! Własciwie to nawet uważam, że "Narkoman" to złe słowo, bo sugeruje że jesteście jakimś innym rodzajem Człwieka! Nieprawda. o tak jakby cukrzyka uznać za "niedotykalnego". To taka sama prawda. Waszą chorobę (której oczywiście zaprzecacie ) chcemy zniszczyć, a nie Was! Skąd ta wrrogość?..... pozdrawiam Podopiecznych, niezależnie, ile obelg teraz usłyszę... Odpowiedz Link Zgłoś
massaranduba Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 22:56 5izabela20 napisała: (...) No a teraz przyznaj sie,ze nie wiedzialas,ze narkotyki w Holandii NIE sa legalne.Bo nikt w tym watku nie domaga sie calkowitej legalizacji tylko wlasnie szeroko rozumianego humanizmu,ktory tacy laicy jak ty nazywaja wolnoscia narkotykowa.W gruncie rzeczy chodzi przeciez o redukcje szkod,nie zas o nieskuteczne sciganie drobnych posiadaczy Zreszta za eksperymentem holenderskim podążają kolejne państwa (np. Belgia),pewnie maja wiecej rozumu i wiedzy niz Polacy... Mozesz sie nie krepowac i nazywac mnie narkomanka,osobiscie mnie to nie razi,pewnie dlatego,ze Coffee-Shop jest poza sfera moich zainteresowan ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
5izabela20 Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 23:01 Odp. 1 nie wiedziałam. odp. 2 nie jestem laiczką. pozdrawiam jak zawsze. I nie serwuję episkopatpropagandy. Mam scpeptyczny stosunek do Kościoła, natomiast lubię Ludzi. ogólnie. Odpowiedz Link Zgłoś
5izabela20 Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 23:19 Massa, ja czuję, że w Tobie jest dużo życzliwego Człowieka. Więc Ci powiem, skoro tak: ukończyłąm pedagogikę specjalną na UŁ w 2004, mam dodatkową specjalizację z terapii uzależnień. Wybacz, że nie załączę certyfikatu, uważam zresztą, że jeszcze w wielu wypadkach brakuje mi doświadczenia. Ale mam 34 lata i uważam, że jestem..... wybacz.....za ładna, by brać narkotyki i niszczyć się, załozę się, że Ty też. Co więcej, identyfikuję się szeroko z Osobami z Problemami - bo tak Ich nazywam. Prowadzę stowarzyszenie - nazwa została już raz stąd wywalona,. - bo widziałam, jak umierają Osoby, które brały narkotyki, przeszły detoks,i organizm tak się buntował, e nie przeżyli.....nie chcę tego dla nikogo, nawet dla kogoś, kogo kompletnie nie znam i tylko rozmawiam z Nim na Forum. Osoby z Problemami, mają zmienione myślenie, nie mówię, ze na gorsze. Ale za to tak mocno, że aż tego nie dostrzegają. W liceum byłam w klasie, ze śliczną i b miłą Dziewczyną . Używała narkotyków. Raz, jak byłyśmy u Niej, Ona wyciągnęła foliowe paczuszki z amfetaminą i pokazała mi. I powiedziała: NIGDY TEGO NIE PRÓBUJ. TY BYŚ NIGDY Z TEGO NIE WYSZŁA. To na mnie zrobiło cholerne wrażenie. Jeszcze czegoś takiego nie słyszałam z ust Osoby, która brała. I co w tym własciwie jest tak przyjemnego,że tak uzależnia? Taka amfetamina albo marihuana. Przecież skoro ktoś powtarza to mimo ryzyka..... to musi w tym być coś fajnego. Tak, ja mam wszelkie dane na narkomankę. Dlatego nigdy nie spróbuję. Mimo to jednak chciałabym wiedzieć, jaki w tym tkwi podstęp..... wyjaśnisz mi? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
massaranduba Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 23:31 > Dlatego nigdy nie spróbuję. Mimo to j > ednak chciałabym wiedzieć, jaki w tym tkwi podstęp..... wyjaśnisz mi? pozdrawia > m Bardzo mi przykro,ale chyba pomylilas adres.Nie wiem co przyjemnego jest w braniu narkotykow,nie pije tez alkoholu i nie pale,nie jem miesa.Z uzaleznien to tylko brydz i kawa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen bos glupi! IP: *.dc.dc.cox.net 12.02.12, 07:27 wszedzie, gdzie zalegalizowano narkotyki, ludzie zwlaszcza dzieci uwyzwali ich znacznie wiecej niz tam, gdzie byly nielegalne. Odpowiedz Link Zgłoś
massaranduba Re: bos glupi! 12.02.12, 17:46 Gość portalu: zen napisał(a): > wszedzie, gdzie zalegalizowano narkotyki, ludzie zwlaszcza dzieci uwyzwali ich > znacznie wiecej niz tam, gdzie byly nielegalne. Nieprawda.W Holandii decyzja o pozorej legalizacji marihuany okazała się po ponad 30 latach niezwykle trafną. Państwo zamiast bowiem finansować bezsensowne działania Policji, prokuratur i sądów, pieniądze podatników wykorzystuje znaczenie efektywniej na leczenie uzaleznionych i ich "powrot do spoleczenstwa". Odpowiedz Link Zgłoś
modrzewik3 Re: bos glupi! 12.02.12, 18:02 nieprawda jest co piszesz. ludzie uzywaja narkotykow wiecej kiedy sa one legalne, bo uwazaja ze sa bezpieczne. A nie sa. To udowodnione ponad wszelka watpliwosc. narkotyki zabiajaja, jednych predzej, drugich wolniej. Odpowiedz Link Zgłoś
massaranduba Re: bos glupi! 12.02.12, 18:09 modrzewik3 napisał: > nieprawda jest co piszesz. ludzie uzywaja narkotykow wiecej kiedy sa one legaln > e, bo uwazaja ze sa bezpieczne. Narkotyki w Holandii nie są legalne i twierdzenie inne jest nieprawdą.Zasade dzialania holenderskiego prawa wytlumaczylam wczesniej,jesli nie zrozumiales-trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: bos glupi! 12.02.12, 18:18 massaranduba napisała: > modrzewik3 napisał: > > > nieprawda jest co piszesz. ludzie uzywaja narkotykow wiecej kiedy sa one > legaln > > e, bo uwazaja ze sa bezpieczne. > > Narkotyki w Holandii nie są legalne i twierdzenie inne jest nieprawdą.Zasade dz > ialania holenderskiego prawa wytlumaczylam wczesniej,jesli nie zrozumiales-trud > no. Gdzieś tu było zestawienie z którego wynikało ze holenderska młodzież mało co interesuje się tym co dozwolone Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: bos glupi! 12.02.12, 18:19 Gość portalu: zen napisał(a): > wszedzie, gdzie zalegalizowano narkotyki, ludzie zwlaszcza dzieci uwyzwali ich > znacznie wiecej niz tam, gdzie byly nielegalne. Kłamiesz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 330 kropek Trzysta trzydzieści kropek IP: 66.90.73.* 12.02.12, 14:00 ........................................................................................................................................................... ........................................................................................................................................................... .................... Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 14:45 W Holandii juz to przerabiali i zaostrzaja polityke narkotykowa,bo liberalizacja dawala tylko negatywne skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 16:59 Mag----tak tez sadze ---latwy dostep,wiecej naszych dzieciaków zycie zmarnuje :( Odpowiedz Link Zgłoś
massaranduba Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 17:37 magnusg napisał: > W Holandii juz to przerabiali i zaostrzaja polityke narkotykowa,bo liberalizacj > a dawala tylko negatywne skutki. Nieprawda.W Holandii obowiązuje w procesie karnym tzw. zasada oportunizmu, pozwalająca uelastycznić prawo. W jej wyniku Ministerstwo Sprawiedliwości ustala hierarchicznie najważniejsze do osiągnięcia cele . Zażywanie marihuany jest na samym dole tej hierarchii. Dlatego rzeczywisty zakres ścigania jest bardzo niewielki,a dla organów ścigania jest najmniej ważny w świetle całościowej polityki walki z narkomanią. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 18:20 magnusg napisał: > W Holandii juz to przerabiali i zaostrzaja polityke narkotykowa,bo liberalizacj > a dawala tylko negatywne skutki. Nic nie zaostrzyli ,po prostu dość mają rzygających na ich ulicach obcokrajowców . Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 18:43 W samych tylko USA od kiedy wprowadzono Wojne z Narkotykami (War on Drugs) ilość osadzonych w więzieniach zwiększyła się czterokrotnie. A kiedy wypowiedziano wojnę widać dokładnie na tych wykresach. Nawet bez znajomości języka en.wikipedia.org/wiki/Incarceration_in_the_United_States Czy USA wygrywają wojnę z narkotykami? Odpowiedz Link Zgłoś
kumple.best Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 20:52 Za legalizacją narkotyków i kontrowersjami kryje się fundamentalne pytanie- czy dorosły człowiek ma prawo zrobić ze swoim życiem co chce? Moim zdaniem jeżeli nie krzywdzi innych- tak. Narkotyki i to wszystkie powinny być legalne. Prawdopodobnie tuż po legalizacji wzrośnie gwałtownie ich spożycie- ale czy to źle? Niech się słabsza część społeczeństwa sama wyeliminuje. Korzyści: - mega wpływy do budżetu - możliwość ograniczenia urzędników w resortach siłowych o kilkanaście/kiladziesiąt procent - wolne miejsca w ZK - szybsze Sądy - upadek większości gangów Wady można wyeliminować: - wzrost spożycia- po parunastu miesiącach i zgonach ćpunów większość społeczeństwa by się opamiętała - koszty leczenia- wprowadzić zapis, że w razie stwierdzenia narkotyków w organiźmie pacjenta musi zwrócić pieniądze za leczenie - przestępczość- wolne siły policyjne skierować na ulicę do patrolowania miast Odpowiedz Link Zgłoś
5izabela20 Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 20:56 Ale państwo jest także instytucją opiekuńczą. Należy do niego także ochrona zdrowia. każdego z nas. Dlatego na narkotyki nie można pozwolić Odpowiedz Link Zgłoś
5izabela20 Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 20:56 Poza tym każdy, kto przyjmuje narkotyki - krzywdzi innych. Choćby włąsną Rodzinę Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 21:00 5izabela20 napisała: > Poza tym każdy, kto przyjmuje narkotyki - krzywdzi innych. Choćby włąsną Rodzinę Niektórzy biorą bo go rodzina skrzywdziła. Odpowiedz Link Zgłoś
5izabela20 Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 22:06 I narkotyki to jest obrona przed toksyczną rodzina? No nie..... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 20:59 5izabela20 napisała: > Ale państwo jest także instytucją opiekuńczą. Należy do niego także ochrona zdr > owia. każdego z nas. Dlatego na narkotyki nie można pozwolić Państwo im mniej ma coś do mnie to tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
massaranduba Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 21:09 5izabela20 napisała: > Ale państwo jest także instytucją opiekuńczą. Należy do niego także ochrona zdr > owia. każdego z nas. Dlatego na narkotyki nie można pozwolić A na alkohol i tyton mozna ? :-) Pytam retorycznie,poniewaz wedlug mnie,najardziej wlasciwy jest wlasnie model holenderski-a wiec stanowisko pomiedzy calkowita wolnoscia, a calkowitym zakazem.To wlasnie model,w ktorym zwalczanie narkomanii pozostawia sie przede wszystkim organom scigania,lamie podstwowe prawo czlowieka do wolnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
5izabela20 Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 21:59 Nieprawda. Nie oszukujmy się, że Osoby, używające narkotyków, krzywdzą tylko Siebie. tym bardziej, że niektórzy z Nich to dealerzy. Zresztą moje stanowisko jest takie, że narkomania jest chorobą, a zatem Osobie, używającej narkotyków, należy sie przede wszystkim leczenie. Co do alkoholu i tytoniu, to według mnie nie byłobyv źle tego także zakazać, choć to może już za daleko posunięty rygor. No i nie będę nikogo męczyć cytatami. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
5izabela20 Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 22:00 A co rozumiesz przez stan pośredni międy całowitym zakazem i całkowitą wolnoscia? Odpowiedz Link Zgłoś
massaranduba Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 22:03 5izabela20 napisała: > A co rozumiesz przez stan pośredni międy całowitym zakazem i całkowitą wolnosci > a? No widzisz,Twoje pytanie jest najlepszym dowodem na to,ze,z calym szacunkiem,niektorzy sa wrecz impregnowani na wiedze.Przeczytaj uwaznie caly watek,wydaje mi sie,ze dosyc jasno zostalo to opisane na przykladzie Holandii. Odpowiedz Link Zgłoś
5izabela20 Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 22:09 Jestem terapeutą uzależnień. Impregnowana na wiedzę? Nie, po prostu nie zawracam sobie głowy sofizmatami. Odpowiedz Link Zgłoś
5izabela20 Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 22:10 PS> Nie spytałam, co to jest model holenderski, tylko co Ty przez niego rozumiesz. Jest róznica? Odpowiedz Link Zgłoś
massaranduba Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 22:16 5izabela20 napisała: > PS> Nie spytałam, co to jest model holenderski, tylko co Ty przez niego roz > umiesz. Jest róznica? Rozumiem to co napisalam,czego nie rozumiem tego nie pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
massaranduba Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 22:21 5izabela20 napisała: > Jestem terapeutą uzależnień. Naprawde ???????? > Impregnowana na wiedzę? Nie, po prostu nie zawracam sobie głowy sofizmatami. Tym bardziej bardzo mnie dziwi,ze powtarzasz powszechnie krazace mity,a nie podpierasz sie wiedza fachowa. Najsmutniejsze jest jednak to,ze nie widzisz potrzeby dyskusji,poniewaz jak twierdzisz wiekszosc spoleczenstwa jest "przeciw".Przeciw czemu? Tego tez nie wiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
5izabela20 Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 22:23 " Naprawdę"? Naprawdę. Po prostu z pewnymi Osobami sie nie dyskutuje... Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 22:27 Massa----do nieszczęscia z powodu alkoholu chcesz dodac w naszym kraju jeszcze narkotyki--czy wy ludzie szaleju sie najedliście.Dla zachcianki paru facetów takie niebezpieczeństwo na nasze dzieci sprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
massaranduba Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 22:34 voxave napisała: > Dla zachcianki paru facetów ta > kie niebezpieczeństwo na nasze dzieci sprowadzić. Przyjelas bledna zasade,ze ktos bedzie tym naszym biednym dzieciom wciskac te narkotyki do gardla :-) Odpowiedz Link Zgłoś
5izabela20 Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 22:41 Voxawe, Kobieto o Zdrowym Mózgu! Chcesz dołączyć do Stowarzyszenia, którego nazwy nie oge t wymienić, bo mi nie opublikują>?! Zajmujemy się ochroną zdrowia - ochroną Podopiecznych i Przedstawicieli. Mam zaszczyt być prezesem Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 22:49 Nie wiem w jaki sposób mogłabym służyc pomoca--ale moger spróbowac bo przeogromna we mnie jest chec zatrzymania tego groźnego zjawiska---zapisalasm sobie twoje imie i nazwisko poszukam Ale na moja poczte GW mozesz podac namiary. Odpowiedz Link Zgłoś
5izabela20 Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 22:59 Moje GG: 34905118. Jak Ci na imię? Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 23:04 5izabela------Teresa :) Odpowiedz Link Zgłoś
massaranduba Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 23:04 5izabela20 napisała: > Voxawe, Kobieto o Zdrowym Mózgu! Chcesz dołączyć do Stowarzyszenia, którego naz > wy nie oge t wymienić, bo mi nie opublikują>?! Zajmujemy się ochroną zdrowi > a - ochroną Podopiecznych i Przedstawicieli. Mam zaszczyt być prezesem No tak,a pozniej jest zdziwienie,ze sie leci na Osla.... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 23:07 Massa---to jest taki gorący i powazny temat, że mam nadzieje że nie poleci bo nikt juz nic .... Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 22:46 Massa----zobacz co sie stało jak uwolniono seks---mamy nie tylko u nas, nastolatki w ciazy i to nagminnie,nie jestem konserwa ale obserwuje--wszystko co sprowadza nieszczęście na człowieka z chwilą uwolnienia dostepu do niego-----przerodzilo sie w klęskę. Odpowiedz Link Zgłoś
5izabela20 Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 22:44 Oni też są Dziećmi, Voxawe. niestety, Dziećmi cholernie upartymi......ale w sumie to nawet Ich troche rozumiem. Nie narkotyki, nie. Ale też mają w głowie jakąś idee, dla której gotowi są pracować, a nawet.....umrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 22:52 Ja przez kilkadziesiat lat walczylam u bliskiej mi osoby z uzależnieniem od alkoholu-----dwie osoby w rodzinie uzależnione od lekow psycho----jedna juz nie zazywa i dobrze sie czuje. Ten temat uzależnień jest mi bardzo bliski i jak słysze takie lekkomyślne przyzowlenia to jestem przerazona. Odpowiedz Link Zgłoś
5izabela20 Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 22:57 Więc dołącz do nas! Tylko uprzedzam, że to wolontariat. W planach m. in. nawiązywanie współpracy z siecią łódzkich szkół, by przeciwdziałąć tam narkomanii, zaburzeniom i podobnym.Jak na pewno wiesz, licea są istnym kłębowiskiem takich problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 23:06 Nie jestem z Lodzi ani nawet w pobliżu-----ale mieszkam ,granicze z liceum to doskonale wiem co tam sie dzieje w takim małym miasteczku jak moje. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.dziadyga Re: Popieram legalizacje narkotyków 14.02.12, 11:36 > - koszty leczenia- wprowadzić zapis, że w razie stwierdzenia narkotyków w organ > iźmie pacjenta musi zwrócić pieniądze za leczenie To nie jest możliwe. Przy takim założeniu bo trzeba by to samo zrobic z alkoholem czy tytoniem a może i nawet cukrem. Odpowiedz Link Zgłoś
5izabela20 Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 20:59 Właściwie jaki jest cel tego watku? Ja popieram ...... choćby śledztwo w sprawie katastrofy Smoleńskiej i nie wypełniam tym Forum. Po co pisać o tym, czemu większość Narodu jest przeciwna? Chyba tylko po to, by prowokować... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 21:02 5izabela20 napisała: > Właściwie jaki jest cel tego watku? No żebyś mogła po marudzić . Ja popieram ...... choćby śledztwo w sprawi > e katastrofy Smoleńskiej i nie wypełniam tym Forum. Dostałabyś zgłuchę i odechciałoby ci się tej ePISkopatpropagandy Po co pisać o tym, czemu większość Narodu jest przeciwna? Chyba tylko po to, by prowokować... No a szacunek demokratycznej większość do mniejszości ?? Odpowiedz Link Zgłoś
5izabela20 Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 22:05 Demokracja to jest dopiero wygłup. A episkopatpropaganda? Ja nie jestem zbyt praktykująca./ Ale skoro z powodu katolicyzmu muszę być uznana za moherowy beret, to już trudno..... jakoś mnie to specjalnie nie boli..... z relihgią to nie ma zbyt wiele wspólnego. Ja jestem za to wyznawczynią nauki. A tu każdy zalogowany Użytkownik moż e dodawać nowe wątki, więc gdybym chciała pomarudzić w stylu Radia Maryja to mogę gdziekolwiek. Dostałabyś zgłuchę i odechciałoby ci się tej ePISkopatpropagandy a to jest karalne akurat Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Popieram legalizacje narkotyków 13.02.12, 07:59 5izabela20 napisała: > Demokracja to jest dopiero wygłup. No ale ponoć nic lepszego nie wynaleziono . > A episkopatpropaganda? Ja nie jestem zbyt pr > aktykująca./ Ale skoro z powodu katolicyzmu muszę być uznana za moherowy beret, > to już trudno..... jakoś mnie to specjalnie nie boli..... z relihgią to nie ma > zbyt wiele wspólnego. No ale nie wiem czy wiesz , na forach GW tylko moherowe towarzystwo w kółko pieprzy o katastrofie samolotu pod Smoleńskiem . >Ja jestem za to wyznawczynią nauki. A tu każdy zalogowany Użytkownik moż e dodawać nowe wątki, więc gdybym chciała pomarudzić w stylu Radia Maryja to mogę gdziekolwiek. No jak na razie nie znamy tu twoich możliwości marudzenia :) > Dostałabyś zgłuchę i odechciałoby ci się tej ePISkopatpropagandy Hehehehehehehe ty chyba nie wiesz jak fatalna mam tu opinię :)) > a to jest karalne akurat Nie dygaj nic nie takie rzeczy na klatę przyjmuję :)) Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Popieram legalizacje narkotyków 13.02.12, 08:24 Kolter-----a cóz to za klata--raptem dla malego ptaszka--juz jest taki jeden rzeźbiarz na forum nastepny Narcyz sie znalazł.:))))))))) Buziaki dziecinko. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Popieram legalizacje narkotyków 13.02.12, 08:55 voxave napisała: > Kolter-----a cóz to za klata--raptem dla malego ptaszka--juz jest taki jeden rz > eźbiarz na forum nastepny Narcyz sie znalazł.:))))))))) > Buziaki dziecinko. Gdyby twój Tato miał takiego ptaszka :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Popieram legalizacje narkotyków 13.02.12, 09:09 ----Kolter--możesz być pewny że ma --nie siedzialabym z nim ponad 4o lat:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Popieram legalizacje narkotyków 13.02.12, 09:15 voxave napisała: > ----Kolter--możesz być pewny że ma --nie siedzialabym z nim ponad 4o lat:)))))) Z nim czy na nim ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Popieram legalizacje narkotyków 13.02.12, 12:16 Kolter----nagle straciles umiejetnośc czytania----smakoszu marysi:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
5izabela20 Re: Popieram legalizacje narkotyków 13.02.12, 15:15 Nie obchodzi mnie, co mówią inni. Może na forach GW ( nawet nie wiem, co to) ak gadają. A zbieżność opinii jest przypadkowa. W takim razie skoro, na tych forach nonstop gadają o katastrofie smoleńskiej, więc ja powiem inaczej : wszyscy będący jako tako w temacie, wiedzą, że to był zamach. Zapraszam, do poczytania " Uważam, rze". Sporo tam o tym piszą. I są na to rzeczowe dowody. A przyznasz, że to była katastrofa zupełnie jedyna w swoim rodzaju, dlatego jak pierwsza przyszła mi do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Popieram legalizacje narkotyków 13.02.12, 16:02 5izabela--ty tak o tej katastrofie na serio----to źle trafilas. Odpowiedz Link Zgłoś
5izabela20 Re: Popieram legalizacje narkotyków 13.02.12, 17:18 To był tylko przykład. Jeden z wielu. wiem, że źle trafiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Popieram legalizacje narkotyków 13.02.12, 17:29 5izabela----szkoda, bo fajna jesteś.:) Odpowiedz Link Zgłoś
5izabela20 Re: Popieram legalizacje narkotyków 13.02.12, 17:40 Ja też żałuję. A co masz na myśli, to też tajenica..... To, że Ktoś jest innej orientacji politycznej, to dla mnie nie przeszkoda, żeby pisać, klikać, czy wypić razem kawę./ Jeżeli Ty, Voxawe, uważasz, że tak, to faktycznie szkoda..... A swoją drogą to 1 rzecz jest ciekawa.... natychmiast, gdy sie na tyle odblokowałam, żeby kilku Osobom nawrzucać, to dostałam komplment: napisałąś, że jestem fajna. Ja o Tobie to samo uważam. I nie uważam, że Osoby o orientacji lewicowej to zawsze źli Ludzie. Nie generalizuję. I jestem nadal otwarta na dyskusję Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Popieram legalizacje narkotyków 13.02.12, 20:59 voxave napisała: > 5izabela--ty tak o tej katastrofie na serio----to źle trafilas. Dokładnie źle i to z ogromnym rozrzutem Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Popieram legalizacje narkotyków 13.02.12, 20:57 5izabela20 napisała: : wszyscy będący jako tako w temacie, wiedzą, że to był zamach. Zapomniałaś dodać wszyscy z PIS . Zapraszam, do > poczytania " Uważam, rze". Sporo tam o tym piszą. I są na to rzeczowe dowody. No wiemy PIS gadzinówka wie jak trafić do trafionych . > A przyznasz, że to była katastrofa zupełnie jedyna w swoim rodzaju, dlatego jak > pierwsza przyszła mi do głowy. No fakt, nigdy nie zginał urzędujący prezydent Polski o tyle jest to nietypowa katastrofa . na tym kończy się nietypowość tej katastrofy . Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Popieram legalizacje narkotyków 14.02.12, 03:49 Kolter------i co ty na to,taka młoda i niegłupia dziewczyna a takie poglady skrajne---jak do tego podejść.34 lata a już karczek skręcony. Odpowiedz Link Zgłoś
massaranduba Re: Popieram legalizacje narkotyków 12.02.12, 21:11 5izabela20 napisała: > Po co pisać o tym, czemu wi > ększość Narodu jest przeciwna? Chyba tylko po to, by prowokować... A myslenie powoduje plesn na mozgu.... Odpowiedz Link Zgłoś