Dodaj do ulubionych

Wzruszenie

23.06.12, 21:57
Czy was to wzrusza:
www.sport.pl/euro2012/1,127120,11999145,Euro_2012__Niesamowity_gest_Portugalczykow_wobec_Opalenicy.html
Bo mnie mimo wszystko tak...
Obserwuj wątek
    • andrzej256 Re: Wzruszenie 23.06.12, 22:03
      andrzej256 napisał:

> Czy was to wzrusza:
      > www.sport.pl/euro2012/1,127120,11999145,Euro_2012__Niesamowity_gest_Portugalczykow_wobec_Opalenicy.html
      > Bo mnie mimo wszystko tak...

Wzrusza mnie tez to:
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/5,114944,11996770,Merkel_na_gdanskim_stadionie__kibicuje_Niemcom_i_zartuje.html?i=3
      • billy.the.kid Re: Wzruszenie 24.06.12, 08:45
        no, miły, sympatyczny gest. ale zeby NIESXAMOWITY?????????????
      • artjomka Re: Wzruszenie 25.06.12, 07:56
        No nie - z to Merkel to trza szczero partyjno rozmowe przeprowadzic! Bo jak mozna na staropolskim stadionie w Danzig kibicowac Niemcom. Nawet jak sie jest kanclerzowa Niemiec, a tam na murawie Niemcy grajo!
        Po prostu skandal!
        Nie pani Merkel napisze samokrytyke, ktoro opublikowac powinni wszystkie polskie szmatlawce.
        No bo nie bedzie nam tu German plul w twarz!
        Pozdro!
        Polska Kargulem silna!
    • Gość: inkwizytor Re: Wzruszenie IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.06.12, 09:00
      W dobie powszechnego chamstwa, wszechobecnej agresji i braku kultury, miły, serdeczny gest reprezentacji Portugalii jest czymś wyjątkowym. Zadziwia i wzrusza. A przecież każda reprezentacja powinna zrewanżować się czymś miłym za serdeczne powitanie i traktowanie w trakcie pobytu. Zapominamy o jakże prostych mechanizmach rządzących światem, a mianowicie, że chamstwo rodzi chamstwo, agresja agresję a kulturalne, serdeczne traktowanie kulturalną i serdeczną reakcję. Cieszy, że Portugalczycy zachowali się normalnie. Przynajmniej oni. I to oni zaskarbili sobie naszą sympatię.
      • lepian4 Re: Wzruszenie 25.06.12, 11:02
        Cieszysz síe, ze Portugalczycy zachowali sie normalnie, normalnych Polakow juz nie dostrzegasz.
        Jakos mnie to nie dziwi.
        • Gość: inkwizytor Re: Wzruszenie IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.06.12, 11:16
          lepian4 napisał:

> Cieszysz síe, ze Portugalczycy zachowali sie normalnie, normalnych Polakow juz
          > nie dostrzegasz.
          > Jakos mnie to nie dziwi.

A mnie z kolei dziwi Twoja reakcja.
          Napisałem przecież, że Portugalczycy zachowali się normalnie, rewanżując się za miłe i serdeczne traktowanie mieszkańców Opalenicy. I ten miły, serdeczny gest został nie wiedzieć czemu potraktowany jako ewenement, szeroko komentowany przez media. A przecież tak powinno być zawsze, stać się codziennością. I na ten aspekt sprawy zwracałem uwagę.
          • lepian4 Re: Wzruszenie 25.06.12, 11:43
            Tak sie twoj zachwyt Polakami przejawia: "W dobie powszechnego chamstwa, wszechobecnej agresji i braku kultury, miły, serdeczny gest reprezentacji Portugalii jest czymś wyjątkowym."

W sumie to postawa Polakow byla wyjatkowa. Gest Portugalczykow jest tylko milym podziekowaniem za przyjazna goscine. Sprawdzilem w przyjaznych Polsce mediach (holendersko-angieslo-izraelskich) i okazuje sie, ze nie dostrzegli tego wydarzenia. Pamietaja jedynie malpie okrzyki w Krakowie. I to pomimo tego, ze najpierw sami to sobie wymyslili, naoczni swiadkowie nie potrafili tego potwierdzic...
            • Gość: inkwizytor Re: Wzruszenie IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.06.12, 11:59
              lepian4 napisał:

> W sumie to postawa Polakow byla wyjatkowa.

Czy ja wiem? Polacy na ogół są serdeczni wobec gości. I witają ich z polską serdecznością i gościnnością.

> Gest Portugalczykow jest tylko milym
              > podziekowaniem za przyjazna goscine.

No właśnie o tym pisałem.
              • lepian4 Re: Wzruszenie 25.06.12, 14:21
                No, niech ci bedzie! Cudem jest, ze to wlasnie Andrzej ten watek zalozyl. To kompletnie burzy jego swiatopoglad.

Szkoda, ze Klosowski z wrazenia schowal glowe do pisaku. Tak pozytywnych relacji o polskich chlopach nasz szanowny inteligent nie przezyje.
      • piwi77.0 Re: Wzruszenie 25.06.12, 12:19
        Gość portalu: inkwizytor napisał(a):

I to oni zaskarbili sobie naszą sympatię.

Za co, za głupi transparent? Na sympatię pracuje sie trochę dłużej i jednorazowy bezkosztowy gest to trochę za mało. A za pobyt już zapłacili? (Tak się pytam, z ciekawości).
        • Gość: inkwizytor Re: Wzruszenie IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.06.12, 12:25
          piwi77.0 napisał:

> Za co, za głupi transparent?

Zauważ, że tylko oni wykonali taki sympatyczny gest, jak dotąd.
          • piwi77.0 Re: Wzruszenie 25.06.12, 12:27
            Nie ziębią i nie grzeją mnie czyjeś gesty, u mnie się liczy, czy rachunki w terminie popłacone.
            • Gość: inkwizytor Re: Wzruszenie IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.06.12, 12:36
              Kutwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka