Dodaj do ulubionych

Ktos oblał farbą pomnik JPII

06.09.12, 16:32
w naszym miasteczku-----akurat szłam rano na basen i złapała mnie ekipa miejscowej tv na wywiad co ja na to.
Wiec ja na to,że uważam to za barbarzyństwo i sa inne formy protestu.....i chciałam sie dalej wymądrzyć a tu bateria w mikrofonie wysiadła---wychodzą na łowy i zapominają zasilić baterie.

I tak jedyna szansą zostania gwiazda mnie ominęła.

Co za mizeria i bylejakość ..:(((
Obserwuj wątek
    • bling.bling Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII 06.09.12, 16:38
      wciskałaś politpoprawne komunały. W telewizji trwam mikrofony są napędzane mocą boską.
      • voxave Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII 06.09.12, 16:44
        To nie było Trwam to miejscowa kablówka więc nic z Bogiem nie miala.Sprzęt byle jaki nie taki jak Trwam.
        A co do kwestii oblania farba to sie nie odniesiesz ?
        • bling.bling Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII 06.09.12, 17:20
          Kiedyś były na rynkach pręgierze i każdy, przynajmniej teoretycznie mógł wyrazić swoje niezadowolenie łomocąc taki pręgierz ile się dało. Teraz komuniści i lewactwo nastawiało pomników jakiś gdzie się sprzeciwiając się prawu naturalnemu i na efekty upadku cywilizacji chrześcijańskiej czekać długo nie trzeba. Dziś nawet głupiej farby wylać nie można. Komuna w całej krasie
    • Gość: ka_p_pa Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII IP: *.interwan.pl 06.09.12, 17:24
      Jakim kolorem?
      • voxave Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII 06.09.12, 18:41
        Kappa--nie wiem, bo już wytarli jak ja dotarłam.Ale małe zacieki wskazywały na biały albo żółty. .
        • Gość: ka_p_pa Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII IP: *.interwan.pl 06.09.12, 20:22
          Dzierżyńskiemu na czerwono ręce malowali swego czasu...
        • bling.bling Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII 06.09.12, 22:01
          może to zwykła szczyna była. Wielkie mi halo zrobili a to pewnie miejscowy obszczymurek się odlał staropolskim zwyczajem.
        • angelfree Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII 07.09.12, 22:28
          > Kappa--nie wiem, bo już wytarli jak ja dotarłam.Ale małe zacieki wskazywały na
          > biały albo żółty. .

Czyli kolory papieskie.
          Może to nie było oblanie, tylko pomalowanie.
      • Gość: rossdarty Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 06.09.12, 22:58
        Jeśli ma to dotyczyć papieża to stawiam na żółty, co Voxi fifty fifty potwierdza.

A tak już na poważnie, to popatrz:
        Z kamienia farba zeszła, a Ty masz łapy jak przy żółtaczce...
        • Gość: ka_p_pa Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII IP: *.interwan.pl 06.09.12, 23:20
          Gość portalu: rossdarty napisał(a):

> Jeśli ma to dotyczyć papieża to stawiam na żółty, co Voxi fifty fifty potwierdz
          > a.
          >
          > A tak już na poważnie, to popatrz:
          > Z kamienia farba zeszła, a Ty masz łapy jak przy żółtaczce...

?? to do mnie?
          Łapy przy żółtaczce?
          • Gość: rossdarty Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 06.09.12, 23:39
            Gość portalu: ka_p_pa napisał(a):

> Łapy przy żółtaczce?

No własnie...:D
            Trudno będzie to wytłumaczyć....
    • misiu-jeden Chóralny głosik? 06.09.12, 17:39
      Pewnie śpiewałaś im chóralnym głosikiem, pływaczko ;)
      • voxave Re: Chóralny głosik? 06.09.12, 18:42
        misiu-jeden napisał:

> Pewnie śpiewałaś im chóralnym głosikiem, pływaczko ;)

A to ty ,mój głośny wielbicielu :)

• bkn5 Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII 06.09.12, 19:41
      kiedyś oblewano farbą pomniki Lenina i Dzierżyńskiego a teraz JPII , takie czasy...
      • kolter-xl Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII 06.09.12, 22:58
        bkn5 napisała:

> kiedyś oblewano farbą pomniki Lenina i Dzierżyńskiego a teraz JPII , takie czasy...

Ta, w mojej wsi na terenie odgrodzonym od miasta ruscy mieli osiedle mieszkaniowe ,sklepy i kantynę ,no i popiersie Lenina .Nie było problemu żeby tam wejść.Kiedyś sprzedawali w kantynie cukierki ale pod warunkiem ze od razu musisz kupić śledzie,cuchnęły obrzydliwie . Zanim przyjechała Polska milicja ze 30 kilo tych siedzi odbiło się od łysego łba Lenina.
    • piwi77.0 Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII 06.09.12, 20:47
      Ja już nie potrafie sie w tym wszystkim połapać. Za Solidarności chlapanie farbą po tym co publiczne, było oznaką męstwa, a dzisiaj jest oznaką barbarzyństwa. Żeby jeszcze rozchodziło się o symbol państwa czy Narodu, ale o pomnik jakiegoś marginalnego głupka tyle krzyku?
      • Gość: inkwizytor Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.09.12, 22:13
        piwi77.0 napisał:

> Żeby jeszcze rozchodziło się o symbol państwa czy Narodu, ale o pomnik jakiego
        > ś marginalnego głupka tyle krzyku?

Licz się ze słowami.
        • bling.bling Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII 06.09.12, 22:19
          Gość portalu: inkwizytor napisał(a):

> piwi77.0 napisał:
          >
          > > Żeby jeszcze rozchodziło się o symbol państwa czy Narodu, ale o pomnik ja
          > kiego
          > > ś marginalnego głupka tyle krzyku?
          >
          > Licz się ze słowami.

lepszy marginalny głupiec czy wielki głupiec?
          • Gość: inkwizytor Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.09.12, 22:29
            bling.bling napisał:

> lepszy marginalny głupiec czy wielki głupiec?

Zapytaj Piwiego, jak woli być nazywany.
            • bling.bling Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII 06.09.12, 22:35
              > Zapytaj Piwiego, jak woli być nazywany.

chyba nie zrozumiałeś ale piwi nie pisał o sobie
            • piwi77.0 Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII 06.09.12, 22:38

Zapytaj Piwiego, jak woli być nazywany.

Nazywaj mnie jak chcesz i wzniecaj się tak niezdrowo jak marginalnego głupka nazwę marginalnym głupkiem.
              • Gość: inkwizytor Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.09.12, 23:04
                Zwróciłem Ci jedynie uwagę, że powinieneś liczyć się ze słowami. Wypowiadasz się na forum publicznym, gdzie, czy tego chcesz czy nie, musisz zachowywać się kulturalnie i wyrażać wyważone poglądy. Nie wolno Ci też nikogo obrażać, a obrażasz. I tyle.
                • piwi77.0 Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII 07.09.12, 06:47
                  Roszczę sobie prawo do nazywania fałszywego idola, oszusta, a najprawdopodobniej także zbrodniarza, marginalnym oszustem, uważając, że takie określenie dla omawianej kreatury, jest jednym z najłagodniejszych. Jeżeli powoduje to obrazę tych czy innych, względnie ich wynaturzonych uczuć, to trudno, ich strata, problem i ból.
            • kolter-xl Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII 07.09.12, 08:40

> bling.bling napisał:
              >
              > > lepszy marginalny głupiec czy wielki głupiec?
              >
              > Zapytaj Piwiego, jak woli być nazywany.

Coś mi sie obiło o uszy ze tu nie o Piwim mowa a o najbardziej znanym w świcie miłośnikiem pedofilii i zarazem i ich pierwszym ochroniarzem .
      • kolter-xl Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII 06.09.12, 23:12
        piwi77.0 napisał:

ale o pomnik jakiegoś marginalnego głupka tyle krzyku?

Szuja , padalec rozumiem ,ale głupek ??
        • piwi77.0 Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII 07.09.12, 06:51
          Ktoś, kto potrafi godzinę gadać całkowicie od rzeczy, to dla mnie głupek. Nawet jak inni słuchają bełkotu z rozdziawioną górną częścią narządu pokarmowego.
          • kolter-xl Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII 07.09.12, 08:37
            piwi77.0 napisał:

> Ktoś, kto potrafi godzinę gadać całkowicie od rzeczy, to dla mnie głupek. Nawet
            > jak inni słuchają bełkotu z rozdziawioną górną częścią narządu pokarmowego.

No ale on był schorowany no a ty tego nie rozumiesz ze klepał bez sensu ?a pazerna mafia w okół niego usadowiana nie chciała żeby abdykował bo im to geszefty psuło
    • mjot1 Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII 06.09.12, 21:26
      Hm…
      i Gromowładny tego świętokradcy nie dźwięknął…
      zastanawiające…
      • piwi77.0 Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII 06.09.12, 21:34
        To służba jest po to, aby wazelinować Gromowładnemu, a nie Gromowładny, żeby wstawiał się za jakiegoś tam, kogo bez szkła powiększającego nawet nie będzie w stanie dojrzeć.
    • bkn5 Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII 06.09.12, 22:20

www.wadowita24.pl/
      nawet w Wadowicach :)))
    • kolter-xl Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII 06.09.12, 22:50
      No i po co ?
    • potwor_z_piccadilly Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII 06.09.12, 22:59
      A czy to na pewno było oblanie ?
      Może zwyczajnie kremówka mu się cafła.
    • 8macek Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII 06.09.12, 23:55
      > Wiec ja na to,że uważam to za barbarzyństwo i sa inne formy protestu...

to nie jest żadne barbarzyństwo tylko najzwyklejsza chęć pokazania, że pomników nie wolno stawiać barbarzyńcom - nomen omen - "dzięki" którym społeczeństwo zostało upodlone i zniewolone (a więc jest to forma protestu i to bardzo delikatna).
      a nadejdą wkrótce czasy kiedy takie bałwochwalcze pomniki będą najzwyczajniej spektakularnie wyburzane (tak jak to się działo z pomnikami dzierżyńskiego, stalina i lenina) a na ich miejscach będą stały miejskie szalety, czego sobie i państwu serdecznie życzę.

• Gość: Agata A w maszym miasteczku IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 07.09.12, 05:03
      voxave napisała:

> w naszym miasteczku-----akurat szłam rano na basen

Baba siusiala pod plotem, pewnie nie zdazyla na basen.
      Ale temat wazny wiec musialam go podniesc.
      • Gość: Agata A co do gownego tematu IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 07.09.12, 05:09
        To zapewne byl gniew uciemierzonego ludu ktory po daniu ostatniej zlotowki na tace nie ma juz prawie nic, za wyjatkiem na farbe. Jesli lud byl postepowy, to taca nie wchodzi w rachube a farba pewnie byla kradziona.

Ciekawy zrobia pelnometrazowy film zeby lud mial o czym pisac na forum.
    • piwi77.0 Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII 07.09.12, 07:01
      Człowiek, co się tego dopuścił, jeżeli ma szczerą wolę przejścia do historii, musi wymyśleć jakis grubszy numer, chlapanie farbą go do tego celu nie zaprowadzi.
      • Gość: ateist Re: super swiadectwo IP: *.pools.arcor-ip.net 07.09.12, 13:41
        70 letnie zniewolenie umyslow daje efekty. Typowy syndrom postkomunistycznej dewiacji.
        • kolter-xl Re: super swiadectwo 07.09.12, 14:05
          Gość portalu: ateist napisał(a):

> 70 letnie zniewolenie umyslow daje efekty. Typowy syndrom postkomunistycznej dewiacji.

Może to ofiara księdza pedofila zrobiła ?? Wtedy to jaki mamy syndrom ??
          • Gość: ateist Re: super swiadectwo IP: *.pools.arcor-ip.net 07.09.12, 16:30
            zapytaj w poradni - agresja nic nie zmieni - wpedza dorosla ofiare w koszty i klopoty
            • kolter-xl Re: super swiadectwo 07.09.12, 20:39
              Gość portalu: ateist napisał(a):

> zapytaj w poradni -

Daj namiary na swoją ?

> agresja nic nie zmieni - wpedza dorosla ofiare w koszty i klopoty

Czyli obcinanie jaj zboczeńcom odpada ??
    • Gość: leoś Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.12, 21:31
      hahaha u nas w mieście powinni go przetopić i odzyskać choć część z pół miliona, które ukradło miasto na ten pomnik. Panowie, JPII to blaszak, a farba go tylko zakonserwuje heheheheh brawo dobra robota.
      • Gość: Stab Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 08.09.12, 00:26
        Gość portalu: leoś napisał(a):

> hahaha u nas w mieście powinni go przetopić i odzyskać choć część z pół miliona
        > , które ukradło miasto na ten pomnik. Panowie, JPII to blaszak, a farba go tylk
        > o zakonserwuje heheheheh brawo dobra robota.

Jak mysla komunistyczne zlodzieje?. Ano ze wszyscy kradna, ale jak komuchy kradna to jest spierdliwosc spoleczna czy jakos tak.
        • kolter-xl Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII 08.09.12, 19:38
          Gość portalu: Stab napisał(a):

> Gość portalu: leoś napisał(a):
          >
          > > hahaha u nas w mieście powinni go przetopić i odzyskać choć część z pół m
          > iliona
          > > , które ukradło miasto na ten pomnik. Panowie, JPII to blaszak, a farba g
          > o tylk
          > > o zakonserwuje heheheheh brawo dobra robota.
          >
          > Jak mysla komunistyczne zlodzieje?. Ano ze wszyscy kradna, ale jak komuchy krad
          > na to jest spierdliwosc spoleczna czy jakos tak.

Chcesz jełopo poznać prawdę o złodziejach w sukienkach którzy bez skrupułów wyciągają łapę po nasze pieniądze to poczytaj to ;
          " W poniedziałek przed warszawskim sądem okręgowym zaczął się proces, który skarbowi państwa wytoczyła prowincja polska zakonu księży misjonarzy św. Wincentego a Paulo. Sprawa trafiła do sądu, bo nie zdążyła jej rozpatrzyć zlikwidowana Komisja Majątkowa.
          Zgromadzenie domaga się nieruchomości zamiennych lub odszkodowania za 4 ha w ścisłym centrum. Roszczenia obejmują grunty między Krakowskim Przedmieściem, Świętokrzyską, Traugutta, Czackiego. Misjonarze stracili majątek na mocy ukazu carskiego z 1864 r. Po blisko 150 latach żądają wyrównania krzywd, które oszacowali na 238,6 mln zł."

Lizali dupę caratowi !! wasi papieże pisali encykliki nakazujące katolikom posłuszeństwo carowi Rosji to niech do cara się k-utasy pazerne zwrócą o zwrot !! Złodzieje nienasycone !!
    • angelfree Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII 08.09.12, 09:05
      Ale po co w ogóle ten pomnik?
      Po co pomnik Jana Pawła II w każdej dziurze?

O ile pamiętam, JP2 nie chciał pomników.
      • Gość: AZ Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII IP: *.hsd1.ca.comcast.net 08.09.12, 17:21
        > O ile pamiętam, JP2 nie chciał pomników.

Po co Kopiec Kosciuszki? Pomniki nie sa potrzebne tym co odeszli, tylko tym co zyja.
        Jedne pomniki buduja ludzie, inne sa budowane przez elyty i dyktatorow (tzw. "rzady rozumu").
        Ci od "rozumu" sa bardzo poirytowani gdy ludzie buduja pomniki bez ich pozwolenia.
      • kolter-xl Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII 08.09.12, 19:46
        angelfree napisała:

> Ale po co w ogóle ten pomnik?
        > Po co pomnik Jana Pawła II w każdej dziurze?
        >
        > O ile pamiętam, JP2 nie chciał pomników.

Ten nadęty bufon ?? Chciał i nawet niektóre osobiście pokropił .Np ;

" przed tym właśnie kościołem pod wezwaniem Wniebowzięcia Najświętszej Marii Panny stoi pomnik przedstawiający wikarego Karola Wojtyłę. Jedyny na świecie. Są liczne przedstawiające Ojca Świętego Jana Pawła II, ale nigdzie indziej nie ma takiego, który przedstawiałby go jako zwykłego księdza. Niemal czterometrowy pomnik autorstwa włoskiego rzeźbiarza prof. Romano Pelloniego zbudowany z granitu i z brązu, został uroczyście odsłonięty 4 października 1999 roku. Przed ustawieniem poświęcił go sam Jan Paweł II. W kościele można także obejrzeć konfesjonał, w którym spowiadał przyszły papież i wierną replikę jego grobu w Watykanie."

www.krajoznawcy.info.pl/pomnik-wikarego-karola-wojtyly-6551
        • angelfree Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII 09.09.12, 11:19
          O ile dobrze pamiętam - nie chciał. Umierając coś mówił o tworzeniu jakichś form opieki, chyba dla młodzieży zagrożonej patologią, czy po prostu biednej.
          Ciekawe, że nikt z jego wyznawców o tym nie pamięta. Nikt nie przypomni. Widocznie łatwiej postawić kiepski pomnik niż robic coś konkretnego*.

* Z czym mogę się zgadzać, lub nie, ale to inna sprawa.
          • kolter-xl Re: Ktos oblał farbą pomnik JPII 09.09.12, 16:35
            angelfree napisała:

> O ile dobrze pamiętam - nie chciał. Umierając coś mówił o tworzeniu jakichś for
            > m opieki, chyba dla młodzieży zagrożonej patologią, czy po prostu biednej.

Chciał i to robił np w Peru odsłonili pomnik w jego obecności ,on ponoć nie wiedział ze to jego pomnik . No i pokropił a durny Pieronek pytał ;no a co mógł zrobić ??
            • Gość: chips Re: Ktos ma zawieszony mozg IP: *.pools.arcor-ip.net 09.09.12, 18:55
              w portalu papiez i pokrewne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka