Dodaj do ulubionych

wystawa Niemki w europarlamenc o polskiej biedzie

27.09.12, 09:46
media wczoraj podały ze w europarlamencie niejaka Gabrielle Zimmer zorganizowała wystawę o polskiej biedzie. Zaprotestował przeciw temu Migalski z PJN. Weszył w tym jakąśprowokację. To może być prawda ale nie zmienia to faktu że bieda w Polsce jest faktem i nie ma si,ę na nią co obrażać. Wymowne jest to ze żaden polski eurodeputowany suie na nia nie pofatygował. zyjajakby w innym swiecie i nie przyjmują do wiadomości jak żyja współrodacy, dopuiero jak sami tego dosznają to sięoczy otworzą jak niedawno niejakiemu Figurskiemu co żalił się ze nie stać go na suschi..
wiadomosci.onet.pl/forum/wystawa-o-biedzie-uderza-w-polske-migalski-jestem-,1,732540,92132070,czytaj.html
Obserwuj wątek
    • l.i.l.a.b.a.j.ona Szyderczy RASIZM. 27.09.12, 10:01
      W czystej postaci.

Nie ma w takiej wystawie ani troski o rzeczywiste zagadnienie biedy krajów Europarlamentu(inaczej jako Niemka powinna uwzględnić też inne kraje, takie jak Bułgaria czy Rumunia), ani problemu ogólnej biedy w poszczególnych krajach Europy (inaczej Niemka powinna uwzględnić też inne kraje).
      Tymczasem wyodrębniła tylko jeden kraj.
      Gdyby ta wystawa miała miejsce w Polsce byłoby OK i nikt nie powinien się obrażać, ale nie dość że w innym kraju, to jeszcze dobitnie na arenie międzynarodowej.
      Skandal.
      Powinno się ją za to pozwać.
      • Gość: Jojo Re: Szyderczy RASIZM. IP: *.dip.t-dialin.net 27.09.12, 10:21
        sam(a) nie potrafisz czy brak odwagi?
        • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 27.09.12, 13:37
          Gość portalu: Jojo napisał(a):

> sam(a) nie potrafisz czy brak odwagi?

A co? Ciebie ta wystawa nie wzrusza na początek?

Skąd wiesz, że nie zamierzam z tym nic zrobić?

• lepian4 Re: Re 27.09.12, 14:14
            Mnie wzruszaja wszystkie brednie Ikonowicza. Uznal on dla przykladu, ze granice Polski za komuny wcale nie byly zamkniete. Mogl przeciez regularnie jezdzic na Kube, do swojego tatusia, komunistycznego aparatczyka! No i najwazniejsza wiesc- w tamtych czasach nie bylo w Polsce biedy!
      • oszolom-z-radia-maryja Re: Szyderczy RASIZM. 27.09.12, 11:37
        schaden freude to się chyba nazywa
        • lepian4 Re: Szyderczy RASIZM. 27.09.12, 13:15
          Niezupelnie, predzej jest to totalny Realitätsverlust, niz Schadenfreude. W Nieczech wcale nie jest tak kolorowo. Ostatnio przejezdzalem przez Letschin i mialem wrazenie, ze Armia Czerwona dopiero co przeszla! Tam dopiero mozna zrobic super zdjecia!
          • Gość: Jan Re: Szyderczy RASIZM. IP: *.unitymediagroup.de 28.09.12, 15:10
            www.immobiliencenter-im-oderbruch.de/oderbruch/letschin/letschin.html
            ja tez niedawo przejezdzalem i juz wszystko odbudowane...
      • lepian4 Re: Szyderczy RASIZM. 28.09.12, 10:05
        A ja wolalbym pozwac do sadu Piotr Ikonowicza, bo on jest odpowiedzialny za ta neostalinowska propagande. Byl jednak za glupi, by w Parlamencie Europejskim przedtsawic to szerszemu kregowi odbiorcow, wiec zrocil sie z prosba do towarzyszki/ Genossin Zimmer... Ot co!
        • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 29.09.12, 11:06
          Chyba nie do końca przemyślała ta Niemka swoje poparcie.
          Bo że Ikonowicz pewnego wieczora wlazł z buciorami na międzynarodową arenę, usiadł i zaczął żebrać to oczywiste - tak to wygląda i taki przekaz chce w świat puścić swoją wystawą.
    • oszolom-z-radia-maryja Re: wystawa Niemki w europarlamenc o polskiej bie 27.09.12, 11:46
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Bieda-w-Polsce-Gabriele-Zimmer-tlumaczy-sie-z-kontrowersyjnej-wystawy,wid,14960804,wiadomosc.html?ticaid=1f3e3
      • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 27.09.12, 13:55
        A cha, czyli już wszystko jasne - Ikonowicz robi sobie z zagranicy kampanię w kraju.
        Bo że ludzie w Polsce powiedzą potocznie, "ano bida, panie, stara bida" podczas rodzinnych spotkań to oczywiste.

Obawiam się jednak, że za granicą taka wystawa nie zrobi dobrego wrażenia.
        Wszyscy wiedzą, że zjawisko biedy jest obecne wszędzie, ale wywijanie na wierzch jednego tylko kraju wpływa bardzo negatywnie na postrzeganie nas przez inne kraje. Nie tędy droga. Strzał w stopę.
        • Gość: Jojo Re: Re IP: *.dip.t-dialin.net 27.09.12, 14:00
          powiedz "milosniczko" dobrego wrażenia gdzie bylas jak Kaczynski i spolka robili wystawe w Brukseli`?
          • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 27.09.12, 14:16
            Yyyy, pewnie biegałam za Nigeryjską mafią... Ale ale! Przyznali się do próby wyłudzenia pieniędzy i ja to miałam na swojej komórce ("as you now know this is a scam, do you wanna work with us") !!
            D.upa jednak z króla bo nie straciłam żadnych pieniędzy więc przestępstwa nie ma. Interpol też odpuścił. Nieprawda! Usiłowanie wyłudzenia pieniędzy to też przestępstwo i można je udowodnić tym bardziej, że tego przestępstwa następują według określonych schematów.

Poza tym, nie mogę być przecież wszędzie naraz!
            Jak chcesz coś zapodać to zapodaj. Przejrzę przy najbliższej okazji.
          • l.i.l.a.b.a.j.ona knock! knock! 27.09.12, 15:05
            Zatkało? :)
            • l.i.l.a.b.a.j.ona Poczekaj! 27.09.12, 15:10
              Bo może właściwie wtedy słałam petycję do pkp... ? Hmm, sama już nie wiem... :)
            • Gość: Jojo Re: knock! knock! IP: *.dip.t-dialin.net 27.09.12, 15:50
              Zatkało? :) ....jeszcze jak,tyle belkotu musi zatkac...nawet w Nigeri sporo zatkanych
              • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 27.09.12, 16:04
                Pytałeś, to odpowiedziałam.
                Nie wierzysz, to masz problem.

Wiem wiem, to się nie trzyma "garowo-sprzątającego" stereotypu... :)

Ale poczekaj jeszcze trochę to już w ogóle Cię zaleję betonem... :)
                • Gość: Pijany jak Polak Re: Re IP: *.versanet.de 27.09.12, 19:14
                  jutrzenka.3 napisała:

> Pomysł owszem trafiony, tylko trzeba by ustalić jakąś datę. Jaka byłaby odpowie
                  > dnia- podajcie. Ciekawe ilu z nas będzie świętować?

Racja! No bo wszyscy wiemy, ze...Polska krajem ludzi ksztalcacych sie!
                  A ze efektu ni ma? No - moze jest.
                  Moze dla tych ponad dwu milionow Piastolandczykow, mycie pisuarow i zmywak poza ojczyzno ksztalcacych sie Polakow - to osiagniecie szczytow intelektu?
                  No bo na wodke da sie zarobic, na polish sausages tez starcza - to co wiecej wymagac!
                  A bialoglowe znad nadwislanskiego prisiolka, wreszcie conocnie - w objeciach wytatuowanego Turka czy mocnego w dolnych czesciach ciala Jamajczyka, poznaja - co to szczytowanie!
                  I rodza nowych synow Piastolandu! A ze kolor inny? A co tam kolor! My tolerancyjni! Jak tylko bedzie dobrym katolikiem - to moze i byc zielonoskory.
                  Viva Polonia!
                  • lepian4 Re: Re 27.09.12, 20:07

Co, twa bialoglowa Jagna zdradzila cie z autobussm pelnym Arabow?
                    • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 29.09.12, 11:09
                      Śmiem twierdzić, że wśród Arabów znalazł się jeden Turek i Jamajczyk więc tak Jojo zostało...
                      • l.i.l.a.b.a.j.ona cd.. 29.09.12, 11:18
                        (Pijany jak Polak widzi/czuje Wyspy to znowu rzępoli ze swoją katarynką o białogłowej, która mu nawiała do UK...)
                  • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 27.09.12, 20:15
                    (Pijany jak Polak coś tam wybełkotał...)

Zjeżdżaj betonie. Ciebie już dawno zalało - nie mam co zalewać.
    • Gość: Anna Re: wystawa Niemki w europarlamenc o polskiej bie IP: *.hsd1.ca.comcast.net 28.09.12, 16:58
      Ciekawe, ze za PRLu komunisci niemieccy nie robili podobnych wystaw:)
      • lumpior Jaka bieda? 28.09.12, 17:04
        superauto24.se.pl/auta-gwiazd/twoj-biskup-jezdzi-limuzyna-za-150-000-zl-zdjecia-czym-jezdza-polscy-biskupi_245777.html
        • lepian4 Re: Jaka bieda? 28.09.12, 18:19
          Ano ta bieda, ktora niemieccy neostalinowcy juz od luzszego czasu glowe sobie zaprzataja.
          Nie omieszkaja przetlumaczyc wszytskiego o polskiej biedzie.
          Goraco poleca te pozycje, zwlaszcza przedmowe, ktora z kazdego wydusi lzy rozpaczy:
          Tarkowska, Elzbieta (2005): Kinderarmut und soziale Ausgrenzung in Polen (Übersetzung aus dem Englischen von Rudolph Müllan). In: Zander, Margherita: Kinderarmut. Wiesbaden. VS Verlag für Sozialwissenschaften, ISBN 3-531-14450-2
          • karbat Re: Jaka bieda? 29.09.12, 11:54
            lepian4 napisał:
            > Ano ta bieda, ktora niemieccy neostalinowcy juz od luzszego czasu glowe sobie
            zaprzataja.

ano ta twoja bieda umyslowa .... niemieccy neostalinowcy juz od ... .
        • oszolom-z-radia-maryja Re: Jaka bieda? 02.10.12, 13:20
          to nie jest własność biskupa
    • Gość: gonzo Re: wystawa Niemki w europarlamenc o polskiej bie IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.12, 13:41
      Wystarczy trochę poszperać w necie a znajdzie się cała masa niemieckich opisów ich własnej biedy.
      • Gość: Polak over all Re: wystawa Niemki w europarlamenc o polskiej bie IP: *.versanet.de 02.10.12, 14:14
        Gość portalu: gonzo napisał(a):

> Wystarczy trochę poszperać w necie a znajdzie się cała masa niemieckich opisów
        > ich własnej biedy.

No to Polaczku do dziela!
        Zrob kontrawystawe - szansa dla twojego zacowanego kraju!

Debile wszystkich polskich miast - laczcie sie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka