28.10.12, 00:11
Uff, udalo mi sie przekonac meza, by wkladac sztucce do koszyka do zmywarki czescia braną do ust na dol, a czescia chwytaną palcami do gory...
Obserwuj wątek
    • Gość: staszek Re: Uff IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 28.10.12, 00:56
      > Uff, udalo mi sie przekonac meza, by wkladac sztucce do koszyka do zmywarki cze
      > scia braną do ust na dol, a czescia chwytaną palcami do gory...

Ty wysiadujesz na forum, a maz zasuwa przy zmywarce?!!
      • 8ar8ara Re: Uff 28.10.12, 06:46
        Gość portalu: staszek napisał(a):

> Ty wysiadujesz na forum, a maz zasuwa przy zmywarce?!!

Po pierwsze nawet gdyby tak bylo, to co w tym dziwnego? Maz nie jest specjalnie komputerowy, woli filmy.
        Po drugie nie nazwalabym mojej obecnosci na forum "wysiadywaniem na forum", mam na to za malo czasu.
        Po trzecie, przy zmywarce sie "nie zasuwa", nawet gdyby sie chcialo, wlozenie naczyn do zmywarki to zadan wielka robota i zadne "zasuwanie", u nas wszyscy wkladaja naczyna do zmywarki na biezaco.
    • massaranduba Re: Uff 28.10.12, 01:10
      8ar8ara napisała:

> Uff, udalo mi sie przekonac meza, by wkladac sztucce do koszyka do zmywarki cze

Ja swojego nigdy do niczego nie przekonuje, nie mam natury profosa.
      Przekonal sie sam jak przy wyjmowaniu ostrego noza przecial sobie zyly nadgarstka ;-)
      • 8ar8ara Higiena 28.10.12, 06:51
        massaranduba napisała:

> 8ar8ara napisała:
        >
        > > Uff, udalo mi sie przekonac meza, by wkladac sztucce do koszyka do zmywar
        > ki cze
        > > scia braną do ust na dol, a czescia chwytaną palcami do gory...
        >
        > Ja swojego nigdy do niczego nie przekonuje, nie mam natury profosa.

A my sie czasami probujemy przekonac do niektorych rzeczy, czy dzialan, mimo ze wlsciwie zadne z nas nie ma natury profosa.

> Przekonal sie sam jak przy wyjmowaniu ostrego noza przecial sobie zyly nadgarst

No tak :) U nas takiej sytuacji nie bylo. Mnie chodzilo bardziej o higiene. Jak to tak lapac za czesc "ustna" lyzki albo widelca palcami?? Znajomi maja nowsza zmywarke, gdzie sztucce maja swoje osobne pietro u samej gory i tam sie je wrzuca luzem. My mamy taka z koszykiem.
        > ka ;-)
        • yoma Re: Higiena 28.10.12, 16:58
          Po prostu przed użyciem zmywarki trzy razy umyj ręce...
          • 8ar8ara Re: Higiena 28.10.12, 17:02
            yoma napisała:

> Po prostu przed użyciem zmywarki trzy razy umyj ręce...

Prosciej wkladac do koszyka trzonkami do gory. Zmywarke oprozniamy zreszta wszyscy, nie tylko ja.
    • trollik.morski Re: Uff 28.10.12, 06:52
      O tej porze to należy się seksić całą mocą, ą nie siedzieć przy kompie!!!!!!!!!!!!!!
      Zmarnowałaś kolejną noc, więc pójdziesz do piekła!!! :P
      • 8ar8ara Re: Uff 28.10.12, 06:59
        trollik.morski napisał:

> O tej porze to należy się seksić całą mocą, ą nie siedzieć przy kompie!!!!!!!!!
        > !!!!!

O jakiej "tej" porze?

> Zmarnowałaś kolejną noc, więc pójdziesz do piekła!!! :P

• bling.bling Re: Uff 28.10.12, 07:54
      współczuje mężowi, skoro z tak nieistotnej sprawy zrobiłaś triumf godny postu na FS
      A swoją drogą to co to za różnica?
      • 8ar8ara Re: Uff 28.10.12, 08:47
        bling.bling napisał:

> współczuje mężowi, skoro z tak nieistotnej sprawy zrobiłaś triumf godny postu n
        > a FS

Triumf?

> A swoją drogą to co to za różnica?

Higiena. Lubisz brac do ust lyzke obmacywana wczesniej przez kogos?
        • bling.bling Re: Uff 28.10.12, 08:57
          8ar8ara napisała:

> bling.bling napisał:
          >
          > > współczuje mężowi, skoro z tak nieistotnej sprawy zrobiłaś triumf godny p
          > ostu n
          > > a FS
          >
          > Triumf?

Skoro nie porażka?

> > A swoją drogą to co to za różnica?
          >
          > Higiena. Lubisz brac do ust lyzke obmacywana wczesniej przez kogos?

To dewocja higieniczna. Macane łyżki możesz wytrzeć jeśli już masz wstręt do macania przez męża i do brania do ust
          • karbat Re: Uff 28.10.12, 09:15
            8ar8ara napisała:

nie rozumiem ... dlaczego publicznie przyznajesz sie, ze nie potrafisz poprawnie zaladowac prostego urzadzenia jakim jest zmywarka do naczyn. dlaczego robisz to blednie ... i zmuszasz do tego swojego meza ? ...
            nie wiesz ... to sie spytaj ,poinformuj , nie wprowadzaj innych w blad :)
            • 8ar8ara Re: Uff 28.10.12, 10:10
              karbat napisał:

> 8ar8ara napisała:
              >
              > ki cze
              >
              > nie rozumiem ... dlaczego publicznie przyznajesz sie, ze nie potrafisz poprawni
              > e zaladowac prostego urzadzenia jakim jest zmywarka do naczyn. dlaczego robisz
              > to blednie ... i zmuszasz do tego swojego meza ? ...
              > nie wiesz ... to sie spytaj ,poinformuj , nie wprowadzaj innych w blad :)

Jak to blednie?
              • misiu-1 Re: Uff 28.10.12, 11:23
                8ar8ara napisała:

> Jak to blednie?

Tak to błędnie. Popatrz sobie na instrukcję pierwszej z brzegu zmywarki:
                tiny.pl/hnnlt
                • 8ar8ara Re: Uff 28.10.12, 12:00
                  misiu-1 napisał:

> 8ar8ara napisała:
                  >
                  > > Jak to blednie?
                  >
                  > Tak to błędnie. Popatrz sobie na instrukcję pierwszej z brzegu zmywarki:
                  > tiny.pl/hnnlt

Link sie nie otwiera.
          • 8ar8ara Re: Uff 28.10.12, 10:10
            bling.bling napisał:

> 8ar8ara napisała:
            >
            > > bling.bling napisał:
            > >
            > > > współczuje mężowi, skoro z tak nieistotnej sprawy zrobiłaś triumf g
            > odny p
            > > ostu n
            > > > a FS
            > >
            > > Triumf?
            >
            > Skoro nie porażka?

Nie wszystko co nie porazka jest od razu triumf. Tak jak nie wszystko co czarne musi byc biale.

> > > A swoją drogą to co to za różnica?
            > >
            > > Higiena. Lubisz brac do ust lyzke obmacywana wczesniej przez kogos?
            >
            > To dewocja higieniczna. Macane łyżki możesz wytrzeć jeśli już masz wstręt do ma
            > cania przez męża i do brania do ust

Nie wiem. Raczej nie powinno sie dotykac rekami tego, co kto inny bierze do ust. Z tego powodu np. nie podajemy ciastek czy owocow komus reka lecz podajemy je na talerzyku, zeby ten ktos sam sobie ciastko wzial. Tez nie wyobrazam sobie, by ktos podal mi lyzke trzymajac ja za koniec, ktory sie bierze do ust. Bez wzgledu na to, kto to robi.

>
        • massaranduba Re: Uff 28.10.12, 10:11
          8ar8ara napisała:
          > Higiena. Lubisz brac do ust lyzke obmacywana wczesniej przez kogos?

To nie ma znaczenia co ja lubie, zakladam po prostu, ze czyste naczynia wyjmuje sie czystymi rekoma. Nie podzielam Twojego oburzenia, poniewaz posilki tez przygotowuje bez rekawiczek. Jak wyobrazasz sobie zrobienie na przyklad kanapek bez dotykania produktow spozywczych ?
          A wkladanie sztuccow do zmywarki, tak jak napisalas, ma uzasadnienie tylko w przypadku noza, domysl sie dlaczego.
          • 8ar8ara Re: Uff 28.10.12, 11:08
            massaranduba napisała:

> 8ar8ara napisała:
            > > Higiena. Lubisz brac do ust lyzke obmacywana wczesniej przez kogos?
            >
            > To nie ma znaczenia co ja lubie, zakladam po prostu, ze czyste naczynia wyjmuje
            > sie czystymi rekoma.

Czyste rece powiadasz, hmm, to tylko zalozenie jak piszesz. Ciastko i owoce tez podajesz komus z reki? Czy lyzke podasz komus trzymajac ja za czesc, ktora sie bierze do ust?

> Nie podzielam Twojego oburzenia, poniewaz posilki
            > tez przygotowuje bez rekawiczek. Jak wyobrazasz sobie zrobienie na przyk
            > lad kanapek bez dotykania produktow spozywczych ?

Nie wiem, kanapek raczej nie robimy sobie nawzajem, kazdy robi sobie sam z rzeczy, ktore sa na stole. Kanapki dla dzieci do szkoly - owszem, zdarzalo sie, wtedy trzeba umyc rece przed ich zrobieniem.

> A wkladanie sztuccow do zmywarki, tak jak napisalas, ma uzasadnienie tylko w pr
            > zypadku noza, domysl sie dlaczego.

Noza - no wlasnie, ROWNIEZ dlatego zeby sie nie skaleczyc przy wyjmowaniu. Poza tym tez ze wzgledow higienicznych.
            • massaranduba Re: Uff 28.10.12, 11:28
              8ar8ara napisała:

> Kanapki dla dzieci do szkoly - owszem, zdarzalo sie, wte
              > dy trzeba umyc rece przed ich zrobieniem.

Praca w kuchni wymaga wielokrotnego mycia rak i nie ma znaczenia co tymi rekoma robisz, czy przygotowujesz kanapki, myjesz owoce czy wyciagasz naczynia ze zmywarki. Rece po prostu musza byc czyste i tyle.
              Jezeli w domu nikt nie cierpi na chorobe zakazna, to nie ma potrzeby niczego dezynfekowac, srodowisko domowe dla domownikow jest najbardziej sprzyjajace pod wzgledem epidemiologicznym, nie ma wiec potrzeby zachowywac specjalnych srodkow ostroznosci, czeste uzycie zwyklej wody i mydla wystarczy.
              • 8ar8ara Re: Uff 28.10.12, 12:08
                massaranduba napisała:

> 8ar8ara napisała:
                >
                > > Kanapki dla dzieci do szkoly - owszem, zdarzalo sie, wte
                > > dy trzeba umyc rece przed ich zrobieniem.
                >
                > Praca w kuchni wymaga wielokrotnego mycia rak i nie ma znaczenia co tymi rekoma
                > robisz, czy przygotowujesz kanapki, myjesz owoce czy wyciagasz naczynia ze zmy
                > warki. Rece po prostu musza byc czyste i tyle.
                > Jezeli w domu nikt nie cierpi na chorobe zakazna, to nie ma potrzeby niczego de
                > zynfekowac, srodowisko domowe dla domownikow jest najbardziej sprzyjajace pod w
                > zgledem epidemiologicznym, nie ma wiec potrzeby zachowywac specjalnych srodko
                > w ostroznosci, czeste uzycie zwyklej wody i mydla wystarczy.

Wlasciwie tak. Mnie chodzilo tylko o to:
                forum.gazeta.pl/forum/w,29,139948459,139959927,Wybor.html
    • paco_lopez Re: Uff 28.10.12, 10:20
      oto jak postęp i lewactwo niszczy rodzinę. zmywarka symbolem tuska i lemingów. ja zmywam z ochotą , oszczędzam wodę i myję dłonie a przy okazji podtrzymuję tradycyjne wartości rodzinne, według których kuchnia i gary są królestwem mężczyzny ;)
      • karbat Re: Uff 28.10.12, 10:55
        8ar8ara napisała:
        > karbat napisał:

> > nie rozumiem ... dlaczego publicznie przyznajesz sie, ze nie potrafisz poprawnie >zaladowac prostego urzadzenia jakim jest zmywarka do naczyn. dlaczego robisz to >blednie ... i zmuszasz do tego swojego meza ? ...

> Jak to blednie?

sztucce pakuje sie do koszyka odwrotnie niz ty to robisz, niz to proponujesz swojemu mezowi .

( bez podtekstow osobowych ) , instrukcja oblugi nie przewiduje , gdy osoba
        obslugujaca maszyne do mycia naczyn ma problemy z higiena, myciem rak .
        • 8ar8ara Odwrotnie? 28.10.12, 11:13
          karbat napisał:

> 8ar8ara napisała:
          > > karbat napisał:
          >
          > > > nie rozumiem ... dlaczego publicznie przyznajesz sie, ze nie potra
          > fisz poprawnie >zaladowac prostego urzadzenia jakim jest zmywarka do naczyn
          > . dlaczego robisz to >blednie ... i zmuszasz do tego swojego meza ? ...
          >
          > > Jak to blednie?
          >
          > sztucce pakuje sie do koszyka odwrotnie niz ty to robisz, niz to proponujesz sw
          > ojemu mezowi .

No wlasnie nie. Niby z jakiego powodu odwrotnie niz jak ja robie? Moj spodob jest uzasadniony - i higienicznie i ze wzgledu na bezpieczenstwo (noze). Nowsze zmywarki maja zreszta w tej chwili inne rozwiazanie - osobne niskie pietro na samej gorze, gdzie rzuca sie sztucce luzem.

> ( bez podtekstow osobowych ) , instrukcja oblugi nie przewiduje , gdy osoba
          > obslugujaca maszyne do mycia naczyn ma problemy z higiena, myciem rak .

A przewiduje, zeby sie nie zaciac nozem?
      • 8ar8ara Re: Uff 28.10.12, 11:10
        paco_lopez napisał:

> oto jak postęp i lewactwo niszczy rodzinę. zmywarka symbolem tuska i lemingów.
        > ja zmywam z ochotą , oszczędzam wodę i myję dłonie a przy okazji podtrzymuję tr
        > adycyjne wartości rodzinne, według których kuchnia i gary są królestwem mężczyz
        > ny ;)

:) Zmywarka oszczedza wode zreszta, do mycia recznego zawsze zuzyjesz wiecej wody.
        • paco_lopez Re: Uff 28.10.12, 11:47
          a tak poważnie: jak można zużyć więcej wody niż zmywarka ??????
          • 8ar8ara Re: Uff 28.10.12, 12:02
            paco_lopez napisał:

> a tak poważnie: jak można zużyć więcej wody niż zmywarka ??????

Jak myjesz pod woda biezaca to zuzywasz wiecej wody na mycie naczyn niz zmywarka.
            • paco_lopez Re: Uff 28.10.12, 19:03
              sądzisz ze jestem aż takim idiotą żey puścić wodę i zeby sobie leciała ? zmywarka moim zdaniem zasadna jest od pięciu osób w gospodarstwie, gdzie codziennie robi się obiady z dwóch dań itp. żeby umyć trzy czy cztery tależe + garnek i dwie szklanki zmywarka wydaje się kupą zachodu. pocżąwszy od odpowiedniego wkładania sztućcy, kupowania tablet, wyjmowania, czyszczenia tego ch...ostwa , napierniczania prądu . pozmywam szybciej.
              • massaranduba Re: Uff 28.10.12, 19:20
                paco_lopez napisał: paco_lopez napisał:

> zmywar
                > ka moim zdaniem zasadna jest od pięciu osób w gospodarstwie, gdzie codziennie r
                > obi się obiady z dwóch dań itp. żeby umyć trzy czy cztery tależe + garnek i dwi
                > e szklanki zmywarka wydaje się kupą zachodu.

Pamietaj paco, ze zmywarka to nie tylko maszyna do mycia, ale tez szafka do przechowywania brudnych naczyn. Ma to sens o tyle, ze w kuchni zawsze jest czysto, bo po kazdym posilku naczynia nie zalegaja w zlewozmywaku.
                Co do oszczednosci, to jesli w 10 litrach wody umyjesz dwanascie kompletow talerzy plus szklanki, to uznam, ze jestes mistrzem w tej dziedzinie ;-)

• 8ar8ara Re: Uff 28.10.12, 19:23
                paco_lopez napisał:

> sądzisz ze jestem aż takim idiotą żey puścić wodę i zeby sobie leciała ? zmywar
                > ka moim zdaniem zasadna jest od pięciu osób w gospodarstwie, gdzie codziennie r
                > obi się obiady z dwóch dań itp. żeby umyć trzy czy cztery tależe + garnek i dwi
                > e szklanki zmywarka wydaje się kupą zachodu. pocżąwszy od odpowiedniego wkładan
                > ia sztućcy, kupowania tablet, wyjmowania, czyszczenia tego ch...ostwa , napiern
                > iczania prądu . pozmywam szybciej.

Zmywarki sa roznej wielkosci. Niektore maja zreszta funkcję 1/2.
      • massaranduba Re: Uff 28.10.12, 11:16
        paco_lopez napisał:

> oto jak postęp i lewactwo niszczy rodzinę. zmywarka symbolem tuska i lemingów.

Ale za to jak szybko zapakujesz zmywarke, to wolny czas bedziesz mogl przeznaczyc na dodatkowa msze, kolko rozancowe, a i jeszcze zdazysz zaprowadzic dziecko na oaze.
        • paco_lopez Re: Uff 28.10.12, 11:50
          w naszej kongregacji modlitwa jest procesem ciągłym. udręka zmywania przybliża mnie do wrót nieba. zmywarki to urządzenia dla lemingów. kuchnia to obszar zarezerwowany dla mężczyzny przez biblię. poczytaj biblie to będziesz wiedzieć.
    • Gość: inkwizytor Re: Uff IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.10.12, 11:09
      Ciekaw jestem, czy przed bara bara, najpierw, zgodnie z zasadami higieny, polewasz męża wrzątkiem, by go zdezynfekować...
      • 8ar8ara Re: Uff 28.10.12, 11:14
        Gość portalu: inkwizytor napisał(a):

> Ciekaw jestem, czy przed bara bara, najpierw, zgodnie z zasadami higieny, polew
        > asz męża wrzątkiem, by go zdezynfekować...

:) Zazwyczaj bierzemy prysznic wczesniej. Wy nie?
        • misiu-1 Re: Uff 28.10.12, 11:17
          A sztućce ze zmywarki wyciągasz brudnymi rękami?
          • 8ar8ara Re: Uff 28.10.12, 11:21
            misiu-1 napisał:

> A sztućce ze zmywarki wyciągasz brudnymi rękami?

Rece zawsze sa brudne, nawet po umyciu (sa to tylko rece umyte). Z tego tez powodu nie podaje sie ciastek czy owocow z reki, tylko czestuje sie z talerzyka, zeby osoba, ktorej podajemy, sama sobie wziela wlasnymi rekami.
            • massaranduba Re: Uff 28.10.12, 11:34
              8ar8ara napisała:

> Rece zawsze sa brudne, nawet po umyciu (sa to tylko rece umyte). Z tego tez pow
              > odu nie podaje sie ciastek czy owocow z reki,

To nielogiczne co piszesz, bo skoro brudne sa umyte rece, to jakie sa umyte owoce ? Tez brudne?
              • 8ar8ara Wybor 28.10.12, 11:59
                massaranduba napisała:

> 8ar8ara napisała:
                >
                > > Rece zawsze sa brudne, nawet po umyciu (sa to tylko rece umyte). Z tego t
                > ez pow
                > > odu nie podaje sie ciastek czy owocow z reki,
                >
                > To nielogiczne co piszesz, bo skoro brudne sa umyte rece, to jakie sa [b]umyte[
                > /b] owoce ? Tez brudne?

Wlasciwie tak. Naprawde czyste moze byc chyba tylko to co jest zdezynfekowane. Nie o definicje mi jednak chodzi. Chodzi mi o to, ze jesli jest wybor miedzy zachowaniem bardziej lub mniej higienicznym to wybieram to bardziej higieniczne. Nie widze rozsadnego powodu, dla ktorego nalezaloby robic inaczej.
                • massaranduba Re: Wybor 28.10.12, 12:20
                  8ar8ara napisała:

> Wlasciwie tak. Naprawde czyste moze byc chyba tylko to co jest zdezynfekowane.

Serio wierzysz w to co piszesz ? Mnie to wyglada bardziej na poczatek mizofobii.

> Nie o definicje mi jednak chodzi. Chodzi mi o to, ze jesli jest wybor miedzy za
                  > chowaniem bardziej lub mniej higienicznym to wybieram to bardziej higieniczne.
                  > Nie widze rozsadnego powodu, dla ktorego nalezaloby robic inaczej.

Tak, w szpitalu mialoby to uzasadnienie. Tam zreszta calkiem slusznie obowiazuje wysoki rezim higieniczny. W warunkach domowych to zbedna nadgorliwosc.

• 8ar8ara Re: Wybor 28.10.12, 12:29
                    massaranduba napisała:

> 8ar8ara napisała:
                    >
                    > > Wlasciwie tak. Naprawde czyste moze byc chyba tylko to co jest zdezynfeko
                    > wane.
                    >
                    > Serio wierzysz w to co piszesz ? Mnie to wyglada bardziej na poczatek mizofobii
                    > .

Mizofobii?

> > Nie o definicje mi jednak chodzi. Chodzi mi o to, ze jesli jest wybor mie
                    > dzy za
                    > > chowaniem bardziej lub mniej higienicznym to wybieram to bardziej higieni
                    > czne.
                    > > Nie widze rozsadnego powodu, dla ktorego nalezaloby robic inaczej.
                    >
                    > Tak, w szpitalu mialoby to uzasadnienie. Tam zreszta calkiem slusznie obowiazu
                    > je wysoki rezim higieniczny. W warunkach domowych to zbedna nadgorliwosc.

W szpitalu, ale tez chyba w restauracjach. Ja nie uwazam tego zreszta za nadgorliwosc.
                    • massaranduba Re: Wybor 28.10.12, 12:36
                      8ar8ara napisała:
                      > W szpitalu, ale tez chyba w restauracjach. Ja nie uwazam tego zreszta za nadgor
                      > liwosc.

A widzisz jakas roznice miedzy srodowiskiem domowym, a szpitalnym, czy raczej nie ?
                      • 8ar8ara Re: Wybor 28.10.12, 16:34
                        massaranduba napisała:

> 8ar8ara napisała:
                        > > W szpitalu, ale tez chyba w restauracjach. Ja nie uwazam tego zreszta za
                        > nadgor
                        > > liwosc.
                        >
                        > A widzisz jakas roznice miedzy srodowiskiem domowym, a szpitalnym, czy raczej
                        > nie ?

Jak to nie?
        • Gość: inkwizytor Re: Uff IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.10.12, 11:33
          8ar8ara napisała:

> > Ciekaw jestem, czy przed bara bara, najpierw, zgodnie z zasadami higieny,
          > >polewasz męża wrzątkiem, by go zdezynfekować...
          >
          > :) Zazwyczaj bierzemy prysznic wczesniej. Wy nie?

Zazwyczaj... dobre...
          Nawet po prysznicu, nadal jesteście brudni...
          Sama zresztą napisałaś:
          Rece zawsze sa brudne, nawet po umyciu (sa to tylko rece umyte).
          Powinnaś jednak, polewać męża wrzątkiem. Siebie zresztą też...:)))
          • 8ar8ara Re: Uff 28.10.12, 12:11

> 8ar8ara napisała:
            >
            > > > Ciekaw jestem, czy przed bara bara, najpierw, zgodnie z zasadami hi
            > gieny,
            > > >polewasz męża wrzątkiem, by go zdezynfekować...
            > >
            > > :) Zazwyczaj bierzemy prysznic wczesniej. Wy nie?
            >
            > Zazwyczaj... dobre...
            > Nawet po prysznicu, nadal jesteście brudni...

Ale taki brud po umyciu akceptujemy :)

> Sama zresztą napisałaś:
            > Rece zawsze sa brudne, nawet po umyciu (sa to tylko rece umyte).
            > Powinnaś jednak, polewać męża wrzątkiem. Siebie zresztą też...:)))

Myslisz, ze polanie wrzatkiem dezynfekuje?
            • Gość: inkwizytor Re: Uff IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.10.12, 12:20
              8ar8ara napisała:

> Ale taki brud po umyciu akceptujemy :)

Czyli jesteś na bakier z higieną:)
              Po co więc męczysz chłopinę, skoro nie przestrzegasz higieny?

> Myslisz, ze polanie wrzatkiem dezynfekuje?

Oczywiście. A po sparzeniu, dla pewności, przetrzyj jeszcze spirytusem. Tylko nie denaturatem! Bo chłopina będzie kolorowy w pewnych miejscach i jak pójdzie na randkę rozbieraną? No jak?:)
              • massaranduba Re: Uff 28.10.12, 12:24

> Tylko n
                > ie denaturatem! Bo chłopina będzie kolorowy w pewnych miejscach i jak pójdzie n
                > a randkę rozbieraną? No jak?:)

Proponuje tez, aby bron Boze nie uzyla Pigmentum castellani, bo efekty moze byc jeszcze gorszy .
                • Gość: inkwizytor Re: Uff IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.10.12, 12:29
                  I koniecznie niech nie pomaluje mu członka hammerlite, coby nie rdzewiał...
              • 8ar8ara Re: Uff 28.10.12, 12:33

> 8ar8ara napisała:
                >
                > > Ale taki brud po umyciu akceptujemy :)
                >
                > Czyli jesteś na bakier z higieną:)

:) W takim sensie kazdy jest na bakier z higiena (a raczej z HYPERhigiena), ale co z tego?

> Po co więc męczysz chłopinę, skoro nie przestrzegasz higieny?

Nie jest to az takie meczace. No wlasnie przestrzegam higieny.

> > Myslisz, ze polanie wrzatkiem dezynfekuje?
                >
                > Oczywiście. A po sparzeniu, dla pewności, przetrzyj jeszcze spirytusem. Tylko n
                > ie denaturatem! Bo chłopina będzie kolorowy w pewnych miejscach i jak pójdzie n
                > a randkę rozbieraną? No jak?:)

No niezupelnie, przetarcie spirytusem tez nie. Spytaj stomatologow jakich procedur wymaga od nich sanepid do dezynfekcji.
                • Gość: inkwizytor Re: Uff IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.10.12, 12:41
                  8ar8ara napisała:

> > Czyli jesteś na bakier z higieną:)
                  >
                  > :) W takim sensie kazdy jest na bakier z higiena (a raczej z HYPERhigiena), ale
                  > co z tego?

Skoro tak, skoro przyznajesz, że jesteś na bakier z higiena, to dlaczego męczysz chłopinę?

> No niezupelnie, przetarcie spirytusem tez nie. Spytaj stomatologow jakich proce
                  > dur wymaga od nich sanepid do dezynfekcji.

No tak. Przy seksie oralnym zdanie stomatologów mogłoby być przydatne...
                  Tylko taki seks uprawiasz?
                  • massaranduba Re: Uff 28.10.12, 12:50

> No tak. Przy seksie oralnym zdanie stomatologów mogłoby być przydatne...
                    > Tylko taki seks uprawiasz?

Ciekawe, czy osoby, ktore twierdza, ze umyte jest brudne w ogole uprawiaja seks ?
                    Przeciez kontakty intymne to glownie jakies wydzieliny. Poocalunki moga byc mokre od sliny, a kobieta moze miec piersi pelne mleka, no i te rozne tryski, "naturalne nawilzacze", pot...;-)
                    • Gość: inkwizytor Re: Uff IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.10.12, 12:57
                      massaranduba napisała:

> Ciekawe, czy osoby, ktore twierdza, ze umyte jest brudne w ogole uprawia
                      > ja seks ?
                      > Przeciez kontakty intymne to glownie jakies wydzieliny. Poocalunki moga byc mok
                      > re od sliny, a kobieta moze miec piersi pelne mleka, no i te rozne tryski, "nat
                      > uralne nawilzacze", pot...;-)

Też jestem ciekaw...
                      Bo jakby tak popatrzeć z perspektywy czyścioszki, to seks, co by nie mówić, to sterylnie czysty nie jest:)))
                      • 8ar8ara Re: Uff 28.10.12, 16:41

> massaranduba napisała:
                        >
                        > > Ciekawe, czy osoby, ktore twierdza, ze umyte jest brudne w ogole u
                        > prawia
                        > > ja seks ?
                        > > Przeciez kontakty intymne to glownie jakies wydzieliny. Poocalunki moga b
                        > yc mok
                        > > re od sliny, a kobieta moze miec piersi pelne mleka, no i te rozne tryski
                        > , "nat
                        > > uralne nawilzacze", pot...;-)
                        >
                        > Też jestem ciekaw...
                        > Bo jakby tak popatrzeć z perspektywy czyścioszki, to seks, co by nie mówić, to
                        > sterylnie czysty nie jest:)))

Zycie nie jest sterylnie czyste. I nie musi byc. To nie powod jednak by wybierac zachowania niehigieniczne.
                  • 8ar8ara Re: Uff 28.10.12, 16:37

> 8ar8ara napisała:
                    >
                    > > > Czyli jesteś na bakier z higieną:)
                    > >
                    > > :) W takim sensie kazdy jest na bakier z higiena (a raczej z HYPERhigiena
                    > ), ale
                    > > co z tego?
                    >
                    > Skoro tak, skoro przyznajesz, że jesteś na bakier z higiena, to dlaczego męczys
                    > z chłopinę?

Jak to jestem na bakier z higiena? Gdzie to przyznalam?

> > No niezupelnie, przetarcie spirytusem tez nie. Spytaj stomatologow jakich
                    > proce
                    > > dur wymaga od nich sanepid do dezynfekcji.
                    >
                    > No tak. Przy seksie oralnym zdanie stomatologów mogłoby być przydatne...

A co ma stomatolog do seksu oralnego?

> Tylko taki seks uprawiasz?

To sa niekulturalne wycieczki osobiste, sprzeczne z regulaminem forum.
      • bling.bling Re: Uff 28.10.12, 11:19

> Ciekaw jestem, czy przed bara bara, najpierw, zgodnie z zasadami higieny, polew
        > asz męża wrzątkiem, by go zdezynfekować...

jeśli nie jest zdewociałym katolikiem może użyć kondona
        • Gość: inkwizytor Re: Uff IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.10.12, 11:36
          bling.bling napisał:

> > polewasz męża wrzątkiem, by go zdezynfekować...

> jeśli nie jest zdewociałym katolikiem może użyć kondona

Którego najpierw powinna wyparzyć, coby było higienicznie:)
          • 8ar8ara Re: Uff 28.10.12, 12:06

> bling.bling napisał:
            >
            > > > Ciekaw jestem, czy przed bara bara, najpierw, zgodnie z zasadami hi
            > gieny,
            > > > polewasz męża wrzątkiem, by go zdezynfekować...
            >
            > > jeśli nie jest zdewociałym katolikiem może użyć kondona
            >
            > Którego najpierw powinna wyparzyć, coby było higienicznie:)

Widze, ze sobie tu baraszkujecie chlopcy :)
        • 8ar8ara Re: Uff 28.10.12, 12:07
          bling.bling napisał:

> Gość portalu: inkwizytor napisał(a):
          >
          > polew
          > > asz męża wrzątkiem, by go zdezynfekować...
          >
          > jeśli nie jest zdewociałym katolikiem może użyć kondona

Prezerwatywa zamiast mycia sie??? Jesli juz to jedno i drugie a nie jedno zamiast drugiego.
          • Gość: wowo Re: Uff IP: *.warszawa.mm.pl 28.10.12, 12:40
            8ar8ara; czy sprawdziłaś co jest na dnie koszyka?
            Może się okazać, że to co wymogłaś na mężu jest wyjątkowo niehigieniczne.
            • 8ar8ara Re: Uff 28.10.12, 16:33
              Gość portalu: wowo napisał(a):

> 8ar8ara; czy sprawdziłaś co jest na dnie koszyka?
              > Może się okazać, że to co wymogłaś na mężu jest wyjątkowo niehigieniczne.

Co na przyklad? :)
              • massaranduba Re: Uff 28.10.12, 16:56
                8ar8ara napisała:

> Gość portalu: wowo napisał(a):
                >
                > > 8ar8ara; czy sprawdziłaś co jest na dnie koszyka?
                > > Może się okazać, że to co wymogłaś na mężu jest wyjątkowo niehigieniczne.
                >
                > Co na przyklad? :)

Skorki od pomidora na przyklad ;-)
                To samo zalinkowal Ci zreszta rowniez karbat:
                " Tipp:
                Besteck immer mit den Griffen nach unten in den Besteckkorb sortieren. Dadurch können Essenreste optimal entfernt werden und das Spülwasser nach unten ablaufen. Die Wasserfleckenbildung am Edelstahl ist minimiert."

Oznacza to mniej wiecej tyle, ze wlozone do koszyka sztucce uchwytem do dolu sa lepiej myte z resztek jedzenia i lepiej plukane pozniej czysta woda. Na czystych sztuccach nie pozostaja tez plamy po wodzie.
                • 8ar8ara Re: Uff 28.10.12, 17:00
                  massaranduba napisała:

> Skorki od pomidora na przyklad ;-)
                  > To samo zalinkowal Ci zreszta rowniez karbat:
                  > " Tipp:
                  > Besteck immer mit den Griffen nach unten in den Besteckkorb sortieren. Dadurch
                  > können Essenreste optimal entfernt werden und das Spülwasser nach unten ablauf
                  > en. Die Wasserfleckenbildung am Edelstahl ist minimiert."

>
                  > Oznacza to mniej wiecej tyle, ze wlozone do koszyka sztucce uchwytem do dolu
                  >
                  sa lepiej myte z resztek jedzenia i lepiej plukane pozniej czysta woda. Na
                  > czystych sztuccach nie pozostaja tez plamy po wodzie.

E tam, my mamy dobra zmywarke, nie zostawia nigdy resztek jedzenia ma dnie koszyka ze sztuccami.
                  • massaranduba Re: Uff 28.10.12, 17:15
                    8ar8ara napisała:

> E tam, my mamy dobra zmywarke, nie zostawia nigdy resztek jedzenia ma dnie kosz
                    > yka ze sztuccami.

To nie jest kwestia dobrej czy zlej zmywarki, tylko tego w jakim stopniu zabrudzenia sa sztucce. Gdyby bylo tak jak mowisz, to niepotrzebny bylby w zmywarkach system filtrow. I od razu uprzedze Twoja wypowiedz- nie wklada sie do zmywarki naczyc, na ktorych znajduja sie duze resztki jedzenia, ale tez nie ma potrzeby plukac ich przed wlozeniem.
                    • 8ar8ara Re: Uff 28.10.12, 17:19
                      massaranduba napisała:

> 8ar8ara napisała:
                      >
                      > > E tam, my mamy dobra zmywarke, nie zostawia nigdy resztek jedzenia ma dni
                      > e kosz
                      > > yka ze sztuccami.
                      >
                      > To nie jest kwestia dobrej czy zlej zmywarki, tylko tego w jakim
                      > stopniu zabrudzenia sa sztucce. Gdyby bylo tak jak mowisz, to niepotrzebny bylb
                      > y w zmywarkach system filtrow. I od razu uprzedze Twoja wypowiedz- nie wklada s
                      > ie do zmywarki naczyc, na ktorych znajduja sie duze resztki jedzenia, al
                      > e tez nie ma potrzeby plukac ich przed wlozeniem.

Ja nie widze takiego problemu.
    • rozprzestrzenienie A jak z sikaniem? 28.10.12, 13:02
      8ar8ara napisała:

Kiedyś niejaki Arek lansował tu na forum sikanie na siedząco jako bardziej higieniczne niż na stojąco, ale chyba niewielu dało się skusić. Przekonałaś męża to tego też? ;)
      • massaranduba Re: A jak z sikaniem? 28.10.12, 13:17
        rozprzestrzenienie napisał:

> Kiedyś niejaki Arek lansował tu na forum sikanie na siedząco jako bardziej higi
        > eniczne niż na stojąco, ale chyba niewielu dało się skusić. Przekonałaś męża to
        > tego też? ;)

Kobieta nie jest od tego, zeby mezczyzne do czegokolwiek przekonywac.
        Zaden znany mi mezczyzna, ktory w swoim wlasnym domu sam myje toalete nie zalatwia sie na stojaco. Zgadnij dlaczego ?
        • bling.bling Re: A jak z sikaniem? 28.10.12, 16:40
          massaranduba napisała:

> rozprzestrzenienie napisał:
          >
          > > Kiedyś niejaki Arek lansował tu na forum sikanie na siedząco jako bardzie
          > j higi
          > > eniczne niż na stojąco, ale chyba niewielu dało się skusić. Przekonałaś m
          > ęża to
          > > tego też? ;)
          >
          > Kobieta nie jest od tego, zeby mezczyzne do czegokolwiek przekonywac.
          > Zaden znany mi mezczyzna, ktory w swoim wlasnym domu sam myje toalete ni
          > e zalatwia sie na stojaco. Zgadnij dlaczego ?

No to ja się przyznaję, że szczam na stojąco i rozpryski szczyny zmywam z kibla sam. Aha i siadam na kiblach w miejscach publicznych (jeśli są suche). No ale to w ostateczności bo najlepiej się wypróżniać we własnym kibelku
          • 8ar8ara Re: A jak z sikaniem? 28.10.12, 16:45
            bling.bling napisał:

> massaranduba napisała:
            >
            > > rozprzestrzenienie napisał:

> > Kobieta nie jest od tego, zeby mezczyzne do czegokolwiek przekonywac.
            > > Zaden znany mi mezczyzna, ktory w swoim wlasnym domu [u]sam myje toalete[
            > /u] ni
            > > e zalatwia sie na stojaco. Zgadnij dlaczego ?
            >
            > No to ja się przyznaję, że szczam na stojąco i rozpryski szczyny zmywam z kibla
            > sam. Aha i siadam na kiblach w miejscach publicznych (jeśli są suche). No ale
            > to w ostateczności bo najlepiej się wypróżniać we własnym kibelku

Ja tez probuje unikac toalet publicznych, ale jak juz korzystam, to myje najpierw deske umoczonym zwitkiem papieru toaletowego, potem nakladam na nia pare warstw suchego papieru i dopiero wtedy siadam. Na gola deske nigdy bym nie usiadla, brrr.
            • yoma Re: A jak z sikaniem? 28.10.12, 17:01
              Tym brudnym papierem? Fuja!
              • 8ar8ara Re: A jak z sikaniem? 28.10.12, 17:03
                yoma napisała:

> Tym brudnym papierem? Fuja!

Dlaczego brudnym?
      • karbat Re: A jak z sikaniem? 28.10.12, 16:02
        > 8ar8ara napisała:

> ki czescia braną do ust na dol, a czescia chwytaną palcami do gory...

widze , ze text pisany nie dociera wiec ... wrocmy do kultury obrazkowej :
        jak zaladowac prawidlowo sztucce do zmywarki i jak to robic , aby sie nie skaleczyc nozem
        do niektorych przemawiaja obrazki ... a nie instrukcja obslugi ...

www.google.de/search?q=besteck+in+der+sp%C3%BClmaschine&hl=de&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=B0eNUPmwAdDMsgaz0YB4&ved=0CGgQsAQ&biw=1024&bih=560
      • 8ar8ara Re: A jak z sikaniem? 28.10.12, 16:32
        rozprzestrzenienie napisał:

> 8ar8ara napisała:
        >
        > ki cze
        >
        > Kiedyś niejaki Arek lansował tu na forum sikanie na siedząco jako bardziej higi
        > eniczne niż na stojąco, ale chyba niewielu dało się skusić. Przekonałaś męża to
        > tego też? ;)

U nas nie ma ci tego problemu. Mamy prysznic bezbrodzikowy i tylko z zaslonka, kibelek jest obok prysznica, wiec jest regularnie prysznicowany (ten kibelek) automatycznie jak sie bierze prysznic. Bardzo wygodne rozwiazanie. Kazdy wiec sika jak chce ;)
        Ale mamy tez druga toalete w domu, sama toalete bez prysznica, tam sprzataja mezczyzni :)
    • Gość: wl Re: Uff IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.12, 19:22
      jak mawiał mój znajomy o takich przewrażliwionych paniusiach higienistkach -terrorystkach domowych

"ą ,ę , bułkę przez bibułkę a hooja gołą ręką"
      ------------------------------------------------------
      • 8ar8ara Re: Uff 28.10.12, 19:24
        Gość portalu: wl napisał(a):

> jak mawiał mój znajomy o takich przewrażliwionych paniusiach higienistkach -
        > terrorystkach domowych
        >
        > "ą ,ę , bułkę przez bibułkę a hooja gołą ręką"

Stare, oklepane i nie za bardzo na temat.

> ------------------------------------------------------

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka