Dodaj do ulubionych

Uff jak gorąco...

13.06.25, 09:08
...w tej chwili są już 24 stopnie, ma być 10 więcej, a córka ma dziś w szkole dzień sportu, mają być większość dnia na zewnątrz i uprawiać sport, jakoś tego nie widzę...
Szlag by trafił te fale upałów z doopy, dopiero co trochę popadało to znów wszystko wysuszy na proch 😐
Jedyna nadzieja w burzy, która zapowiadają na jutro , mam nadzieję że nie przejdzie bokiem tym razem..

Jak u was? Stabilnie?
Obserwuj wątek
    • lucky80 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 09:11
      w Wawie nawet chłodno i bez słońca. Ma dobić do ok 20 st po południu. Bardzo dobra pogoda.
      • kochamruskieileniwe Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 09:51
        Też nie narzekam.
        W wątku ogrodniczym dużo forumek chwali się różami.
        U mnie od lat tak nie kwitły. Wszystko zasługą liczby deszczowych dni w maju i czerwcu. Róże to wodne pijaki 🙂
    • mariola233 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 09:11
      Cześć piękna, gdzie tak ciepło, u mnie 10 stopni pochmurno i zimno,jak ja tęsknię za upałem, pozdrawiam serdecznie i życzę miłego, pięknego i spokojnego dnia 🌷⚘️🌺🌹🌻
      • bazia_morska Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 09:37
        Może czasem przeczytaj jakiś wątek to się dowiesz.
        • homohominilupus Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 10:35
          No właśnie, Mariolko, Ty czytasz forum czy tylko zakładasz swoje wątki?
          • simply_z Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 11:49
            Zaklada i co ciekawe u niej zawsze zimno :o.
    • ritual2019 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 09:12
      Burze jutro niestety.
      • ritual2019 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 09:21
        dopiero co trochę popadało to znów wszystko wysuszy na proc

Trawa jeszcze nawet nie odbila jak powinna. Krotka przerwa w podlewaniu ogrodu i znowu sie zaczelo.
    • daniela34 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 09:14
      W nocy 8 stopni. Teraz 14. W ciągu dnia ma być 20, ale idzie ocieplenie.
    • kocynder Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 09:15
      13 stopni, słońce, lekki wiaterek. Później pewnie temperatura pójdzie w górę, do 25 - 17. Idealnie.
      No i piątek!
    • heca007 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 09:16
      W Warszawie ujnia. Jest czternaście stopni... zachmurzenie i mam nadzieję, że choć raz nie będzie padało tongue_out Mam dość, nienawidzę takiej pogody, jest za zimno, brak słońca. Bolą mnie kości, chcę ciepła!!!!!!
      • wyprawa32768 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 09:52
        brawo, wspierajmy globalne ocieplenie, ja też chcę ciepła !
        • heca007 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 12:11
          Bo oczywiście między 14 i deszczem a 36 i suszą nie ma NIC sciana Idź się czepiać gdzie indziej tongue_out
          • wyprawa32768 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 14:00
            nie odróżniasz pogody od klimatu ?
        • azalee Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 14:14
          wyprawa32768 napisał:

> brawo, wspierajmy globalne ocieplenie, ja też chcę ciepła !

LOL! Stwierdzenie ze lubi sie gdy w czerwcu jest cieplo jest wspieraniem globalnego ocieplenia?
          Na czym w ogole polega to wspieranie ? To cos podobnego do popierania aborcji?
          • wyprawa32768 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 14:55
            na tym żeby nie dać się głupiej propagandzie o globalnym ociepleniu, a tam gdzie sie da walczyć z tymi głupotami we własnym zakresie, np wyrzucić papierek do plastików itp.
            • azalee Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 15:00
              Aha, a jesli segreguje smieci to moge narzekac na brzydka pogode czy to nadal szkodzi planecie?
              • wyprawa32768 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 15:33
                jeśli lubisz grzebać w śmieciach, to sobie grzeb, każdy ma jakieś hobby. tylko innych nie zmuszaj.
        • m_incubo Re: Uff jak gorąco... 14.06.25, 09:59
          Brawo, wspierajmy 14 stopni w czerwcu, bo przecież globalne ocieplenie 🤦🏻‍♀️
    • ajajaj_toja Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 09:17
      W Warszawie tragedia. Wczoraj 15 stopni i wiatr. Byłam na spacerze, mając dres na sobie i czasami marzłam. Dziś to samo - 14 stopni teraz, zero slonca. Wczesna wiosna w połowie czerwca. Masakra.
      Chciałam sobie jakąś letnia sukienkę kupić ale chyba zrezygnuje bo zaraz już nie bedzie po co
    • koko8 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 09:20
      Stabilnie, czyli od listopada ub roku codziennie mniej więcej taka sama temperatura. Pochmurno i zimno.
      Z plusów- zachod słońca o 21 i zapowiadane ocieplenie.
    • ajr27 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 09:27
      Nie rozumiem narzekań na pogodę w Warszawie. Jak dotąd lato jest chłodne i wilgotne i niech tak zostanie do końca sierpnia. Wreszcie można oddychać a ziemia się nawadnia jak trzeba.
      • feniks_z_popiolu Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 09:34
        Ja generalnie nie narzekam ale akurat dziś wyjątkowo zimno 15st i do tego wiatr dość mocny, pochmurno więc do upału daleko
      • heca007 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 09:38
        Jak się lubi taką pogodę to ok. Wiele ematek uwielbia jak jest zimno. Nie marzną a nawet jest im ciągle za gorąco. Do tego stopnia, że zakręcają kaloryfery w zimie i śpią z otwartym oknem. Ja do nich nie należę. Marznę okrutnie odkąd pamiętam. Jestem ciepłolubna i bardzo źle czuję się przy takiej pogodzie. Może popadać ale niech w między czasie wyjdzie słońce i będzie ogólnie ciepło. Ten czerwiec to wielka porażka tongue_out
        • feniks_z_popiolu Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 09:42
          Jak na czerwiec to fakt, zimno, mokro, mało słońca.
          Brrr, jak zimno, można powiedzieć 😞
        • homohominilupus Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 10:34
          Ja należę do zimnolubnych i robię to, co piszesz. Wyjątkowo źle znoszę upały. Ale gdybym była teraz w Pl to też by mi to 15 stopni i wiatr przeszkadzało. No już bez przesady, w czerwcu?
          I ponoć na weekend BC ma padać, znajomi się żalili.
          • simonna Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 11:23
            Do doopy taki maj i czerwiec, czuję, jakby mi ktoś kawałek roku zabrał.
        • ajajaj_toja Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 14:57
          Ja to samo heco! Jestem zmarzlakiem i cały rok czekam na lato. Więc to co jest teraz odbieram jako porażkę
        • nelamela Re: Uff jak gorąco... 14.06.25, 19:04
          heca007 napisała:

> Jak się lubi taką pogodę to ok. Wiele ematek uwielbia jak jest zimno. Nie marzn
          > ą a nawet jest im ciągle za gorąco. Do tego stopnia, że zakręcają kaloryfery w
          > zimie i śpią z otwartym oknem. Ja do nich nie należę. Marznę okrutnie odkąd pam
          > iętam. Jestem ciepłolubna i bardzo źle czuję się przy takiej pogodzie. Może pop
          > adać ale niech w między czasie wyjdzie słońce i będzie ogólnie ciepło. Ten czer
          > wiec to wielka porażka tongue_out

Siostro😉 U mnie na Mazurach dzisiaj tj w sobotę jest ok.Wrocilam z pracy i wzięłam się za zaległe sadzenie kwiatów pelargonii.Zabraklo mi ziemi a potem pogoda była licha i bidulki stały ze dwa tygodnie w foliaku.Wczoraj nawet zastanawiałam się czy nie odpalić pieca ale w czerwcu???
          • heca007 Re: Uff jak gorąco... 14.06.25, 23:54
            Uff, dobrze wiedzieć że jest nas więcej wink Ja w tym miesiącu dwa razy napaiłam w kominku...
            • kamin Re: Uff jak gorąco... 15.06.25, 06:25
              U mnie normalnie działa ogrzewanie. Włącza się przy temeratrze na zewnątrz poniżej 12 stopni. Dziś w nocy było 8.
            • andace Re: Uff jak gorąco... 15.06.25, 12:10
              Też mi ciągle zimno, u mnie w bloku w maju włączyli ponownie ogrzewanie i przyznam że z tydzień grzałam 🫣 fatalny i maj i czerwiec.
      • kochamruskieileniwe Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 09:53
        J też nie narzekam. Wolę taką pogodę niż upały i suszę. Dzieciakom w szkołach też lepiej wytrzymać. 30 stopni w szkole przed wakacjami to masakra.
        • simply_z Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 11:50
          Tylko wiesz..moze byc fajnie chlodno ale noce sa bardzo zimne, jak na czerwiec...
        • heca007 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 12:13
          Ja nie wymagam 30 stopni. Ale te przyjemne 24 i słońce by się w czerwcu przydało wink Cały rok mamy za mało słońca i teraz jeszcze ten bardzo zimny (szczególnie w nocy) czerwiec...
        • kamin Re: Uff jak gorąco... 14.06.25, 22:03
          Połowa czerwca, a u mnie sezon grzewczy trwa (ogrzewanie włącza się automatycznie w zależności od pogody na zewnątrz). Jeszcze chwila, a dzień się zacznie skracać, a nawet nie zdążyło się zacząć lato. Do kitu.
      • ajajaj_toja Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 12:35
        Boże oby nie
      • furiatka_wariatka Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 19:22
        ajr27 napisała:

> Nie rozumiem narzekań na pogodę w Warszawie. Jak dotąd lato jest chłodne i wilg
        > otne i niech tak zostanie do końca sierpnia. Wreszcie można oddychać a ziemia s
        > ię nawadnia jak trzeba.

Wolę taką pogodę, w ubiegłym roku upał był od maja. Cieszę się, jak dotąd temperatura idealna.
    • gru.u Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 09:31
      Lodowato. Nie pamiętam kiedy ostatnio był taki chłodny maj i czerwiec. Chłodno, wieje i często pada
      • ophelia78 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 10:10
        No dokładnie!
        Jest połowa czerwca a ja RAZ założyłam letnia sukienkę.

Szczecin.
        • ajajaj_toja Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 14:59
          Ja od 2 tyg mam olej do drewna zeby zaolejowac taras ale musi być sucho. I tak sobie stoi...
    • infinitypool Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 09:51
      Tez mnie wkurzaja te upaly z doopy. A tak bylo fajnie z 25-26c. Na dzis i jutro zapowiadaja 33C. Wielkie nadzieje pokladam w zapowiadanej na niedziele burzysmile
      • ajajaj_toja Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 14:59
        Chętnie bym się zamieniła na nasze 15...
    • princesswhitewolf Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 09:56
      >...w tej chwili są już 24 stopnie, ma być 10 więcej, a córka ma dziś w szkole dzień sportu,

W Holandii mieszkasz? 24 + 10 C to 34? Chyba do Afryki sie przeprowadziliscie bo w Holandii ma byc 24C wlasnie. A tu na pd wsch Uk 27 dzis. To nie sa upaly
      • andace Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 10:08
        W Holandii ogłoszono pomarańczowy alarm pogodowy, mają być temperatury powyżej 30 stopni, a wieczorem i w nocy gwałtowne burze, w Holandii Południowej i Północnej.
        A Szarm mieszka w tej chwili w Belgii.
        • gris_gris Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 11:06
          andace napisała:

> W Holandii ogłoszono pomarańczowy alarm pogodowy, mają być temperatury powyżej
          > 30 stopni, a wieczorem i w nocy gwałtowne burze, w Holandii Południowej i Półno
          > cnej.

Jade w ten weekend na żagle do Holandii, i mam nadzieję, że nie będzie burz. Ciesze się tez, że nie będzie 12 stopni wink Natomiast w zeszły weekend byłam w Hadze, i niestety pogoda była taka sobie, i nie pojechaliśmy nad morze (uwielbiam plażę w Hadze).
          • snakelilith Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 12:00
            gris_gris napisała:

> Jade w ten weekend na żagle do Holandii, i mam nadzieję, że nie będzie burz.

Najlepszym dniem będzie niedziela. Mieszkam w pół. Nadrenii, więc niedaleko, mnie dziś też paskudne parne 33 stopni, jutro nawet 34 i burza wieczorem/w nocy/wczesnym ranem w niedzielę. To nie jest fajna pogoda, bo to jest tropikalne 34, a nie polskie. Na noc zapowiadają dziś 25 stopni, a w niektórych większych miastach może być nawet więcej. Wczoraj było ładnie 28 stopni w ciągu dnia i przyjemny wiatr. Swoją drogą, na krytej pływalni nie było ludzi. Przez 30 minut byłam nawet sama w wodzie, bo wszyscy było gdzieś nad rzeką, czy diabli wiedzą gdzie.
            W niedzielę pogoda ma się ustabilizować przy przyjemnych 23-25 stopniach. Przy warunkach wilgotności w tym regionie świata, są to idealne temperatury.
      • szarmszejk123 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 10:11
        W Antwerpii mieszkam
        • princesswhitewolf Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 14:12
          No ale pokazuje srednia 25C. to 34C to w sloncu w najgoretszym momencie. Nie tak zle.
          • pani.asma Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 14:20
            Princess i znalazłaś te kolonie ?
          • szarmszejk123 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 20:36
            Nie, pokazuje, że 25 było w tamtym momencie, o 10 rano.
    • homohominilupus Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 10:27
      U nas 39, w nocy 30, Nd ranem najchłodniej bo 23.
      Potrzymaj mi piwo.
      • szarmszejk123 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 11:03
        U ciebie to się jeszcze tego można jakoś spodziewać, ja nie po to przeprowadziłam się z jednej krainy deszczowców do drugiej zeby tu jakieś upały mieć :p
        Z wiekiem z resztą coraz gorzej je znoszę..
    • netlii Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 10:59
      W tej chwili 16 stopni, prognozują wzrost temperatury do 19 stopni.
      Pochmurno, aktualnie nie pada.
      Byliśmy o 5:00 się wybiegać z mężem i w parku było mokro, musiało padać.
      Zasadniczo przy takiej pogodzie aż się chce realizować 2 jednostki treningowe dziennie przy weekendzie, więc dziś jeszcze wpadne na salke.

Aha i powiedzmy, że lokalizacja to Polska centralna.
    • kura17 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 11:06
      u nas tez upaly, jutro ma byc najcieplejszy dzien roku (do tej pory wink) - 30C - a ja mam wyscig (bieg) z synem, jak ja bede biegac w takim upale, jak ja siedzac w zacienionym pokoju sie roztapiam?? w dodatku dzis strasznie wieje, ledwo rowerem dojechalam do roboty, nie wiem, jak bedzie jutro.
      • homohominilupus Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 16:02
        Ja bym bieganie odpuściła w takiej temperaturze. Komfortowo mi się biega do max 22
        • kura17 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 19:26
          to jest wyscig, do ktorego zapisalismy sie razem miesiace temu - syn na pewno pojdzie, nie mam sumienia nie isc ... to tylko 5km, moze dam rade wink i wieczorem.
          • pani.asma Re: Uff jak gorąco... 14.06.25, 07:54
            Ty przestań z tymi wyścigami
            Starszym Paniom nie zaleca się biegania tylko marsze
            • taje Re: Uff jak gorąco... 14.06.25, 21:11
              Niepodległości!
          • infinitypool Re: Uff jak gorąco... 14.06.25, 17:32
            kura17 napisała:

> to jest wyscig, do ktorego zapisalismy sie razem miesiace temu - syn na pewno p
            > ojdzie, nie mam sumienia nie isc ... to tylko 5km, moze dam rade wink i wieczorem
            > .

Daj sobie spokoj, po co Ci to
            U nas obecnie 34. W zyciu bym nie poszla biegac w takiej temperaturze

• snakelilith Re: Uff jak gorąco... 14.06.25, 21:02
              infinitypool napisał(a):

> Daj sobie spokoj, po co Ci to
              > U nas obecnie 34. W zyciu bym nie poszla biegac w takiej temperaturze
              >

Jak kura to zrobiła i przeżyła, to jestem pewna podziwu. Ja tylko musiałam pójść po płyn do mycia naczyń do supermarketu. Ja wyszłam ze sklepu, to miałam wrażenie, że walę głową w ciężką ścianę - 35 stopni i wilgotność chyba 120%. Wzięłam w domu aspirynę i mam nadzieją, że dożyję do jutra.
              • kura17 Re: Uff jak gorąco... 14.06.25, 22:14
                przezylam! nawet zaliczylam personal best wink niezacieniona czesc trasy byla straszna ...
                • snakelilith Re: Uff jak gorąco... 14.06.25, 23:50
                  I nawet ramiona nie wyglądają na spalone. Supewomen. big_grin
                  • kura17 Re: Uff jak gorąco... 15.06.25, 09:19
                    > I nawet ramiona nie wyglądają na spalone. Supewomen. big_grin

ja sie bardzo szybko spalam, wiec dbam o filtry wrecz maniakalnie.
                    u dzieci rowniez - syn tez nie byl spalony smile
                    • snakelilith Re: Uff jak gorąco... 15.06.25, 14:03
                      kura17 napisała:

> ja sie bardzo szybko spalam, wiec dbam o filtry wrecz maniakalnie.

Znam to, ale wiem, że można zlekceważyć. Przedwczoraj wracając z basenu nasmarowałam twarz i ramiona, ale zapomniałam, że mam sandały i do domu przyszłam z różowym paskiem na stopach.
    • beata985 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 11:17
      Jak w Krakowie? Bo nie wiem czy się ubierać czy rozbierać...
      • daniela34 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 11:28
        Słonecznie. 19 stopni
        • beata985 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 11:32
          Dziękuję pięknie 😘
          Obrazkiem się odwdzięczę.
          • daniela34 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 11:40
            Pięknie!
          • heca007 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 12:14
            Jak Albania to musi być bunkier wink
            • beata985 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 12:33
              Były...jeden spektakularne dla Łodzi podwodnej...
              • beata985 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 12:35
                .
                • heca007 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 13:07
                  Jak z filmu postapokaliptycznego wink Mają jeszcze tego żelastwa po krzakach. Widziałam gdzieś zdjęcie bunkra przerobionego na bieda- mieszkanie.
                  • szarmszejk123 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 13:09
                    A to ja ostatnio szukając mieszkania do wynajęcia trafiłam na przepięknie zaadaptowany bunkier. Gdyby nie był taki drogi ( coś koło 3tys€ na miesiąc chcieli) to bym brała :p
                    • pani.asma Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 13:41
                      To jeszcze nie wynajęłaś przecież już miałaś jakieś upatrzony
                      • szarmszejk123 Re: Uff jak gorąco... 14.06.25, 08:32
                        Zdjęcia nie oddają rzeczywistości, że tak powiem:p
              • pani.asma Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 13:42
                O a to nie ma już tych malusieńki ch bunkierków jednoosobowych????
                • beata985 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 19:14
                  pani.asma napisała:

> O a to nie ma już tych malusieńki ch bunkierków jednoosobowych????
                  >
                  Są Są...tylko albo jechaliśmy albo bateria mi akurat padła...gdzieś tu chyba wrzucałam taki ale mniejsze też były
                  • pani.asma Re: Uff jak gorąco... 14.06.25, 07:53
                    A to ja jeszcze mniejsze widziałam wink
              • pani.asma Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 13:45
                Takie smutne te zdjęcia nie ma jakieś ze zwierzątkami spacerujące mi po drodze
                • beata985 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 19:15
                  Proszę...
                  Byly jeszcze konie, kozy koguty...ale sytuacja jak wyżej
                  • pani.asma Re: Uff jak gorąco... 14.06.25, 07:53
                    Super
    • leyla76 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 11:22
      U mnie upały, a do tego duszno, jakbym w Antalii była.

Dzisiaj po poludniu jadę do UK odebrać córkę z rocznego pobytu na uniwersytecie w Preston. Tam znowu deszcz i ok. 20 stopni.

Niezle zmęczona będę, bo obecnie w pracy, potem jakieś 12h samochodem. Zatrzymujemy się u siebie niedaleko Luton. Jutro 3-4h jazdy do Preston, zapakować wszystko do samochodu, powrót do siebie, żeby się przespać i w niedzielę z rana wyjazd z powrotem do Szwajcarii, a w poniedziałek do pracy .
      • ritual2019 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 12:46
        Fakt w Preston deszczowo a raczej burzowo. U mnie slonecznie i 23-24 st ale zapowiadaja burze. Miejmy nadzieje ze nie bedzie bo jutro jestem out.
    • zyciemniekocha2000 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 11:38
      Ja jak tylko bede mogla przeniose sie do pl .Upaly we Wloszech sa koszmarne a jeszcze dobrze sie nie zaczely .Wsiadam do samochodu i mam 37 stopni dojezdzam po godzinie do domu i temperatura obniza sie do 34 .Plakac mi sie chce
      • szarmszejk123 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 11:56
        Eh, nam w tym roku w ogóle się nie chce jechać do IT, ale młoda truje, że babcia, że ciocia, że nad morze z kuzynkami chce..
        • pani.asma Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 13:44
          Jajku ciągle do tych Włoch przyjedź w końcu do Polski
          • szarmszejk123 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 20:37
            Po co?
            • riki_i Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 21:04
              Nasiąknąć wierzbą płaczącą i brzozą rozdartą.
              • szarmszejk123 Re: Uff jak gorąco... 14.06.25, 08:33
                Wierzby i brzozy to rosną i tutaj. Poza tym na brzozę jestem uczulona, lepiej żebym nią nie nasiąkała za bardzo.
      • nika_1985 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 15:44
        Mam to samo. Takie same odczucia. Dzisiaj wstałam rano o 7 i poszłam kupić arbuza i trochę warzyw owoców bo jeszcze dało się funkcjonować.
        Jeszcze jakaś taka dziwna cappa jest..poświata..jakoś tak szare niebo i jest zastój powietrza.
        Ja również mecze się w takich upałach..co innego na chwilę przyjechać z chłodniejszego kraju i przeżyć tydzień czy dwa tygodnie a co innego być non stop wystawionym na ten żar..który będzie jeszcze większy pewnie
        • homohominilupus Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 16:07
          Dokładnie.

Ale taki zimny czerwiec w kraju, gdzie pogoda kapryśna i brakuje słońca też niefajnie i rozumiem, że ludzie mają dość.

Jak dobrze , że do pueblo mogłam przyjechać na dłużej i popracować zdalnie. Tu w ciągu dnia gorąco ale ten gorąco jest jakiś taki bardziej znośny, a noce i poranki przyjemnie chłodne. Kocham tu być.
        • szarmszejk123 Re: Uff jak gorąco... 14.06.25, 08:35
          Ta cappa to smog :p
          Ja mam z tarasu w it widok na Ilva Taranto i tam jest zawsze taka "kopuła" smogu nad ilvą:p
    • szmytka1 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 12:02
      W samochodzie siedzę, termometr auta pokazuje 26, ale dosyc mocno wieje chłodny wiatr. Glowa mnie bardzo rozbolała. Od lekarza wracam. Nie mogli znaleźć moich wyników, bo wpisali mi jakiś z dupy adres, obcej osoby. Wszędzie bałagan. Miałam pp drodze zakupy zrobić, ale już nie zdążę, trzeba wracać, a zakupy pod wieczór.
      • szmytka1 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 12:03
        I kurde gardło mnie boli. Rano mialam problemy z oddychaniem. Leki miałam też po drodze kupic, ale ni dy rydy.
    • lalkaika Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 13:20
      Trzymaj
      • heca007 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 14:07
        Miałam gdzieś podobne zdjęcie z Albanii... było na nim 42 wink
    • primula.alpicola Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 14:01
      Niestety, tylko 18°C i pochmurno. Słońce widać tylko czasami.
      Ukradziono mi maj, a teraz czerwiec!
      • azalee Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 14:16
        Przestan wspierac globalne ocieplenie swoim malkontenctwem!
        • snakelilith Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 14:38
          No jesu, macie w Polsce trochę pecha, to taka lokalna anomalia. Nawet w deszczowym Londynie jest cieplej. Ale w całej pozostałej Europie jest gorąco, albo co najmniej bardzo ciepło.
          Dziś wygląda to tak, jak niżej.

• primula.alpicola Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 16:26
          azalee napisał(a):

> Przestan wspierac globalne ocieplenie swoim malkontenctwem!

Bardzo przepraszam!
          A teraz wracam do Snowpiercera, s2e9, trochę mnie pociesza, że mają bardziej przej.ebane niż ja!
    • celandine Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 14:40
      U mnie gorąco jak szlag, ale wiosną cały czas padało, więc nadal zielono
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 14:55
      W mieszkaniu mam 20 stopni i siedzę pod kocykiem, tak że tego... Zresztą 24 stopnie to żadne upały już bez przesady.
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 14:57
        A doczytałam, że ma być 34 - zwracam honor.
    • sunflowerin Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 15:20
      U nas w poludniowym UK prawie 30C i blekit na niebie.
      • nika_1985 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 15:39
        33 stopnie. Mieszkanie nagrzewa się jak piekarnik. Zima za to wychładza sie i robi się iglowink)
        Byłam ostatnio chora więc z klima muszę uważać. może lepiej więc trochę sie pocić😜
        Dzisiaj byłam dwie h na plaży i wróciłam do domu.
        Kiedyś kręciły mnie upaly a teraz mnie męczą jak cholera.. wolałabym polskie 25°. Wtedy pewnie mogłabym nawet w lipcu pojechać na wakacje bo nie ruszało by mnie słońce i skwarwink
        • sunflowerin Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 20:53
          Mieszkasz w UK w domu z lat 30tych? My tak mieszkalismy i mielismy dosc. Kupilismy w koncu new build - temperatura w domu caly rok 21C.
      • ritual2019 Re: Uff jak gorąco... 14.06.25, 08:59
        Pisalam wyzej 23-24 ale ok 14 niebo zrobilo sie blekitne i temp wzrosla do 28, a tu taka temp to jak w pl 33.
        Fajnie ze mialam wolny czw i pt bo pogoda dopisla. Wysokie temp i slonce w prognozie zapowiadane do konca czerwca. W tym roku jest sucho, slonecznie i cieplo. Wczoraj podlalam rosliny w ogrodzie i przed domem bo zapowiadano burze ale nie wiem czy padalo czy nie. Wolalam nie ryzykowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka