Dodaj do ulubionych

Matka wodza w komunistycznym szpitalu.

20.12.12, 09:35
wiadomosci.onet.pl/kraj/matka-jaroslawa-kaczynskiego-w-szpitalu-jej-stan-s,1,5375129,wiadomosc.html
Media ponoszą winę za skutki działalności Kaczyńskiego,bo piszą o nim jak najęte. Ten gość bąka nie może puścić by o nim nie napisano.
A co? On batman jest?
Obserwuj wątek
    • obraza.uczuc.religijnych Re: Matka wodza w komunistycznym szpitalu. 20.12.12, 09:40
      Po tragicznej śmierci brata bliźniaka w Smoleńsku, pani Jadwiga jest ostatnią bliską osobą jaka mu została.

A Martusia?
      • karkowiak2plus Re: Matka wodza w komunistycznym szpitalu. 20.12.12, 09:51
        Martusia to zgaga . Nieprzewidywalna dla wujaszka.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Matka wodza w komunistycznym szpitalu. 20.12.12, 09:52
          Ale wierzy w wybuchy.
          • karkowiak2plus Re: Matka wodza w komunistycznym szpitalu. 20.12.12, 10:05
            Nie wierzy tylko je lansuje. Nikt w te wybuchy nie wierzy.
            Są one na rękę każdemu. I Tuskowi-bo się nabija z Kaczyńskiego.
            I kaczyńskiemu-bo ma coś co go w widoczny sposób różni od Tuska. Innych różnic nie dostrzegam.
    • Gość: inkwizytor Karkowiak! IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.12.12, 10:31
      Wojskowy Instytut Medyczny nie jest szpitalem komunistycznym, to po pierwsze.
      Po drugie, trudno żeby matka zmarłego tragicznie prezydenta Polski była hospitalizowana w Szpitalu w Pcimiu Dolnym, a nie w renomowanym szpitalu.
      Szczerze mówiąc, abstrahując od niechęci, jaką darzyłem i darzę braci Kaczyńskich, szczerze Jej współczuję. Nie ma większej tragedii dla matki, jak pochować własne dziecko, a taka tragedia stała się właśnie Jej udziałem.
      Więcej empatii, proszę.
      • karkowiak2plus Re: Karkowiak! 20.12.12, 16:52
        Oczywiście,że nie jest to szpital komunistyczny. Może się rozpiszę,ale wygląda to tak,że w mniemaniu Kaczyńskiego wszystko co wojskowe jest komunistyczne. On jest pełen sztampy i szablonu. Dlatego zaciekawiłem się,faktem pokładania nadziei na wyzdrowienie w tym ognisku zgorszenia. Poza tym w tym szpitalu leczono Jaruzelskiego.
        Tak na marginesie i ja tam przeszedłem na świat.
        Zgadzam się z Tobą,że utrata dziecka jest tragedią i współczuję jej jako człowiek,ale chciałbym zauważyć,że zginęło tam 96 osób i sam fakt uczestnictwa w tej katastrofie nie jest powodem dla innego sposobu korzystania z dobrodziejstw służby zdrowia.
        Właśnie dlatego,że politycy mają lepszy dostęp do "lepszej " służby zdrowia brak im empatii dla reszty społeczeństwa.
        Nie uważam aby matka byłego prezydenta powinna mieć jakieś specjalne wzglądy i aby otaczać ją specjalną troską. Specjalną troską otaczą ją jej syn i to jest dla mnie zrozumiałe. Niejasne za to są dla mnie powody,dla których umieścił ją w miejscu,które kojarzy jako spuściznę po poprzednim ustroju. Przecież najbardziej doświadczeni lekarze z Szaserów zaczynali służbę za Jaruzelskiego,lub nawet wcześniej. Przypomnij sobie o czystkach jakie ekipa Kaczyńskich wyczyniała w wojsku.Dobrze się stało,że podniosłeś ten temat,bo przy tej okazji łatwiej napisać,że życie nie polega na kanalizowaniu ludzi jako komuchów i niekomuchów,a doszukiwaniu się w nich innych walorów.
        Szpital na Szaserów zawsze się cieszył dobrą marką. Lekarze dbali tam o dobro pacjentów i nie sądzę aby większą wagę przykładali do światopoglądu. Nawet za komuny w głębokim poważaniu mieli to co nie licowało z lekarską etyką.Robili i robią swoje.

A teraz skupię się na tym co dla mnie najważniejsze w tym wątku. Media robią wszystko by Kaczyński był w nich obecny za wszelką cenę. By stał w opozycji do Tuska. Polaryzują tak naszą scenę jakby w Polsce nie było miejsca dla normalności. Dlaczego?
        • Gość: inkwizytor Re: Karkowiak! IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.12.12, 19:44
          karkowiak2plus napisał:

> Oczywiście,że nie jest to szpital komunistyczny. Może się rozpiszę,ale wygląda
          > to tak,że w mniemaniu Kaczyńskiego wszystko co wojskowe jest komunistyczne. On
          > jest pełen sztampy i szablonu. Dlatego zaciekawiłem się,faktem pokładania nadzi
          > ei na wyzdrowienie w tym ognisku zgorszenia. Poza tym w tym szpitalu leczono Ja
          > ruzelskiego.

Głupi nie jest. Umieścił matkę w placówce, do której ma zaufanie. Będzie to WIM na Szaserów, albo Centralny Szpital Kliniczny MSW na Wołoskiej, albo WIML - Wojskowy Instytut Medycyny Lotniczej, albo konkretni lekarze w poszczególnych szpitalach. W zależności od przypadku chorobowego i wymaganej specjalizacji. Wiem co mówię, sam korzystałem z tego klucza opiekując się dziadkami i starszymi członkami swojej rodziny. Taki rekonesans jest nieodzowny, jeśli chce się zapewnić fachową opiekę członkom swojej rodziny i nie pozostawić jej na pastwę chorej, głupawej i skorumpowanej służby zdrowia.

> Zgadzam się z Tobą,że utrata dziecka jest tragedią i współczuję jej jako człowi
          > ek,ale chciałbym zauważyć,że zginęło tam 96 osób i sam fakt uczestnictwa w tej
          > katastrofie nie jest powodem dla innego sposobu korzystania z dobrodziejstw słu
          > żby zdrowia.

Zapewniam Cię, że wszyscy z tej listy 96 osób i członkowie ich rodzin korzystali w uprzywilejowany sposób ze służby zdrowia, mieli zapewnioną opiekę w najlepszych placówkach medycznych, za darmochę zresztą, poczynając od goleni na zębach skończywszy.
          Z przecudnej urody protezami zębowymi włącznie.
          Po prostu, osiągasz określone stanowisko o ustalonej randze i prestiżu i automatycznie masz dostęp do pewnych przywilejów. Tak było za komuny, tak jest teraz i tak będzie zawsze.

> A teraz skupię się na tym co dla mnie najważniejsze w tym wątku. Media robią ws
          > zystko by Kaczyński był w nich obecny za wszelką cenę. By stał w opozycji do Tu
          > ska. Polaryzują tak naszą scenę jakby w Polsce nie było miejsca dla normalności
          > . Dlaczego?

Powodów może być wiele.
          Generalnie chodzi o odwrócenie uwagi od istotnych problemów i skoncentrowanie tejże uwagi na sprawach drugorzędnych, na rywalizacji Tuska z karłem. Zauważ, ze role w tym przedstawieniu są od kilku lat niezmienne. Jest opozycja, która niby chce przejąć rządy, ale faktycznie za nic nie chce ich sprawować i jest rząd, który boryka się z przeciwnikiem, ale tak na prawdę jest mu szalenie wdzięczny, bo zasłania indolencję tegoż rządu. Kuleje służba zdrowia, kuleje PKP, kuleje prawie wszystko, ale zabawa trwa. Jak w wariatkowie...
          • karkowiak2plus Re: Karkowiak! 20.12.12, 21:43
            Gość portalu: inkwizytor napisał(a):

> Głupi nie jest. Umieścił matkę w placówce, do której ma zaufanie. Będzie to WIM
            > na Szaserów, albo Centralny Szpital Kliniczny MSW na Wołoskiej, albo WIML - Wo
            > jskowy Instytut Medycyny Lotniczej, albo konkretni lekarze w poszczególnych szp
            > italach. W zależności od przypadku chorobowego i wymaganej specjalizacji. Wiem
            > co mówię, sam korzystałem z tego klucza opiekując się dziadkami i starszymi czł
            > onkami swojej rodziny. Taki rekonesans jest nieodzowny, jeśli chce się zapewnić
            > fachową opiekę członkom swojej rodziny i nie pozostawić jej na pastwę chorej,
            > głupawej i skorumpowanej służby zdrowia.

Ta wojskowa też jest skorumpowana. Może mniej,ale również jest.Jednak nie w tym rzecz.
            Wojskowa służba zdrowia zawdzięcza swój poziom władzy. To ona doprowadziła ją do wysokiego stanu. A dlaczego? A dlatego,że wojskowych łatwiej postawić na baczność kiedy trzeba.Są bardziej spolegliwi,mniej dyskutują i są dyspozycyjni.
            Każda władza dba przede wszystkim o siebie i zwykła służba zdrowia kuleje ,bo ma leczyć tylko plebs.

> Zapewniam Cię, że wszyscy z tej listy 96 osób i członkowie ich rodzin korzystal
            > i w uprzywilejowany sposób ze służby zdrowia, mieli zapewnioną opiekę w najleps
            > zych placówkach medycznych, za darmochę zresztą, poczynając od goleni na zębach
            > skończywszy.
            > Z przecudnej urody protezami zębowymi włącznie.
            > Po prostu, osiągasz określone stanowisko o ustalonej randze i prestiżu i automa
            > tycznie masz dostęp do pewnych przywilejów. Tak było za komuny, tak jest teraz
            > i tak będzie zawsze.

E tam.... Trochę przesadzasz. Nie ma tak łatwo. Dostęp do lepszej służby zdrowia jest może ułatwiony,ale smarować nadal trzeba. Taka karma.

> Powodów może być wiele.
            > Generalnie chodzi o odwrócenie uwagi od istotnych problemów i skoncentrowanie t
            > ejże uwagi na sprawach drugorzędnych, na rywalizacji Tuska z karłem. Zauważ, ze
            > role w tym przedstawieniu są od kilku lat niezmienne. Jest opozycja, która nib
            > y chce przejąć rządy, ale faktycznie za nic nie chce ich sprawować i jest rząd,
            > który boryka się z przeciwnikiem, ale tak na prawdę jest mu szalenie wdzięczny
            > , bo zasłania indolencję tegoż rządu. Kuleje służba zdrowia, kuleje PKP, kuleje
            > prawie wszystko, ale zabawa trwa. Jak w wariatkowie...

Łudzę się jeszcze,że kiedyś do władzy dojdzie ktoś ,kto na to zasługuje,a nie wygra tylko wybory.
        • snajper55 Re: Karkowiak! 20.12.12, 20:18
          karkowiak2plus napisał:

> Właśnie dlatego,że politycy mają lepszy dostęp do "lepszej " służby zdrowia bra
          > k im empatii dla reszty społeczeństwa.

No nie mogę. To ona jest, k..., polityk???

S.
          • karkowiak2plus Re: Karkowiak! 20.12.12, 21:31
            A to Ty myślisz,że to ona zdecydowała gdzie się położy?
            Jak będziesz zadawał takie głupawe pytania to uwierzę temu co podejrzewa Cię ,że jesteś agentem obcego państwa. Ha ha
    • obraza.uczuc.religijnych Jarosławowi slupki spadają 20.12.12, 10:40
      więc pisowscy pijarowcy wyciągnęli z rękawa mamusię.
      • kalllka Re: slupki do odrobienia 20.12.12, 11:09
        etam pisowscy, peowscy.

w pijarze. pl nadal obowiazuje zasada,
        nie wazne dlaczego i co , wazne by komus przy..pisac! w dodatku tak by 'na miescie' bylo slychac
    • Gość: smok Re: Matka wodza w komunistycznym szpitalu. IP: *.jjs.pl 20.12.12, 11:12
      bidulek, ofiara mediów:))
    • propanstwowiec Re: Matka wodza w komunistycznym szpitalu. 20.12.12, 17:49
      karkowiak2plus napisał:

> Media ponoszą winę za skutki działalności Kaczyńskiego,bo piszą o nim jak najęt
      > e. Ten gość bąka nie może puścić by o nim nie napisano.

Też mi się wydaje to dziwne. W każdych Faktach prezes, co kiedy i gdzie powiedział. Oczywiście krytycznie, ale...
      Uważają, że jak 1000 razy źle się wyrażą to społeczeństwo łyknie, ale może być i odwrotnie :)
      • karkowiak2plus Re: Matka wodza w komunistycznym szpitalu. 20.12.12, 18:29
        Wygląda na to,że w Polsce nie ma innych problemów jak rywalizacja PO z PIS-em,Tuska z Kaczyńskim. I nawet jak starsza schorowana pani trafi do szpitala to też trzeba to nam zakomunikować.
    • privus To grzech ciężki świadomie oddawać matkę 20.12.12, 20:15
      w ręce Tuska. Przecież on mu brata zamordował. A teraz podrzuca mu jeszcze matkę?
      Matkobójca czy co?
      • snajper55 Re: To grzech ciężki świadomie oddawać matkę 20.12.12, 20:20
        privus napisał:

> w ręce Tuska. Przecież on mu brata zamordował. A teraz podrzuca mu jeszcze matk
        > ę?
        > Matkobójca czy co?

Może spodobało mu się robienie zakupów i chce się usamodzielnić?

S.
    • mjot1 Re: Matka 20.12.12, 22:21
      Królowej matce szacunek winniśmy i wdzięczność po wsze czasy.
      Boć Ona alfą jest i omegą. Wszak to Ona ukształtowawszy w uosobienie cnót wszelakich w łaskawości swej nieskończonej raczyła obdarzyć nas gigantami wiadomymi.
      Tu nadmieniam, że o ojcum nie wspomniał ni słowem, jako i oni nie wspominają…
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka