Dodaj do ulubionych

Gdybym był kobietą, bałbym się zajść w ciążę

15.02.13, 19:34
Za żadne pieniądze nie chciałbym w Polsce zajść w ciążę. Z bardzo prostego powodu: zamordystycznej ustawy antyaborcyjnej. Nie mając stuprocentowej gwarancji, że w razie czego mogę się wycofać, że mnie katolickie konowały nie wystawią do wiatru, w życiu nie dałbym się zapłodnić. I bardzo się dziwię Polkom, które na ciążę się decydują.
Powszechnie wiadomo, że Polki chętnie decydują się na ciążę w Anglii. Nie ma co się czarować - w dużej mierze sprzyjają temu świadczenia społeczne, ale jestem pewien, że także monitoring prenatalny i bezproblemowa furtka wyjścia w razie czego.
Obserwuj wątek
    • piwi77.0 Re: Gdybym był kobietą, bałbym się zajść w ciążę 15.02.13, 20:00
      W tej dziedzinie, dziedzinie związanej z rodziną, posiadaniem dzieci, zachodzeniem w ciążę, wyrównywaniem obciążeń z tym związanych, w dziedzinie sprawiedliwości społecznej, państwo polskie całkowicie zawiodło. Można wręcz odnieść wrażenie, że państwo to bardziej zainteresowane jest ochrona interesów mafii watykańskiej kosztem przeciętnego polskiego obywatela.
    • kora3 To własnie kwestia kasy George 16.02.13, 12:07
      Mam na mysli usunięcie ciązy na życzenie. Prawo jest restrykcyjne, ale w sumie na papierzew. Jk kobitka chce usunąć ciąże, to usunie. Nie jest to nawet drogie. Rzecz w tym, ze pojecie drogie/tanie jest relatywne i czesci kobiet naprawdę nie stać na prywatny zabieg. Wiele z nich sie zadłuża, by zań zapłacić, bo legalnie w PL ciąże usunąć jest trudno, choć zgodnie z prawem są ku temu przesłanki.
    • zaretpug okno zycia 16.02.13, 16:48
      l.george.l napisał:

> Za żadne pieniądze nie chciałbym w Polsce zajść w ciążę. Z bardzo prostego powo
      > du: zamordystycznej ustawy antyaborcyjnej. Nie mając stuprocentowej gwarancji,
      > że w razie czego mogę się wycofać, że mnie katolickie konowały nie wystawią do
      > wiatru, w życiu nie dałbym się zapłodnić. I bardzo się dziwię Polkom, które na
      > ciążę się decydują.
      > Powszechnie wiadomo, że Polki chętnie decydują się na ciążę w Anglii. Nie ma co
      > się czarować - w dużej mierze sprzyjają temu świadczenia społeczne, ale jestem
      > pewien, że także monitoring prenatalny i bezproblemowa furtka wyjścia w razie
      > czego.

Moglbys przeciez skorzystac z okna zycia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka