dritte_dame 13.03.13, 18:26 Pamiętam takie określenie z czasów studenckich. Też używaliście? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kappa Re: "Siwy dym!" IP: *.interwan.pl 13.03.13, 18:31 Jasne:) Może oznaczać niemal wszystko. Balangę, rozpierduchę, ale też mistrzowskie zagranie, błyskawiczną akcję. Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: "Siwy dym!" 14.03.13, 01:36 Gość portalu: kappa napisał(a): > Jasne:) > Może oznaczać niemal wszystko. > Balangę, rozpierduchę, ale też mistrzowskie zagranie, błyskawiczną akcję. W moich środowiskach to najczęściej oznaczało sytuację w której nic nie było wiadomo. (bo właśnie taki ani czarny, ani biały, tylko siwy..) Później (a może wcześniej?) w tym samym znaczeniu używano powiedzenia "czeski film" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rossdarty Re: "Siwy dym!" IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 13.03.13, 19:32 dritte_dame napisała: > > Pamiętam takie określenie z czasów studenckich. > > Też używaliście? :) > ....????.... .... a to w temacie???... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kappa Re: "Siwy dym!" IP: *.interwan.pl 13.03.13, 19:36 No bo siwy dym na placu:) a to z powodu białego dymu Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: "Siwy dym!" 13.03.13, 19:48 Knajpę znam, co się tak nazywa. Używaliśmy, pewnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rossdarty Re: "Siwy dym!" IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 13.03.13, 19:57 O w mordę.... Ale ja zorientowany jestem...:( To który wygrał??? Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: "Siwy dym!" 13.03.13, 20:12 o siwem dymie cós pisała maryśka konopnicka. tak jakoś że tam pastuszki ognie pala i kartofle /ziemniaki/pyry/grule pieką. Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree Re: "Siwy dym!" 13.03.13, 23:58 Ona pisała o sinym dymie. "Siwego dymu" chyba sama nie używałam, ale wszyscy wokół tak. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: "Siwy dym!" 14.03.13, 10:03 > To który wygrał??? Arsenal, ale i tak nie awansował. Odpowiedz Link Zgłoś