smakosz79 05.06.13, 19:08 Czolem Lewicowcy i Ateisci!:) Bede bawil w najblizszy weekend w Warszawie. Mozecie polecic restauracje, gdzie moge zjesc tanio, syto i smacznie? Pytam was, bo katolikom juz nie wierze. Dzieki. Pozdrawiam serdczenie, Witek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
billy.the.kid Re: Gdzie sobie pojesc? 05.06.13, 19:54 to tamuj na wyżere jadziesz???? Odpowiedz Link Zgłoś
smakosz79 Re: Gdzie sobie pojesc? 05.06.13, 20:03 to tamuj na wyżere jadziesz???? Przy okazji. Jak sie da oczywiscie. Jak sie najem, to zawsze jestem w dobrym humorze. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.inkwizytor Re: Gdzie sobie pojesc? 05.06.13, 19:55 Polecam Grill Bar Zgoda, przy ul. Zgoda 4. Bardzo dobre jedzenie, szalenie smaczne, miła obsługa, krótki czas oczekiwania na potrawy. Polecam fantastyczne zupy! Zwłaszcza borowikową. Kupując danie główne, możesz skomponować sobie wariacje surówek spośród wystawionych na osobnym stole surówek i sosów. Surówek możesz nałożyć na talerz ile dusza zapragnie. A przy tym niedrogo, a to przecież ważna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
smakosz79 Re: Gdzie sobie pojesc? 05.06.13, 20:07 A naprzeciwko kultowy Krokiecik :) Kultowy to mi sie kojrzy z pijanstwem. Dla mnie jedzenie jest wazniejsze niz wodka, no i nie chcialbym sie denerwowac widokiem pijakow. Duzo sie ostatnio pisze o zlych manierach Warszawiakow. Wiec tym bardziej nie chcialbym napotkac pijanych mieszkancow stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.inkwizytor Re: Gdzie sobie pojesc? 05.06.13, 21:14 smakosz79 napisał: > Kultowy to mi sie kojrzy z pijanstwem... W Krokieciku nie sprzedają alkoholu. To po pierwsze, po drugie i Krokiecik i Grill Bar Zgoda i jeszcze kilka innych lokali zlokalizowanych w pobliżu należy to tych samych właścicieli. Każdy z tych lokali ma inne menu, inne ceny i, co oczywiste, innych bywalców. Krokiecik jest zdecydowanie tańszy od Grill Baru, serwuje inne dania. Zajrzyj i do niego, może akurat znajdziesz w ich ofercie coś interesującego. Ja zaglądałem tam od czasu do czasu, bo robili znakomitą sałatkę grecką. Mają dużo dań z drobiu i potraw mącznych, typu pierogi, makarony z sosami, krokiety z najróżniejszym nadzieniem, itd, itd Mnie bardziej odpowiada Grill Bar, dlatego polecam ten lokal. Odpowiedz Link Zgłoś
smakosz79 Re: Gdzie sobie pojesc? 05.06.13, 21:18 >W Krokieciku nie sprzedają alkoholu. To po pierwsze, po drugie i Krokiecik i Grill Bar Zgoda i jeszcze kilka innych lokali zlokalizowanych w pobliżu należy to tych samych właścicieli. Każdy z tych lokali ma inne menu, inne ceny i, co oczywiste, innych bywalców. Krokiecik jest zdecydowanie tańszy od Grill Baru, serwuje inne dania. Zajrzyj i do niego, może akurat znajdziesz w ich ofercie coś interesującego. Ja zaglądałem tam od czasu do czasu, bo robili znakomitą sałatkę grecką. Mają dużo dań z drobiu i potraw mącznych, typu pierogi, makarony z sosami, krokiety z najróżniejszym nadzieniem, itd, itd Mnie bardziej odpowiada Grill Bar, dlatego polecam ten lokal. Dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś
smakosz79 Re: Gdzie sobie pojesc? 05.06.13, 20:04 > Polecam Grill Bar Zgoda, przy ul. Zgoda 4. Bardzo dobre jedzenie, szalenie smac > zne, miła obsługa, krótki czas oczekiwania na potrawy. Polecam fantastyczne zup > y! Zwłaszcza borowikową. Kupując danie główne, możesz skomponować sobie wariacj > e surówek spośród wystawionych na osobnym stole surówek i sosów. Surówek możesz > nałożyć na talerz ile dusza zapragnie. > A przy tym niedrogo, a to przecież ważna sprawa. Dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś
misiu_jeden Re: Gdzie sobie pojesc? 20.06.13, 14:12 A poza tym dobrze się czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Bar Biedronka 20.06.13, 15:55 Wspominam z rozrzewnieniem. W zasadzie nikomu się nigdy nie udało zrobić dobrej szczawiowej,a tamtejszym kucharkom TAK! Kotlet mielony nieodmiennie faszerowany wszystkim i niczym,ale leniwe na najwyższym poziomie.Leniwszych zrobić się już nie da. Szkoda tylko,że kompoty są chrzczone. Zapewne przez chrześcijan..... Odpowiedz Link Zgłoś
paulinakar Re: Gdzie sobie pojesc? 12.08.14, 08:33 Polecam fajne miejsce - restauracja "Bernie" na Rynku Nowego Miasta. Ma świetny klimat, miłą obsługę, a najważniejsze - przepyszne dania. Byłam, widziałam, zjadłam i polecam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: Gdzie sobie pojesc? 12.08.14, 09:58 daj się zaprosić na jakiś obiadek do abp.hosera. mozesz też wpaść ma miodow.ą do prymasa. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Sowa i Przyjaciele. 12.08.14, 22:31 Gdybym miał się wybrać do Warszawy, to koniecznie chciałbym odwiedzić i się kultowo nawalić. Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: Gdzie sobie pojesc? 13.08.14, 13:35 Jak już pytasz lewicowców i ateistów gdzie można dobrze zjeść, to polecam ci Oberżę pod Czerwonym Wieprzem. Restauracja mieści się przy ul Żelaznej 68. Ciekawy wystrój, dobra kuchnia. Czy tanio? Tego nie powiem, bo dawno tam nie byłam. Ale moim zdaniem warto tam zajrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś