Dodaj do ulubionych

Nietolerancja w "raju tolerancji"

11.07.13, 10:54
Holandia to zaścianek nietolerancji

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14257527,Polscy_imigranci_z_Holandii_chca_wracac__Bo_sa_dyskryminowani.html#BoxWiadTxt
Obserwuj wątek
    • kolter-xl Re: Nietolerancja w "raju tolerancji" 11.07.13, 11:02
      chasyd_666 napisał:

> Holandia to zaścianek nietolerancji

Matole choć raz wyjedź poza swoją wieś koło Rzeszowa a potem powielaj bzdury.
    • piwi77.0 Re: Nietolerancja w "raju tolerancji" 11.07.13, 11:07
      W artykule nie ma jednak ani słowa, na czym miałaby polegać owa nietolerancja. Może na przykład polscy imigranci zawiesili w nocy i po kryjomu drewniany krzyż z ludzikiem w holenderskim urzędzie, a nietolerancyjne Holendry zdjęły go w dzień? Powinni uszanować ewangelizacyjne praktyki zamulonych mniejszości i wykazać dla nich tolerancję.
      • skuter44 Re: Nietolerancja w "raju tolerancji" 11.07.13, 11:37
        Niech ci nasi emigranci wstydu nam nie przynoszą. Niech szanują zwyczaje i prawo miejsca pobytu. Większość Polaków zapomniała już o czasach kościelnej dziesięciny, rządach plebanów i biskupów, pogańskich obrzędach. Utrzymywanie ciemnoty i zacofania to domena części społeczeństwa.
        • skuter44 Re: Nietolerancja w "raju tolerancji" 11.07.13, 11:39
          Nawiasem mówiąc - chodzę po tym forum jak w ciapkach , wygodnie tu i miło bez śmieci Oszołoma. Wcale za nim nie tęsknię.
        • chasyd_666 Re: Nietolerancja w "raju tolerancji" 11.07.13, 13:45
          skuter44 napisał:

> Niech ci nasi emigranci wstydu nam nie przynoszą. Niech szanują zwyczaje i praw
          > o miejsca pobytu.

Piszesz o faktach czy o swoich urojeniach ?...

Utrzymywanie ciemnoty
          > i zacofania to domena części społeczeństwa.

Piszesz o sobie podobnych ?...

--
          www.youtube.com/watch?v=etljQLaGyiM
    • mila2712 nieprawda 11.07.13, 18:07
      połowa moje rodziny mieszka i pracuje w Holandii
      nikt nie jest dyskryminowany....zarabiają bardzo dobrze, awansują, otrzymują mieszkania
      są zadowoleni ...... do Polski już nie wrócą
      • kolter-xl Re: nieprawda 11.07.13, 19:16
        mila2712 napisała:

> połowa moje rodziny mieszka i pracuje w Holandii
        > nikt nie jest dyskryminowany....zarabiają bardzo dobrze, awansują, otrzymują mi
        > eszkania
        > są zadowoleni ...... do Polski już nie wrócą

Generalnie jest tak ze Polacy nie znają holenderskiego ,więc jak ich ktoś sklnie a wydaje im się ze po holendersku to musi być holender. No a pewno ? w 90% to jest taki sam emigrant zarobkowy jak i Polacy .
        • mila2712 Re: nieprawda 11.07.13, 22:27
          nie
          osoby z mojej rodziny dobrze znają holenderski ( zdawali egzamin państwowy )
          ich podwładni to holendrzy a nie emigranci

dodam, że Polacy są chwaleni jako bardzo dobrzy przacownicy ( nie mówię o wyzysku, tylko o pracy za uczciwe pieniądze)
          • kolter-xl Re: nieprawda 11.07.13, 22:34
            mila2712 napisała:

> nie
            > osoby z mojej rodziny dobrze znają holenderski ( zdawali egzamin państwowy )
            > ich podwładni to holendrzy a nie emigranci

Ja mam na myśli zdecydowana większość czyli tych sezonowych a nie tych co na stałe
            • mila2712 Re: nieprawda 11.07.13, 22:39
              sezonowi stają się z biegiem czasu etatowymi
              i w pewnym sensie masz rację jest duża fluktuacja ( niech będzie fachowo :) )
              • kolter-xl Re: nieprawda 11.07.13, 22:43
                mila2712 napisała:

> sezonowi stają się z biegiem czasu etatowymi
                > i w pewnym sensie masz rację jest duża fluktuacja ( niech będzie fachowo :) )

Kładź na to a zobacz ze wielkim obrońcą przed dyskryminacją okazuje sie nienawidzący wszystkiego co sie na tej kuli ziemskiej rusza emdzik 2005 niemota
                • mila2712 Re: nieprawda 11.07.13, 22:46
                  jaki emdzik 2005 niemota ?
                  • kolter-xl Re: nieprawda 11.07.13, 23:05
                    mila2712 napisała:

> jaki emdzik 2005 niemota ?

Ten cały chasyd pod innym nickiem wabi się mg2005 , wyjątkowa kreatura i niemota :))
                    • mila2712 Re: nieprawda 11.07.13, 23:09
                      aha

mam wrażenie że tu trwa wieczna wojna katolików i ich przeciwników :)

kreatura to nijaki brum1
                      • kolter-xl Re: nieprawda 11.07.13, 23:19
                        mila2712 napisała:

> aha
                        >
                        > mam wrażenie że tu trwa wieczna wojna katolików i ich przeciwników :)

Tak , bo ze zgnilizną moralną wystająca z gnojowicy należy walczyć .

> kreatura to nijaki brum1

Cos mi tam świta ale dawno tego tu nie było ??
                        • mila2712 Re: nieprawda 11.07.13, 23:22
                          i dobrze bez niego i oszołoma aż lżej oddychać
                          • kolter-xl Re: nieprawda 11.07.13, 23:33
                            mila2712 napisała:

> i dobrze bez niego i oszołoma aż lżej oddychać

Mam tu ze stu wrogów , diabli ich wiedzą jak to się wabi już nawet nie pamiętam.
                            • mila2712 Re: nieprawda 12.07.13, 11:56
                              proste to się nazywa miłość do bliźniego ....wyjątkowa bo katolicka
      • piwi77.0 Re: nieprawda 12.07.13, 07:13
        mila2712 napisała:

połowa moje rodziny mieszka i pracuje w Holandii nikt nie jest dyskryminowany....zarabiają bardzo dobrze, awansują, otrzymują mieszkania są zadowoleni ...... do Polski już nie wrócą

Aż zazdrość mnie bierze. Bywałem w różnych stronach, ale jeszcze nigdy i nigdzie nie otrzymałem mieszkania. Gdybym wcześniej wiedział, że w Holandii rozdają...
        • kolter-xl Re: nieprawda 12.07.13, 08:10
          piwi77.0 napisał:

> Aż zazdrość mnie bierze. Bywałem w różnych stronach, ale jeszcze nigdy i nigdzi
          > e nie otrzymałem mieszkania. Gdybym wcześniej wiedział, że w Holandii rozdają.

Rozdają w tym sensie ze o ile otrzymasz tam legalny pobyt to przecież na ulicy mieszkać nie będziesz .Socjal maja tam dobrze rozwinięty.
        • mila2712 niedowiarek :P 12.07.13, 12:00
          no wprawdzie nie wiem gdzie to jest w różnych stronach....ale w Someren ludzie otrzymują mieszkania z przydziału ( po spełnieniu kilku warunków oczywiście )
          teraz już wiesz ....możesz spróbować może się załapiesz :)
          • piwi77.0 Raczej zazdrośnik. 12.07.13, 12:22
            Obojętnie, z przydziału, czy nie, ale tak sobie po prostu otrzymać mieszkanie, to jakis rajski kraj ta Holandia. Poza nią, to albo trzeba otrzymać w spadku, albo sobie kupić i czasem zadłużyć się na wiele lat.
            • mila2712 Re: Raczej zazdrośnik. 12.07.13, 12:27
              wcale nie rajski :)
              fakt pracują bardzo ciężko ale zarabiają godziwe pieniądze

nie tak po prostu - przypominam sa warunki do spełnienia ( obywatelstwa holenderskiego nie mają )

tak coś o tym wiem cyrograf w postaci kredytu podpisalam....

• kolter-xl Re: Raczej zazdrośnik. 12.07.13, 14:45
              piwi77.0 napisał:

> Obojętnie, z przydziału, czy nie, ale tak sobie po prostu otrzymać mieszkanie,
              > to jakis rajski kraj ta Holandia. Poza nią, to albo trzeba otrzymać w spadku, a
              > lbo sobie kupić i czasem zadłużyć się na wiele lat.

Chatę dostajesz z puli miasta czy gminy ale nie za bóg zapłać, czasem połowę pensji na czynsz wydasz .
    • qqww1122 Re: Nietolerancja w "raju tolerancji" 16.07.13, 17:08
      chasyd_666 napisał:

> Holandia to zaścianek

Ty masz w głowie próżnię , zamiast mózgu !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka