chasyd_666 11.07.13, 10:54 Holandia to zaścianek nietolerancji wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14257527,Polscy_imigranci_z_Holandii_chca_wracac__Bo_sa_dyskryminowani.html#BoxWiadTxt Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolter-xl Re: Nietolerancja w "raju tolerancji" 11.07.13, 11:02 chasyd_666 napisał: > Holandia to zaścianek nietolerancji Matole choć raz wyjedź poza swoją wieś koło Rzeszowa a potem powielaj bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Nietolerancja w "raju tolerancji" 11.07.13, 11:07 W artykule nie ma jednak ani słowa, na czym miałaby polegać owa nietolerancja. Może na przykład polscy imigranci zawiesili w nocy i po kryjomu drewniany krzyż z ludzikiem w holenderskim urzędzie, a nietolerancyjne Holendry zdjęły go w dzień? Powinni uszanować ewangelizacyjne praktyki zamulonych mniejszości i wykazać dla nich tolerancję. Odpowiedz Link Zgłoś
skuter44 Re: Nietolerancja w "raju tolerancji" 11.07.13, 11:37 Niech ci nasi emigranci wstydu nam nie przynoszą. Niech szanują zwyczaje i prawo miejsca pobytu. Większość Polaków zapomniała już o czasach kościelnej dziesięciny, rządach plebanów i biskupów, pogańskich obrzędach. Utrzymywanie ciemnoty i zacofania to domena części społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
skuter44 Re: Nietolerancja w "raju tolerancji" 11.07.13, 11:39 Nawiasem mówiąc - chodzę po tym forum jak w ciapkach , wygodnie tu i miło bez śmieci Oszołoma. Wcale za nim nie tęsknię. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Nietolerancja w "raju tolerancji" 11.07.13, 13:45 skuter44 napisał: > Niech ci nasi emigranci wstydu nam nie przynoszą. Niech szanują zwyczaje i praw > o miejsca pobytu. Piszesz o faktach czy o swoich urojeniach ?... Utrzymywanie ciemnoty > i zacofania to domena części społeczeństwa. Piszesz o sobie podobnych ?... -- www.youtube.com/watch?v=etljQLaGyiM Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 nieprawda 11.07.13, 18:07 połowa moje rodziny mieszka i pracuje w Holandii nikt nie jest dyskryminowany....zarabiają bardzo dobrze, awansują, otrzymują mieszkania są zadowoleni ...... do Polski już nie wrócą Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: nieprawda 11.07.13, 19:16 mila2712 napisała: > połowa moje rodziny mieszka i pracuje w Holandii > nikt nie jest dyskryminowany....zarabiają bardzo dobrze, awansują, otrzymują mi > eszkania > są zadowoleni ...... do Polski już nie wrócą Generalnie jest tak ze Polacy nie znają holenderskiego ,więc jak ich ktoś sklnie a wydaje im się ze po holendersku to musi być holender. No a pewno ? w 90% to jest taki sam emigrant zarobkowy jak i Polacy . Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: nieprawda 11.07.13, 22:27 nie osoby z mojej rodziny dobrze znają holenderski ( zdawali egzamin państwowy ) ich podwładni to holendrzy a nie emigranci dodam, że Polacy są chwaleni jako bardzo dobrzy przacownicy ( nie mówię o wyzysku, tylko o pracy za uczciwe pieniądze) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: nieprawda 11.07.13, 22:34 mila2712 napisała: > nie > osoby z mojej rodziny dobrze znają holenderski ( zdawali egzamin państwowy ) > ich podwładni to holendrzy a nie emigranci Ja mam na myśli zdecydowana większość czyli tych sezonowych a nie tych co na stałe Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: nieprawda 11.07.13, 22:39 sezonowi stają się z biegiem czasu etatowymi i w pewnym sensie masz rację jest duża fluktuacja ( niech będzie fachowo :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: nieprawda 11.07.13, 22:43 mila2712 napisała: > sezonowi stają się z biegiem czasu etatowymi > i w pewnym sensie masz rację jest duża fluktuacja ( niech będzie fachowo :) ) Kładź na to a zobacz ze wielkim obrońcą przed dyskryminacją okazuje sie nienawidzący wszystkiego co sie na tej kuli ziemskiej rusza emdzik 2005 niemota Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: nieprawda 11.07.13, 23:05 mila2712 napisała: > jaki emdzik 2005 niemota ? Ten cały chasyd pod innym nickiem wabi się mg2005 , wyjątkowa kreatura i niemota :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: nieprawda 11.07.13, 23:09 aha mam wrażenie że tu trwa wieczna wojna katolików i ich przeciwników :) kreatura to nijaki brum1 Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: nieprawda 11.07.13, 23:19 mila2712 napisała: > aha > > mam wrażenie że tu trwa wieczna wojna katolików i ich przeciwników :) Tak , bo ze zgnilizną moralną wystająca z gnojowicy należy walczyć . > kreatura to nijaki brum1 Cos mi tam świta ale dawno tego tu nie było ?? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: nieprawda 11.07.13, 23:22 i dobrze bez niego i oszołoma aż lżej oddychać Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: nieprawda 11.07.13, 23:33 mila2712 napisała: > i dobrze bez niego i oszołoma aż lżej oddychać Mam tu ze stu wrogów , diabli ich wiedzą jak to się wabi już nawet nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: nieprawda 12.07.13, 11:56 proste to się nazywa miłość do bliźniego ....wyjątkowa bo katolicka Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: nieprawda 12.07.13, 07:13 mila2712 napisała: połowa moje rodziny mieszka i pracuje w Holandii nikt nie jest dyskryminowany....zarabiają bardzo dobrze, awansują, otrzymują mieszkania są zadowoleni ...... do Polski już nie wrócą Aż zazdrość mnie bierze. Bywałem w różnych stronach, ale jeszcze nigdy i nigdzie nie otrzymałem mieszkania. Gdybym wcześniej wiedział, że w Holandii rozdają... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: nieprawda 12.07.13, 08:10 piwi77.0 napisał: > Aż zazdrość mnie bierze. Bywałem w różnych stronach, ale jeszcze nigdy i nigdzi > e nie otrzymałem mieszkania. Gdybym wcześniej wiedział, że w Holandii rozdają. Rozdają w tym sensie ze o ile otrzymasz tam legalny pobyt to przecież na ulicy mieszkać nie będziesz .Socjal maja tam dobrze rozwinięty. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 niedowiarek :P 12.07.13, 12:00 no wprawdzie nie wiem gdzie to jest w różnych stronach....ale w Someren ludzie otrzymują mieszkania z przydziału ( po spełnieniu kilku warunków oczywiście ) teraz już wiesz ....możesz spróbować może się załapiesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Raczej zazdrośnik. 12.07.13, 12:22 Obojętnie, z przydziału, czy nie, ale tak sobie po prostu otrzymać mieszkanie, to jakis rajski kraj ta Holandia. Poza nią, to albo trzeba otrzymać w spadku, albo sobie kupić i czasem zadłużyć się na wiele lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Raczej zazdrośnik. 12.07.13, 12:27 wcale nie rajski :) fakt pracują bardzo ciężko ale zarabiają godziwe pieniądze nie tak po prostu - przypominam sa warunki do spełnienia ( obywatelstwa holenderskiego nie mają ) tak coś o tym wiem cyrograf w postaci kredytu podpisalam.... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Raczej zazdrośnik. 12.07.13, 14:45 piwi77.0 napisał: > Obojętnie, z przydziału, czy nie, ale tak sobie po prostu otrzymać mieszkanie, > to jakis rajski kraj ta Holandia. Poza nią, to albo trzeba otrzymać w spadku, a > lbo sobie kupić i czasem zadłużyć się na wiele lat. Chatę dostajesz z puli miasta czy gminy ale nie za bóg zapłać, czasem połowę pensji na czynsz wydasz . Odpowiedz Link Zgłoś
qqww1122 Re: Nietolerancja w "raju tolerancji" 16.07.13, 17:08 chasyd_666 napisał: > Holandia to zaścianek Ty masz w głowie próżnię , zamiast mózgu !!! Odpowiedz Link Zgłoś