Dodaj do ulubionych

Religia na maturze

31.07.13, 17:36
Dla odmiany, tym razem cos Tygodnika Niedziela

"Skoro religia jest przedmiotem szkolnym nauczanym przez 12 lat, to co stoi na przeszkodzie, by umożliwić to uczniom, którzy chcą ją zdawać jako przedmiot dodatkowy? - pyta w rozmowie z KAI ks. prof. Piotr Tomasik z Komisji Wychowania Katolickiego Konferencji Episkopatu Polski. Wyraża przy tym nadzieję, że wola polityczna MEN, by ten spór rozwiązać, za jakiś czas się pojawi."

www.niedziela.pl/artykul/5658/Religia-na-maturze
Obserwuj wątek
    • billy.the.kid Re: Religia na maturze 31.07.13, 17:53
      te q..y KArTOfLE dostali palec-to tera chcą całą rękę.
    • piwi77.0 Re: Religia na maturze 31.07.13, 18:25
      august.sas napisał:

Tygodnik Niedziela
      "Skoro religia jest przedmiotem szkolnym nauczanym przez 12 lat, to co stoi na przeszkodzie, by umożliwić to uczniom, którzy chcą ją zdawać jako przedmiot dodatkowy? - pyta w rozmowie z KAI ks. prof. Piotr Tomasik z Komisji Wychowania Katolickiego Konferencji Episkopatu Polski. Wyraża przy tym nadzieję, że wola polityczna MEN, by ten spór rozwiązać, za jakiś czas się pojawi."

Profesorze, ksiądz Piotrze Tomasik, spór to Pan masz we własnej skatolonej głowie, poza nią wszystko jest jasne i postanowione, religii na maturze nie ma i nie będzie.
    • plater-2 a moze ja lubie zdawac religie na maturze ? 01.08.13, 22:22
      Jak mozna z tanca mozna i z rozanca.

Nikt nikogo nie zmusza, zeby zdawac na maturze religie.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: a moze ja lubie zdawac religie na maturze ? 02.08.13, 08:51
        Nie ma matury z tańca.
        • plater-2 Re: a moze ja lubie zdawac religie na maturze ? 02.08.13, 10:42
          Jest z wiedzy o tancu.
          • billy.the.kid Re: a moze ja lubie zdawac religie na maturze ? 02.08.13, 11:07
            a teraz ma być z wiedzy o TAŃCACH KOŚCIELNYCH.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: a moze ja lubie zdawac religie na maturze ? 02.08.13, 11:46
            To niech będzie z wiedzy o religiach.
    • plater-2 Re: Religia na maturze 02.08.13, 13:45
      jak ty sobie wyobrazasz, ze z czego beda pytac na maturze z religii. Ile razy na roratach ktos byl ?
      Będa pytac z wiedzy o religii wlasnie.
      Nawet ktos, kto jest niewierzacy, moze byc zainteresowany zdobyciem wiedzy w tym zakresie.

• obraza.uczuc.religijnych Re: Religia na maturze 02.08.13, 13:54
        Ale z wiedzy o jakiej religii?
    • paco_lopez Re: Religia na maturze 02.08.13, 17:06
      myślę, że to resztki zdrowego rozsądku . religia na maturze, to to samo co historia albo muzyka. psu na budę się to potem nie przyda. ja się zastanawiam co stoi na przeszkodzie żeby oprócz szkół katokomunistycznych nie powołac do życia szkół neutralnych światopoglądowo, które nie wychowują ludzi na grzecznego mądrale, ale samodzielnego człowieka z szeregiem praktycznych umiejętności manualno technicznych, które można nauczyć dzieci zamiast szykowac ich na bezrobotnych historio filozofo kuturoznawców czy politologów.
      • plater-2 Re: Religia na maturze 02.08.13, 17:47
        To bedzie mozliwe, gdy wprowadzi się bony oswiatowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka