Dodaj do ulubionych

Gumowe lalki

13.04.14, 15:47

noworodki:)
Ostatnio kolejny raz oglądałam zadziwiający film o niesłychanym zachowaniu kobiet zamawiającym sobie na indywidualne zamówienie gumowe noworodki.
Panie straciły dzieci i w zamian kupują ich kopie łudząco podobne do oryginału.
Wożą w prawdziwych wózeczkach i ubierają w dziecięce ubranka,maja w samochodach foteliki itd.
Panowie,partnerzy tych kobiet sa zazwyczaj zniesmaczeni i lekko przerażeni.
Ja też nie mogę przetrawić takiego nowego obyczaju.
Makabryczne.
Obserwuj wątek
    • dwa-filary Re: Gumowe lalki 13.04.14, 15:49
      To jest chore :/
      • lepian4 Re: Gumowe lalki 21.04.14, 13:08
        Jestes najwyrazniej ksenofobem i brakuje ci tolerancji. Wieksze zboczenia sa dzis juz normalne!
    • bling.bling Re: Gumowe lalki 13.04.14, 16:46
      niektórzy mężczyźni zastępują kobiety gumowymi lalkami a niektóre kobiety zastępują mężczyzn gumowymi dildo. Remis
    • snajper55 Re: Gumowe lalki 13.04.14, 21:30
      Czy są też dzieci w starszym wieku?

S.
      • voxave Re: Gumowe lalki 14.04.14, 01:56
        Na filmie widziałam tylko niemowlaki---charakterystyczne *brzydactwo*:)
        • snajper55 Re: Gumowe lalki 14.04.14, 02:01
          voxave napisała:

> Na filmie widziałam tylko niemowlaki---charakterystyczne *brzydactwo*:)

Zastanawiałem się, czy taka "matka" zatrzymuje się na etapie niemowlaka, czy też wymienia swe "dziecko" na modele coraz bardziej "dorosłe". Może nawet kiedyś wyswata swego gumowego syna i założy on rodzinę z czyjąś gumową córką? Rodzice kupią im mieszkanie, które urządzą bez protestów młodych... No sielanka. Tylko że gumowa.

S.
          • voxave Re: Gumowe lalki 14.04.14, 02:06
            Lekka paranoja,nieprawdaż:)
            • snajper55 Re: Gumowe lalki 14.04.14, 12:09
              voxave napisała:

> Lekka paranoja,nieprawdaż:)

Gdy się pierwszy raz o tym usłyszy, to szok, ale skoro można mieć hopla na punkcie samochodu czy modeli kolejek...

S.
          • aborcjonista Re: Gumowe lalki 14.04.14, 08:29
            Produkcja lalek na wzór nieletnich jest zakazana w pewnych krajach a firmy nie podejmują sie produkcji takiego produktu .

Info z programu o dziwnych uzależnieniach ( gumowe lale dla dorosłych )
            • snajper55 Re: Gumowe lalki 14.04.14, 12:04
              aborcjonista napisał:

> Produkcja lalek na wzór nieletnich jest zakazana w pewnych krajach a firmy nie
              > podejmują sie produkcji takiego produktu .
              >
              > Info z programu o dziwnych uzależnieniach ( gumowe lale dla dorosłych )

No to może "matki" będą walczyć o prawo do dorosłości dla swych "dzieci"? Ja bym się temu nie zdziwił.

A co do zakazu to mam mieszane uczucia. Chyba lepiej aby różni zboczeńcy dokazywali z lalką niż z prawdziwym dzieckiem?

S.
              • aborcjonista Re: Gumowe lalki 14.04.14, 12:35
                snajper55 napisał:
                A co do zakazu to mam mieszane uczucia. Chyba lepiej aby różni zboczeńcy dokazy
                > wali z lalką niż z prawdziwym dzieckiem?

Masz racje w 100% , producenci wypowiadali sie ze jest to nie etyczne produkować lalki na wzór młodych dziewczynek czy chłopców , po prostu tego nie robią .
    • szuwary4 Re: Gumowe lalki 14.04.14, 08:43
      Nieszkodliwe dziwactwo, jeśli komuś w czymś pomaga...
    • t-zorro Re: Gumowe lalki 14.04.14, 18:54
      Czy popyt na gumowe dziecięce lalki nie świadczy o tezie - złośliwie dzisiaj rozpowiadanej „przez środowiska skupione wokół kruchty” - że w naturze płci żeńskiej leży macierzyństwo?
      • snajper55 Re: Gumowe lalki 14.04.14, 20:53
        t-zorro napisał(a):

> Czy popyt na gumowe dziecięce lalki nie świadczy o tezie - złośliwie dzisiaj ro
        > zpowiadanej „przez środowiska skupione wokół kruchty” - że w naturz
        > e płci żeńskiej leży macierzyństwo?

Sądzę, że w naturze człowieka leży rodzicielstwo, a stereotypy nie pozwalają tak bawić się mężczyznom.

S.
      • massaranduba Re: Gumowe lalki 14.04.14, 21:34
        t-zorro napisał(a):

> - że w naturz
        > e płci żeńskiej leży macierzyństwo?

Oto zestaw ubranek dla yorka:
        pelerynki, majtki, dresy, kapelusze, komplety kapielowe, plaszcze, golfy, kurtki zimowe, bizuteria, perfumy...
        Zakladajac, ze wiekszosc wlascicieli tych pieskow to kobiety, to az boje sie pomyslec, co jeszcze lezy w kobiecej naturze.
        • voxave Re: Gumowe lalki 15.04.14, 04:14
          Ubieranie zwierząt a szczególnie psów w ubranka i rozwój tej branży napawa mnie przerażeniem.
          Pies z kokardą jest taki groteskowy.
          • lepian4 Re: Gumowe lalki 21.04.14, 13:06
            Opiekowalem sie kiedys pieskiem z kokardka podczas urlopu laluni z sasiedztwa
            Chcialem wywlec go na lono natury, pokazac mu swiat inny od tego, ktory nna codzien widzi z sofy. Pies malo nie skonal. Do dzisiaj skomli przerazony na moj widok
      • voxave Re: Gumowe lalki 15.04.14, 04:12
        Zorro--ależ w naturze żeńskiej *leży*macierzyństwo,ale w dzisiejszych czasach nie tylko.Kobieta,nareszcie,ma prawo wyboru co do swojego życia i własnej ścieżki rozwoju.
        Mężczyźni jej bardzo w tym przeszkadzają...
        • samo.sedno Re: Gumowe lalki 15.04.14, 17:01
          voxave napisała:

> w naturze żeńskiej *leży*macierzyństwo,ale w dzisiejszych czasach nie tylko.

Co racja to racja (choć wielu, właśnie to neguje)

> Kobieta,nareszcie,ma prawo wyboru co do swojego życia i własnej ścieżki rozwoju.

A czy ktoś dzisiaj (poza światem islamskim) się temu przeciwstawia?

> Mężczyźni jej bardzo w tym przeszkadzają...

A kto konkretnie w Polsce? Zaraz go pogonię!
          • szuwary4 Re: Gumowe lalki 16.04.14, 08:31
            Gdzieby to macierzyństwo nie leżało, to -jak widać- niejedno ma imię. Jak dla mnie, to ta właśnie cecha może się krzewić i rozłazić, obejmując wszelkie stworzenie i wyroby materialne. Wolę to niż... o! ileż możnaby tu wymienić dużo mniej sympatycznych cech i zachowań, przypisywanych ludzkiej naturze.
            • massaranduba Re: Gumowe lalki 17.04.14, 13:25
              szuwary4 napisała:

> Gdzieby to macierzyństwo nie leżało, to -jak widać- niejedno ma imię. Jak dla m
              > nie, to ta właśnie cecha może się krzewić i rozłazić, obejmując wszelkie stworz
              > enie i wyroby materialne.

Nie, no bez przesady, ubieranie pieska w ubranka to nie jest objaw tesknoty za macierzynstwem :-)
              Kupienie sobi lalki (tu konketnie - reborna ) tez wcale nie musi swiadczyc o niespelnionej potrzebie bycia matka. To piekna zabawka, ktora do zludzenia przypomina zywe niemowle, ale ma nad nim te wyzszosc, ze nie drze sie po nocach i nie trzeba jej zmieniac pieluch. Ceny tych ladniejszych, pieknie wykonanych, zaczynaja sie od 200 euro. Poza tym taka lalka nie rosnie, wiec cieszy oko dluzej niz zywe niemowle ;-) Nie wszyscy natomiast przypisuja rebornowi cechy ludzkie, pieknie pomalowany kawalek plastiku, w osobie trzezwo podchodzacej do zycia, nie wzbudzi przeciez uczuc macierzynskich.
              • szuwary4 Re: Gumowe lalki 18.04.14, 10:18
                Masz racje. Nie zawsze o uczucia macierzyńskie tu chodzi. Generalnie: obdarzanie ludzkimi uczuciami przedmiotów podobnych do żywych ludzi (a nawet zwierząt), to zjawisko stare jak świat; pamiętacie starogrecki mit o Pigmalionie i Galatei, albo ten fragment z "Quo vadis" kiedy to Eunice obdarza posąg Petroniusza gorącymi pocałunkami?
          • snajper55 Re: Gumowe lalki 17.04.14, 03:10
            samo.sedno napisał:

> voxave napisała:
            >
            > > w naturze żeńskiej *leży*macierzyństwo,ale w dzisiejszych czasach nie tylko.
            >
            > Co racja to racja (choć wielu, właśnie to neguje)

A w naturze męskiej leży ojcostwo. Można więc stwierdzić, że w naturze człowieka leży rodzicielstwo. I nikt tego nie neguje.

S.
            • samo.sedno Ale zrobił się tu na forum wersal... 17.04.14, 11:45
              No to nie mam między nami poglądami wielkiej różnicy
        • massaranduba Re: Gumowe lalki 17.04.14, 13:53
          voxave napisała:

>Kobieta,nareszcie,ma prawo wyboru co do swojego życia i własnej ścieżk
          > i rozwoju.
          > Mężczyźni jej bardzo w tym przeszkadzają...

He, he, no cos w tym jest ;-) Bo jesli na przyklad jakies jury bedzie przydzielac nagrode/ awans/ talon na balon/ wyroznienie, to w przeciwienstwie do mezczyny, kobieta na nie na pewno nie zasluzy. Drobny fakt, ze w komisji byli sami biali faceci kolo piecdziesiatki nie ma przeciez zadnego znaczenia ;-) ( Czarnoskory tez nagrody nie dostal, bo z natury tez przeciez slabszy/glupszy/mniej kreatywny jest )
          • voxave Re: Gumowe lalki 17.04.14, 14:57
            Massaranduba--c.b.d.o.:)
            Bardzo serdecznie pozdrawiam:)
            • karbat Re: Gumowe lalki 18.04.14, 17:38
              voxiu , to jest tylko margines marginesu , wiec ...
              dlaczego to jest obiektem godnym twojej uwagi.

jesli ktos nie czyni komus innemu zła , to jest juz niemało .
              • voxave Re: Gumowe lalki 18.04.14, 18:32
                Karbat--bo jest inne:)
          • samo.sedno Re: Gumowe lalki 19.04.14, 09:35
            massaranduba napisała:

> > He, he, no cos w tym jest ;-) Bo jesli na przyklad jakies jury bedzie przydziel
            > ac nagrode/ awans/ talon na balon/ wyroznienie, to w przeciwienstwie do mezczyn
            > y, kobieta na nie na pewno nie zasluzy. Drobny fakt, ze w komisji byli sami bia
            > li faceci kolo piecdziesiatki nie ma przeciez zadnego znaczenia ;-)

Mówisz bardzo ogólnie. W ten sposób można tworzyć rożne uprzedzenia i mity. Nie zauważyłem, żeby sam fakt iż jest się mężczyzną w czymś pomagał. Wręcz przeciwnie, w mojej firmie wszystkie kierownicze funkcję sprawują kobiety (kierownicy działów). Owszem dyrektor naczelny jest mężczyzną, ale już zastępca też kobieta. A nie jest to branża oświatowa. Tak więc z tym tworzeniem mitu o dyskryminacji płci pięknej w Polsce - ostrożnie
            • massaranduba Re: Gumowe lalki 19.04.14, 10:12
              samo.sedno napisał:

> . A nie jest to branża oświatowa. Tak więc z tym tworzeniem mitu o dyskryminacj
              > i płci pięknej w Polsce - ostrożnie

Jak sie troche wysilisz i porownasz zarobki kobiet i mezczyzn pracujacych na tych samych stanowiskach i wykonujacych te sama prace, to moze wtedy bedziesz mial cos wiecej do powiedzenia, bo na razie piszesz nie na temat.
            • kolter-mr Re: Gumowe lalki 19.04.14, 10:28
              samo.sedno napisał:

> Tak więc z tym tworzeniem mitu o dyskryminacji płci pięknej w Polsce - ostrożnie

Opowiedz to mojej żonie , to ci w nos się wyśmieje. Od 14 lat w tej samej firmie a , dupek przyjęty 3 miesiące temu na takie samo stanowisko od razu dostał 2 złote więcej za godzinę pracy.
              • voxave Re: Gumowe lalki ,5-cio letnie dziewczynki 19.04.14, 15:53

I starsze dzieci widziałam dzisiaj w przypadkowej stacji.,
                Rzecz ma miejsce w USA--pani młoda,wytapetowana,obfite kształty zbiera lalki z mężem.
                Najpierw były to lalki z horrorów:)
                Potem niemowlaki, a teraz ma dziewczynkę którą wozi na wózku do sklepu aby kupić jej buciki.
                Jej mąż też lubi lalki.Facet nowoczesny samiec z licznymi tatuażami.
                I co ja mam o tym myśleć.
              • samo.sedno Mam odmienne doświadczenia 20.04.14, 09:01
                Moje doświadczenia są odmienne. A nie mam już 20 lat i pracowałem w wielu firmach państwowych i prywatnych. W dwóch dyrektorem naczelnym była kobieta. Powtarzam obecnie jestem zatrudniony w firmie, w której owszem dyrektorem jest facet, ale już zastępcą niewiasta i wszystkie kierownicze stanowiska! zajmują kobiety (kierownicy działów). 20 lat temu było podobnie. Rozumiem, że w różnych branżach jest odmiennie. Ale tworzenie wrażenia, że kobiety biedne pod butem mężczyzny nawet w pracy, to gruba przesada. Pachnie mi to kreowaniem rzeczywistości i ideologią (co widać w nieuprawnionym zdenerwowaniu osób i w tym wątku)
                • massaranduba Re: Mam odmienne doświadczenia 20.04.14, 10:31
                  samo.sedno napisał:
                  > Pachnie mi to kreowaniem rzeczywistości i
                  > ideologią (co widać w nieuprawnionym zdenerwowaniu osób i w tym wątku)

Nie, pachnie statystyka
                  www.wynagrodzenia.pl/artykul.php/wpis.2673
    • urko70 Re: Gumowe lalki 22.04.14, 11:53
      voxave napisała:

> noworodki:)
      > Ostatnio kolejny raz oglądałam zadziwiający film o niesłychanym zachowaniu kobi
      > et zamawiającym sobie na indywidualne zamówienie gumowe noworodki.
      > Panie straciły dzieci i w zamian kupują ich kopie...

Zamiast powalczyć z problemem czyli zmierzyć się ze stratą, zaakceptować to
      co się stało i próbować podnieść się to próbują schować problem pod dywan.
      Po to obok jest ten chłop aby pomóc a nie tylko być obserwatorem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka