Dodaj do ulubionych

Kto nie był molestowany przez księdza ręka do góry

07.05.14, 00:27
Watykan pokazał statystyki dotyczące walki z pedofilią. 845 wyrzuconych księży w ciągu 10 lat
natemat.pl/101197,watykan-pokazal-statystyki-dotyczace-walki-z-pedofilia-mial-byc-dowod-na-stanowcze-dzialanie-ale
Z badań wynika, że gwałty i akty molestowania rzadko są zgłaszane. Można więc wyobrazić sobie, ile dzieci pada ofiarą księży. Zacząć należałoby od zdefiniowania, czym jest molestowanie. Przypomnijmy sobie pytania zadawane w dzieciństwie przy konfesjonale. Według mnie już spowiedź nosi często znamiona molestowania seksualnego. Trudno więc znaleźć osobę, która nie była nękana i poniżana przez duchownego katolickiego.
Obserwuj wątek
    • snajper55 342 rocznie 07.05.14, 00:42
      Chyba nie doczytałeś:

"Arcybiskup Tomasi poinformował niezależnych ekspertów komitetu, że w ciągu ostatnich 10 lat w Kongregacji Nauki Wiary zanotowano łącznie 3420 przypadków pedofilii wśród duchowieństwa na świecie."

fakty.interia.pl/news-abp-silvano-tomasi-884-ksiezy-zostalo-wykluczonych-ze-stanu-,nId,1421197

Nie wiem jak to skomentować. Może po prostu zapytam co z innymi dewiacjami? Ile zanotowano przypadków nekrofilii, zoofilii, ekshibicjonizmu, sadyzmu...

S.
    • lepian4 Re: Kto nie był molestowany przez księdza ręka do 07.05.14, 03:39
      To juz jest cud, ze rzekome molestowanie mlodocianych nazywane jest pedofilia.
      • kolter_mr Re: Kto nie był molestowany przez księdza ręka do 07.05.14, 08:31
        lepian4 napisał:

> To juz jest cud, ze rzekome molestowanie mlodocianych nazywane jest pedofilia.

Nie dorabiaj sobie teoryjek ze kler gwałci tylko 13-15 letnich chlopoców .
    • kolter_mr Re: Kto nie był molestowany przez księdza ręka do 07.05.14, 08:28
      Ja byłem ministrantem z rok ,ale miałem szczęście bo opiekun grupy bzykał tylko panie :))
      Nie słyszałem zresztą tam wtedy żeby któryś z księży do majteczek ministranta pazurki wciskał .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka