m_toch 12.08.14, 14:42 Kolejny sławny artysta (aktor) popełnił samobójstwo... Popadają w depresję , chociaż "mają wszystko"... Dlaczego ?... -- forum.gazeta.pl/forum/w,721,152661033,152771474,Re_Wielka_tajemnica_fobii_.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bling.bling Re: Sala samobójców... 12.08.14, 14:56 to jasne, przecież on grał geja. A geje żyją krócej. Odpowiedz Link Zgłoś
m_toch Re: Sala samobójców... 12.08.14, 15:39 bling.bling napisał: > to jasne, przecież on grał geja. A geje żyją krócej. > Robisz sobie żarty z pogrzebu... Ty sie nie śmiej : badania w USA wykazały , że geje częściej cierpią na zaburzenia psychiczne (np. depresję)... -- forum.gazeta.pl/forum/w,721,152414493,152773290,Re_Czy_religia_jest_jeszcze_do_czegos_potrzebna_.html Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling Re: Sala samobójców... 12.08.14, 15:54 Tak samo jak ludzie o ponadprzeciętnej inteligencji Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Sala samobójców... 12.08.14, 16:21 Ksiądz Oko z Dzieduszyckim robili te badania??? *** uFielbiam tÓmaństFo!! Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Sala samobójców... 12.08.14, 20:49 Skąd wiadomo, że depresja? Może popełnił, bo po prostu pierdolił to wszystko? To nie wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
tigertiger Re: Sala samobójców... 13.08.14, 09:26 Jak to skąd wiadomo? Z tych samych źródeł, które informują o jego powieszeniu się. O tym, że od lat się leczył na depresje i gdzie też pisano i to nie od wczoraj. Tak samo pisano o tym, ze aktor od lat zmagał się z nałogami, których odstawienie wywołuje stany lękowe i depresyjne. Co też nie powinno być żadną tajemnicą w czasach, gdy depresja jest chorobą społeczną. A co ty rozumiesz przez "Może popełnił, bo po prostu pie...ł to wszystko?" ? Bo jeśli "pie...ł to wszytko" oznacza tyle co "miał tego wszystkiego dość" lub "nie mógł tego wszystkiego znieść" to znaczy właśnie, że miał depresje. Jeśli "pie...ł to wszytko" rozumiesz przez "nie zależało mu na tym wszystkim" lub "nie przywiązywał do tego wszystko wagi" to przecież nie jest powód, aby sobie odbierać, życie. „Badania pokazują, że depresja, w tym próby samobójcze, stanowią pewnego rodzaju ryzyko uprawiania zawodów artystycznych, które wymagają osobistej konfrontacji z publicznością, eksploatowania siebie i swojego talentu”. "„Komicy, podobnie jak inni artyści, których praca związana jest z odgrywaniem jakiejś roli, często ponoszą koszty wynikające ze specyfiki uprawianego zawodu, takie jak stres związany z występami publicznymi, ciągła ocena i wymagania ze strony otoczenia. Dodatkowo stawiane sobie samemu wymagania sprawiają, że są narażeni na konsekwencje w postaci różnego rodzaju zaburzeń psychicznych” o czym można przeczytać w opublikowanej przed trzema laty "Depresji klowna"w Focusie. www.focus.pl/czlowiek/depresja-klowna-858 Skąd wiadomo o tym że komicy cierpią na depresję ? No chociażby od nich samych. Dziś, żeby się czegokolwiek dowiedzieć, wystarczy tylko wpisać w google odpowiednie hasło, a potem odnaleźć pierwotne źródło informacji. Czy taka odpowiedz tobie piwi wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling Re: Sala samobójców... 13.08.14, 10:18 > Bo jeśli "pie...ł to wszytko" oznacza tyle co "miał tego wszystkiego dość" lub > "nie mógł tego wszystkiego znieść" to znaczy właśnie, że miał depresje. Niemniej rzeczony aktor mógł mieć swoiste prawo do pieprzenia wszystkiego bez względu na to że są tacy którzy uważają to za stan chorobowy zwany depresją. Odpowiedz Link Zgłoś
tigertiger Re: Sala samobójców... 13.08.14, 14:44 > Niemniej rzeczony aktor mógł mieć swoiste prawo do pieprzenia wszystkiego bez w > zględu na to że są tacy którzy uważają to za stan chorobowy zwany depresją. No a ktoś mu tego "swoistego prawa" odmawia ? A propo czego zrobiłeś tą uwagę? Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling Re: Sala samobójców... 13.08.14, 15:05 zacytowane zdanie twojego autorstwa jest apropos. Odpowiedz Link Zgłoś
tigertiger Re: Sala samobójców... 13.08.14, 15:18 To co napisałeś niczego nie wyjaśnia. Czy ja komuś odmawiam prawa do czegoś ? Poza tym ja zadał pytania otwarte piwiemu, by mi wyjaśnił co miał na myśli Ty zaś ni z tą ni zowąd wyleciałaś z teksem, który nijak ma się zarówno to tego co napisał piwi jak i do tego co ja mu na to odpowiedzieć. Jak nie potrafisz wyjaśnić co ciebie do takiej uwagi sprowokowało, to daruj sobie upieranie się bez uzasadnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling Re: Sala samobójców... 13.08.14, 15:35 Ponieważ z taką stanowczością przypisałaś stan "mam wszystko w dupie" do choroby. Czyli depresji jako stanu zdrowia w którym osoba "niepoprawnie" odbiera świat. Że decyzja o samobójstwie jest chora. Odpowiedz Link Zgłoś
tigertiger Re: Sala samobójców... 13.08.14, 16:06 bling.bling napisał: > Ponieważ z taką stanowczością przypisałaś stan "mam wszystko w dupie" do chorob > y. Ze stanowczością ? O czym ty piszesz ? Pytam piwiego, który napisał: "Skąd wiadomo, że depresja? Może popełnił, bo po prostu pie...ł to wszystko? To nie wystarczy?" co miał na myśli pisząc "Pierdolił to wszytko" . Pytam bo nie wiem, jak mam to rozumieć ( a to znaczy, że nie pisze z "taką snaowczościa" jak ci się wydaje:). Dopytując piwiego co miał na myśli podrzucam warianty min ten "Bo jeśli "pie...ł to wszytko" oznacza tyle co "miał tego wszystkiego dość" lub "nie mógł tego wszystkiego znieść" to znaczy właśnie, że miał depresje. Teraz wyjaśnij mi proszę skąd się wzięła wiec twoja pierwsza uwaga czyli l "Niemniej rzeczony aktor mógł mieć swoiste prawo do pieprzenia wszystkiego bez względu na to że są tacy którzy uważają to za stan chorobowy zwany depresją." ? a także ta następna " Ponieważ z taką stanowczością przypisałaś stan "mam wszystko w dupie" do choroby. Czyli depresji jako stanu zdrowia w którym osoba "niepoprawnie" odbiera świat. Że decyzja o samobójstwie jest chora. ? Przy okazji przeczytaj całość mojej wypowiedzi skierowanej do piwiego, aby zrozumieć, że nie mówimy o jakimś hipotetycznym przypadku, a o konkretnym przypadku Williamsa, który miał depresję, o czym wiadomo nie od dziś. Stan "mam wszytko w dupie" oznacza tyle, co olewam wszystko,ale nie jest to powód aby odbierać sobie życie. To chyba oczywiste ? Bo jeśli ma się olewający stosunek do "wszystkiego" nie ma powodu się zabijać. Samobójcy odbierają sobie życie, gdy te saraje się dla nich nie do zniesienia. Nie decyzja o samobójstwie jest chora, ale człowiek dotknięty zaburzeniem psychicznym jakim jest depresja jest zdolny do popełnia samobójstwa. Dokonane samobójstwo jest skrajną formą szerokiej gamy zachowań o charakterze autodestrukcyjnym. Można sobie oczywiście wyobrazić sytuację, w której zdrowy psychicznie człowiek popełnia samobójstwo (np. z pobudek ideologicznych, samobójstwo w czasie wojny, z lęku przed nieuniknionymi torturami czy w obliczu terminalnej choroby i chce uniknąć cierpienia z nią związanego), ale w przypadku Williamsa akurat wiadomo było, że cierpi on na depresję. Moja odpowiedź skierowana do piwiego to właśnie wyjaśnia. Ty albo wybiórczo czytałeś to co pisałam, albo w cale nie czytałeś skoro nie zrozumiałeś. Nie zakładam, że mogłeś zwyczajnie nie zrozumieć co czytasz, bo akurat ciebie o bezmyślność nie podejrzewam:) Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Sala samobójców... 13.08.14, 08:03 Bo dobry Bóg w swej dobroci tak chce. Odpowiedz Link Zgłoś
aborcjonista Re: Sala samobójców... 13.08.14, 09:15 Zwyczajnie mu odj.e.bało koleś miał wszystko ! Odpowiedz Link Zgłoś
tigertiger Re: Sala samobójców... 13.08.14, 09:44 Tobie chyba "zwyczajnie odj.e.bało" co to w zasadzie oznacza, mieć wszytko? "Czynnikiem sprzyjającym załamaniom nerwowym, w tym depresjom, jest brak zgody otoczenia na wyjście z roli, na bycie sobą. Jeśli komik obawia się, że jest kochany nie za to, kim jest, ale za to, jak bardzo jest zabawny, i spełnia oczekiwania otoczenia, poczucie osamotnienia i zagubienia w świecie z czasem może przeważyć nad momentami popularności i adoracji. Prawdziwy dramat zaczyna się, gdy bycie na scenie i rozśmieszanie okazuje się zbyt obciążające, i nie ma ani zgody, ani pomysłu na to, jak żyć i realizować się w mniej eksploatujący sposób”. - Psycholog Aneta Bartnicka-Michalska "Ludzie otaczający komika znają go tylko jako klowna, który śmieszy innych i nawet gdy płacze, oni się śmieją. Przecież sam ich do tego z takim talentem przyzwyczaił. Z czasem przepaść staje się większa, samotność coraz bardziej dotkliwa, a on cały czas musi podtrzymywać krzywdzący go obraz.",„Często człowiek, który potrafi znakomicie panować nad emocjami innych, którego podziwiają za aktorski talent i który przede wszystkim daje siebie innym, zaczyna sobie uświadamiać, że jego życie poza ekranem i sceną nie jest takie jaskrawe, barwne. Nie wszystko się udaje i nie ma równowagi między dawaniem i otrzymywaniem” - Psycholog i coach, Aleksander Stahl "Wizerunek klowna, z którym aktor jest kojarzony, staje się za ciasny i zaczyna mu ciążyć. Komik jest człowiekiem, który odczuwa emocje sięgające daleko poza sceniczny obraz. Żeby zrobić dla nich miejsce, żeby pokazać swoją niezależność, zaczyna z przesadą demonstrować innym, a przede wszystkim sobie, inne strony swojej osobowości. Takie zachowanie może stanowić duży kontrast z jego emploi. Bywa krzyczącym protestem przeciw uwięzieniu w duszącym obrazie. A otaczający aktora ludzie przestają go rozumieć. Powstaje konflikt, w którym artysta często zostaje sam, niezrozumiany przez innych”. -Rowan Atkinson/Jaś Fasola "W końcu kto może lepiej opowiedzieć o depresji niż komik” – Jim Carrey „W ostatnich ośmiu latach dwukrotnie byłem o krok od odebrania sobie życia, z czego raz zanim zostałem zawodowym komikiem. Mimo to wrzucam żarty na Twittera jak gdyby nigdy nic, bo rozśmieszanie innych wprawia mnie w naprawdę zajebisty nastrój. Posunąłbym się nawet do stwierdzenia, że czuję się wtedy jak na haju, co swoją drogą bardzo lubię” – komik Rob Delaney Odpowiedz Link Zgłoś
aborcjonista Re: Sala samobójców... 13.08.14, 11:48 Mieć rodzine , pieniądze i zdrowie , miał wszystko ! Brak zgody otoczenia na wyście z roli ? hahahahah Ty myslisz ze aktora interesuje co biedny tiger myśli i na co sie zgadza .... ? prosze Cie . Przestań cytować ludzi którym sie wydaje co to sława . Odpowiedz Link Zgłoś
tigertiger Re: Sala samobójców... 13.08.14, 15:13 aborcjonista napisał: > Mieć rodzine , pieniądze i zdrowie , miał wszystko ! To tobie się wydaje, że mieć czyli posiadać "rodzinę, pieniądze czy zdrowie" to wszytko. Przytaczam ci konkretne cytaty, nic z nich nie zrozumiałeś ? No to przyjmij do wiadomości, że stan posiadania nie ma nic wspólnego z objawami depresyjnymi, ani przyczynami depresji. Choroba może zaatakować każdego. Cierpią na nią osoby, które doświadczyły nieszczęścia, ale także osoby spełnione zawodowo, zamożne, określane mianem „człowieka sukcesu”. Depresja rzadko ma tylko jedną przyczynę. Chorobę najczęściej wywołują różne, złożone czynniki takie jak negatywne doświadczenia, czynniki dziedziczne, cechy osobowości, warunki życiowe, układy rodzinne i zawodowe, uzależnienia. Najnowsze badania kliniczne, wykazują, że jedną z kluczowych przyczyn depresji stanowią zaburzenia rytmów okołodobowych. Rozregulowanie rytmów może prowadzić do zaburzenia cyklów zmiany nastroju oraz snu i aktywności, wpływając na sposób funkcjonowania człowieka w ciągu doby. Artyści prowadza z racji swojego zawodu bardzo nieregularny tryb życia z dala od domu, a ich praca należy do bardzo stresujących. Żyją też pod ciągłą obserwacją i presją społeczną. U ludzi sukcesu najczęściej występuje depresja lękowa. Przejawia się wyjątkowo silnym uczuciem niepokoju. U osób z tym typem depresji istnieje wysokie ryzyko samobójstwa. W psychopatologii istnieje określenie "osobowości aktorskiej", która przejawia się między innymi skłonnością do nadmiernej ekscytacji, uzależnieniem od podziwu, uznania, od aplauzu otoczenia. Osoba o cechach osobowości aktorskiej kiedyś zauważyła, że jej zdolności komediowe zyskują poklask i podziw i nauczyła się używać ich do perfekcji. Ale gdy jej sława przemija, pojawia się nadmierna krytyka,nie potrafi wrócić na szczyt to pojawia się depresję, ponieważ jej samopoczucie, emocje, dobrostan psychiczny są uzależnione od opinii i uznania otoczenia. Tobie się wydaje, że kogokolwiek obchodzi co ty myślisz na temat depresji ? Twoja ignorancja i prostactwo kompletnie nie są interesujące. Jeśli nie zauważywszy, powołuję się na słowa psychologów, i ludzi dotkniętych depresją. Jak nie masz ochoty tego czytać co pisze, nie czytaj, a swoje zakazy zachowa dla siebie samego:) Odpowiedz Link Zgłoś
aborcjonista Re: Sala samobójców... 13.08.14, 15:34 BULLSHIT Depresja i adhd to wysył 21 w . Jezeli człowiek jest spełniony rodzinnie i zawodowo , to o jakiej depresji my mówimy ???? Prawda jest taka ze on ćpał i chlał , jedyne z czym nie mógł sobie poradzić to to co zrobiły uzywki z jego głową . Nieregularny tryb życia to prowadze ja bo od 15 r zycia sypiam byle jak , imprezuje , mineło 20 lat , pracowałem na zmiany , wyjechałem z kraju .... On sie miał jak pączek w maśle , miliony na koncie , rodzinka , zeros stresów tylko gdzie by tu przywalić działe lub zajarać blanta. NIe wypisuj mi tu dyrdymałów psychologów którzy na tej paplaninie zarabiają tak samo jak koncerny farmaceutyczne na lekach . Odpowiedz Link Zgłoś
tigertiger Re: Sala samobójców... 13.08.14, 16:19 aborcjonista napisał: > BULLSHIT > > Depresja i adhd to wysył 21 w . Jezeli człowiek jest spełniony rodzinnie i zaw > odowo , to o jakiej depresji my mówimy ???? o matńko:) Ty chcesz polemizować z psychologami i psychiatrami ?:) Poczytaj jakieś naukowe opracowanie, bo twoja wiedza w tym temacie jest zerowa. "Obecnie, rozpatrując przyczyny chorób psychicznych, w tym depresji, często korzysta się z tzw. modelu biopsychospołecznego. Uwzględnia on jako przyczyny depresji m.in.: - czynniki biologiczne (np. czynniki genetyczne, zmiany poziomu neuroprzekaźników w mózgu, stan zdrowia somatycznego, choroby przewlekłe, uzależnienia), - czynniki psychologiczne (np. stresujące wydarzenia życiowe i sposoby radzenia sobie z nimi, relacje małżeńskie, rodzinne i relacje z innymi osobami), - czynniki społeczne i kulturowe (np. sieć wsparcia społecznego, poczucie samotności, sytuacja zawodowa, szkolna, materialna, mieszkaniowa). Najczęściej choroba psychiczna, w tym depresja, jest efektem współdziałania kilku różnych czynników należących do kilku z wymienionych kategorii." psychiatria.mp.pl/choroby/show.html?id=69882 "Przyczyny depresji endogennej wynikają z nieprawidłowego funkcjonowania OUN (ośrodkowego układu nerwowego) na poziomie komórkowym czy białkowym - są to przyczyny biologiczne. Leki na depresję opracowuje się właśnie dzięki badaniom nad biologicznymi przyczynami depresji. Do przyczyn biologicznych depresji zaliczamy też występowanie tego zaburzenia w kolejnych pokoleniach, lecz nie zawsze - w kolejnej części rozszerzę temat. Nie został odkryty gen depresji, lecz jest kilka miejsc w genomie ludzkim o odrębnej budowie - stwierdzono je u osób chorujących na depresję, porównując z osobami zdrowymi. Psychologiczne przyczyny depresji Odpowiedz Link Zgłoś
aborcjonista Re: Sala samobójców... 14.08.14, 07:52 o matńko:) Ty za to jesteś specjalistką od cytowania i wklejania informacji bez zrozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
tigertiger Re: Sala samobójców... 14.08.14, 11:17 > o matńko:) > > > Ty za to jesteś specjalistką od cytowania i wklejania informacji bez zrozumieni > a. Za to ty jesteś specjalistą od unikania cytatów i potem nie dziwne, że niczego kolego nie zrozumiałeś. Napisałeś "BULLSHIT Depresja i adhd to wysył 21 w . Jezeli człowiek jest spełniony rodzinnie i zawodowo , to o jakiej depresji my mówimy ???? " I ja na to ci odpowiedziałam nie samo "o matńko:)" jak rozumiem dalszej części nie zrozumiałaś. Nie szkodzi, ktoś kto pisze, że depresja to wymysł 21 wieku i jeszcze wypisuje, że choć jest to wymysł, to jedyną jej przyczyną mogą być brak spełnienia rodzinnego i zawodowego nie jest w stanie zrozumieć, że jakie wile i różnorodnych jest przyczyny. No i to twoje proste schematyczne bezrefleksyjne myślenie, był w związku małżeńskim z trzecią żoną, to pewnie był spełniony rodzinie, przed andropauzą odnosił sukcesy zawodowe to pewnie był spełniony zawodowy. Dalszych twoich wypocin nawet nie czytałam, bo z brakiem argumentacji trudno dyskutować.:) Twoje pyskówki i głupstwa które wypisujesz, kompletnie mnie nie interesują i możesz być pewien, że nie przeczytam nic więcej co wypuścisz pod swoim nickiem. Miłego odreagowywania frustracji w imię swoich niczym nie popartych "racji":) Odpowiedz Link Zgłoś
aborcjonista Re: Sala samobójców... 14.08.14, 15:15 Nic nie ogarniasz tzw IQ kury . Tak sa różne przyczyny deprechy , ( zdiagnozowane przez " SPECÓW " niczego nie wartych ) lecz jak sie ma góre pieniedzy , zdrowie i rodzine , czym jest drobiazg w postaci braku akceptacji widza na wyście z roli aktora ? to powód aby odebrać sobie życie ? Ćpał , pił wiec umysł osłabł ... tyle w temacie pani psycholog specjalisto . Kolejny przykład typu Kurt Cobain i inni z przedszkola pdt " ćpamy z nudów i mamy wielkie problemy oraz miliony na koncie " dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Sala samobójców... 17.08.14, 05:11 aborcjonista napisał: Kolejny przykład typu Kurt Cobain i inni z przedszkola pdt " ćpamy z nudów i mamy wielkie problemy oraz miliony na koncie " a nie przyszlo ci do glowy ze jest dokladnie odwrotnie- potrzeba cpania bierze sie z potrzeby zabicia nieprzyjemnego uczucia jakiego nie jest w stanie wypelnic zadowolenie ze szczesliwej rodziny, dobrej pracy, milionow na koncie? czlowiek to wszystko ma i .... kij . dalej nie czuje sie szczesliwy, dalej go nic nie cieszy, lata mu to wszystko dokladnie, czuje sie jak fraud, dalej ma ochote sie zabic. na tym wlasnie polega CHOROBA, Aborcjonisto. ze jest to uczucie nieracjonalne i poza kontrola. niektorzy probuja to uczucie zniwelowac narkotykami, niektorzy adrenalina (sporty ekstremalne na przyklad) niektorzy juz nie moga i koncza ze soba. jesli nie jestes w stanie tego pojac .... to juz nie pojmiesz nigdy. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
aborcjonista Re: Sala samobójców... 18.08.14, 08:32 minniemouse napisała: potrzeba cpania bierze > sie z potrzeby zabicia nieprzyjemnego uczucia jakiego nie jest w stanie wypeln > ic zadowolenie ze szczesliwej rodziny, dobrej pracy, milionow na koncie To jest juz choroba psychiczna , wszystkich których znałem czy znam i coś brali robili to po to by sie zabawić a nie zabić jakiś dołek .... to wrecz pogarsza stan umysłu ... nie przyszło Ci to do głowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Sala samobójców... 18.08.14, 22:37 aborcjonista napisał: To jest juz choroba psychiczna , wszystkich których znałem czy znam i coś brali robili to po to by sie zabawić a nie zabić jakiś dołek .... to wrecz pogarsza stan umysłu ... nie przyszło Ci to do głowy ? no widzisz,a a ja znam takich i takich ktorym jest nie wiedziec czemu ogolnie zle i dlatego cpia - a rodzicow mieli dobrych, dobrze sie uczyli, nie byli biedni w i ogole w/g takich jak ty nie mieli powodu do czucia sie zle zatem i do cpania - a cpali i pili. to owszem tu zgadzam sie z toba, poglebia JUZ istniejaca depresje, psychoze, schize -co by chory nie mial, whatever - fakt pozostaje faktem iz pierwsze bylo to zle samopoczucie. ze tak tez moze byc, nie przyszlo ci do glowy? na czym polegaja tego typu choroby samo-zniszczenia polecam obejrzec taki film: Chlopiec ze skaza Pokolenie P (zwracam uwage ze aby dostac sie do Harvardu to zwykle trzeba miec kase i najbystrzejszy umysl) btw, bardzo watpie aby ktos ci sie zwierzal z jakis naprawde traumatycznych przejsc jakich doznal w swoim zyciu i o ktorych swiadomie chce zapomniec. jak widac na przykladzie R.Williamsa, z zewnatrz wydaje sie wszystko fajnie, ladnie a tak naprawde nigdy nic nie wiadomo co w czlowieku siedzi. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
aborcjonista Re: Sala samobójców... 19.08.14, 10:01 minniemouse napisała: bardzo watpie aby ktos ci sie zwierzal z jakis naprawde traumatycznych prz > ejsc jakich doznal w swoim zyciu i o ktorych swiadomie chce zapomniec Byś sie zdziwiła ile ludzi i z czego . Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Sala samobójców... 20.08.14, 02:48 aborcjonista napisał: Byś sie zdziwiła ile ludzi i z czego . moze bym sie zdziwila. w kazdym razie, powinienes wyciagac wnioski z tego. z tym ze, aby takich ludzi choc troche zrozumiec, potrzebna jest empatia. ciekawa jestem- miales juz okazje obejrzec te filmy? mysle ze da sie skads sciagnac albo pozyczyc. przypomnial mi sie tez Bukowski. Charles Bukowski, alkoholik, w dziecinstwie i w mlodosci maltretowany przez ojca i matke, wrazliwa, artystyczna dusza. w jednej ze swoich ksiazek napisal, a pisal wlasciwie na podlozu swoich wlasnych przezyc, pierwsze zetknecie glownego charakteru Henry Chinaskiego z alkoholem bodajze w Z szynką raz! opisal jako katharsistyczne przezycie - ze po raz pierwszy w zyciu splynela na tego chlopca mentalna ulga i blogi spokoj jakiej dotad nie znal i bez jakiej juz nie mogl sie obejsc, wiec praktycznie od tej pory uzaleznil sie od alkoholu. jak sie ma wyobraznie, mozna zrozumiec pobudki ktorymi niektorzy sie kieruja. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
aborcjonista Re: Sala samobójców... 20.08.14, 08:57 minniemouse napisała: w kazdym razie, powinienes wyciagac wnioski z tego. > z tym ze, aby takich ludzi choc troche zrozumiec, potrzebna jest empatia Bardzo współczuje im ze są tacy słabi . Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Sala samobójców... 20.08.14, 11:51 aborcjonista napisał: Bardzo współczuje im ze są tacy słabi . zanim zaczniesz takich ludzi oceniac, sprobuj sobie wyobrazic ze oceniasz kogos kto ma schizofrenie i ma wizualno - dzwiekowe halucynacje jak np John Forbes Nash, amerykanski matematyk ktory nie wiedzial czy ludzie ktorych widzi istnieja naprawde czy nie. Tobie wydaje sie to proste, wystarczy zeby dotknal bo jesli ktos nie istnieje to nie ma prawa byc materialny - otoz nie, dla schizofrenika z omamami taka osoba istnieje naprawde i jak ja dotknie to bedzie ja czul rownie realnie jakby to byla osoba z krwi i kosci. nie jest w stanie rozroznic co jest jawa a co omamem. Nash musial sie pytac ludzi ktorych znal i wiedzial ze zyja naprawde czy ktos, kto kolo niego stoi to ktos prawdziwy czy tylko jego halucynacja. na tym tez polegaja inne mentalne zaburzenia, na tym polega niemoznosc wydostania sie z kregu negatywnych mysli ze jest to cos poza kontrola swiadomosci, wlasnej woli. dlatego niektorzy wydostaja sie z tej pulapki przez samobojstwo bo maja juz dosyc ustawicznej walki z negatywnymi myslami, ze swiadomoscia ze np. ostatni miesiac dobrego samopoczucia moze byc tylko naprawde ostatni, ze depresja nieuchronnie po tym powroci i znowu bedzie zle, bardzo zle, ustawiczne poczucie ze 'co z tego ze maja pieniadze, rodzine, slawe jak ich to nie cieszy', -ba, nie widza w tym sensu - no i co z tego ze to maja, co to wlasciwie jest - slawa, rodzina, pieniadze - gdzie lezy sens tego ???? a wszystko to, to chory umysl ktory nie pracuje tak jak trzeba, niezaleznie od woli czlowieka. jak to zrozumiesz to zrozumiesz ze to nie "slaba wola", tylko cos poza swiadoma kontrola. myslisz ze ci ludzie nie woleliby korzysytac z zycia?? nie miec takich problemow? myslisz ze kazdy jeden Robin Williams nie wolalby byc free od depresji, nalogu po prostu zyc i swietnie sie bawic, i zyc dlugo szczesliwie? no pomysl tylko... Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
aborcjonista Re: Sala samobójców... 20.08.14, 12:54 Coś Ci sie pomyliło , Wiliams nie był schizofrenikiem , a o nim tu mowa . Pił i ćpał i tego nic nie tłumaczy , mając taką sytuacje mógł sięgnąć po pomoc i za nią zapłacić .. nie wolno sie użalać nad takim wyborem . Nie nalezy sie doszukiwać sensu w pieniadzach , karierze czy rodzinie ... chodzi o to ze są warunki do tego aby walczyć ... porównaj to sobie z biedotą z Polskiego zadupiewa . Nie musisz mi pisać pustych elaboratów o schozofrenikach bo znam jeden przykład i to dość ciężki . Samobójstwo to poddanie sie , to najgorsze i najłatwiejsze wyjscie z sytuacji . Nie pouczaj mnie bo powtarzam zdziwiła byś sie nie raz . Depresja to zupełnie inna sprawa niż schizofrenia np paranoidalna . Pomyliłaś 2 kompletne różne zjawiska ludzkiego umysłu. NIe wzoruje sie na tym co piszesz bo to tylko i wyłacznie twoje przemyślenia . Wiec nie chodzi o zrozumienie twoich tekstów . Wzoruje sie na tym co piszą w sieci na jego temat i jak wypowiadali sie jego bliscy . A ty piszesz mi o schizofreni ? po co sie pytam .. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Sala samobójców... 21.08.14, 04:53 aborcjonista napisał: Coś Ci sie pomyliło , Wiliams nie był schizofrenikiem , a o nim tu mowa . oczywscie ze Williams nie byl schizofrenikiem, nic takiego nie napisalam, napisalam zebys czlowieka chorego na schizo uzyl jako porownania w celu zrozumienia czym jest bol psychiczny, udreka psychiczna, zaburzenia psychiczne i jak to widzi CHORY czlowiek a Williams byl CHORYM czlowiekiem. ale za trudne widze dla ciebie . teraz rozumiem dlaczego nie mozesz pojac ze depresja to choroba a choroba to choroba, powoduje widzenie w krzywym zwierciadle, i tyle. Pił i ćpał i tego nic nie tłumaczy , mając taką sytuacje mógł sięgnąć po pomoc i za nią zapłacić .. on siegnal po pomoc, byl trzezwy i czysty do 2006 roku, potem roznie bywalo, ale czego nie mozesz swoim kurzym IQ objac to tego, ze nawet jak byl trzezwy i 'czysty' to i tak mial depresje na ktora sie ciagle leczyl i co?- i g..o. - i tak zabila go. Pomyliłaś 2 kompletne różne zjawiska ludzkiego umysłu. NIE POMYLILAM bo tylko podalam jako przyklad aby ulatwic ci wyobrazenie sobie co to znaczy miec jakas chorobe na ktora nie ma sie wplywu - zarowno nad schizo i para nie ma sie wplywu, tak samo i na depresje NIE MA SIE WPLYWU. najlepszy dowod na to jaki z ciebie ciemniak to to, ze nie potrafiles zrozumiec tak prostej rzeczy jak to ze ja Nasha i schizo uzylam dla POROWNANIA a skoro nie potrafisz zrozumiec tego, to nie dziwota ze trudniejsze rzeczy do ciebie nie docieraja. pa, szkoda mi czasu na dalsze dyskusje z toba. btw ciekawe ze miliony innych cpaczy i pijakow jakos sie nie wiesza. bo moze.... hmmm .. ?? depresji nie maja ! Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
aborcjonista Re: Sala samobójców... 21.08.14, 08:42 minniemouse napisała: napisalam zebys czlowieka chorego na schizo uzyl jako porownania > w celu zrozumienia czym jest bol psychiczny napisałem Ci juz ze masz sobie dać spokoj bo ide o zakład ze znam wiecej przypadków niz ty i twoje lektury . depresja to choroba a choroba to choroba, Nie skomentuje tego naukowego stwierdzenia . byl trzezwy i czysty do 2006 roku, potem roznie bywalo Wiec ty ogranij swoim IQ kury ze bywało tak samo . i nic sie nie zmieniło od 2006 r i tak mial depresje na ktora sie ciagle leczyl i co?- i g..o. - i tak zabila go Sprawdz statystyki ile ludzi popełnia samobójstwo cierpiac na depresje , dowiesz sie kto kogo zabija ... nie potrafiles zrozumiec tak prostej rzeczy jak to ze ja[b] Nasha i schizo uzylam dla POROWNANIA Oczywiście że wiem , wiedziałem to zanim to napisałaś btw ciekawe ze miliony innych cpaczy i pijakow jakos sie nie wiesza. > bo moze.... hmmm .. ?? depresji nie maja ! Znowu pokazujesz brak wiedzy , poczytaj , wtedy sie wypowiadaj , wiekszość zgodnów wynika z przedawkowania i z braku radzenia sobie z nałogiem co zalicza sie do pewnego rodzaju słabosci czyt depresji . Zajmij sie czymś innym , naprawdę :) Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Sala samobójców... 22.08.14, 10:00 aborcjonista napisał: Oczywiście że wiem , wiedziałem to zanim to napisałaś jabys wiedzial to bys mi takich glupich pytan nie zadawal. po prostu. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
aborcjonista Re: Sala samobójców... 22.08.14, 13:17 ja ci lolka nie zadaje żadnych pytań , to Ty je zadajesz .... czy wiesz że ? czy rozumiesz? czy to czy tamto i sramto . Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Sala samobójców... 23.08.14, 21:50 aborcjonista napisał: ja ci lolka nie zadaje żadnych pytań , to Ty je zadajesz .... czy wiesz że ? czy rozumiesz? czy to czy tamto i sramto. tak tak, golabku, znowu wygrales :D Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
aborcjonista Re: Sala samobójców... 24.08.14, 09:49 Ja w nic nie gram , graj sobie sama ze sobą , idealne towarzystwo . Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Sala samobójców... 25.08.14, 04:08 Naturalnie golabku, nie sprzeciwiam ci sie :D Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
aborcjonista Re: Sala samobójców... 25.08.14, 08:11 Nie zabłysłaś z gołąbkiem , ale nic nie szkodzi ... przyzwyczaiłem się Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Sala samobójców... 26.08.14, 05:54 wciaz puszysz piorka, golabku, no jak to golab :D Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
aborcjonista Re: Sala samobójców... 26.08.14, 08:52 <ziew> img.sadistic.pl/pics/7854ec2fe045.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Sala samobójców... 26.08.14, 11:00 szczerze radze zakrywaj buzie jak ziewasz, bo wiesz, twoj brat golabek moze w przelocie ... :D Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
aborcjonista Re: Sala samobójców... 27.08.14, 08:50 Twój pracodawca wie że go okradasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
aborcjonista Re: Sala samobójców... 06.09.14, 19:40 wrociłaś z wakacji z Brzeska tydzien all in. za 400 zl ? Odpowiedz Link Zgłoś
opornik4 Re: Sala samobójców... 06.09.14, 05:25 religijnych.uczuc.obraza napisał(a): > Bo dobry Bóg w swej dobroci tak chce. Dobry Bóg szanuje wolność człowieka - miłość nie zniewala, bo wtedy była by anty tezą miłości. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Sala samobójców... 06.09.14, 07:57 opornik4 napisała: > religijnych.uczuc.obraza napisał(a): > > > Bo dobry Bóg w swej dobroci tak chce. > > Dobry Bóg szanuje wolność człowieka - miłość nie zniewala, bo wtedy była by anty tezą miłości. Ta.. to czemu jeszcze niedawno Krk nie uznawał samobójców nie udzielając im pogrzebów i nie zezwalając na pochówek na ich terenie ale jak psa pod płotem chowali? Odpowiedz Link Zgłoś
blueska3 Re: Sala samobójców... 15.08.14, 22:55 m_toch napisał(a): > Kolejny sławny artysta (aktor) popełnił samobójstwo... Popadają w depresję , ch > ociaż "mają wszystko"... Dlaczego ?... > -- Może właśnie dlatego, że "mają wszystko". Odpowiedz Link Zgłoś
aborcjonista Re: Sala samobójców... 16.08.14, 07:55 m.fakt.pl/gwiazdy/plotki,1515d PATOLA maxa Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca-dewota Re: Sala samobójców... 16.08.14, 08:25 m_toch napisał(a): > Kolejny sławny artysta (aktor) popełnił samobójstwo... Popadają w depresję , chociaż "mają wszystko"... Dlaczego ?... Mają wszystkiego dość tak jak Kolbe Odpowiedz Link Zgłoś
s555toch Re: Sala samobójców... 19.08.14, 15:15 > Mają wszystkiego dość tak jak Kolbe Co ?... Rozwiń tę "myśl"... :) -- forum.gazeta.pl/forum/w,721,152519747,153047754,Re_Edukowanie_seksualne_ma_byc_karane.html Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Sala samobójców... 20.08.14, 08:10 s555toch napisał(a): > > Mają wszystkiego dość tak jak Kolbe > > Co ?... Rozwiń tę "myśl"... :) Emdzik nie wie co działo sie w obozach z takimi , których jemu podobni tam zesłali ? Kolbe był skrajnie wyczerpanym desperatem,samobójcą takich jak on nazywano muzułman Odpowiedz Link Zgłoś
s555toch Re: Sala samobójców... 20.08.14, 15:27 kolter napisał: > Kolbe był skrajnie wyczerpanym desperatem,samobójcą Skąd wziąłeś te bzdury ?... Z własnej... głowy ?... :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-rm Re: Sala samobójców... 20.08.14, 19:54 s555toch napisał(a): > kolter napisał: > > > > Kolbe był skrajnie wyczerpanym desperatem,samobójcą > > Skąd wziąłeś te bzdury ?... Z własnej... głowy ?... :) No a to w takim razie jakie miał on tam przywileje skoro średnia życia wynosiła w Oświęcimiu ze 3 miesiące ? Był syty ,zdrowy i radosny ? Odpowiedz Link Zgłoś
por.ro szukał Jezusa 20.08.14, 12:37 www.fronda.pl/a/robin-williams-szukal-jezusa-chrystusa,40616.html Odpowiedz Link Zgłoś
aborcjonista Re: szukał Jezusa- że kogo ? 20.08.14, 14:30 Buahahahahahhahahahaahahahahah prosze Cie bo pękne :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
szuwary4 Re: szukał Jezusa- że kogo ? 21.08.14, 08:46 Chciałabym widzieć ostatnie wyniki badań p.R.W na poziom wit. D3 i B12. Notuje się wyraźną zależność między niedoborem tych wit. a podatnością na stany depresyjne (trwające ponad rok niedobory B12, powodują nieodwracalne zmiany neurologiczne i kardiologiczne). Kariery hollywoodzkie zależą nie tylko od talentu. Niewykluczone, ze za jego sukcesem stały siły, które żądały określonego haraczu (i nie mam tu na myśli tylko pieniędzy,), którego już nie chciał płacić, więc nawiedził go seryjny samobójca. Kiedy ludzie wieszają się, w taki sposób, ze zarzucają sobie sznur czy pasek na szyję po czym wychodzą na jakieś wystarczająco duże podwyższenie by po skoku nie dosięgnąć ziemi i potem skaczą - to jestem pewna, ze mamy przypadek samobójstwa. Wieszanie się na pasku przytwierdzonym do klamki - może nasuwać przypuszczenie ( podkreślam: tylko przypuszczenie), ze mamy do czynienia z przypadkiem asfiksjofilii. Odpowiedz Link Zgłoś
opornik4 Re: Sala samobójców... 06.09.14, 05:23 m_toch napisał(a): > Kolejny sławny artysta (aktor) popełnił samobójstwo... Popadają w depresję , ch > ociaż "mają wszystko"... Dlaczego ?... Odpowiedź jest prosta - tylko w Bogu człowiek odnajduje cel i sens swojego życia. "Mieć wszystko" jeżeli chodzi o wartości materialne - jednak do szczęścia nie wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Sala samobójców... 06.09.14, 07:55 opornik4 napisała: > m_toch napisał(a): > > > Kolejny sławny artysta (aktor) popełnił samobójstwo... Popadają w depresję , ch > > ociaż "mają wszystko"... Dlaczego ?... > > Odpowiedź jest prosta - tylko w Bogu człowiek odnajduje cel i sens swojego życia. > "Mieć wszystko" jeżeli chodzi o wartości materialne - jednak do szczęścia nie wystarcza. Hehehhehehehhehe W diecezji tarnowskiej - najbardziej religijnym regionie kraju - kapłani najczęściej odbierają sobie życie. Od 2006 r. samobójstwo popełniło tam ośmiu księży – ustaliła Rzeczpospolita. Odpowiedz Link Zgłoś
opornik4 Re: Sala samobójców... 07.09.14, 18:44 kolter napisał: > Hehehhehehehhehe > > [url=http://polska.newsweek.pl/samobojstwa-ksiezy--najwiecej-duchownych-odbiera > -sobie-zycie-w-tarnowie,91960,1,1.html]" W diecezji tarnowskiej - najbardziej r > eligijnym regionie kraju - kapłani najczęściej odbierają sobie życie. Od 2006 r > . samobójstwo popełniło tam ośmiu księży – ustaliła "Rzeczpospolita".[/ur > l] Miałam na uwadze osoby faktycznie wierzące, takie, które mają osobistą relację z Chrystusem. Widocznie księża samobójcy byli religijni, ale mało wierzący. No cóż i tak bywa. Decydujący o dopuszczeniu kandydata do święceń kapłańskich nie mają przecież rentgena, umożliwiającego zobaczenie ludzkich motywacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Sala samobójców... 07.09.14, 19:30 opornik4 napisała: > Miałam na uwadze osoby faktycznie wierzące, takie, które mają osobistą relację > z Chrystusem. Widocznie księża samobójcy byli religijni, ale mało wierzący. No cóż i tak bywa . Tak jak Kolbe obozowy muzułman samobójca ,a dla was święty ? > Decydujący o dopuszczeniu kandydata do święceń kapłańskich nie mają przecież rentgena, umożliwiającego zobaczenie ludzkich motywacji. Ale ty pier..... bez sensu :)) Czyżby dobry wasz bóg nie znał serc owych ludzi zanim ich do sukienki zagnał ? " (15) Wtedy Piotr w obecności braci, a zebrało się razem około stu dwudziestu osób, tak przemówił: (16) Bracia, musiało wypełnić się słowo Pisma, które Duch Święty zapowiedział przez usta Dawida o Judaszu. On to wskazał drogę tym, którzy pojmali Jezusa, (17) bo on zaliczał się do nas i miał udział w naszym posługiwaniu. (18) Za pieniądze, niegodziwie zdobyte, nabył ziemię i spadłszy głową na dół, pękł na pół i wypłynęły wszystkie jego wnętrzności. (...) (20) Napisano bowiem w Księdze Psalmów: Niech opustoszeje dom jego i niech nikt w nim nie mieszka! A urząd jego niech inny obejmie! (21) Trzeba więc, aby jeden z tych, którzy towarzyszyli nam przez cały czas, kiedy Pan Jezus przebywał z nami, (22) począwszy od chrztu Janowego aż do dnia, w którym został wzięty od nas do nieba, stał się razem z nami świadkiem Jego zmartwychwstania. (23) Postawiono dwóch: Józefa, zwanego Barsabą, z przydomkiem Justus, i Macieja. (24) I tak się pomodlili: Ty, Panie, znasz serca wszystkich, wskaż z tych dwóch jednego, którego wybrałeś, (25) by zajął miejsce w tym posługiwaniu i w apostolstwie, któremu sprzeniewierzył się Judasz, aby pójść swoją drogą. (26) I dali im losy, a los padł na Macieja. I został dołączony do jedenastu apostołów. " :) Katechizmu nie czytałaś :)) " 1578 Nikt nie ma prawa do otrzymania sakramentu święceń, ponieważ nikt nie może przyznać sobie samemu tej posługi. Powołuje do niej Bóg . Kto uważa, że rozpoznaje w sobie znaki powołania Bożego do posługi święceń, powinien pokornie poddać swoje pragnienie autorytetowi Kościoła, na którym spoczywa odpowiedzialność i prawo wybrania kogoś do przyjęcia sakramentu święceń. Jak każda łaska, sakrament święceń może być przyjęty tylko jako niezasłużony dar." Odpowiedz Link Zgłoś
0szoollom.z.radia.maryja Re: Sala samobójców... dlaczego? 06.09.14, 09:57 tu jest odpowiedzz www.fronda.pl/a/co-40-sek-ktos-popelnia-samobojstwo-najmniej-w-krajach-katolickich,41336.html Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Sala samobójców... dlaczego? 06.09.14, 10:48 Dziwne, katolików wcale nie ciągnie do nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Sala samobójców... dlaczego? 07.09.14, 09:45 0szoollom.z.radia.maryja napisał: > tu jest odpowiedzz > www.fronda.pl/a/co-40-sek-ktos-popelnia-samobojstwo-najmniej-w-krajach-katolickich,41336.html ""Najtrudniejszy zawód świata" - tak swój temat numeru tytułuje "Tygodnik Powszechny". Inspiracją do tematu jest seria samobójstw księży w diecezji tarnowskiej. Według doniesień mediów od 2006 roku życie odebrało tam sobie ośmiu księży, co "TP" weryfikuje do pięciu przypadków (pozostałe przyczyny rzekomych samobójstw to wypadek, problemy z sercem i rak). Nadal jednak to pięć samobójstw w najlepszej, jak mówił Sporniak, diecezji w Polsce. - Tak jest postrzegana, tam jest najwięcej powołań, największe seminarium - wyjaśniał." Odpowiedz Link Zgłoś
opornik4 Re: Sala samobójców... dlaczego? 07.09.14, 18:48 > Nadal jednak to pięć samobójstw w najl > epszej, jak mówił Sporniak, diecezji w Polsce. - Tak jest postrzegana, tam jest > najwięcej powołań, największe seminarium - wyjaśniał. Przede wszystkim - należy przyjąć, że kapłaństwo jest powołaniem, a nie zawodem i przy przyjmowaniu do seminarium uważniej przeprowadzać selekcję kandydatów. Postawić na jakość, a nie na ilość. Nie wszystkich "pobożnych" Jezus zaprasza do tego, aby towarzyszyli Mu w drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Sala samobójców... dlaczego? 07.09.14, 19:32 opornik4 napisała: > > Przede wszystkim - należy przyjąć, że kapłaństwo jest powołaniem, a nie zawodem > i przy przyjmowaniu do seminarium uważniej przeprowadzać selekcję kandydatów. > Postawić na jakość, a nie na ilość. > Nie wszystkich "pobożnych" Jezus zaprasza do tego, aby towarzyszyli Mu w drodze > . forum.gazeta.pl/forum/w,29,152771530,153907220,Re_Sala_samobojcow_.html?wv.x=2 Odpowiedz Link Zgłoś