Dodaj do ulubionych

Było sobie forum

10.11.14, 17:43
A w nim mnóstwo wspaniałych ludzi, wiele osobowości, niektórych mądrych, niektórych nawiedzonych... Było ciekawie.
Forum tętniło życiem, ktoś komuś wyznawał miłość, ktoś dla kogoś pisał wiersze, ktoś się na kogoś obrażał, ktoś błysnął intelektem, a ktoś był głupi jak but.
To minęło, nastał marazm. Ciekawi ludzie odeszli, nie widząc tu dla siebie miejsca.
Została garstka. Nie wiem nawet, jak ich określić.
Winę za ten stan rzeczy wg mnie ponoszą tylko i wyłącznie administratorzy tego forum.
Nie mają pomysłu, czym to forum ma być, wyrzucają bez pardonu Oszołoma, kreatora wątków. Tolerują chamstwo niektórych "dyskutantów", nie wycinając nawet ich przekleństw.
Za to bez pardonu niszczą wypowiedzi katolików...
Widocznie takie mają instrukcje. Maja to co chcieli. TRUPA.

Obserwuj wątek
    • brum.pl1 Czy ktoś wie 10.11.14, 17:46
      co się stało z Nehsą?
      Nie ma Go na forum od roku, po ostatnich, karczemnych awanturach, jakie rozpętał kolter.
      • karkowiak2plus Re: Czy ktoś wie 10.11.14, 17:54
        Wojciech Ołdakowski zwany Neshą ukrywa się.
        • brum.pl1 Re: Czy ktoś wie 10.11.14, 17:58
          karkowiak2plus napisał:

> Wojciech Ołdakowski zwany Neshą ukrywa się.

Nehsą.
          Ukrywa się? Przed czym/kim?

• pocoo Re: Czy ktoś wie 10.11.14, 19:08
            brum.pl1 napisał:

> karkowiak2plus napisał:
            >
            > > Wojciech Ołdakowski zwany Neshą ukrywa się.
            >
            > Nehsą.
            > Ukrywa się? Przed czym/kim?
            >
            Przede mną.Może.
            Zmieszał z błotem każdego,kto się do mnie odezwał i odszedł.Widział też,że nie ma chętnych na "Naukę Ojca".
            Szkoda.Fajny,zabawny Nehsa.
    • karkowiak2plus Re: Było sobie forum 10.11.14, 18:02
      Jest wiele racji w tym co piszesz ,ale nie o wszystko obwiniaj ADMINA.
      On może zniechęcić. Zachęcić nie bardzo.
      Forum za czasów świetności było zbyt niebezpieczne,gdyż kreowało poglądy.
      Dziś już nawet nie jest niszowe.
      Dogorywa. Wpadam tu jakby to ująć z przyzwyczajenia w nadziei,że powrócą tu Ci,których szanowałem.
      • brum.pl1 Re: Było sobie forum 10.11.14, 18:20
        karkowiak2plus napisał:

> Dogorywa. Wpadam tu jakby to ująć z przyzwyczajenia w nadziei,że powrócą tu Ci,
        > których szanowałem.

Może ktoś wróci. Z sentymentu do dawnych lat, w nadziei, że spotka hypatię69, supaariego, marysię_b, chwilę, lernakowa, fermenta, upierdliwą, czy migreniastą....
        Jeżeli już, to spotkać tu można mnie, koltera, piwusia i kilku innych pie...iętych w móżdżek...
        • brum.pl1 Celowo uzyłem wulgaryzmów 10.11.14, 18:28
          > Może ktoś wróci. Z sentymentu do dawnych lat, w nadziei, że spotka hypatię69, s
          > upaariego, marysię_b, chwilę, lernakowa, fermenta, upierdliwą, czy migreniastą.
          > ...
          > Jeżeli już, to spotkać tu można mnie, koltera, piwusia i kilku innych pie...ięt
          > ych w móżdżek...

Celowo użyłem wulgaryzmów, by pokazać, jak działa to forum.
          Mnie wycięto wulgaryzm i tak być powinno.
          Ale dlaczego niejaki piwuś w wątku zatytułowanym: Słowo, słowo, słowo klnie jak szewc i jego przekleństwa nie są wykropkowane?
          No dlaczego, jaśnie panie adminie?
          Piwuś może, a ja nie? DLACZEGO?
          • kalllka Re: Celowo uzyłem wulgaryzmów 10.11.14, 18:53
            W sprawie czysto technicznej:
            piwo (prawdopodobnie) korzysta z "obejść" pracujac na starym( dziurawym) edytorze.
            Bardzo pomocny jest adres: pomoc_agora
            Korzystałam. Pomagali bardzo.
            Co do śmierci forum,.,. Hm.
            się zmieni gdy zacznie się pisać wbrew wytartym ,przez czas i klakierów, regułom.
          • jureek Re: Celowo uzyłem wulgaryzmów 10.11.14, 19:19
            brum.pl1 napisał:

> No dlaczego, jaśnie panie adminie?
            > Piwuś może, a ja nie? DLACZEGO?

Doszukujesz się spisku, a to zwykły techniczny trik pozwalający obejść automatyczne wykropkowywanie wulgaryzmów. Wystarczy trochę pomyśleć i też mógłbyś bluzgać do woli.
            Sam nie mam potrzeby używania wulgaryzmów, poniższą wiązankę puszczam tylko po to, żeby Ci zademonstrować, że nie potrzeba żadnych układów z adminami, żeby sobie pobluzgać:

chuj, kurwa pierdolony w dupę i w pizdę jebany
        • kolter Re: Było sobie forum 10.11.14, 19:10
          brum.pl1 napisał:

> karkowiak2plus napisał:
          >
          > > Dogorywa. Wpadam tu jakby to ująć z przyzwyczajenia w nadziei,że powrócą
          > tu Ci,
          > > których szanowałem.
          >
          > Może ktoś wróci. Z sentymentu do dawnych lat, w nadziei, że spotka hypatię69, s
          > upaariego, marysię_b, chwilę, lernakowa, fermenta, upierdliwą, czy migreniastą.
          > ...
          > Jeżeli już, to spotkać tu można mnie, koltera, piwusia i kilku innych pie...iętych w móżdżek...

widać unikają bo takie truchło jak ty tu przylazło.
          • brum.pl1 Re: Było sobie forum 10.11.14, 19:17
            kolter napisał:

> widać unikają bo takie truchło jak ty tu przylazło.

I "truchła " się boją? Pieprzysz, kolter, pieprzysz.
            Jak zwykle zresztą.
            • supaari Re: Było sobie forum 10.11.14, 19:21
              brum.pl1 napisał:

> I "truchła " się boją? Pieprzysz, kolter, pieprzysz.
              > Jak zwykle zresztą.

Brum, nie warto dyskutować z [...]. Dorzynasz w ten sposób forum.
              • kolter Re: Było sobie forum 10.11.14, 19:26
                supaari napisał:

> brum.pl1 napisał:
                >
                > > I "truchła " się boją? Pieprzysz, kolter, pieprzysz.
                > > Jak zwykle zresztą.
                >
                > Brum, nie warto dyskutować z [...]. Dorzynasz w ten sposób forum.

Antoś pamiętam ze zniknąłeś z forum, nie potrafiąc wyjaśnić jak to możliwe ze Jezus zabrał Łotra do raju zaraz po śmierci. Choć z NT wynika ze kilka dni później Marii Magdalenie mówił ze jeszcze w nim nie był . Wtedy było warto ,ale w wyniku porażki już nie ??
        • pocoo Re: Było sobie forum 10.11.14, 19:23
          brum.pl1 napisał:

Sporo czasu temu,w przypływie dobrego humoru,żartowałam sympatycznie z migreniastą "gdzie zniknął brum"?
          Wróciłeś.Byłeś w Operze i niezbyt przychylnie na forum wyrażałeś się o wykonawcach.Oberwało się nam przy okazji za żarty i zainteresowanie Twoją osobą.
          Miałeś rację.
          Długo się do Ciebie nie odzywałam i znów dam Ci od siebie odpocząć.
          • kolter Re: Było sobie forum 10.11.14, 19:29
            pocoo napisała:

>
            > Sporo czasu temu,w przypływie dobrego humoru,żartowałam sympatycznie z migreniastą "gdzie zniknął brum"?
            > Wróciłeś.Byłeś w Operze i niezbyt przychylnie na forum wyrażałeś się o wykonawcach.Oberwało się nam przy okazji za żarty i zainteresowanie Twoją osobą.
            > Miałeś rację.
            > Długo się do Ciebie nie odzywałam i znów dam Ci od siebie odpocząć.

Heh :)
    • supaari Szczera prawda... 10.11.14, 19:16
      brum.pl1 napisał (jak było):

> Forum tętniło życiem, ktoś komuś wyznawał miłość, ktoś dla kogoś pisał wiersze,
      > ktoś się na kogoś obrażał, ktoś błysnął intelektem, a ktoś był głupi jak but.
      > To minęło, nastał marazm. Ciekawi ludzie odeszli, nie widząc tu dla siebie miej
      > sca.

Forum uschło, ktoś kogoś wyzywa, ktoś uprawia grafomanię, ktoś wciąż jest głupi jak but, intelekt błyska rzadziej niż złoty samorodek w kloace.
      Ot, nie zależało nam na forum, a admini też się nie popisali.
      • kolter Re: Szczera prawda... 10.11.14, 19:18
        supaari napisał:

> Forum uschło, ktoś kogoś wyzywa, ktoś uprawia grafomanię, ktoś wciąż jest głupi
        > jak but, intelekt błyska rzadziej niż złoty samorodek w kloace.
        > Ot, nie zależało nam na forum, a admini też się nie popisali.

Forum padło dla moherów ,bo za dużo na nim zaczęto pisać o waszych jurnych plebanach
      • brum.pl1 Witaj mistrzu! 10.11.14, 20:48
        Twoja obecność w wątku, to zaszczyt dla jego autora.
        Nie wiem, czy ma to dla Ciebie jakiekolwiek znaczenie, ale ja nie tylko wielce sobie cenię Twoje wypowiedzi, ale szczerze je podziwiam. Jesteś dla mnie mistrzem.
        I gdybym był kobietą, pewnie zakochałbym się w Tobie.
        Nie jestem, ale to nie przeszkadza mi w podziwianiu Twojej erudycji, kultury osobistej, maestrii słów...

• bling.bling Re: Witaj mistrzu! 10.11.14, 20:54
          Czyli jednak nie przeszkadza ci chamstwo pod warunkiem że poglądy uznajesz za swoje i słuszne. No pięknie...
          • brum.pl1 Re: Witaj mistrzu! 10.11.14, 21:06
            bling.bling napisał:

> Czyli jednak nie przeszkadza ci chamstwo pod warunkiem że poglądy uznajesz za s
            > woje i słuszne. No pięknie...

Ależ przeszkadza mi, nawet w moim wydaniu. Nie jestem z tego dumny, po prostu.
            Supaari jest dla mnie uosobieniem wszelkich cnót, ale też człowiekiem z krwi i kości.
            Dlatego jest mi tak bliski duchowo, jest dla mnie mistrzem..
            • piwi77.0 Re: Witaj mistrzu! 10.11.14, 21:47
              brum.pl1 napisał:

Dlatego jest mi tak bliski duchowo, jest dla mnie mistrzem..

Gratuluję.
        • supaari Daj spokój... 10.11.14, 21:50
          brum.pl1 napisał:

> Twoja obecność w wątku, to zaszczyt dla jego autora.
          > Nie wiem, czy ma to dla Ciebie jakiekolwiek znaczenie, ale ja nie tylko wielce
          > sobie cenię Twoje wypowiedzi, ale szczerze je podziwiam. Jesteś dla mnie mistrz
          > em.
          > I gdybym był kobietą, pewnie zakochałbym się w Tobie.
          > Nie jestem, ale to nie przeszkadza mi w podziwianiu Twojej erudycji, kultury os
          > obistej, maestrii słów...

Bardzo to miłe, co piszesz, ale bez przesady. Tęsknimy za tymi samymi forumowiczami (ja bym jeszcze dodał np. po_godzinach), mamy podobne odczucia nt. tego, co się dzieje na fs, ale od razu mistrzu? Zacznę się czerwienić i tak to się skończy...
          A w wątkach niektórych osób i pod ich postami w cudzych wątkach udzielam się z przyjemnością.
    • kot_mrau Re: Było sobie forum 10.11.14, 19:47
      został sam gnój!!!

/miau
      • kolter Re: Było sobie forum 10.11.14, 19:56
        kot_mrau napisał:

> został sam gnój!!!
        >
        > /miau

Nie musisz nam tu swojej niskiej samooceny swojej osoby opisywać
        • kot_mrau Re: Było sobie forum 10.11.14, 20:01
          odezwał się ten co mierzwą był, a właściwie jest.....

/
    • ka_p_pa Re: Było sobie forum 10.11.14, 19:49
      A jaki temat jeszcze nie został rozwałkowany na wszelkie możliwe sposoby? Nudno i przewidywalnie zrobiło się. Pozostał kraj, gdzie gryzą się partyjni agitatorzy i świat, podtrzymywany ruska brygadą. Nuda, panie...
      • kot_mrau Re: Było sobie forum 10.11.14, 20:11
        kraj to forum nudne, załóż lepsze!!!

/śpię
      • bimota Re: Było sobie forum 10.11.14, 22:34
        NP KAZIRODZTWO... NIE WIEDZIALEM, ZE BUDZI AZ TAK NEGATYWNE EMOCJE...
        • jutrzenka.3 Re: Było sobie forum 13.11.14, 16:45

• hypatia69 Pocieszę Cię: 10.11.14, 19:56
      Zjawisko dotyczy nie tylko FS - wiele for, które żyły - zdycha. I nie ma w tym winy adminów.
      Admini na redakcyjnych nie odpowiadają za żywotność forum, nie mają obowiązku go stymulować, blebleble. Zwykle są urypani po uszy w swoich zajęciach.
      A kiedy znajdzie się choćby kilka osób, które chcą forum wykończyć - admin nic nie zrobi, choćby się osrał.
      Znam jedno forum, które kwitło i żyło. Kilka osób się postarało o regularne zadymy, a na koniec jedna osoba doprowadziła do tego, ze forum niemal trafił szlag. Niestety tylko niemal, bo jak trafi je całkiem - będzie można zacząć od nowa: z takimi, co im się chce. I tam admin akurat się angażował dość intensywnie - też nie pomogło.

Dodajmy do tego wolność słowa panującą na fb, gdzie możesz sobie dowolnie bluźnić, nawtykać, komu zechcesz i niewiele jest miejsc, skąd można Cię wykopać - a masz faktyczne powody zdychania.

A ja zwyczajnie jestem zajęta :P
      • kot_mrau Re: Pocieszę Cię: 10.11.14, 20:10
        załóż takie forum i pierdziel!!!

/miau
        • hypatia69 Re: Pocieszę Cię: 10.11.14, 20:17
          Biednemu na penis? Nudzi mi się, czy co?
      • brum.pl1 Hypatio, kochanie 10.11.14, 20:13
        Stęskniłem się za Tobą tak bardzo,, że brak mi słów.
        Jesteś zajęta? Przez kogo?
        No żesz!
        • hypatia69 Re: Hypatio, kochanie 10.11.14, 20:19
          Generalnie to przez kilkaset osób...
          A jak się stęskniłeś to nie wiesz, gdzie mnie szukać? :D
          • brum.pl1 Re: Hypatio, kochanie 10.11.14, 20:29
            hypatia69 napisała:

> Generalnie to przez kilkaset osób...
            > A jak się stęskniłeś to nie wiesz, gdzie mnie szukać? :D

Nie bardzo...
            • hypatia69 Re: Hypatio, kochanie 10.11.14, 20:37
              Pewnie. Bo mail mój jest wiedza tajemną... A jak się nazywam pewnie tez nie wiesz :D
              • brum.pl1 Re: Hypatio, kochanie 10.11.14, 20:40
                Pogadamy zatem prywatnie. Po co wzbudzać zazdrość na forum?
                • hypatia69 Re: Hypatio, kochanie 10.11.14, 20:47
                  Wzbudzanie formalnie mi zwisa, ale tez i nie mam czasu tak se tu tkwić :D
                  Łap maila :)
    • bling.bling Re: Było sobie forum 10.11.14, 20:12
      Jeśli chodzi o oszołoma to nie jest on zabanowany całkowicie i ma możliwość komentowania. Oszołom to nie jest jeden user a instytucja i sam(i) się do tego przyznali.
      > Nie mają pomysłu, czym to forum ma być, wyrzucają bez pardonu Oszołoma, kreator
      > a wątków. Tolerują chamstwo niektórych "dyskutantów", nie wycinając nawet ich p
      > rzekleństw.
      Nie dość że ewidentne chamstwo jest dość rzadkie a i bluzgów też jest mało. Żywa dyskusja jak najbadziej dopuszcza i mięso. To nie salon damsko-męski

> Za to bez pardonu niszczą wypowiedzi katolików...
      udowodnij

Forum jest w fazie agonalnej nie tyle z powodu winy administracji a polityki portalu gazeta.pl. Ta oczywiście ma wpływ na administrację ale bardziej istotne jest całkowity brak pomysłu na tym czym dla gazeta.pl ma być to forum i jaką ma mieć funkcjonalność. To forum nie zmieniło się od 10 lat. Anachronizm w internecie to recepta na porażkę.
      • brum.pl1 Re: Było sobie forum 10.11.14, 21:11
        bling.bling napisał:

>To forum nie zmieniło się od 10 lat. Anachronizm w interne
        > cie to recepta na porażkę.

Gdyby tak było, jak piszesz, to forum kraj również poniosło by porażkę. A tak nie jest. Tętni życiem i ma się znakomicie.

• kalllka Re: Było sobie forum 11.11.14, 09:37
          Na fskraju "transfuzja" była. Gdy się przyjmie, a potrzeba czasu by "sprawdzić "(grupę) wtedy dopiero będzie Wiadomo czy przeżyje kolejne operacje:|
          Na pewno wiadomo, ze nie będzie służyć jakiejkolwiek i z kimkolwiek kojarzonej propagandzie.
          • karkowiak2plus Re: Było sobie forum- Transfuksja 11.11.14, 11:27
            kalllka napisała:

> Na fskraju "transfuzja" była. Gdy się przyjmie, a potrzeba czasu by "sprawdzić
            > "(grupę) wtedy dopiero będzie Wiadomo czy przeżyje kolejne operacje:|
            > Na pewno wiadomo, ze nie będzie służyć jakiejkolwiek i z kimkolwiek kojarzonej
            > propagandzie.

Biorąc pod uwagę przypadkowość zdarzeń była to transfuksja.
            Czysty FUKS.
            A jeśli chodzi o propagandę,to nie ona jest tu najważniejsza,gdyż wielu ma oczy szeroko otwarte i zwieść się nie da.
            Moderacja ze strony ADMINISTRACJI jest czytelna.
            Poza tym występuje tu moderacja oddolna.
            I właśnie koegzystencja tych dwóch moderacji wkurza mnie najbardziej.
            • kalllka Re: Było sobie forum- Transfuksja 11.11.14, 15:07
              Chodzi o moderację "oddolna "typu bojówki kolter&sbułka?
              • kolter Re: Było sobie forum- Transfuksja 11.11.14, 18:37
                kalllka napisała:

> Chodzi o moderację "oddolna "typu bojówki kolter&sbułka?

Ty kalika widzę ze masz szczególną na mnie awersje, leki nie działają ?
                Czy może zawiązaliście na plebani spisek mający na celu moje obalenie z forum :))
                • kalllka Re: Było sobie forum- Transfuksja 11.11.14, 21:13
                  Dobrzes zgadł kolter:|
                  juzes zjedzon.
    • piwi77.0 Re: Było sobie forum 10.11.14, 20:14
      Bogu dzięki, że to miejsce się kończy, bo przesiadywanie tu to ewidentna strata czasu.
      • brum.pl1 Re: Było sobie forum 10.11.14, 20:28
        piwi77.0 napisał:

> Bogu dzięki, że to miejsce się kończy, bo przesiadywanie tu to ewidentna strata
        > czasu.

Jasne, kup sobie tarę i upierz skarpety. Po co mają śmierdzieć?
        • kolter Wojtuś podnosi poziom :))) 10.11.14, 20:31
          brum.pl1 napisał:

> piwi77.0 napisał:
          >
          > > Bogu dzięki, że to miejsce się kończy, bo przesiadywanie tu to ewidentna
          > strata czasu.

> Jasne, kup sobie tarę i upierz skarpety. Po co mają śmierdzieć?
    • kot_mrau Re: Było sobie forum 10.11.14, 21:07
      nie poszła a poszedł.

/miau
      • supaari Re: Było sobie forum 10.11.14, 22:17
        kot_mrau napisał:

> nie poszła a poszedł.
        >
        > /miau

Koltusiowi się wszyscy kojarzą z kobietami jako obiektami seksualnymi. A to się zwróci per panienko, a to formy gramatyczne odpowiednie zastosuje... Ma na Ciebie ochotę i stara się ukryć, że wie, iżeś samcem.
    • kot_mrau Re: Było sobie forum 10.11.14, 22:07
      wspominajcie, zazdroszczę tego wspominania.....!!!!

/miau!!!

PS - życzę Wam spotkania, zróbcie to, niech forum będzie z wami!!!
    • bimota Re: Było sobie forum 10.11.14, 22:21
      GENIUSZY TEZ WYCIELI, NP. MNIE... :p ODP. JEST PROSTA - LEWACTWO ELIMINUJE LUDZI PRAWYCH...
      • hypatia69 Re: Było sobie forum 10.11.14, 22:53
        A prawactwo ludzi lewych.
        Parafrazując Lernakowa: leworęczność jest cechą lewidłową...
        • migreniasta Re: Było sobie forum 10.11.14, 23:08
          Można nawet głębiej:
          Leworęczność jest checą lewidłową.
          • hypatia69 Re: Było sobie forum 11.11.14, 00:49
            A jak ja napisałam?
            • marta595 Re: Było sobie forum 11.11.14, 01:40
              niby tak samo, a jednak inaczej, jeśli dobrze widzę o tej porze
              cecha=>checa (taki anagram z przymrużeniem oczka)
              • hypatia69 Re: Było sobie forum 11.11.14, 01:53
                Aaaa... No tak. Sokole Oko jestem :D
    • propanstwowiec Wina Forowiczów 11.11.14, 08:39
      Nie za b. rozumiem jaka tu wina administratora. Czy to on nakłania do bluzgów, poziomu magla, bezmózgowia, braku samodzielnej myśli i wszędzie widzenia ideologii?

Obecnie prym wodzi: wszystkiemu winna "czarna sotnia" i katol! O czym więc rozmawiać?
      • wuzet21 Re: Wina Forowiczów 13.11.14, 09:29
        Racja. Cała wina za poziom forum, spada na forumowiczów. Wielu używa forum, jak małpa brzytwy, wielu wypowiada się, nie mając nic do powiedzenia, wielu próbuje udowodnić bezmózgowi, że jest głupi itd itd.
        Dla niedowiarków rada : wejdźcie na forum sprzed czterech, pięciu lat... wtedy pisało tu wielu wartościowych ludzi. Wiele można było się od nich dowiedzieć i nauczyć.
        Teraz mamy to, o czym napisałem wyżej.
        Jednocześnie, mimo wszystko, odczuwalny jest brak mądrych adminów...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka