Dodaj do ulubionych

CCC- jeden grosz

IP: *.range86-139.btcentralplus.com 12.08.10, 22:22
Kupuję buty
-cena?
...,99.
Płacę.
Czy ma pani cztery grosze?
- niestety nie mam
- to będę pani winna 1 grosz
- pani mi?
- tak
- a czy wie pani ,ze to jest nie w porządku wobec klienta? Jeśli właściciel ustala takie ceny to powinien mieć od rana w kasie 1000 jednogroszówek do wydania. W kraju w którym mieszkam taka sytuacja jest nie do pomyślenia.
- daj JEJ ten grosz ( druga sprzedawczyni obok )
- to znaczy ,że jednak mamcie te jednogroszówki? Niestety to Was stawia w jeszcze gorszym świetle. I ja osobiście bym was zwolniła , bo jeśli macie ten grosz to znaczy ,że po prostu jesteście nieuczciwe. Sprawa znikomej wartości grosza nie ma tu żadnego znaczenia.

Kurcze, myślę ,że w tym kraju nigdy nie będzie dobrze
Obserwuj wątek
    • Gość: ewika Re: CCC- jeden grosz IP: *.stk.vectranet.pl 12.08.10, 22:29
      To prawda, tak jest wszędzie, w każdym sklepie w którym mają końcówkę .,99 gr. I
      nie chodzi o ten grosik, ale o zasady. Wątpię, by sami sprzedali coś gdyby
      klient powiedział,że brakło mu grosza! Kiedyś przekonałam się na własnej skórze
      w sklepie mięsnym - zawsze darowałam sobie czekanie na wydanie 1 czy 2 gr reszty
      więc jak ostatnio wyszła mi do zapłaty okrągła suma i 1 grosz to dałam tylko
      okrągłą sumę, wzięłam towar i chcę wyjść. A tu baba jak na mnie nie naskoczy, to
      szkoda gadać. I oczywiście wstyd przed wszystkimi w kolejce. Od wtedy zmądrzałam
      - nigdzie i nikomu nie odpuszczam
      • Gość: anka Re: CCC- jeden grosz IP: *.range86-139.btcentralplus.com 12.08.10, 22:33
        ewika napisała
        >I
        nie chodzi o ten grosik, ale o zasady>

dokładnie tak
        • kielonek-online Re: CCC- jeden grosz 13.08.10, 10:11
          Pastwienie się nad kasjerkami w sklepach to ulubiona zabawa
          niedowartościowanych ludzików.
          "nie chodzi o ten grosik, ale o zasady"- jakie to zasady?
          • Gość: anka Re: CCC- jeden grosz IP: *.range86-139.btcentralplus.com 13.08.10, 12:05
            Jakie zasady? Poste zasady- uczciwości.
            Co do niedowartościowania to nie ja udzielam się na wszystkich możliwych forach
            ze swoimi wątpliwej jakości poglądami. Daruj sobie.
          • Gość: sly Re: CCC- jeden grosz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.10, 15:10
            Brawo Brawo
            ciekawe jak przyjdziesz i będziesz miał ....,98 ciekawe czy Ci sprzeda ten towar
            o takie właśnie zasady chodzi
    • jaad33 Re: CCC- jeden grosz 13.08.10, 11:32
      Robisz z igły widły :) W jednym sklepie grosik w tą, w drugim w tamtą - jakoś wychodzi na zero mniej więcej, kto by się tam przejmował. Bardziej mnie za to drażni powszechna wśród kasjerek moda na przerzucanie fatygi wydawania reszty na klienta. Płacę 38,50 i słyszę: a 8,50 pan ma? To ja mam teraz pakować zakupy i jednocześnie wyliczać te 8,50 podczas gdy kasjerka sobie siedzi i czeka zamiast z automatu dać mi te 1,50 reszty. Guzik.
      • Gość: ludź Re: CCC- jeden grosz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.10, 12:28
        Małostkowi jesteście, nie macie gestu.
        • kielonek-online Re: CCC- jeden grosz 13.08.10, 22:01
          Ludzie lubią roztrząsać drobiazgi, nie zwracają uwagi na sprawy
          istotne.
          A istotna jest pełna flaszka i zdrowie.
      • magdalena33m Re: CCC- jeden grosz 19.08.10, 22:28
        Kwestia tego,ze to nie ta biedna kasjerka wymyśla sobie te ceny, tylko
        ma je narzucone przez przełozonych, i jak jej tak z rana zaczyają
        samymi grubymi to jaka w niej wina, że nie ma wydac. Pomijam fakt
        pojścia na łatwiznę, mając czym wydawać, ale to rzadkość. Kasjer jeśli
        ma czym wydawać to często nie chce nawet tych końcówek, bo na koniec
        zmiany musi te drobniaki liczyc godzinami. Postawcie sie z drugiej
        strony blatu i nie oceniajacie wszystkich jedną miarą.
        • kielonek-online Re: CCC- jeden grosz 19.08.10, 22:58
          Nie postawią się "z drugiej strony blatu", to przerasta ich
          wyobraźnię.
          • Gość: arek Re: CCC- jeden grosz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.08.10, 13:32
            Nie wierzę, żeby kasjerka chciała w ten sposób sobie "dorobić", bo musiałaby
            oszukać 100 klientów, żeby zdobyć 1 zł. Bez sensu!
          • magdalena33m Re: CCC- jeden grosz 21.08.10, 22:39
            Idealnie Kielonek, masz racje. Za dużo wymagam.
            • z_rokitnicy Re: CCC- jeden grosz 24.08.10, 21:36
              Nie przesadzaj, to kwestia wyobraźni. Co w końcu jest nadzwyczajnego w pracy
              ekspedientki?
              • kielonek-online Re: CCC- jeden grosz 24.08.10, 21:42
                To zależy od ekspedientki, praca może być niezwykle ekscytujaca.
                Napisz, co nadzwyczajnego jest w twojej pracy?
                • magdalena33m Re: CCC- jeden grosz 25.08.10, 22:41
                  Nie wiem czy praca ekspedientki jest ekscytująca, ale stresująca
                  bywa. A powinienes wiedzieć ze wszędzie gdzie jest kontakt z
                  klientem praca nie jest łatwa, ludzie często wyrzucaja na takich
                  własnie ekspedientkach swój nastrój.
                  • z_rokitnicy Re: CCC- jeden grosz 03.09.10, 23:25
                    Każdy kontakt z ludźmi jest stresujący: konduktor, inkasent, akwizytor - co oni
                    mają powiedzieć?
                    • magdalena33m Re: CCC- jeden grosz 08.09.10, 16:59
                      Nie przeczę, też nie maja lekko.Co nie znaczy ze ekspedientka ma się lepiej.
                    • kielonek-online Re: CCC- jeden grosz 08.09.10, 23:08
                      Każdy kontakt z ludźmi jest stresujący?
                      Biedny jakiś człowiek to napisał, musi uważać na siebie, może źle skończyć.
                      Ja za niego wypiję, a wierzący niech się pomodlą.
                      • Gość: ala Re: CCC- jeden grosz IP: *.stk.vectranet.pl 09.09.10, 20:47
                        Pozytywne nastawienie, usmiech, dobre slowo. Zrobi wiele.
                        • kielonek-online Re: CCC- jeden grosz 09.09.10, 22:22
                          Nie więcej jednak od wypitej flaszki.
                          zdrówko!
                          • magdalena33m Re: CCC- jeden grosz 11.09.10, 20:17
                            No to by był temat jakby ekspedientka po flaszce doradzała klientom.
                            • z_rokitnicy Re: CCC- jeden grosz 16.09.10, 21:21
                              Dla ekspedientki pozostaje flaszka po pracy...
                              • piaf-onli Re: CCC- jeden grosz 16.09.10, 21:52
                                Bidula.
                                • magdalena33m Re: CCC- jeden grosz 18.09.10, 17:33
                                  Flaszka po pracy a potem zdziwienie że ma zły nastrój, każdy ma zły na kacu.
                                  • marcin_mikulczyce Re: CCC- jeden grosz 23.09.10, 23:22
                                    Ekspedientka nie powinna. Ma być świeża i pachnąca. (w sklepie z marzeniami)
                                    • magdalena33m Re: CCC- jeden grosz 25.09.10, 18:34
                                      Co to koncert życzeń??Piękna i pachnąca to dziewczyna na randce
                                      • marekpiec.zabrze Re: CCC- jeden grosz 28.09.10, 23:47
                                        Wspominam swoje randki... Nie zawsze tak było :-)
                                        • magdalena33m Re: CCC- jeden grosz 01.10.10, 20:46
                                          Piękno to pojęcie względne
                                          • kielonek-online Re: CCC- jeden grosz 01.10.10, 20:59
                                            Ja jestem piękny bezwzględnie.
                                            zdrowko!
                                            • magdalena33m Re: CCC- jeden grosz 04.10.10, 22:32
                                              Ta twoja samokrytyka jest porażająca
    • Gość: M Re: CCC- jeden grosz IP: *.stk.vectranet.pl 05.10.10, 18:45
      Dlatego nie mieszkasz w Polsce :) Jak tak zle w tym kraju to kupuj buty w "rajchu" ,a nie u nas!
      • marekpiec.zabrze Re: CCC- jeden grosz 11.10.10, 23:12
        Nie każdego stać na wyjazdy do Reichu po buty
        • magdalena33m Re: CCC- jeden grosz 13.10.10, 21:17
          Taaak, a po kiecke do Paryża.
          • piaf-onli Re: CCC- jeden grosz 13.10.10, 22:31
            Do Rzymu i Wiednia, tez mozna jechac po kiecki, tylko po co?
            • magdalena33m Re: CCC- jeden grosz 15.10.10, 18:09
              otóż to!
              • piaf-onli Re: CCC- jeden grosz 15.10.10, 20:47
                No i jestesmy zgodne.
                • magdalena33m Re: CCC- jeden grosz 16.10.10, 20:58
                  Zgoda w tych czasach to rzadkośc :)
                  • Gość: pati z Gliwic Re: CCC- jeden grosz IP: *.95.89.140.gl.digi.pl 20.10.10, 22:02
                    Zgoda to obecnie taka sama rzadkość jak wyjazdy po kieckę do Wiednia!
                    • Gość: patrze z boku Re: CCC- jeden grosz IP: *.stk.vectranet.pl 20.10.10, 23:14
                      Sa takie, ktore tam jezdza.
                      • magdalena33m Re: CCC- jeden grosz 22.10.10, 17:06
                        Uważam, ze w tych czasach to wyjazd po kiecke do Wiednia jest częstszym zjawiskiem niż zgoda...
                        • marekpiec.zabrze Re: CCC- jeden grosz 26.10.10, 23:15
                          Gdzie wy dziewczyny zarabiacie? Skoro was na to stać?
                          • magdalena33m Re: CCC- jeden grosz 27.10.10, 22:24
                            to się nazywa wyprzedaz :)
                            • marekpiec.zabrze Wyprzedaż POlityczna 28.10.10, 21:17
                              No to tak jak w polityce - na wyprzedaży schodzą tańsze modele. I jeden taki model już zszedł ze stolicy :-0)
                              • magdalena33m Re: Wyprzedaż POlityczna 30.10.10, 21:20
                                jak widać wyprzedaże działają wszędzie :)
                                • marcin_mikulczyce Sekuła z wyprzedaży? 01.11.10, 00:19
                                  Niestety w Zabrzu mamy taką polityczną wyprzedaż... I jakie metody?! Sekułą kandyduje, a my musimy walczyć o wolność słowa na forum!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka