Dodaj do ulubionych

upadek morali całkowity

14.04.15, 08:29
Jak teraz ci ludzie wszyscy wychowują dzieci? Rano autobus zapchany, stoi staruszka o lasce, zwalnia się miejsce, a blond mamuśka wpycha na siłę tam swoją na oko 10letnią i wercącą się córką ignorując staruszkę stojącą 30cm dalej, która już nawet kroka zrobiła do siedzenia, "siadaj Hanuś, miejsce się zwolniło". Dokąd zmierzasz świecie?
Obserwuj wątek
    • piwi77.0 Re: upadek morali całkowity 14.04.15, 09:09
      trusska napisała:

Jak teraz ci ludzie wszyscy wychowują dzieci? Rano autobus zapchany, stoi staruszka o lasce, zwalnia się miejsce, a blond mamuśka wpycha na siłę tam swoją na oko 10letnią i wercącą się córką ignorując staruszkę stojącą 30cm dalej, która już nawet kroka zrobiła do siedzenia, "siadaj Hanuś, miejsce się zwolniło". Dokąd zmierzasz świecie?

Rano autobus jest właśnie dla mamusiek z dziećmi, nie wiem co robi w nim staruszka o lasce. Wraca z nocnej imprezy?
    • yoma Re: upadek morali całkowity 14.04.15, 09:56
      A jakby to była brunet mamuśka, to co?

Mamuśka bardzo dobrze zrobiła, że spacyfikowała wiercące się i zagrażające bezpieczeństwu współpasażerów dziecko.

Co to jest "zrobić kroka"? Świństwa jakieś...
      • piwi77.0 Re: upadek morali całkowity 14.04.15, 10:05
        yoma napisała:

A jakby to była brunet mamuśka, to co?

To wtedy jest po prostu mamuśka.

• narfi Re: upadek morali całkowity 14.04.15, 10:10
        To jeszcze gorzej niz gdy ci sie moreli rozsypia w autobusie:)
        Spotykaja sie dwie kumy. No, co tam u ciebie?
        "Ano, poznalam chlopa, dba o mnie, pieniadze do domu przynosi i nie bije. Wcale nie zaluje tego kroka.
        No wiecie kumo, ja tego kroka tez nie zaluje, a po ryju mi sie od czasu do czasu dostanie" :)
    • brum.pl1 Re: upadek morali całkowity 14.04.15, 11:35
      trusska napisała:

> Jak teraz ci ludzie wszyscy wychowują dzieci? Rano autobus zapchany, stoi staru
      > szka o lasce, zwalnia się miejsce, a blond mamuśka wpycha na siłę tam swoją na
      > oko 10letnią i wercącą się córką ignorując staruszkę stojącą 30cm dalej, która
      > już nawet kroka zrobiła do siedzenia, "siadaj Hanuś, miejsce się zwolniło".

Tej mamuśki nikt nie wychował. To skąd ma niby czerpać wzorce, by dobrze wychować swoją córkę? Tym bardziej, że dokoła nas panuje dżungla kulturalna, gdzie promowane jest nieuctwo, chamstwo, bezguście i beztalencie. A wzorce, dobre maniery i wytyczne kulturalne wpychane są przez owe beztalencia do skrzyni z napisem: relikty przeszłości.
      • piwi77.0 Re: upadek morali całkowity 14.04.15, 11:45
        brum.pl1 napisał:

Tej mamuśki nikt nie wychował.

Uczęszczała zapewne na etykę zamiast na religię.
        • brum.pl1 Re: upadek morali całkowity 14.04.15, 11:59
          piwi77.0 napisał:

> Tej mamuśki nikt nie wychował.

> Uczęszczała zapewne na etykę zamiast na religię.

Dorzuć coś jeszcze o klerze i KrK...
          • wuzet21 Re: upadek morali całkowity 14.04.15, 12:08
            brum.pl1 napisał:
            > Dorzuć coś jeszcze o klerze i KrK...

Faktycznie, kler nie uczy kultury i prawidłowych postaw, tylko jak dawać na tacę...i ile.
            • brum.pl1 Re: upadek morali całkowity 14.04.15, 12:16
              wuzet21 napisał:

> brum.pl1 napisał:
              > > Dorzuć coś jeszcze o klerze i KrK...
              >
              > Faktycznie, kler nie uczy kultury i prawidłowych postaw, tylko jak dawać na
              > tacę...i ile.

Tego ostatniego też nie uczy. Enigmatycznie określa kwotę jako "co łaska".
              • wuzet21 Re: upadek morali całkowity 14.04.15, 12:22
                brum.pl1 napisał:

>
                > Tego ostatniego też nie uczy. Enigmatycznie określa kwotę jako "co łaska".

Ale nie mniej niż pincet...
                • brum.pl1 Re: upadek morali całkowity 14.04.15, 12:32
                  wuzet21 napisał:

> brum.pl1 napisał:

> > Tego ostatniego też nie uczy. Enigmatycznie określa kwotę jako "co łaska"

> Ale nie mniej niż pincet...

Zależy za co. Ślub, pogrzeb, chrzciny są droższe.
                  Zależy też od parafii, od hojności i zamożności parafian, a także od tego, czy ksiądz, a zwłaszcza proboszcz jest lubiany i szanowany przez parafian.
                  Na tacę, podczas niedzielnej mszy, zwykłej, daje się zwyczajowo 20 zł, a nie pincet.
                  • wuzet21 Re: upadek morali całkowity 14.04.15, 12:50
                    brum.pl1 napisał:

> Na tacę, podczas niedzielnej mszy, zwykłej, daje się zwyczajowo 20 zł, a nie pi
                    > ncet.

Taki, co daje dwie dychy na tacę, to świnia - przecież ksiądz ma potrzeby...
                    • brum.pl1 Re: upadek morali całkowity 14.04.15, 12:56
                      wuzet21 napisał:

> Taki, co daje dwie dychy na tacę, to świnia - przecież ksiądz ma potrzeby...
                      >

Ja też mam.
          • piwi77.0 Re: upadek morali całkowity 14.04.15, 13:07
            brum.pl1 napisał:

Dorzuć coś jeszcze o klerze i KrK...

Tak bez powodu? Byłoby nie fair.
    • mjot1 Taki trynd 14.04.15, 12:24
      Nie ważne co (z)robią różniste mamuśki i ich progenitura. Liczą się przecie tylko intencje.
      Taki panie tera trynd (jedynie słuszny zresztą), bo przez fachowców wytyczony. A nie potośmy nakształcili tego jak mrówków by olewać poniesione nakłady i środki.
      I przyjmij do wiadomości, że jeśliś zrodzon(a) przed ćwierćwieczem toś patologicznym jest dzieckiem w patologicznej rodzinie wychowanym.
      • wuzet21 Re: Taki trynd 14.04.15, 12:31
        Przypomina mi się przypowieść, jak to babcia w autobusie narzeka, że gientelmenów już nie ma, bo wszystkie miejsca młodzi okupują, co młody człowiek skonstatował : "babciu, gientelmeny są, tylko miejsc nie ma..."
        • marbor1 Re: Taki trynd 14.04.15, 14:37
          Ja kiedyś byłam świadkiem takiej scenki. Do tramwaju wsiada jejmość o wielkich gabarytach
          i prosto naciera na najbliższe miejsce, na którym siedziała młoda szczuplutka pani. Jejmość
          bezpardonowo do pani: "rozpłaszczyła pani dupę i nie zamierza ustąpić mi miejsca". Młoda pani
          obrzuciła wymownie wzrokiem jejmość i głośno rzekła: "o wypraszam sobie, ja mam dupkę proszę pani, natomiast pani ma dupę szeroką jak szafa gdańska". I co ciekawe jejmość na chwilę siadła i na drugim przystanku szybko wysiadła.
    • seth.destructor Re: upadek morali całkowity 14.04.15, 22:53
      Pewnie ta staruszka budowała socjalizm więc czemu ma teraz nie cierpieć? Niech ma za swoje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka