Dodaj do ulubionych

Zrozumieć faceta...

15.02.19, 15:21
Dzień dobry. Mój były facet jest chory na schizofremie paranoidalną. Od 3 lat jest z inną kobietą. Rok temu przeszedł do mnie pierwszy raz odkąd z nią jest.Wiem że chodzi mu o seks i rozmowę. Ostatnio powiedział swojej dziewczynie że sypia ze mną. Przy tym straszenie mnie obrażał. Minęło 5 miesięcy a on znowu zapukał. Chciał pogadać. Mimo złości przez to co mi zrobił wypuściłam go znowu. Spytałam czego znowu chce bo już wszystko zakończone zadał mi pytanie czemu sypiam z pewnym mężczyzną skoro stać mnie na lepszego. Mówiłam mu że to tylko kolega i coś mu się pomyliło. Rozmowa z nim jest zagmatwana. Zadawał mi pytania:Że nie byłabym w stanie pokochać jego dzieci;czy wyjechałabym z nim na weekend. Wspomniał mi kolejny raz że byłam jego pierwszą. Spotkanie każde z nim powoduje rozbicie mnie na setki kawałków. Nie potrafie przestać myśleć o nim. Zawsze mówię nie wpuszcza go a i tak wpuszczam zawsze. Nigdy się nie uwolnie juz od niego i zawsze będę nieszczęśliwa?On wie że zawsze jest mi źle po spotkaniu z nim. Czemu on mi to robi? Co ja mam zrobić?
Obserwuj wątek
    • proost Re: Zrozumieć faceta... 24.02.19, 19:42
      Dziwna sytuacja. Po co wdajesz się w te dyskusje? To były. Zamknij temat i żyj innym życiem...
      • kornelinna88 Re: Zrozumieć faceta... 27.04.19, 16:44
        No właśnie. Jak ktoś ma zaburzone postrzeganie rzeczywistości to może i nie ze złej woli będzie się zachowywał całkiem irracjonalnie, źle i tak dalej. Jak się samemu nie ograniczy kontaktu to nic się nie zmieni.
    • marlenamak Re: Zrozumieć faceta... 10.04.19, 20:47
      Jak się z tego nie uwolnisz to na własne życzenie. Po prostu się odetnij, nie otwieraj i nie odbieraj. Widać, coś Cię do niego ciągnie.
    • biologiczny_zegar Po pierwsze: psychoedukacja. 12.04.19, 19:21
      Dla bliskich: psychoedukacja w schizofrenii i zaburzeniach schizoafektywnych.
      W internecie jest dużo pożytecznych porad i adresów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka