Dodaj do ulubionych

Oddychająca maseczka

21.04.20, 15:59
Słuchajcie, a ja mam problem. Jak w takiej maseczce oddychać? Używam bawełnianych, ale nie ma komfortu. Czy z fizeliny byłaby lepsza? Chodzi też o to, żeby łatwo ją było zdezynfekować. Swoją prasuję i po prostu zakładam.
Może źle. Może po zdjęciu powinien zaraz wyrzucić (tyle nie zarabiam) albo wrzucić do prania na 60 st. (u mnie taki program trwa ponad 2 godz.).

Jaka maseczka jest praktyczna, w której da się dłużej oddychać. Temat dość istotny, bo zanosi się, iż do maseczki trzeba się będzie przyzwyczaić.
Obserwuj wątek
    • came_lia Re: Oddychająca maseczka 22.04.20, 11:22
      Maseczkę bawełnianą zakładaj tylko w sklepie.Po wyjściu ze sklepu wkładaj do woreczka foliowego.W domu można ją wygotować .Z noszenia maseczek są zwolnone osoby mające problem z oddychaniem (nie jest wymagane okazanie orzeczenia lub zaświadczenia),
      • t-zorro Re: Oddychająca maseczka 22.04.20, 15:50
        Zaraz, zaraz. To po wyjściu ze sklepu mam już być bez maseczki? Czy mam zakładaj inną? Rozumiem, ze codziennie mam te maseczki gotować. Ja prasuję, na więcej mnie nie stać.
    • t-zorro Re: Oddychająca maseczka 25.04.20, 14:30
      To jaką maseczkę polecacie? W której da się oddychać? Jest cienka i łatwo ją doprowadzić do ponownej używalności: przez pranie, prasowanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka