Gość: ...d... IP: *.chello.pl 21.11.04, 22:58 ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ruda_szczurka Re: czy można samemu się wyleczyć z homoseksualno 21.11.04, 23:01 Jasne, mozna isc do zakonu - tam to jest norma ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: copa cojones Re: czy można samemu się wyleczyć z homoseksualno IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 22.11.04, 00:15 Można ale do pomocy potrzebny jest partner płci przeciwnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) przepis polski IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.04, 23:05 w Polsce odnotowanio sporo przypadkow samowyleczenie. Osoby ktore postanowily poddac sie tej krotkjiej terapii mialy na uwadze przede wszytskim chec zaspokojenia oczekiwac rodzicow o "nieposiadaniu" potomka homo. Oczywiscie dodatkowa motywacja do podjecia kuracji jest nacis spoleczny i delikatna persfazja ze strony politykow, kosciola i innych. Kuracja polega na wjechaniu na 10 pietro wiezowca i skok. Trwa okolo 20 sekund po czym pacjent jest w 100% zdrowy. Spada oficjalnie liczba statystyczna homoseksualitow w Polsce, rodzice sa szczesliwi bo juz potomek nie jest homoseksualny, kosciol bo osoba ta nie popelni wiecej grzechu smiertelnego i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: przepis polski IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.04, 00:21 z dziesięciopiętrowca w 20 sekund? to chyba na bandżi? to jakieś czterdzieści parę metrów, to sprintem można tyle przebiec w 6 sekund... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gej Re: czy można samemu się wyleczyć z homoseksualno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 00:25 Gość portalu: copa cojones napisał(a): > Można ale do pomocy potrzebny jest partner płci przeciwnej. gó.. prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: copa cojones Re: czy można samemu się wyleczyć z homoseksualno IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 23.11.04, 01:11 " gó.. prawda." Zatem jeżeli założymy [jak niektórzy twierdzą] że to choroba,to znaczy,ze jesteś nieuleczalnie chory. Ja uważam,że to zboczenie i można z tym żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gej Re: czy można samemu się wyleczyć z homoseksualno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 15:22 Gość portalu: copa cojones napisał(a): > Ja uważam,że to zboczenie i można z tym żyć. To nie jest zboczenie. To odmienność seksualna, "MĄDRALO"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ....d.... Re: czy można samemu się wyleczyć z homoseksualno IP: *.chello.pl 24.11.04, 22:59 a jak się nie chce z tym żyć, albo sie nie jest do końca pewnym?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gej Re: czy można samemu się wyleczyć z homoseksualno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 00:24 Porąbało cię? Jedynym lekarstwem jat akceptacja swojej seksualności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa NIEPRAWDA IP: *.net-serwis.pl 23.11.04, 14:09 sa liczne swiadectwa ludzi, ktorzy z homoseksualizmu wyszli, ulozyli zycie na nowo, sa szczesliwi, ich zycie nabralo sensu (to nie moje wymysly) i wiem, ze ci, ktorym homoseksualizm odpowiada, zaraz mnie zakrzycza, ze nie maja wyboru, a g...o prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
agent88 Re: NIEPRAWDA 23.11.04, 14:35 Tereso, wyrazaj sie prosze... co do merituum - w wiekszosci przypadkow nie da sie 'wyjsc' z homoseksualizmu. Sa przypadki, gdy homoseksualizm jest nabyty - i tu jest szansa na zmiane. Ale wiekszosc jest uwarunkowana biologicznie i zadne "pranie mozgow" nie pomoze - moze tylko zaszkodzic. Ja za to znam przypadki, gdzie po takiej 'terapii' ich uczestnicy, a nawet prowadzacy po niedlugim okresie wracali do dawnego zycia. Niektorzy sie z tym kryli i nadal prowadzili podwojne zycie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan znam nieszczęśliwych hetero i szczesliwych homo IP: 217.11.142.* 23.11.04, 19:27 1. Gdzie są te liczne swiadectwa? mozesz podac źródelko danych albo publikacji? 2. A znasz przypadki kogoś ktoś się "wyleczył" z homoseksualizmu i nie ułożył sobie zycia na nowo i stał się nieszczęśliwy? 3. Znam nieszczęśliwych hetero dla ktorych zycie nie ma sensu i znam gejów dla ktorych życie nabrało sensu i są szczęśliwi. Moze ci nieszczęśliwi hetero powinni stac się homo aby ich zycie nabralo sensu? 4. To czy homoseksualizm mi odpowiada czy nie (nie u siebie ale u kogoś) jest drugorzędne. Bardziej odpowiada mi zdrowy rozsądek a z tym u instytucji "katolickich" lekarzy albo seksuologów jest baaaaaardzo cienko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gej PRAWDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 15:15 Owszem Teresko, ale Ci ludzie, o których piszesz tylko udają, że są szczęśliwi. Stwarzają takie pozory. Zaprzeczają swojej naturze, stają się kimś, kim nie są. Współczuję takim ludziom, a w szczególności ich rodzinom, tj. żonom i dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel nieprawda... IP: *.dip.t-dialin.net 24.11.04, 22:24 mylisz sie, dlaczego uwazasz, ze gej, ktory ma zone i dzieci jest neiszczesliwy? bo nie moze przespac sie z facetem? a czy bylby szczesliwszy gdyby byl sam albo od czasu miewal LTR...? Pleciesz, znam 3gejow, ktorzy maja rodziny i sa szczesliwi. Seks nie jest najwazniejszy. No ale przyzma tez, ze kazdy z nich od czasu do czasu zaspokaja swoje potrzeby. Maja gdzies jakichs stalych partnerow na boku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thor Re: czy można samemu się wyleczyć z homoseksualno IP: *.szczecin.mm.pl 23.11.04, 02:10 Jedyne z czego możesz się wylećzyć to z głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: czy można samemu się wyleczyć z homoseksualno IP: *.waw.pl 25.11.04, 21:35 jesteś w błędzie głupota jest nieuleczalna Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: czy można samemu się wyleczyć z homoseksualno 23.11.04, 10:05 Gość portalu: ...d... napisał(a): > ??? MNIE się wydaje, że można...jeśli się SAMEMU uzna, ze się homosiem nie chce być i badania potwierdzą, że nie ma przeciwskazań do bycia hetero Odpowiedz Link Zgłoś
agent88 Re: czy można samemu się wyleczyć z homoseksualno 23.11.04, 10:20 100krotki, a wyobrazacie sobie, ze jesli bardzo bedziecie chcialy byc fiolkami to dacie rade sie zmienic? (-: Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: czy można samemu się wyleczyć z homoseksualno 23.11.04, 10:52 agent88 napisał: > 100krotki, a wyobrazacie sobie, ze jesli bardzo bedziecie chcialy byc fiolkami > to dacie rade sie zmienic? (-: bez problemu :) fiołki też lubię :) chyba nawet mają milszy zapach niż stokrotki czy stokrotki wogóle pachną? chyba zaraz po deszczu lub z kropelkami rosy na płatkach Odpowiedz Link Zgłoś
agent88 Re: czy można samemu się wyleczyć z homoseksualno 23.11.04, 11:26 ale JAK macie zamiar sie przeistoczyc?? czy na pewno bez probemu? samą silą woli? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ....d.... Re: czy można samemu się wyleczyć z homoseksualno IP: *.chello.pl 24.11.04, 23:05 jakie badania?? Odpowiedz Link Zgłoś
negatywista Re: czy można samemu się wyleczyć z homoseksualno 23.11.04, 13:46 a nie lepiej sobie poszukać fajnego chłopaka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan niechcący trafiłem w TVTrwam na program o gejach IP: 217.11.142.* 23.11.04, 19:43 Było to w niedzielę popołudniu i o "wyleczeniu się" z homoseksualizmu. I była tam jakaś pani z Wrocławia z "katolickiego stowarzyszenia lekarzy" i mówiła bez przerwy, ze homoseksualizm wynika z "dysfunkcji rodziny" czyli jest wynikiem albo braku zainteresowań rodziców dziećmi albo nadopiekuńczości rodziców albo obojętności rodziców wobec dzieci. Na takiej podstawie sam moge np. prognozowac kursy akcji na giełdzie - akcje mogą spaść, mogą wzrosnąć i pozostac bez zmian. Generalnie był 20minutowy telefon od Ojca Przełożonego oczywiście. A poza tym - program bez żadnej wartości medycznej jesli już w tych kategoriach rozmawiamy... Aha! i był jakis z ciąglym "keep smajling" Amerykanin, który ma u siebie w Hameryce klinike ktora "leczy" gejów i przywraca ich swiatu, gdzie po wyjsciu z homoseksualizmu są szczęśliwymi i podobnymi ludźmi :) Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: moim zdaniem 23.11.04, 20:05 jest różnica pomiędzy byciem homoseksualistą wieku już dojrzałego, a propagowaniem normalnosci homoseksualizmu wsród małolatów i chyba jedynie (poza medycyną) w tym zakresie tematu możemy się spierać i dyskutować Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: moim zdaniem 23.11.04, 23:18 wiesz, z małolatami to jest tak - ci, którzy są bardziej liberalni z natury, i tak uznają homoseksualizm za coś normalnego i naturalnego (np. ja). ci, którzy mają nastawienie (wynikające z wielu czynników, ale nie chce mi się wnikać tutaj) bardziej konserwatywne, tylko sie w tym umocnią. a ci, dla których ważne jest tylko to co trendne, będą sie interesować tym co trendne. a akurat modę na np. wrzucanie piguł podczas imprez uważam za co najmniej 100 razy groźniejszą od 'mody' na akceptację mniejszośći. Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: moim zdaniem 24.11.04, 08:15 blinski napisał: > od 'mody' na akceptację mniejszośći. > > > > moje rozróżnienie tolerancji 1.tolerancja z akceptacją inności 2.tolerancję z nieakceptacją inności 3.oraz tolerancję-no trudno-tak już jest, bo znaczy, że być musi z jakiś względów, których jeszcze nie poznałam, ale jak poznam to... homoseksualizm traktuję w/g trzeciej grupy mojego podziału tolerancyjności Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: moim zdaniem 24.11.04, 12:13 aha, ty masz tak:) bardzo dobrze że nie należysz do prymitywu, któremu natychmiastowe rozstrzelanie wszystkich 'innych' przyszłoby łatwiej niż chwilka refleksji. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abaddon Normalne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 23:41 We Francji czy Hiszpanii bycie pedziem jest "cool" i "postępowe". Sad but true... Jakoś nie widzę nic postępowego w tym, że jeden gej daje drugiemu w odbyt, ale pewnie jestem staroświecki, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Normalne? 24.11.04, 00:24 nie, bycie pedziem jest tam po prostu czymś naturalnym. cool i postępowe moze być akceptowanie tego. heh, jedna z mód która nie budzi mojej odrazy i zażenowania:) Jakoś nie widzę nic postępowego w tym, że jeden gej daje drugiemu w > odbyt, ale pewnie jestem staroświecki, hehe. postępowe to nie jest, tylko raczj normalne. ale w katolickich krajach na pewno postępowym jest akceptacja tego (mówię o hiszpanii). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abaddon Ciekawe. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 13:39 Dla mnie "postęp" oznacza ewolucję w lepszym kierunku, i dotyczy głównie sfery technologicznej i naukowej - np. rozwój informatyki czy podbój kosmosu. W sferze społecznej niewątpliwie trzeba docenić równouprawnienie kobiet, zniesienie niewolnictwa, wyrównywanie szans edukacyjnych... Prawdę powiedziawszy, nie sądzę, żeby o awansie cywilizacyjnym czy rozwoju społeczeństwa decydowało to, co się robi w łóżku - ani też związane z tym mody. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Ciekawe. 24.11.04, 18:19 > Dla mnie "postęp" oznacza ewolucję w lepszym kierunku, i dotyczy głównie sfery > technologicznej i naukowej - np. rozwój informatyki czy podbój kosmosu. W > sferze społecznej niewątpliwie trzeba docenić równouprawnienie kobiet, > zniesienie niewolnictwa, wyrównywanie szans edukacyjnych... niewątpliwie, niewątpliwie. Prawdę > powiedziawszy, nie sądzę, żeby o awansie cywilizacyjnym czy rozwoju > społeczeństwa decydowało to, co się robi w łóżku - ani też związane z tym mody. abstrahując (uwielbiam to słowo:) od homoseksualizmu, który jest o wiele bardziej skomplikowaną i wielopłaszczyznową kwestią niż zabawa w łóżku czy moda, to owszem - te rzeczy też świadczą o awansie cywilizacyjnym:) nie na darmo im bardziej rozwinięty kraj, tym większy dostęp do erotycznych gadżetów, filmów, książek i większe obeznanie i fantazja u ludzi (niezależnie od płci i orientacji;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z. Re: Ciekawe. IP: *.e / 213.25.195.* 24.11.04, 18:38 blinski napisał: te rzeczy też świadczą o awansie cywilizacyjnym:) > nie na darmo im bardziej rozwinięty kraj, tym większy dostęp do erotycznych > gadżetów, filmów, książek i większe obeznanie i fantazja u ludzi (niezależnie > od płci i orientacji;). > No nie wiem, czy to mozna nazwać postepem, najwyżej rezultatem postępu w innych dziedzinach. Jesli komus wydaje sie to dobrym rezultatem, to jego sprawa. Moim zdaniem potrzeba stymulacji erotycznej za pomocą filmów, gadżetów itd. świadczy o tym, że zbytni dostatek może być szkodliwy dla społeczeństwa, wywołuje wynaturzone potrzeby i znudzenie normalnością, z nudów. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Ciekawe. 24.11.04, 18:45 > No nie wiem, czy to mozna nazwać postepem, najwyżej rezultatem postępu w innych > > dziedzinach. oczywiście masz rację - same z siebie się te sexshopy itp. nie wzięły. Jesli komus wydaje sie to dobrym rezultatem, to jego sprawa. Moim > zdaniem potrzeba stymulacji erotycznej za pomocą filmów, gadżetów itd. świadczy > > o tym, że zbytni dostatek może być szkodliwy dla społeczeństwa, wywołuje > wynaturzone potrzeby i znudzenie normalnością, z nudów. tu masz trochę racji. choć ameryki nie odkrywasz - po to przecież te wszystkie gadżety wymyślono - by ubarwić nudne życie erotyczne:) gdy komuś przez całe życie wystarcza kołderka i po bożemu, to jego sprawa. ale w krajach bardziej rozwiniętych to jest właśnie kwestia wyboru i preferencji - nie odpowiadają ci gadżety, wolisz bardziej 'naturalnie', to ok. ale np. w polsce często niekorzystanie z usług sexshopów czy nieoglądanie filmików wspólnie przez małżeństwa nie bierze się z naturalnej niechęci do tego, tylko ze wstydu i nieumiejętności rozmowy o tym, choć marzenia swoją śmiałością mogłby czasami zapewne zdziwić i duńczyków:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abaddon Nie przesadzajmy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 20:52 Po prostu niektóre bogate kraje poszły w kierunku liberalnym, ale z trendami tak bywa, że się zmieniają. Np. państwa azjatyckie (Korea Płd., Japonia, Tajwan) nie są wcale biedniejsze a "swoboda obyczajowa" jest bez porównania mniejsza, tak samo zresztą jak w Irlandii czy USA. Z drugiej strony w takiej Nowej Gwinei homoseksualizm jest traktowany na równi z heteroseksualizmem, a to raczej biedne państewko... Obyczajowość nie ma wpływu na poziom społeczeństwa ani tym bardziej na rozwój technologiczny, a jeśli, to tylko negatywny. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Nie przesadzajmy. 24.11.04, 22:53 nie przedstawiaj przykłądu państw azjatyckich, bo to kompletnie inna historia. mówiliśmy chyba o europie, bo w kontekście polski. w europie wolnośc obyczajowa jest ściśle związana z rozwojem, korelacja pozytywna. wyjątkiem jest irlandia, racja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abaddon Jakim rozwojem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 23:11 Czy np. 20 lat temu, kiedy homoseksualizm był traktowany jako choroba, Europa się nie rozwijała? Chyba jednak rozwijała i to dużo szybciej niż teraz. Zresztą, co właściwie uważasz za rozwój? Ewolucja, wg mnie, nie zawsze przebiega w prawidłowym kierunku. Rozumiem, że jesteś skrajnym liberałem i obecne przemiany społeczne uznajesz za pozytywne, ale np. dla konserwatysty są one bardzo negatywne. Wszystko więc zależy od punktu widzenia. Ja konsekwentnie będę się upierał, że liberalizm obyczajowy nie ma wpływu na rozwój narodów. Swoją drogą, mi się państwa azjatyckie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Jakim rozwojem? 25.11.04, 00:07 nie nie jestem skrajnym liberałem, nawet nie wiem czy znowu takim 'po prostu' liberałem - najzwyczejniej w świecie mam tak zbudowaną psychę, ze jestem otwarty na świat i z natury tolerancyjny:) nie mówię, że to przemiany w obyczajowości wpływają na rozwój cywilizacyjny - jedno idzie po prostu w parze z drugim (w europie). mi się państwa azjatyckie też podobają, szczególnie japonia - ale jeśłi chodzi o obyczajowość to ciężko powiedzieć.. mówie ci, to jest zupełny kosmos, i tego się nie da normalnie porównać z europą. no bo tak - wspomniana japonia jest bardzo konserwatywna (tzn. tradycjonalistyczna bardziej), jej mieszkańcy najpóźniej na świecie zaczynają uprawiać seks etc., ale np. w popkulturze powszechna jest golizna i bezpruderyjny seks - kreskówki w europie (nawet w danii czy holandii) sprzedawane z oznaczeniem 'od 18 lat' w japonii są oznaczone 'od 15' albo i 'od 13'. homoseksualizm powszechnie jest uważany za duże odstępstwo od normy ale jest noramlką funkcjonowanie legalne czegoś na kształt gejowskich domów publicznych, a bohaterami komiksów dla dziewczyn (shojo manga) bardzo często są geje i ich romantyczne miłości. i weź tu europejczyku bądź mądry:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nwrc Re: Normalne? IP: 195.244.142.* 24.11.04, 07:40 Jakoś nie widzę nic postępowego w tym, że jeden gej daje drugiemu w > odbyt, ale pewnie jestem staroświecki, hehe. Moze i jestes staroswiecki, no bo w odbyt jest bardzo przyjemnie, tak mi mowia znajomi geje! Nawet z ciekawosci to ja jednak boje sie sprobowac - wiec moze i tez nie jestem postepowy, moze jestem popropstu mieczak, bo sie boje :) Ale cieszy mnie, ze inni maja chociazby takie zrodlo przyjemnosci. nadeszla zima i rozkoszy w naszym szarym zyciu nigdy za wiele :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abaddon Cóż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 13:30 każdy co innego lubi... Ja tam wolę muzę i sport. Ciekawe, co jeszcze zostanie uznane za postępowe - np. we Włoszech za takie jest uznawana depilacja nóg (u facetów). Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Cóż 24.11.04, 18:22 wskaźnikiem postępu jest nie tyle golenie nóg, co raczej tłumaczenie tych, którzy tego nie robią - w krajach bardziej postępowych: 'nie podoba mi się to, głupio bym się czuł, ale wolna wola', w mniej: 'golić nogi? tylko pedały tak robią'. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abaddon Nie rozumiemy się. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 20:40 Przecież ja nie mówię, że to jest złe (sam się depiluję). Ale też nie ma w tym niczego, co świadczyłoby o "wysokości" cywilizacji. Po prostu tego typu sprawy mają neutralną wartość dla społeczeństwa. A tolerancja, ponownie tu poruszona, to bardzo bogaty temat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej_n powinniscie udostepnic reportaz z 3ki z przed 4lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 13:51 - byla tam mowa o dziewczynie k. zmienila swa plec (jedna z pierwszych zmian w PL), jego/jej wyznania o tym co przechodzila psychicznie. Bardzo wzruszajace. Proponuje zdobyc to nagranie i udostepnic link. Ten reportaz mi dowiodl , ze nie mozna sie "wyleczyc" z homoseksualizmu. Sadze ze innym tez by dalo conajmniej do myslenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tempus Re: czy można samemu się wyleczyć z homoseksualno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 23:56 Gość portalu: ...d... napisał(a): > ??? Tego się nie leczy. To nie choroba. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi_so Re: czy można samemu się wyleczyć z homoseksualno 24.11.04, 21:14 Gość portalu: ...d... napisał(a): > ??? Chyba jednak potrzebny bedzie Ci lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ....d.... Re: czy można samemu się wyleczyć z homoseksualno IP: *.chello.pl 24.11.04, 23:19 1) ja nie jestem homo tylko tak sie pytam, ciekawi mnie to, mam znajomych homo...może dlatego. 2) czemu piszecie tylko o gejach? a lesbijki... 3) jak nie choroba to co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan no bo lesby są wporzo a nie to co cioty... IP: *.chello.pl 25.11.04, 01:30 bo to takie 2 cycate blond babki z ktorymi mozna we trojke sie bzykac a geje to cioty i wpychaja sobie rozne takie rzeczy w tylek. a poza tym - wacek nie powstal po to, aby wpychac go w czyjs tylek, zwlaszcza owlosiony hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ....d.... Re: no bo lesby są wporzo a nie to co cioty... IP: *.chello.pl 25.11.04, 19:46 jestes beznadziejny... nie bylo pytania kto to są geje a kto lesbijki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek STRAIGHT Re: czy można samemu się wyleczyć z homoseksualno IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.11.04, 03:37 tobie to zadna ku%%% juz nie pomoze jestes HOMO i koniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Pomoc dla homo IP: 62.233.201.* 25.11.04, 12:25 przeczytaj koniecznie świadectwa gejów którzy przeszli swoją terapię www.free.ngo.pl/wiez/0207cg.htm witam, homoseksualizm to według mnie bezwątpienia problem emocjonalny związany z dysfunkcja w rodzinie. Jak kiedyś mówilo się "choroba zranionej duszy". Wszystkim tzw. gejom polecam szczerą odpowiedź na nastepujące pytania: 1.Czy w Twoim zyciu był obecny fizycznie i psychicznie ojciec? Czy odzedł od matki jak byłęs mały? A może był tylko duchem nieobecny na wasze potrzeby? 2.Czy cechowała go warażliwośc emocjonalna na twoje potrzeby ciepła, miłości, dotyku, przytulenia, zabawy, pomocy i wsparcia emocjonalnego kiedy tego potrzebowałes?Czy przyjaźniliście się/ Bawiliście w męskie zabawy- zapasy siłowanie wyprawy nad jezioro, wspólne ogniska czy leżenie i gadanie razem? 3.Czy Ojciec był/jest dla ciebie wzorem osobowym z którym się utozsamiasz jest Ci bliski jako ideał męskości? A może bałes sie go bardzo ? 4. Czy Twoja mama była nadopiekuncza dominująca w rodzinie w związku z Twoim Ojcem?Czy decydowała za Ciebie jak masz ubierac sie co lubic a czego nie? ODPOWIEDZ SOBIE TERAZ CZY PRZYPADKIEM PSYCHOLOGICZNIE NIE ZOSTAŁEŚ W SWIECIE MATKI I ROZPACZLIWIE SZUKASZ MĘSKIEJ OPOIEKI WRAŻLIWOŚCI CIEPŁA Z wielu rozmów z grjami niestety wyłania sie dlamnie smutny obraz ludzi Z EMOCJONALNIE DYSFUNKCYJNYCH RODZIN KTORZY ZAMIAST PO MĘSKU PRZYZNAC SIE DO PROBLEMU I WZIĄŚĆ SIE ZA SIEBIE RACJONALIZUJA PROBLEM I WYPIERAJA GO EMOCJONALNIE. Ww zasade obrazuje psychologiczna teoria mostu czylli przejscia emocjonalnego pomiedzy swiatem kobiet i mezczyzn w dziecinstwie. jej zwolennikiem jest m.in. W.Eichelberger. Polecam kontakt z Laboratorium Psychoedukacji(spytaj sie w sekretariacie kogo polecają na terapie bliżej Ciebie) 03-932 Warszawa ul. Katowicka 18 TELEFONY: (022) 617-61-64 (022) 616-13-72 0501-201-490 FAX (022) 617-24-52 pozdrawiam Adam p.s. przeczytaj koniecznie świadectwa gejów którzy przeszli swoją terapię www.free.ngo.pl/wiez/0207cg.htm Odpowiedz Link Zgłoś
agent88 Adam... 25.11.04, 13:36 ...jaki Ty jestes przewidywalny :D Jeszcze Ci sie nie znudzilo? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Adam... IP: 62.233.201.* 25.11.04, 14:46 widzisz że boli nie ma co uciekac od siebie i wspomnien o zranieniach dzieciństwa Nigdy Ci się to nie uda i w członku partnera napewno nie znajdziesz ojca trzeba to wypłakać wykrzyczeć i wwreszcie nauczyc się zyc z tym bólem a nie mówic o orientacji i 3 drodze pozdrawiam Adam Odpowiedz Link Zgłoś
agent88 Re: Adam... 25.11.04, 15:10 <ROTFL> pozdrawiam (zastanawiam sie czy to nie prowokacja, bo piszesz jak najbardziej nawiedzony czlonek (ups, sory za wyrazenie) rodziny Ojca Tadeusza :D ) <rotfl> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: Adam... IP: 62.233.201.* 25.11.04, 15:39 WIDZISZ kolego musisz jescze troche pożyć na tym swiecie nie jedno zobaczyc a nie tylko mleczko pic i wypieki w wiosecZce przed ekranem jak kogś obrażasz a nic nie robić tylko konia przed komputerem walic jak rodzice nie widzą nic o zyciu nie wiesz do tego nie masz pojęcia ani o gejostwie ani o kościele ani nawet o ateizmie pozserze ty szkoda gadac z takim szczeniakiem jak ty i czas tracic Odpowiedz Link Zgłoś
agent88 Re: Adam... 25.11.04, 15:47 ja Ciebie rowniez serdecznie pozdrawiam ;-))) ciekawe skad Ty wiesz te wszystkie rzeczy, jestem pelen podziwu nad Twoja bystroscia (-; Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Adam... 25.11.04, 18:50 pewnie kupil kiedys w kiosku ksiazeczke 'poznaj zyda', do ktorej w promocji dolaczali tez wkladki o ateistach i pederastach. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan a jakie są prawidłowe odpowiedzi? IP: *.chello.pl 26.11.04, 07:03 bo u mnie ojciec był obecny fizycznie ale nie psychicznie, byl glupim dupkiem, nie przyjaznilismy sie, emocjonalnie był klockiem, nie był nigdy wzorem osobowosciowym o tyle, ze nigdy nie chcialem byc takim jak on. czy w związku z tym jestem gejem? Odpowiedz Link Zgłoś
agent88 Re: a jakie są prawidłowe odpowiedzi? 26.11.04, 08:22 oczywiscie ze jestes gejem. wprost wzorcowo pasujesz do teorii Adama. A jesli nie jestes, to znaczy ze sie nie znasz. I nic nie wiesz o gejostwie, Kosciele i ateizmie. o! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: a jakie są prawidłowe odpowiedzi? IP: 62.233.201.* 26.11.04, 09:00 witam, to czy jest Pan gejem czy nie to tylko Pan wie. Ważne jest jedno że ma pan świadomośc swoich rodzinnych skryptów. Prawdopodobnie też przeszedł Pan tzw. psychologiczny most pomiędzy matka i ojcem nawet jak nie był ojciec dla pana wzorem osobowym to w procesie socjalizacji wziął Pan od niego role męska- niektóre pozytywne cechy i nie został pan w świecie kobie czyli matki. Natomiast jak mówie to jaka jest orientacja to jest pana sprawa i pan to najlepiej wie co wywołuje u Pana pociąg emocjonalny i fizyczy. Jak uczulam tylko na jedno. Bez poznania prawdziwych motywów homoseksualizmu wszystkie te dziaąłnia są puste i fałszywe z założenia bo dotycza zupełnie innych spraw. Najwazniejsze jest po prostu to czy realizujemy swoje potrzeby cele i wiemy dlaczego a nie udajemy. pozdrawiam Adam Odpowiedz Link Zgłoś
nwrcn Re: a jakie są prawidłowe odpowiedzi? 27.11.04, 14:12 >>>>>Bez poznania prawdziwych motywów homoseksualizmu wszystkie te dziaąłnia są puste i fałszywe z założenia bo dotycza zupełnie innych spraw. Najwazniejsze jest po prostu to czy realizujemy swoje potrzeby cele i wiemy dlaczego a nie udajemy.<<<<<<<< Pozdrawiam Panie Adamie! Jest to bardzo madra teza. Tylko, czy my zwykli smiertelnicy kiedykolwiek dowiemy sie o prawdziwych podlozach homoseksualizmu? Obawiam sie ze jeszcze sporo czasu uplynie. Bo wszystko co do tej pory wiemy, to sa tylko teorie albo statystyka. Oczywiscie, nie mowie, o przypadkach zachowania, gdy osobnicy, poprostu dla ciekawosci, lub chociazby po pijanemu proboja z ta sama plcia. Bo oni nie sa homoseksualistami. A teraz do rzeczy. Mysle, 'wlasciwy homoseksualizm' nie da sie 'leczyc'. ani nie powinno sie 'leczyc'. nawet obawial bym sie czy wlasciwe jest uzywanie terminu 'leczenie'. Czym innym jest pomoc psychologow, dla osob, ktore maja depresje z tego powodu, a czym innym jest mowienie im ze to jest zle. nie wazne, czy to byla nadmiernie kochajaca matka, czy brak ojca etc. poniewaz u wiekszosci rodzin, zawsze ktores z rodzicow odgrywa jakas wieksza role. slusznie lub nie. Nikomu nie sugerujemy, by udawal sie do poradni, dlatego, ze ma u siebie niektore cechy po matce lub ojcu. chyba, ze sa one typu; agresji, lub tym podobne, ktore w efekcie zle oddzialuja na danego osobnika lub jego otoczenie. Co do 'swiadomego' realizowania potrzeb. uwazam, ze nastolatki geje, spedzili wiecej czasu niz ich rowiesnicy nad mysleniem o swojej seksualnosci, probojac dociec, wlasnie tego, dlaczego to oni a nie ktos inny, dlaczego oni sa potepiani, dlaczego to co czuja jest 'zle' i skad sie to wzielo. podczas gdy ich rowiesnicy, poprostu sie zastanawiali, jak tu sie umowic z kolejna dziewczyna, lub jak zaciagnac ja do lozka. Oczywiscie najlepiej wszystko zgonic na rodzicow, owszem biora oni wieksza role niz ktokolwiek w ksztaltowaniu sie psychiki dziecka, ale duza role odgrywa tez szkola, i inne instytucje, A ponadto, i pewnie najwazniejsze, nie zbadane sa jeszcze czysto naturalne podloza, ktore ksztaltuja czlowieka osobosc. jego geny, Nawet zakladajac, ze to tylko czynniki spoleczne, powoduja to zjawisko - z czym ja byl polemizowal - to co z tego? jakie mamy prawo wymagac by ktos sie zmienil? bo nie pasuje do naszej wizji spoleczenstwa? wiec trzeba jego/ja zmienic? Homoseksualizm, byl i bedzie, Sposoby leczenia lub eliminacji juz byly. pewnie jeszcze sie beda zdarzaly. czy homoseksualizm, wyrzadza komukolwiek krzywde? Moze pan powiedziec, ze owej osobie. ale to tylko wedlug pana. yhmm, gdyby byl traktowany jako cos zwyczajnego, to nie sadze aby byl powodem do depresji lub innych zaburzen aczkolwiek, depresja nie wystepuje tylko u gejow, i jesli juz mowimy o pomocy (poniewaz co chwila, znajduja sie chetni, ktorz ja oferuja) to pomoc powinna sie ograniczyc do wsparcia gejow, aby nie mieli poczucia winy i wstydu - ktore jest spowodowane presja spoleczna lub religijna. A nie mowienie im, ze powinni isc na leczenie. Pranie Mozgu, jest dosc niebezpieczne. i obawiam sie ze na dluzsza mete, moze spowodowac wiecej krzywdy niz dobra wlasnie dla tych 'zagubionych' gejow. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan no ok, tylko PO CO leczyc homoseksualizm? IP: *.chello.pl 27.11.04, 14:45 jezeli już nawet uznamy go za "chorobę" hehe Druga sprawa - w Polsce nie ma przymusu lecznia z chorób i nawet jesli choroba ta jest ewidentnie zawiniona - ktoś ma raka płuc spowodowanego paleniem papierosów albo wpadl w alkoholizm albo ktoś sie rozwalił samochodem jadac 200km/godz. Nikt nie zmusza ludzi do leczenia z alkoholizmu, raka itp. chorób. Więc zapedy ultrakatolików do uzdrawiania gejów sugeruje ukierunkowac na inne problemy. Natomiast nawet jeśli ktos jest chory posiada pelnie praw obywatelskich, a jesli ktos chcialby ich pozbawic to musialby to zrobic sądownie i podac powody. Geje sa w jakiś sposób uposledzeni? A jesli tak to z jakiego powodu? Ciekawi mnie jeszcze jeden argument przeciwko gejom - że przez nich mamy "niską rozrodczość". Tzn ze geje powinni mieć dzieci aby byc gejami czy powinni przestać byc gejami i załozyć rodziny? Kraje Skandynawskie i Beneluxu są tymi krajami w ktorych są legalnie zarejestrowane homoseksualne związki. Ciekaw jestem jak zatem wygląda "rozkład" rodziny w ww. krajach? Bo np. Dania - pierwszy kraj na świecie w ktorym zalegalizowano związki homoseksualne ma wysoki wskaźnik dzietnosci (ilość dzieci przypadająca na 1 kobietę), dużo wyższy niż Polska i Danii i pozostalym krajom Skandynawskim nie grozi spadek populacji i ludnosci w wieku produkcyjnym. No to jak to jest z tym "rozkładem rodziny" i depopulacja spowodowaną małżenstwami homoseksualnymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak tylko pytam dlaczego dzieci z sierocinców nie zostają homo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 13:45 przecież nie mają kontaktu z ojcem i w ogóle rzadko z mężczyznami, bo opiekunkami są głównie kobiety. dlaczego homoseksualizm stale towarzysz ludzkości i % homo w populacji jest stały? dlaczego niektóre zwierzątka też sa homo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Pomoc dla homo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.05, 21:53 Laboratorium na pewno jest swietne, ale ciezko sie tam dostac, no i nie jest tanie. I nie jest dla gejow. Dla gejow to powinno byc istotne, ze szefowa LP ponad rok temu wslawila sie homofobicznym stanowiskiem w slynnej juz debacie na lamach "GW". Wiec jesli czytam, ze LP udziela pomocy osobom homoseksualnym, to czuje falsz. Wiec nie polecam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ....d.... Re: czy można samemu się wyleczyć z homoseksualno IP: *.chello.pl 25.11.04, 19:53 a wy ciągle piszecie o gejach..fe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abaddon No nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 12:05 To nasi "ulubieńcy" hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leczymy leczymy to sie leczy tak jak i pedofilie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.04, 12:34 To są te same objawy a ze choroba jest bardzo ciezka wiec leczenie trwa bardzo długo.Pozatym mozna osobowosc jest w stanie zabic to w sobie bardzo szybko, gorzej z tymi co dla mody i panuajcych trendow w to wchodza bo i tacy są. Chipokryci pisza ze tego leczyc nie wolno i nalezy koniecznie zakcepotwac swoja seksualnosc bo to jedyne lekarstwo. Bzdura oni nakazuja akceptowac i obnosic sie z tym aby miec nowego nawiedzonego w swoich szeregach ktory bedzie w statystykach i bedzie biegał na manifestacjach w celu wywalczenia posad dla swoich przewodniczacych , srodkow na wszelkie organizacje oraz poprostu wywalecznie dla homo wszelkich przywilejow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan jesli "leczymy" gejów z powodu, ze nie podoba nam IP: *.chello.pl 27.11.04, 14:52 sie ich osobowość i zachowanie to proponuje w pierwszej kolejności zająć sie kibolami, dresami i blacharami. Jakos bardziej nie odpowiada mi ich osobowosc niż gejów czy lesb. Nie wiem tylko co z hybrydami typu lesba-kibol albo ciota- dresiarz ale myśle że mozna ich zakfalifikowac do "leczenia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: et042gyh Jezeli chca sie leczyc to czemu nie? IP: 5.5R3D* / *.fidelity.com 20.01.05, 22:08 Wbrew propagandzie, wielu z nich jest niezadowolonych z ich aktualnej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Jestem gejem i powiem ci cos... IP: *.kolonia.lan / *.kolonianet.pl 20.01.05, 22:11 homoseksualizm to nie choroba- to popierwsze co najwyzej moze sie komus niepodobac taki stytl zycia pozatym to normalny tryb zycia jak kazdego heteroseksualisty, a to z kim sypiasz niepowinno obchodzic nikogo bo to twoja prywatna sprawa homoseksualizmu sie nie leczy bo to niechoroba TAKI JESTES I JUZ. zaakceptuj siebie to bedziesz szczesliwy. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: czy można samemu się wyleczyć z homoseksualno IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.01.05, 22:19 tak. kijkiem od miotły. Należy mocno puknąć się nim w głowę i sobie przysiąc, że na facetów już nie patrzymy (nie!) i patrzeć tylko na kobiety. Twardo i sumiennie tego przestrzegać. Z facetami nie spać- jak raz się spróbuje, to potem można wpaść w nałóg (podobno dobre...). Odpowiedz Link Zgłoś
leksheygyatso Re: czy można samemu się wyleczyć z homoseksualno 21.01.05, 13:52 witam, można jeśli jest to dla Ciebie naprawde wazny problem i cierpisz z tego powodu. polecam świadectwa gejów częśc z nich zdecydowała siena grupę sparcia i terapię w tekście znajdziesz namiary na grupę www.free.ngo.pl/wiez/0207cg.htm pozdrawiam OM MANI PADME HUNG HRI lekshey Odpowiedz Link Zgłoś