wij_drewniak 14.04.05, 16:30 Przyszedł sezon na sałatę i robale. Czy jeśli na sałacie zobaczycie mszyce, to jecie, jakoś zdejmujecie te żyjątka, czy wyrzucacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mszyca Re: wiosna - budzą się \robale :-| IP: *.chello.pl 14.04.05, 16:41 nie jem sałaty(głównie z powodu robali) Odpowiedz Link Zgłoś
wij_drewniak Re: wiosna - budzą się \robale :-| 14.04.05, 16:45 Nic dziwnego, w Twoim przypadku byłby to kanibalizm!! Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: wiosna - budzą się \robale :-| 14.04.05, 20:01 wij_drewniak napisał: > Przyszedł sezon na sałatę i robale. Czy jeśli na sałacie zobaczycie mszyce, to > jecie, jakoś zdejmujecie te żyjątka, czy wyrzucacie? Ja jem razem z mszycami, tylko wymagana jest cytryna - ewentualnie deczko oliwy, nie zawadzi ząbek czosnku - no i - jakies zioła. Odpowiedz Link Zgłoś
magdzik-m Re: wiosna - budzą się \robale :-| 14.04.05, 20:57 nie przypominam sobie by na sałacie żerowały mszyce. Na burakach i koperku a i owszem Odpowiedz Link Zgłoś
wij_drewniak Re: wiosna - budzą się \robale :-| 15.04.05, 18:54 Nie chcę Cię martwić, ale wszystko wskazuje na to, że zjadłaś w swoim życiu nieświadomie dużo robaczego ciałka... Odpowiedz Link Zgłoś
sprite36 Re: wiosna - budzą się \robale :-| 14.04.05, 21:00 No niestety. Wysiadują na podwórkowych ławkach. Piją nalewki, drą się po nocach. Leją po bramach. Była zima, był spokój. Mróz doskonale wymraża wszelkie robactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swędosz pajęczarz Re: wiosna - budzą się \robale :-| IP: 217.149.242.* 15.04.05, 12:31 Sałatę myję przed jedzeniem - każdy liść osobno. Podobnie kapustę pekińską, od kiedy znalazłam pomiędzy jej liśćmi małą dżdżowniczkę :-0 Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: wiosna - budzą się \robale :-| 15.04.05, 17:10 Ble, ja od razu to wszystko do ognia wrzucam! ;) behehe Odpowiedz Link Zgłoś