Dodaj do ulubionych

Poddałem się...

01.05.05, 13:19
Wczoraj byłem w pewnej knajpce. Było też tam między innymi dwóch policjantów na służbie. Jeden je kolacyjkę, drugi czeka na podanie jedzenia. Radio włączone. Słyszę że dyżurny wzywa delikwentów na interwencję. Wiecie jaka była odpowiedź dowódcy patrolu? "Jesteśmy zajęci". Kurcze oni w PRACY są zajęci żarciem, a tam gdzieś jest potrzebna ich pomoc. Płacę podatki aby być bezpiecznym, a oni są ZAJĘCI. Poddałem się...Wyprowadzam się z naszego kraju... jak najszybciej.
Obserwuj wątek
    • carrramba Re: Poddałem się... 01.05.05, 13:58
      Jeśli to jedyny powód, to może zostań :))
    • siestas Re: Poddałem się... 01.05.05, 14:01
      no glodniaka maja interweniowac?
      przeciez sily by chlopaki nie mieli.
      badzze wyrozumialszy.
    • Gość: fdsgfg Re: Poddałem się... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.05.05, 20:51
      Buahahaha, rozśmieszyleś mnie. To jeśli np. we Francji będziesz świadkiem
      takiej sytuacji, to się też wyniesiesz np. do Niemiec? A jak w Niemczech
      zobaczysz coś podobnego, to znów uciekniesz?
      Idealnie, człowieku, to będzie dopiero po śmierci <lol>
      • nezja Re: Poddałem się... 01.05.05, 21:00
        oj, przestancie , chlopak szuka powodu by sie stac obywatelem swiata, a Wy sie
        z niego nabijacie...a tak powaznie , czy Ty nie masz przerwy na lancz w
        pracy?.Pozdrawiam. Nezja:-)
        • Gość: stefek Re: Poddałem się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 22:02
          .. a tak powaznie jak mają przerwę na żarcie to niech zostawią radio w
          samochodzie albo zameldują że wlasnie mają przerwe i bandyci niech poczekają z
          tym napadem ...
          u nas w mieście policjanci ostentacyjnie pala papierosy podczas patrolowania
          ulic oczywiście z zimnym lokciem.Wgladają jak zwykle zbiry. Szacunek dla
          NASZYCH DZIELNYCH POLICJANTÓW.
    • Gość: Folksdojcz. Re: Poddałem się... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.05.05, 22:33
      mss71. Przekrocz Odre , przekrocz Labe , bedziem rodakami. Dal nam przyklad
      narod slaski jak sie urzadzac mamy.
      • carrramba Re: Poddałem się... 02.05.05, 00:27
        I spadaj ballest do Dojczlandu, tu nikt na ciebie nie czeka. pyrsk.
        • Gość: Folksdojcz Re: Poddałem się... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.05.05, 08:43
          Chcialbys mi cos dyktowac , ty glupi polaczku. Ty nic i nikomu nie mozesz
          dyktowac . Za slabys.
    • Gość: Roki Bambola Re: Poddałem się... IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.05, 09:57
      Rozumiem że traktujesz to jako krople przepełniającą kielich goryczy,ja miałem
      to samo lecz nauczyłem się zlewać takie sytuacje-czemu-a to dla tego że
      zauwazyłem że nic z tym zrobić nie moge a jedynie zryję swoją psychikę i stanę
      się jeszcze bardziej zgorzkniały niż jestem.Tu rzeczywiście wiele rzeczy
      człowieka dobija,szczególnie tych którzy interesują się polityką i leży im na
      sercu los ojczyzny lecz nie warto.Nie warto poswięcać siebie dla jakichs głupich
      idei które tworzone sa dla ludu przez ludzi którzy na górze sami w to nie wierzą
      i robią na opak po swojemu jak im wygodniej.Wiem że to z lekka trąci snobizmem
      ale niestety nie mamy wpływu na bieg rzeczy które są ponad nami.lepiej juz się
      wyluzowac i rozpromienniac świat swoim z lekka naiwnym usmieszkiem niż razić
      pogardą wobec całego tego niepoukładanego świata.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka