Dodaj do ulubionych

Benedykt XVI prosi Polaków o duchowe wsparcie

08.06.05, 12:23
Ojcze Święty jesteśmy z tobą.
Obserwuj wątek
    • amhu Re: Benedykt XVI prosi Polaków o duchowe wsparcie 08.06.05, 12:32
      Wspieram cie duchowo Benek. Na moja kase nie licz.
      • Gość: bromba2 Re: Benedykt XVI prosi Polaków o duchowe wsparcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 12:36
        A, jak będzie trzeba, wesprę i kasą (zbierają 29.06 o ile się nie mylę?)
        • yoma Re: Benedykt XVI prosi Polaków o duchowe wsparcie 08.06.05, 13:00
          a ze mną to kto będzie? Co ja, gorsza?
          • supaari Ja. I inni też 08.06.05, 20:31
            Pamiętamy o Tobie w modlitwach, Yoma.
            • yoma Re: Ja. I inni też 08.06.05, 20:34
              O, jak fajnie!
    • pl.adex Szwab 08.06.05, 13:24
      On ze szwabskiego narodu,ktory zabil mojego dziadka w Buchenwaldzie,spalil
      mieszkanie w Warszawie i babcia z moja matka i jej siostrami ledwo to przezyla
      i ja mam sie za takiego modlic? Niemcow jest 80 milionow,potem miliony potomkow
      emigrantow z Niemiec rozsiane po calym swiecie od Australii i Argentyny po
      USA,Kanade,niech oni sie o niego modla,ja im nie zapomne jak mordowali mojego
      dziadka w Buchenwaldzie,dwa lata tam byl zanim umarl z wyczerpania
      • Gość: fritz Re: Szwab IP: *.adsl.solnet.ch 08.06.05, 17:38
        Dla wiekszasci Niemcow, ten papiez jest wielkim klopotem....Niemcy sa
        protestantami i papiez Niemiec wzbudzil w wiekszosci spoleczenstwa takie same
        uczucie jak wybor polskiego Papieza u...... komunistow!

To nie jest dowcip.

To JP II uczynil z tego z pap. B. swojego przyjaciela. Papiez B. sluzyl mu
        absolutnie wiernie i lojalnie przez dwadziescia lat. Zaufaj madrosci JPII.
        • wnec2005 strazacy...... 08.06.05, 19:55
          <<Wśród dwóch tysięcy wiernych z Polski było około 30 strażaków z powiatu
          łaskiego, w województwie łódzkim. Przybyli oni do Rzymu biegnąc, aby w ten
          sposób - jak powiedzieli - podziękować za pontyfikat Jana Pawła II.>>
          Prosze jakie maratony wala strazacy, w czasie gdy biegli w powiecie Laskim spalilo
          sie piec domow i trzy stodoly bo nikomu nie bylo gasic. Nastepni pobiegana
          policjanci i sedziowie wszyscy z podziekowaniami za pontyfikaty Jana Pawal II.
    • Gość: Wsparcie Re: Benedykt XVI prosi Polaków o duchowe wsparcie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.06.05, 19:55
      Benedykt XVI to wielki i dobry czlowiek. Jego wybor jest holdem oddanym Janowi
      Pawlowi II . Kto kocha i szanuje JPII bedzie kochal i szanowal Benedykta XVI .
      A kto nie szanowal to i nastepcy JPII nie uszanuje i nie ma co sie tym
      przejmowac. Benedykt XVI ma moje pelne poparcie. Ktos pisze powyzej o swoim
      dziadku ktory zostal zamordowany przez Niemcow w obozie. Wiele ludzi z calego
      swiata tam zginelo ,zgineli mordowani we wlasnych domach, ale zgineli rowniez w
      rosyjskich lagrach, zamarzli w drodze na Syberie, czy tez umarli tam z glodu.
      Czy bedziemy za to obwiniac wszystkich do dziesiatego pokolenia??? Zwroc uwage
      jak bardzo swiat dzisiaj laskawie obchodzi sie z winnymi . Nikt nie smie
      powiedziec ze w obozach zabijali Niemcy, tylko Nazisci. Niektorzy nawet
      powiedza "polskie obozy" A one przeciez powstaly dzieki Niemcom , na wzor
      sowiecki. Musimy rowniez pamietac ze w obozach gineli rowniez i Niemcy. Czy ich
      rowniez bedziesz za to obwinial tak jak Benedykta?
      • Gość: Rudy Re: Benedykt XVI prosi Polaków o duchowe wsparcie IP: *.vnet.wnec.edu 08.06.05, 22:20
        a jak by ci tak wymordowali pol rodziny to tez bys te kocopoly pisal? Twoje
        piskliwe slowa o milosci i zaslepieniu do zlotego cielca swiadcza o twojm tylko
        JA. Zostaw tych ludzi i kochaj Bendykta jak mozesz.
        • Gość: Wsparcie Re: Benedykt XVI prosi Polaków o duchowe wsparcie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.06.05, 22:45
          Owszem wymordowali. Nie zywie jednak nienawisci do wszystkich Niemcow, bo nie
          wszyscy Niemcy (sa jeszcze Rosjanie) sa zli i odpowiedzialni za to co sie
          stalo. Skad w tobie tyle zajadlosci? Juz pisalem, ze nie przejmuje sie
          opiniami ludzi, ktorzy kreuja jedynie zlo wokol siebie. Ps. co swoja droga bys
          zrobil gdyby zniknal ci objekt do nienawisci w postaci Papieza czy Niemcow.
          Musialbys poszukac innego objektu, bo ludzie jak ty zywia sie jedynie
          nienawiscia i to ich nakreca.
          • Gość: rudy Re: Benedykt XVI prosi Polaków o duchowe wsparcie IP: *.vnet.wnec.edu 09.06.05, 01:48
            Masz racje musze sobie poszukac innego obiektu do nienawiscie mysle ze w Polsce
            jest bardzo duzo dobrych politykow i tu musze sie skoncentrowac aby chlusnac
            ogniem z paszczy. Ale po prawdzie "Wsparcie" a jak Bendzio dostanie "male
            wsparcie" w modlitwie to wyrowna straty w bilonie? Dziadowania w modzie.
    • heraldek A o wsparciu materialnym nie wspomnial...??? 09.06.05, 01:47
      ...zlotowka stoi przeciez dosc wysoko....
    • Gość: szerszen039 Re: Benedykt XVI prosi Polaków o duchowe wsparcie IP: *.red.bezeqint.net 09.06.05, 07:19
      Papiez Benedykt XVI to bardzo inteligentny i madry przywodca chszescijanstwa,
      lecz czy dostojnicy Kasciola,Ksieza,Zakonnicy,nadaza za nim? A chszescijanie
      na swiecie,czy Go zrozumieja? Modle sie aby Bog Ojciec Syn Bozy i Duch Swiety,
      rozlal Swe Blogloslawienstwo na Twa biala jak mleko glowe.
      • yoma Re: Benedykt XVI prosi Polaków o duchowe wsparcie 09.06.05, 10:41
        Chętnie bym poddała badaniu umysły, które kojarzą w ten sposób. I zakładają
        takie wątki.
    • gosc.z.korony To bardzo miłe jak Benedykt XVI pamięta 09.06.05, 11:16
      o wiernych z Polski i pozdrawia ich po polsku.
      Wtedy myślę, że... chyba nie taki ów Benedykt ,,pancerny'', jak Ratzingera
      malowano... ;-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka