antyklerykal 01.07.05, 16:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mangold Re: 16 października Dniem Papieża? 01.07.05, 16:18 Jeszcze jeden dzień wolny ?? Czemu nie ?? A stać nasz kraj na to ?? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: 16 października Dniem Papieża? 01.07.05, 16:24 Mnie tam nie przeszkadza, i tak mam nienormowany czas pracy ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Łeeeee 16 października w tym roku w niedzielę 01.07.05, 16:26 wypada... wypchajcie się z takim dniem wolnym od pracy :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Łeeeee 16 października w tym roku w niedzielę 01.07.05, 16:28 A poza tym, co to za data, październik? 16 sierpnia to rozumiem, środek lata itepe, i ładnie się łączy z 15 sierpnia też wolnym od pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Październik miesiącem papieskim ( wolnym od 01.07.05, 16:31 pracy..... To rozumiem ....dalej Senacie, głosuj, zgłaszam projekt obywatelski i jak chcecie to zaraz tu będzie 100 tys podpisów, bo chyba tyle jest wymagane, co ?? Ludzie !!! podpisujta się ....hehe po coś ich wybraliśmy przeca.... większe głupoty juz głosowali ...!!! yoma napisała: > A poza tym, co to za data, październik? > > 16 sierpnia to rozumiem, środek lata itepe, i ładnie się łączy z 15 sierpnia > też wolnym od pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Październik miesiącem papieskim ( wolnym od 01.07.05, 16:33 Mangold, nie, sierpień! To miesiąc maryjny, a papież też był maryjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim ir sen NAWET W ZSRR NIE BYŁO "DNIA LENINA"!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 17:57 W europejskich krajach totalitarnych absurdalnie czczono "wodzów", ale jednak w ich dokonaniach. Były dni "Rewolucji", "Partii", "Rasy", etc. A papież jest w Polsce czczony za to po prostu, że był papieżem. I teraz mają to jeszcze zinstytucjonalizować! Ustawa deklarująca, że ktoś był "Wielkim Humanistą" i "Największym Autorytetem XX wieku" brzmi jakoś dalekowschodnio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bazyl CO? niekwestionowanym autorytetem dla całego? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.07.05, 18:08 Cały świat rozpoznaje wprawdzie fenomen i nadzwyczajny talent medialny JP2 ale leje na niego równo i szczerze mówiąc ma w d. jego nauczanie. Ale babcie z kółka różańcowego i tak wiom lepi... Także "senatorowie" i "posłowie" z bożej łaski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nawiedzona Re: NAWET W ZSRR NIE BYŁO "DNIA LENINA"!!! IP: *.telia.com 01.07.05, 20:13 My przeciez wschod i to bardzo dziki wschod, wiec dlaczego takie zdziwienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek wystarczuy napisac o Papiezu IP: *.ists.pl / *.ists.pl 01.07.05, 20:43 i zaraz sabat kretynow sie odbywa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trudno zrozumieć? Sabat Lizusów Dewocji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 22:57 Taki sabat się odbywa, "niekretynie". I to w skali kraju. Ludzie już są wkur.ieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erazm CZY NASZE PAŃSTWO MUSI BYĆ WYZNANIOWE? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.07.05, 07:48 A możeby tak nareszcie rozdzielić kościół od Państwa. Państwo ma być świeckie bo jest dla wszystkich obywateli a nie dla grupy "bardziej rónych od innych". A grupa prywatnie i oficjalnie może sobie wyznawać, czcić, wyświęcać i uwielbiać cokolwiek i kogokolwiek chce. Tylko bez nachalnego ekshibicjonizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adalbercik Re: Łeeeee 16 października w tym roku w niedzielę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 18:30 Ledwie senat uchwalił, że 16 października ma być wszechświatowy dzień zachwytu z powodu, że w 1978 roku konklawe wybrało na 264 (lub 265)papieża kardynała Karola Wojtyłę z Polski - juz się ten dzień okazał być niedzielą - TOŻ TO CUD JAWNY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erg samowzbudnik Re: 16 października Dniem Papieża? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 09:48 A co mi tam i tak pracodawca zapłaci .To jakby dodatkowy podatek. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: 16 października Dniem Papieża? 01.07.05, 16:35 Czy to ma jakiś związek z wyborami? A w ogóle to żadnego kultu jednostki-organizatora kultu! Co oni odwalają? Może jeszcze w piątki zakaz sprzedaży mięsa wprowadzą, Klerykały Z SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: 16 października Dniem Papieża? 01.07.05, 16:37 Wprowadzą, wprowadzą... I jeszcze przez miesiąc przed Wielkanocą. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: 16 października Dniem Papieża? 01.07.05, 16:40 pandada napisał: > Czy to ma jakiś związek z wyborami? > > A w ogóle to żadnego kultu jednostki-organizatora kultu! Co oni odwalają? Może > jeszcze w piątki zakaz sprzedaży mięsa wprowadzą, > > Klerykały Z SLD. Kiedyś w Wielki Piątek pani sprzedawczyni w sklepie Społem nie chciała mi kawałka kiełbasy do skosumowania na miejscu sprzedać, motywowała to tym ,że dzisiaj jest najważniejszy post w roku hehe... musiałem kierowniczkę wołać ... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lot Re: 16 października Dniem Papieża? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 17:50 kłamczuch Odpowiedz Link Zgłoś
mangold To zdarzyło się naprawdę 01.07.05, 20:35 Ja wiem, że brzmi to nieprawdziwie, ale qźwa taki kraj mamy... to czysta prawda..mam świadków...hehe... kumple którzy stali za mna też o kiełbache i kaszane prosili...z czystej złośliwości... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glupi Antek Re: 16 października Dniem Papieża? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 17:13 Jak mialem 18 lat to juz prosilem boga zeby bylo duzo swiat-a tak wlasciwie to nie wazne jaki czyj dzien ,powinno byc 6 dni wolnych -swieta ,a 1 pracujcy. Tych swietych jest tak duzo ze mozna kazdy dzien wolny nazwac czyj on jest .Glupota w polsce przekroczyla wszystkie normy.PRECZ Z ROBOTA-NIECH ZYJE BEZROBOCIE TAKIE JAK W POLSCE!!!!!!!!!!! KLERYKI NIE PRACUJA A ZYJA JAK W RAJU W TYM KREAJU. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: 16 października Dniem Papieża? 01.07.05, 19:12 A czy ktoś podliczył, ile nas kosztował "tydzień cudów" po śmierci papieża? Nie? no to masz odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: 16 października Dniem Papieża? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.07.05, 21:08 A kto powiedział, że miałby to być dzień wolny od pracy? Czy Dzień walki z rakiem albo Dzień dziecka są dniami wolnymi od pracy? Nie zauważyłam... Takich "dni" jest dużo i przypominają nam o różnych ludziach i wydarzeniach. Czy to źle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observateur France Re: 16 października Dniem Papieża? IP: 80.125.98.* 02.07.05, 01:00 Bravo Aska la première reponse laquelle on a plaisir entendre. Merci. Pourquoi pas Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: 16 października Dniem Papieża? 02.07.05, 14:42 Gość portalu: observateur France napisał(a): > Bravo Aska la première reponse laquelle on a plaisir entendre. Merci. Po > urquoi > pas Gdzieś ty się tego francuskiego uczył??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pmkowski Re: 16 października Dniem Papieża? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 02:26 ha ha ha, ale laickie państwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: 16 października Dniem Papieża? IP: *.dip.t-dialin.net 01.07.05, 16:37 z tym kultem papieza to powoli przesada !!! Wszedzie place im JP i pomniki !! Skad jest to nam juz znane ??!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: 16 października Dniem Papieża? IP: *.ekadry.com 01.07.05, 16:44 Podobno po 53 roku była identyczna histeria... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRUSZKOWIAK Re: 16 października Dniem Papieża? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 17:36 U NAS PRZY KOSCIELE UL. KRASZEWSKIEGO POSTAWILI POMNIK -MIAL TO BYC PAPIEZ A WSZYSCY JAK WIDZA TO MÓWIA ZE TO HOLUBEK -CZYZBY POMYLIL SIE TEN CO RZEZBIL preyjedzcie powiecie to samo !!!!Pan Holubek nie zasluzyl na pomnik w Pruszkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: 16 października Dniem Papieża? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 10:52 U NAS PRZY KOSCIELE UL. KRASZEWSKIEGO POSTAWILI POMNIK -MIAL TO BYC PAPIEZ A > WSZYSCY JAK WIDZA TO MÓWIA ZE TO HOLUBEK -CZYZBY POMYLIL SIE TEN CO RZEZBIL > preyjedzcie powiecie to samo !!!!Pan Holubek nie zasluzyl na pomnik w > Pruszkowie No a niby w czym zasługi pana Holubka dla Pruszkowa ustępują zasługom Wojtyły dla tegoż Pruszkowa?? Pan Holubek jest nieporównanie lepszym aktorem i nie słyszałem nigdy aby komukolwiek ubliżał!! Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: 16 października Dniem Papieża? 05.07.05, 16:48 No bo rzeźbiarz miał Holoubka, którego nikt nie chciał, to wsadził mu w łapę pastorał i sprzedał jako papieża... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werter-6 Nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 01.07.05, 16:37 Jeszcze tego brakowalo, to nie jest państwo wyznaniowe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BumBum Re: Kolejne swieto w "Katolandzie"??? IP: 129.81.192.* 01.07.05, 16:46 To nie jest panstwo wyznaniowe? Przecie Polska od pewnego czasu (konkordacik, konkordacik!) krok po kroku zamienia sie w panstwo typowo WYZNANIOWE... Do "Katolandu" juz blisko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 A KYSZ SILO NIECZYSTA ! PASZOL WON ! 01.07.05, 17:10 To dyskusja o Papiezu,nie o dniu homoseksualisty ! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: A KYSZ SILO NIECZYSTA ! PASZOL WON ! 01.07.05, 19:45 katolik_polski1 napisał: > To dyskusja o Papiezu,nie o dniu homoseksualisty ! A skąd wiadomo, że on nie był homoseksualistą? Procentowo, wśród księży i zakonników, jest największy wskaźnik homoseksualizmu (ciągle oprócz zboczeń takich jak pedofilia czy zoofilia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 poganie wyznajacy mitologię afroazjatycką IP: *.comnet.krakow.pl 02.07.05, 07:29 nie pozwalają Polsce wyrwać się z III świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzimowierca Re: poganie wyznajacy mitologię afroazjatycką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 10:59 Gość portalu: H56 napisał(a): > nie pozwalają Polsce wyrwać się z III świata. Od pogan to ty się odwal, jesteśmy porządnymi ludźmi prześladowanymi, lżonymi i wykpiwanymi przez katolików (wszystkich, nie tylko tych spod znaków ojca Rydzyka). A działalność jp2 była skrajnie wroga rodzimym wiarom wszystkich ludów!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werter.6 Katolu przeklęty nie będzie dnia Papieza po IP: *.aster.pl 02.07.05, 09:36 po naszym trupie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx hej szczekacze kto powiedzial ze bedzie on WOLNY?? IP: *.crowley.pl 01.07.05, 16:42 Kto powiedzial ze bedzie to dzien wolny od pracy?? Przeciez codziennie ustanowione jest jakis dzien: dzien walki z AIDS dzien pomocy Afryce dzien energetyka itp. itd. Zurzywajcie energie na cos pozytywnego a nie yntelygentny inaczej belkot! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold A chcesz się założyć...hehe... Musi być czas na 01.07.05, 16:44 uroczyste akademie i modły ku czci.... "Zużywać" pisze się inaczej...hehe Gość portalu: xxx napisał(a): > Kto powiedzial ze bedzie to dzien wolny od pracy?? > > Przeciez codziennie ustanowione jest jakis dzien: > dzien walki z AIDS > dzien pomocy Afryce > dzien energetyka > itp. itd. > > Zurzywajcie energie na cos pozytywnego a nie yntelygentny inaczej belkot! Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: 16 października Dniem Papieża? 01.07.05, 16:44 Ale moze Dzień Papieża być potraktowany jak Dzień Dziecka, Dzień Matki, czy Dzień Bez Papierosa. Nie przesadzajacie - jest do rozdania 365 dni (minus te juz zajęte). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VV hej szczekacze a kto powiedzial ze bedzie on WOLNY IP: *.crowley.pl 01.07.05, 16:44 Kto powiedzial ze bedzie to dzien wolny od pracy?? Przeciez codziennie ustanowione jest jakis dzien: dzien walki z AIDS dzien pomocy Afryce dzien energetyka itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 122$ Re: 16 października Dniem Papieża? IP: *.piotrkow.net.pl 01.07.05, 16:53 ale czy miałby to być dzień wolny od pracy - czyli jedno ze świąt narodowych? nie znalazłem w artykule żadnej informacji na ten temat. a jeśli nie dzień wolny - to czym miałby się wyróżniać? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: 16 października Dniem Papieża? 01.07.05, 16:55 Gość portalu: 122$ napisał(a): > a jeśli nie dzień wolny - to czym miałby się wyróżniać? Dostojeństwem chwili... i podwójną zrzutką na tacę..buahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
jajko69 Re: 16 października Dniem Papieża? 01.07.05, 17:03 milo, ze zwracasz na to uwage, sama tez o tym pisala wielokrotnie. w afryce jedna trzecia ludzi umiera na aids, ale kosciol nadal uwaza prezerwatywy za szatanski wynalazek. patologia. ponadto papiez nie byl autorytetem dla wszystkich, nawet w polsce. a jesli dla kogos byl, to niech sobie pali swieczki w kosciele - mnie to nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: 16 października Dniem Papieża? 01.07.05, 19:48 jajko69 napisała: > milo, ze zwracasz na to uwage, sama tez o tym pisala wielokrotnie. w afryce > jedna trzecia ludzi umiera na aids, ale kosciol nadal uwaza prezerwatywy za > szatanski wynalazek. patologia. ponadto papiez nie byl autorytetem dla > wszystkich, nawet w polsce. a jesli dla kogos byl, to niech sobie pali swieczki > > w kosciele - mnie to nie dotyczy. Masz rację! Trzeba to tylko ująć tak: Nie moje małpy, nie mój cyrk... Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v glupis!!! IP: *.crowley.pl 01.07.05, 17:03 Poczytaj statystyki gosciu!!! A nie lewackie gadzinowy. W krajach Afryki gdzie rozdawano prezerwatywy darmowe...wzrosla zachorowalnosc na AIDS bo ludzie generalnie zaczeli sie dzieki tej akcji pieprzyc na lewo i prawo rowniez bez kondonow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: glupis!!! IP: *.fnet.pl 01.07.05, 18:01 Rozumiem, że brak umiejętności poprawnego napisania słowa "kondom" to również efekt katolickiego wychowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x [...] IP: *.crowley.pl 01.07.05, 18:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lot Re: glupis!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 18:06 Z lewakami nie warto dyskutować, bo zaraz pojawiają się takie tematy jak inkwizycja, nawracanie Indian, holokaust... Lewactwo tak już ma i trzeba się z tym pogodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: levy Re: glupis!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 18:17 Historia się nie podoba? To napisz inną. Masz rację nie jest ładna. Ale ona taka jest za sprawą tobie podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lot Re: glupis!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 18:27 "Ale ona taka jest za sprawą tobie podobnych"- ten fragment jest najlepszy! Czy może próbowałeś skończyć jakąkolwiek szkołę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: levy Re: glupis!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 23:22 A właśnie, że "za sprawą tobie podobnych"! Tam, gdzie była rewolucja i reakcja, zawsze reakcja była okrutniejsza i pociągała za sobą o wiele więcej ofiar (Komuna Paryska, nieudane rewolucje w Europie w 1919 roku, Wojna Domowa w Hiszpanii). Jestem gotów zaliczyć na konto krwawych czynów lewicy dokonania Czeka za Lenina (mimo, że Lenin w wielu miejscach całkowicie rozminął się z marksizmem. Marks pisał: "Państwo to aparat ucisku" i nie przewidywał czegoś takiego, jak "państwo socjalistyczne", nie mówiąc już o "dyktaturze proletariatu". Pisał, że próba zastosowania jego teorii w Rosji skończy się katastrofą. Autentyk.) Ale Stalina i jego naśladowców można zaliczyć de facto do prawicy. Ideolog Pinocheta, niejaki Correa de Oliveira, napisał ze wstrętem o lewicy, że do jej natury należy organiczna nienawiść do munduru ("Rewolucja i kontrrewolucja" - wydały Arcana). Nacjonalizm, militaryzm + wyzysk pracujących pokazują reakcyjny i w gruncie rzeczy zbliżony do faszyzmu charakter "czerwonego caratu". To ani trochę nie przypomina czegokolwiek, co można by nazwać socjalizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeno O jakie statystyki ci chodzi? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.07.05, 07:52 Zapewne te rozgłaszane z ambony. Jak te, że srodki antykoncepcyjne powodują 15% powikłań. Jak zwykle pod amboną, sama prawda ("Ona was wyzwoli") tyle tylko że z lat 50-tych. Nie musisz czytac pisemek lewackich, to taka sama zgroza jak pisemka "prawackie". Czytaj różne źródła i myśl. Wtedy nie będziesz musiał nazywać innych głupimi. Ani siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
jajko69 Re: 16 października Dniem Papieża? 01.07.05, 17:08 co za patologia. mamy panstwo koscielne! pewnie cala polska zostanie sparalizowana, jak po smierci papieza, gdy normalny czlowiek nie mogl isc do sklepu czy kina, bo wszystko zamkniete - ludzie zapewne biczowali sie w domach. kosciol niech sobie ustala swoje swieta, ale nie parlament! nalezy zmniejszac ilosc swiat koscielnych, zwlaszcza jesli to dni wolne - co by bylo, gdyby judaisci, swiadkowie jehowy etc tez chcieli miec swieta? katolicy moga sobie chyba swietowac po pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: 16 października Dniem Papieża? IP: *.crowley.pl 01.07.05, 17:12 Czlowieku nie plec glupstw!!!!! Codziennie w kalendarzu przypadaja jakies swieta Czy ktos zabrania ci wtedy pracowac?? Czy ktos kaze ci swietowac?? Odpowiedz Link Zgłoś
barder Re: 16 października Dniem Papieża? 01.07.05, 17:23 Wiem! od jutra zacznę świętować śmierć jp2. W końcu moherowe berety trochę się uspokoją a papomania i zboczone pielgrzymowanie się ukróci. Odpowiedz Link Zgłoś
barder Re: nie wiesz co mowisz... 01.07.05, 17:28 Ja wiem co mówię, w przeciwieństwie do waszego kościelnego giertycha i spółki Odpowiedz Link Zgłoś
barder Re: kto lub co to jest giertych? 01.07.05, 17:41 Na wielką literę w nazwisku nie zasługuje - jeś o to chodzi. Jeśli nie wiesz jest to idol każdego zagorzałego katolika, pogromca heretylów "bezbożnych pogan" takich jak ja. Muszę się szykować bo gdy LPR dojdzie do władzy to w tym kraju zapłoną stosy. Ale żywcem się nie dam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x jestem katolikiem i nie lubie giertycha IP: *.crowley.pl 01.07.05, 17:48 jestem katolikiem i nie bede glosowal na LPR. Strasznie bladzisz kolego: Jesli potrzebujesz doradztwa finansowego-idziesz do najlepszego agenta jesli potrzebujesz dobrego komputera -idziesz do najlepszego eksperta ... jesli potrzebujesz wiedziec cos o chrzescijanstwie-dlaczego idziesz do Giertycha Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: jestem katolikiem i nie lubie giertycha 01.07.05, 17:50 Gość portalu: x napisał(a): > jestem katolikiem i nie bede glosowal na LPR. A ja jestem mądry i dlatego nie będę głosował na LPR .... hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x to za malo by okreslic sie "jestem madry" IP: *.crowley.pl 01.07.05, 17:59 Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: 16 października Dniem Papieża? 01.07.05, 19:17 Niestety, w pewnym zakresie każe - choćby w ten sposób, że zamyka instytucje, które są do tej pracy niezbędne, jak choćby archiwa czy biblioteki, jedynie na marginesie wspominając o miejscowym proboszczu, który święci dzień święty w ten sposób, że wystawia przed kościół głośniki zmuszając całą okolicę do wysłuchiwania swoich wątpliwej jakości popisów retorycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Nie martw sie IP: *.crowley.pl 01.07.05, 19:24 Nie martw sie juz niedlugo z tych glosnikow kilka razy dziennie poplynie nawalujacy cie na modlitwe glos mezzuina...jak np w umilowanej pewnie przez ciebie lewackiej Francji czy Holandii (przede wszyskim Holandii) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nie martw sie 01.07.05, 19:29 Gość portalu: ooo napisał(a): > Nie martw sie juz niedlugo z tych glosnikow kilka razy dziennie poplynie > nawalujacy cie na modlitwe glos mezzuina...jak np w umilowanej pewnie przez > ciebie lewackiej Francji czy Holandii (przede wszyskim Holandii) Przyjdzie kryska na Matyska, w końcu bóg ten sam i będzie się łatwiej dogadać... a może pobić To mogłoby być wspaniałe taka wojna Mahometa z Chrystusem na scenie polskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Nie martw sie 01.07.05, 19:34 Nie będę się martwić wtedy, kiedy nie będzie mnie budził ani ksiądż, ani muezzin, ani rabin, którzy swoje występy wokalno-recytatorskie powinni odbywać w pomieszczeniach zamkniętych i dla chętnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogromca idiotow Krzyzacy i zydzi w tej kwestii glosu nie maja IP: *.dip.t-dialin.net 01.07.05, 17:45 Dlatego wynocha z tego forum ! Papiez byl Polakiem ,i tylko Polacy moga decydowac o jego swiecie ! Mordy w kubel i dostosowac sie do prawa ! Odpowiedz Link Zgłoś
r7778 Re: Krzyzacy i zydzi w tej kwestii glosu nie maja 01.07.05, 17:50 Chrystusowi tez kazal bys sie zamknoc toc przecie tyz Zyd. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Krzyzacy i zydzi w tej kwestii glosu nie maja 01.07.05, 17:51 r7778 napisał: > Chrystusowi tez kazal bys sie zamknoc toc przecie tyz Zyd. i buractwo ze świątyni pogonił, lewak jeden... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
barder Re: Krzyzacy i zydzi w tej kwestii glosu nie maja 01.07.05, 17:53 Gość portalu: pogromca idiotow napisał(a): > Dlatego wynocha z tego forum ! > Papiez byl Polakiem ,i tylko Polacy moga > decydowac o jego swiecie ! > Mordy w kubel i dostosowac sie do prawa ! 1.Nie wyniosę się bo tak chcę. 2.Swiat wg. papy. Ha! ale wymyślałeś. 3.Stajesz się wulgarny, czyżby brak słownictwa? I jeszcze jedno - nie jestem żydem i ty nie wiesz co piszesz ponieważ to krzyżacy mordowali niewiernych jedynej słusznej wierze. Ja poczuwam się jako przyszła ofiara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lot Re: Krzyzacy i zydzi w tej kwestii glosu nie maja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 17:54 Ofiara losu? Odpowiedz Link Zgłoś
barder Re: Krzyzacy i zydzi w tej kwestii glosu nie maja 01.07.05, 18:06 Nie, nie losu lecz ofiara tego, że żyję w tym pięknym kraju z takimi zaślepionymi tą religią (a raczej instytucją) jak ty. Ale napisałem, że żywcem się nie dam, czyż nie? ofiara losu nie walczy, ja walcze do końca o swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lot Re: Krzyzacy i zydzi w tej kwestii glosu nie maja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 18:10 W czym problem? Zamiast płakać, że Ci tak źle i czujesz się teroryzowany przez Koścół Katolicki, jedź do jakiegokolwek kraju, gdzie dostaniesz azyl, ze względu na prześladowania... Obawiam się, że do wyboru pozostaje Korea Pn, albo inne, równie piękne państwo... Odpowiedz Link Zgłoś
barder Re: Krzyzacy i zydzi w tej kwestii glosu nie maja 01.07.05, 18:16 Nie, niestety muszę cię zawieść, ale ja się nie poddaję. Jestem patriotą, swój kraj kocham i będę walczył z kościołem i klechami które wnoszą do niego tylko straty i ciemnotę co widać po tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lot Re: Krzyzacy i zydzi w tej kwestii glosu nie maja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 18:24 Nie, niestety muszę cię zawieść, ale ja się nie poddaję. O! Chyba zostaniesz bohaterem jakiegoś błyskotliwego eseju w Przeglądzie Tygodniowym. Swego szasu czytałem takie opowiadanie o nastolatku, prawdziwym komuniscie, który doniósł na swoich rodziców. Miodzio. Jestem patriotą, swój kraj kocham i będę walczył z kościołem i klechami które wnoszą do niego tylko straty i ciemnotę co widać po tobie. Spóźniłeś się mój drogi, mógłbyś to sobie na pochodach i wiecach pierwszomajowych wykrzykiwać. Może napisz sobie taką rotę przysięgi i ze łzami w oczach powtarzaj przed zdjęciem towarzysza Bieruta? Odpowiedz Link Zgłoś
barder Re: Krzyzacy i zydzi w tej kwestii glosu nie maja 01.07.05, 18:32 I tu widać twoje ograniczenia. Nie jestem komunistą, nie jestem ateistą,ani żydem, ani satanistą. Potrafię wierzyć bez religii, modlić się bez gadżetów jakimi są krzyże i posążki świętych. Bo po co mi one do modlitwy? Do uprawiania miłości wszelkie gażety też są zbędne. Boga mam wszędzie, nie tylko w kościele i pod kaplicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lot Re: Krzyzacy i zydzi w tej kwestii glosu nie maja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 18:37 "będę walczył z kościołem i klechami które wnoszą do niego tylko straty i ciemnotę co widać po tobie" - a jednak jest coś, co Cię kręci! Ograniczenie, to przekonanie, że katolicy nie mogą żyć bez posążków. Odpowiedz Link Zgłoś
barder Re: Krzyzacy i zydzi w tej kwestii glosu nie maja 01.07.05, 18:46 To nie ograniczenie, to prawda. A co ze śmiercią papieża. Stawiacie mu posągi pod kyórymi palą się świece, wydajecie książki(jaki bogaty asortyment!), ulice imieniem jp2/wojtyły, szkoły o jego imieniu, wszelkiej maści "pamiątki po ojcu św."(niezła z tego kasa nawisem mówiąc).Wy uwielbiacie to co namacalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lot Re: Krzyzacy i zydzi w tej kwestii glosu nie maja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 18:53 To jest pewien znak pamieci. W pewien sposób budzący skojarzenia z dniem 1 listopada. Czy zmarła rodzina pana Bardera zajmuje kopiec na cmentarzu, lub miejsce w kącie ogródka? Z całą pewnością nie, ponieważ żyjący członkowie rodziny pana Bardera zainwestowali w nagrobek (niezła z tego kasa nawiasem mówiąc), kto wie, czy też czasem w rocznię śmierci bliskich osób rodzina pana Bardera również nie zapala świec? Być może nie dlatego, że uwielbia to, co namacalne, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
barder Re: Krzyzacy i zydzi w tej kwestii glosu nie maja 01.07.05, 19:06 Nie interesuje mnie kto i kiedy z mojej rodziny chodzi na cmentarz i z jakiego powodu. Ciało owszem, pogrzebać gdzieś trzeba - ale tylko w miejscu do tego wyznaczonym, czyli na cmentarzu bo gdzie indziej zabrania prawo(no i jest jeszcze krematorium). Tego,że moi bliscy chodzą na cmentarz nie zmienię ale i nie potępię - ich sprawa. Powidasz ładna z tego kasa, o ile mi wiadomo nikt z mojej rodziny nie zajmuje się prodikcją nagrobków - są to pieniądze wydane nie zarobione jak na tych pamiątkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lot Re: Krzyzacy i zydzi w tej kwestii glosu nie maja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 19:10 Mój drogi, część mojej wypowiedzi to cytaty z Twojego postu! Poniekąd, juz bez złośliwości, staram się Ci wytłumaczyć, że nie o gadżetu tu chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
barder Re: Krzyzacy i zydzi w tej kwestii glosu nie maja 01.07.05, 19:30 Wiem, że chodzi o pamięć po zmarłym ale co za dużo to niezdrowo. Nie sądzisz że społeczeństwo popadło w poważny fanatyzm w zw. z jego śmiercią? Gdy to nastąpiło przeglądałem kanały w TV - niemieckie, angielskie no i polskie.Ty jak przypuszczam też błądziłeś przez jakiś czas po telewizji. To co się odwalało w TV polskiej toż to żenada. po 3 dniach chciało mi się śmiać, po 5 dosłownie sr... Rozumiem podać smutną dla narodu informację, podsumować ją i życie toczy się dalej ale nie u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc Nie dorosles IP: *.crowley.pl 01.07.05, 19:37 Jakie ty telewizje ogladales? Bo np CNN czy BBC na okraglo podawaly relacje z tego co sie dzialo w Watykanie przez klika dni. To ze w Polsce bylo wiecej to nie dziwota, Wojtyla byl przeciez Polakiem. Rozumiem ze za fanatykow uwazasz tez np trzech kolejnych prezydentow USA z ktorych przynajmniej jeden byl lewakiem, ktorzy kleczeli przed cialem papieza i wielu innych prezydentow (nie mowie o dniu pogrzebu). Tak nie bylo wsrod nich twojego Kwacha no coz - nie dorosliscie (nie mowie o dniu pogrzebu) Odpowiedz Link Zgłoś
barder Re: Nie dorosles 01.07.05, 19:40 nie, nie na okrągło, były też inne informacje ze świata bez żałobnego teatru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBC NA OKRAGLO !!!! IP: *.crowley.pl 01.07.05, 19:48 Na CNN i BBC NA OKRAGLO inne wiadomosci byly tylo przerywnikami. Nie wiem jak bylo na niemieckich. Odpowiedz Link Zgłoś
barder Re: Nie dorosles 01.07.05, 19:44 A tak wogóle to ty mnie znasz i tych których lubię? Kwach to dla mnie marionetka na pokaz. Nie mówię że modlisz się do stalina więc liczę na wzajemne traktowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Nie dorosles 01.07.05, 19:45 Jest takie słowo, które dość dokładnie wyjaśnie "trzech prazydentów" - polityka. Poza tym CNN czy BBC skończyły z tematem "papież" po dwóch dniach, wracając do normalnego życia i programu. Chociaż w Polsce, trzeba przyznać, też były plusy - do dziś z sentymentem wspominam ten tydzień bez reklam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yls Re: Nie dorosles IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 11:39 > Jest takie słowo, które dość dokładnie wyjaśnie "trzech prazydentów" - > polityka. Poza tym CNN czy BBC skończyły z tematem "papież" po dwóch dniach, > wracając do normalnego życia i programu. Chociaż w Polsce, trzeba przyznać, też > > były plusy - do dziś z sentymentem wspominam ten tydzień bez reklam no tak, chociaż szkoda że tv nie tylko reklam nie puszczała ale i wogóle niczego co nie miało bezpośredniego związku z karolkiem-człowiekiem który został bogiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 122$ Re: Nie dorosles IP: *.piotrkow.net.pl 01.07.05, 21:23 jak zobaczyłem Busha roniącego krokodyle łzy po JP II - pomyślałem: hipokryta. jakim prawem prezydent USA gada, jakim to autorytetem był dla niego Papież? kiedy Bush kierował się nauką Papieża? Podpisując wyroki śmierci? Papież mówił NIE ZABIJAJ, apelował o zniesienie kary śmierci, a Bush żadnemu skazanemu nie darował życia... "SPISANE BĘDĄ CZYNY I ROZMOWY" Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Nie ma wątpliwości 01.07.05, 18:55 TUMAŃSTWO bez najmniejszych wątpliwości trzyma górę nad Rzeczypospolitą... Brakuje jeszcze: dnia Kaczorów, dnia Giertychów (Jędrzeja, Macieja i Romana) oraz dnia ojca Rydzyka... Przykre, ale Macierewicz się nie załapie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yls Re: Krzyzacy i zydzi w tej kwestii glosu nie maja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 11:31 barder napisał: > Nie, niestety muszę cię zawieść, ale ja się nie poddaję. Jestem patriotą, swój > kraj kocham i będę walczył z kościołem i klechami które wnoszą do niego tylko > straty i ciemnotę co widać po tobie. masz rację, szkoda tylko że jest nas tak mało :-( , ale spoko tym łatwiej będzie się w lesie schronić Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Krzyzacy i zydzi w tej kwestii glosu nie maja 01.07.05, 19:18 Gość portalu: lot napisał(a): > W czym problem? Zamiast płakać, że Ci tak źle i czujesz się teroryzowany przez > Koścół Katolicki, jedź do jakiegokolwek kraju, gdzie dostaniesz azyl, ze > względu na prześladowania... Obawiam się, że do wyboru pozostaje Korea Pn, albo > > inne, równie piękne państwo... Jest Francja, doszła Hiszpania a może jedzcze jaki piękny kraj by się znalazł w Europie... Odpowiedz Link Zgłoś
barder Re: Krzyzacy i zydzi w tej kwestii glosu nie maja 01.07.05, 19:31 Dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: Krzyzacy i zydzi w tej kwestii glosu nie maja IP: *.aster.pl 02.07.05, 00:50 A może dla równowagi wyślemy wszystkich katolików do Watykanu? Niech się gniotą :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abba14 [...] IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.07.05, 23:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogromca idiotow Re: Krzyzacy i zydzi w tej kwestii glosu nie maja IP: *.dip.t-dialin.net 01.07.05, 18:08 Jedni i drudzy zostali przez nas zaproszeni i naduzyli naszej goscinnosci ! Pierwszych sie juz prawie pozbylismy. Przyszedl czas na tych drugich ! I mam szczera nadzieje ,ze nie skonczy sie tylko na kilku tysiacach jak w 68 ! Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Krzyzacy i zydzi w tej kwestii glosu nie maja 01.07.05, 19:18 A Chrystus był Żydem (no, co najmniej półkrwi) - i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu hey, pollack, dlaczego.. IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 02.07.05, 08:44 ..dlaczego piszesz z niemieckiej domeny? (*.dip.t-dialin.net ) Czyżbyś nie mieszkał w Polsce? Nieobecni głosu nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werter.6 [...] IP: *.aster.pl 02.07.05, 09:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domk1 I CO NIBY MAMY ROBIĆ TEGO 16 PAŹDZIERNIKA?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 17:52 Leżeć bykiem? Płodzić życie poczete? Pić wódkę? Modlić się ? Na czym ma to polegać? Odpowiedz Link Zgłoś
barder Re: I CO NIBY MAMY ROBIĆ TEGO 16 PAŹDZIERNIKA?? 01.07.05, 18:07 Oglądać mszę w TV na żywo - ot atrakcja! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: I CO NIBY MAMY ROBIĆ TEGO 16 PAŹDZIERNIKA?? 01.07.05, 19:32 Gość portalu: domk1 napisał(a): > Leżeć bykiem? Płodzić życie poczete? Pić wódkę? Modlić się ? > Na czym ma to polegać? KRZYŻEM, kochanieńki leżeć, krzyżem i to cały dzień, bo jak nie to 17go pod pręgierz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werter-6 Co mamy robić 16-go Pazdziernika? IP: *.aster.pl 02.07.05, 09:49 Dzień wolny od pracy,i wszycy maszerują do kościola,dzieci, mlodzież i dorosli! będzie Katoland!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro OK IP: *.fnet.pl 01.07.05, 17:57 Dobra, niech uchwalają, będę miał co roku wolne w urodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 [...] 01.07.05, 18:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adalbercik Re: nie ma nic o dniu wolnym. Będzie przymus?!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 18:46 I jaki ten nasz senat szybki! Proces beatyfikacyjny dopiero się rozpoczął, jak dotąd (mimo procedowania ekstracugiem) - Jana Pawła II nie ogłoszono błogosławionym. Jeszcze przed Dostojnym Cudotwórcą dwa szczeble awansu w katolickim panteonie - na świętego i na świętego męczennika)- a polski senat już ogłasza ŚWIĘTO!!! To się nazywa "wybieganie przed orkiestrę". A tyle ważnych ustaw czeka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: nie ma nic o dniu wolnym. Będzie przymus?!! IP: *.comnet.krakow.pl 02.07.05, 07:32 rozwiazać senat ! nie pozwólmy poganom mitologii afroazjatyckiej aby trzymała nas w III świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus [...] 01.07.05, 19:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: OK 01.07.05, 19:26 Gość portalu: Jaro napisał(a): > Dobra, niech uchwalają, będę miał co roku wolne w urodziny. Nie łudź się! Dzień papieża będzie ale nie wolny... tylko ty będziesz mniej wolny przez to... Zniewolenia już się dokonują Najpierw komuniści zawzorowali się na chrześcijanach (pierwszych) - przejęli od nich kupę doświadczeń, udoskonalając to wszystko. Teraz kościół przejmuje doświadczenia komunistów i przesiewa na swoje poletko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ida 16 października Dniem Papieża? IP: *.21.pl / 213.199.204.* 01.07.05, 18:41 Jaki spów senacie skoro "Za jego przyjęciem opowiedziało się 48 senatorów, przeciwnych było 2, a trzech wstrzymało się od głosu" ?? Przecież tu miażdząca większość była po jeden stropnie?? Gdzie tu jaki spór?? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log "My" chcemy więcej papieży! - dni wolnych!:) n/t 01.07.05, 18:46 "Polska psześcigła Japonię papierzem" Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co jak nie zachwyca, kiedy zachwyca... 01.07.05, 19:11 Twierdzenie, że papież był niekwestionowanym autorytetem dla całego świata jest co najmniej naiwne i świadczy jedynie o dobrym samopoczuciu - "niekwestionowany autorytet" w najlepszym wypadku odnosił się do Europy (a i to nie całej), Ameryki Południowej (bo już Północnej w wyborze) i niewielkich fragmentów na pozostałych kontynentach). W takich choćby Stanach Zjednoczonych - poza skupiskami polonijnymi i najwyższymi władzami, którym nie wypadało inaczej - śmierci papieża po prostu nie zauważono, a jego decyzje i poglądy były wielokrotnie kwestionowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upierdliwy Senat kłamie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 19:17 Senatorzy uznali, że JP II jest autorytetem dla całego świata. Otóż kłamią. Dla mnie nie jest. A więc jest cały świat-1. A może jeszcze dla kogoś JP II nie jest autorytetem? Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Senat kłamie 01.07.05, 19:22 Dla mnie też nie jest. Możesz liczyć cały świat -2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv buhahahaha IP: *.crowley.pl 01.07.05, 19:25 dzieci wiem ze macie wakacje i mie musicie odrabiac zadan, ale idzcie sie gdzies pobawic co? Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: buhahahaha 01.07.05, 19:27 Nie musimy. Ale skoro "prawda nas wyzwoli" to ktoś musi zacząć tę wojnę (narodowo)wyzwoleńczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upierdliwy Re: buhahahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 19:30 Dzieci? Dziecinna jest postawa większości naszych rodaków, dla których papież rzekomo jest autorytetem. Ale gdybyś zapytał dlaczego, to większość odpowie ci "bo tak". Niewiele wiedzą o tym człowieku, nie przeczytali żadnego jego dzieła, ale jest autorytetem. Natomiast decyzja senatu, to zwykła gierka wyborcza, gest pod publiczkę, której wmówiono, że JP II jest geniuszem ludzkości. Poza tym w chrześcijaństwie na pierwszym miejscu powinien być Bóg, a u nas z człowieka uczyniono bożka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikex6 Re: buhahahaha IP: 82.177.10.* 01.07.05, 21:02 Śmiej się póki możesz. Tak. Człowiek został stworzony na podobieństwo Bóga. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Senat kłamie 01.07.05, 19:27 ar.co napisała: > Dla mnie też nie jest. Możesz liczyć cały świat -2. No to się dołączyłem, więc już cały świat - 3 Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 JAK JA CI POZWOLE NIEWOLNIKU ! 01.07.05, 19:38 Najpierw musisz sie katolika polskiego spytac , czy ci wolno ! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: JAK JA CI POZWOLE NIEWOLNIKU ! 01.07.05, 19:40 katolik_polski1 napisał: > Najpierw musisz sie katolika polskiego spytac , > czy ci wolno ! Jak to wspaniale, że już jesteś, baaaaardzo tu ciebie brakowało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: JAK JA CI POZWOLE NIEWOLNIKU ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 23:50 hej katolik, ty sado maso jesteś?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka-sobie-pancia Re: Senat kłamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 19:48 "Wicemarszałek Ryszard Jarzembowski (SLD-UP) kwestionował określenie "cały świat". - Miałem sposobność oglądać te wydarzenia z perspektywy Filipin [chodzi o śmierć papieża - red.] - powiedział. Jak podkreślił, z tamtej perspektywy twierdzenie, że cały świat pogrążył się wtedy w żałobie, jest nieuprawnione." Ciekawe, bo Filipiny są jedynym krajem Azji z dominującą liczba katolików i jednym z ostatnich bastionów tradycyjnej wiary (chodzi o ilość praktykujących katolików) - 83% obywateli tego kraju jest katolikami. Poza tym, drodzy pieniacze z forum, w treści ustawy nie ma nic o ustanowieniu Dnia Jana Pawła II dniem wolnym od pracy... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Senat kłamie IP: *.astral.lodz.pl 01.07.05, 20:02 Dla mnie nie był i nie jest. Chociaż bardzo współczułem mu z powodu długiego konania. No, ale taki to już czasem los ludzi i zwierząt. Z woli dobrego Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek A moze to Ty jestes calym swiatem? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 01.07.05, 21:08 Byl taki pan Hume, co tak twierdzil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant-anty-anty Czupiradlo Szyszkowska IP: *.onlink.net 02.07.05, 01:28 niech za to oglosi dzien pedala i lesby bo to sa napewno wielkie autorytety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczesany [...] IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 02.07.05, 05:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Pawel 666 Dorysuj wagonik ;) IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 02.07.05, 05:03 To jest juz "caly swiat" - (2 + reszta swiata, ktorej katole nie zauwazaja). Kto uwaza, ze JPII byl bucem niech dorysuje wagonik <[___] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yls Re: Senat kłamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 12:09 cały świat-4, ja, moja dziewczyna i conajmniej jeden mój kumpel. Poza tym spośród wszystkich ludzi których znam zaledwie parę osób przejmowało się tym co mówił ten stary pryk. Większości to zwisało i nawet nie czuli potrzeby zapoznania się z tym co on mówił na dany temat a nawet jak wiedzieli to im to zwisało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X CHCIALBYM POSUMOWAC jesli mozna IP: *.crowley.pl 01.07.05, 19:46 1.Karol Wojtyla byl Wielkim Czlowiekiem i swiat o tym wie. Wystarczy chocby przypomniec sobie prezydentow wielu panstw ktorzy przybyli kilka dni przed pogrzebem by oddac mu hold i sam dzien pogrzebu ktory zgromadzil przywodcow politycznych i religijnych nie majacych nic wspolnego Kosciolem i sadze ze nie predko zdarzy sie cos takiego ponownie nie tylko w historii Polski, ale i swiata. Oczywiscie nie wynika z tego ze wszyscy maja stac sie katolikami. (np trzej kolejni prezydenci USA ktorzy nie sa katolikami przybyli razem). 2. Byc moze lepszym bylby dzien urodzin Wojtyly lub smierci, ale przeciez nikt nie uczynil z dnia jego wyboru na papieza Swieta Narodowego. PRZESTANCIE JUZ KRZYCZEC BO NIE MA W TYM ZA GROSZ LOGIKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Emerytury dla księży katechetów ! IP: *.comnet.krakow.pl 01.07.05, 20:03 wszyscy księża są Wielcy i Zasłużenni. Inaczej być nie może skoro utrzymujemy tych darmozjadów. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=25221576 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wp-tek Re: Emerytury dla księży katechetów ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 20:52 I na odprawy dla górników, i na PKP, i na kluby sportowe... Nie pracujemy na nie? A na emerytury dla senatorów i posłów się nie składamy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Komuno, wroc! IP: *.ists.pl / *.ists.pl 01.07.05, 21:03 Ci wszyscy ujadajacy na tym forum beda szczesliwi. Beda czcili dzien Lenina, Brezniewa i wszystkich sswitych z KGB. Wreszcie pozbeda sie katolandu i ciemnogrodu. Czasem sobie zafunduja wczasy za drutami na Kolymie. Zyc nie umierac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yls Re: Komuno, wroc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 14:53 > Ci wszyscy ujadajacy na tym forum beda szczesliwi. Beda czcili dzien Lenina, > Brezniewa i wszystkich sswitych z KGB. Wreszcie pozbeda sie katolandu i > ciemnogrodu. Czasem sobie zafunduja wczasy za drutami na Kolymie. Zyc nie umier > ac! Jak rozumiem że dla przeciętnego katola ludzie dzielą się na jedyniesłuszniemyślących i na komuchów?? Sorki ludzie(?????) to nie tak, są całe masy ludzi którzy potrafią myśleć samodzielinie i nie jest im potrzebny drogowskaz w jakiejś ideologii, religii. BTW jeżeli naprawdę poczytacie pisma twórców socjalizmu, czy nawet komunizmu i chrześcijaństwa to ciężko będzie wam dostrzec różnice, głównie dlatego że ich nie ma. Posłuchajcie partii prawicowych w Polsce, przecież w sferze społecznej to komunizm w czystej postaci. Jeśli chodzi o historię to tu też ciężko wskazać jakieś różnice, po odrzuceniu haseł i sztandarów okaże się że metody są takie same. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc Re: CHCIALBYM POSUMOWAC jesli mozna IP: *.crowley.pl 01.07.05, 20:16 nareszcie jakis rozsadny glos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unknown_artist Re: CHCIALBYM POSUMOWAC jesli mozna IP: *.nyc.res.rr.com 01.07.05, 22:58 Wielcy ludzie nie maja problemu z powiedzeniem "nie wiem". Obywatel Karol Wojtyla mial. Na pytania "Skad sie wzielismy ?", "Co sie z nami dzieje po smierci ?" ten "autorytet" mial juz gotowe odpowiedzi. Myslacego czlowiek XXI wieku nie zadawalaja tego rodzaju tarrorysci rozumu i zaslaniajacy swoja proznosc i ignorancje chamska propaganda w mediach. Robiacy kariere w cieniu "autorytetu" umyslowe zera wiedza co robia. To Wojtylizm - Glempizm dal im wladze i zaszczyty. Nic wiec dziwnego, ze nadal proboja lizac reke ktora pomimo ze juz dawno cuchnaca wciaz daje im jesc. Ale myla sie. Imie obywatela z Wadowic wkrotce i tak zostanie zapomniane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: CHCIALBYM POSUMOWAC jesli mozna IP: *.crowley.pl 01.07.05, 23:09 ...moze po prostu Wojtyla nie byl psedufo-intelektualista, ktorzy robia taka popularnosc na "...hmmm w zasadzie to nie wiem...", "...trudno mi to nakreslic...", "...boje sie by mnie zle nie zrozumiano..." Zarzucasz Wojtyle ze znal odpowiedzi? No z takim argumentem jeszcze sie nie spotkalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (P)osiol z LPR Re: CHCIALBYM POSUMOWAC jesli mozna IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 02.07.05, 05:12 > 2. Byc moze lepszym bylby dzien urodzin Wojtyly lub smierci, ale przeciez nikt > nie uczynil z dnia jego wyboru na papieza Swieta Narodowego. Bracie w wierze, dobry pomysl. W sumie trzy dobre pomysly! Polobbujemy z kolegami z LPR`u za taka ustawa. Szykujcie sie na trzy nowe swieta! ps. po krotkiej dyskusji stwierdzilismy jednoglosnie, ze poddamy pod glosowanie takze projekty nastepujacych ustaw (poza trzema podanymi przez ciebie): - dzien pierwszych krokow przyszlego papieza (moze byc za pomoca chodzika) - dzien, w ktorym papiezowi wyrosl pierwszy zabek - dzien, w ktorym papiezowi wypadl pierwszy zabek - pierwszy dzien w szkole wojtyly - ostatni dzien w szkole wojtyly - pierwszy pryszcz papieza - pierwszy raz papieza - pierwszy ustny (egzamin ;) papieza Oczywiscie wszystkie wymienione powyzej swieta beda mialy range swieta narodowego i beda dniami wolnymi. Myslimy takze nad ustawami, ktore poprzez swieta narodowe uhonoruja takie wydarzenia w zyciu tego wielkiego autorytetu[tm] jak np. pierwsza zupa fasolowa w zyciu Karola Wojtyly (swieto trwaloby odrazu 3 dni, bo zupki bylo duzo) czy pierwszy upadek z rowerka. Jest takze pomysl, aby odpowiednia ustawa zmienic nazwe kraju z "Rzeczpospolita Polska" na "Wojtylowo". Odpowiedz Link Zgłoś
faqu Idiotyzm!!! 01.07.05, 20:00 Idiotyzm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa 16 października Dniem Papieża? IP: *.Glycofi.cust.seg.NET 01.07.05, 20:21 Znam 35 letnia Rosjanke po doktoracie, zyjaca od paru lat w USA, ktora nie miala zielonego pojecia, ze papiez byl Polakiem i nie potrafila zrozumiec mojej glebokiej zaloby po Jego smierci. To byl dla mnie prawdziwy szok, bo myslalam ze Rosjanie maja jako taka swiadomosc rzeczywistosci.... Odpowiedz Link Zgłoś
radik Re: 16 października Dniem Papieża? 01.07.05, 20:29 W dzień smierci JP2 przełączyłem z ciekawości TV na kanały czeski, zobaczyć jak przeżywają to wydarzeni nasi sąsiedzi.TV1, TV2, Nova - film, film, talk-show. Drażni mnie gdy, ktoś próbuje wypowiadać się za cały Świat (znowu Polska Mesjaszem narodów). myślę, ze takie działania moga tylko pogrzebać autorytet JP2, gdyż porównania do bohaterów minionej epoki stają się wtedy zbyt oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 122$ Re: 16 października Dniem Papieża? IP: *.piotrkow.net.pl 01.07.05, 21:26 Czechy to najbardziej ateistyczny kraj w Europie, nigdzie komuna nie zrobiła takich spustoszeń jak tam. Nawet w Rosji sytuacja wygląda lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikex6 Re: 16 października Dniem Papieża? IP: 82.177.10.* 01.07.05, 21:11 O co Ci chodzi? Przecież ta Rosjanka to podwładna Aleksieja albo Władimira. Oto jej prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 Mnie sie wydaje ze to ty nie masz swiadomosci ... IP: *.server.ntli.net 01.07.05, 21:22 ... rzeczywistosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yls Re: 16 października Dniem Papieża? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 15:12 Gość portalu: aaa napisał(a): > Znam 35 letnia Rosjanke po doktoracie, zyjaca od paru lat w USA, ktora nie mial > a zielonego pojecia, ze > papiez byl Polakiem i nie potrafila zrozumiec mojej glebokiej zaloby po Jego sm > ierci. To byl dla mnie > prawdziwy szok, bo myslalam ze Rosjanie maja jako taka swiadomosc rzeczywistosc > i.... boję się że to świadczy raczej o twoim braku związku z otaczającym cię światem, czemu ta Rosjanka miałaby wiedzieć kto akurat teraz jest papieżem rzymskim? zastanów sie czy w tym arcykatolickim kraju przeciętny arcykatolik wiedziałby jakiej narodowości jest papa gdyby nie fakt że akurat ten był Polakiem?? Nie sądze. Wiesz może jakiej narodowości był poprzednik Wojtyły na tym stołku?? A wiesz może kto jest aktualnym patriarchą Moskwy? (o narodowość nie pytam bo to proste) Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 WYZNAWCY VOODOO NIE UZNAJA PREZERWATYW 01.07.05, 20:25 Darmowo sa im rozdawane prezerwatywy ,a oni wode w tym nosza ! Afryka nie uzywa prezerwatyw do seksu ! Winienie Papieza za AIDS jest smieszne i nie odpowiada faktom ! Gwaltowny rozwoj epidemii AIDS w Rosji i na Ukrainie albo w Chinach, tez Janowi Pawlowi II przypiszecie samozwanczy sedziowie ludzkiej moralnosci ?! W tych zakatkach swiata Papieza nie sluchali ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upierdliwy Re: WYZNAWCY VOODOO NIE UZNAJA PREZERWATYW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 21:01 Toteż stary my nie rozmawiamy o wyznawcach voo doo, tylko o katolikach. Wyznawcy voo doo, któzy zapadli na Aids przez swoich kapłanów nich mają pretensje do swoich kapłanów. A za katolików, którzy przez durne tabu seksualne zapadli na Aids, będziemy winić papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Kpisz, czy o droge pytasz? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 01.07.05, 21:06 Gość portalu: upierdliwy napisał(a): > A za katolików, którzy przez durne tabu seksualne zapadli na > Aids, będziemy winić papieża. Moze mi wytlumaczysz przystepnie, jak to katolicy zapadaja na AIDS z winy Papieza? Za glupi jestem na to, zeby zrozumiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upierdliwy Re: Kpisz, czy o droge pytasz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 23:23 > Moze mi wytlumaczysz przystepnie, jak to katolicy zapadaja na AIDS z winy Papieza? Za glupi jestem na to, zeby zrozumiec< już wyjaśniam. Wielu katolików przyjmuje zakaz używania prezerwatyw, lecz nie repektuje przykazania "Nie cudzołóż". Tak więc podczas stosunku seksualnego z nosicielem HIV, może się zarazić. Myślałem, że to proste. Poza tym w wielu krajach wpływy Kościoła powodują, że ludność nie ma dostatecznych informacji o HIV i możliwości zmniejszenia ryzyka za pomocą prezerwatyw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Kpisz, czy o droge pytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 23:32 Chłopie ale pierdoły piszesz.Katolik który nieprzestrzega przykazania nie cudzołóż nagle dostanie wyrzutów sumienia i nie użyje prezerwatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upierdliwy Re: Kpisz, czy o droge pytasz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 09:17 Nie z powodu wyrzutów sumienia, tylko już ma tak zakodowane. Przejedź się zresztą na wiejską dyskotekę w Polsce to też to zobaczysz. Co chwila jakaś parka udaje się do samochodu albo w krzaki, ale prezerwatyw używa może co 10. Dlaczego? Bo tak już mają w katolickich łabkach zakodowane- kondonów się nie używa i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: WYZNAWCY VOODOO NIE UZNAJA PREZERWATYW IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 02.07.05, 05:31 > W tych zakatkach swiata Papieza nie sluchali ! Nie bluznij!!! Przeciez podobno "caly swiat pograzyl sie w zalobie". Wiec tam tez pajaca znali :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 Niecierpierpie kiedy ktos wyraza opinie... IP: *.server.ntli.net 01.07.05, 21:06 ... w imieniu wszystkich. Dla mnie JPII nie byl "autorytetem swiata", nie "siegal do zrodel chrzescijanstwa" i nie byl "najwiekszym czlowiekiem" XX w. Sorry, lecz w polsce wszyscy przywylki traktowac swiat z punktu patrzenia zascianku Kosciola Katolickiego, jakim polska jest. Dla mnie JPII byl liderem KK, do ktorego szeregow sie nie zaliczam, jakkolwiek jestem polakiem. Zatem wybaczcie, nie bede obchodzil tego dnia, mam nadzieje ze nie bedzie on dniem wolnym. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikex6 Re: Niecierpierpie kiedy ktos wyraza opinie... IP: 82.177.10.* 01.07.05, 21:14 Oczywiście. Pracuj dalej w każdy dzień tygodnia. Wtedy nie będziesz wynagrodzony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 Pracuje 5 dni w tygodniu, sobote czasem ... IP: *.server.ntli.net 01.07.05, 21:20 ... w niedziele ide do kosciola (nie katolickiego) i swietuje dzien swiety. Czy to OK? Co masz na mysli? mozesz z laski swojej nieco rozwinac temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan józeff Re: Pracuje 5 dni w tygodniu, sobote czasem ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 21:22 na kościół zawsze czas!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hah Re: Niecierpierpie kiedy ktos wyraza opinie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 21:23 ojciec święty jest święty podobnie jak innni ojcowie święci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 Bo ty tak mowisz? Uzasadnij ... IP: *.server.ntli.net 01.07.05, 21:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 Chodzi mi o to ze mianem ojca nazywac mozna... IP: *.server.ntli.net 01.07.05, 21:28 ... kogos, kto ma dzieci. Co do swietosci, proponuje spojzec do poczciwej Tysiaclatki, tam jak byk stoi napisane kto jest swiety. Cala ta heca z beatyfikacja czy wyswieceniem nie miesci sie w obrebie Pisma Swietego i jest sfabrykowana przez KK. Tyle ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upierdliwy Re: Chodzi mi o to ze mianem ojca nazywac mozna.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 23:27 Jan Kochanowski: "Świętym Cię zwać nie mogę; Ojcem się nie wstydzę, kiedy, wielki kapłanie syny Twoje widzę." Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 IDIOCI SLUCHAJACY ANTYPAPIESKIEJ PROPAGANDY 01.07.05, 21:26 Cala poludniowa Afryka gdzie najszybciej rozprzestrzenia sie AIDS jest anglikanska !Reszta to plemienne wierzenia ! Jak mozna byc tak bezczelnym i obrazac JP2 za seksualna rozwiazlosc tych ludzi ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 IDIOCI SLUCHAJACY katolackiej PROPAGANDY ! IP: *.comnet.krakow.pl 02.07.05, 07:39 chcecie dalej żyć w III swiecie ? przecież ci poganie ze swoją mitologią afroazjatycką cofają nasz kraj w średniowiecze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werter.6 Brak antykoncepcji której zakazal JP-2 IP: *.aster.pl 02.07.05, 09:44 jest przyczyną tragedii w Afryce!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belial13 16 października Dniem Papieża? IP: *.asko / 82.177.183.* 01.07.05, 21:43 Ot porąbany katoland.Każdy poniedzialek zrobić dniem papieskim oczywiście wolnym od pracy dla tych którzy ja mają.Jest to najlepszy dzien po niedzielnych balangach gdy męczy kac.Obowiazkowo zagnac do publicznych modłów całe to 96 procentowo katolickie porabane spoleczeństwo no i zbierac szmal na biedny kościółek.Co za poje.....ny kraj.Rzygać się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 Biedny ale katolicki, jak to ktos powiedzial... IP: *.server.ntli.net 01.07.05, 22:05 ... Nie tylko tobie chce sie rzygac, te pozostale 4 procenty chyba niedlugo beda musialy wyemigrowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x dokad? IP: *.crowley.pl 01.07.05, 22:09 dokad wyemigrowac: -w Rosji duchowienstwo zasiada w "parlamancie" de facto rzadzi razem z Putinem -w Anglii biskupi anglikanscy zasiadaja w Izbie Lordow -w USA byc niewierzacym nalezy do bardzo zlego tonu -w Holandii musisz przekonwertowac sie na islam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 Wybieram Anglie. Biskupi anglikanscy... IP: *.server.ntli.net 01.07.05, 22:25 ... to male piwo w porwnaniu na polskimi mocherami. Nie chodzi o to aby nie wierzyc, chodzi o to aby wiedziec w co/kogo sie wierzy. Nie powiedzialem ze jestem ateista - nie jestem katolikiem i ciezko zyc w tym katolandzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc Dlaczego ciezko? IP: *.crowley.pl 01.07.05, 22:30 Dlaczego ciezko? Podaj przyklady "przesladowania" ze wzgledu na religie w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belial13 Re: Dlaczego ciezko? IP: *.asko / 82.177.183.* 01.07.05, 22:38 Jesli ty nie widzisz co wyprawia Kościół katolicki w Polsce to chyba żyjesz na Księżycu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc Re: Dlaczego ciezko? IP: *.crowley.pl 01.07.05, 22:45 Co "wyprawia"? konkrety. Co robi innego niz kosciol w innych krajach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 Wiesza krzyze z przybitym wizerunkiem... IP: *.server.ntli.net 01.07.05, 22:56 ... Chrystusa w miejscach publicznych, gdzie przebywaja nie tylko katolicy. Dla manie, protestanta, jest to czyste balwochwalstwo. Ksiadz wprasza sie do domow aby zbierac kase. Przesladowania w pracy, poniewaz nie jestem katolikiem. Mam dalej wymieniac? Dzieci doznaly przykrosci poniewaz nie chodza na lekcje religii. Chcesz wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: Wiesza krzyze z przybitym wizerunkiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 22:59 Ciekawy z ciebie protestant skoro razi cię krzyż znak całego chrześcijaństwa który jest obecny w świątyniach protestanckich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 Razni mnie znak krzyza z przybitym ... IP: *.server.ntli.net 01.07.05, 23:02 ... wizerunkiem Chrystusa. My, Protestanci, uznajemy krzyz za znak zwyciestwa nad grzechem, poniewaz jest pusty, Chrytus zmartwycwstal. Tak, krzyz jest w "swiatyniach" protestanckich, lecz jest pusty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: Razni mnie znak krzyza z przybitym ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 23:05 Znów bzdury.Mam kilka zdjęz niemieckich kościołow protestanckich na których jest postać Chrystusa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 Widzę że jesteś zajadłym Katolikiem ... IP: *.server.ntli.net 02.07.05, 00:15 ... usiłującym wmówić mi że nie wiem na czym polegają moje własne przekonania. Mówię o kosciołąch typu Bapytuści, Zielonoświątkowcy oraz wiele innych wolnych kościołów. Ty przez protestantyzm rozumiesz wyłącznie kosciół Luterański? Nie nazywaj bzdurami wypowiedzi człowieka nawet jeśli jej nie rozumiesz. Radzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: Widzę że jesteś zajadłym Katolikiem ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 00:43 Jakiś czas temu napisałeś że twoje dzieci obrażono zpowodu niechodzenioa na religię natomiast ty nazywasz mnie zajdłym katolikiem co jak myślę raczej nie jest komplementem.Facet szanuję twoje przekonani.Możesz sobie byś babtystą,adwentystą jedyne co chciałem ci udowodnić to to że w sprawach KK jesteś ignorantem.Powiedz mi na czym się opierasz swoją wiedzę mówiąc o Kościele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: Widzę że jesteś zajadłym Katolikiem ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 00:45 I jeszcze jedno cały czas piszezsz na tym forum jak to jesteś uciskany przez Kościól.Ale w twoich wypowiedziach teżzupełnie brak szacunku wobec przekonań innych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Protestant FR Re: Widzę że jesteś zajadłym Katolikiem ... IP: 80.125.98.* 02.07.05, 01:52 "Baptysci, Zielonoswiatkowcy..." dorzuc jeszcze Swietych dnia ostatniego albo Kosciol Apostolski i znajdziesz sie w samym centrum sekt poprotestanckich - i na czym ty chcesz tu budowac twoja teorie : NA SEKTACH? to tak jakbys Katolikom kazal bazowac na teorii Swiadkow Jehowy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc w takim razie jestes nietolerancyjny IP: *.crowley.pl 01.07.05, 23:06 W ten sposob zdradzasz ogromna nietolerancje poniewaz drazni cie symbol religijny grupy z ktora sie nie identyfikujesz. No coz...mnie symbole religijne nie draznia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 Widze ze uzywasz slowa tolerancja... IP: *.server.ntli.net 01.07.05, 23:24 ... w dosc swobodny sposob. Ciekawe jak zareagowala by katolicka wiekszosc gdyby powiesic w szkolach gwiazde Dawida lub inne, mniej znane symbole. Powiedzmy, w klasie jest Zyd oraz Swiadek Jechowy. Czy nalezy powiesic gwiazde dawida obok krzyza oraz powiedzmy Straznicy? Czy katolicy, widzac Gwiazde Dawida czuli by sie dobrze? Znajac antysemicka postawe polakow i nienawisc do Swiadkow Jechowy mielibysmy niezla "kaszane" w takiej szkole. Co sadzisz o takiej nietolerancji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc a czy ty cos widzisz? IP: *.crowley.pl 01.07.05, 23:37 Osobisci mnie gwiazda by nie przeszkadala. Co do swiadkow Jehowy to chyba raczej sekta niz religia. Natomiast oczywistym jest ze gdybym byl w Izraelu i na scianie klasy w ktorej uczyloby sie moje (chrzescijanina-katolika) dziecko przyjabym to jako cos absolutnie oczywistego. Goscie jesli sa kulturalni powinni przestrzegac regul panujacym w domu do ktorego sa zapraszani. A co do rzekomego "antysemityzmu polskiego" nie nie chce mi sie juz pisac oczywistych faktow by i tak nie przyjmiesz takich jak np: -co dziesiaty Polak w Warszawie pomagal Zydom -tylko w Polsce za podanie Zydowi szklanki wody na smierc skazywana byla cala rodzina pomagajacego -rzad francuski (Vichy) sprawujacy wladze na 3/4 Francji wyslal bez "pomocy "Niemcow ponad 70tys Zydow na smierc (www.bbc.co.uk/history/war/genocide/jewish_deportation_01.shtml) ale czy ty to zrozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 Mister, ja nie jestem goscie w swoim kraju... IP: *.server.ntli.net 01.07.05, 23:43 ... jestem tak samo polakiem jak ty! O czym ty mowisz? A szmalcownicy, slyszales o niech? Co jezeli chodzi o kazania pewnych ksiezy, z Gdanska? Z Torunia? To wszysko to nic? Ale czy ty to zrozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc jestes mniejszaoscia IP: *.crowley.pl 01.07.05, 23:49 Kolego oczywiscie ze istnieli szmalcownicy podobnie jak istnieli Zydzi ktorzy po zajeciu Kresow przez bolszewikow denuncjowali ukrywajacych sie Polakow. Bydlo istnieje w kazdym narodzie. I w polskim i w zydowskim. Naczelny rabin Polski M Sudrich po uroczystosciach w Jedwabnem powiedzial: "...Zydzi tez musza kiedys przeprosic Polakow za zbrobnie komunistyczne..." ale tego tez pewnie nie slyszales Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 Ale jestem u siebie, nie jestem gosciem... IP: *.server.ntli.net 01.07.05, 23:54 ... co do "bydla" prawda, istnieje w kazdym narodzie. Czy ten wątek typu "pewnie nie zrozumiesz" "pewnie nie slyszales" jest wewnego rodzaju zakładanym przez ciebie niedowaładem umysłowym z mojej strony? Czy jak mam to rozumiec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc spokojnie... IP: *.crowley.pl 02.07.05, 00:00 Oczywiscie ze jestes u siebie!! Nie wiem czymu to zrozumiales inaczej... W kazdym razie nie bylo moja intencja cie obrazac, tylko podkreslic ze podobnie jak nalezy szanowac uczucia mniejszosci tak samo nalezy szanowac uczucia...wiekszosci . W tym przypadku religijne Co do tego "niedowladu" to przesadzasz. Po prostu tak twoich mysli wskazywal mi ze powtarzasz bezmyslnie w duzym stopniu falszywe opinie. Ciesze sie ze powiedziales ze jestes Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 Jestem Polakiem, NIE jestem Katolikiem... IP: *.server.ntli.net 02.07.05, 00:06 ... JESTEM u siebie, zatem nie wolno Polski nazywać katolicką ponieważ to wyklucza mnie z kręgu polaków. Można powiedzieć że Polska jest w większości katolicka, lecz wolałbym aby podkreślano raczej że jest to kraj o skomplikowanej, chrześcijańskiej przeszłości. Tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc zgadzam sie IP: *.crowley.pl 02.07.05, 00:12 Calkowicie sie z toba zgadzam. Tradycja do ktorej ja sie najchetniej odwoluje to tradycja Rzeczpospolitej Wielu Narodow o roznych wyznaniach. Zygmunt August ostatni Jagiellon powiedzial: "...nie chce byc krolem wszych sumien...",przeciez to w Warszawie w 1572 podpisano niezwykly na owe czasy dokument ktory zapewnial rowne prawa wszyskim wyznaniom i o tm trzeba przypominac swiatu! i... papiez to robil wiec chocby dlatego zasluguje na szacunek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 O tak, zatem szanujmy się ... IP: *.server.ntli.net 02.07.05, 00:19 ... uznajmy nasz kraj za ojczyznę nie tylko katolików lecz też ludzi o innych światopoglądach. Nie każ mi zatem obchodzić kolejnego katolickiego święta. Szanuj JP2, twoje prawo. Ja również mogę szanować go jako człowieka, lecz czy jest to powód aby tworzyc kolejne katolickie święto narodowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc Re: O tak, zatem szanujmy się ... IP: *.crowley.pl 02.07.05, 00:21 ...a gdzie masz napisanie ze bedzie to "katolickie i "narodowe" swieto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc Re: Zatem jakie? IP: *.crowley.pl 02.07.05, 00:28 ...jest to forma oddania szacunku czlowiekowi ktory bedac Polakiem i katolikiem nie byl do tych pojec zamkniety, lecz przede wszyskim wszedzie podkreslal godnosc KAZDEGO czlowieka. ...jest to forma oddania szacunku temu wielkiemu czlowiekowi przez narod z ktorego sie wywodzil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 OK. Lecz panujmy nad tym, nie wpadajmy w ... IP: *.server.ntli.net 02.07.05, 10:03 ... shizmę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Protestant FR Re: Razni mnie znak krzyza z przybitym ... IP: 80.125.98.* 02.07.05, 01:48 Nie mowiac juz o twojej tolerancji nie za bardzo chce mi sie wierzyc w twoja przynaleznosc do kosciola skoro "w twoim" na krzyzu nie ma miejsca dla Chrystusa, skoro tutaj we wszystkich naszych kosciolach mamy krzyze z pasja (Chrystus na krzyzu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 Tak, nie ma tam miejsca dla żywych! IP: *.server.ntli.net 02.07.05, 10:01 Chrystus zmartwychwstał i to właśnie jest sednem ewangelii. On żyje, siedzi w niebie po prawicy ojca. Stał się ofiarą która pokonała śmierć. Jeżeli zmartwychwstanie Chrystusa jest dla nas mniej istotne niż jego śmierć, czym jest nasze chrześcijaństwo zatem? Na Krzyżu można powiesić każdego. Tysiące ludzi podczas rzymskiej okupacji poniosło taką karę. Przywykliśmy mówić o ukrzyżowaniu jako o domenie Chrystusa, nie jest to jedak prawda. Tysiące ludzi poniosło taka karę. Lecz tylko jeden krzyż stał się szczególny - krzyż Chrystusa, dlatego że jest pusty. Ten, który został do niego przybity, nie jest już na nim ponieważ zmartwychwstał. Krzyż jest pusty i to właśnie jest sedno ewangelii. Jeżeli Jezus jest na krzyżu, wspominamy Jego śmierć, ofiarę, która dokonała się. Smutno jest nam że umarł, lecz na tym koniec. Cierpienie i to wszystko. Pogrzebane nadzieje. Kiedy patrzymy na pusty krzyż - radujemy się z tego właśnie powodu. Krzyż jest przejściem, bramą przez którą pierwszy przeszedł Chrystus, lecz istnieje druga strona krzyża, chwalebna, ta któa daje nam radość ze zmartwychwstania. Pusty krzyż jest dwojakim symbolem - śmierci i zmartwychwstania. Krzyż z przybitym wizerunkiem Chrystusa jest jedynie symbolem śmierci. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Protestant Francja Re: Wiesza krzyze z przybitym wizerunkiem... IP: 80.125.98.* 02.07.05, 01:42 Jakis niedouczony z ciebie protestant ze takie brednie opowiadasz i masz bardzo wielki problem z twoja wlasna tozsamoscia i to nie tylko religijna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 Łatwo przychodzą ci słowa takie jak - niedouczony. IP: *.server.ntli.net 02.07.05, 09:52 ... oraz brednie. Zaczynasz analizować człowieka co do jego tożsamości oraz wiary, jakbyś znał go latami. Czy anonomowość internetu upoważnia cię do wystawiania takich ocen? Ja piszę tylko o tym, co jest moją codzinnością. Ty nazywając sektami Baptystów, Zielonoświątkowców czy Adwentystów powinienieś najpierw zastanowić sie czy przypadkiem nie należysz do jednej z największych sekt na świecie? Jaka jest definicja sekty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: Wybieram Anglie. Biskupi anglikanscy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 22:55 Widzę bracie że marniutki masz poziom wiedzy na temat KK ikojażysz go tylko z tzw mocherowymi beretami.Może zamiast prezentować na forum swoje ignoranctwo jeżeli chodzi o religięwarto było by cośprzeczytać i to nietylko o KK ale o innych Kościołach Chrześcijańskich.W Prawosławiu również otacza się czcią świętych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 Zle trafiles, nie krytykuj czlowieka, jezeli nie.. IP: *.server.ntli.net 01.07.05, 22:59 znasz ani poziomu jego wiedzy, ani rozumienia. Nie mow o ignoranctwie, jezeli sam chrzescijanstwo nazywasz "religia". Tak, prawoslawie nie rozni sie wiele od KK pod tym wzgledem, dlatego nie wybieram Rosji jako kraju do ktorego chce wyemigowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: Zle trafiles, nie krytykuj czlowieka, jezeli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 23:01 Proponuję Kubę tam napewno w miejscu publicznym nie powieszą ci krzyża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 Ale tam je Fidel! Blagam, wymysl cos bardziej... IP: *.server.ntli.net 01.07.05, 23:25 ... dla ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś