staraaga 03.07.05, 01:23 A, mozeby tak swoja opinie wyrazac w jednym zdaniu.Bez cytowania przedmowcow. Krotko, zwiezle. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sluszna racja Re: mam pomysl IP: *.ias.bredband.telia.com 03.07.05, 01:53 Nie musi byc w jednym zdaniu, ale cytowanie przedmowcow jest w wielu wypadkach niepotrzebne i tylko zaciemnia obraz wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolinka Re: mam pomysl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 02:06 Dla mnie cytowanie przedmowców kojarzy się z bezmyślnością. Szczególnie razi mnie gdy cytowana jest prawie całą wypowiedź i swoją opinie wyraża się jednym słowem. Odpowiedz Link Zgłoś
a.g.r.e.s.t Re: mam pomysl 03.07.05, 14:20 Gość portalu: karolinka napisał(a): > Dla mnie cytowanie przedmowców kojarzy się z bezmyślnością. > Szczególnie razi mnie gdy cytowana jest prawie całą wypowiedź > i swoją opinie wyraża się jednym słowem. Popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
marecki997 Re: mam pomysl 03.07.05, 15:30 Po to się cytuje wypowiedź poprzednika, żeby wiadomo było do czyjej wypowiedzi i do którego zawartego w niej zdania się odnosimy. Denerwują mnie natomiast forumowicze, którzy po kolei cytują każde zdanie i do każdego dają odrębny komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.pedagogspoleczny Re: mam pomysl 05.07.05, 12:52 Zgadzam sie calkowicie (to bylo jedno zdanie;) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Nie takie to proste 03.07.05, 20:22 W długim, rozbudowanym wątku, w którym "drzewko" ma wiele "gałęzi", cytowanie nie tyle przedmówcy, co fragmentu wypowiedzi, do którego chcemy się odnieść, jest wręcz konieczne. Czasami tego cytatu nie ma i nijak nie można wywnioskować, na co własciwie dany dyskutnt odpowiada, a kiedy postów jest dużo, nawet przewijanie w tym celu do góry nie pomaga. Zgodzę się natomiast, że denerwuje jednozdaniowa odpowiedź pod całym, długim zacytowanym postem. A czasami jest jeszcze gorzej - cytuje się pół dyskusji, po to, żeby napisać pod tym "masz rację" :) Rozbijanie postu na części, aby odnieść się do jego poszczególnych fragmentów to dobra i przede wszystkim PRZEJRZYSTA metoda. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Nie takie to proste IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 11:51 To się nazywa ewulucja prosze państwa.Zawsze w kierunku ideału z meandrami nieprawidłowości-oczywiscie nie mam tu na mysli nieprawości tej forumowej ewolucji bo wydaje się być dobra. Odpowiedz Link Zgłoś