Dodaj do ulubionych

Żeby nie było, że ja w kółko o tzw. katolikach

17.08.05, 19:16
Nie lubię kierowców, którzy parkują swe samochody na trawnikach. Może jestem jakiś dziwny, ale uważam że w dużym mieście jakim jest Warszawa, trawniki nie są do jeżdżenia i parkowania. Wielu ludzi (przyjezdnych ze wsi?) zdaje się mieć zgoła przeciwne zdanie - jak tylko mogą to wjadą na trawnik.
Ostatnio na moim osiedlu poszerzono nieco alejki, tak aby samochody nie musiały jedną stroną wjeżdżać na trawnik. Co z tego, skoro wielu kierowców i tak musi zamienić trawnik w błotko...
Miało nie być o katolikach, ale na marginesie będzie...W rozjeżdżaniu trawników celują tzw. wierni, którzy muszą podjechać jak najbliżej kościoła, bo stanąć na parkingu 100m dalej to wstyd i hańba. Lepiej przy samej bramie, ale za to na trawie.

Czy ja jakiś dziwny jestem? Przy ewentualnym komentarzu proszę łaskawie podać czy ktoś pochodzi z miasta czy z miasteczka (gdzie trawy w bród).
Obserwuj wątek
    • Gość: sklepowa Zostan protestantem i problem sie zalatwi. IP: *.cybernet.ch 17.08.05, 20:08
      Przyznaje...rzymski-katolicyzm to histeryczna,
      jakas "nerwowa" i wrzaskliwa religia.

Zostan protestantem i problem sie zalatwi.

Protestanci zyja sami i daja zyc innym...

P. S.
      Nie jestem juz rzym-kat.

Krzyk i wrzask mnie osobiscie stresuje.

Ale, jak kto lubi...

• supaari a o kim? 17.08.05, 23:35
      0golone_jajka, przyznaj się...
      Podejrzewasz, że to katolicy parkują na trawnikach. Tylko nie chcesz wyjść na
      katolikofoba. Ale w tytule wpisu zamiast coś o kierowcach i trawnikach wpisac,
      to się zastrzegasz, że nie masz fobii.
    • Gość: mazuma Re: Żeby nie było, że ja w kółko o tzw. katolikac IP: *.toya.net.pl 17.08.05, 23:51
      a mnie śmieszy że ludzie mieszkający na wsi dojeżdżają na niedzielne nabożeństwa
      samochodami chociaż mieszkają parę metrów od kościoła (bo wioska malutka)
      • Gość: jaija Re: Żeby nie było, że ja w kółko o tzw. katolikac IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.08.05, 00:11
        Kierowcy rozwalający się na chodnikach też mnie wkurzają i kwalifikują się do
        tego, co zrobiła moja kumpela. Kiedy nie mogła przejechać z wózeczkiem, wróciła
        do domu po pampersa (ossranego), przykleiła dziadowi (babie?) na maskę (była
        zima, do rana przymarzł na bank) i zajechała kluczem po karoserii. Mam
        nadzieję, że parkujący dostał nauczkę, choć drastyczne to było, trza przyznać.
        • Gość: Kicha Re: Żeby nie było, że ja w kółko o tzw. katolikac IP: *.crowley.pl 18.08.05, 06:42
          Skandal!Dziwię, się, że po kodzie genetycznym policja nie ustaliła czyje to
          gó.. było!
        • 0golone_jajka Re: Żeby nie było, że ja w kółko o tzw. katolikac 18.08.05, 08:37
          Ja w takich wypadkach wzywam Straż Miejską. Mimo że mnie korci, by pojechać kluczem po masce, to jednaksię powstrzymuję.
    • Gość: Miastowy Re: Żeby nie było, że ja w kółko o tzw. katolikac IP: *.crowley.pl 18.08.05, 06:52
      Dzwiwisz się, że nie szanują trawy, a właściciele piesków to co robią? Polska to
      drugie Indie, zasrany kraj i to dosłownie! Nawet dzielny Prezydent Stolicy nie
      poradził sobie z tym problemem. Prawo jest, ale nikt go nie egzekwuje.
      Warszawiacy to miastowi dopiero w drugim pokoleniu, to wiocha, którą którą w
      kobiałce przywieźli do Stolicy. Mieszkali w lepiance, a sr.. chodzili za stodołę
      sąsiada, bo wychodka nie chciało się zbudować!
      • Gość: Echo Re: Żeby nie było, że ja w kółko o tzw. katolikac IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 18.08.05, 07:14
        > Dzwiwisz się, że nie szanują trawy, a właściciele piesków to co robią? Polska t
        > o
        > drugie Indie, zasrany kraj i to dosłownie!

Jak to mozliwe skoro w Indiach katolikow jak na lekarstwo?
        • 0golone_jajka wiara to kalectwo 18.08.05, 23:53
          Ale w Indiach są św. Krowy - to wymysł tamtejszych tzw. wierzących. Wiara to jednak kalectwo.
      • yoma Re: Żeby nie było, że ja w kółko o tzw. katolikac 18.08.05, 10:57
        Wiesz, ciężko psy namówić do sr... do wychodka...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka