gurak 25.08.05, 18:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania B Re: Benedykt XVI w Polsce w czerwcu 2006? IP: *.netland.gda.pl 25.08.05, 18:30 Cieszę się z wizyty Papierza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik [...] IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.08.05, 18:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Benedykt XVI w Polsce w czerwcu 2006? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 18:43 Oskarżasz tak, bo masz konkretne dowody, czy po prostu masz zły dzień? Sprzeciwiać się możesz, ale w równym stopniu zbuntować się powinieneś przeciwko wizycie każdej głowy państwa. Jeśli tak bardzo zależy Ci, rzecz jasna, na finansach Polski, a nie na zupełnie innych sprawach. Ja z miłą chęcią pójdę przywitać nowego papieża, tak jak witałam Jana Pawła II. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijek Re: Benedykt XVI w Polsce w czerwcu 2006? IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 25.08.05, 19:25 a witaj sobie, nikt ci nie broni...tylko pamiętaj, że Benedykt XVI, a wczesniej "autorytet wszytkich Polaków" stoi na czele organizacji, która jest odpowiedzialna za śmierć wielu milionów ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wirus20 Re: Benedykt XVI w Polsce w czerwcu 2006? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 19:35 Al kaidy?? bo przyznam nie czaję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romgio Mialem nadzieje, ze po smierci Karola Wojtyly .. IP: *.dsl.primus.ca 25.08.05, 20:45 Mialem nadzieje, ze po smierci Karola Wojtyly skonczy sie oglupianie narodu polskiego kolejnymi wizytami szefa Watykanu. Niestety taki to juz los Polski. Ma byc przedmurzem i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leXXX Re: Mialem nadzieje, ze po smierci Karola Wojtyly IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 25.08.05, 23:36 A co moze tesknisz za wizytami Brezniewa?Tak mi cos na szmaciaka lecisz. Odpowiedz Link Zgłoś
cham_i_prostak Re: Mialem nadzieje, ze po smierci Karola Wojtyly 25.08.05, 23:48 typowy katolicki tekst Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Mialem nadzieje, ze po smierci Karola Wojtyly IP: *.chello.pl 26.08.05, 00:50 hurrraa! nie jestem sam! Ciekawe kiedy TV, gazeta, onet i inne media przestana na sile wciskac nam informacje o papiezu czy innych 'autorytetach'. Miejmy nadzieje ze ludzie po prostu poczuja przesyt i powoli newsy stana sie bardziej swiatowe a nie zaściankowe jak teraz... Rozbrajają mnie nagłówki w stylu "Cały świat patrzy jak papież cośtam..." Jakoś np. na bbc.co.uk takich wieści nie widać, no może gdzieś małym druczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozi Re: Mialem nadzieje, ze po smierci Karola Wojtyly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 02:55 Właśnie na bbc słychać jak terroryści zabijają kolejnych niewinnych ludzi, a w cnn jak kolejny małolat morduje kolegów z podstawówki... . Ja wole słuchać Ojca Świetego!!! Przynjmniej wiem że z jego ust popłyną słowa , ktore bedą mogły słuchać moje dzieci i od tego nie poje... się Im w głowach!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edi Re: Mialem nadzieje, ze po smierci Karola Wojtyly IP: *.ny325.east.verizon.net 26.08.05, 04:37 nikt ci nie zabrania go sluchac/inna sprawa co z tego rozumiesz i stosujesz/ ale dobrzeby bylo ,zebys pojechat do Rzymu i sluchala za swoje prywatne pieniadze .Tak trzymaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EVE Re: Mialem nadzieje, ze po smierci Karola Wojtyly IP: *.ny325.east.verizon.net 26.08.05, 04:34 nie ty jeden tak myslales ale prawie nic sie nie zmienia.Nadal trwa opera.Pieniedzy brak dla najubozszych ale na ochrony i inne duperele beda.Szkoda slow .Scizna.Beton. Odpowiedz Link Zgłoś
campbell Re: Mialem nadzieje, ze po smierci Karola Wojtyly 26.08.05, 19:04 Jesli wogole przyjedzie, to uznajmy, że nie do ciebie, a do mnie. Uznaj też, że to moje podatki na to pójdą, a nie twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozi Re: Benedykt XVI w Polsce w czerwcu 2006? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 02:50 Jesteś takim idiotą , że aż trudno z Tobą polemizować!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzyk Re: Benedykt XVI w Polsce w czerwcu 2006? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 20:12 Dziewczyno, po co on ma tu przyjeżdżać? Żeby go obrażali, wygwizdali? Poczytaj sobie wypowiedzi na forach różnych portali. Przecież to buractwo! Kto chce, niech sam jedzie do Rzymu zamiast na Costa Brava, czy w inne równie atrakcyjne miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
mefiu19 Re: Benedykt XVI w Polsce w czerwcu 2006? 25.08.05, 22:58 200% poparcia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.k./ [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 00:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cham_i_prostak Benedykt XVI w Polsce w czerwcu 2006? 25.08.05, 19:46 Bardzo się ciesze, że zaproszenie wysłał Episkopat i to on zapłaci za wizyte. Powiedzmy sobie szczerze gdybysmy to my placili za przyjazd pana Ratzingera, byloby to zwykłym zjodziejstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Re: Benedykt XVI w Polsce w czerwcu 2006? 25.08.05, 19:52 cham_i_prostak - nie, ale naiwny to tak. Episkopat zapłaci, cha, cha, cha. cham_i_prostak napisał: > Bardzo się ciesze, że zaproszenie wysłał Episkopat i to on zapłaci za wizyte. > Powiedzmy sobie szczerze gdybysmy to my placili za przyjazd pana Ratzingera, > byloby to zwykłym zjodziejstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
citizenl Re: Benedykt XVI w Polsce w czerwcu 2006? 25.08.05, 20:11 Mhm, episkopat zaplaci, na pewno :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finwal Ja mogę sie dołożyć IP: *.net.autocom.pl 25.08.05, 21:11 i wcale nie będę stękał z tego powodu. Przeciez nikt cię nie zmusi do ponoszenia kosztów. Napiszesz pewnie, że nie chcesz by policja (utrzymywana z podatków) ochraniała imprezę. Weź pod uwagę, że w Polsce większość płacących podatki (wg niedawnych badań 60%) to wierzący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Ja mogę sie dołożyć IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 25.08.05, 21:13 to niech te 60% płaci za przyjazdy swoich przywódców religijnych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finwal Re: Ja mogę sie dołożyć IP: *.net.autocom.pl 25.08.05, 21:34 I tak się dzieje. Czy był wprowadzony jakis dodatkowy podatek na sfinansowanie pielgrzymek ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szary czlowiek Re: Ja mogę sie dołożyć IP: *.ny325.east.verizon.net 26.08.05, 04:40 Bo ja nie man zamiaru placic ,nikogo nie zapraszalem.Zlodziei KK mamy w kraju pod dostatkiem Odpowiedz Link Zgłoś
anty-bezmozg Re: Ja mogę sie dołożyć 26.08.05, 11:15 Ktoś tam wyżej napisał, że 60% podatników to wierzący (dla których papież jest głową kościoła). Przyjmując te dane za fakt (bo nie znam akurat innych) widzimy jasno, że panowie policjanci pilnujący pożądku będą pracować za pioniądze tych 60%, a reszta czyli 40% płacić będzie za pęsje tych to szlajają się po osiedlach i spisują młodzież :) Ale by tego było mało. Jak już nawet przyjechał by papież (czy ktokolwiek inny), a policji by tam nie było (bo Ty tak chcesz), a doszłoby do jakiejść demonstracji ANTY i w rozrubie zbili by np. szybe Twojego okna, albo rozwalili Ci samochód - to podejżewam, że pierwszą osobą, która by sie żucała z hasłami "GDZIE BYŁA POLICJA ZA KTÓRA TYLE PŁACIMY" byłbyś Ty. Jak ja zaprosze rodzine z Krakowa na impreze, którą robie za własne pieniądze, to i tak Policja (m.in. za twoje pieniądze) pilnuje, żeby nie narobili gnoju po pijaku :) Odpowiedz Link Zgłoś
citizenl Re: Ja mogę sie dołożyć 25.08.05, 22:25 Nie ma absolutnie zadnego znaczenie kto w tym kraju jest wierzacy i w co akurat wierzy. Zasada jest taka, ze panstwo ma byc neutralne wobec religii i kosciolow. A obecnie jest tak, ze episkopat sobie zaprasza papieza, polskie panstwo placi, polska publiczna telewizja transmituje. I nie chodzi tutaj o 'wizyte glowy panstwa', tylko o tzw pielgrzymke czyli tournee po kraju sponsorowana przez podatnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
kurciusrobert Re: Ja mogę sie dołożyć 26.08.05, 03:06 A ja nie chcaiłem Buscha w polsce a jakos nikt mnie nie posłuchał. Barany z was są i tyle!!!! lepiej Ben Ladena zaprosic to człowiek który cos osiągnął no nie?? A papież bzdury plecie?? no jasne miłośc do bliżniego... a co to? Ciekawe co z Twoich dzieci wyrośnie!!!!!! Power Rangers pewnie. Odpowiedz Link Zgłoś
citizenl Re: Ja mogę sie dołożyć 26.08.05, 03:27 Bush przyjezdza tutaj jako glowa panstwa i podczas jego wizyty omawiane sa kwestie polityki miedzynarodowej. Papiez przyjezdza tutaj jako przywodca religijny i podczas jego wizyty nic nie jest omawiane, odbywa sie tylko objazd najwiekszych miast, przemowienia i msze. Jesli nie widzisz roznicy, to nie mamy o czym dyskutowac. Co do tego co papiez mowi, to jest to zawsze to samo, oklepane slogany. Nic z nich nie wynika, tym bardziej ze prawie nikt go nie slucha. Katolickie paplanie ladnie brzmi, ale nic dobrego z niego nie wynika, co pokazuje praktyka. Nie wiem co wyrosnie z moich dzieci, ale bede sie staral zeby nie zostaly katolickimi robotami, ktore zamiast samodzielnie myslec wrzeszcza "Niech zyje papiez. Niech zyje papiez". Zdaje sie ze dla ciebie kazdy kto nie jest katolikiem, albo co gorsza dla kogo papiez nie jest autorytetem, to zaraz musi byc pomyleniec, seryjny morderca albo faszysta. Interesujacy poglad. Odpowiedz Link Zgłoś
anty-bezmozg Re: Ja mogę sie dołożyć 26.08.05, 11:22 No tutaj z tymi faszystami to chyba jakaś nadinterpretacja jest :) Ja mikomu nie bronie poglądów - nie twierdze też, że bezmyślne słuchanie sloganów jest dobre. Ale chciałbym zaznaczyć, że Jan Paweł II - czyli papież -jak to mówicie przywódca religijny - wizytował w naszym kraju nie raz i debatował jużnie raz w sprawach politycznych - co nalezy też podkreślić bo wyszły z tego nawet dobre rzeczy. Więc nie moge się zgodzić, że jak papież przyjeżdza to robi turne i niest głową państwa. No w prawdzie trudno mi porównać Benedykta do JP2 ale jeżeli nowy papież również będzie sięudzielał politycznie- to jest to jak najbardziej wizyta głowy państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
citizenl Re: Ja mogę sie dołożyć 26.08.05, 16:47 To ciekawe, bo kosciol kiedy tylko ma okazje mowi ze nie miesza sie do polityki. A co papiez omawia jak tutaj przyjedzie? Stosunki Polska-Watykan? Dawno ustalone zenujacym konkordatem. Stosunki Polska-ResztaSwiata? Nie jego sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finwal Kolejny "dobrze poinformowany" IP: *.chello.pl 26.08.05, 07:05 Skąd wy ludzie macie takie informacje? Że organizacja pielgrzymek finansowana jest z podatkow? Finansowana jest ze skladek (oczywiście opodatkowanych) wiernych. Tylko policja, ktora zabezpiecza imprezę jest finansowana z podatków. Z podatków płaconych głównie przez wiernych (wg ostatnich badań do praktykowania wiary przyznaje się 60% ludzi w Polsce). Żal d...ę ściska kiedy się czyta te wszystkie wysane z palca "zatroskane" głosy. Jak sie jeden z drugiom troszczysz o stan finansów to w najbliższych wyborach głosuj na tych, którzy traktują państwo nie jak własny folwark. Odpowiedz Link Zgłoś
citizenl Re: Kolejny "dobrze poinformowany" 26.08.05, 08:59 Skladek? Chetnie sie dowiem gdzie i kiedy sa te skladki zbierane. Chetnie tez zobacze jakies wyliczenie dowodzace ze koszty ochrony, utrudnien w transporcie i transmisji telewizyjnych sa znikome. Czekam z niecierpliwoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finwal Re: Kolejny "dobrze poinformowany" IP: *.net.autocom.pl 26.08.05, 11:42 W każdą niedzielę i święto na tacę. Przyjdź do kościoła to zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
citizenl Re: Kolejny "dobrze poinformowany" 26.08.05, 16:08 Bardzo wyczerpujaca i trafna odpowiedz. Spodziewalem sie takiej. Jakim podatkiem jest oblozona taca jesli mozna wiedziec? I co konkretnie jest z niej finansowane podczas pielgrzymki? Wiem ze sensownie nie odpowiesz, ale brnijmy w tym dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.k. Re: Ja mogę sie dołożyć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 00:22 o co wam chodzi? Przecież w naszym kraju wszystko wygląda nie gorzej niż w niemczech. Pociągi - nowoczesne i szybkie. autostrady - czteropasmowe. standard życia - nie gorsdzy niż w innych państwach. bezrobocie - znikome, jak w Czechach. zarobki - jak w Londynie. Więc o co wam chodzi, jest super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody junak Re: Ja mogę sie dołożyć IP: *.crowley.pl 26.08.05, 10:27 a ja nie chce zeby policja ochraniala lusych debili na stadionach zeby sie wzajemnie nie pomordowali. i co z tego? niewykonalne. a tez pracuje za moje podatki. wiec bez sensu sa argumenty za za wasze podatki policja ma nie ochraniac wizyty Papieza. nigdy wszyscy nie beda usatysfakcjonowani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yls Re: Ja mogę sie dołożyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 19:36 Gość portalu: Finwal napisał(a): > i wcale nie będę stękał z tego powodu. Przeciez nikt cię nie zmusi do ponoszeni > a > kosztów. Napiszesz pewnie, że nie chcesz by policja (utrzymywana z podatków) > ochraniała imprezę. Weź pod uwagę, że w Polsce większość płacących podatki (wg > niedawnych badań 60%) to wierzący. no własnie o to chodzi że pójdą na to moje podatki, czyli jednak zostane zmuszony do ponoszenia kosztów wizyty szefa tej zbrodniczej organizacji. A co do tego że w Polsce 60% ludzi to wierzący - pytanie tylko w co?? Dlaczego wy rozróżniacie tylko wierzący - komunista?? Ja rozumiem że lata indoktrynacji katolickiej oduczyły was myślenia ale chyba nie aż do tego stopnia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytanie Re: Benedykt XVI w Polsce w czerwcu 2006? IP: *.ny325.east.verizon.net 26.08.05, 05:08 Wisziales kleche placacego?Bo ja widzialam tylko bioracego kase i to bez skrupulow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chory kraj Re: Super! Doskonale, że przyjeżdża! IP: *.ny325.east.verizon.net 26.08.05, 04:45 Droga wolna ,jedz do niego.Nikt ci nie zabrania . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia [...] IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 25.08.05, 20:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: Nie podawaj po italiansku IP: *.columbuslibrary.org 25.08.05, 20:27 jezeli jestes Polakiem. A skruty dobre sa przy podawaniu martwych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewierzaca Re: Witamy B16 IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 20:32 Witamy serdecznie.Przeciez wiesz, jak bardzo na Ciebie czekamy i marzymy, zebys nam zastapil JP II.Jestesmy z Toba, kochaj nas, to i my bedziemy kochac Ciebie. Pustka po Janie Pawle II jest wielka . Pomoz nam ja wypelnic - wierzacym i niewierzacym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real [...] IP: *.columbuslibrary.org 25.08.05, 20:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmato Re: Witamy B16 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 02:18 zróbmy mu 100 pomników!!!! Jak tej ..... było, a suchocka, ....., buduj pomniki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cesspit Czarno to widzę... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.08.05, 20:36 Kolejna kampania marketingowa watykanu na koszt polskich podatników... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finwal Re: Czarno to widzę... IP: *.net.autocom.pl 25.08.05, 20:58 Żal mi ciebie, jeżeli tylko tyle widzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Czarno to widzę... IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 25.08.05, 21:12 Finwal, w takim razie powiedz co ty w tym widzisz. Bo ja nic tylko dalsze ogłupianie i okradanie ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finwal Re: Czarno to widzę... IP: *.net.autocom.pl 25.08.05, 21:15 Co widzę w Bogu ? Czy w pielgrzymkach papieża ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Czarno to widzę... IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 25.08.05, 21:19 w pielgrzymkach...choć i tak domyslam się tego co napiszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finwal Re: Czarno to widzę... IP: *.net.autocom.pl 25.08.05, 21:26 Więc nie piszę :) Może jedno zdanie. W 1979 ludzie zobaczyli że mogą się zebrać i jest ich dużo. To pozwoliło by powstała Solidarność a w konsekwencji wolny kraj. Czy to mało ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tempus Re: Czarno to widzę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 23:12 Gość portalu: Finwal napisał(a): > Więc nie piszę :) Może jedno zdanie. W 1979 ludzie zobaczyli że mogą się zebrać > i jest ich dużo. To pozwoliło by powstała Solidarność a w konsekwencji wolny > kraj. Czy to mało ? A jaki to ma związek z Papieżami nawiedzającymi biedną Polskę na koszt biednych polskich podatników??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plakac sie chce Re: Czarno to widzę... IP: *.ny325.east.verizon.net 26.08.05, 04:49 Porabalo ci czy co co ma ilosc do jakosci.Bedzie czarno i bogato chociaz kraj bidny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finwal Co ma ilość do jakości ? IP: *.chello.pl 26.08.05, 06:56 Dlaczego zakładasz, że gdy jest ilość to nie ma jakości ? Z samego rachunku prawdopodobieństwa wynika ze w dużej grupie jest proporcjonalnie więcej jakości niż w małej (zakładając ten sam procentowy udział). Do tego dochodzi jeszcze efekt synergii. Czasami potrzebna jest również ilość. Choćby po to by zostać zauważonym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Czarno to widzę... IP: *.chello.pl 25.08.05, 21:20 Boga raczej do tej szopki nie mieszaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finwal Re: Czarno to widzę... IP: *.net.autocom.pl 25.08.05, 21:26 A dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijek Re: Czarno to widzę... IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 26.08.05, 08:54 bo rownie dobrze mógłbys wmieszać UFo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finwal Re: Czarno to widzę... IP: *.net.autocom.pl 26.08.05, 15:24 Widzę, że nie wiesz o czym mówimy. Jeżeli nie należy łączyć Boga z kościołem założonym przez Boga (Chrystusa) to z kim należy go łączyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sołtys A kto pokryje koszty ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 15:38 A ja się pytam ile nas to będzie kosztowało i kto za to zapłaci ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: A widziales bazylike w Licheniu? IP: *.columbuslibrary.org 25.08.05, 21:01 Otworzysz szeroko oczy gdy bazylike zobaczysz i przestaniesz byc czarnowidzem. Jedz do Lichenia To zobaczysz te cudo swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: A widziales bazylike w Licheniu? 25.08.05, 22:40 Gość portalu: real napisał(a): > Otworzysz szeroko oczy gdy bazylike zobaczysz i przestaniesz byc czarnowidzem. > Jedz do Lichenia To zobaczysz te cudo swiata. Bofff!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 02:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pinia1a Re: A widziales bazylike w Licheniu? 26.08.05, 10:09 Owszem ładna, ale przeładowana mieszanką stylów - bez stylu. Mamy kolejną Bazylikę, ale ja wolę Wambierzyce. Trzeba ją ratować, bo pękają jej mury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: Czarno to widzę... IP: *.oslink.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 21:04 ech, kombinujecie na wszystkie sposoby, swiat ma nowego papieza, ci ktorzy nie wierza w Boga niech sobie przechodza obok tego wydarzenia jak chca, inni moga sie podniecac przeciez. lubilam naszego karolka, bo byl dobrym czlowiekiem pewnie i ten nowy papiez jest dobry, niech sobie pzryjedzie do Polski, niech go lud przywita jak nalezy. szanuje go jako czlowieka a nie za to jaka pelni funkcje, wybrali go i uwazam ze nalezy mu sie szacunek i godne przyjecie. jestem wierzaca, w Boga... on tez wierzy, pewnie szczerzej ode mnie... i chcialabym, choc przez chwile, wierzyc tak mocno jak On. a jesli chodzi o kase wydana na to wydarzenie, to nie odczuje braku w swoim portfelu napewno, choc nie zarabiam kokosow... szczuple 620zl, to co zabieraja z wyplaty i tak zabierac beda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Czarno to widzę... IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 25.08.05, 21:15 a nie wolałabyś, żeby te pienidze wydano na słuzbe zdrowia, na szkolnictwo, czy nawet na budowe autostrady? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finwal Re: Czarno to widzę... IP: *.net.autocom.pl 25.08.05, 21:24 Rozbroiłaś mnie. Co ma piernik do wiatraka. Przecież pielgrzymki papieża były płacone z pieniędzy wiernych. Jedynie policja czy inne służby płacone są z podatków. Ale oni i tak byliby opłacani w tym czasie. Nie dostają dodatkowych pieniędzy tyle, że przez kilka dni robią coś innego niz zwykle. Czy ochrona np.meczów czy innych przystanków Woodstock też ci przeszkadza. Przecież te służby powołane zostały w tym celu. Pamiętaj ze większość płacących podatki to ludzie wierzący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie-pytanie Re: Czarno to widzę... IP: *.crowley.pl 26.08.05, 08:44 Asiu! Wydaje mi się, że akurat budżet Państwa nie jest robiony na zasadzie: wydać cokolwiek na cokolwiek. Otóż - podobnie chyba jak w samorządzie - budżet jest rozdielany na poszczególne zadania. Z pieniędzy na autostrady nie sfinansujesz służby zdrowia, chyba że w razie wyraźnej potrzeby zrobisz w nim przeniesienia. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kisses Kolejna sraczka narodowa? IP: 195.205.26.* 25.08.05, 21:14 Miejmy nadzieję, że nie.. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Chyba, ze wczesniej pojdzie do Pana jak poprzednik 25.08.05, 21:25 ....Wroclaw na przyjecie nastepnego papieza nie jest jeszcze gotowy.... Miesiac po wizycie JPII Wroclaw nawiedzila Powodz Tysiaclecia..... Waly sa wciaz nie naprawione, a pieniadze przepite... Wroclaw nie stac na nowa powodz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miiiiiiii Re: Chyba, ze wczesniej pojdzie do Pana jak poprz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 21:42 nie mieszaj tego papież nie ściągnął powodzi Odpowiedz Link Zgłoś
ulanbator Czyli biała plaga nawiedzi Polske 25.08.05, 21:49 Pamiętamy wszyscy wizyty "naszego" Papy, w jednym miejscu 5000 tys policjantów pościąganych ze wszystkich okolicznych miast, snajperzy na dachach budynków, brygady antyterrorystyczne w gotowości, niebo patrolowane przez helikoptery, pozamykane ulice, zakaz noszenia parasoli, pudełek, toreb itp. Witany przez orkiestre wojskową, czerwone dywany, czarne limuzyny i premier na kolanach - koszt całego przedsięwzięcia? Pare milionów złotych. Teraz niestety czeka nas to samo, ale co to pare dużych baniek dla tak bogatego narodu jak nasz! Blisko nam do 40 mln obywateli, jak sie zrzucimy po złotówce, to jeszcze niezły grosz zostanie Benekowi i zawiezie do Watykanu. Zastanawia mnie tylko jedno. Kiedyś do Polski przyjechałe Dalajlama - Przywitało go pare osób, wsiadł w samochód i pojechał. Bez pompy, bez zamykania ulic, huku, szumu, sadzenia drzew i malowania trawników na trasie przejazdu. Niestety, teraz nie powtórzy sie skromne przyjęcie jak z Dalajlamą, trzba będzie z pompą! Zastaw sie a postaw sie, stara, dobra, polska tradycja. Ehh... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutne Re: Czyli biała plaga nawiedzi Polske IP: *.ny325.east.verizon.net 26.08.05, 04:56 Dla mnie to smieszne ale KK bez brichtu nie umie czcic Boga.Musi byc pompa a Jezu byl taki skromny.Bog ma byc w sercu a nie na jezyku i w telewizji.Wsztstko na pokaz.Zenada Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek :)))) 25.08.05, 22:03 Ech, zawsze te same argumenty... Już wymyślilibyście coś nowego, naprawdę... 1. "Tyle pieniędzy, lepiej by to wydać na pomoc biednym". Jasssne. Autorzy takich postów jak wiadomo najwięcej na biednych przeznaczają ;) A może spójrzcie, że po każdej takiej wizycie powstaje ileś tam nowych inicjatyw charytatywnych? Że iluś tam ludzi zaczyna właśnie tym biednym pomagać? Ale co tam fakty, ważne, żeby sobie ponarzekać ;) 2. "Bo jak Dalajlama był w POlsce, to nie trzeba było ochrony, policji, snajperów...". Z całym moim (ogromnym, naprawdę!) szacunkiem dla Dalajlamy - ilu w POlsce jest buddystów? Bo katolików - jakby nie liczyć - co najmniej 15 milionów. I nigdy na spotkaniach z Dalajlamą nie będzie tylu ludzi, co na spotkaniu z papieżem. 3. "Szopka, teatr, politycy, wielkie słow - i po co to wszystko...". Ano - może niektórym potrzebne? Co, że Tobie niepotrzebne, to już nikomu? Gratuluję obiektywizmu :) A przecież to takie proste: można nie oglądać, nie słuchać, nie uczestniczyć. O ile pamiętam - nikt nikogo nie zmusza :) Ludzie, jacy wy jesteście nudni z tym narzekactwem i marudzeniem :) Uśmiechnijecie się trochę. A choćby do lustra, jak nie macie do kogo. Świat jest piękny. Złość piekności szkodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: :)))) 25.08.05, 22:29 puuchatek napisał: > Ech, zawsze te same argumenty... Już wymyślilibyście coś nowego, naprawdę... > > 1. "Tyle pieniędzy, lepiej by to wydać na pomoc biednym". Jasssne. Autorzy > takich postów jak wiadomo najwięcej na biednych przeznaczają ;) > A może spójrzcie, że po każdej takiej wizycie powstaje ileś tam nowych inicjaty > w > charytatywnych? KOŚCIOŁÓW!!! Że iluś tam ludzi zaczyna właśnie tym biednym pomagać? Ale co > tam fakty, ważne, żeby sobie ponarzekać ;) > > 2. "Bo jak Dalajlama był w POlsce, to nie trzeba było ochrony, policji, > snajperów...". Z całym moim (ogromnym, naprawdę!) szacunkiem dla Dalajlamy - il > u > w POlsce jest buddystów? Bo katolików - jakby nie liczyć - co najmniej 15 > milionów. I nigdy na spotkaniach z Dalajlamą nie będzie tylu ludzi, co na > spotkaniu z papieżem. ARGUMENT NIE DO ZBICIA!!! > 3. "Szopka, teatr, politycy, wielkie słow - i po co to wszystko...". Ano - może > niektórym potrzebne? Co, że Tobie niepotrzebne, to już nikomu? Gratuluję > obiektywizmu :) A przecież to takie proste: można nie oglądać, nie słuchać, nie > uczestniczyć. O ile pamiętam - nikt nikogo nie zmusza :) GDYBYŚCIE JESZCZE SAMI,Z WŁASNYCH KIESZENI FUNDOWALI SOBIE TEN "ONE MAN SHOW" > > Ludzie, jacy wy jesteście nudni z tym narzekactwem i marudzeniem :) > Uśmiechnijecie się trochę. A choćby do lustra, jak nie macie do kogo. Świat jes > t > piękny. Złość piekności szkodzi ;) GDYBY TYLKO JESZCZE DO TEGO UŚMIECHU DOŁĄCZYĆ TOLERANCJĘ Tylko czy katolików kiedykolwiek będzie stać na tolerancję??? Odpowiedz Link Zgłoś
citizenl Re: :)))) 25.08.05, 22:39 > 1. "Tyle pieniędzy, lepiej by to wydać na pomoc biednym". Jasssne. Autorzy > takich postów jak wiadomo najwięcej na biednych przeznaczają ;) > A może spójrzcie, że po każdej takiej wizycie powstaje ileś tam nowych inicjaty > w > charytatywnych? Że iluś tam ludzi zaczyna właśnie tym biednym pomagać? Ale co > tam fakty, ważne, żeby sobie ponarzekać ;) Wybacz, ale to moja sprawa na co wydaje swoje pieniadze i kosciolowi od nich wara. Tak samo wara kosciolowi (kosciolom) od publicznych pieniedzy. Jak ktos chce to moze swoje pieniadze dawac na tace i z tego kosciol powinine sobie finansowac imprezy dowolnej wielkosci. Nie slyszalem zeby pielgrzymki papieza byly powodem powstania inicjatyw charytatywnych, to raczej piekne klamstwa niz fakty. > ilu > w POlsce jest buddystów? Bo katolików - jakby nie liczyć - co najmniej 15 > milionów. I nigdy na spotkaniach z Dalajlamą nie będzie tylu ludzi, co na > spotkaniu z papieżem. To nie ma zadnego znaczenia. Panstwo nie jest od tego zeby wydawac pieniadze na imprezy religijne, ani chrzescijanskie ani buddyjskie ani zadne. Jak katolikow jest tak duzo to nie beda mieli problemu z uzbieraniem pielgrzymke i wykupieniem czasu antenowego na transmisje. > Ano - może > niektórym potrzebne? Co, że Tobie niepotrzebne, to już nikomu? Gratuluję > obiektywizmu :) A przecież to takie proste: można nie oglądać, nie słuchać, nie > uczestniczyć. O ile pamiętam - nikt nikogo nie zmusza :) Jak komus potrzebne to niech za to placi, a nie zabiera moje pieniadze. "mozna nie ogladac, nie sluchac..." pewnie tak jak mozna bylo nie ogladac i nie sluchac nadawanych 24h na dobe przez ponad tydzien czolobitne programy o JP2. > Uśmiechnijecie się trochę. A choćby do lustra, jak nie macie do kogo. Świat > jest piękny. Nie widze nic pieknego w oglupianiu ludzi i wyciaganiu od nich pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S.K. Re: :)))) IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.08.05, 15:39 >> w POlsce jest buddystów? Bo katolików - jakby nie liczyć - co najmniej 15 >> milionów. I nigdy na spotkaniach z Dalajlamą nie będzie tylu ludzi, co na >> spotkaniu z papieżem. > To nie ma zadnego znaczenia. Panstwo nie jest od tego zeby wydawac pieniadze > na imprezy religijne, ani chrzescijanskie ani buddyjskie ani zadne. > Jak katolikow jest tak duzo to nie beda mieli problemu z uzbieraniem > pielgrzymke i wykupieniem czasu antenowego na transmisje. Dokładnie, Polska _nie jest_ krajem wyznaniowym i teksty o procentach nie mają żadnego znaczenia. PS. Od razu odpowiedź do innego komentarza - Ojciec Święty jest w niebie, a na ziemi to jest przywódca wspólnoty religijnej. Papieża _wymyślili_ sobie katolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulanbator Re: :)))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 10:40 Może i racja, że powstają akcje charytatywne, że buddystów jest 10 tys a nie 15 mln, ale tu chodzi o pompe i całą otoczke wokół tego co sie dzieje. Chodzi o wydawanie pieniędzy. Czy nie rozumiesz, że taki przyjazd niczego nie daje, oprócz parodniowego szumu w mediach? Twierdzenie, że za wizytę płaci Kościół jest bezsensowne. Kościół zaprasza Papeża, ale za ochrone i organizacje płacą wszyscy - katolicy i nie katolicy. Wiem, jak prezydent innego państwa przyjeżdza to też wszyscy płacą, ale jest jedna rzecz, która różni te dwie osoby - wizyta papieża nie przynosi nic, natomiast wizyta innego przywódcy państwowego wiąże sie z reguły z zacieśnieniem stosunków gospodarczych, podpisaniem umów biznesowych, powstaniu projektów itp, itd. Zdaje sobie sprawe, że dla niektórych nie tylko dobra materialne się liczą, ale czy dobra duchowe muszą kosztować tak wiele całe społeczeństwo (w sensie materialnym)? Jeszcze jedno mnie śmieszy. Moje miasto też kiedyś nawiedził JP2 - teraz w tym uświęconym stopą papieża miejscu - b. duży plac na obrzerzach miasta - nie może powstać nic co by przyćmiło jego obecność (hipermarket, zakład produkcyjny, osiedle domków, cokolwiek co by dawało ludziom prace), ma tam powstać... park JP2 - alejki, krzaczki, drzewka. No i oczywiście pomnik, pewnie wysoki na 10 metrów. Ciekawe czy z Benkiem będzie tak samo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agrest Re: :)))) IP: 217.149.242.* 31.08.05, 09:19 Gość portalu: ulanbator napisał(a):Moje miasto też kiedyś nawiedził JP2 - teraz w tym > uświęconym stopą papieża miejscu - b. duży plac na obrzerzach miasta - nie może > powstać nic co by przyćmiło jego obecność (hipermarket, zakład produkcyjny, > osiedle domków, cokolwiek co by dawało ludziom prace), ma tam powstać... park > JP2 - alejki, krzaczki, drzewka. No i oczywiście pomnik, pewnie wysoki na 10 > metrów. Ale macie szczęscie. A ja myślałam, że teraz nie ma szans na tak nierentowne dla finansów miasta przedsięwzięcie jak park. Jak ja bym chciała, żeby zamiast kolejnegfo paskudnego docchodewego dla miasta obiektu ktoś zrobił u nas park, żeby było gdzie pójść z dziećmi na spacer i w ogóle odetchnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nie ma forum 25.08.05, 22:24 Nie ma forum o męczeństwie JP2... Rzeczywiście strasznie się męczył... dzięki swoim fanom - katolikom maści wszelakiej... Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Karol męczony był okrutnie,aWiary się nie wyrzekł! 25.08.05, 22:54 Jan Paweł II męczony był okrutnie,a wiary się nie wyrzekł!!!! Papież męczennik? To jednak prawda!!! Męczyło się chłopisko przez 26 lat na tym niewygodnym tronie. Musiało jeść co mu podali i nie wolno było sobie wybrać jedzonka? Zmuszane było do ciągłych podróży po tym świecie. A rączki bolały celibatowym bólem. A i odejść nie pozwalali, kiedy Bóg zawezwał, wbrew Bogu leczyli i dalej kazali się męczyć. No i co się tak Dziwisz? Wreszcie teraz odpoczywa wśród aniołów co mu pięknie śpiewają Barke. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziwne co? Re: Karol męczony był okrutnie,aWiary się nie wyr IP: *.ny325.east.verizon.net 26.08.05, 05:00 Czytajac o Papiezu meczenniku tez bylam zazenowana.Naprawde staram sie to zrozumiecbardzo/ ale to smieszne.Bez przesady czyzby nic innego nie mogli znalesc/nic sensownego/? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jp2_gener DLACZEGO NIE MOZNA KOMENTOWAC O JP2? IP: *.euro / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 23:05 cenzura? czy polityczna poprawnosc? nie mozna skomentowac artykulu o "meczenstwie" Jana Pawla II Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tempus Niech przyjedzie we wrześniu 2005!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 23:20 Ale za swoje pieniądze lub za pieniądze osób zainteresowanych takimi spędami! Ja nie mam ochoty finansować tego z moich podatków gdy słyszę, że dziecka nie mogę zapisać do lekarza specjalisty, bo w tym popieprzonym kraju nie ma pieniędzy na leczenie (i dożywianie biednych) dzieci, a jest kasa na przyjmowanie szamanów z Watykanu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella pupa Re: Niech przyjedzie we wrześniu 2005!!! IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 25.08.05, 23:39 trzeba z tym w końcy cos zrobic, ale czy znajdzie się odważny, ktoś kto powie, że państwo nie powinno sponsorowac kościoła? wątpie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdrowa krytyka Re: Niech przyjedzie we wrześniu 2005!!! IP: *.ny325.east.verizon.net 26.08.05, 05:05 i tu sie z Toba zgodze.Odwaznych brak.Oni sie boja nawet proboszcza a to tez grzesznik.A tak wogole to nie wiesz ,ze nie wolno krytykowac KK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flak benio won, nie jesteś nasz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 00:19 to nie jest NASZ papież, to jakaś podróba, wynocha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie-pytanie Re: benio won, nie jesteś nasz IP: *.crowley.pl 26.08.05, 08:50 Nie uogólniaj - proszę - wniosków, które są Twoimi wnioskami. Będę wdzięczny/a. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeba... Watykan [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 00:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir fascynujące :/ sezon ogórkowy w pełni IP: *.chello.pl 26.08.05, 00:39 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 00:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiepski Dlaczego Beno to papież a JP II ,,ojciec święty''? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 01:14 Kto mi odpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
citizenl Re: Dlaczego Beno to papież a JP II ,,ojciec świę 26.08.05, 01:44 Dlatego bo JP2 to najgigantyczniejszy czlowiek wszechczasow ktorego wszyscy uwielbiali, ktory mial przeogromny wplyw na miliardy ludzi i dzieki niemu o malo co a cala ziemia by sie zamienila w katolicki raj (przeszkodzili mu spiskujacy cyklisci jak wiadomo). Benedykt jeszcze sobie nie wypracowal takiej pozycji. Ale spokojnie, spokojnie, tlumy reaguja poprawnie na jego "dżękuje pielkszymom sz polszky", wiec nic straconego. Omawiana tutaj pielgrzymka na pewno pomoze. Kilka pomnikow sie postawi, kilka ulic przemianuje i jakos to pojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiepski Skrzyżowanie ulic Benka XvI z ul.Bohaterów NSDAP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 02:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIepski Re: Skrzyżowanie ulic Benka XvI z ul.Bohaterów NS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 02:01 W końcu z komuną walczyli ,no nie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ateista-onanista NIECH ZYJE...!!! 26.08.05, 07:33 A na jaką cholerę ma on przyjeżdżać ? Czy Polska jest aż takim bogatym krajem,aby wywalać miliony złotych na organizowanie takich imprez ? - czy nie mamy innych,pilniejszych potrzeb ? Jeżeli KK chce,to niech go zaprasza,ale na swój koszt ! od pieniędzy z moich podatków - WARA ! p.s. Nie mogę się doczekać,kiedy skończy się to ogłupianie naszego społeczeństwa przez funkcjonariuszy KK[ przy poparciu władz państwowych ]. Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 Re: NIECH ZYJE...!!! 26.08.05, 08:57 ateista-onanista napisała: > Jeżeli KK chce,to niech go zaprasza,ale na swój koszt ! od pieniędzy z moich > podatków - WARA ! Zapomniałeś tylko, że kasa Kościoła = kasa podatnika. Przez ostatnie 16 lat skutecznie podłączyli się pod budżet państwa i czerpią z niego pełnymi garściami. Odpowiedz Link Zgłoś
pinia1a Re: Dlaczego Beno to papież a JP II ,,ojciec świę 26.08.05, 10:06 Nie przesadzajmy z tym męczeństwem i świętością Jana Pawła II - to tylko był człowiek z wieloma słabościami i też grzesznik! Przeczytajcie sobie forum: "JAN PAWEŁ II MĘCZENNIKIEM" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxy Re: Dlaczego Beno to papież a JP II ,,ojciec świę IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 13.09.05, 15:10 Te wszystkie wypisy pelne nienawisci do papieza i KK mowia mi jedno: papiez musi miec ochrone policyjna i ci co nienawidza powinni przede wszystkim za nia placic, bo to oni sa zagrozeniem. Niestetey, jest na odwrot: to uczciwi ludzie utrzymuja tych co np. siedza w wiezieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinia1a Re: Dlaczego Beno to papież a JP II ,,ojciec świę IP: 150.254.171.* 26.08.05, 09:59 DOBRE PYTANIE.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezerwatywa Uroczyscie OLEWAM jego wizyte IP: *.telia.com 26.08.05, 07:40 Nie potrzebujemy tutaj papiez. Nie chcemy zadnych igrzysk "duchowej" natury. Choc rozumiem ze nowa wladza bedzie laknela pomocy Watykanu, zeby utrzymac w ryzach coraz bardziej niespokojne spoleczenstwo. A ponadto nasi hierarchowie musza trzymac reke na pulsie, aby ludzie zwiazani z kosciolem mogli dalej czerpac pelnymi garsciami z budzetu panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptyś Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 08:43 kiedy wreszcie skonczy sie ta papieska histeria w Polsce, chyba nigdy nie przejdziemy nad nia do porzadku dziennego, wystarczy, ze Benedykt XVI cos zajaknie sie po polsku, zeby znalazlo sie to w glownych wydaniach polskich serwisow informacyjnych, nawet codziennie... glowa boli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agrest Re: IP: 217.149.242.* 31.08.05, 09:27 Gość portalu: ptyś napisał(a): > kiedy wreszcie skonczy sie ta papieska histeria w Polsce, chyba nigdy nie > przejdziemy nad nia do porzadku dziennego, wystarczy, ze Benedykt XVI cos > zajaknie sie po polsku, zeby znalazlo sie to w glownych wydaniach polskich > serwisow informacyjnych, nawet codziennie... glowa boli... Myślę, że wtedy, gdy tacy jak Ty, czyli przeciwnicy tej histerii, przestaną ją podsycać. Rozumiem, że jak ktoś przyzwyczaił się do wiadomości, to go wkurza, że jest o papieżu. Za to w portalu internetowym możesz kliknąć, ale nie musisz. Mimo to codziennie tysiące osób klika tylko po to, żeby ponarzekać, że się o tym pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie-pytanie Re: Uroczyscie OLEWAM jego wizyte IP: *.crowley.pl 26.08.05, 08:52 Proszę, nie mów, że jesteś "głosem ludu". Wyrażasz swoją opinię, a nie opinię innych ludzi. To taka "mała" różnica. Dobrego dnia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domk1 ZNOWU?? MYSLAŁEM, ZE TO SIE JUŻ SKONCZYŁO... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 08:40 A kto za to zapłaci? Kościół?? Nieeeeee.......... PODATNIK!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlo To miłe...... IP: *.aster.pl 26.08.05, 09:14 Tylko jak pojawi się w TYM OKNIE, to pewnie będą łzy...:((( Odpowiedz Link Zgłoś
pinia1a A czy Benedykt XVI wie, że ma przyjechać do Polski 26.08.05, 09:45 Czy przypadkiem Polacy czyli kler, znowu sami nie zadecydowali o przyjeździe Papieża, nie pytając szarych ludzi a przede wszystkim nie uzgadniając tego z samym Papieżem. Czy Benedykt XVI to marionetka w ręku Polaków co ma tańczyć jak się chce polskim biskupom ? Ja mam nadzieję, że Benedykt XVI będzie realizował swoja własną linię kontaktów z krajami Europy i świata i zaprowadzi porządek w kościele katolickim tak jak zapowiedział. Bardzo mi się podobała organizacja i przebieg spotkania Benedykta XVI z młodzieżą w Kolonii. Jest to duży krok w przód do nowoczesności przeżywania liturgii i poprawiania stosunków kościoła z innymi narodami i religiami świata /przeprosiny niemieckich żydów za holokaust/ BRAWO BENEDYKT - TAK TRZYMAĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
campbell Re: ZNOWU?? MYSLAŁEM, ZE TO SIE JUŻ SKONCZYŁO... 26.08.05, 19:11 Gość portalu: domk1 napisał(a): > A kto za to zapłaci? > Kościół?? > Nieeeeee.......... > PODATNIK!!!!! Umówmy się, że pójdą na to moje podatki, a nie twoje. Za twoje papiez nie napiłby się nawet Coca-Coli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guaranga niech jedzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 11:18 ale ni do Krakowa: tłumy, korki, tydzień prohibicji :-( Odpowiedz Link Zgłoś