Dodaj do ulubionych

Zaleje nas islam

02.09.05, 16:59
Europa odchodzi od boga - to widać. Inny bóg przychodzi do Europy. Stary bóg przegrywa z nowym, bo bogowie żyją tak długo, jak długo żyją ich wyznawcy. A wyznawców starego boga jest coraz mniej. Rdzenni Europejczycy odwracają się od boga, a na dodatek niechętnie się rozmnażają. Dziś powszechny staje się model 2+1, nieco rzadziej 2+2, a liczniejsze konfiguracje są prawdziwym rarytasem. Nie jest zapewniona nawet reprodukcja prosta! Za to społeczeństwa islamskie, ubogie, niewykształcone, ale mocno wierzące, rozmnażają się jak króliki i prą do Europy, do lepszego życia. Minie jeszcze kilkanaście pokoleń i religią dominującą w Europie będzie islam. Szkoda, że to lepsze życie także zostanie zamienione na życie islamskie.
No ale co można zrobić? Płodzić dzieci?? Komu się chce wychowywać gromadkę rozwrzeszczanych bachorów? I kogo na to stać?

Czy martwicie się taką perspektywą? Szczerze mówiąc, mnie zupełnie nie obchodzi czy za 500 lat mój pra-pra-...prawnuk będzie chodził w turbanie czy nie.
Obserwuj wątek
    • jula09 Re: Zaleje nas islam 02.09.05, 19:19
      W religii ostlamu nie chodzi wyłącznie o rozmanżanie, płodzenie dzieci.
      Ta religia narzuca wierzącym więcej ograniczeń niż religia chrześcijańska
      a mimo to ludzie garną się do tej wiary. Zainteresowanie islamem wzrosło po
      atakch z 11 września. Także w Polsce rośnie grupa wyznawców islamu wśród
      młodzieży polskiej. Moda czy szukanie wzorów do życia?
      • Gość: Echo Re: Zaleje nas islam IP: 64.175.21.* 02.09.05, 19:26
        Mysle ze ludzie uciekaja od ateizmu ktory nie daje im zadnej recepty
        na zycie. Zreszta coraz wiecej wraca do korzeni religijnych Europy (szczegolnie
        mlodziez). Dlaczego ateisci w wieku 0golonych_jajek nie waracaja?

To chyba Mleczko upowszechnil pytanie wsrod emigrantow: dlaczego nie wracasz do
        kraju? Bo by sie koledzy ze mnie smiali!!!!

A tak na serio, autor tego watku pokazuje ze mu zupelnie nie zalezy na tym co
        sie bedzie dzialo w przyszlosci. To stara ateistyczna zasada: przyszlosc nie
        istnieje. Po nas chocby i potop.

> W religii ostlamu nie chodzi wyłącznie o rozmanżanie, płodzenie dzieci.
        > Ta religia narzuca wierzącym więcej ograniczeń niż religia chrześcijańska
        > a mimo to ludzie garną się do tej wiary. Zainteresowanie islamem wzrosło po
        > atakch z 11 września. Także w Polsce rośnie grupa wyznawców islamu wśród
        > młodzieży polskiej. Moda czy szukanie wzorów do życia?
        • jula09 Re: Zaleje nas islam 02.09.05, 20:21
          Nie bardzo rozumim. Ateisci żyja wylacznie dzniem dzisiejszym jak sugerujesz i
          nie interesuje ich co stanie się z ich życiem jutro, czy bedą szczęśliwi czy w
          depresji?
          W takim razie każda wiara jest lepsza o żadnej.
        • stephen_s Re: Zaleje nas islam 02.09.05, 22:54
          > To stara ateistyczna zasada: przyszlosc nie
          > istnieje. Po nas chocby i potop.

Pardon, ale jestem ateistą i takiej zasady nie wyznaję...
          • Gość: zombie Re: Zaleje nas islam IP: 64.175.21.* 02.09.05, 23:05

>Pardon, ale jestem ateistą i takiej zasady nie wyznaję...

Musisz byc jakims schrystianizowanym ateista. Nie widzialam zebys
            obsesyjnie wypisywal antykatolickie glupoty. Dobrze ze tacy istnieja,
            ale to ginacy gatunek ateisty.
            • stephen_s Re: Zaleje nas islam 03.09.05, 00:37
              > Musisz byc jakims schrystianizowanym ateista. Nie widzialam zebys
              > obsesyjnie wypisywal antykatolickie glupoty.

Nie jestem SCHRYSTIANIZOWANYM ateistą. :) Po prostu jestem ateistą, co jest w
              stanie uszanować punkt widzenia inny od swojego...

Czy katolik nie wypisujący obsesyjnie anty-ateistycznych głupot jest
              zateizowanym katolikiem? :)
              • Gość: Echo Re: Zaleje nas islam IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 03.09.05, 07:32
                >Czy katolik nie wypisujący obsesyjnie anty-ateistycznych głupot jest
                >zateizowanym katolikiem? :)

Nawet nie potrafisz myslec logicznie...
                • stephen_s Re: Zaleje nas islam 03.09.05, 10:51
                  > Nawet nie potrafisz myslec logicznie...

Możesz mi wytłumaczyć, na czym polega błąd w moim rozumowaniu? :)

Wiesz, po prostu usiłuję wykazać, czemu nie muszę być "schrystianizowanym
                  ateistą", by nie zakładać tutaj dziesiątków antykatolickich wątków.

Wbrew pozorom, bycie ateistą nie oznacza automatycznie, że nienawidzę religii...
                  • 0golone_jajka Re: Zaleje nas islam 03.09.05, 11:01
                    Hyhy, Echo to jest ultrakatoliczka antyateistyczna. Taki odpowiednik mojej skromnej osoby :)) Szkoda, że nie chce wejść na moje forum :( Byłoby ciekawie.
                    BTW: Echo - zapraszam (zdres w stopce)
        • Gość: jula Re: Zaleje nas islam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 23:25
          Echo i Zombie to jedna osoba o różnych poglądach?
    • svistak Re: Zaleje nas islam 02.09.05, 23:27
      ...iiii tam - przyjdzie bomba i wszystko wyrowna!

s.
    • Gość: Lucio [...] IP: 5.2.1R* / 210.21.235.* 03.09.05, 03:41
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Echo Re: Zaleje nas islam IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 03.09.05, 05:47
        >nie wiem czy wiesz - ale bog chrzescijanski i bog muzulmanski to ten sam...

Luter powiedzial ze nie zna innego Boga tylko dziecko spiace w ramionach Marii.
        Nie jestem przekonana ze to ten sam Bog ktorego wyznaja muzulmlanie...
        • Gość: Lucio Re: Zaleje nas islam IP: 5.2.1R* / 210.21.235.* 03.09.05, 12:28
          Gość portalu: Echo napisał(a):

> Luter powiedzial ze nie zna innego Boga tylko dziecko spiace w ramionach
          Marii.
          > Nie jestem przekonana ze to ten sam Bog ktorego wyznaja muzulmlanie...

Tu nie chodzi o przekonanywanie - wystarczy troche poczytac... Mi sie zdaje ze
          ty jednak mylisz boga z Jezusem.
          • ianek70 Re: Zaleje nas islam 03.09.05, 18:06
            Gość portalu: Lucio napisał(a):

> Tu nie chodzi o przekonanywanie - wystarczy troche poczytac... Mi sie zdaje
            ze
            > ty jednak mylisz boga z Jezusem.

Według chrześcijan, Jezus jest nie tylko synem boga, ale i bogiem. A więc i
            duchem własnym, bo ich bogiem jest również duch święty, czyli pośmiertne
            wcielenie wiecznie żywego boga.
            Wiem, że to głupio brzmi, i to pewnie dlatego coraz mniej ludzi w to wierzy.
            Ateizm mógłby istnieć tylko gdyby istniał jakiś bóg. Czy wszyscy jesteśmy
            ateistami (bo żyjemy bez bogów) czy nikt nim nie jest (bo jak można negować to,
            czego nie ma) to kwestia semantyki.
            Każda religia jest jedyną prawdziwą, ale na szczęście każda religia jest
            wyleczalna.
            • arcykr Re: Zaleje nas islam 21.09.05, 13:59
              ianek70 napisał:

> Według chrześcijan, Jezus jest nie tylko synem boga, ale i bogiem. A więc i
              > duchem własnym, bo ich bogiem jest również duch święty, czyli pośmiertne
              > wcielenie wiecznie żywego boga.
              Wcale nie pośmiertne. Duch Święty zstąpił na Jezusa przy chrzcie w Jordanie.

> Każda religia jest jedyną prawdziwą, ale na szczęście każda religia jest
              > wyleczalna.
              Człowiek jest istotą nieuleczalnie religijną.
    • witch-witch Re: Zaleje nas islam 03.09.05, 18:44

A gdzie tam zaleje. Będziemy się bronić tak jak kiedyś przed Turkami...To jest
      tak inne życie ten islam, że tu w Europie jeszcze z nimi będzie krwawa rozprawa...
      • Gość: Echo Re: Zaleje nas islam IP: 64.163.149.* 03.09.05, 20:35
        >Będziemy się bronić tak jak kiedyś przed Turkami...To jest
        > tak inne życie ten islam, że tu w Europie jeszcze z nimi będzie krwawa rozprawa

Ide o zaklad ze wiekszosc dyskutantow tego forum zrobi wszystko zeby
        pomoc Turkom jesli tylko tamci obiecaja rozwalic Kosciol Katolicki.
        • stephen_s Re: Zaleje nas islam 03.09.05, 20:54
          Ale czemu Turcy mieliby rozwalać KK???
          • Gość: E Re: Zaleje nas islam IP: 64.163.149.* 04.09.05, 00:21
            > Ale czemu Turcy mieliby rozwalać KK???

Bo islam jest zaprojektowany do eliminacji kazdej innej religii. W 1950 roku
            50% Istanbulu stanowili chrzescijanie. Dzis 0.5%. Nie wiem czy czytales o losie
            chrzescijanskich Armenczykow i Kurdow. Znikneli. Tak po prostu. Poniewaz KK jest
            najwieksza organizacja religijna w Polsce, znienawidzona przez ateistow, wiec ci
            sa gotowi do przymierza z kimkolwiek zeby go zniszczyc. Mam nadzieje ze im sie
            nie uda. A jesli sie uda, oni beda nastepni... Tyle ze im na tym nie zalezy bo
            to moze nie byc za ich zycia. A po nich chocby i potop.
            • stephen_s Re: Zaleje nas islam 04.09.05, 12:49
              > Bo islam jest zaprojektowany do eliminacji kazdej innej religii.

Bzdury. Jak w takim razie tłumaczysz fakt, że jeszcze kilka wieków temu Turcja
              była bardziej tolerancyjna religijnie od wielu chrześcijańskich krajów Europy?

Porównaj sobie sytuację Żydów w Hiszpanii i Turcji w XV wieku...

> Poniewaz KK jest
              > najwieksza organizacja religijna w Polsce, znienawidzona przez ateistow, wiec
              > ci sa gotowi do przymierza z kimkolwiek zeby go zniszczyc.

Ja jestem ateistą, a nie chcę niczego niszczyć... :)))
              • Gość: E Re: Zaleje nas islam IP: 64.175.21.* 04.09.05, 18:27
                > Bzdury. Jak w takim razie tłumaczysz fakt, że jeszcze kilka wieków temu Turcja
                > była bardziej tolerancyjna religijnie od wielu chrześcijańskich krajów Europy?

Tolerancja islamska jest zawsze tam gdzie islam jest mniejszoscia. W miara jak
                staje sie dominujaca religia, tolerancja znika.

> Porównaj sobie sytuację Żydów w Hiszpanii i Turcji w XV wieku...

Byla bardzo dobra i dlatego masowo przenosili sie do Polski i innych krajow Europy.
                • po_godzinach Re: Zaleje nas islam 04.09.05, 19:40
                  "Byla bardzo dobra i dlatego masowo przenosili sie do Polski i innych krajow
                  Europy."

Owszem, z Hiszpanii.
                  • Gość: E Z Turcji tez IP: 64.175.21.* 04.09.05, 20:22
                    > Owszem, z Hiszpanii.

Duzo jest szumu jak to sultan turecki poslal statek zeby zabrac 30,000 Zydow
                    z Grenady gdzie bronili sie dzielnie przeciwko katolickiej Hiszpanii razem z
                    muzulmlanami. I co? Zaraz po przywiezieniu do Turcji zaczeli sie przenosic do...
                    katolickiej Polski. Czy ktos slyszal o masowym zasiedlaniu Turcji przez Zydow??
                    Uciekali do katolikow.

• po_godzinach Polska była wtedy wspaniałym krajem 05.09.05, 09:48
                      fakt.
                      Wielokulturowym, otwartym.
                      Szkoda, że to przeszłość.
                      • Gość: Haha Re: Polska była wtedy wspaniałym krajem IP: 64.175.21.* 06.09.05, 18:20
                        > fakt.
                        > Wielokulturowym, otwartym.
                        > Szkoda, że to przeszłość.

I katolickim:)))))
                        • po_godzinach Re: Polska była wtedy wspaniałym krajem 09.09.05, 12:29
                          Jak widać, jedno drugiemu nie musi przeszkadzać.
    • Gość: Sky Re: Zaleje nas islam i swiat kolorowych ludzi. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.09.05, 00:12
      Zupelnie cie to nie obchodzi, a zakladasz taki watek? Cos cie jednak chyba to
      obchodzi. No i slusznie 500 lat to szmat czasu, a zmiany dzieja sie dzis i na
      naszych oczach. I nie jest to tylko kwestia religii takiej czy innej ale tego
      ze bialej rasy juz niedlugo nie bedzie nigdzie.Smutne, ale prawdziwe. Ps. tylko
      biala kobieta moze urodzic dziecko kazdej rasy.
      • Gość: reformator Re: Zaleje nas islam i swiat kolorowych ludzi. IP: *.77.classcom.pl 23.09.05, 14:06
        Islam należy tępić, należy go zmieść z powierzchni ziemi.
        Z tym się zgadzam.

Natomiast nie zgadzam się z twoją rasistowską wypowiedzią.
        Co za znaczenie ma kolor skóry?
        Chyba nie jesteś rasistowskim hitlerowcem, co?
    • Gość: Napletek [...] IP: *.crowley.pl 04.09.05, 10:45
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • witch-witch Re: Zaleje nas islam 04.09.05, 11:59

Jeden z socjologów Alberonii już w latach 80-tych przepowiadał,że nasza
      "cywilizacja" upadnie pod naporem przybyszów z południa globu czyli islamu i
      tych innych ciemnoskórych.Ten problem leży na drugim miejscu po zmianach
      klimatycznych an naszym globie...

• Gość: E Re: Zaleje nas islam IP: 64.175.21.* 04.09.05, 18:30
        > Jeden z socjologów Alberonii już w latach 80-tych przepowiadał,że nasza
        > "cywilizacja" upadnie pod naporem przybyszów z południa globu czyli islamu i
        > tych innych ciemnoskórych.Ten problem leży na drugim miejscu po zmianach
        > klimatycznych an naszym globie...

Szkoda ze ten socjolog nie przewidzial choroby mozgu ktora powoduje niszczenie
        wlasnej bogatej kultury i religii zeby sie poddac barbarzyncom.
        • Gość: E Niektorzy to nazywaja "farancuska choroba" IP: 64.175.21.* 04.09.05, 18:36
          > Szkoda ze ten socjolog nie przewidzial choroby mozgu ktora powoduje niszczenie
          > wlasnej bogatej kultury i religii zeby sie poddac barbarzyncom.

W przeszlosci okreslenia "farancuska choroba" uzywano wobec syfilisu. Od czasow
          Rewolucji Francuskiej nabralo szerszego znaczenia.
          • po_godzinach Re: Niektorzy to nazywaja "farancuska choroba" 04.09.05, 19:55
            Czasem sobie myslę, że jednak wolność słowa powinna być ograniczana dla osób
            siekących na oślep bronią (na szczęście w tym wypadku jest to broń tępa).

PS Francuzi na tę chorobę mówią "angielska" - co Ty na to ?
            Jan bez Ziemi ?
            A może Henryk VIII ?
    • Gość: tylko spoko Zalożysz sobie forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 12:30
      Religia bez islamocenzury i już ! Hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe
      • 0golone_jajka Re: Zalożysz sobie forum 04.09.05, 19:55
        Z dwojga złego wolę już katolicyzm. W islamie by mnie za takie forum po prostu ukamienowali. Nie ma to jak tolerancja religijna.
        • Gość: E ALLELUJA!!!! IP: 64.175.21.* 04.09.05, 20:10
          > Z dwojga złego wolę już katolicyzm. W islamie by mnie za takie forum po prostu
          > ukamienowali. Nie ma to jak tolerancja religijna.
          >

0golone_jajka maja przeblyski!!!!!
          • Gość: Doom Re: ALLELUJA!!!! IP: *.aster.pl 04.09.05, 20:15
            > 0golone_jajka maja przeblyski!!!!!

Twoich sie chyba nie doczekamy, he?
            • 0golone_jajka mocny tekst doom! 04.09.05, 20:21

• Gość: Doom Re: mocny tekst doom! IP: *.aster.pl 04.09.05, 20:32
                Kiedys probowalem nawet z ta zgorzkniala kobiecina dyskutowac grzecznie - jakos
                wybila mi to ze lba.
                • 0golone_jajka Re: mocny tekst doom! 04.09.05, 20:43
                  Oj cieżką z nią rozmawiac to fakt. Żałuję jednakoż, że nie udziela się na moim forum :( Tam miałaby pole do popisu.
            • Gość: E Re: ALLELUJA!!!! IP: 64.175.21.* 04.09.05, 20:23
              > Twoich sie chyba nie doczekamy, he?

Piszesz z wlasnego doswiadczenia???
              • Gość: Doom Re: ALLELUJA!!!! IP: *.aster.pl 04.09.05, 20:26
                > Piszesz z wlasnego doswiadczenia???

W zasadzie chyba nie bede tu odosobniony w swoim doswiadczeniu, ze o przeblysk
                intelektu w twoim wydaniu nie jest latwo?
                • Gość: E To sie nazywa poznawanie prawdy przez glosowanie IP: 64.175.21.* 04.09.05, 20:45
                  > W zasadzie chyba nie bede tu odosobniony w swoim doswiadczeniu, ze o przeblysk
                  > intelektu w twoim wydaniu nie jest latwo?

Zebys wiedzial jaki Einstein byl poczatkowo odosobniony ze swoja teoria
                  wzglednosci i jak wiekszosc glupcow w swoim czasie nazywala Kopernika glupcem.
                  • Gość: Doom Re: To sie nazywa poznawanie prawdy przez glosowa IP: *.aster.pl 04.09.05, 20:49
                    Chyba sie nie porownujesz?
                    To zakrawaloby na kpiny...
                  • 0golone_jajka E jak E.....instein 04.09.05, 20:50
                    Echo, to że twój nick zaczyna się na E nie znaczy że powinnaś porównywać się do Einsteina, bo ciut ciut przesadzasz. A przy okazji: zapraszam na moje forum - adres w stopce. Tylko jest jeden problem - to forum prywatne a więc muszisz się zalogować. Wpadniesz podyskutować?
                    • Gość: E Re: E jak E.....instein IP: 64.175.21.* 04.09.05, 21:12
                      Probuje sie wypowiadac jak Echo bo mi go brakuje tutaj.
                      A forum znudzonych byloby zbyt nudne.
                      • 0golone_jajka Re: E jak E.....instein 04.09.05, 22:33
                        Taaaa, jasne... Zresztą zapraszałem na forum bez katocenzury...
    • Gość: Doom Re: Zaleje nas islam IP: *.aster.pl 04.09.05, 19:48
      > Poniewaz KK jest najwieksza organizacja religijna w Polsce, znienawidzona
      > przez ateistow, wiec ci sa gotowi do przymierza z kimkolwiek zeby go zniszczyc

Swiat pelen urojen.
      A z kim jeszcze mieliby spiskowac ateisci? z Zydami? masonami? cyklistami?
      filatelistami? proktologami?
    • witch-witch Re: Chłpcy i dziewczynki..nie zaleje, nie zaleje 04.09.05, 21:21

powiadam, a jedynie li trochę ci popsika i przestanie....
      • Gość: E Re: Chłpcy i dziewczynki..nie zaleje, nie zaleje IP: 64.175.21.* 04.09.05, 21:53
        > powiadam, a jedynie li trochę ci popsika i przestanie....

Tak jak na niegdys chrzescijanskim Bliskim Wschodzie, albo Turcji, albo
        Polnocnej Afryce... Tylko dzielni Hiszpanie zrobili dobra robote czego do
        dzis nie moga im wybaczyc antykatolicy...
    • xxx131 Re: Zaleje nas islam 04.09.05, 21:59

Najlepiej byloby edukowac muzułmanow w swoich krajach arabskich... Moze jak pozniej wyemigruja do Europy to beda przynajmniej zdrowomyslacy muzułmanie, a nie jacys ekstremisci ktorzy mysla tylko o zabiciu innowiercow.
    • Gość: marcin i couldnt care less żeby rzec z angielska IP: 83.238.200.* 06.09.05, 16:16
      autentycznie mam to kompletnie w d...ie
      • Gość: Haha Re: i couldnt care less żeby rzec z angielska IP: 64.175.21.* 06.09.05, 18:21
        > autentycznie mam to kompletnie w d...ie

Wiec jedz do Arabii Saudyjskiej i sprobuj czy to wszystko jedno.
    • Gość: ja czyli nie ty Re: Zaleje nas islam IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.09.05, 23:58
      nie chce chodzić w chustce ;((((((((((((( nooo serioooo
      • Gość: Echo Re: Zaleje nas islam IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 07.09.05, 07:55
        Pewnie Cie do tego jeszcze nie zmusza, ale nie gwarantuje co do dzieci i wnukow.
        Za odstepstwo od islamu grozi kara smierci. Rodzina jesli nie morduje to wyrzeka
        sie corek ktore odwazylyby sie polubic niewiernego. Natomiast muzulmlanie sa
        zachecani do ozenku z niewiernymi kobietami bo ich dzieci sa automatycznie
        islamskie. Przy tym modelu nikogo nie trzeba przekonywac, nawracac. Piewcy
        "Oswiecenia" lobieli pmiminac kare smierci za odstepstwo i zakaz dla
        muzulmlanskich kobiet poslubiania niewiernych. Natomiast pod niebiosa wychwalali
        "tolerancje" bo muzulmlanie czesto nie starali sie nawracac niewiernych jako ze
        im byli potrzebni do placenia podwyzszonych podatkow. A co do nawracania, proste
        rownania z populacji genetycznej mowia ze zakaz poslubiania niewiernych mezczyzn
        i kara smierci za odstepstwo powoduja ze po kilku pokoleniach populacja staje
        sie islamska. Zatem wszyscy co w nieboglosy wychwalaja "tolerancje" islamska
        rozmijaja sie z prawda. Gdyby chrzescijanstwo wprowadzilo kare smierci za
        odstepstwo i zakazy poslubiania innowiercow tez pewnie bylo by wychwalane za
        "tolerancje."

• 0golone_jajka Re: Zaleje nas islam 07.09.05, 09:31
          Czego to dowodzi? Że religie "praktyczne" to bagno.
          • Gość: ja czyli nie ty Re: Zaleje nas islam IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.09.05, 23:41
            czytałam ostatnio ksiązkę pt Spalona zywcem o dziewczynie podpalonej w ramach
            tzw zbrodni honorowej.
            Te zbrodnie to przyzwolenie na zabijanie kobiet uznawanych za nieczyste (np ta
            podpalona dziewczyna spała z chłopakiem przed ślubem). Oprawcami sa mężczyźni-
            bracia, szwagrowie, ojcowie a ktos kto dopuści się takiej zbrodni jest
            bohaterem!!!
            Wszystkim którzy tak zachwycaja się islamem, polecam Souad "Spalona zywcem". ja
            się boję tej religii. nie wydam na świat dziecka, jeśli będzie skazane na zycie
            w islamie
          • arcykr Re: Zaleje nas islam 21.09.05, 14:05
            0golone_jajka napisał:

> Czego to dowodzi? Że religie "praktyczne" to bagno.
            Pojedyncze przykłady nie dowodzą twierdzenia ogólnego.
    • Gość: evele Re: Zaleje nas islam IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 08.09.05, 00:31
      sory tyle postów napisaliście, ale napisze odnośnie tego pierwszego.

Nalezy na samym poczatku powiedzieć, ze istnieje jeden Bóg, który jest wspólny
      dla wszystkich- muzułmanów, chrzescijan, żydów.... jedynie jego kult i ogólne
      zasady postępowania między wyznawcami tych religii różnią się, no i oczywiście
      inaczej ten Bóg jest nazywany.
      po drugie jakie wielkie zło tkwi w islamie?? czy złe jest życie uczciwe, godne,
      bez grzechów, oddane Bogu i naukom Mahometa. A Muhammad nauczał o
      sprawiedliwości, pracowitości,poscie w określonym czasie i modlitwie...
      Nie dajcie się omamić wizji muzułmanina kreowanej przez telewizję!! Muzułmanin
      nie jest brudasem, zamachowcem-terrorystą,durniem, czy znęcającym się fizycznie
      i psychicznie nad swoją żoną brutalem...
      Kobieta w islamie jest stawiana na równi z mężczyzną: moze posiadać własny
      majątek, ma prawo do pracy, uczenia się, moze sama decydowac o tym co chce
      robić, mozę nawet isć do wojska! Nie musi pracować jeżeli nie chce, bo to rolą
      mężczyzny jest zapewnienie jej dobrobytu i czego sobie żona zapragnie. Kobieta
      może się rozwieść kiedy tylko sama o tym zdecyduje i nie jest niewolnicą swojego
      męża, ojca czy innego członka rodziny. nie może być bita i sponiewierana. Tak te
      wszystkie prawa zapewnia dla kobiet Koran- czyli sam Bóg!!
      Niestety kraje muzułmańskie są zacofane, panują w nich ludzie, którzy słowo z
      księgi interpretują jedynie dla własnej korzyści! Są też fanatycy religijni! I
      pewne zachowania wynikahące z kultury arabskiej ,których nie można wykorzenić.
      Dlatego biorą się ukamieniowane kobiety w Afryce, zamknięte w domu żony,
      rozsadzający sie terroryści...
      Uwierzcie mi, islam jest religią dobroci, to tylko niektórzy ludzie nie
      potrrafią tego dobra wykorzystać w taki sposób jaki był w zamiarze naszego Boga.
      Islam zakazuje przecież zabijania, to jest grzech, za który idzie sie do
      piekła.. na pewno ci którzy zabijają sie w imię religii nie zaznają spokoju po
      śmierci i odpowiedzą za swoje okrpne czyny!!
      • Gość: Echo Re: Zaleje nas islam IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 08.09.05, 06:10
        Ladnie to napisales ale pytania sa:

(1) czy kobieta moze wyjsc za niewiernego?
        (2) czy gdy sie raz zostanie muzulmlaninem, mozna odejsc bez konsekwencji.
        Widzisz tutaj duzo chrzescijan co nie tylko odeszli od religii ale sa do niej
        wrogo nastawieni. Czy islam toleruje takie postawy?
        (3) Czy wg. Ciebie wielozenstwo jest sprawiedliwe dla kobiety?
        (4) czy szariat zabrania czy nakazuje kamieniowac kobiety ktore
        maja zwiazki pozamalzenskie?
        (5) Czy podporzadkowanie swiata islamowi nie jest nakazem religijnym
        muzulmlan?

Widzisz jest wiele pytan. Najbardziej przerazajace jest to ze ci co sie
        wysadzaja w powietrze razem z niewinnymi ludzmi, sa swiecie przekonani
        ze zgodnie z islamem ida do raju. Zaden chrzescijanin nigdy nie mial takiego
        przekonania. Dobrze byloby uczciwie odpowiedziec na te pytania zanim zaczniemy
        dialog. Jestem przekonana ze piszesz w dobrej wierze ale trudno jest przyjac ze
        jesli koran "slowo samego Boga" kaze zabijac niewiernych to to jest zle
        zrozumiane przez dzihadystow.

> sory tyle postów napisaliście, ale napisze odnośnie tego pierwszego.
        >
        > Nalezy na samym poczatku powiedzieć, ze istnieje jeden Bóg, który jest wspólny
        > dla wszystkich- muzułmanów, chrzescijan, żydów.... jedynie jego kult i ogólne
        > zasady postępowania między wyznawcami tych religii różnią się, no i oczywiście
        > inaczej ten Bóg jest nazywany.
        > po drugie jakie wielkie zło tkwi w islamie?? czy złe jest życie uczciwe, godne,
        > bez grzechów, oddane Bogu i naukom Mahometa. A Muhammad nauczał o
        > sprawiedliwości, pracowitości,poscie w określonym czasie i modlitwie...
        > Nie dajcie się omamić wizji muzułmanina kreowanej przez telewizję!! Muzułmanin
        > nie jest brudasem, zamachowcem-terrorystą,durniem, czy znęcającym się fizycznie
        > i psychicznie nad swoją żoną brutalem...
        > Kobieta w islamie jest stawiana na równi z mężczyzną: moze posiadać własny
        > majątek, ma prawo do pracy, uczenia się, moze sama decydowac o tym co chce
        > robić, mozę nawet isć do wojska! Nie musi pracować jeżeli nie chce, bo to rolą
        > mężczyzny jest zapewnienie jej dobrobytu i czego sobie żona zapragnie. Kobieta
        > może się rozwieść kiedy tylko sama o tym zdecyduje i nie jest niewolnicą swojeg
        > o
        > męża, ojca czy innego członka rodziny. nie może być bita i sponiewierana. Tak t
        > e
        > wszystkie prawa zapewnia dla kobiet Koran- czyli sam Bóg!!
        > Niestety kraje muzułmańskie są zacofane, panują w nich ludzie, którzy słowo z
        > księgi interpretują jedynie dla własnej korzyści! Są też fanatycy religijni! I
        > pewne zachowania wynikahące z kultury arabskiej ,których nie można wykorzenić.
        > Dlatego biorą się ukamieniowane kobiety w Afryce, zamknięte w domu żony,
        > rozsadzający sie terroryści...
        > Uwierzcie mi, islam jest religią dobroci, to tylko niektórzy ludzie nie
        > potrrafią tego dobra wykorzystać w taki sposób jaki był w zamiarze naszego Boga
        > .
        > Islam zakazuje przecież zabijania, to jest grzech, za który idzie sie do
        > piekła.. na pewno ci którzy zabijają sie w imię religii nie zaznają spokoju po
        > śmierci i odpowiedzą za swoje okrpne czyny!!
        • Gość: Echo I jeszcze jedno IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 08.09.05, 06:22
          Na zachodzie jest rozdzial religii od panstwa. Czy mullowie maja zakaz
          bycia przywodcami politycznymi i religijnymi z punktu widzenia islamu?
          Chrzescijanie zawsze mieli papiestwo i cesarstwo. Oddaj cesarzowi co cesarskie
          itp. Bez tego podzialu trudno sobie wyobrazic nowoczesna Europe. Czy wg. Ciebie
          jest to zgodne z islamem? A jesli nie jest to czy potrzeba silnej interwencji
          armii jak w Turcji zeby sprawy swieckie i duchowe oddzielic od siebie?
          • Gość: evele Re: I jeszcze jedno IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 08.09.05, 14:10
            niby zgodne, bo koran zawiera w sobie zasady religii, codziennego ,życia, życia
            politycznego, postępowanie karne itp.. jednak ja tego nie popieram, bo
            uwazam ,ze wiara jest indywidaulną sprawą każdego cżłowieka.. jezeli zyję w
            państwie muzułmańskim a nie jestep muzułmanką,to zycie według koranu z
            pewnością byłoby dla mnie troche bolesne, bo ingerowałoby w moją swerę
            duchową.... jestem wierząca, ale swojej wiary nie narzucam nikomu.
          • arcykr Re: I jeszcze jedno 21.09.05, 14:08
            Gość portalu: Echo napisał(a):

> Chrzescijanie zawsze mieli papiestwo i cesarstwo.
            Chrześcijanie zachodni.
        • Gość: evele Re: Zaleje nas islam IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 08.09.05, 14:02
          W ostatnim czasie zaczelam zglebiac pozycje kobiety w kulturze muzulmanskiej..
          odpowiem teraz na twoje pytanka:
          (1) czy kobieta moze wyjsc za niewiernego?
          Ani muzułmanka ani muzułmanin nie mogą zawrzeć zwiazku z ateistą.
          Jeżeli chodzi o małżeństwo z wyznawcami księgi- chrześcijanin, żyd- mężczyzna
          może, kobieta jednak nie. Powodem tego jest niezaprzeczalny fakt, ze to na ogół
          mężczyzna jest stroną silniejszą i ma teoretycznie większy wpływ na kobietę.
          Jest to ochrona muzułmanki i jej wiary!! a nie ograniczanie jej wolności
          wyboru...

(2) czy gdy sie raz zostanie muzulmlaninem, mozna odejsc bez konsekwencji.
          oto fragmenty z koranu:
          "kto z Was odstąpi od wiary swojej i umrze w niewierze, czyny jego pozostaną
          bezowocne na tym i na tamtym swiecie. Przeznaczeniem tych ludzi jest piekło, w
          którym wiecznie pozostaną" sura:krowa,217

"przebaczneie znajdą tylko ci, kó?rzy później powrócą skruszeni i udoskonala
          sie. Allah bowiem jest Przebaczający, Miłosierny" sura: rodzina Imrana; 89

"Kto wyrzeka się Allaha, zdradzając wiarę (z wyjątkiem, jeżeli jest do tego
          zmuszony gwałtem, a duszą tkwi głęboko w wierze) oraz otwiera serce dla nie
          wiary - ten obciążony jest gniewem Allaha i straszną karą" sura: pszczoły; 106

(3) Czy wg. Ciebie wielozenstwo jest sprawiedliwe dla kobiety?
          Tak ogólnie, to poligamia nie wywodzi się z islamu, była znana już duuuzo
          wczesniej... Salomon według Starego Testamentu miał 700 zon, a do tego 300
          nałożnic (ST,I K. Kr. (11,3)) Takze w Nowym Testamencie nie ma wyraźego
          zastrzezenia w stosunku do wielożeństwa...

A teraz odpowiedz, czy chciałabym zeby mój mąż miał jeszcze 3 żony :) nie
          chciałabym! Zona przed małżeństwem może postawić warunek, że mąż nie pojmie
          drugiej żony, a jeżeli on go nie dotrzyma, wówczas ona może unieważnic ten
          związek!tak wynika z nauk Muhammada.
          Jeżeli jednak do tego dojdzie, wsyzstkie zony muszą być jednakowo traktowane
          przez męża, nie ma tu pozycji lepszej czy gorzej dla żon.

(4) czy szariat zabrania czy nakazuje kamieniowac kobiety ktore
          maja zwiazki pozamalzenskie?
          Karą dla cudzołożników nie będących w związkach małżeńskich jest 100 batów,
          natomiast dla zamężnych i żonatych - publiczne ukamieniowanie.
          Czyli to prawo dotyczy również mężczyzny, mężczyzna za cudzołóstwo tez ma być
          ukamieniowany!!
          hmmm oczywiście wina musi być udowodniona i potwierdzona aż 4 świadkami i musza
          to być osoby o nieposzlakowanej opinii.
          czyli praktycznie trudno jest udowodnić cudzołustwo, bo chyba nikt nie uprawia
          seksu publicznie :)
          Pamiętam ten przypadek ukamieniiowania dziewczyny w Afryce :( smutne :( i
          niesprawiedliwe, bo pamietam też ,ze została ona ukamieniowana bez udowodnienia
          jej winy...

(5) Czy podporzadkowanie swiata islamowi nie jest nakazem religijnym
          muzulmlan?
          hmmm Biblia chyba też naucza zeby głosic słowo boże itp... wiec co złego w
          szerzeniu słowa bożego zawartego w Koranie???

"Obyście się stali narodem, nawołującym do dobra, skłaniającym do prawości i
          powstrzymującym od zła. tacy ludzie będą szczęśliwi" sura: Rodzina Imrana; 104

• Gość: Echo Re: Zaleje nas islam IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 08.09.05, 15:14
            >Biblia chyba też naucza zeby głosic słowo boże itp... wiec co złego w
            >szerzeniu słowa bożego zawartego w Koranie???

Wolisz gloszenie slowa bozego jak to robil Chrystus (czy i wy chcecie odejsc)
            czy Mohamed i jego nastepcy przy pomocy armii?
            • Gość: evele Re: Zaleje nas islam IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 08.09.05, 17:18
              > Wolisz gloszenie slowa bozego jak to robil Chrystus (czy i wy chcecie odejsc)
              > czy Mohamed i jego nastepcy przy pomocy armii?

ale w takim razie ja czegoś nie rozumiem... czy Mahomet ze swoją armią
              podbijali jakies tereny i zabijali ludzi, którzy speciwili się im i nie chcieli
              przyjąć islamu?? Nie ma chyba sensu przytaczanie całego życia Mahometa razem z
              okresem emigracji...
              W skrócie powiem ci jak to było: na początku (a pierwsze objawienie miało
              miejsce w wieku 14 lat) głosił słowo od Boga w sposób delikatny, nikogo do
              niczego nie zmuszał pod groźbą zabójstwa. To niewierni (ateiści i bałwochwalcy)
              postanowili go zabić.dlatego musiał emigrować z Mekki do Medyny. Ponieważ
              mieszkańcy Medyny przekonali się do słów głoszonych przez Proroka, zaczął być
              nenkany przez Kurajszytów i Żydów - w każdym momencie okazywali niechęć i
              wrogość do muzułmanów. Dlatego musiał się przygotować do odparcia tej wrogości
              i obrony prawdy. Muhammad dostał przyzwolenie od Boga:
              "Wolno walczyć tym , k?órzy doznali krzywdy- zaprawdę Allah jest wszechładny,
              by i m udzielić pomocy! - i tym, którzy zostali wypędzeni bezprawnie ze swoich
              domostw, jedynie za to,ze powiedzieli :<<Pan nasz-to Allah>>" sura: Al-Hadżdż,
              39
              Walki prowadzone przez Muhammeda nie polegały na najeżdzaniu na jakies domy i
              zabijaniu ludzi innych wyznań. Muzułmanie musieli walczyć wtedy o swoje życie,
              gdyż to oni byli celem napaści.

• Gość: diabelek Re: Zaleje nas islam IP: 67.71.28.* 09.09.05, 03:41
                Bywali celem napasci gdy stanowili jeszcze malo liczebna grupe.
                Pozniej sie to wszystko zmienilo. Niewielkie plemie nomadow dokonalo ekspansji
                na caly Bliski Wschod, pozniej polnocna Afryke, Azje.
                Nie byla to pokojowa ekspansja. Dzieki utrzymaniu zasady poligami jako
                religijnej doktryny zwycieski zolnierz Allacha mogl poslubic wdowy po zabitym
                przeciwniku i rozmnozyc sie, "produkujac" ze swoimi nowymi zonami mnostwo
                nowych zolnierzy Allacha.
                To byla jedna z podstawowych przyczyn powodzenia ekspansji tego dotychczas
                niewielkiego plemienia nomadow.
                Zarowno w chrzescijanstwie, jak i w islamie charakterystyczne jest rozumienie
                swiata w kategoriach uksztaltowanych przez czasy, w ktorych powstaly- czasy
                niewolnictwa. Ideal Pana Wszechmogacego, Pan pelen laski dla slug swoich, ktory
                niewolnika moze kazac wybatozyc, zabic, albo okazac mu milosierdzie.
                Po za tym, wazniejsza od legend o zyciu proroka, i nekanie jego osoby przez
                Kurajszytów i Żydów jest sprawa "kontroli rozporka" swoich wiernych poddanych.
                (Ci powyzej takze podlegali procesowi nekania, gdy mimo doktrynalnych ustepstw
                nie chcieli sie na nowa wiere nawrocic.)
                Ta kontrola zachowan seksualnych ludnosci to jedno z najwazniejszych zadan
                religii monoteistycznych.
                Pomiedzy islamem i chrzescijanstwem sa tutaj pewne roznice.
                Chrzescijanstwo bardziej zaprojektowane jest dla kobiet i nieco zniewiescialych
                mezczyzn. Islam jest bardziej dla mezczyzn wojownikow, z szabelka na koniu lub
                wielbladzie.
                PS. Na razie to bardziej nalezy obawiac sie zalania nas przez wysoki poziom
                wody w Wisle.
              • Gość: Echo Re: Zaleje nas islam IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 09.09.05, 05:30
                Nie wiem ale Mahomet zmarl gdy przygotowywal sie do ataku na Syrie (stal na jej
                granicy na czele z armia.) O ile wiem nie bylo wrogosci Syryjczykow. Jego ziec
                Abu Bakhr kontynuowal podboje i przez nastepne sto lat islam "odpieral wrogosc"
                od Indii po Francje. Czy Ty w to wierzysz?
                --------
                Dlatego musiał się przygotować do odparcia tej wrogości
                i obrony prawdy. Muhammad dostał przyzwolenie od Boga:
                "Wolno walczyć tym , k?órzy doznali krzywdy- zaprawdę Allah jest wszechładny,
                by i m udzielić pomocy! - i tym, którzy zostali wypędzeni bezprawnie ze swoich
                domostw, jedynie za to,ze powiedzieli :<<Pan nasz-to Allah>>" sura: Al-Hadżdż,
                39
                Walki prowadzone przez Muhammeda nie polegały na najeżdzaniu na jakies domy i
                zabijaniu ludzi innych wyznań. Muzułmanie musieli walczyć wtedy o swoje życie,
                gdyż to oni byli celem napaści.
                • Gość: evele Re: Zaleje nas islam IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 09.09.05, 10:54
                  i teraz pewnie ci "wojownicy Allaha" przyjadą z armią i zaatakują Polskę i potem
                  wszyscy będziemy muzułmanami.... na całe szczęście nam to nie grozi. mówię to
                  mimo ze jestem muzułmanką
                  • stephen_s Re: Zaleje nas islam 09.09.05, 11:10
                    Evele, jesteś muzułmanką? A miałabyś może ochotę na trochę korespondencji na
                    privie?

Miałbym kilka pytań odnośnie islamu, a nie mam ich komu zadać, bo żadnego
                    muzułmanina nie znam...

Zaręczam, ze nie gryzę :)
                    • Gość: evele Re: Zaleje nas islam IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 09.09.05, 16:00
                      napisałam do ciebie maila, jeżeli go dostałes, to proszę dać znac, bo nie wiem
                      czy dobry adres e-mail wpisałam. :)
                      • stephen_s Re: Zaleje nas islam 09.09.05, 16:11
                        Doszedł, doszedł :) Teraz się zastanawiam, co konkretnie odpowiedzieć :)
                      • stephen_s OK :) 09.09.05, 16:45
                        Odpowiedziałem i teraz ja mam nadzieję, że doszło :)
                  • Gość: Echo Re: Zaleje nas islam IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 09.09.05, 16:59
                    Pamietaj ze Polska bronila sie przed Turcja przez stulecia (nie atakowala,
                    bronila sie). Moze raz zaatakowala pod Wiedniem. Ale w tej chwili islam
                    nie ma takiej sily. Podporzadkowanie w wielu krajach zachodzi przez terror. Np.
                    w Nigerii dochodzi do napasci na cale wioski, ucieczki chrzescijan albo
                    "nawrocenia", bo jak przejda na islam to moga zostac. Pamietaj ze to nie
                    chrzescijanie terroryzuja i wypedzaja muzulmlan tylko na odwrot. Jest ponad 3
                    miliony uchodzcow na poludniu. Albo wez taki poludniowy Sudan. 2 miliony
                    chrzescijan zamordowanych. To sa bardzo alarmujace fakty ktorych nie mozna
                    ignorowac.
                    ---------
                    i teraz pewnie ci "wojownicy Allaha" przyjadą z armią i zaatakują Polskę i potem
                    wszyscy będziemy muzułmanami.... na całe szczęście nam to nie grozi. mówię to
                    mimo ze jestem muzułmanką
                    • stephen_s Re: Zaleje nas islam 09.09.05, 17:09
                      > Pamietaj ze Polska bronila sie przed Turcja przez stulecia (nie atakowala,
                      > bronila sie).

Nieprawda. O ile mnie pamięć nie myli, pierwszą wojnę z Turcją żeśmy na własne
                      życzenie sprowokowali.

Pamiętaj też, że powodem sporów z Turcją była chociażby działalność Kozaków,
                      (którzy byli poddanymi RP, przypominam) napadających na Turcję (na identycznej
                      zasadzie, co Tatarzy napadali na Polskę).

Tak naprawdę historia wojen Polski z Turcją to wzajemne podgryzanie, w której
                      żadna ze stron nie była bez winy.
                      • Gość: Echo Re: Zaleje nas islam IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 21.09.05, 08:43
                        Ciekawe co tak rozjuszylo Turkow ze rozwalili Konstantynopol, pol Balkanow i
                        nawet im Wieden przeszkadzal. Zapewne ta sama spiewka: musieli bronic islamu.
                        Tak jak w pierwszym stuleciu istnienia islam musial sie bronic z jednej strony
                        przed Hindusami (na wschodzie) i przed Francuzami na zachodzie. Chyba ze
                        najlepsza forma obrony przed wyimaginowanym przeciwnikiem jest atak.

> > Pamietaj ze Polska bronila sie przed Turcja przez stulecia (nie atakowala
                        > ,
                        > > bronila sie).
                        >
                        > Nieprawda. O ile mnie pamięć nie myli, pierwszą wojnę z Turcją żeśmy na własne
                        > życzenie sprowokowali.
                        >
                        > Pamiętaj też, że powodem sporów z Turcją była chociażby działalność Kozaków,
                        > (którzy byli poddanymi RP, przypominam) napadających na Turcję (na identycznej
                        > zasadzie, co Tatarzy napadali na Polskę).
                        >
                        > Tak naprawdę historia wojen Polski z Turcją to wzajemne podgryzanie, w której
                        > żadna ze stron nie była bez winy.
                        >
                    • Gość: evele Re: Zaleje nas islam IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 09.09.05, 17:17
                      nigeria, sudan... to kraje, wkótrych rozwój gospodarczy i społeczny jest raczej
                      "minusowy" niż postępowy....to nie jest wina wiary, bo podstawą islamu jest
                      zycie zgodne, uczciwe i pracowite.Islam mówi,ze wynagrodzony zostanie wysiłek
                      włożony w naukę, pracę, prowadzenie domu, opiekę nad rodziną i potrzebujuącymi.
                      winni są ludzie rZądzący i mułłowie, którzy nie uświadamiają ludności... nie
                      znam sie niestety na tej teamtyce, wiec trudno mi odpowiadać na twoje nformacje
                      o sudanie, nigerii, wojnach tureckich...nie chcę napisać nieczego co chyba z
                      chęcią wykorzystalibyście przeciwko islamowi...echo piszesz do mnie jakbys
                      chciał ustrzec mnie przed przejsciem na islam, a ja jestem przeciez muzułmanką i
                      jakoś nikogo nie zabijam i nie życzę nikomu śmierci!!!jestem przeciwniczką
                      terroru i zabijania w imię religii. moge jedno powiedzieć: islam jest dobrą
                      religia, tylko ci ludzie żyją w jakiejs nieswiadomości i zakłamaniu. przeciez są
                      uczciwi muzułmanie, ludzie wykształceni, dla których dobro rodziny i bliskich
                      jest najważniejsze.Tacy własnie ludzie stanowią większość. nie można równać
                      islamu z mordercami,własnie takie rozumowanie jest najgorsze, nie mozna wrzucaj
                      wszystkich brudów i dobroc- jaka tkwi w islamie, do jednego worka!!!
                      • Gość: Echo Jak zaleje to bedzie tolerancyjny? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 21.09.05, 05:47
                        evele moze mowic o dobroci bo islam w Polsce jest nieznaczna mniejszoscia.
                        Nawet jesli katolicy sa wiekszoscia to muzulmlanie ciagle moga budowac meczety
                        nawet jesli ich nie potrzebuja. Wiadomo ile pozwolen wydala na budowe kosciolow
                        Arabia Saudyjska: ZERO. No ale evele moze argumentowac ze istnieje bardziej
                        "tolerancyjne" kraje islamu jak np. Indonezja.

Dlatego tutaj daje artykul o Indonezji. Wiadomo ze Indonezja masowo zamyka
                        koscioly, przymyka oczy na napasci na chrzescijan (Molukki) etc. Ale czasami
                        daje pozwolenia. Ponizej jest artykul opisujacy jak po czterech latach staran,
                        jakas grupa chrzescijanska dostala pozwolenie!!! (pamietacie historie kosciola w
                        Nowej Hucie?). I co, po wydaniu pozwolenia, tolerancyjny lud islamski wstrzymal
                        budowe. Podobno istnieje ustawa ktora nakazuje zdobycie zgody ludu przed
                        pozwoleniem. Poniewaz Indonezja ma 85% muzulmlan, przeto zdobycie takiej zgody
                        jest niemozliwe. Moze islam to tolerancyjna religia ale dlaczego fakty temu tak
                        dobitnie przecza????

www.thejakartapost.com/detailcity.asp?fileid=20050921.G01&irec=0
    • waclaw.jurny Re: Zaleje nas islam 09.09.05, 11:02
      Po co mi cztery żony?
    • wiktoryna25 Re: Zaleje nas islam 23.09.05, 11:49
      a ja jestem zdania ze prędzej zaleje nas " żółta fala " ..... juz nas zalewa ...
      • Gość: reformator Re: Zaleje nas islam IP: *.77.classcom.pl 23.09.05, 14:04
        Wiktoryna, nie bądź rasistką.
        Żółta rasa może sobie żyć w Europie jak wszyscy inni. Nie stwarza przecież
        zagrożenia. Kolor skóry nie ma żadnego znaczenia, chyba że chcemy powrócić do
        rasistowskich praktyk hitlerowskich.

Natomiast Arabów (muzułmanów) należy ostro tępić, ale broń Boże nie z powodów
        rasowych, a jedynie z ideologicznych.
        Po prostu islam jest ideologią nie do przyjęcia, jest totalitarny, narzuca się
        innym, i jest, jakby nie powiedzieć... średniowieczny.
        Prawo islamskie i zasady islamu skrajnie dyskryminują kobiety i dzieci,
        sprowadzając je do roli przedmiotów.
        Islam jest religią agresywną i niebezpieczną i dlatego należy walczyć z nim i z
        jego propagatorami (czyli z muzułmanami).
        • wiktoryna25 Re: Zaleje nas islam 23.09.05, 14:46
          Gość portalu: reformator napisał(a):

> Wiktoryna, nie bądź rasistką.
          > Żółta rasa może sobie żyć w Europie jak wszyscy inni. Nie stwarza przecież
          > zagrożenia. Kolor skóry nie ma żadnego znaczenia, chyba że chcemy powrócić do
          > rasistowskich praktyk hitlerowskich.
          >
          > Natomiast Arabów (muzułmanów) należy ostro tępić, ale broń Boże nie z powodów
          > rasowych, a jedynie z ideologicznych.
          > Po prostu islam jest ideologią nie do przyjęcia, jest totalitarny, narzuca się
          > innym, i jest, jakby nie powiedzieć... średniowieczny.
          > Prawo islamskie i zasady islamu skrajnie dyskryminują kobiety i dzieci,
          > sprowadzając je do roli przedmiotów.
          > Islam jest religią agresywną i niebezpieczną i dlatego należy walczyć z nim i z
          >
          > jego propagatorami (czyli z muzułmanami).

... czy stwierdzenie faktu jest równoznaczne z rasizmem? chyba sie kolego
          zagalopowałes .... definicja rasizmu nie zaczyna sie ani nie konczy na
          operowaniu samą nazwą koloru skóry .... a tym samym na odróżnianiu koloru jednej
          rasy od innej ...
    • Gość: reformator Re: Zaleje nas islam IP: *.77.classcom.pl 23.09.05, 13:59
      Proponuję zdelegalizować islam i wymordować radykalnych przywódców islamskich.
      Jednocześnie należy zachęcać chrześcijan i w ogóle Europejczyków do rozmnażania
      się (np. tzw. becikowe).
      A co do muzułmanów, to można im po prostu zabronić wjazdu do krajów
      europejskich.

Tylko że przez tą destrukcyjną przesadną demokrację i tolerancję, Europa jest
      już trupem. Muzułmanie zaleją nas i przejmą władzę, jeżeli nie zrezygnujemy z
      nadmiernej demokracji, liberalizmu i tolerancji
      • arcykr Re: Zaleje nas islam 23.09.05, 18:11
        W ten sposób Europa stałaby się taka jak jej wrogowie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka