alkud Witamy Ojcze Święty! 16.10.05, 21:04 Benedykt XVI obrońcą Europy i Wiary religiapokoju.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benedykt XVI Byla chwila spokoju! Juz sie zaczyna cyrk !!! IP: *.qld.bigpond.net.au 16.10.05, 21:38 Po czestych i kosztownych dla Polski odwiedzinach poprzedniego Papieza, zaczynaja sie nowe krucjaty, a byla chwila spokoju i nadzieji, ze obecny Papiez nie bedzie nawiedzal ludzi !!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! Polski nie stac na pokrywanie kosztow wizyt dostojnikow zadnych wyznan !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stealth Re: Byla chwila spokoju! Juz sie zaczyna cyrk !!! IP: *.net.autocom.pl 16.10.05, 23:12 Co zatem, mamy zamknać granicę przed wszystkimi, bo nas nie stać? Oj, śniegowy kolego... Przykro mi, że jesteś tak krótkowzroczny. Odpowiedz Link Zgłoś
tempus Re: Byla chwila spokoju! Juz sie zaczyna cyrk !!! 17.10.05, 05:37 Gość portalu: stealth napisał(a): > Co zatem, mamy zamknać granicę przed wszystkimi, bo nas nie stać? Oj, śniegowy > kolego... Przykro mi, że jesteś tak krótkowzroczny. Nie przed wszystkimi, lecz przed takimi czarodziejami których wizyty kosztują nas miliony. To nie ma nic wspólnego z któtkowzrocznością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipek Re: Byla chwila spokoju! Juz sie zaczyna cyrk !!! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 17.10.05, 05:14 gosciu mozesz na ten czas pojechac do Chin Odpowiedz Link Zgłoś
tempus Re: Byla chwila spokoju! Juz sie zaczyna cyrk !!! 17.10.05, 05:39 Gość portalu: lipek napisał(a): > gosciu mozesz na ten czas pojechac do Chin A dlaczego ma wyjeżdżać? Niech sobie czarodzieje z Mekki, Watykanu, Tybetu i innych miejsc przyjeżdżają co tydzień. Ale za swoje pieniądze lub za pieniadze osób zainteresowanych takimi spędami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esen2 Re: Byla chwila spokoju! Juz sie zaczyna cyrk !!! IP: *.tvp.pl 17.10.05, 09:49 Znaczy że tak - za wejście do Unii powinni płacić z podatków tylko ci co głosowali za, na diety posłów składają się tylko ci co poszli do wyborów, na szkoły tylko ci co mają dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egghead Re: Byla chwila spokoju! Juz sie zaczyna cyrk !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.05, 10:38 Tak, pod warunkiem, że z dróg i obiektów oraz wyposażenia placówek medycznych i oświatowych, zbudowanych ze środków unijnych będą korzystać jedynie ci, którzy głosowali za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tempus Re: Byla chwila spokoju! Juz sie zaczyna cyrk !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 14:12 Gość portalu: esen2 napisał(a): > Znaczy że tak - za wejście do Unii powinni płacić z podatków tylko ci co > głosowali za, na diety posłów składają się tylko ci co poszli do wyborów, na > szkoły tylko ci co mają dzieci... Czy ktoś głosował za wprowadzeniem religii watykańskiej do szkół i przedszkoli? Czy ktoś głosował za wydawaniem milionów na tzw. "pielgrzymki" papierzy? O czym Ty piszesz??? Wejście do UE daje społeczeństwu wymierne korzyści. Nie tylko czarodziejom w sutannach. Widzisz różnicę? Jeżeli nie - to chyba jesteś ofiarą prania mózgów przez watykańczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykagan Re: Byla chwila spokoju! Juz sie zaczyna cyrk !!! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 17.10.05, 07:18 Kagan, wypowiadaj sie o Australii a nie Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hunter Załosne relikty minionej epoki.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 07:58 jestescie załosni. po prostu brak słów jak czyta sie wasze wypociny. przestan sie bawic komputerem bo to nei dla cciebie tylko wracaj pod trzepak z kolesiami z bloku.to ze jestes reliktiem minionej epoki nei znaczy, ze wolno ci sie wypowiadac w ten sposob. wiekszosc Polakow chce wizyty B16 i czeka na nia z radoscia, podobnie jak czekali na JP2, tak wiec jedzcie sobie na MS w Niemczech, bedziemy mieli lepsza atmosfere na pielgrzymce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tempus Re: Załosne relikty minionej epoki.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 14:21 Gość portalu: Hunter napisał(a): > jestescie załosni. po prostu brak słów jak czyta sie wasze wypociny. przestan > sie bawic komputerem bo to nei dla cciebie tylko wracaj pod trzepak z kolesiami > > z bloku.to ze jestes reliktiem minionej epoki nei znaczy, ze wolno ci sie > wypowiadac w ten sposob. wiekszosc Polakow chce wizyty B16 i czeka na nia z > radoscia, podobnie jak czekali na JP2, tak wiec jedzcie sobie na MS w > Niemczech, bedziemy mieli lepsza atmosfere na pielgrzymce. I co z tego, że większość MOŻE (?) czeka z utęsknieniem? A mniejszośc która uważa że to wyrzucanie pieniędzy w błoto masz d....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Byla chwila spokoju! Juz sie zaczyna cyrk !!! IP: *.eranet.pl 17.10.05, 11:40 Ja to bym Kwasniewskiego za d... w Polsce przytrzymal, zamiast go wypuszczac na 'pożegnalne' wizyty do USA, sluzace chyba tylko zalatwieniu sobie miejsca w ONZ. To za to nie chce mi sie placic... Podobnie jak Cimoszewiczowi i Belce za przejazdy wyborcze sluzbowymi samochodami z BOR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczor Re: Byla chwila spokoju! Juz sie zaczyna cyrk !!! IP: *.sympatico.ca 17.10.05, 12:02 Jestes debilem! Odpowiedz Link Zgłoś
stefek_burczymucha1 Re: Byla chwila spokoju! Juz sie zaczyna cyrk !!! 17.10.05, 13:09 Szanowny Panie.... (chciałbym właśnie w ten sposób zwracać się do Ciebie)!!! Mieszkam w większym mieście, w którym zostało zorganizowane takie spotkanie Następcy św. Piotra z wiernymi (jak ONI mówią, Namiestnika Chrystusa - można się zgodzić lub nie, ale trzeba uszanować w imię .....). Przyznam szczerze, że uczestniczyłem w tym spotkaniu (trochę z konieczności - ze względu na zajmowane stanowisko), ale nie żałuję ani chwili!!! Chociaż do wiary jest kawałek (może nawet daleko) lubiłem Go słuchać, bo ..... (najkrócej mówiąc miał coś do powiedzenia, potrafił mówić, ale przede wszystkim posiadał niezwykłą w dzisiejszych czasach umiejętność słuchania każdego!) Oprócz tych przeżyć duchowych (może nie powinienem używać takich słów, może nie jestem do tego upoważniony) są i inne korzyści. Oto jedna z nich - mieszkam na tzw. "trasie przejazdu", a co się z tym wiąże jest po prostu ślicznie odrestaurowana (wszystko błysk! - niestety tylko od ulicy). Rozumiem,że ktoś może mieć pretensje, bo mnóstwo pieniędzy z Urzędu Miasta poszło na ten cel, można było te środki przeznaczyć na to, czy na tamto (np. zdefraudować!!!). A jaka jest prawda? Prawda jest taka, że te budynki od dawna nie pamiętały remontu i było to zwyczajnym obowiązkiem Miasta!!!)- przyjazd Papieża stał się okazją ku temu! Czy to jest naprawdę takie straszne, złe??? Panowie i Panie odrobinę zrdowego rozsądku! Proszę! A może to mobilizuje ludzi takich jak ja do tego by powiedzieć "DZIĘKUJĘ" nie tylko za mądrość, dobroć TEGO NIEZWYKŁEGO CZŁOWIEKA, ale także i za to, że moje miasto jest zewnętrznie piękniejsze? Rozumiem, że dla niektórych może to być jedyny powód, by powiedzieć "dziękuję". Ale dlaczego przychodzi ono z takim trudem? Nie wiem! Chyba jestem zbyt głupi! Pozdrawiam. Brak wyobraźni - to też choroba! Odpowiedz Link Zgłoś
crax Re: Byla chwila spokoju! Juz sie zaczyna cyrk !!! 17.10.05, 13:22 Przepraszam Cię, a jaka to korzyść, PRAKTYCZNA korzyść, że mieszkam w ślicznie odrestaurowanej od frontu kamienicy? W środku jak się sypało tak się sypie. Poza tym to nie jedyne koszty takich wuzyt. Olbrzymia mobilizacja wszelkiego rodzaju sił porządkowych to uważasz nic nie kosztuje? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Byla chwila spokoju! Juz sie zaczyna cyrk !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 20:32 Szkoda mi Cię biedaku. zacznij oszczędzać już dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewam23 Re: Witamy Ojcze Święty! IP: 212.160.172.* 17.10.05, 11:16 Bardzo miła wiadomość, mam w czerwcu urodziny, więc będzie to dla Piękny Prezent od Opatrzności. Cieszę się na to spotkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 [...] 16.10.05, 21:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Papież: chcę w czerwcu przyjechać do Polski IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 16.10.05, 21:13 a kto za to zaplaci bo ja nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: Papież: chcę w czerwcu przyjechać do Polski 16.10.05, 21:16 No własnie ja też.Tyle ze mnie zdazyli juz wyciąć (patrz powyzej) a Ciebie jeszcze nie . Precz z germanskim katopapą ! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolovaxman [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 21:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AB Re: Papież: chcę w czerwcu przyjechać do Polski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.10.05, 21:21 A ja zapłacę z przyjemnoscią. AB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orst Re: Papież: chcę w czerwcu przyjechać do Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.05, 22:08 Dla Polski to wielkie szczęście! Z radością na tę wizytę oczekuję. Odpowiedz Link Zgłoś
tempus Re: Papież: chcę w czerwcu przyjechać do Polski 17.10.05, 05:41 Gość portalu: Orst napisał(a): > Dla Polski to wielkie szczęście! > > Z radością na tę wizytę oczekuję. Na czym polega to "szczęście"? Bezrobocie spadnie??? Proszę o konkrety! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatina [...] IP: *.pool8289.interbusiness.it 20.10.05, 02:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: Papież: chcę w czerwcu przyjechać do Polski 16.10.05, 21:14 Trzeba będzie opuścić w czerwcu Polskę. Mistrzostwa Świata w piłce są doskonałą ku temu okazją. Zastanawiałem się czy jechać do Niemiec ale pielgrzymka tylko mnie zdopinguje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypsychol nie wytrzymam !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.05, 21:20 jesteś beznadziejnie śmieszny ! oczywiście że ja też się wybieram do Niemiec na MŚ ale żeby papieska pielgrzymka do Polski miała tu jakieś znaczenie ??? nasuwa się pytanie : "co ma piernik do wiatraka ?"... popisałeś się totalną paranoją... Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: nie wytrzymam !!! 16.10.05, 21:22 Jaka paranoją? Na wieść o pielgrzymce postanowiłem opuścić kraj. MŚ są świetną ku temu okazją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolik [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 21:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: nie wytrzymam !!! 17.10.05, 10:37 kosciol.mlodziezy.psychicznej napisał: > Jaka paranoją? Na wieść o pielgrzymce postanowiłem opuścić kraj. MŚ są świetną ku temu okazją. Jak juz przyjedzie prosze go zapytac w moim i nie tylko moim imieniu, dlaczego podczas II wojny swiatowej sluzyl w obcym nam Polakom, wojsku. Co z niego za katolik?? Odpowiedz Link Zgłoś
faqu Jezus Maria święty Jozefie ratuj 16.10.05, 21:43 Powinni wprowadzic podatki od osob modlacych sie, wowczas moga sobie zapraszac kogo chca, na ich wlasny rachunek... Jednakże PiS wygral wybory, także guzik z tego bedzie i wszyscy zaplacimy za wybryki mlodziezy wszechpolskiej, dewot i wszystkich cymbałow kościelnych. Żądam zwrotu moich podatków!! Lepiej przeznaczyc te pieniadze na cele dobroczynne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolovaxman Re: Jezus Maria święty Jozefie ratuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 21:46 a zatem zmarnowałaś swój głos stojąc murem za skorumpowanym SLD - brawo! pogrążyłes sie sam :D Odpowiedz Link Zgłoś
faqu [...] 16.10.05, 21:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolovaxman Re: Jezus Maria święty Jozefie ratuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 22:01 byłem 4 godz temu, wieczorem tez się pomodlę rówież za ciebie i tobie podobnych - choć wiem ze ty teraz tego nie rozumiesz...:/żałuję, bo dużo tracisz nierozumiejąc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolovaxman Re: Jezus Maria święty Jozefie ratuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 22:07 nawiasem mówiąc : nie słyszałem o programach doroczynnych SLD i masowych zbiórek - SLD musi się duzo nauczyc od Kościoła bo dzisiejsze kwesty z okazji dnia papieskiego pójdą do kilku tysięcy madrzejszych od ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
faqu Re: Jezus Maria święty Jozefie ratuj 16.10.05, 22:57 Nie dzięki.. nie potzrebuje "mądrości" kościelnych i kwest, czy jak to zwał. Pomodl sie też za Pakistan. A najlepiej odpal troche kasy bo jej wciąż potrzebuja, a zima idzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolovaxman Re: Jezus Maria święty Jozefie ratuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 00:39 zakładasz że jestem Billy'em G. ? to mi schlebia, ale wiesz jak ubogie jest życie studenta...:/(chyba że nie miałeś okazji) nawiasem mówiąc : teraz zmieniasz temat na Pakistan, a potem powiesz że w Polsce dzieci głodują i nie maja szans na edukację - nie rozwiążesz problemu biedy od zaraz i wszędzie P.S. pamiętasz jak medialnie podkręcono temat tsunami - niewiele zmieniły się warunki ludności, mimo ze alarmowano o przesycie w napływie pieniędzy i braku ich wykorzystania??? Odpowiedz Link Zgłoś
faqu Re: Jezus Maria święty Jozefie ratuj 17.10.05, 10:38 Pakistan to tylko przykład. Nawet jeśli jestes wciąż studenciakiem (chyba ze studiujesz teologie, wspolczuje), nie zwalaj na to ze bieda az piszczy, skoro stać cie na tace kościelną. Nie musisz być B.G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolovaxman Re: Jezus Maria święty Jozefie ratuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 10:59 a zatem i tak wszystko sprowadza sie do składek, kwest, zbiórek itp. - a to właśnie miało miejsce wczoraj pod kościołami ! P.S. jestem bardziej oryginalny niż myślisz - studiuje georgafie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatina Re: Jezus Maria święty Jozefie ratuj IP: *.pool8289.interbusiness.it 20.10.05, 02:42 wy o niczym innym ja tylko pieniadze i pieniadze.od dawna mieszka we wloszech i spotkalam sie z ludzmi ktorzy bardzo zle odnosili sie do osoby naszego najswietszego ojca swietego jana pawla naszego rodaka i zarazem wielkiego czlowieka.w tej chwili jest mi wstyd za was ze jestescie tak okrotni wobec obecnego papieza benedykta16.przeciez to jest wspaniala osoba,ktora naucza tak jak nasz niezapomniany jan pawel.nawroccie sie bo bog jest wielki i wczesniej czy pozniej przyjdzie wam zaplacic za to co robicie teraz.pamietajcie ze papierz to osoba swieta.przyjmijcie go z otwartymi ramionami i sercem pelnym wiary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malpa-z-paryza Re: Jezus Maria święty Jozefie ratuj IP: 83.214.24.* 17.10.05, 09:41 po prostu opodatkowac kosciol!!!!! i odebrac im wszelakie miana... Odpowiedz Link Zgłoś
wagnies Re: Jezus Maria święty Jozefie ratuj 17.10.05, 11:16 No tak - to sponsoruj dobroczynnie tych aferzystow i lapowkarzy z SLD i jasnie pana Kwacha: przeciez musza miec palacy, nowe limuzyny i wozic sie po swiecie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolovaxman [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 21:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 [...] 16.10.05, 21:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolovaxman Re: Jaśko II lekiem na wszystkie choroby świata!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 22:03 ty teraz tego nie rozumiesz...:/żałuję, bo dużo tracisz nierozumiejąc... Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: Jaśko II lekiem na wszystkie choroby świata!! 16.10.05, 22:09 Zawsze ten sam durny tekst o żalu. Rany jakie to wzruszające. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 [...] 16.10.05, 22:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_per6 Re: RJaśko II lekiem na wszystkie choroby świata! 16.10.05, 22:22 No, po tak fachowej dyskusji jaka jest na tej stronie to widzę, że do drugiej Jugosławii mało nam brakuje. Powinniście poprosić AM aby wam zamontował takie przyciski samodestrukcyjne. Az sięnie dobrze robi. Ci wszyscy na nie powinni się przenieść do Francji laickiej, jak dobrze pójdzie nie długo zapanuje tam religia pokoju - Islam. Dopiero wam mózgi wypiorą. Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: RJaśko II lekiem na wszystkie choroby świata! 16.10.05, 22:26 Obroni nas tylko chrześcijastwo! Islamiści kochają katolików! Nigdy z nimi nie walczyli! Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: RJaśko II lekiem na wszystkie choroby świata! 16.10.05, 22:29 Odezwał się zwolennik generała Jaruzelskiego? Wybieramy mniejsze zło. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_per6 Re: RJaśko II lekiem na wszystkie choroby świata! 16.10.05, 22:37 A tak na marginesie, to jest tak zasada, że nie mówi się źle o zmarłych, chyba ze was tego nikt nie nauczył. Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: RJaśko II lekiem na wszystkie choroby świata! 16.10.05, 22:39 O Stalinie też? Odpowiedz Link Zgłoś
robert_per6 Re: RJaśko II lekiem na wszystkie choroby świata! 16.10.05, 22:41 A czy Karol Wojtyła zamordował 100mln ludzi? Zrobił Ci Coś złego. Daj przykład choć jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: RJaśko II lekiem na wszystkie choroby świata! 16.10.05, 22:42 No to napisz że wyłączasz Stalina bo mi się myli. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_per6 Re: RJaśko II lekiem na wszystkie choroby świata! 16.10.05, 22:50 A czy te dwie postacie zasługują na porównanie? Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: RJaśko II lekiem na wszystkie choroby świata! 16.10.05, 22:53 W kontekście śmierci tak. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_per6 Re: RJaśko II lekiem na wszystkie choroby świata! 16.10.05, 22:57 A czy ja napisałem coś źle o Stalinie? Ale jeśli przeciwstawiłeś te dwie postacie to ja nie mam żadnych argumentów...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: RJaśko II lekiem na wszystkie choroby świata! 16.10.05, 23:04 A czy ja napisałem coś źle o papieżu? W każdym bądź razie mamy do czynienia z postaciami historycznymi. Głosów nieakceptujących papieża nie pochwalamy. Tylko dobra ocena jest mile widziana. I to dzięki czarodziejskiemu: o zmarłych źle nie mówimy. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_per6 Re: RJaśko II lekiem na wszystkie choroby świata! 16.10.05, 23:13 Zadałem Ci chyba pytanie, co złego zrobił CI Papież? Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: RJaśko II lekiem na wszystkie choroby świata! 16.10.05, 23:18 Jego postać kompletnie zniechęciła mnie do Polski i Polaków idącymi jak barany za modą. Stał się elementem popkultury. Ceniłem w nim za to dystans do urzędu, który sprawował. Jego nieprzewidywalnośc i pewien rodzaj ekscentryczności wzbudzały moją sympatie. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_per6 Re: RJaśko II lekiem na wszystkie choroby świata! 16.10.05, 23:23 No widzisz, czyli jest w Tobie coś dobrego. Ja też jestem przeciwnikiem wykorzystywania takiego autorytetu moralnego do własnych celów, jak to niektórzy stosują. Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: RJaśko II lekiem na wszystkie choroby świata! 16.10.05, 23:28 Autorytetem moralnym dla mnie to nie był. Nie jestem chrześcijaninem. Dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Jaśko II lekiem na wszystkie choroby świata! 16.10.05, 22:43 Czy tytuł sugeruje mówienie, o Jaśku II żle???????????? Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_per6 Re: Jaśko II lekiem na wszystkie choroby świata! 16.10.05, 22:54 Myślę, że Adam M będzie dumny z takiego wychowania młodzieży. A nie długo zacznie się hasło "Róbta co chceta", gwóźdź programu. A może Białoruś, tam jest fajnie, Łukaszenko, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Jaśko II lekiem na wszystkie choroby świata! 16.10.05, 23:02 Jeden ze świętych powiedział: Róbcie co chcecie, ale się kochajcie!!!!!!!! Żył wiele lat przed owsikiem. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
robert_per6 Re: Jaśko II lekiem na wszystkie choroby świata! 16.10.05, 23:11 To czy Papież przyjedie do Polski czy nie, to nie Ty będziesz decydował, a jeśli tak myślisz to jesteś w wielkim błędzie. Zawsze możesz zaprotestowac przed Parlamentem, Twoje prawo. Źle pojmujesz demokrację. A Jezus powiedział: "odajcie cesarzowi co cesarskie, a Bogu co Boskie" . Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Jaśko II lekiem na wszystkie choroby świata! 16.10.05, 23:28 "odajcie cesarzowi co cesarskie, a Bogu co Boskie" . Pytanie? Kto jest cesarzem? Kto jest Bogiem? Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_per6 Re: Jaśko II lekiem na wszystkie choroby świata! 16.10.05, 23:33 Cesarzem to jest Twój rząd. Twoje Państwo, a Bogiem to juz musisz sam wybrać, jest tylu do wyboru, można się pogubić. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Wybrałem Boga.Racjonalista.pl,potem mnieBolał ząb 16.10.05, 23:52 robert_per6 napisał: > Cesarzem to jest Twój rząd. Twoje Państwo, a Bogiem to juz musisz sam wybrać, > jest tylu do wyboru, można się pogubić. Amen. No i oczywiście nie mogłem oddać moczu. Bo nie jestem godzien łaski ulgi. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
tempus Re: Jaśko II lekiem na wszystkie choroby świata!! 17.10.05, 06:04 Gość portalu: lolovaxman napisał(a): > ty teraz tego nie rozumiesz...:/żałuję, bo dużo > tracisz nierozumiejąc... Co można stracić nie wierząc w takie bajki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijek Re: Jaśko II lekiem na wszystkie choroby świata!! IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 17.10.05, 09:35 > Co można stracić nie wierząc w takie bajki? Jak to co? Nie wierząc tracisz szanse na życie wieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bum-cyk-cyk Re: Papież: chcę w czerwcu przyjechać do Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 23:03 Skoro "chce" niech przyjedzie. Proponuję, by organizatorzy wizyty jak najszybciej otworzyli rachunek i podali do publicznej wiadomości numer konta na który można wnosić dobrowolne wpłaty na rzecz tej wizyty. Poprzednik był niewątpliwie "najdroższy" i "najdroższy". Więc może teraz za swoje.... Odpowiedz Link Zgłoś
robert_per6 Re: Papież: chcę w czerwcu przyjechać do Polski 16.10.05, 23:31 Czy w końcu zrozumiecie, że dzięki takim postaciom jak R. Reagan, Margareth T. szef CIA za prezydentury Reagana oraz JPII zawdzięczamy przysłowiową wolność. Dlatego się dziwię, że tak wszyscy strasznie psioczą na przyjazd Benedykta XVI, widocznie tego oczekuje nasz Naród. W demokracji zawsze liczy się większość, a pozostali powinni to uszanować. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 [...] 16.10.05, 23:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bum-cyk-cyk Re: Papież: chcę w czerwcu przyjechać do Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 23:55 Wolność jaka jest każdy widzi. Było tak, że decydowała Moskwa. Teraz - Wszyngton i Bruksela. Czyli Panie Robercie - dobrze Pan pisze: "przysłowiowa". A w drugiej sprawie: większość chce, proszę bardzo. Ale za swoje. Dlatego propozycję "konta" podtrzymuję i uważam, ze jest to czyste rozwiązanie w stosunku do "większości". Po co półlegalny sponsoring i żebranie w budżecie? "Większość" się zrzuci, "większość" będzie miała. I to będzie czysta gra....Jeszcze nie jesteśmy przecięż państwem kościelnym Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek544 Re: Papież: chcę w czerwcu przyjechać do Polski 17.10.05, 00:31 Przypominają się czasy "średniego Gierka". Rano budzę się, czytam gazetę i dowiaduję się z niej, że jestem oburzony warcholstwem elementów z Radomia i Ursusa. Teraz też dowiaduję się, że większość chce przyjazdu papieża. To może przekonajmy się jak to jest z tą większością. Referendum? Hi hi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Papież: chcę w czerwcu przyjechać do Polski IP: *.chello.pl 17.10.05, 09:52 Referendum jest zbedne. Wystarczy realizacja propozycji bum-cyk-cyka. Jakos dziwnie jestem pewien, ze w przypadku skladki wiernych na pokrycie kosztow wizyty Benka byloby podobnie jak ze Swiatynia Opatrznosci Bozej w Warszawie. Czyli kompletna klapa. Te swiadomosc maja - w koncu nieglupi - hierarchowie KK. Dlatego z takim upodobaniem siegaja po pieniadze publiczne twierdzac, ze wizyty kolejnego Papieza sa nie tylko wizytami glowy KK ale takze Panstwa Watykanskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MCollins Re: Papież: chcę w czerwcu przyjechać do Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 08:47 >Margareth T. to szmata, zobaczcie jaką zajefajną wolność zachowała w irlandii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heraldek Prostujcie i brukujcie drogi Panu, polskie barany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 23:34 ...i czekajcie na nastepny cud..... Odpowiedz Link Zgłoś
robert_per6 Re: Prostujcie i brukujcie drogi Panu, polskie ba 16.10.05, 23:43 Mówisz prawie jak pretendent do prezydentury Donald Tusk. Ja jestem chrześćjaninem i kocham Żydów za ich stosunek i solidarność z własnym Narodem, czego i Wam życzę aby Państwo troszczyło się tak Was. jak robią to Żydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bad Religion fan! Re: Papież: chcę w czerwcu przyjechać do Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 23:36 Przyjeżdża bo chce iść na mecz Meisterschaft 2006! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Papież: chcę w czerwcu przyjechać do Polski IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 16.10.05, 23:51 A kto sfinansuje taką wycieczkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko 3X15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 00:38 PIT-CIT-VAT A katolicy jeszcze jedno 15 razem 45 a żeby nie było za lekko to jeszcze 15 na RABINAT, od przechszt? 60%?!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolovaxman MARGINES !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 00:49 zaprawdę większość z was-internautów należy do mniejszości i marginesu społecznego wynoszącego nie więcej niż 15 % - stare komuchy albo płode pisklaki- Olejniczaki : krytyka Kościoła, autorytetów, przekręty i korupcje (stąd kasa na internet)- tak, tak to wasza specjalność choć wielu internautów pyta się : "gdzie ci złodzieje?" - doprawdy, myslałem żeście inteligentniejsi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tepsy Re: MARGINES !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 08:52 Gość portalu: lolovaxman napisał(a): > zaprawdę większość z was-internautów należy do mniejszości i marginesu > społecznego wynoszącego nie więcej niż 15 % - stare komuchy albo płode pisklaki > - > Olejniczaki : krytyka Kościoła, autorytetów, przekręty i korupcje (stąd kasa na > > internet)- tak, tak to wasza specjalność choć wielu internautów pyta > się : "gdzie ci złodzieje?" - doprawdy, myslałem żeście inteligentniejsi... skąd takie dane ? bo chyba nie zmyślasz, co i jaka kasa na internet ? i jak ty wypisujesz swoje bzdury ? pewnie telepatycznie, bez użycia internetu, bo internetu nie używasz na 100% skoro piszesz "was-internautów" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolovaxman Re: MARGINES !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 11:17 skąd dane? - 10% głosowało na SLD i Borowskiego + ok. 5% leniów, którzy nie przyszli skąd internet? - czy ludzie którzy realizują program SLD w swoim zyciu moga być uczciwi i moralni?, i dzięki temu są na tyle majętni że ich wszystkich stać na neta was-internautów - tyczyło sie WIĘKSZOŚCI (a zatem nie wszystkich - czytaj uważniej!)- którą reprezentują ludzie związani z SLD mozna i tak wydedukować - tylko SLD ma najbardziej krytyczny stosunek do religii i Kościoła - relikt komunizmu, korupcji, afer - świat idzie do przodu, a ty patrzysz wstecz...????????? Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Na własny rachunek??? 17.10.05, 00:57 Czy też trzeba będzie znowu dokładać do jego wycieczki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus3 Re: Na własny rachunek??? IP: 70.109.225.* 17.10.05, 03:38 Od morowego powietrza, glodu, ognia, zydow, i wizyt papieskich uchron nas Panie! Ciebie prosimy wysluchaj nas Panie. Odpowiedz Link Zgłoś
bollocollo Re Wdziecznosc..... 17.10.05, 03:42 Ludzie ,ale dowalacie tu ,na kolana prosic o przyjazd,to was z bagna wydostanie ,oby czesciej osobistosci takowe bywaly w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Wdziecznosc dla bagna konkordatowego? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 18.10.05, 20:22 Róbcie swoje festiwale, ale na swój koszt ;(( Odpowiedz Link Zgłoś
husyta Od wizyt papieskich uchron nas Panie 21.10.05, 23:31 Gość portalu: polonus3 napisał(a): > Od morowego powietrza, glodu, ognia, i wizyt papieskich uchron nas Panie > ! > Ciebie prosimy wysluchaj nas Panie. Wykasowałem Żydów, aby móc powiedzieć Amen Odpowiedz Link Zgłoś
polarab_polpolak najpierw musi naszego Imana w Bialymstoku o 17.10.05, 08:33 pozwolenie poprosic, co kmus ie wydaje....ze moze jaeszdzic gdzie chce, czyzby przyklad naszych tureckich braci jego nic nie nauczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malpa-z-paryza NIE CHCEMY.... IP: 83.214.24.* 17.10.05, 09:36 we francji w grudniu bedzie obchodzona 100 letnia rocznica separacji Panstwa od Kosciola. A kiedy Polska dorosnie, dojrzeje do podjecia takiego aktu? Dlaczego wiara nie moze byc sprawa prywtana kazdego z nas, tylko widowiskiem publicznym? Po co te wszytkie cyrki, aby spedzac swe owieczki i im macic w glowie? JPII dobrze zrozumial i zrobil z religi show.... aby przyciagnac mlodych. Ale to jest tylko sztuczny obrazek za ktorym stoi wielka pustka. Bo te wszytkie widowiska, cyrki sa tylko spektaklem bez nauk idacych. A wiec po co wydawac tyle forsy na igrzyska papieskie? no, ktos zarobi na tym, kosciol.. Odpowiedz Link Zgłoś
wolnyczlowiek1 Re: Papież: chcę w czerwcu przyjechać do Polski 17.10.05, 10:50 W rodzinnych Niemczech nie jest nikomu potrzebny wiec pcha sie do polskiego ciemnogrodu. Zapraszamy Odpowiedz Link Zgłoś
jakarta Re: Papież: chcę w czerwcu przyjechać do Polski 17.10.05, 10:59 Matko święta! Znowu nie będzie uczciwej waloryzacji renty! Odpowiedz Link Zgłoś
mom0 Re: Papież: chcę w czerwcu przyjechać do Polski 17.10.05, 11:09 Znowu???? Czy chociaż za wycieczkę zapłaci? Czy raczej wyrwie coś przy okazji?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajlowju Ludzie opamietajcie sie!!! IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.05, 11:51 Czy dla Was liczy sie tylko kasa? Rozkladacie naprawde dywanik tylko tym, ktorzy przyjada do Was z walizka pieniedzy? Zal mi Was!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Ludzie opamietajcie sie!!! IP: 195.173.16.* 17.10.05, 12:44 Ty chyba sobie nie zdajesz sprawy jak biedny jest ten kraj,dzieci chodza glodne do szkoly, a przyjedzie taki i bedzie smety gadal, ktorych i tak nikt nie slucha bo korupcja i syf to sie nie biora "skads" to kazdy czlowiek ma w sobie- a wszyscy katolicy!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lolovaxman [...] 17.10.05, 17:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Ludzie opamietajcie sie!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 18.10.05, 20:25 Wystarczy przeznaczyć te pieniądze na biedne dzieci, które doi z budżetu Towarzystwo Jedynie Słusznej Racji, by dzieci nie tylko nakarmić czy dać im książki do nauki ;(( Odpowiedz Link Zgłoś