Dodaj do ulubionych

Nie mam prawa jazdy i nie chce miec - i co z tego?

30.10.05, 00:05
Nie pociaga mnie to po prostu. Dlaczego niektorzy ludzie sadza, ze jestem
uposledzony? Przeciez nie kazdy musi umiec prowadzic samochod. Mam za to
dyplom ukonczenia kursu masazu klasycznego. Ile procent ludzi w Polsce moze
sie tym pochwalic?
Obserwuj wątek
    • Gość: kijek Re: Nie mam prawa jazdy i nie chce miec - i co z IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 30.10.05, 00:26
      byl kiedys taki zespół Defekt Muzgó
      • defektmuzgu Re: Nie mam prawa jazdy i nie chce miec - i co z 30.10.05, 19:04
        Gość portalu: kijek napisał(a):

> byl kiedys taki zespół Defekt Muzgó

I co z tego?
        • tripper Re: Nie mam prawa jazdy i nie chce miec - i co z 10.11.05, 18:08
          fajny byl
    • iberia29 Re: Nie mam prawa jazdy i nie chce miec - i co z 30.10.05, 16:28
      i chwala ci za to, jak masz jezdzic jak ostatnia oferma i stwarzac zagrozenie
      na drodze to lepiej masuj ;-)
      • defektmuzgu [...] 30.10.05, 18:55
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • iberia29 Re: Nie mam prawa jazdy i nie chce miec - i co z 30.10.05, 19:21
          nawet nie miallbys szans.A poza tym skad taki kretysnki wniosek?Zal ci czy jak?
          • Gość: roomoon [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 19:22
    • sunrise79 Re: Nie mam prawa jazdy i nie chce miec - i co z 30.10.05, 17:20
      A kto powiedział,ze musisz miec? Posiadanie prawka nie jest
      obowiazkiem,aczkolwiek umiejetnosc prowadzenia auta bywa czasami przydatna.
      • b-beagle Re: Nie mam prawa jazdy i nie chce miec - i co z 30.10.05, 18:04
        To prawda nikt nikogo do niczego nie zmusza a umiejętność prowadzenia samochodu
        nie jest obowiązkowa
        • defektmuzgu Re: Nie mam prawa jazdy i nie chce miec - i co z 30.10.05, 19:04
          b-beagle napisała:

> To prawda nikt nikogo do niczego nie zmusza a umiejętność prowadzenia samochodu
          >
          > nie jest obowiązkowa

Jak ty nic nie rozumiesz.
      • defektmuzgu Re: Nie mam prawa jazdy i nie chce miec - i co z 30.10.05, 18:56
        sunrise79 napisała:

> A kto powiedział,ze musisz miec? Posiadanie prawka nie jest
        > obowiazkiem,aczkolwiek umiejetnosc prowadzenia auta bywa czasami przydatna.

Niektorzy uwazaja, ze kazdy facet musi miec i ze tylko cioty nie maja.
        • iberia29 Re: Nie mam prawa jazdy i nie chce miec - i co z 30.10.05, 19:22
          no fakt, dla mnie byloby dziwne gdyby facet nie umial jedzic autem, ale
          pseudokierowco jest na naszych drogach wystarczajaca ilosc i nie ma juz miejsca
          dla ciebie.
          • Gość: roomoon Re: Nie mam prawa jazdy i nie chce miec - i co z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 19:23
            Jak sie sprawuja xenony z allegro?
            • iberia29 Re: Nie mam prawa jazdy i nie chce miec - i co z 30.10.05, 19:27
              oj widze ze alfabetem jestes mocno na bakier, to nie ja kupowalam xenony a
              podszywcacz nieajki liberia29.
        • sunrise79 Re: Nie mam prawa jazdy i nie chce miec - i co z 30.10.05, 19:51
          to nie słuchj innych,twój wybór i nikomu nic do tego
        • Gość: lewo jazdy [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 20:41
    • braineater Re: Nie mam prawa jazdy i nie chce miec - i co z 30.10.05, 20:10
      Też nie mam i jest mi z tym dobrze.
      Taksówki sa tańsze niż posiadanie samochodu i można pić:)

P:)
      • sunrise79 Re: Nie mam prawa jazdy i nie chce miec - i co z 30.10.05, 20:57
        Ja mam i jak na poczatku ciezko mnie bylo wyciagnac z auta,teraz juz mi to
        prawko bokiem wychodzi. Ile moge robic jako nadworny kierowca mojej rodziny?
    • Gość: Doki Re: Nie mam prawa jazdy i nie chce miec - i co z IP: *.240.81.adsl.skynet.be 30.10.05, 21:00
      Co z tego? Proste: jakis tam odsetek miejsc pracy jest dla ciebie niedostepny -
      to te, gdzie prawo jazdy jest konieczne. Jako masazysta musisz czasem dojechac
      do klienta. Taksowka? To pogarsza Twoja pozycje konkurencyjna.

> Przeciez nie kazdy musi umiec prowadzic samochod.

Nie musi. Ale wtedy nie powinien miec pretensji, ze dalej zyje z zasilku.

> Mam za to
      > dyplom ukonczenia kursu masazu klasycznego. Ile procent ludzi w Polsce moze
      > sie tym pochwalic?

Nie wiem, ale to nieistotne. Prawo jazdy jest bardziej przydatne.
    • llukiz Re: Nie mam prawa jazdy i nie chce miec - i co z 31.10.05, 01:48
      > Nie pociaga mnie to po prostu

Dlaczego trzeba umieć liczyć? Liczenie mnie nie pociąg. Czytać też nie umiem bo
      do czytania mnie nie ciągnęło. Miałem na szczęście pociąg do pisania, no i
      przynajmniej mogę ci odpisać.

A znałem kiedyś gościa który nigdy w życiu na rowarze nie jechał. Też go pewnie
      nie pociągało.
    • mairki Re: Nie mam prawa jazdy i nie chce miec - i co z 31.10.05, 17:32
      "Nie mam prawa jazdy i nie chce mieć - i co z tego nie pociaga mnie to po
      prostu"
      Ano nic. Może kiedyś Cię to pociągnie. Mój ojciec mówił tak samo i zrobił
      prawko dopiero po pięćdziesiątce ( byłam w szoku ),a zmusiło go do tego widmo
      utraty pracy - czyli wicie rozumicie. Nawiasem mówiąc taki z niego kierowca jak
      ze mnie baletnica, ale to dowód na to, jak mało wiemy o sobie i o swoich
      ciągotach czy może raczej pociągach?
    • yoma Re: Nie mam prawa jazdy i nie chce miec - i co z 31.10.05, 18:10
      Co z tobą, ostatnio przecież skodą jeździłeś?
    • Gość: Natalia Re: Nie mam prawa jazdy i nie chce miec - i co z IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.11.05, 16:33
      No wlasnie to wyjasnia wszystko. Ty po prostu nie lubisz robic tego co robi
      wiekszosc. Lubisz byc wyjatkowy. Umiejetnosc jazdy samochodem jest przydatna,
      ale wcale nie jest powiedziane ze wszyscy musza to robic , podobnie jak nie
      wszyscy musza masowac innych.
    • Gość: Ewa Doskonale Cię rozumiem. Ja wprawdzie mam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 19:16
      ...prawo jazdy, ale nie chcę jeździc, bo mnie to nie bawi. Uważam, że jedynym
      sensownym powodem, aby używac samochodu jest wożenie dzieci - wiadomo, do
      lekarza, do przedszkola - przy dzieciach się pewnie przełamię. Ale póki co wolę
      komunikację miejską - przynajmniej jestem niezależna, jadę gdzie chcę i kiedy
      chcę, zamiast martwic się o miejsce do parkowania. Korki mnie nie dotyczą. Mam
      czas na czytanie książek podczas dojazdów. Same zalety. Niestety, od czasu do
      czasu rózne osoby mi trują, że nie wiadomo jakie wspaniałości tracę... Stanie w
      korkach, wydatki i otłuszczanie się tyłka - dziękuję bardzo.
      • Gość: Echo Myslisz ze PiS cie nie zmusi? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 06.11.05, 03:42
        Wszyscy sa do czegos zmuszani na tym forum. A to do mycia zabkow.
        A to do jedzenia kaszki. Dzieci sa strasznie naduzywane bo kaza im sie
        uczyc. Dlaczego ty nie musisz robic prawa jazdy?

Boosze!!! Do jakiego dna spadlo to forum!!!
      • Gość: kkk komunikacja miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 21:04
        Gość portalu: Ewa napisał(a):
        póki co wolę komunikację miejską - przynajmniej jestem niezależna, jadę gdzie
        chcę i kiedy chcę,

nie komentuję bo ze śmiechu nie rozróżniam klawiszy :))))))

Korki mnie nie dotyczą

dopadł mnie kolejny atak śmiechu :))))))
        • Gość: Ewa Cieszę się, ze poprawiłam Ci humor :-))) Ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 22:37
          ...czym dokładnie?
    • Gość: 27latek Ja też nie mam i nie chcę IP: *.icpnet.pl 06.11.05, 08:31
      To jakaś obsesja z tym prawem jazdy. Mnie nie jest potrzebne. Mieszkam w
      Poznaniu i wszędzie, gdzie chcę mogę podjechać tramwajem, dużo szybciej niż
      samochodem. A za granicę to mogę lecieć samolotem. Pracuję w centrum i nie mam
      absolutnie żadnego powodu, żeby codziennie użerać się z tysiącami idiotów na
      drogach a potem przez pół godziny szukać miejsca do zaparkowania. Poza tym wcale
      mnie kręcenie kółkiem nie kręci ;-)
    • muszek0 Re: Nie mam prawa jazdy i nie chce miec - i co z 07.11.05, 00:37
      Co jakiś czas przez różne fora przewijają się autorzy wątków, którym sie
      wydaje, że są tacy niezalezni i gdzies wyżej obcujący niż zwykła szara
      tłuszcza. Był juz ktoś, kto chwalił się, że nia ma telefonu komórkowego, był
      tez ktoś kto napisał, że nie ma w domu telewizora, teraz ty piszesz, że nie
      masz prawa jazdy i jesteś spoko gościu.
      Dlaczego nie załozyłeś wątku, że nie skończyłeś w swoim życiu kursu skoczka
      spadochronowego HALO/HAHO, ale masz za to skończony kurs masażu?
      Bo to by było śmieszne stwierdzenie. To, że nie masz prawa jazdy a masz kurs
      masażysty tez jest śmieszne, tylko tobie się wydaje, że jestes taki
      antytrendowy.
      • konopielka80 Re: Nie mam prawa jazdy i nie chce miec - i co z 07.11.05, 20:54
        Mi także prawko nie jest do życia potrzebne. Co prawda nie mieszkam w centrum, do najbliższego środka lokomocji (pociąg, autobusy) mam ponad kilometr na piechotkę ale mimo to nie czuję potrzeby posiadania samochodu. Jesli tylko pogoda na to pozwala (czyli nie ma mrozu -10 stopni i zasp), to jeżdzę wszezie rowerem. Oszczędzam pieniądze, środowisko, dbam o figurę...
        Oczywiście prawko jest potrzebne w wielu zawodach, wiem że nie dostałam jednej z prac z pwoodu braku prawka ale cóż... Mówi się trudno.
    • nanai11 Re: Nie mam prawa jazdy i nie chce miec - i co z 07.11.05, 21:08
      hehe nie dostaniesz dobrej pracy bez prawo jaxdy... A kurs masażu??zrób taki
      który da ci uprawnienia do pracy w całej zjednoczonej Europie...
    • Gość: appril Re: Nie mam prawa jazdy i nie chce miec - i co z IP: *.pronet.lublin.pl 07.11.05, 21:51
      Dariusz Michalczewski bez ogrodekprzyznaje, ze nie ma prawa jazdy bo nie lubi
      prowadzic, woli jak go woza. Sadze, ze nikt go ciota nie nazwie :-)
      • Gość: pelagia Re: Nie mam prawa jazdy i nie chce miec - i co z IP: *.pools.arcor-ip.net 07.11.05, 22:02
        Prawde mowisz? Nie ma prawa jazdy? Ale zawod.
      • Gość: pemat Re: Nie mam prawa jazdy i nie chce miec - i co z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 22:13
        Gość portalu: appril napisał(a):
        > Dariusz Michalczewski bez ogrodekprzyznaje, ze nie ma prawa jazdy bo nie lubi
        > prowadzic, woli jak go woza. Sadze, ze nikt go ciota nie nazwie :-)

ale w swej ostatniej walce to rzeczywiście boksował jak ciota :)
        • konopielka80 Re: Nie mam prawa jazdy i nie chce miec - i co z 08.11.05, 09:56
          Poza tym nie każdego stac na kurs...To nie sa małe pieniądze...Pracodawcom łatwo wymagać, ale skąd bezrobotny albo osoba któa zarabia grosze ma wziąć ponad 1000 zł na kurs? Plus opłaty za egzamin?
    • yabol428 Re: Nie mam prawa jazdy i nie chce miec - i co z 08.11.05, 23:22
      Ja też nie mam prawa jazdy i nie chcę mieć i cieszę się, że są jeszcze na świecie tacy jak ja, którzy nie poddali się temu obowiazującemu dyktatowi, zgodnie z którym brak prawa jazdy jest jakąś ułomnością (wielu w moim otoczeniu tak uważa). A poza tym lubię przemieszczać się komunikacją zbiorową.
    • grazkax Re: Nie mam prawa jazdy i nie chce miec - i co z 09.11.05, 08:19
      ja też niemam i co z tego? czy wszyscy muszą mieć ?i tak już ciasno w naszej
      warszawce .jeszcze trochę i łatwiej będzie chodzić pieszo niż jeżdzic autkiem .
    • kora3 A miej sobie, albo nie miej ... 11.11.05, 00:24
      Troche dziwny masz 'problem" - przyznam :)
      oż to za straszna sprawa? Nie masz i tyle. Gorzej byloby, jakbyś mial przez to
      stracić pracę, nie mógl znaleźć pracy, nie mógł jej sensownei wykonywać (są
      takie zawody), albo chcialbyś miec prawko, a nie stac by Cię było. A jak
      zwyczajnie nie chcesz i w dodatku nie potrzebujesz to serio nie pojmuję co Cie
      martwi. Jeśli ludzie, ktorzy uważają cię za kogoś dziwnego z powodu braku prawa
      jazdy to razdę - zmień znajomych, bo ci sa do d****.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka