owcarek_podhalanski 10.12.05, 14:07 Kazy bywalec nasego Schroniska mo jeden wątek lo siebie. To i Radwickowi sie on nalezy, skoro ku nom przybył. Hau! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
owcarek_podhalanski Re: *****DO RADWICKA***** 28.12.05, 15:27 Oooo! Właśnie dostołek potwierdzenie, ze moje zycenia świątecne dosły do Radwicka! Od Linecki i Tubylecka nadal nimom potwierdzenia. Hauuuu! Odpowiedz Link Zgłoś
bryza102 Re: *****DO RADWICKA***** 03.01.06, 18:53 Witam,witam i o zdrowie pytam.A jakież to drogi sprowadziły Radwika do Schroniska?Pobłądziłeś w górach?Tak się składa,że nasze Schronisko niby leży na szlaku,ale nie łatwo doń trafić! A dziwi mnie trochę,że Mama decyduje o której godzinie masz odejść od komputera,,,,A wolno zapytać ile to wiosenek Radwicek ma na boku?/odpowiedż niekonieczna.../,bo dzieci czasami mogą się tu pogorszyć,a my kochamy dzieci i nie chcielibyśmy aby krzywda się Radwickowi działa,bo i "słówkiem"niestosownym czasami operujemy,nie dla dziecięcych uszu.Zapytaj ino synku,czy Mama zgodzi się abyś do Smadnego Mnicha zachodził i z dorosłymi w dysputy uderzał,bo tak się nie godzi Mamuśkę oszukiwać że niby na forum"Bolka i Lolka" wchodzisz... Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: *****DO RADWICKA***** 04.01.06, 10:20 No w kazdym rozie nalezy sie ciesyć, ze jak my syćka juz pomrzemy, to bedziemy mieć w tym Schronisku godnego następce - Radwicka! Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: *****DO RADWICKA***** 04.01.06, 13:57 Tez tak mysle, a Radwi nie jest chyba az takim dzieciuchem, zeby go do Bolka i Lolka odsylac ;))) Ja w ogole mysle, ze on nas troche chyba kokietuje tym jakoby bardzo mlodym wiekiem. A na dobra sprawe na temat lat nie puscil pary z ust. Owszem, liczy sie ze zdaniem mamy, ale to obowiazuje w kazdym wieku. Radwi, co Ty na to? Moze odslonisz rabka(albo jeszcze mniej) tajemnicy, jak to tam z Twoimi latkami jest. To tylko kobiet o wiek pytac nie przystoi :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: *****DO RADWICKA***** 04.01.06, 14:52 No prose! A do mojej 4-letniej bratanicy ciągle ftoś podchodzi i pyto: "A ile ty masz lat?" Co za impertynencja!!!!!! Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: *****DO RADWICKA***** 04.01.06, 15:32 No widzisz, okazuje sie, ze sa tacy, ktorzy nie znaja sie na rzeczy. Savoir- vivre jest im obcy. Na szczescie Twojej Bratanicy na razie jest to obojetne. A moze nie? Jedne dzieci bardzo lubia sie popisywac i duzo mowic, a inne wrecz odwrotnie. Nie powiem ktore wole, bo a nuz Ci sie naraze - nie wiem do jakiej kategorii nalezy Twoja Bratanica :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: *****DO RADWICKA***** 05.01.06, 14:02 Moja bratanica roz twierdzi, ze jest rekinem, a roz, ze księznickom. Rekin pewnie sie nie przejmuje, ale wobec księznicki radziłbyk syćkim więcej taktu. Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: *****DO RADWICKA***** 05.01.06, 14:28 RE-KI-NEM, a skad jej to przyszlo? :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: *****DO RADWICKA***** 13.01.06, 18:10 Nimom pojęcia. Ani nie wiem, cy rekin z księznickom majom jakiś wspólny mianownik. Moze majom? Tak jak pon Sułek zastanawioł sie kiesik kim zostać: leśnicym cy rzeźnikiem? Bo i to, i to jest zawodem miłośnika zwierząt. Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
radwi22 Re: *****DO RADWICKA***** 05.01.06, 00:35 Nie martw się Bryzecko :) Aż takim maluchem nie jestem, coby w dysputy tu i tam nie wchodzić, a i z Mamą czasami trzeba, oczywiście z szczacunkiem :) podyskutować, i zdania swego bronić. O. Odpowiedź na pytanie, ile mam latów, zdradza mój nick- Radwi22 :) Ale i z Bratanicą Owcarkową, chętnie poszukałbym wspólnego języka! Wszak testowałem niedawno rowerek, dla kuzynki ( rowerek był, do lat 3) i jeździło się w deche!!! :) Savoire Vivre. A wiecie, co znaczą te słowa?:) Eeee, jaki tam by ze mnie następca był...gdyby Was tutaj nie było, to nie byłoby w czym następować:/ Poza tym, już :) Bratanica rośnie <jupi> Odpowiedz Link Zgłoś
bryza102 Re: *****DO RADWICKA***** 05.01.06, 00:58 Savoire Vivre. A wiecie, co znaczą te słowa?:) Nie wiemy,a co znaczą? My tu na zad...u mało mamy do czynienia z sawoirem vivrem. Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: *****DO RADWICKA***** 05.01.06, 14:07 Ale z drugiej strony skoro działomy na zad...u, to jesteśmy roussowskimi "savage noblese", a to znacy, ze wprowdzie nie wiemy, co to sawłar- wiwr, ale nie musimy - momy go we krwi :-)))) Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: *****DO RADWICKA***** 05.01.06, 14:54 Masz na mysli Jana Jakuba i jego dzielo "Emil czyli o wychowaniu"? - nie jestem przekonana do jego teorii na temat wychowania. Prawda jest taka, ze wszystko co napisal wyplywalo z jego wlasnego doswiadczenia, a ja nie jestem pewna, czy jedynie wlasne doswiadczenie to nie jest conieco za malo ? Odpowiedz Link Zgłoś
radwi22 Re: *****DO RADWICKA***** 05.01.06, 17:34 Conieco- dla Kubusia Puchatka, nie było zamałym :) Ale mogłbo być za mało tego Conieca! Czesto było za mało, dlatego właśnie Kubuś szukał. A dla Emila, nie wiem, nie czytałem :/ Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: *****DO RADWICKA***** 06.01.06, 10:57 mysha_b napisała: > Masz na mysli Jana Jakuba i jego dzielo "Emil czyli o wychowaniu"? Akurat tam chyba nic o ślachetnym dzikusie nie pisoł. W ogóle to on próbowoł znaleźć swojego ślachetnego dzikusa wśród róznyk pierwotnyk ludów, ale nie znalozł. Moze źle sukoł? Moze nie powinien był sukać wśród pierwotnyk ludów, ino w nasym Schronisku? Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: *****DO RADWICKA***** 06.01.06, 14:03 Jak to nie pisal? Pisal przeciez, ze rozwijanie umyslu trzeba odlozyc na pozniej, najwazniejsze sa emocje i nalezy w pierwszym rzedzie o nie zadbac wychowujac dziecko. To sa jego wlasne slowa. Czy wiec tak wychowane dziecko, na wzor pierwotnych ludow, nie jest jako ten przywolany przez Ciebie "szlachetny dzikus"? Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: *****DO RADWICKA***** 13.01.06, 18:13 Moze coś w tym być. Ale jeśli prędzej cy później mioł nastać rozwój umysłu, to juz chyba by była dedzikusizacja. Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
radwi22 Re: *****DO RADWICKA***** 05.01.06, 17:16 A to znaczy "wiedzieć- żyć" z francuska. Ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
radwi22 Re: *****DO RADWICKA***** 08.01.06, 03:50 :))))))))))) No co, koleżanka mnie nauczyła !!? Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: *****DO RADWICKA***** 08.01.06, 10:22 Witaj, dzieki, ze do mnie zajrzales i wpisales sie. Bardzo mi milo. Odpowiedz Link Zgłoś
radwi22 Re: *****DO RADWICKA***** 08.01.06, 13:58 Cała przyjemność po mojej stronie :) Odpowiedz Link Zgłoś
bryza102 Re: *****DO RADWICKA***** 08.01.06, 15:31 Oj,żeby te nauki nie poszły w niezamierzonym kierunku....A koleżanka pełnoletnia?Nauki medyczne też przerabiacie? Odpowiedz Link Zgłoś
radwi22 Re: *****DO RADWICKA***** 08.01.06, 18:36 Interaktywną pracę z mózgiem :) Odpowiedz Link Zgłoś