Dodaj do ulubionych

Rodzić ma nawet ofiara gwałtu

06.01.06, 03:05
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3098036.html
No i wszystko jasne... Jeśli ktoś ma podobne zdanie to życzę mu niniejszym,
żeby jego żona, siostra, córka, szwagierka czy ktokolwiek bliski zostały
zgwałcone przez zaślinionego obleśnego seksualnego frustrata (najlepiej z
wadą genetyczną). Wtedy byśmy zobaczyli jak zaczęlibyście śpiewać. A propos
świętości "życia poczętego". Pani Wujkowskiej życzę tego samego.
Obserwuj wątek
    • styro Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 03:50
      Nie zycz drugiemu co tobie niemile. Nie zgadzam sie z ta pania doktor, ale Ty
      tez uwazam przegiales
      • normaalka Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 06:29
        Nie chciałabym być w skórze zgwałconej ciężarnej. Niemniej uważam, że należy
        jej sie wszelka pomoc i opieka, by zechciala urodzić, ale ostateczna decyzja
        należy do niej.
        Mohairowym beretom mówię _nie_, bo są surowsze od samego Boga. Bóg jest
        miłością, więc im wybaczy, chociaż nie powinien, ale nie mnie pouczać pana B.
        Szkoda..Mam talent.
    • Gość: Oto jest pytanie A gdybys byl poczety z gwaltu- zabilbys sie ?????? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.01.06, 05:35
      A ja zycze kazdemu czlowiekowi aby jego zycie bylo jednakowo warte dla innych ,
      niezaleznie od warunkow w jakich zostal poczety. Ciekawa jestem czy popelnilbys
      natychmiast samobojstwo gdybys dowiedzial sie ze zostales poczety z gwaltu???
      • antykreator Re: A gdybys byl poczety z gwaltu- zabilbys sie ? 06.01.06, 08:50
        Pomyśl troszeczkę szerzej a nie przez pryzmat "świętość" życia nie każdy tak
        uważa a w tej kwestii to chyba najważniejsze jest to by taka kobieta mogła,
        choć częściowo powrócić do "normalnego" życia i to powinna być jej decyzja.

Cóż, ale wątpię abyś to zrozumiał/ła
        • Gość: Oto jest pytanie Re: A gdybys byl poczety z gwaltu- antykreator IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.01.06, 18:39
          No coz, watpie zebys mogl cos zrozumiec oprocz swojego punktu widzenia. Czy
          zmuszenie kobiety do aborcji na skutek gwaltu jest powrotem do normalnosci?
          Jakie sa skutki fizyczne i psychiczne aborcji, nawet jesli jest to ciaza z
          gwaltu ?
          • Gość: zenka Re: A gdybys byl poczety z gwaltu- antykreator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 18:42
            A kto tu kogo zmusza do aborcji? Póki co to próbuje się zmusić kobiety do
            rodzenia dzieci poczętych w wyniku gwałtu.
            • marysia75 Re: A gdybys byl poczety z gwaltu- antykreator 06.01.06, 18:49
              Gość portalu: zenka napisał(a):

> A kto tu kogo zmusza do aborcji? Póki co to próbuje się zmusić kobiety do
              > rodzenia dzieci poczętych w wyniku gwałtu.

No wlasnie! Ludzie tutaj maja problemy ze zrozumieniem tekstu.

Moze sa kobiety, ktore znajduja przyjemnosc w gwalcie?:)
              Wiekszosc kobiet traktuje to jednak jako ewenement tragiczny fizycznie a przede
              wszystkim psychicznie a wynik materialny gwaltu w postaci ciazy i dziecka nie
              musi byc akceptowany a moze wzbudzac niechec a nawet wstret i obrzydzenie. I
              tego niektorzy nie sa w stanie pojac. Smutne!
              • normaalka Re: A gdybys byl poczety z gwaltu- antykreator 06.01.06, 21:38
                marysia75 napisała:

> wynik materialny gwaltu w postaci ciazy i dziecka
                Razi mnie _wynik materialny_ w konteście pozostalych wyrazów.
                > nie
                > musi byc akceptowany a moze wzbudzac niechec a nawet wstret i obrzydzenie. I
                > tego niektorzy nie sa w stanie pojac. Smutne!
                Dopuszczam mysl,że mogą być i takie reakcje, wtedy potrzebna wręcz niezbędna
                jest pomoc.
                • marysia75 Re: A gdybys byl poczety z gwaltu- antykreator 06.01.06, 21:48
                  normaalka napisała:

> Razi mnie _wynik materialny_ w konteście pozostalych wyrazów.

A czy ja ci sie musze podobac? Estetyka jest jeszcze bardziej wzgledna niz
                  predkosc swiatla.
                • Gość: zenka Re: A gdybys byl poczety z gwaltu- antykreator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 22:27
                  ,,Dopuszczam myśl, że mogą być i takie reakcje, wtedy potrzebna wręcz niezbędna
                  jest pomoc''

Znaczy co? Zmusić tę kobietę, żeby pokochała takie dziecko? Ooooooj....Nie
                  sądzę.

A jakie sa reakcje po gwałcie? A no kobieta czuje się brudna. Czuje się brudna
                  do takiego stopnia, że ma obsesję na punkcie czystości, zwłaszcza miejsc
                  intymnych. Spędza godziny pod prysznicem wręcz zdzierając sobie skórę,
                  a ,,tam'' najchętniej odkażałaby się co dzień lizolem. Powstrzymuje ją tylko
                  świadomość, że zrobiłaby sobie jeszcze większą krzywdę. A tu próbuje się ją
                  zmusić do tego,żeby jeszcze przez 9 mies. nosiła w sobie resztki ejakulatu tego
                  zwyrodnialca?! To jest nieludzkie!

Postinor.Zanim zygota na dobre nie zagnieździ się w macicy. A jak któraś czuje
                  się na siłach (psychicznie), albo jej religia na tego typu rozwiązanie nie
                  pozwala, to niech rodzi.

W takim wypadku decyzja powinna należeć wyłącznie(!) do kobiety.
                  • marysia75 Re: A gdybys byl poczety z gwaltu- antykreator 06.01.06, 22:33
                    Tnij cytaty jak trzeba. Czego Ty chcesz ode mnie, bo podpisujesz sie pod moim
                    postem?
                    • Gość: zenka Re: A gdybys byl poczety z gwaltu- antykreator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 22:43
                      Przepraszam, to oczywiście było do Normaalki. Zresztą, to był fragment jej
                      wypowiedzi.
                      • Gość: marysia75 Re: A gdybys byl poczety z gwaltu- antykreator IP: *.244.81.adsl.skynet.be 06.01.06, 22:45
                        To dobrze, ze do normalki:)
                        • Gość: zenka Re: A gdybys byl poczety z gwaltu- antykreator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 22:47
                          :)
      • 3promile Re: A gdybys byl poczety z gwaltu- zabilbys sie ? 06.01.06, 11:20
        Gość portalu: Oto jest pytanie napisał(a):

> A ja zycze kazdemu czlowiekowi aby jego zycie bylo jednakowo warte dla innych ,
        >
        > niezaleznie od warunkow w jakich zostal poczety. Ciekawa jestem czy popelnilbys
        >
        > natychmiast samobojstwo gdybys dowiedzial sie ze zostales poczety z gwaltu???

Jeśli ta ustawa przejdzie, to właśnie z takimi przypadkami samobójstw będziemy
        mieli do czynienia...
        • marysia75 Re: A gdybys byl poczety z gwaltu- zabilbys sie ? 06.01.06, 11:40
          3promile napisał:

Ciekawa jestem czy popel
          > nilbys
          > >
          > > natychmiast samobojstwo gdybys dowiedzial sie ze zostales poczety z gwalt
          > u???
          >
          > Jeśli ta ustawa przejdzie, to właśnie z takimi przypadkami samobójstw będziemy
          > mieli do czynienia...

Szczegolnie w wieku dojrzewania!
          A rownowaga psychiczna matki, wychowujacej takie dziecko (jezeli nie zakopie go
          w lesie lub nie wyrzuci przez okno)?
          • hasanet Re: A gdybys byl poczety z gwaltu- zabilbys sie ? 06.01.06, 15:54
            marysia75 napisała:

> A rownowaga psychiczna matki, wychowujacej takie dziecko (jezeli nie zakopie
            go
            >
            > w lesie lub nie wyrzuci przez okno)?
            Od tego są dorośli, żeby ją wesprzeć: słuzby psychologiczne, oparcie duchowe a
            przede wszystkim najbliższa rodzina. Potrzebna też kasa, aby wizja codziennego
            bytu nie przerażała. Od tego trzeba zacząć, później paragrafy.
            • marysia75 Re: A gdybys byl poczety z gwaltu- zabilbys sie ? 06.01.06, 16:04
              hasanet napisała:

> Od tego są dorośli, żeby ją wesprzeć: słuzby psychologiczne, oparcie duchowe
              a
              > przede wszystkim najbliższa rodzina. Potrzebna też kasa, aby wizja
              codziennego
              > bytu nie przerażała. Od tego trzeba zacząć, później paragrafy.

Podalas sie jako rodzaj zenski. I bylabys w stanie kochac dziecko z gwaltu? Czy
              jestes facetem, ktory sobie cos tam wyobraza? A jezeli zgwalcona to 45 letnia
              mezatka z doroslymi dziecmi? Czy ty sobie w ogole zdajesz sprawe, co ty tu
              glosisz???
              Kasa???? Jaka kasa jest w stanie zrekompensowac TAKI podwojny szok?
              Chyba prowokujesz...:(((
              Ja nie bylabym w stanie kochac takiego dziecka, bo dla mnie dziecko to *owoc
              milosci*, nawet, jesli adoptowane a nie owoc ponizenia. To tyle.
              • tomassi.rollo Re: A gdybys byl poczety z gwaltu- zabilbys sie ? 06.01.06, 16:18
                > marysia75 napisała:

> Podalas sie jako rodzaj zenski. I bylabys w stanie kochac dziecko z gwaltu?
                Czy
                >
                > jestes facetem, ktory sobie cos tam wyobraza? A jezeli zgwalcona to 45 letnia
                > mezatka z doroslymi dziecmi? Czy ty sobie w ogole zdajesz sprawe, co ty tu
                > glosisz???
                > Kasa???? Jaka kasa jest w stanie zrekompensowac TAKI podwojny szok?
                > Chyba prowokujesz...:(((
                > Ja nie bylabym w stanie kochac takiego dziecka, bo dla mnie dziecko to *owoc
                > milosci*, nawet, jesli adoptowane a nie owoc ponizenia. To tyle.

Wyrażam dla Ciebie pełne poparcie. Mi po prostu brak słów dla pomysłów, które
                rodzą się w głowie Wujkowskiej. Widać aż nadto, że niektórym nadmiar wiedzy nie
                służy.
                • marysia75 Re: A gdybys byl poczety z gwaltu- zabilbys sie ? 06.01.06, 16:24
                  tomassi.rollo napisał:

> > marysia75 napisała:
                  >
                  > > Podalas sie jako rodzaj zenski. I bylabys w stanie kochac dziecko z gwalt
                  > u?
                  > Czy
                  > >
                  > > jestes facetem, ktory sobie cos tam wyobraza? A jezeli zgwalcona to 45 le
                  > tnia
                  > > mezatka z doroslymi dziecmi? Czy ty sobie w ogole zdajesz sprawe, co ty t
                  > u
                  > > glosisz???
                  > > Kasa???? Jaka kasa jest w stanie zrekompensowac TAKI podwojny szok?
                  > > Chyba prowokujesz...:(((
                  > > Ja nie bylabym w stanie kochac takiego dziecka, bo dla mnie dziecko to *o
                  > woc
                  > > milosci*, nawet, jesli adoptowane a nie owoc ponizenia. To tyle.
                  >
                  > Wyrażam dla Ciebie pełne poparcie. Mi po prostu brak słów dla pomysłów, które
                  > rodzą się w głowie Wujkowskiej. Widać aż nadto, że niektórym nadmiar wiedzy
                  nie
                  >
                  > służy.

Wiedza nie zawsze idzie w parze z humanizmem i zdrowym rozsadkiem. Wiedza,
                  nabyta rzecz, jak i pieniadze. Jak ktos wyprany z emocji to juz taki zostanie,
                  szkoda tylko, ze tacy ludzie maja sile decyzji, to juz jednak zupelnie inny
                  rozdzial.
                • hasanet Re: A gdybys byl poczety z gwaltu- zabilbys sie ? 06.01.06, 16:32
                  Nigdy nie wiesz,co ten którego urodzisz przyniesie tobie i światu. Dziecko to
                  inwestycja w miłość. Tej nigdy za dużo.
              • hasanet Re: A gdybys byl poczety z gwaltu- zabilbys sie ? 06.01.06, 16:30
                marysia75 napisała:

> Podalas sie jako rodzaj zenski. I bylabys w stanie kochac dziecko z gwaltu?
                Czy
                >
                > jestes facetem, ktory sobie cos tam wyobraza?
                Jestem dojrzałą kobietą i sądzę, że umiałabym pokochać MOJE dziecko bez względu
                na osobę ojca.
                > A jezeli zgwalcona to 45 letnia
                > mezatka z doroslymi dziecmi? Czy ty sobie w ogole zdajesz sprawe, co ty tu
                > glosisz???
                Urodziłaby kogoś na kształt wnuczka/ki. Pewnie z radości szalałaby rodzina,
                chociaż nie od razu. Rozpieściliby malca do niemożliwości.
                > Kasa???? Jaka kasa jest w stanie zrekompensowac TAKI podwojny szok?
                Mylisz różne rzeczy. Młodociana matka musi kupować pieluchy, mleko, odżywki. Na
                ogół nie ma własnego dochodu, więc i z takich przyczyn może się bać urodzić
                dziecko pozbawione ojca. Psyche to rzecz całkiem inna.
                > Ja nie bylabym w stanie kochac takiego dziecka, bo dla mnie dziecko to *owoc
                > milosci*, nawet, jesli adoptowane a nie owoc ponizenia. To tyle.
                Piętnować dziecko za winę ojca zwyrodnialca? Takie maleństwo jest zobowiązaniem
                do szczególnej miłości, ktora zrekompensuje wyrok złego losu już na wstępie
                życia.
                • marysia75 Re: A gdybys byl poczety z gwaltu- zabilbys sie ? 06.01.06, 16:37
                  hasanet napisała:

> Jestem dojrzałą kobietą i sądzę, że umiałabym pokochać MOJE dziecko bez
                  względu
                  >
                  > na osobę ojca.

> Urodziłaby kogoś na kształt wnuczka/ki. Pewnie z radości szalałaby rodzina,
                  > chociaż nie od razu. Rozpieściliby malca do niemożliwości.
                  > Mylisz różne rzeczy. Młodociana matka musi kupować pieluchy, mleko, odżywki.
                  Na
                  >
                  > ogół nie ma własnego dochodu, więc i z takich przyczyn może się bać urodzić
                  > dziecko pozbawione ojca. Psyche to rzecz całkiem inna.
                  > > Ja nie bylabym w stanie kochac takiego dziecka, bo dla mnie dziecko to *o
                  > woc
                  > > milosci*, nawet, jesli adoptowane a nie owoc ponizenia. To tyle.
                  > Piętnować dziecko za winę ojca zwyrodnialca? Takie maleństwo jest
                  zobowiązaniem
                  >
                  > do szczególnej miłości, ktora zrekompensuje wyrok złego losu już na wstępie
                  > życia.

Slow nie mam a na ogol wyslawiam sie obficie!!!
                  • hasanet Re: A gdybys byl poczety z gwaltu- zabilbys sie ? 06.01.06, 16:42
                    Tak Cię gorszę? Czym, bo nie pojmuję.
                    • marysia75 Re: A gdybys byl poczety z gwaltu- zabilbys sie ? 06.01.06, 16:45
                      hasanet napisała:

> Tak Cię gorszę? Czym, bo nie pojmuję.

Gorszysz mnie, bo sie roztkliwiasz nad niewinnym malenstwem. Ja wole moja
                      oschlosc i racjonalizm. I tu jestem jak Napoleon: ratowac matke, nie zygote.
                      Nie znosze litosci, to uczucie niskie, bardzo niskie
                      • tomassi.rollo Re: A gdybys byl poczety z gwaltu- zabilbys sie ? 06.01.06, 16:51
                        Szczerze mówiąc barbarzyństwem jest kazać ryzykować kobiecie narodziny dziecka,
                        które może być idealnym odźwierciedleniem fizycznym i psychicznym gwałciciela...
                        • hasanet Re: A gdybys byl poczety z gwaltu- zabilbys sie ? 06.01.06, 17:02
                          Klony powstają inaczej. Nawet bliźniacy jednojajowi nie sa tacy sami.
                          Wychowanie w dużym stopniu ksztaltuje człowieka.
                      • hasanet Re: A gdybys byl poczety z gwaltu- zabilbys sie ? 06.01.06, 17:01
                        Prezenytuję podejście bardzo pragmatyczne. Aborcja - owszem -ale jako
                        ostateczność. Wielostronna opieka i pomoc to brzmi irracjonalnie? Dla kogo?
                        Pomyśl o sytuacji matki pozbawionej dziecka. Koszt psychiczny musiałby być
                        przeogromny.
                        Zygota ma określony kolor oczu, kształt nosa, a czasem nawet predyspozycje do
                        depresji. Mam dziecko, kiedy na nie patrzę, widzę dokładnie, jak wygląda ten,
                        którego by mogło nie być. Wiem, kim dla mnie jest. Ocalał, bo chciałam, bo
                        wzięłam odpowiedzialność za własne i mężowskie żądze sexualne.
                        • marysia75 Re: A gdybys byl poczety z gwaltu- zabilbys sie ? 06.01.06, 17:08
                          hasanet napisała:

Ocalał, bo chciałam, bo
                          > wzięłam odpowiedzialność za własne i mężowskie żądze sexualne.

I tu jest pies pogrzebany. Wzielas odpowiedzialnosc za zadze... Ciekawe.
                          Przydalaby sie psychoanalityczna sofa!

Ja za zadne zadze nie bralam odpowiedzialnosci. Dla mnie to byla po prostu
                          dobra nowina, bardzo dobra nowina...dla niego zreszta tez. I nie myslalam i
                          dalej nie mysle ze mi zaplaca emeryture.
                          • hasanet Re: A gdybys byl poczety z gwaltu- zabilbys sie ? 06.01.06, 17:15
                            marysia75 napisała:

> hasanet napisała:
                            >
                            > Ocalał, bo chciałam, bo
                            > > wzięłam odpowiedzialność za własne i mężowskie żądze sexualne.
                            >
                            > I tu jest pies pogrzebany. Wzielas odpowiedzialnosc za zadze... Ciekawe.
                            > Przydalaby sie psychoanalityczna sofa!
                            Najbardziej udane są dzieci żarliwej miłości.
                            > Ja za zadne zadze nie bralam odpowiedzialnosci. Dla mnie to byla po prostu
                            > dobra nowina, bardzo dobra nowina...dla niego zreszta tez.
                            Różne bywają w życiu sytuacje. Dobrze, że chociaż nie gwałcił.
                            > I nie myslalam i
                            > dalej nie mysle ze mi zaplaca emeryture.
                            Było mi niezwykle przyjemnie skasować zadatek. Otrzymalam więc niż się
                            spodziewałam. Nie myślałam o pieniądzach, tych jak zwykle mam wystarczająco.
            • yoma Re: A gdybys byl poczety z gwaltu- zabilbys sie ? 06.01.06, 16:39
              > Od tego są dorośli, żeby ją wesprzeć: słuzby psychologiczne, oparcie duchowe
              a
              > przede wszystkim najbliższa rodzina.

Ciekawe, jak ich zmusisz do tego wspierania.
              • hasanet Re: A gdybys byl poczety z gwaltu- zabilbys sie ? 06.01.06, 16:44
                yoma napisała:

> > Od tego są dorośli, żeby ją wesprzeć: słuzby psychologiczne, oparcie duch
                > owe
                > a
                > > przede wszystkim najbliższa rodzina.
                >
                > Ciekawe, jak ich zmusisz do tego wspierania.
                Przecież to oczywiste, że sami powinni chcieć dobrzy katole w katolickim kraju.
                Czy ich wiara polega tylko na pianiu pod figurą i rzuceniu złotówki na tacę?
                Mnie to mierzi.
        • Gość: Oto jest pytanie Re: A gdybys byl poczety z gwaltu- 3 promile IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.01.06, 18:46
          Gwalt sam w sobie moglby byc powodem samobojstwa, podobnie jak negatywne
          fizyczne i psychiczne skutki aborcji do ktorej kobieta jest zmuszona w wyniku
          gwaltu. Napewno kazdy chcialby powstac w wyniku wielkiej milosci, ale jesli tak
          nie jest to napewno nie jest to przyczyna do zabijania siebie, czy tez
          zabijania innego niewinnego czlowieka.
    • antykreator Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 08:46
      Może dość ostro to powiedziałeś, ale masz racje -niestety, zgadzam się z Tobą

A taka decyzja powinna zależeć tylko od kobiety [i nie tylko w takim przypadku]
      • hasanet Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 15:56
        Ktoś jednak powinnien jej pomóc, żeby taką drastyczną decyzję podjęła z pełną
        świadomością. Ma prawo nie rozumieć wielu aspektów, w większości przypadków ma
        pierwszy raz sie znalazła w takiej sytuacji.
    • b-beagle Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 08:52
      niedługo dowiemy sie ,że wszystkie kobiety maja rodzić bez względu na swój stan
      zdrowia i bez względu na to czy dziecko urodzi sie ułomne
      • hasanet Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 15:59
        Trzeba będzie blokować kretyńskie pomysły. Nie wiem jak, ale jakby co..jestem
        gotowa marznąć na jakiejś pikiecie.
    • Gość: Antychryst Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 08:56
      Ciekawe czy będą sprawdzać kobiety z brzuchem na granicy?? Wiadomo, że wzrośnie turystyka aborcyjna.
      • antykreator Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 09:22
        no tak kobiety w ciąży nie będą wypuszczane za nasze granice otoczy je "opieką"
        KK i moherowe pospólstwo popierane przez władyków IV Rzeszy Pospolitej
        • yoma Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 15:48
          Bo każdy kilogram kobiety kilogramem dobra narodu :)
        • hasanet Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 16:01
          Niech otacza opieką, kto chce, ale niech czyni to uczciwie, rzetelnie. Kolor
          sztandaru nie ma tu żadnego znaczenia, liczy się efekt.
    • maraiss Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 09:43
      po przeczytaniu wypowiedzi pani Wujkowskiej na temat aborcji,
      wychowania seksualnego, środków antykoncepcyjnych nie mogłam uwierzyc
      ,że kobieta z tytułem doktora może mieć takie poglady...

Ps:bierzecie pod uwage tylko dzieci poczęte w wyniku gwałtu z obcym mężczyzną, a
      są jeszcze dzieci począte w wyniku gwałtu kazirodczego... mam tylko nadzieje,
      że ustawa w wizji LPR nigdy nie bedzie uchwalona...
    • menk.a Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 10:02
      ręcę opadają i nie wiem co jeszcze, kiedy czyta się takie opinie
      opinie ludzi na pozór inteligentnych i wykształconych, a tu okazuje się że nie
      obca im głupota spotęgowana
    • tomassi.rollo Podwójna kara dla ofiary gwałtu 06.01.06, 10:27
      Nie dość, że ofiara gwałtu została sprowadzona do roli zwierzęcia mającego
      zaspokoić chuć zwyrodnialca, to na dodatek jakaś Wujkowska postuluje na dodatek
      kolejną karę w postaci noszenia ciąży...

A co z planami ofiary? Jak ofiara gwałtu ma przetrwać w swoim otoczeniu
      (przecież konserwatwyne uzna, że to ona sprowokowała gwałcicela, po czym każe
      jej nosić ciążę tylko po to, aby następnie dodatkowo napiętnować owoc gwałtu).
      Co ze zdrowiem psychicznym ofiary - czy ktoś o nie zadba? Szkoda, że Wujkowska
      nie dostrzega, jak bardzo zostaje wywrócona psychika ofiary gwałtu.

No ale cóż, człowieczeństwa nie mierzy się miarą wykształcenia - na szczęście.

Co do gwałciciela - pewnie znów wrzuci się go do paki, po czym wyjdzie po kilku
      latach jeszcze bardziej utwierdzony w swej chuci. A wystarczyłoby poddać go
      wazektomii, następnie zaś bezkompromisowemu wieloletniemu faszerwaniu lekami
      psychotropowymi mającymi na celu znieść dominację głosów natury.

Co do wyboru między życiem kobiety a życiem owocu gwałtu - te drugie jest
      niepewne, gdyż nie ma gwarancji, że ciąża w takim wypadku zostanie doniesiona.
      Nadmierny stres może być przyczyną poronienia, jakże groźnego dla kobiety, zaś
      na dodatek nie zdziwiłoby mnie to, gdyby ofiara gwałtu chciała sama wywołać
      poronienie... Dziwne, że Wujkowska, będąca lekarzem drugiego stopnia, zapomina
      o takich rzeczach...
      • antykreator Re: Podwójna kara dla ofiary gwałtu 06.01.06, 10:58
        Może to będzie stwierdzenie kolokwialne, ale wydaje mi się, że Wujkowska
        czerpię są "mądrość" życiową z moherowego przesłania.
        To, co jest planowane to jakiś absurd, ale cóż, LPR i PiS i im
        podobni "geniusze" górą -tragedia
        • tomassi.rollo Re: Podwójna kara dla ofiary gwałtu 06.01.06, 11:07
          Ja zastanowiłbym się nad tym, czy panie zwane "moherowymi beretami"
          rzeczywiście mogą dawać świadectwo swoimi żywotami? Podejrzewam, że u niejednej
          znalazłoby się coś, co zawstydziłoby i zgorszyło nie tylko mnie... Taka
          lustracja, zgodna z duchem obecnej władzy :)
          • antykreator Re: Podwójna kara dla ofiary gwałtu 06.01.06, 11:15
            i tu się z Tobą zgodzę -ale wiesz ich zdaniem celują w świętość i doskonałość
            moralną
            • tomassi.rollo Re: Podwójna kara dla ofiary gwałtu 06.01.06, 11:22
              No tak - pluj moherowej opcji w oczy a ona i tak powie, że deszcz pada. Nic
              nowego :)
              • antykreator Re: Podwójna kara dla ofiary gwałtu 06.01.06, 11:25
                deszcz?? - manna raczej :D
                • hasanet Re: Podwójna kara dla ofiary gwałtu 06.01.06, 16:36
                  Przesada. Kościół na szerszą skalę nie prowadzi rozdawnictwa.
              • hasanet Re: Podwójna kara dla ofiary gwałtu 06.01.06, 16:35
                Ona jedna?
            • hasanet Re: Podwójna kara dla ofiary gwałtu 06.01.06, 16:35
              Fanatyczki, nie brakuje ich nigdzie, także z drugiej strony. Tak to widzę,
              chociaż daleka jestem od MB.
          • hasanet Re: Podwójna kara dla ofiary gwałtu 06.01.06, 16:33
            Znasz kogoś, kto jest doskanały? Prawa do grzechów odmawiasz MB.
      • hasanet Re: Podwójna kara dla ofiary gwałtu 06.01.06, 16:21
        tomassi.rollo napisał:

> A co z planami ofiary? Jak ofiara gwałtu ma przetrwać w swoim otoczeniu
        > (przecież konserwatwyne uzna, że to ona sprowokowała gwałcicela, po czym każe
        > jej nosić ciążę tylko po to, aby następnie dodatkowo napiętnować owoc gwałtu).
        Nawet moherowe berety nie są aż tak głupie. Było nie było to też są kobiety.
        Jest coś takiego jak babska solidarność. Wiem, bo doświadczyłam tego sama. Za
        tym idzie zrozumienie, wsparcie.
        > Co ze zdrowiem psychicznym ofiary - czy ktoś o nie zadba? Szkoda, że
        Wujkowska
        > nie dostrzega, jak bardzo zostaje wywrócona psychika ofiary gwałtu.
        Już pisałam: instytucje w różnych kolorach a głównie rodzina, przyjaciele,
        znajomi. Wspieranie w nieszczęściu to naturalna rzecz dla wyznawców Jezusa, jak
        kolwiek brzmiałoby jego imię.
        > Co do gwałciciela - pewnie znów wrzuci się go do paki, po czym wyjdzie po
        kilku
        >
        > latach jeszcze bardziej utwierdzony w swej chuci. A wystarczyłoby poddać go
        > wazektomii, następnie zaś bezkompromisowemu wieloletniemu faszerwaniu lekami
        > psychotropowymi mającymi na celu znieść dominację głosów natury.
        Najpierw leczyć, potem..hm..dać upust w ośrodkach instytucjonalnych.
        > Co do wyboru między życiem kobiety a życiem owocu gwałtu - te drugie jest
        > niepewne, gdyż nie ma gwarancji, że ciąża w takim wypadku zostanie doniesiona.
        Takiej pewności nie ma w przypadku żadnej zagrożonej ciąży, także ciąży
        mnogiej.
        > Nadmierny stres może być przyczyną poronienia, jakże groźnego dla kobiety,
        zaś
        > na dodatek nie zdziwiłoby mnie to, gdyby ofiara gwałtu chciała sama wywołać
        > poronienie...
        Najgorsze z rozwiązań, jeśli już to wkroczyć powinien lekarz w bezpiecznych
        warunkach.
    • triss_merigold6 Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 11:03
      Na szczęście są otwarte granice, paszporty i ewentualnie prywatni życzliwi i
      dyskretni za ciężki kesz ginekolodzy.
      • antykreator Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 11:04
        tylko że za chwilę kobiety w ciąży będą zatrzymywane na granicach IV Rzeszy
        Pospolitej
      • marysia75 Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 11:07
        triss_merigold6 napisała:

> Na szczęście są otwarte granice, paszporty i ewentualnie prywatni życzliwi i
        > dyskretni za ciężki kesz ginekolodzy.

A co zrobia kobiety, ktore kasy nie maja? Albo mlode dziewczyny (czasem
        nieletnie) w szoku? . Tu nie potrzeba *ginekologow*, wystarczy policyjny lekarz
        i pigulka *po*.
        • antykreator Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 11:13
          Tylko za chwilkę takie pigułki będą zakazane nielegalne... Albo jeszcze gorzej
          • tomassi.rollo Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 11:16
            No tak - Postinor. Skuteczny bodajże do 48 godzin. Zdelegalizować raczej nie
            zdelegalizują, po prostu nie będzie wypisywany na receptę i tyle. Jak to się
            mówi - załatwi się problem po cichu.
            • antykreator Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 11:19
              Tak po cichu - to zapewne stanie się jedynym ratunkiem [no i napędzi jeszcze
              bardziej ekonomię szarej strefy]
              • tomassi.rollo Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 11:22
                O tak, lekarz ginekolog oficjalnie zasłoni się wyznawanymi wartościami,
                nieoficjalnie wymieni je na pliczek szeleszczących banknotów. Podwójna
                moralność, żadna nowość w tym państwie.

Zaostrzanie martwej ustawy budzi co najwyżej pusty śmiech. Szkoda, że rajcom
                brakuje odwagi spojrzenia prawdzie w oczy.
                • antykreator Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 11:24
                  Cóż wszystko jest na sprzedaż moralność wiara itp... a może LPR'owcy mają dużo
                  ginekologów w rodzinach hmm ??
            • marysia75 Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 11:44
              tomassi.rollo napisał:

> No tak - Postinor. Skuteczny bodajże do 48 godzin. Zdelegalizować raczej nie
              > zdelegalizują, po prostu nie będzie wypisywany na receptę i tyle. Jak to się
              > mówi - załatwi się problem po cichu.

Norlevo.
              • chantal11 Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 13:32
                Zgadzam sie z autorem watku w 100%.
                Nic dodac,nic ująć.
            • maraiss Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 13:41
              tomassi.rollo napisał:

> No tak - Postinor. Skuteczny bodajże do 48 godzin.

nie do 48 godzin tylko do 72 godzin skuteczny po...
            • hasanet Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 16:48
              Znów z rączki do rączki. Ktoś sobie poradzi, większość nie.
        • hasanet Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 16:46
          marysia75 napisała:

> A co zrobia kobiety, ktore kasy nie maja? Albo mlode dziewczyny (czasem
          > nieletnie) w szoku? . Tu nie potrzeba *ginekologow*, wystarczy policyjny
          lekarz
          >
          > i pigulka *po*.
          Wieje grozą. Wrócimy do ery babek, co to szprychą od roweru.., a potem
          zakażenie, gorączka, odjazd. Przy tym trwała bezpłodność to pikuś.
          • marysia75 Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 16:52
            hasanet napisała:

> marysia75 napisała:
            >
            > > A co zrobia kobiety, ktore kasy nie maja? Albo mlode dziewczyny (czasem
            > > nieletnie) w szoku? . Tu nie potrzeba *ginekologow*, wystarczy policyjny
            > lekarz
            > >
            > > i pigulka *po*.
            > Wieje grozą. Wrócimy do ery babek, co to szprychą od roweru.., a potem
            > zakażenie, gorączka, odjazd. Przy tym trwała bezpłodność to pikuś.

Jaka groza? Doucz sie. Wlasnie wrocimy do metod skakania ze schodow albo i z
            innej wysokosci i nie wiem, kto ma w tym interes??? Oto jest pytanie???
            • hasanet Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 17:07
              marysia75 napisała:

> Jaka groza? Doucz sie. Wlasnie wrocimy do metod skakania ze schodow albo i z
              > innej wysokosci i nie wiem, kto ma w tym interes??? Oto jest pytanie???
              Jeśli nie wiadomo o co chodzi, to biega o kasę. Na różnościach można zbijać
              kapitał polityczny. Władza jest przyjemna.
            • crax AUTENTYK!!!! 07.01.06, 16:08
              marysia75 napisała:
              "Wlasnie wrocimy do metod skakania ze schodow albo i z innej wysokosci..."

Znajoma mojej ciotki gdy zaszła w ciążę schodziła co wieczór do piwnicy i
              robiła sobie siłownię unosząc motocykl swojego męża. Oczywiście "poskutkowało"
              i poroniła... Ale to było ze 20 lat temu.

AUTENTYK!!!!
      • hasanet Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 16:39
        To tworzy przytłaczającą atmosferę przestępstwa niekorzystną dla psychiki
        kobiety w ciąży. Jeśli mus, to u nas, w Polsce, legalnie, po wyczerpaniu innych
        sposobów, które mogłyby odwieźć kobietę od decyzji o aborcji.
        • marysia75 Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 16:46
          hasanet napisała:

> To tworzy przytłaczającą atmosferę przestępstwa niekorzystną dla psychiki
          > kobiety w ciąży. Jeśli mus, to u nas, w Polsce, legalnie, po wyczerpaniu
          innych
          >
          > sposobów, które mogłyby odwieźć kobietę od decyzji o aborcji.

Odwiezc do Tworek???:)))
          • hasanet Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 16:50
            Mnie czy ciężarne, bo nienarodzonych się nie da.
            • marysia75 Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 16:54
              hasanet napisała:

> Mnie czy ciężarne, bo nienarodzonych się nie da.

Pisz poprawnie, bo piszesz bez ladu i skladu. Trudno pojac a jezyk komunikacji
              ma sluzyc.
              • hasanet Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 17:10
                marysia75 napisała:

> hasanet napisała:
                >
                > > Mnie czy ciężarne, bo nienarodzonych się nie da.
                Kogo odwieźć do Tworek?

> Pisz poprawnie, bo piszesz bez ladu i skladu. Trudno pojac a jezyk
                komunikacji
                > ma sluzyc.
                Przepraszam. Staram się być komunikatywna. Ale jak się wkurzę...
                • marysia75 Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 17:14
                  hasanet napisała:

> > Pisz poprawnie, bo piszesz bez ladu i skladu. Trudno pojac a jezyk
                  > komunikacji
                  > > ma sluzyc.
                  > Przepraszam. Staram się być komunikatywna. Ale jak się wkurzę...

A po co sie wkurzasz? Odwodzic/odwiesc (kogo? od kogo/czego?), odwozic/odwiezc
                  (kogo? do kogo /czego?).
                  Nie masz sie co wkurzac i gmatwac...
    • yoma Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 15:49
      Panowie,

a może byście dla dobra spolecznego zgwałcili kogo trzeba?
    • Gość: brak_pomysłu Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu IP: *.devs.futuro.pl 06.01.06, 16:10
      Jeśli chodzi o ciężarne na granicy to ciąży we wczesnym stadium raczej nie
      widać (mówię z doświadczenia). Ale osobiście jestem zdania żeby można to było
      robić legalnie a nie pokątnie, nie wiadomo w jakich "gabinetach".
      A tak swoją drogą to chciałabym wiedzieć ile ta Pani ma dzieci. Bo jeśi
      powiedzmy jedno to skoro nie jest zwolenniczką antykoncepcji jak dba o to żeby
      nie mieć ich więcej. Czy przy pomocy kalendarzyka małżeńskiego a może w grę
      wchodzi celibat.
      No i oczywiście postulat, zeby zgwałcona kobieta urodziła poczęte w ten sposób
      dziecko jest dla mnie cokolwiek nie na miejscu.
      • marysia75 Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 16:14
        Gość portalu: brak_pomysłu napisał(a):

> No i oczywiście postulat, zeby zgwałcona kobieta urodziła poczęte w ten
        sposób
        > dziecko jest dla mnie cokolwiek nie na miejscu.

Nalezaloby zgwalcic te pania - moze zmienilaby zdanie. Malo oczytana widac a
        wystarczylyby raporty z Bosni z Rwandy...
        • yoma Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 16:40
          No to właśnie mówię, tylko coś chętnych nie widać...
          • tomassi.rollo Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 16:45
            yoma napisała:

> No to właśnie mówię, tylko coś chętnych nie widać...

Aparycja Wujkowskiej zniechęci skutecznie nawet najbardziej napalonego faceta.
            A ponadto jaki facet chciałby ryzykować los samca czarnej wdowy tudzież
            modliszki?
            • yoma Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 17:20
              Może po flaszce?
              • marysia75 Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 17:22
                yoma napisała:

> Może po flaszce?

Po flaszce to dzieci maja syndrom a tu chyba chodzi, zeby zdrowe sie rodzily i
                zapieprzaly na emerytury:)
                Ide po zakupy, chyba mnie nikt nie zgwalci?:)
      • hasanet Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 16:52
        Gość portalu: brak_pomysłu napisał(a):

> postulat, zeby zgwałcona kobieta urodziła poczęte w ten sposób
        > dziecko jest dla mnie cokolwiek nie na miejscu.
        Tak właśnie: postulat nie przymus.
        • po_godzinach Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 17:15
          A toz nie widzę nigdzie postulatów, aby zakazywać porodów będących wynikiem
          gwałtu.

Widzę zaś (wiszącą w powietrzu) chęć przymusu, aby kobiety gwałcone rodziły
          dzieci.

Postulowac można wszystko, zmuszać - nie.
          • hasanet Re: Rodzić ma nawet ofiara gwałtu 06.01.06, 21:43
            po_godzinach napisała:

> A toz nie widzę nigdzie postulatów, aby zakazywać porodów będących wynikiem
            > gwałtu.
            Byłby to poroniony pomysł.
            > Widzę zaś (wiszącą w powietrzu) chęć przymusu, aby kobiety gwałcone rodziły
            > dzieci.
            To tak absurdalny pomysł, że aż nierealny.
            > Postulowac można wszystko, zmuszać - nie.
            Masz rację. Twoje stwierdzenie mozna odnieść do wielu sytuacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka