Dodaj do ulubionych

Co ludzie robia tak dlugo przed bankomatami?

12.01.06, 22:29
Normalnie czasami to juz nie moge i bym takiego rozstrzelal. Co on tam robi
przez 5 minut? Dogadza sobie czy co? Jak nie umie to niech sie najpierw
nauczy w domu na makiecie bankomatu, a potem rusza w miasto. Ja to zalatwiam
srednio w minute i traktuje to jako koniecznosc, tak jak zalatwienie sie przy
pisuarze (chociaz akurat to jest czasami nawet przyjemne). A juz najlepsze to
sa paniusie, ktore nacisna, ze chca potwierdzenie, bo to pewnie fajnie jak sie
wysunie taka fajna karteczka i to specjalnie dla nich, i potem czekaja na to
nie wiadomo ile, a jak juz wyjdzie z dziurki to zwykle rzucaja na ziemie.
Kiedys sie takiej zapytalem czy w domu tez tak smieci, to cos odburknela,
nalozyla moherowy beret i poszla pewnie na 'Rozmowy niedokonczone'. Ogolnie
stwierdzam, ze pospolstwo w Polsce nie umie uzywac bankomatow i jestesmy 100
lat za murzynami w tej dziedzinie.
Obserwuj wątek
    • crax Re: Co ludzie robia tak dlugo przed bankomatami? 12.01.06, 22:49
      Słyszałem, że mój bank (PKO BP) zdecydował, że od 1 stycznia za każdą wypłatę z
      konta "przy okienku" ma być pobierana opłata 4 czy 5 zł. No a że większość
      emerytów swoje pieniądze trzyma właśnie w tym banku, padł na nich blady strach.
      Nic dziwnego, skoro dla takiego 60- czy 70-latka bankomat to czarna magia :)))
      A teraz będą musieli się nauczyć. I bardzo dobrze :)
      • yoma Re: Co ludzie robia tak dlugo przed bankomatami? 12.01.06, 22:52
        A tego wątku to nie było przed chwilą?
        • Gość: tenor Re: Co ludzie robia tak dlugo przed bankomatami? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.01.06, 08:27
          Byl, ale zostal skasowany
      • albalonga Re: Co ludzie robia tak dlugo przed bankomatami? 13.01.06, 09:02
        a widzisz jak slepawy dziadek sobi poradzi z bankomatem, bo ja nie.
    • waclaw_grzyb Re: Co ludzie robia tak dlugo przed bankomatami? 13.01.06, 08:40
      > Ja to zalatwiam srednio w minute

To co ty dogadzasz tam sobie czy co? Właśnie przez takich jak ty kurw..ca ludzi
      w kolejce bierze. Mi to zajmuje 15 sekund!
    • Gość: Raul usiluja zrozumiec znaczenie tekstu IP: *.serverpronto.com / 69.60.111.* 13.01.06, 08:44
      ... wklepana liczba zlp nie moze byc zainkasowana.
      Kobiety maja z tym duzo wiecej problemow niz faceci, bo mniej pija i nie
      rozumija, ze pieniadze zwyczajnie znikaja.
    • supaari Powtórzę.. 13.01.06, 08:54
      Śpiewają jak Jarząbek z "Misia" do szafy: "Łubu-dubu, łubu-dubu, niech żyje
      nam..."? Tylko oni do bankomatu i tekst nieco inny zapewne.
      • venus22 Re: Powtórzę.. 13.01.06, 09:01
        ja sie robi wyplate do szybko, ale jak ktos wplaca na konto albo placi rachunki
        to chyba nie tak w minute..?

Venus
    • luksusowy_yacht Re: Co ludzie robia tak dlugo przed bankomatami? 13.01.06, 09:21
      ja ładuje telefon, a tam trzeba wpisać swój numer, którego ja nigdy nie
      pamiętam :)))
      > stwierdzam, ze pospolstwo w Polsce nie umie uzywac bankomatow i jestesmy 100
      > lat za murzynami w tej dziedzinie.
      a ja uważam, że jesteś do tyłu z kulturą, bo nie każdy musi być po Wyższej
      Szkole Obsługi Bankomatów tak jak to chyba jest w Twoim przypadku.
      Pozdrawiam i życzę trochę cierpliwość
      • Gość: tenor Re: Co ludzie robia tak dlugo przed bankomatami? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.01.06, 15:53
        Brak umiejetnosci obslugi bankomatu jest gorszy od analfabetyzmu.
    • Gość: brak_pomysłu Re: Co ludzie robia tak dlugo przed bankomatami? IP: *.devs.futuro.pl 13.01.06, 09:48
      czasem rzeczywiscie tak się dzieje, że stoję w kolejce do bankomatu strasznie
      długo i też mnie to denerwuje.
      Kiedyś byłam pierwsza w kolejce za kobietą (młodą raczej)z 2 dzieci, która
      stała pred bankomatem ok 10 min. (nie przesadzam) i nie wpłacała nic, nie
      doładowywała telefonu itp. tylko wyraźnie wypłacała pieniądze. A wyglądało to
      tak, że przycisnęła jeden guziczek, poczekała chwile, drugi, znowu poczekała i
      tak do końca. Gdyby nie fakt, że był to jedyny bankomat w najbliższej okolicy
      dawno bym zrezygnowała. Dodam , że przez ten czas w kolejce za mną stanęło
      jeszcze kilka osób.
      • Gość: xxx Re: Co ludzie robia tak dlugo przed bankomatami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 12:31
        najbardziej denerwują kobiety z dziećmi, które dla przyjemności synusia lub
        córeczki pokazują, który guziczek teraz nacisnąć, a Ty czekasz i marzniesz...
    • markus.kembi Re: Co ludzie robia tak dlugo przed bankomatami? 13.01.06, 16:29
      Minutę ci to zajmuje? To jesteś cienki bolek - ja w zależności od tego czy
      klawiatura cieżko chodzi czy lekko potrzebuję od 10 do 20 sekund.
    • samentu Modlą się o 13.01.06, 17:36
      cudowne rozmnozenie środków finansowych:)
      • markus.kembi Re: Modlą się o 13.01.06, 23:17
        No coś ty - powinni się modlić raczej o bankructwo - prędzej wiebłąd przejdzie
        przez ucho igielne niż bogaty wejdzie do królestwa niebieskiego.
    • ksiazemaly Re: Co ludzie robia tak dlugo przed bankomatami? 14.01.06, 11:16
      still-alive napisał:
      > A juz najlepsze to
      > sa paniusie, ktore nacisna, ze chca potwierdzenie, bo to pewnie fajnie jak sie
      > wysunie taka fajna karteczka i to specjalnie dla nich, i potem czekaja na to
      > nie wiadomo ile, a jak juz wyjdzie z dziurki to zwykle rzucaja na ziemie.

To jest fakt- z jednej strony brak kultury, a z drugiej brak wyobraźni
      bankowców, gdyż zazwyczj przy bankomacie nie ma śmietnika...
    • bradz Re: Co ludzie robia tak dlugo przed bankomatami? 14.01.06, 17:26
      Naprawde nie masz innych problemów, tylko krytykowac innych?? Życze troche
      tolerancji i czerpania zadowolenia z ważniejszych sytuacji, niz wtedy gdy
      jestes dumny z siebie, bo jestes lepszy w szybkosci obsługi bankomatu. Kiedys
      tez bedziesz stary i slepy, i bezradny. Wtedy sobie przypomnij, co napisałam.
      Pozdro
      • Gość: babcia Re: Co ludzie robia tak dlugo przed bankomatami? IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 14.01.06, 18:06
        Święte słowa!
    • Gość: aniolek Re: Co ludzie robia tak dlugo przed bankomatami? IP: *.server.ntli.net 14.01.06, 18:13
      ojoj.chyba ktos wstal dzis lewa noga?jak komus rozpogadza to dzien ze spedza
      przy bankomacie 5 min zamiast 1 min.to czemu nie?dobra rada nie denerwuj sie
      tak takimi glupotkami.nie warto:)
    • Gość: jarek Re: Co ludzie robia tak dlugo przed bankomatami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 10:53
      modlą się!!!!!! O więcej kasy... Proponuję aby zamiast reklamówki, w okienku
      był wizerunek jakiegoś świętego od pieniędzy /jestem słaby z katechizmu i nie
      wiem który to/
    • l_zaraza_l Re: Co ludzie robia tak dlugo przed bankomatami? 16.01.06, 22:02
      Hmm...
      Faktem jest, ze wszystkie emerytury sa przelewane na konta. Moj tata skonczyk
      jesienia 74 lata. Jest w dobrej formie fizycznej i moze sam dojsc do bankomatu.
      Skonczyl Politechnike i wiele lat zajmowal sie aparatura naukowa, wiec
      wyklikanie pinu nie przrasta jego mozliwosci ale...
      Jestem pewna, ze wiele osob starszych moze miec problem z obsluga bankomatu.
      Dzisiaj wlasnie widzialam nastepujacy obrazek: Pracownik oddzialu jednego z
      Polskich bankow stal ze starszym panem przy bankomacie i uczyl go obslugi tego
      ustrojstwa - dlugo i cierpliwie bo zdazylam zrobic zakupy a oni jeszcze
      rozmawiali przed bankomatem. Starszy pan byl zarozowiony i usmiechniety.
      Pracownik banku byl siny, bo wyskoczyl w garniturku. Ale sadze, ze ten starszy
      pan juz nie bedzie mial problemow z obsluga bankomatu. Tak powinno byc w kazdym
      banku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka