krytyczka 28.01.06, 16:12 To bardzo ważne! Chciałabym znaleźć jak najwięcej informacji na temat detektywów i ich pracy. Czym się posługują w pracy, gdzie znajdują dane osób, które są zamieszane w sprawę itd... Proszę o odpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoma Re: DETEKTYWI! 28.01.06, 16:22 Czym się posługują? Ogniem, mieczem i łagodną perswazją. Odpowiedz Link Zgłoś
chevaliere_de_la_barre Re: DETEKTYWI! 28.01.06, 16:39 yoma napisała: > Czym się posługują? Ogniem, mieczem i łagodną perswazją. Aparatem fotograficznym, przede wszystkim! :) Odpowiedz Link Zgłoś
chevaliere_de_la_barre Re: DETEKTYWI! 28.01.06, 17:18 yoma napisała: > Zwłaszcza sklepowi :) Myslisz, ze nasza 'sklepowa', to detektyw? Z duzym obiektywem? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: DETEKTYWI! 28.01.06, 17:34 Świństwa :) Nie, jest przecież taka rasa - detektyw sklepowy. Tak się mądrze nazywają ci ludzie wynajęci do odstraszania klientów przez łażenie za nimi w odległości kroku i patrzenie na ręce. Ciekawostka - rasa ta starannie unika kontaktu wzrokowego. Czyżby ginęli, ujrzawszy swoje odbicie w cudzym oku? Odpowiedz Link Zgłoś
chevaliere_de_la_barre Re: DETEKTYWI! 28.01.06, 17:38 yoma napisała: > Ciekawostka - rasa ta starannie unika kontaktu wzrokowego. Czyżby ginęli, > ujrzawszy swoje odbicie w cudzym oku? Chyba... Wzrok zabojczy moze byc...:) Ja do takich sklepow nie chodze, nie lubie sie czuc jak potencjalny zlodziej; co innego jak mam sie usmiechac, bo mnie filmuja. :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: DETEKTYWI! 28.01.06, 18:19 No wiesz - chleb i mleko czasem kupić trzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fila Re: DETEKTYWI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 16:23 To łajdacy. Inwigilują człowieka (co jest najbardziej okrzyczaną wadą socjalizmu). Oni to robią za pieniądze. Obecnie mamy dyktaturę pieniądza. Posługują się na codzień oszustwem. Pracują w zorganizowanych grupach (czym to się różni od mafii?), poprzez umówionych ludzi, byłych znajomych z policji (bo w dużej części to byli policjanci), mają nielegalny dostęp do wielu danych osobowych (adresów, datach z życiorysu, różnych numerach(nip,pesel, numery zus-owskie). W moich oczach to zwyczjne organizacje przestępcze. Zajmują się nie tylko inwigilacją, ale również szkodzeniem określonym osobom za co mają płacone przez wrogów ofiary. Zajmują się wywiadem gospodarczym, preparowaniem fałszywych dowodów, a żyją z donosicielstwa (a to tak potępiana na codzień cecha przez wszystkich (co dowodzi fałszywości społeczeństwa wogóle) I dalej mi się już nie chce pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
chevaliere_de_la_barre Re: DETEKTYWI! 28.01.06, 16:41 Gość portalu: fila napisał(a): > I dalej mi się już nie chce pisać. Lustracyjki? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytyczka Re: DETEKTYWI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 17:47 Czy mógłby ktoś odpowiedzieć na moje pytanie?! Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: DETEKTYWI! 30.01.06, 18:27 Detektyw Rutkowski na przykład posługuje się brzydkimi słowami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trosecka A może ktoś wie jak się przed nimi bronić ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 19:52 A może ktoś wie jak się przed nimi bronić ? Jak się zachować, gdy wiem , że ktoś za mną idzie ? Jak się zachować gdy zdarzają sie głuche telefony? Dzwonki do drzwi czy domofonu ? Gdy zbyt często zjawiają się akwizytorzy i "domokrążcy" ? Jak zagłuszyć posłuch jeśli się podejrzewa że ktoś coś takiego stosuje? (taki jak dziś w "Plebanii") Albo jak sprawdzić czy nie ma podłuchu na telefonie stacjonarnym? A na komórce? A czy przez te urządzenia można kogoś podłuchiwać ? Jakie jeszcze metody stosują detektywi i jak się przed tym bronić ? Odpowiedz Link Zgłoś