Dodaj do ulubionych

Najwięcej samobójstw zdarza się W NIEDZIELĘ...

13.02.06, 16:10
Czy dzień wolny- jakim jest niedziela- to nie dar, ale przekleństwo?! Czy
umiemy odpoczywać? JAK SPĘDZACIE NIEDZIELE: odpoczywacie, pracujecie
zawodowo, nadrabiacie zaległosci w obowiazkach domowych? Czy niedziela różni
sie czymś od pozostałych dni tygodnia? Czy ma dla Was szczególne znaczenie ze
jakiś względów (religijnych, rodzinnych itp.)?
Obserwuj wątek
    • nancyboy Re: Najwięcej samobójstw zdarza się W NIEDZIELĘ.. 13.02.06, 16:12
      Od piątkowego wieczora do końca soboty - to jest czas, który się różni od
      pozostałych dni tygodnia.
      Niedziela, a zwłaszcza niedzielne popołudnie, to już smutek odchodzącego
      weekendu i ciężar przychodzącego wyzysku.
    • jollaa Re: Najwięcej samobójstw zdarza się W NIEDZIELĘ.. 13.02.06, 20:18
      Śniadanie z radiem Zet,
      potem po krótkiej przerwie Loża prasowa,
      następnie W samo południe,
      Wywiad i opinie,
      OBIAD
      Inny punkt widzenia
      Później w tv nic się nie dzieje, to czytam nowe wpisy na forum, a następnie
      czytam sobotnią wyborczą. Uwielbiam takie niedziele, no chyba, że pogoda jest
      tak piękna to pozwalam się wyprowadzić psu na spacer, ale to gorsza opcja.
    • Gość: P.S.J. I co więcej - na WIOSNĘ IP: *.itpp.pl 14.02.06, 10:04
      Wniosek: na wiosnę powinoo być zimno i piź...ieć jak w kieleckiem. I bez
      słońca. Wtedy liczba samobójstw znacznie by spadła.
    • squirrel9 Re: Najwięcej samobójstw zdarza się W NIEDZIELĘ.. 14.02.06, 10:18
      W niedziele - gdy nie pracuję - zimą jedziemy na narty, gdy już się robi ściska
      pod kolejką (na Czantorię mam najbliżej) jedziemy do cioci męża a właściwie
      zamawiamy na określoną godzinę 3 pizze w pizzerni, wskakujemy na godzinę
      intensywnego pływania na basen, po wyjściu dbieramy pizzę, wpadamy do cioci (tu
      odbieramy newsy z wiadomego radia)/ Wracamy do domu tak by w kościele być na
      18:30 lub 20-tą, potem czytanie indywoidualen ze słuchaniem muzyki lub
      przygotowanie czegoś do pracy, mąż intensywną godzinę auki jężyka który akrat
      przerabia.
      Wiosną, latem, jesienią zwykle robimy długie przejażdżki rowerowe (50-100 km).
      Czasem właśnie do cioci wybieramy się wczesnym rankiem na rowerach i wracamy
      wieczorową porą (to na rowerach niecałe 100km). Czasem jakaś imprezka
      popołudniową porą to sportu trochę mniej, czasem długi szybki spacer (mamy taką
      trasę 12km).
      W niedzielę TV zwykle nie włączamy, chyba,ze jakiś teatr nocny, lub widomości
      na CNN. Komputery załączamy wieczorem jeśli musimy popracować.
    • Gość: agrest Re: Najwięcej samobójstw zdarza się W NIEDZIELĘ.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 10:34
      Buuu, myślałam że sobie obejrzę ten teatr wczoraj i nie dali przez prezydenta.
      • squirrel9 Re: Najwięcej samobójstw zdarza się W NIEDZIELĘ.. 14.02.06, 12:20
        Też czekałam:)) Monordam w wykonaniu jednego takiego od księżyca jakoś mnie nie
        zainteresował. Doczekałam z trudem do słów,że nie ma podstaw i wyłaczyłam:))
        • Gość: dr Re: Najwięcej samobójstw zdarza się W NIEDZIELĘ.. IP: *.man.poznan.pl 14.02.06, 13:36
          > do słów,że nie ma podstaw

że nie ma przesłanek... a szkoda. i najlepiej jakby juz nowych nie rozpisał...
          • Gość: Maria Re: Najwięcej samobójstw zdarza się W NIEDZIELĘ.. IP: *.wa-wa.inpoland.pl 14.02.06, 13:51
            Ja tam mam każdego dnia tygodnia niedzielę. Dlaczego??
            Bo jestem na emeryturze i bardzo dobrze mi z tym. Zazdrościcie???
            Maria
            • yoma Re: Najwięcej samobójstw zdarza się W NIEDZIELĘ.. 14.02.06, 23:26
              Nie mamy powodu, z powodu, że i tak robimy, co lubimy :)
    • b-beagle Re: Najwięcej samobójstw zdarza się W NIEDZIELĘ.. 14.02.06, 16:44
      I wtedy gdy wieje silny wiatr
    • po_godzinach w niedzielę 14.02.06, 16:46
      robimy, co nam się żywnie podoba.
      Wychodzimy z załozenia, że niedziela jest dla nas, nie my dla niedzieli.
    • vsgirl Re: Najwięcej samobójstw zdarza się W NIEDZIELĘ.. 14.02.06, 18:01
      Moze boja sie poniedzialkow?
      :)
      • kama987 Re: Najwięcej samobójstw zdarza się W NIEDZIELĘ.. 15.02.06, 00:04
        Niedzielne samobójstwa dotycza osób po sobotniej imprezie, pijaństwie. Alkohol
        przestaje działać, pojawia się dpresja poalkoholowa, spoglasdają w lustro na
        swoją szrą wymiętą twarz i jedyna myśl jaka przychodzi im do głowy to powiesić
        się.
        • yoma Re: Najwięcej samobójstw zdarza się W NIEDZIELĘ.. 15.02.06, 00:10
          Tylko pętlę trudno drżącą ręką zawiązać :)
          • kama987 Re: Najwięcej samobójstw zdarza się W NIEDZIELĘ.. 15.02.06, 00:21
            Wtedy łatwiej wyjść na spacer prosto pod nadjeżdżający pociąg.
            • Gość: robolzsupermarketu Re: Najwięcej samobójstw zdarza się W NIEDZIELĘ.. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.02.06, 16:59
              Ja w każdą niedzielę lecę do supermarketu i czekam na was , bo podobno macie
              czas na zakupy tylko w niedziele .
              • julus_d Re: Najwięcej samobójstw zdarza się .... 25.02.06, 18:02
                A ja znam autorke "Sambójstw" to matka mojej przyjaciółki! Widziałem to 3 razy, ale w wykonaniu Ady Fijał i Piotra Belucha w Krakowski Teatrze i sam sztuka w sobie jest całkiem fajna! ;) Daje do myślenia
                • a.g.r.e.s.t Re: Najwięcej samobójstw zdarza się .... 26.02.06, 22:45
                  A orientuje się ktoś może, kiedy ma być ten teatrTV wreszcie nadany?
        • aktsieta Re: Najwięcej samobójstw 26.02.06, 17:47
          kama987 napisała:

> Niedzielne samobójstwa dotycza osób po sobotniej imprezie, pijaństwie. Alkohol
          >
          > przestaje działać, pojawia się dpresja poalkoholowa, spoglasdają w lustro na
          > swoją szrą wymiętą twarz i jedyna myśl jaka przychodzi im do głowy to powiesić
          >
          > się.
          Idą na mszę i słysząc księdza w rozpaczy strzelają samobója
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka