Dodaj do ulubionych

Zanik dobrego gustu u kobiet w Polsce.

• Gość: Szczery Facet W porównaniu z Francuzkami Polki ubierają się IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.06, 15:26
      fatalnie i bez gustu. Powodem nie są niższe zarobki Polek, tylko brak smaku i
      wyczucia. Na pocieszenie powiem, że Niemki ubierają się dużo gorzej od Polek.
      Niemcy zresztą słynną w calej Europie z braku gustu to się nie dziwię.
      • Gość: tomek dupy rosną z wiekiem ... IP: *.chello.pl 07.03.06, 18:41
        Kobiety we francji lepiej się ubierają (kasa). Przyznam, że nie mają takich
        ładnych twarzyczek. Jednak przeciętna francuSka bije figurą przeciętną polkę.
        W Polsce dziewczynom powyżej 20 lat dupa rośnie a cycki opadają liniowo z
        wiekiem ;-)
    • Gość: horrora Re: Zanik dobrego gustu u kobiet w Polsce. IP: *.litdom.lit.ie 07.03.06, 15:37
      w Polsce jest zle...to wpadnij do Irlandii...tu dopiero idzie sie zalamac
      • Gość: aska Re: Zanik dobrego gustu u kobiet w Polsce. IP: *.buhck.pl / *.buhck.pl 07.03.06, 15:48
        Jest coś, co "uwielbiam" w przypadku Niemek - przykrótkie spodnie "marchewy"
        sięgające kostki! Dla mnie rewelacja. Poza tym nieco dziwią mnie Niemki ryczące
        40, które fundują sobie tauaż i dumnie prezentują go na ramieniu. Jest jeszcze
        parę rzeczy, które mogłabym "zarzucić" temu narodowi pod względem ubioru, ale
        muszę też przyznać, że i w Polsce znalazłabym niezłe kwiatki. Co kraj to obyczaj.
        • Gość: Maja Wygląd nie jest kwestią kasy , tylko... IP: *.toya.net.pl 07.03.06, 16:17
          wyczucia sytuacji , stylu , naturalności rozumianej jako nie przebieranie się
          za kogoś kim się nie jest.Mój dziadek,facet doświadczony w kwestii kobiecej
          (dwie żony , kilka przyjaciółek ) mawiał: najważniejsze jest to co na głowie i
          na nogach .Ja podzielam jego uniwersalny pogląd.Błyszczące , dobrze ułożone ,
          czy ostrzyżone włosy bez odrostów i lakieru , porządne ,wypastowane buty,
          dodatki w jednym kolorze , nie za dużo biżuterii i wówczas na pewno nie
          wyglądamy jak opisane okazy.M
          • flora1 Re: Klasyka i elegancja 07.03.06, 16:59
            Jaki świat byłby nudny i szary gdyby wszystkie kobiety ubierały się w stylu
            klasycznej elegancji... jak to dobrze, że nie każda Polka wygląda tak, jak
            założycielka tego wątku ;)))

Pozdrawiam wszystkich kolorowych, oryginalnych i szalonych ludzi :))))
    • Gość: Henry the VIII :) bezguscie???????????????????????? ???????? IP: *.gotadsl.co.uk 07.03.06, 17:07
      Ludziska opamietajcie sie!

Od 3 lat mieszkam i pracuje w Angli dokladnie w Londynie. Wlasnie po wyjezdzie
      uswiadomilem sobie, ze my Polacy wclae nie jestesmy tacy zli , wcale nie mamy
      zaniku braku gustu (codziennie obserwuje tluste angielki z oponami na brzuchu),
      tylko jako narod posiadamy niestety ukryte kompleksy i bez przewy cos komus
      chcemy udowodnic. Po co?

Mieszkajac juz w kilku jak nie kilkunastu miejscach widze jak "wspaniale" maja
      domki , ciasne, kiepskiej jakosci, zle zaaranzowane, bez gustu, bez smaku...
      mowie oczywiscie o wnetrzach.... z ulicy najczesciej nie jest az tak zle...
      wcale tego nie widza pomimo tego, ze biedni nie sa! Dlaczego wciaz krytykujemy
      budownictwo lat 70 tych w polsce - tu wcale nie bylo lepsze!!!!!!

Brak im polotu, inwencji - wszystko jest szablonowe, standardowe!!! My to
      oczywiscie lykamy jak mlode pelikany... bez zastanowienia niestety.

Mam wrazenie, ze to pogoda i ten klimat powoduja ze sa jacy sa :)))) Mam kilku
      swietnych znajomych anglikow, ale zdecydowana wiekszosc jest bez ikry i bez
      polotu! Niektorzy sa wyjatkowo "cool" - ale zazwyczaj maja inne korzenie.

Uwazam, ze jestesmy calkiem niezli jako narod - doceniani szczegolnie za
      granica wlasnie przez obcokrajowcow przygladajacym sie nam z boku! My sami nie
      potrafimy sie jednak docenic :( - patrzymy przez pryzmat biedy i korupcji,
      ktora niewatpliwie wystepuje w naszym kraju. W momencie kiedy opuszczamy to
      miejsce potarfimy byc cenionymi dentystami, lekarzami, budowlancami,
      pilegniarkami i architektami do ktorych sie zaliczam. Pozdrawiam was kochani -
      odrobine szacunku dla nas samych i bedziemy blisko idealu :))) L.
    • 36mayfair Re: Zanik dobrego gustu u kobiet w Polsce. 07.03.06, 17:17
      W Polsce jest wieksza, niz w Stanach gdzie obecnie mieszkam, obsesja na punkcie
      mody. Wiekszosc moich znajomych w Polsce uzywa wylacznie
      czasownikow "modne", "niemodne" mowiac o ubraniach, ale takze urzadzeniu
      mieszkania. Od wielu dawno nie uslyszalam, ze kupuja cos, bo im sie podoba, ale
      dlatego, ze jest modne. Dawno zrozumialam, ze lepiej jest miec mniej rzeczy,
      ale dobrej jakosci. Kobiety w Stanach kupuja wielkie ilosci ciuchow na
      wyprzedazach. Czy tylko w Stanach jest tak, ze wiekszosc takich ciuchow
      wyglada jakby byla noszona wiele razy? Wiele rzeczy wyglada okropnie. Wole
      kupic cos za pelna cene, ale w dobrym stanie.
      Co do dbania o urode, to nie rozumiem jak wiele kobiet w kazdym kraju moze
      niszczyc skore w solarium i malowac sie za mocno. Nie zainwestuja w dobry
      krem, nie pojda do dermatologa.
      Od jakiegos czasu wmawia sie kobietom, ze najwazniejsze jest bycie seksy, nie
      elegancka. Mozna te dwie rzeczy polaczyc, ale wiekszosc uwaza, ze wyglad seksy
      oznacza, ze mamy wygladac jak prostytutki.
      • Gość: kot Re: Zanik dobrego gustu u kobiet w Polsce. IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 07.03.06, 17:29
        co to sa tipsy?
        • Gość: Maja do kota IP: *.toya.net.pl 07.03.06, 18:32
          To jest to co nosisz po obcięciu swoich pazurków jeśli ich długość , czy
          naturalny kształt lub kolor ci się nie podobały :)M
      • kitekus2 Re: Zanik dobrego gustu u kobiet w Polsce. 07.03.06, 17:34

nie moge tu wiekszosci czytac!
        zsczegolnie ci durni polacy ktorzy wyjezdzaja na zachod i mowia jakie to niemki
        brzydkie czy angielki bezgustne!
        przezciez to wlasnie w polsce wszystko jest bezgustne , brudne , obdrapane .
        Na zachozdie jest czysto , schludnie , wszystko jest stylowe a nie tak jak w
        polsce jeden misz -masz - jeden sasiad ma balkon na rozowo drugi na fioletowo ,
        do tego kozsmarne bloki wszedzie .
        na zachozdie ludzie lepiej sie ubieraja - maja wiecej kasy , dodatkowo jest
        ogromny wybor - sa sieci ktorych w polsce nie ma!
        odnosze wrazenie ze wszyscy co wypisuja epitety na anglie , niemcy czy stany sa
        jakimis frustratami z jackowa albo zachrzaniaja na zmywaku w londynie i nie
        widza jak na zachodzie jest fajnie , czysto , schludnie , porzadnie , pachnaco
        i NORMALNIE
        • 36mayfair Re: Zanik dobrego gustu u kobiet w Polsce. 07.03.06, 18:17
          Powiem tylko o Stanach i Polsce, bo nie mieszkalam dlugo w innych krajach.
          Niewielka czesc Stanow jest naprawde ladna. Jezdzilam pare razy po calym kraju
          i wlos sie na glowie jezyl. Tak obskurnych miejsc jak w USA nie widzialam w
          Polsce, ani tak monstrualnie otylych ludzi. Oczywiscie sa tu piekne miejsca i
          zgrabni, dobrze ubrani ludzie, ale procentowo jest ich chyba mniej, niz w
          Europie.
        • Gość: titta Re: Zanik dobrego gustu u kobiet w Polsce. IP: *.botany.gu.se 07.03.06, 18:51
          Pewnie Polska jest taka wstrentna, spalic i posypac sola! Jaka ty jestes
          szczesliwa ze z tego okropnego kraju gdzie nawet niebo jest w zlym odcieniu, a
          drzewa jakies takie krzywe wyjechalas do Nwego Wspanialego Swiata, gdzie
          wszystko jest piekne, eleganckie i zadbane!
          A tak na serio to strasznie mi cie zal. Pewnie, ze mamy wiele wad jako Polacy
          (z ktorych najgorsza jest wieczne narzekanie i zazdrosc ze inni maja lepsze),
          ale spojz troche krytycznie woklu siebie. Moze nie bedziesz musial ukrywac
          przed sasiedami ze jestes Polka ;)
        • Gość: titta Re: Zanik dobrego gustu u kobiet w Polsce. IP: *.botany.gu.se 07.03.06, 18:54
          A tak wogole to proponuje wizyte u psychologa. Albo okulisty...
        • Gość: Jola-Ola Re: Zanik dobrego gustu u kobiet w Polsce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 19:08
          kitekus2 napisał:

>
          > nie moge tu wiekszosci czytac!
          > zsczegolnie ci durni polacy ktorzy wyjezdzaja na zachod i mowia jakie to
          niemki brzydkie czy angielki bezgustne! przezciez to wlasnie w polsce wszystko
          jest bezgustne , brudne , obdrapane . Na zachozdie jest czysto , schludnie ,
          wszystko jest stylowe a nie tak jak w polsce jeden misz -masz - jeden sasiad ma
          balkon na rozowo drugi na fioletowo , do tego kozsmarne bloki wszedzie .
          > na zachozdie ludzie lepiej sie ubieraja - maja wiecej kasy , dodatkowo jest
          > ogromny wybor - sa sieci ktorych w polsce nie ma! odnosze wrazenie ze wszyscy
          co wypisuja epitety na anglie , niemcy czy stany sa jakimis frustratami z
          jackowa albo zachrzaniaja na zmywaku w londynie i nie widza jak na zachodzie
          jest fajnie , czysto , schludnie , porzadnie , pachnaco i NORMALNIE

Mój drogi, sam jesteś frustratem. Co prawda tzw. Zachód znam głównie z wakacji,
          a więc siłą rzeczy sporo osób przeze mnie widywanych to turyści, ale bywałam
          też w mniejszych miejscowosciach, gdzie turyści na ogół nie docierali i muszę
          stwierdzic, że racje masz tylko w jednym - przeważnie jest czysto i porządnie.
          Co do stroju i stylu mieszkańców - tylko osoby raczej zaawansowane wiekiem,
          albo też pracujące w firmach wymagających odpowiedniego (czyt. biznesowego)
          stroju wygladały dobrze. Przeciętne gospodynie domowe (i ich męzowie) oraz
          młodzież to bezgfuście totalne - ciuchy, mimo że czyste, niedobrane, przeważnie
          za duże, buty na ogół sportowe, typu dla biegaczy, nawet do sukienek z szyfonu
          w kwiatki, itp. Nawet jesli to "kul" i "trędi" (wiem jak to powinno być
          napisane w oryginale) to i tak okropnie brzydko.
    • soare_j Re: Zanik dobrego gustu u kobiet w Polsce. 07.03.06, 17:47
      Jesli jest lato a ktos ma zgrabne nogi to dlaczego ma nie nosic cos krotkiego?
      Kolorowo (oczywiscie z umiarem) to chyba dobrze bo w tym ponurym kraju co?? nie
      mozna??? Moze wlsnie nalezy zalozyc cos kolorowego a nie tylko w czerni. Mozna
      sie ubrac w mala czarna ale to tez trzeba miec figure. Nie wiem w co Ty sie
      ubierasz i jak wygladasz... ale jakbys nie wygladala to Twoj wybor. Zalezy tez
      od wieku. Bo sobie nie wyobrazam ciagle chodzic w ciemnych kolorach ale nie
      kazdy ma prawo sie ubierac jak chce. Chodzi o to zeby czuc sie dobrze. A uroda
      to nie wszystko. Co z tego, ze ktos jest ladny jak sie oszpeci paskudnymi
      ciuchami, tatuazami czy ma iles tam kolczykow! Wydaje mi sie tez, ze uroda to
      tez wnetrze czlowieka, sposob patrzenia na swiat i to wszystko co soba
      reprezentuje. Kultura czlowieka tez jest wazna. Co z tego jak sie dama
      elegancko ubierze jak np bedzie chamsko zula gume :) i zamiast poruszac sie jak
      kobieta bedzie szorowala tymi nogami...A mi sie grzywka Jagi Hupalo podoba :)
      • dadan5 W Niemczech to dopiero bezguście! 07.03.06, 18:14
        Mieszkam w Niemczech i nie mogę zrozumieć, dlaczego tutejsze dziewczyny zrezygnowały z sukienek, spódnic. Wyglądają, jakby celowo się oszpecały. Obowiązkowe biodrówki maksymalnie niskie, tłuste brzuchy, masakryczny nienaturalny makijaż i różowe włosy - niedobrze się robi. Jak przyjeżdzam czasem do Wrocławia i poobserwuję dziewczyny na rynku to od razu mi lepiej .
    • Gość: aTakSobieBrząkam w skrócie chodzi o to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 18:34
      ...aby sie ubrać, a nie przebrać. i tyle.
    • bernardgui Re: Od 2-3 lat Polke poznaje sie w UK po zniszczo 07.03.06, 18:53
      seba777 napisał:

> taki jest obraz polki moje drogie Panie:
      >
      > s8.bitefight.pl/c.php?uid=26188

Człowieku musisz bardziej się starać! Za mało jest twojego spamu na gazecie... w
      bitefight jestes dopiero na 4 pozniomie... SŁABO!!!
    • Gość: agnab a ja żyję jeszcze w innym zakątku Europy IP: *.mysmart.ie 07.03.06, 19:18
      i zauważam, że młode kobiety ubierają się bardzo rozmaicie. Klasycznie, gustownie, seksownie, nieumiejętnie, często stają się ofiarami mody lub też przeważnie wyglądają oryginalnie. Tak samo z fryzurami i biżuterią, od plastiku do czcicieli złota lub srebra. A buty... A torebki... A zróżnicowany status materialny wspomnianych kobiet. Olaboga. Prawdziwe zamieszanie. Więc proponuję wyluzować z oświeconymi poradami ze Szwajcarii i Niemiec. Bo i co z tego? :P
    • Gość: ja Re: Zanik dobrego gustu u kobiet w Polsce. IP: *.netis.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 20:11
      aż mi ręce opadły,jak to przeczytałam :// nie chciałabym znać twojego gustu ://
      polskie niemki to największe WIEŚNIARY zaraz po amerykankach!!!!jak
      przyjeżdżają do Polski niemki-to od razu wybijają się z tłumu słomianym blondem
      i marchwekami po pachy!!!a ty obrażasz młode Polki!!jak śmiesz!!!zacofana
      jesteś z informacjami-i to jeszcze jak!! nie wypowiadaj się więcej na tym
      forum,bo żałosna jesteś WIEŚNIAROOO!!!!
    • Gość: projektantka Re: Zanik dobrego gustu u kobiet w Polsce. IP: *.pools.arcor-ip.net 07.03.06, 20:47
      mieszkam w Niemczech od kilku lat tu tez skonczylam studium mody. Na codzien
      zajmuje sie moda i projektowaniem. Jesli chodzi o gusta pan o pochodzeniu
      germanskim to bez komentarza. W Polsce nigdy nie widzialam aby ktos zanosil do
      studia mody 5letni stary ciuch w celu reperacji. Polskie kobiety by sie po
      prostu wstydzily. Polki nawet ciuch kupiony w lumpeksie potrafia nosic jak
      cos wystrzalowego. Przeciez kazdy wie ,ze moda to sztuka ,ktora powraca.Nie to
      jest wazne co jest modne ale to czy umiemy byc modne.A Polki z takim malym
      zasobem portfela robia to doskonale.
    • orano_ishii haha 07.03.06, 21:29
      Witam,
      Nie zgodzę się,że Polki nie mają gustu-oczywiście jak w każdym narodzie istnieją grupy kobiet poprostu fatalnie wyglądających-niestosownie do wieku,do urody,do tuszy.Ja mam faceta na Sardynii bywam tam w miare często i mogłam się zapoznać z gustami tamtejszej płci pięknej(pojęcie względne) i mogę stwierdzić,że Sardynki go nie posiadają niezależnie od wieku-mimo,iż ich fryzury to zazwyczaj mdła klasyka w połączeniu z dżinsami,podkoszulkiemi i mało kunsztownym makijażem nie wspominając o higienie osobistej i o ogólnym pojęciu dbania o własne ciało.Tym bardziej chwała dla gustownych rodaczek-nic dziwnego,że jeżeli np.Sardyńczyk ma do wyboru:Słowaczkę,Węgierkę,Litwinkę,Rosjankę i oczywiście sardyńską kobietę wybierze Polkę...poprostu,a więc chyba o czymś to świadczy!
      • madzia_rudzielec hm 07.03.06, 22:12
        Niemki mają gust... w przeciwieństwie do Polek. Biedna Niemka kontra bogata Polka (mająca kase na ciuchy) i tak wypada lepiej. Smutna prawda. Nie wiem skąd stereotyp nieogolonej i niekobiecej Niemki. Zaznaczam,że mówię o GUŚCIE a nie o urodzie. Poza tym poraziło mnie kompletnie!!! Ludzie pojedźcie sobie do Niemiec a potem wypowiadajcie się o Niemkach!!!! Ale pojedźcie połazic po miescie, dobrych klubach, kafejkach, muzeach, a nie opierajcie swoje sądy na wrażeniu z centrum handlowego Karstadt :> :D
        • kitekus2 Re: hm 10.03.06, 00:09
          szkoda slow na niektorych - jak sie nqapisze prawde o polakach to zaraz
          inwektywy leca , zwyczajne chamstwo .
          poza tym gdyby polki tak swietnie sie ubieraly i tak ladnie w polsce to czemu
          zadna modelka z polski kariery nie zrobila , zaden zespol , aktor , zaden
          film , firma , nic nie jest polskie znane oprocz wodki i kiszonej kapusty.
          skoro ciuchy zachodnie takie brzydkie to czemu taki tlok w lumpeksach ?!
          - pzreciez tam chodza nie tylko biedaki ale tez elegantki szukajace fajnych
          zachodnich ciuchow.
          na zachodzie wzsystko jest lepsze ciuchy i ludzie tez.
          ale oczywiscie nie mozna ujac urody polkom i w ogole podziwiac polakow ze
          pomimo takiego dziadostwa w sklepach , malenkiego wyboru , kosmicznych cen i
          smierdzacych lumpeksow gdzie wiekszosc ciuchow nie nadaje sie nawet na szmaty
          (bo poliester nie wchlania kurzu i wody) to i tak podziwiac ze jako tako
          jeszcze wygladaja. choc oczywiscie na zachodzie ludzie lepiej wygladaja -
          lepsze dzianiny , lepsze kroje , buty , do tego na zachodzie ludzie maja
          madrzejsze twarze sa zgrabniejsi , bardziej zadbani.
          ale polaki-buraki mieszkajace w stanach i niemczech to beda odwrotnit glupki
          gadac. szkoda slow po prostu , drweniak nie pojmie estetyki.
          a jak ktos tego nie widzi to burak i tyle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka