b-beagle 10.03.06, 11:47 Wódeczka, masełko, bułeczka może być ale kiedy ktoś mówi PIENIĄŻKI to nie moge tego słuchać ((((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
markiz.de.sade Re: Zdrobnienia 10.03.06, 12:10 Mnie z kolei robi się niedobrze, gdy słyszę takie zdrobnienia jak kurdupelek, spaślaczek, brudasek. Źle reaguję również na zdrobnienia imion. np. Przemysławek, Edgarek itd. (chyba, że mówi się o małych dzieciach). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenore13 Re: Zdrobnienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 12:41 płytka, gierka, stronka: język "młodzieżowy" butki, paznokietki, kremik: język głupich bab Odpowiedz Link Zgłoś
au.lait Re: Zdrobnienia 10.03.06, 12:43 Słoneczko, a któż by nie lubił, koteczku ty mój, jak się do niego zdrobieńkami mówi? Każdziutki ludzik, bez wyjąteczku, lubi, tylko nie każdziutki ma odważkę się przyznać ;P Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: Zdrobnienia 10.03.06, 13:56 strasznie nieszczęśliwa musisz być w zyciu jak takie głupoty cię wkurzają Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Zdrobnienia 10.03.06, 14:03 Niedawno było o tym na innym forum, nie lubię się powtarzać, więc wklejam linka forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=150&w=37440534&a=37441427 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: Zdrobnienia IP: 212.160.172.* 10.03.06, 15:12 Najbardziej mnie rozk..rwia jak stoje w barze mlecznym i przede mną typowy polski tatusiek (trzydzieści parę lat, krawacik, płaszczyk, nalana morda, pięcioletni rozkapryszony synalek, ford na postoju - typowa ch...jowa klasa średnio-niższa) zamawia: "ZIEMNIACZKI" "BURACZKI" naradzając się jeszcze z żonką. Odpowiedz Link Zgłoś
au.lait Re: Zdrobnienia 10.03.06, 15:37 Kurna, ale te buraczki, sraczki, ziemniaczki (już nie mówiąc, że pewno pieniążkami się płaci) to jakoś bardziej w konwencję klasy średnioniższej i mordy nalanej się wpisują, niż buraky, ziemniory, i takie inne. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bilala Re: Zdrobnienia IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.03.06, 15:58 Niezbyt dawno zdenerwowało mnie zdrobnienie "KAKAŁKO". Ale ogólnie to drażni mnie, kiedy dorośli ludzie (to dotyczy głownie świata artystycznego) nie używają normalnych imion, tylko zdrobnienia, takie jak Maciek Gawron, Baśka Kowalska itp. Odpowiedz Link Zgłoś
au.lait Re: Zdrobnienia 11.03.06, 12:35 Kakało też straszne. A te zdrobnienia imion.. No wiesz, artysty, bohema, wybaczyć trzeba;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorge.martinez Re: Zdrobnienia IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.06, 14:47 Skąd ta frustracja? Odpowiedz Link Zgłoś
au.lait Re: Zdrobnienia 11.03.06, 14:54 Zniecierpliwienie? Za długo czekał w kolejce po swoją surówę z białej kapuchy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ana258 Re: Zdrobnienia 10.03.06, 21:11 Ja tez nie cierpie zdrobnień, ale reklama Hejah z mosteczkiem i palantuniem mi sie wyjatkowo podobala:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. Re: Zdrobnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 21:13 Bo musowo nie z Warsiawy jesteś, to i w tutejszej gwarze sie nie wyznajesz, lebiego niewidymko. Odpowiedz Link Zgłoś
mulka Re: Zdrobnienia 11.03.06, 14:43 b-beagle napisała: > ale kiedy ktoś mówi PIENIĄŻKI .... Ktoś powiedział: "Ten kto mówi PIENIĄŻKI nie zasługuje na PIENIĄDZE" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parisparis1 podstępne pytanko IP: *.aster.pl 11.03.06, 17:42 dość częste: "mam takie pytanko..." Odpowiedz Link Zgłoś