b-beagle 24.04.06, 23:17 Ostatnio usłyszałam z ust osoby która zawsze wszystko musi mieć najlepsze ,że jednak być. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
markiz.de.sade Re: Być czy mieć ? 25.04.06, 00:18 Egzystując na śmietniku raczej trudno mówić, że żyje się pełnią życia. Inna sprawa, że pracując 18 godzin na dobę też trudno mówić o przyzwoitej egzystencji. Jak jeszcze za to płacą, to ok - ale z tym płaceniem różnie w Polsce bywa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fauna_pochwy Panie Markiz etc. 25.04.06, 00:47 Myślę, że jest Pan przedstawicielem naszej słynnej budżetówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Panie Markiz etc. IP: *.CNet2.Gawex.PL 25.04.06, 08:18 Kiedyś myślałam, że być, ale z wiekiem zmądrzałam i sadzę, że mieć, a wtedy i na bycie można sobie pozwolać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekonom Re: Być czy mieć ? IP: *.pfeilheim.sth.ac.at / *.pfeilheim.sth.ac.at 26.04.06, 19:57 nawet jak placa to tak sienie da zyc! mozna wegetowac! Odpowiedz Link Zgłoś
17_mgnien_wiosny Re: Być czy mieć ? 25.04.06, 08:50 A nie można po prostu wypośrodkować, mnie się udało, potrafię i zadbać o siebie i mieć na tyle dystansu, by zarabianie nie przysłoniło mi uroków świata. Myślę, że sporo ludzi jest w stanie tak to sobie poukładać. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi trudno być nie mając! 25.04.06, 08:53 żeby być trzeba mieć, tyle że wielu w pędzie do posiadania zapimina o życiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogi Re: trudno być nie mając! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 09:01 Żeby BYĆ CZŁOWIEKIEM MĄDRYM można nie mieć nic, mając zaś bogactwo i tak zostaje się idiotą bo za kasiorkę kupi się tylko papier a nie mądrość i tzw. człowieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: trudno być nie mając! 25.04.06, 09:09 człwiek mądry ma tylko to co potrzebuje chciażby i beczkę, człowiek głupi dąży do posiadania przedmioów których tak naprawde nie potrzebuje i poswięca na to znaczna częśc swojego życia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E..a Re: Być czy mieć ? IP: *.ec.kalisz.pl 25.04.06, 09:03 A nie można być i mieć? Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Być czy mieć ? 25.04.06, 09:30 odwieczne pytanie..jeżeli jestes skrajnym idealistą możesz tylko być...nie przykładając wagi do dóbr materialnych , interesują Cie tylko w takim zakresie w jakim zaspokajaja pdstawowe potrzeby niezbędne do do przeżycia. Chyba przeciętny człowiek ,ani nie skrajny idealista ani nie skrajny , będzie dążył do delikatnej równowagi między być a mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
kamajkore to da się pogodzić :) 25.04.06, 09:32 ja chcę i być i mieć - i jedno bez drugiego nie jest według mnie możliwe :) trzeba tylko zachowac równowagę, żeby na zdobywanie środków i na "bycie" starczyło czasu i energii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant najlepiej być i mieć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 19:50 być pięknym i młodym człowiekiem, oraz mieć dużo zdrowia... (kaska też sie przydaje do umilenia chwil) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Gołąbek Re: Być czy mieć ? IP: *.crowley.pl 30.05.06, 16:03 ja bym chciała miećw w tym być tak byłoby najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś