Dodaj do ulubionych

Godzina 5 minut 30

27.04.06, 11:25
Wracam sobie wczoraj z Wrocławia pociągiem a ze mną w wagonie grupa
rezerwistów z Żagania. Pierwszy dzień w cywilu. Chusty, śpiewy, piwo pompki itp.

Wogóle się nie przejmowałem z w przeciwieństwie do innych pasażerów. W końcu
po roku skoszarowania w dziczy i łażenia w zielonych łachach można sobie
poszalać, szczególnie że chłopaki wyglądały sympatycznie a nie na żadnych zbirów.

I tylko jedna rzecz

Co jakiś czas chórem wyspiewywali

Aushwitz Birkenau Sia La La La La - wiecie o co chodzi

A jeden z z nich co jakiś czas rzucał sieg hail !

No to ja tego po prostuy nie mogłem zdzierżyć. Aż mi się bebechy wyracały.

Z jakiego oni wojska wyszli cholera. Z polskiego ? przecież to hańba.

Moje pytanie. Czy w polskim woju poza nauką sprzątania, warty, rzutu graantem
i strzelania prowadzi się jakiekolwiek zajęcia wychowawcze choćby z historii
oręża polskiego czy cóś. To może być nawet propoaganda (w końcu to armia a nie
żeńska szkoła) byle uświadamiała tych ludzi jakoś minimalnie. Jest takie coś ?
Obserwuj wątek
    • oka5 Re: Godzina 5 minut 30 27.04.06, 12:04
      Nie wiem, jak jest z wychowaniem w wojsku, bo nigdy tam nie byłam, ale
      uświadomienie o wielkiej niestosowności śpiewów o takiej treści, to się powinno
      wynosić z domu. Okropne to, co opisałeś :-(((.
    • create Re: Godzina 5 minut 30 27.04.06, 21:23
      To napewno ten Tusk ich tego nauczył na pogadance :)
      • Gość: Saddam Re: Godzina 5 minut 30 IP: 82.139.23.* 27.04.06, 22:46
        Upadek polskiego wojska to bardzo złożony problem, ale już niedługo nie będzie
        poborowych, więc ten akurat problem zniknie.
        • Gość: mułła Re: Godzina 5 minut 30 IP: *.malbork.mm.pl 27.04.06, 23:27
          Ogólnie można obserwować maksymalne chamstwo wśród wracających z woja - nikt
          nie czepiłby się śpiewów, itp., ale bez przerwy bluzgają, okropnie wręcz, no i
          widać jakieś zezwierzęcenie. Uważam, że wojsko więcej złego, niż dobrego robi,
          ludzie zaczynają wchodzić w jakieś chore układy, podobnie, jak w więzieniu -
          jeden gnębi, drugi jest ofiarą, a kadra oficerska ma to w dupie i chleje.
          Koszmar.
          • Gość: Andr2ej Re: Godzina 5 minut 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 23:39
            Zastanawiam sie po co ten temat?
            Żeby sie troche pooburzać jakie to wojsko produkuje niewychowanych hamów ???
            Ludzie dzieci z podstawówki już kną, piją i biją.

To jest poprostu kryzys rodziny, która nie ma czasu właściwie wychować swoje
            dzieci. Potem te niewychowane dzieci idą do wojska i tam juz całkiem głupieją.
            Potem się żenią i nie tylko nie mają czasu ale nie potrafią wychować swoich
            pociech. I tak w koło Macjeju.
          • 17_mgnien_wiosny Re: Godzina 5 minut 30 27.04.06, 23:39
            Ależ wojsko właśnie zezwierzęcenie powinno kształtować i kształtuje w tych
            półgłówkach, po co komu humanitarny i świadomy żołnierz ?
            • Gość: Saddam Re: Godzina 5 minut 30 IP: 82.139.23.* 28.04.06, 08:55
              Mylisz się. Wojsko powinno kształtować ludzi oddanych krajowi, nie ulicznych
              bandytów i debili (tych jest dość poza wojskiem).
              • edwarddyp Re: Godzina 5 minut 30 28.04.06, 12:02
                To oczywiście powinny być zwierzęta w boju i nie za wiele myślące

Tak od czasu Aleksandra Macedońskiego działa armia i jest to warunek jej
                sprawnosci.

Stąd bluzgi i ogólny wulgaryzm zachowania zwykłego zołdactwa uważam za normalną
                rzecz. To pewnie jest nawet warunek sprawnosci takiej machiny do zabijania.

Ale ta machina ma się identyfikowac z orzełkiem na czpace a nie z hackenkroizem
                czy innymi gó..anymi fetyszami. Inaczej żołniez nie będzie wiedział z czym ma
                walczyć. Niech im kłada to nawet łopatą do głowy ale skutecznie. Wojsko to nie
                jest szkółka niedzielan ale parę prawd podstawowych nawet największemu debilowi
                można wyłożyć w takiej instytucji.
              • Gość: mułła Re: Godzina 5 minut 30 IP: *.malbork.mm.pl 28.04.06, 12:03
                W założeniu - może. Ale może nie przymusowe, co czyni z młodych, nieobytych
                chłopaków katów i ofiary. Znam wiele osób, które same mówią, że chciałyby ten
                okres wymazać z pamięci.
                • Gość: Saddam Re: Godzina 5 minut 30 IP: 82.139.23.* 28.04.06, 16:42
                  O wojsku nie wiecie nic.
    • seth.destructor Re: Godzina 5 minut 30 28.04.06, 17:14
      Nie. Jedyna opcja jako wymyslona byla propaganda proradziecka/prorosyjska, ale
      z niej zrezygnowano, a innych nie znano.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka