Dodaj do ulubionych

Mordercy !!! znowu Polska Policja zabija chłopaka

27.07.06, 20:53
Własnie słyszałem o tym wypadku chłopak na motorze dojeżdzajacy został
zamordowany przez polska policje (patałachy) mysleli ze to jeden ze złodzieji
uciekający na motorze podobno nie zatrzymał sie na blokadzie ale czy to powód
rzeby oddać 10 strzałów?
Słyszeliscie cos o tej sprawie?
Obserwuj wątek
    • wielki_czarownik Nie słyszałem 27.07.06, 20:56
      Ale skoro nie zatrzymał się na blokadzie to słusznie, że go zastrzelili.
      • hybrydowy Re: Nie słyszałem 27.07.06, 21:00
        Ale od kiedy sie strzela ( 10 strzałów) do człowieka który sie nie zatrzymał na
        blokadzie ? przeciez to bzdura
        • wielki_czarownik Jaka bzdura? 28.07.06, 14:27
          To jak chcesz zatrzymywać bandytów? Normalny, uczciwy człowiek widząc blokadę policyjną zatrzymuje się. Jeżeli ktoś zawraca, dodaje gazu i niemal rozjeżdża policjanta to sam się prosi o kulkę.
        • meltbigson To prawda, strzelali z czolgu 31.07.06, 01:49
          Albo rakietami
      • piekielnica1 Re: Nie słyszałem 27.07.06, 21:01
        Jeżeli jechał w dwie strony i z taką szybkością to potraktował blokadę jak dobrą
        zabawę.
        Motocykliści to szleńcy i desperacj szukający adrenaliny albo śmierci.
        Są zagrożeniem dla normalnych użytkowników dróg.
      • piekielnica1 Re: Nie słyszałem 27.07.06, 21:01
        Jeżeli jechał w dwie strony i z taką szybkością to potraktował blokadę jak dobrą
        zabawę.
        Motocykliści to szleńcy i desperacj szukający adrenaliny albo śmierci.
        Są zagrożeniem dla normalnych użytkowników dróg.
        • hybrydowy Re: Nie słyszałem 27.07.06, 21:05
          ale ten chłopak podobno ujechał do swojej dziewczyny !!!!! anie piracil na
          drodze . Czytaj ze zrozumieniem ! i pomysl jak ty bys sie czóła gdyby
          zastrzelili twoje dziecko lub męzczyzne
          • zeberdee24 Re: Nie słyszałem 27.07.06, 21:10
            No to co mieli zrobić - puścić go ? Skoro mają puszczać wszystkich to po ch..
            blokada ? Kto mu zabraniał się zatrzymać ? Policja musi mieć środki do walki z
            bandytami.
            • swistak1235 Re: Nie słyszałem 27.07.06, 21:15
              Podobno nie było żadnej blokady ...
              • zeberdee24 Re: Nie słyszałem 27.07.06, 21:17
                Lizakiem też pewnie nie machnęli ? Tak po prostu wyjęli giwery i zaczęli walić w
                jadącego przepisowo motocyklistę ?
                • Gość: ,,, Re: Nie słyszałem IP: *.chello.pl 27.07.06, 21:39
                  podejrzewali go o udział w napadzie na pobliska hurtownię,a on wracał z zakupów
                • Gość: Magda Re: Nie słyszałem IP: *.aster.pl 27.07.06, 23:20
                  Nie wiem czy była blokada. Włączyłam 3-kę jak pokazywali jego zapłakaną
                  dziewczynę. Dostał postrzał w udo i w okolice brzucha. Nie wiem czy zginal od
                  kul czy przewrócił się i złamał kark. Blokada miała być zorganizowana na
                  okoliczność napadu na hurtownię.
                  • Gość: Magda Re: Nie słyszałem IP: *.aster.pl 27.07.06, 23:22
                    A najbardziej mi się spodobał facet, który twierdził, że zamiast strzelać
                    powinni mu rzucić worek pod koła :)))
                    • Gość: MM Re: Nie słyszałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 23:27
                      A nie lepiej na głowę? Albo pochwycić go w sieci?
    • Gość: cgbfhf Re: Mordercy !!! zgadzam się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 22:03
    • doubletrouble Re: Mordercy !!! znowu Polska Policja zabija chło 27.07.06, 22:16
      nie zatrzymał sie na blokadzie, ewidentnie uciekał, potrącił rowerzystkę, nie
      reagował na strzały ostrzegawcze. no to chyba nie policja jest tu winna!
      ludzie, opanujcie sie trochę! za chwile doprowadzicie do tego, ze policja
      bedzie miała mniej uprawnień od ciecia w bramie, jezeli bedziecie tak
      histerycznie reagowac na podobne wypadki.
    • Gość: Anna Re: Mordercy !!! znowu Polska Policja zabija chło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 23:09
      A mozna było temu zapobiec.
      Każdy, kto z jakiegoś powodu nie życzy sobie kontroli drogowej, bo np. nie ma
      prawa jazdy, jest pijany, popełnił wykroczenie, powinien założyć czerwony kask.
      I wtedy policja wiedziałaby, kogo nie należy zatrzymywać.
      • Gość: ghfhj Jesteś idiotą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 00:16
        Policja zabija - i to wszyscy wiedzą.
        On też wiedział i dlatego uciekał.

A żeby ci policjanci gnili w więzieniu conajmniej 10 lat za to.
        • jaremax Re: Jesteś idiotą 28.07.06, 00:41
          Jak widzę policjanta to nie uciekam.Hmmmm .To dziwne???
          • Gość: sdfhgfj W dziesiejszych czasch ? Tak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 00:42
            • jaremax Re: W dziesiejszych czasch ? Tak. 28.07.06, 00:57
              Jak widzidziałem MILICJANTA to owszem zdarzało się dać dyla :-)
              • Gość: dfgbdfg Re: W dziesiejszych czasch ? Tak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 01:01
                > Jak widzidziałem MILICJANTA to owszem zdarzało się dać dyla :-)
                To ci się w dzisiejszych czasach ta wiedza przyda.
                Wystarczy zmienić tylko w umyśle kawalątek wyrazu.
        • baltazarus Re: Jesteś idiotą 28.07.06, 10:13
          O kurczę! Powinnismy wszyscy uciekać! Kanałami chodzić, bo wszedzie można
          spotkać tych morderców...
      • baltazarus Re: Mordercy !!! znowu Polska Policja zabija chło 28.07.06, 08:41
        A każdy wariat żółty kask, a każdy pijany kask niebieski...
    • palnick W USA, Francji, Niemczech, Anglii byłoby to samo. 28.07.06, 00:53
      Wniosek jest prosty - policja prosi o zatrzymanie się na blokadzie - zatrzymaj
      się.

• Gość: sdfgf Więc nie bierzmy z nich przykładu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 00:54
        • jaremax Re: Więc nie bierzmy z nich przykładu 28.07.06, 01:17
          To co mamy robić???
    • michalf78 Re: Mordercy !!! znowu Polska Policja zabija chło 28.07.06, 07:03
      Jeśli się nie zatrzymał to pewnie zrobił to nie pierwszy raz. Pewnie myślał, że
      mu się uda. Szkoda chłopaka, ale wygląda na to, że sam jest sobie winny. W
      dodatku naraził zdrowie i życie innych osób.

Jeśli ktoś się nie chce zatrzymać to nie dlatego, że nie boi się "złej policji"
      tylko ma coś na sumieniu (brak prawa jazdy? alkohol? może coś więcej?).

Lepiej żeby policja była traktowana poważnie niż była pośmiewiskiem które można
      sobie objechać na motorze.
      • Gość: ytjjkyu Re: Mordercy !!! znowu Polska Policja zabija chło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 07:59
        > Jeśli się nie zatrzymał to pewnie zrobił to nie pierwszy raz.
        A dlaczego? Kiedyś musi by ć pierwszy raz. gdzie tu logika.
        Maturę pewnie uproszczoną zdawałeś, baranie.
        • michalf78 Re: Mordercy !!! znowu Polska Policja zabija chło 28.07.06, 08:05
          Baran to przeleciał Twoją matkę.
        • michalf78 Re: Mordercy !!! znowu Polska Policja zabija chło 28.07.06, 08:09
          P.S. Twoje chamstwo wskazuje na to, że maturę co najwyżej widziałeś u kolegi,
          albo było to twoje szczytowe osiągnięcie życiowe.
        • Gość: krysiam26 Jestem za Policja,nie strzelali bez powodu.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 11:01
      • palnick Samobójca. Znowu durne ataki na Polską Policję. 28.07.06, 08:38
        michalf78 napisał:

> Jeśli się nie zatrzymał to pewnie zrobił to nie pierwszy raz. Pewnie myślał,
        że mu się uda. Szkoda chłopaka, ale wygląda na to, że sam jest sobie winny. W
        > dodatku naraził zdrowie i życie innych osób.
        >
        > Jeśli ktoś się nie chce zatrzymać to nie dlatego, że nie boi się "złej
        policji" tylko ma coś na sumieniu (brak prawa jazdy? alkohol? może coś więcej?).
        >
        > Lepiej żeby policja była traktowana poważnie niż była pośmiewiskiem które
        można sobie objechać na motorze.
        ---------
        Zgadzam się całkowicie. Chłopak nieświadomie wybrał najwyższy wymiar kary za
        wykroczenie. Miał pecha ale jest sam sobie winny.
        Policja musi być traktowana poważnie.
    • baltazarus Jesli nie znasz sprawy - nie wypowiadaj się 28.07.06, 07:43
      Chłopak nie zatrzymał się na policyjnej blokadzie - policjanci musieli
      strzelać, zwłaszcza, że nie tak daleko był napad z udziałem motocyklistów.

www.kurier.lublin.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=28423&mode=thread&order=0&thold=0
    • Gość: Gość Smarkacz poczuł się niemal Bogiem i... IP: 195.136.151.* 28.07.06, 09:05
      ...postanowił zakpić z Policji. Nie mówię, że oni są święci, ale w takiej
      sytucji zareagowali prawidłowo. Nie wierze, że bez żadnego ostrzeżenia tak po
      prostu zaczęli strzelać.
    • yoma Re: Mordercy !!! znowu Polska Policja zabija chło 28.07.06, 09:59
      Tak czy inaczej, przynajmniej założyciel wątku nadal traktuje policję z
      szacunkiem :)
      • Gość: .. Re: Mordercy !!! znowu Polska Policja zabija chło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:04
        a tak przy okazji , wszedzie pisza ze ten chłopak na motorze zanim zginął (
        wczesniej zresztą uciekajć przed radiowowazami) , zderzył sie z rowerzystką

wszyscy biadolą nad nim , a niktjakos nie zainteresował sie jaki jest stan
        rowerzystki po zderzeniu z rozpędzonym motocyklem ?
        nie dziwi to was ?

a tak wogoel to wniosek jest prosty - jesli zatrzymuje ci blokada policyjna -
        zatzrymaj sie !!!
        jesli sie nei zatrzymasz - będą strzelac . Proste jak konsktrukcja cepa.
    • magnusg Jezeli nie zatrzymal sie to prawidlowo zrobili. 28.07.06, 10:12
      Dosc cackania sie.
      • Gość: wacek Dość brutalnosci policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 12:38
      • Gość: wacek Dość brutalnosci policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 12:38
    • tomas_torquemada Re: Mordercy !!! znowu Polska Policja zabija chło 28.07.06, 10:51
      Ponoc nie mial prawka na motor.. Nie dla psa kielbasa imo.. Potracil ta babke
      jak juz dostal 2 kule.. Z reakcja policji sie zgadzam.. starczy tego prlowskiego
      rodeo..
      • worldmaster1 Re: Mordercy !!! znowu Polska Policja zabija chło 28.07.06, 16:26
        Również popieram taką reakcję policji. Już niewiele brakuje, żeby uprawnienia
        zredukowali im do posiadania pistoletów na wodę. Co niektórzy na tym forum
        biadolą nad jednym zastrzelonym idiotą, który postanowił zaryzykować życiem w
        bardzo głupi sposób. Założę się, że te same osoby w innych sytuacjach lamentują
        jaka to w Polsce słaba, nieskuteczna policja i jakie ma małe uprawnienia.
        Szkoda chłopaka, ale bądźmy poważni.
        • palnick Re: Mordercy !!! znowu Polska Policja zabija chło 28.07.06, 20:24
          worldmaster1 napisał:

> Również popieram taką reakcję policji. Już niewiele brakuje, żeby uprawnienia
          > zredukowali im do posiadania pistoletów na wodę. Co niektórzy na tym forum
          > biadolą nad jednym zastrzelonym idiotą, który postanowił zaryzykować życiem w
          > bardzo głupi sposób. Założę się, że te same osoby w innych sytuacjach
          lamentują jaka to w Polsce słaba, nieskuteczna policja i jakie ma małe
          uprawnienia.
          > Szkoda chłopaka, ale bądźmy poważni.
          ----------
          Też tak uważam.
    • cykor5 Policja legalnie zabija. Po co się bać wojny? 28.07.06, 16:20
      Polacy to idioci. Zabijają siebie nawzajem.
      Czy do następnej wojny nasze geny przetrwają?
      Jakie mamy na to szanse, z tym podejściem ?
      Czy wogóle ma sens przejmowanie się jakąś wojną,
      jeśli policja legalnie zabija?

• swistak1235 Dość brutalnosci policji 28.07.06, 19:40
        Dość brutalnosci policji
        • Gość: gość Re: Dość brutalnosci policji IP: 195.205.191.* 28.07.06, 20:29
          Motocykliści uber Alles.
    • b-beagle Re: Mordercy !!! znowu Polska Policja zabija chło 28.07.06, 20:32
      Policjanci powinni mieć więcej oleju w glowie bo jak na razie zabijaja nazbyt
      gorliwie a z przestepczością jakoś sobie nie radzą. To, że ktoś ucieka na
      motorze i nie widomo kto to jest nie znaczy ,że trzeba go zabić.
      • tomas_torquemada Re: Mordercy !!! znowu Polska Policja zabija chło 28.07.06, 20:36
        Co z przypadkiem kiedy chce zabic ( przypuszczam ze potracenie policjanata
        motorem moze skonczyc sie smiercia ) policjanta? (Taka wersje przynajmniej
        slyszalem w TV.. ze zawrocil i kierowal sie na policjanta..
        • Gość: zestawiacz Re: Mordercy !!! znowu Polska Policja zabija chło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 20:46
          > Taka wersje przynajmniej slyszalem w TV..
          A ty nie wiesz, że media kłamią?
          Własnego ruzumu nie masz?

Pisali, że potrącil rowerzystkę, ze strzelali w opony, że wypadek po
          przestrzeleniu opon był przyczyną smierci----a wyszło:
          że strzelali w kregosłup na wysokości żołądka,
          w wyniku tego wpadł na rower, a przyczyną śmierci była rana postrzałowa
          kręgosłupa.
          To oni mają również na sumieniu tę rowerzystkę, a nie motocyklista.

Pisali , że mało co nie rozjechał policjanta, --
          • Gość: zestawiacz i jeszcze: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 20:47
            pisali , że uciekał z napadu na hurtownię,
            a wyszło, że nie miał z tym nic wspólnego.
            • tomas_torquemada Re: i jeszcze: 28.07.06, 21:03
              Wiesz faktycznie.. to w przypadku gdy nie jestesmy naoczynymi swiadkami nie
              powinnismy nawet gdybac co i jak naprawde sie stalo.. W tym medialnym zgielku
              powtarza sie jednak wersja, ze jechal wprost na funkcjonariusza.. pozatym on nie
              mial ich slyszec mial widziec lizak.. a jezeli nie widzial blokady to nawet tego
              prawka na auto nie powinien dostac..
              • taki.sam Re: i jeszcze: 28.07.06, 22:16
                > powtarza sie jednak wersja, ze jechal wprost na funkcjonariusza..
                Raczej powtarza_ła_ się.
                Najnowsza mówi, ze gdy zobaczył blokadę zawrócił.
                Nie potrafię sobie wyobrazić sytuacji by równocześnie:
                "gdy zobaczył blokadę zawrócił", i "mało co nie rozjechał policjanta".
                To się nie klei, ale obserwując ten zgiełk medialny, i tym podobne poprzednie,
                wierzę, że po prostu zawrócił, gdy zobaczł, że nie ma przejazdu,
                a policjant chciał sobie jak na filmie kogoś pogonić, postrzelać
                i zostac bohaterem. Został mordercą.
      • iberia30 Re: Mordercy !!! znowu Polska Policja zabija chło 30.07.06, 22:11
        b-beagle napisała:

> To, że ktoś ucieka na motorze i nie widomo kto to jest nie znaczy ,że
        trzeba go zabić.

zastanow sie co piszesz, przeciez nikt go nie zabil z premedytacja!!!
    • vivian.darkbloom a gdyby to był przestępca? 28.07.06, 22:26
      widzę, że większosć na tym forum dała sie ponieść emocjom, zamast podejść do
      tego racjonalnie... ludzie, skad policjanci mieli wiedzieć, że to nie jest
      przestepca, jeśli nie zatrzymał się na wezwanie? mieli to wyczuć szóstym
      zmysłem, czy co? był napad na hurtownie, facet jadący na motorze nie zatrzymuje
      się - wyobrażcie sobie siebie w takiej sytaucji. czy podejrzenie, że jest to
      uciekajacy przestępca nie jest uzasadnione?
      jak sie zacznie nagonka na tych policjantow to w przyszłości będą sie bali
      strzelać. Wtedy będą pretensje - czemu nie strzelali.
      jak ktos nie zatrzymuje sie przy blokadzie to musi liczyc sie z konsekwencjami.
      • Gość: fdhgfh Re: a gdyby to był przestępca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 22:38
        > ....skad policjanci mieli wiedzieć, że to nie jest
        > przestepca, jeśli nie zatrzymał się na wezwanie?
        Idę sobie chodnikiem w upalny dzień. Zgieł, gwar, ktoś coś krzyczy,
        jakiś zament, zawracam - łup,bum,trach - i jestem w niebie.

Problem w tym, ze policjant nie wie
        czy przechodzący piechur to bandyta czy nie.
        Więc jako policjant natychmiast zacznę strzelać, nieprawdaż ?

• vivian.darkbloom Re: a gdyby to był przestępca? 28.07.06, 22:45
          porównanie jest złe. można od biedy załozyć, ze na bardzo zatłoczonej ulicy w
          hałasliwym miejscu nie usłyszysz wołania policjanta - zresztą w tłoku policjant
          by nie strzelał nawet gdyby był pewny, że jestes przestępcą, bo mógłby
          postrzelic innych ludzi.
          tymczasem jak jedziesz motorem czy samochodem to trudno nie zauważyc blokady
          czy stojącego na drodze policjanta, bo w końcu cały czas na tę drogę patrzysz.
          zresztą jesli ktoś widzi blokade i z miejsca zawraca to jest to podejrzane - tka
          samo byloby podejrzane gdybyś widzac policjant ana ulicy zaczał biec w przeciwną
          stronę
          • Gość: oijlmkl; Re: a gdyby to był przestępca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 22:50
            > tymczasem jak jedziesz motorem czy samochodem to trudno nie zauważyc blokady
            > czy stojącego na drodze policjanta, bo w końcu cały czas na tę drogę patrzysz.

On właśnie zauważył blokadę. Nie ma przejazdu pomyslał i zawrócił.
            Zachował się w pełni racjonalnie.
            A do niego coś krzyczeli i strzelali z tyłu, w hałasie silnika motoru.
            Nie bardzo tylko rozumiem media: jak z tyłu mógł zobaczyć policyjny lizak - w
            końcu lusterko motoru to pic.
            • palnick Re: a gdyby to był przestępca? 28.07.06, 23:03

> On właśnie zauważył blokadę. Nie ma przejazdu pomyslał i zawrócił.
              > Zachował się w pełni racjonalnie.
              --------
              Otórz nie.
              Przejechał blokadę, był ścigany oznakowanym radiowozem na sygnale i światłach.
              W pewnym momencie zawrócił i ruszył spowrotem na blokadę i stojącego tam
              policjanta. po ztrzałach ostrzegawczych padły strzały mierzone w koła
              motocykla.
              -------
              > A do niego coś krzyczeli i strzelali z tyłu, w hałasie silnika motoru.
              > Nie bardzo tylko rozumiem media: jak z tyłu mógł zobaczyć policyjny lizak - w
              > końcu lusterko motoru to pic.
              ----------
              W ogóle niewiele rozumiesz biedaku.
              • Gość: ghnjhg Re: a gdyby to był przestępca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 23:58
                > Przejechał blokadę, był ścigany oznakowanym radiowozem na sygnale i
                światłach.
                > W pewnym momencie zawrócił i ruszył spowrotem na blokadę i stojącego tam
                > policjanta. po ztrzałach ostrzegawczych padły strzały mierzone w koła
                > motocykla.
                ..
                Marcin K. jechał do swojej dziewczyny Joanny Ż. Do tragedii doszło tuż pod jej
                domem. Kiedy usłyszała strzały, wybiegła na taras. - Jechał na motocyklu, a za
                nim radiowóz. Nie zatrzymał się.
                ___Jechał tak jakoś bezwładnie. ___
                Minął mnie, a za chwilę usłyszałam huk. Pobiegłam i zobaczyłam go martwego -
                płacze.

___Jechał tak jakoś bezwładnie. ___- może już był nieżywy - postrzelony?
            • j611g Re: a gdyby to był przestępca? 29.07.06, 20:30
              > On właśnie zauważył blokadę. Nie ma przejazdu pomyslał i zawrócił.
              > Zachował się w pełni racjonalnie.

Pewnie ze racjonalnie...zwłaszcza ze nie miał pawa jazdy ...
              • Gość: hgfg Re: a gdyby to był przestępca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 22:36
                > Pewnie ze racjonalnie...zwłaszcza ze nie miał pawa jazdy ...

W nowych wersjach piszą, ze jednak miał.
                • Gość: zuzia Re: a gdyby to był przestępca? IP: *.chello.pl 30.07.06, 18:18
                  Jego brat twierdzi, że właśnie tego dnia miał zdawać egzamin, a więc jeszcze
                  nie miał
        • palnick Re: a gdyby to był przestępca? 28.07.06, 23:00
          Gość portalu: fdhgfh napisał(a):

w tym, ze policjant nie wie
          > czy przechodzący piechur to bandyta czy nie.
          > Więc jako policjant natychmiast zacznę strzelać, nieprawdaż ?
          ---------
          Jesteś nienormalny? O czym ty piszesz? To nie ma nic wspólnego ze sprawą.
    • znj2 Re: Mordercy !!! znowu Polska Policja zabija chło 28.07.06, 23:02
      Niestety, chłopak postąpił fatalnie.
    • Gość: ddd Bo prawa jazdy nie miał a ciężko o nie chyba że za IP: *.toya.net.pl 29.07.06, 08:21
      Bo prawa jazdy nie miał a ciężko o nie chyba że za kase najlepiej było by zeby
      tak było jak w USA tam prawo jazdy wyrabia się w szkole "ruch drogowy" jest
      przedmiotem u nas są miasteczka ruchu drogowego ale to pic na wode.
    • Gość: mela^^^^ Re: Mordercy !!! znowu Polska Policja zabija chło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 14:05
      A mnie rozsmieszyla poina w telewizji, ze ten chlopak chcial pracowac w
      policji. Po co mowic takie bzdury? Przeciez chlopak nie stosowal przepisow
      drogowych, jechal bez prawa jazdy i nie zatrzymal sie w odpowiednim momencie!
      • tomas_torquemada Re: Mordercy !!! znowu Polska Policja zabija chło 29.07.06, 14:12
        Mnie zal tego policjanta.. ponoc w szoku jest.. :\
        • mika9930 Re:Policjant miał prawo strzelac!!! 29.07.06, 15:00
          W normalnymch krajach ,każdy bez wachania zatrzymuje się na wezwanie
          policji.Wie co mu grozi,gdyby się nie zatrzymał.Tylko u nas ,każdy robi co
          chce. "Wszystkiemu winna policja" NIE STRZELA ŻLE-bandyci uciekają. STRZELA ŻLE-
          zabija bandytów.Zacznijmy stosowac i egzekwowac prawo.Niech każdy robi dobrze
          co do niego należy.Żal mi bliskich tego chłopaka.Współczuję temu policjantowi.
          • Gość: rolmops Re:Policjant miał prawo strzelac!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 18:05
            > W normalnymch krajach ,każdy bez wachania zatrzymuje się na wezwanie
            > policji.
            Bzdura.
            czy ty wiesz jak wygląda BLOKADA?
            3 policjantów na krzyż i jeden radiowóz - trudno to często odróżnić od
            zwyczajnej drogówki.
            W upalny dzień nie każdy i nie od razu może zrozumieć, że to blokada, a nie
            inna przyczyna postoju radiowozu (choćby złamana leżąca na jezdni gałąź).

Poza tym jednak nie każda policja ma tak złą sławę i jest tak brutalna jak
            polska. Wielu nie zatrzymuje się bo mimo, że są bez winy, boją się ludzi
            pozbawionych skrupułów, ludzkich uczuć i hierarchii wartości, bez znajomości
            prawa i jednocześnie używających pistoletu.
            • mika9930 Re:Policjant miał prawo strzelac!!! 29.07.06, 18:40
              Upał to zaszkodził tobie. Co ma pogoda do przestrzegania prawa ?Przestań
              wypisywac bzdury jak niemasz pojęcia o czym piszesz .Kilkakrotnie byłem jako
              kierowca zatrzymywany przez policję w Polsce i za granicą i ngdy nie przyszło
              mi do głowy ,żeby uciekac przed kątrolą.Widziałem kilku polakow w
              Austrii,którzy próbowali uciekac.Chyba do dziś przeklinają ten dzień.
        • andre57 Re: Mordercy !!! znowu Polska Policja zabija chło 29.07.06, 20:23
          Policja jeżeli ma być skuteczna, musi być respektowana. Jak kogoś zatrzymują,
          to trzeba się zatrzymać. Jak ucieka, to zastrzelić. Uczciwy człowiek uciekał
          nie będzie.Dość już różnych młodocianych bandytów lekceważących polcję tylko
          dlatego, że sierżanci się cackają bo chcą być "ludzcy".
    • kasan1512 Re: Mordercy !!! znowu Polska Policja zabija chło 29.07.06, 19:02
      Chłopak zginął na własne zyczenie. Niestety, to wielka tragedia dla rodziny i
      jego dziewczyny, ale jednego głupka mniej. Nie rozumiem tych, co teraz
      wybrzydzają na policję... Zachowali się tak, jak powinni. A co, jakby to był
      prawdziwy bandyta z napadu, puścili go i gdzieś dalej zabiłby jeszcze kogoś
      niewinnego? Wtedy dopiero byłby krzyk.

Niestety może drastyczne, ale: jednego idioty mniej, podobnie jak ci, co idą po
      pijaku pływać...

No i jeszcze głupek spowodował tragedię rowerzystki... niestety głupota jednych
      boli innych...
      • crax Re: Mordercy !!! znowu Polska Policja zabija chło 29.07.06, 20:22
        "No i jeszcze głupek spowodował tragedię rowerzystki..."

Czy ty jesteś idiotą? On staranował tę rowerzystkę, bo stracił panowanie nad motocyklem z powodu trafienia policyjną kulą w KRĘGOSŁUP!!
        • j611g Re: Mordercy !!! znowu Polska Policja zabija chło 29.07.06, 20:36
          > Czy ty jesteś idiotą? On staranował tę rowerzystkę, bo stracił panowanie nad mo
          > tocyklem z powodu trafienia policyjną kulą w KRĘGOSŁUP!!

No właśnie, gdyby nie zmuszał policjantów do strzelania to by nie został
          trafiony i nie wpadłby na rowerzystke proste?
          Czy Wy uwazacie, ze ten chlopak po prostu zobaczył ze droga jest nieprzejezdna i
          zawrocil, a policjanci bez ostrzezenia go zastrzelili, czy o co chodzi???
          Co mieli zrobic kiedy podejrzany ucieka nie reaguje na wezwania i strzały
          ostrzegawcze? mieli powiedziec - ok, niech jedzie chłopak - pewnie po prostu
          myslał ze drzewo się zwaliło na droge ??
          • Gość: bis Re: Mordercy !!! znowu Polska Policja zabija chło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 22:08
            > > Czy ty jesteś idiotą?
            > > On staranował tę rowerzystkę, bo stracił panowanie nad motocyklem
            > > z powodu trafienia policyjną kulą w KRĘGOSŁUP!!
            tak , on jest idiotą i nie ma co znim dyskutować.

> Co mieli zrobic kiedy podejrzany ucieka nie reaguje na wezwania i strzały
            > ostrzegawcze? mieli powiedziec - ok, niech jedzie chłopak - pewnie po prostu
            > myslał ze drzewo się zwaliło na droge ??
            Mieli dużo sposobów reakcji:
            powiadomienie , lub zorganizowanie następnego patrolu dalej,
            łańcuchy i kolce - takie przyżądy nie są drogie, i są w posiadaniu policji,
            użyć broni nie ostrej,
            a puszczenie chłopaka bez reakcji, też było wyjściem, na pewno lepszym niż
            zabijanie.

• Gość: Bolo Re: Mordercy !!! znowu Polska Policja zabija chło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 22:38
      Policjant argumentowal ze motocyklista porobowal go przejchac.To byl jego
      glowny argument po ktorym uzyl broni. NIe znam zdrowego motocyklisty ktory
      probowalby potracic pieszego. Kazdy zdaje sobie sprawe ze potracenie motorem
      pieszego konczy sie zle dla motocyklisty jak i pieszego. Zenujące i desperackie
      tlumaczenie policji.
      Ostatnio podczas takiego zachowania policji zginel chlopak a jego kolega
      wyladowal na wozku. Mam nadzieje ze tym razem chociaz ta dziewczyna
      wyzdrowieje.
      • mac.card Re: Mordercy !!! znowu Polska Policja zabija chło 30.07.06, 17:36
        Gość portalu: Bolo napisał(a):

> Zenujące i desperackie
        >
        > tlumaczenie policji.

Żenujące i desperackie są Twoje próby przerzucenia winy na Policję. Wygląda na
        to, że aż próbujesz wytworzyć "sztuczny tłok" na forum używając wielu nicków.
        Będzie wtedy wyglądało, że oburzenie społaczne jest tak powszechne. A wcale nie
        jest!

Jeżeli argumentujesz, że motocyklista nie mógł chcieć potrącić policjanta, to
        to niebzepieczne dla samego motocyklisty, to ja Ci powiem że znacznie bardziej
        niebezpieczna jest proba ominięcia blokady.

Używanie argumentu (podejrzewam, że to Twoja wypowiedź), że policjanci mogli
        użyć kolczatki jest we tym kontekście debilne. Używanie kolczatki wobec
        motocyklistów jest zresztą zabronione policyjnymi przepisami.

A na temat przebiego całego wydarzenia proponuję poczytać sobie na forum
        policjantów:
        www.ifp.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=14887&postdays=0&postorder=asc&start=0
        Szczególnie zalecam zapoznanie się z postami gościa pod ksywką "deputy". Miał
        on dostęp do wszystkich materiałów i najlepiej opisuje sytuację.
        • Gość: Bolo Re: Mordercy !!! znowu Polska Policja zabija chło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 20:21
          Co za kolo;) To sie chyba nazywa paranoja... sztuczny tlok? wiele nickow? Moze
          zaraz napiszesz ze jestes sledzony. Durniem to jestes TY. Gdybys kiedys
          siedzial na motorze wiedzialbys o czym mowie. Przejdz na forum o kosmetykach
          frajerze
          • mac.card Re: Mordercy !!! znowu Polska Policja zabija chło 30.07.06, 21:28
            To Twoje jedyne argumenty?

To przejdź na wątek "O czym mój mąż jeszcze nie wie" - tam się pochwalisz jak
            to jest ma motocyklu.
    • palnick A to było tak. 30.07.06, 07:26
      Wypadek motocyklisty w Chodlu: policjanci nie naruszyli procedur

PAP 29-07-2006, ostatnia aktualizacja 29-07-2006 17:08

W Chodlu (Lubelskie), gdzie został postrzelony przez policjanta 21-letni
      motocyklista, który uciekał przed policją, zostały zachowane procedury
      dotyczące stosowania blokady drogowej - wynika z ustaleń policji.
      Funkcjonariusz, który oddał śmiertelny strzał, jest pod opieką psychologa

Okoliczności postrzelenia 21-latka sprawdza zespół policjantów z Biura Kontroli
      Komendy Głównej Policji oraz specjalna grupa dochodzeniowo-śledcza powołana
      przez komendanta wojewódzkiego w Lublinie.

Według dotychczasowych ustaleń, wszystkie procedury w zakresie stosowania
      blokady na drodze i czynności z tym związanych zostały zachowane. Policjanci
      zachowali się tak, jak przewidują to szczegółowe przepisy, stosowane w takich
      sytuacjach - powiedział rzecznik prasowy komendanta wojewódzkiego policji w
      Lublinie Janusz Wójtowicz.

Policjant, który postrzelił śmiertelnie motocyklistę w Chodlu, jest pod opieką
      psychologa. Na razie został odsunięty od służby. - To jest dla niego straszne
      przeżycie. Przebywa poza miejscem zamieszkania - dodał Wójtowicz.

W czwartek w Chodlu zginął 21-letni Marcin K., mieszkaniec sąsiedniej
      miejscowości, który jadąc motocyklem, nie zatrzymał się na policyjnej blokadzie
      i uciekał przed policją. Mężczyzna został postrzelony przez policjanta, a
      następnie zderzył się z rowerzystką i uderzył w betonowy stopień przy sklepie.
      Wstępne wyniki sekcji zwłok wskazują, że bezpośrednią przyczyną jego śmierci
      była rana postrzałowa kręgosłupa. Kula przebiła rdzeń kręgowy, uszkodziła
      wątrobę i żołądek. 21-latek został postrzelony także w prawe udo. Według
      dotychczasowych ustaleń, strzały oddał funkcjonariusz, który chwilę wcześniej
      niemal został rozjechany przez motocyklistę.

Ponadto Marcin K. doznał także poważnych obrażeń na skutek wypadku - stłuczenia
      mózgu, złamania podstawy czaszki, złamania kręgów szyjnych.

Blokada drogi w Chodlu była ustawiona w celu schwytania sprawców czwartkowego
      napadu na hurtownię w Kraśniku. Napastnicy -dwaj zamaskowani mężczyźni w
      kaskach na głowach - zrabowali 15 tys. zł i odjechali motocyklem. Jeden z nich
      groził kasjerce hurtowni długą bronią. Policja zarządziła blokady na drogach.

Według ustaleń prokuratury, blokadę w Chodlu ustawiło trzech funkcjonariuszy.
      Wszyscy byli umundurowani, na drodze stał oznakowany radiowóz. Kiedy zauważyli
      zbliżającego się z dużą prędkością od strony Kraśnika motocyklistę w kasku,
      dawali mu znaki do zatrzymania. Ten jednak nie zatrzymał się, ominął blokadę i
      zaczął uciekać boczną drogą.

Dwaj policjanci ruszyli za nim radiowozem w pościg. Motocyklista wykręcił tuż
      przed radiowozem i zawrócił w kierunku blokady, gdzie został jeden
      funkcjonariusz. Policjant ponownie usiłował go zatrzymać podnosząc rękę i
      lizak. Motocyklista nie zareagował na te sygnały i omal nie przejechał
      policjanta. Wówczas funkcjonariusz oddał najpierw strzały ostrzegawcze w górę,
      a następnie kilka strzałów kierunku motocykla. W sumie strzelił 10 razy.

Motocyklista wjechał na jadącą rowerem kobietę i uderzył w betonowy stopień
      przed sklepem. Zginął na miejscu. Rowerzystka została ciężko ranna, przebywa w
      szpitalu. Jej stan lekarze określają jako stabilny.

Prokuratura sprawdza, czy w Chodlu istniały okoliczności uzasadniające użycie
      broni przez policjanta. Policja ustaliła, że Marcin K. nie miał związku z
      napadem w Kraśniku. Nie miał uprawnień do prowadzenia motocykla, ale miał prawo
      jazdy kategorii B.

Głębokie ubolewanie z powodu tragedii w Chodlu wyraził komendant główny policji
      Marek Bieńkowski. Jak powiedział, dramat ten dotyczy przede wszystkim rodziny
      Marcina K. ale też policjantów, którzy brali udział w tym zdarzeniu. Zapewnił,
      że policyjni psychologowie dotarli także do rodziny motocyklisty.

• Gość: laiebdy Re: A to było tak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 09:50
        > Wypadek motocyklisty w Chodlu: policjanci nie naruszyli procedur
        >

według policji:
        > ...sprawdza zespół policjantów z Biura Kontroli
        > Komendy Głównej Policji....
        • snajper55 Tak było według ustaleń prokuratury. nt 30.07.06, 16:09
          Gość portalu: laiebdy napisał(a):

> > Wypadek motocyklisty w Chodlu: policjanci nie naruszyli procedur
          > >
          >
          > według policji:
          > > ...sprawdza zespół policjantów z Biura Kontroli
          > > Komendy Głównej Policji....
          • Gość: bleee Re: Tak było według ustaleń prokuratury????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 16:58
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=45971191
            • snajper55 Tak. Tak ustaliła prokuratura. 30.07.06, 23:58
              "Według ustaleń prokuratury, blokadę w Chodlu ustawiło trzech funkcjonariuszy.
              Wszyscy byli umundurowani, na drodze stał oznakowany radiowóz. Kiedy zauważyli
              zbliżającego się z dużą prędkością od strony Kraśnika motocyklistę w kasku,
              dawali mu znaki do zatrzymania. Ten jednak nie zatrzymał się, ominął blokadę i
              zaczął uciekać boczną drogą.

Dwaj policjanci ruszyli za nim radiowozem w pościg. Motocyklista wykręcił tuż
              przed radiowozem i zawrócił w kierunku blokady, gdzie został jeden
              funkcjonariusz. Policjant ponownie usiłował go zatrzymać podnosząc rękę i
              lizak. Motocyklista nie zareagował na te sygnały i omal nie przejechał
              policjanta. Wówczas funkcjonariusz oddał najpierw strzały ostrzegawcze w górę,
              a następnie kilka strzałów kierunku motocykla. W sumie strzelił 10 razy."

S.
              • Gość: eagferg gó..: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 15:38
                To co napisałeś to opis zdarzeń ustalony przez prokuraturę,
                a nie odpowiedź czy broń była użyta z zachowaniem procedur.
                To całkiem co innego.

A nawet jeśli ustali że zamordowali go zgodnie z procedurami, to nie zmieni to
                faktu, że policja zabiła niewinnego człowieka .
                • Gość: P.S.J. Re: gó..: IP: *.itpp.pl 31.07.06, 15:40
                  Nie był taki niewinny - złamał prawo, tj. nie zatrzymał się na wezwanie Policji.
                • snajper55 Re: gó..: 31.07.06, 15:50
                  Gość portalu: eagferg napisał(a):

> A nawet jeśli ustali że zamordowali go zgodnie z procedurami, to nie zmieni to
                  > faktu, że policja zabiła niewinnego człowieka .

Człowiek niewinny zatrzymuje się na polecenie policji.

S.
    • Gość: olo I bardzo dobrze!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 17:58
    • palnick Zgrabne podsumowanie 30.07.06, 21:57
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=45942702&a=46088138
    • iberia30 Re: Mordercy !!! znowu Polska Policja zabija chło 30.07.06, 22:20
      hybrydowy znow slyszale , ze dzwoni tylko nie wiedziales w ktorym kosciele.

Stala sie tragedia, tragedia zarowno dla najblizszych s.p. Marcina jak i
      tragedia dla policjanta.
      Niestety M poniekad byl sam sobie winien:jechal bez prawa jazdy, nie zatrzymal
      sie na wezwanie policji, a nieszczesliwy zbieg okolicznosci sprawil, ze ci
      wzieli go za sprawce napad w pobliskiej hurtowni.
      Pytanie do tych wszystkich, ktorzy obwiniaja policjanta, ze strzelal az 10 razy
      i, ze smiertelnie postrzelil motocykliste:czy ktorys z was krzykacze
      kiedykolwiek mial w rece bron i strzelal do "ruchomego" celu?
      No wlasnie, teoria swoje a praktyka swoje.Co innego zabic kogos umyslnie i z
      premedytacja a co innego w wyniku bledu w sztuce lub w wyniku fatalnego zbiegu
      okolicznosci.
      Byc moze policjant popelnil blad, nikt nie jest nieomylny, ale ciekawe jakie
      bylby wasze komentarze gdyby sie okazalo, ze sprawca napadu postrzelil
      postronna osobe tylko dlatego, ze policjanci go nie zatrzymali.
      I tak zle i tak niedobrze.
    • Gość: jaco Re: Mordercy !!! znowu Polska Policja zabija chło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 23:28
      Średnio rozgarniety osobnik po 3 klasach postawówki i przysposobieniu zawodowym
      powinien wiedziec parę podstawowych rzeczy o świecie. nie twierdzę, że powinien
      biegle całkować albo znać większość dzieł starozytnych filozofów. powinen
      wiedziec przynajmniej to, że jak skoczy z dziesiatego piętra to się potłucze a
      jak nie zatrzyma się na wezwanie policjanta to automatycznie zostanie
      potraktowany jako przestepca z wszelkimi konsekwencjami.
      jak słucham opini tych wszystkich 'postępowych' obrońców praw człowieka, to
      obawiam się jednej rzeczy. że policjant cześciej będzie wolał odwrócić wzrok i
      nie widziec co się dzieje, żeby mieć święty spokój i bez problemów dotrwac do
      emerytury.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka