Dodaj do ulubionych

:(samobojstwo

12.02.03, 19:53
jak pomoc osobie ktora sama sie zabija: bierze leki pije alk. ma ponad 60tke :
(((((
Obserwuj wątek
    • Gość: Jachu ty chyba jestes blizszy samobojstwa? IP: 130.94.123.* 12.02.03, 20:35
      Przynies piwo i pogadaj z nia troche. Jutro tez - jasne!
    • Gość: camel Re: :(samobojstwo IP: *.dip.t-dialin.net 12.02.03, 21:27
      konef napisała:

> jak pomoc osobie ktora sama sie zabija: bierze leki pije alk. ma ponad 60tke :
      > (((((

...nijak. I tak umrze, a tak to ma jeszcze frajde z reszty zycia.

camel
      • Gość: joa Re: :(samobojstwo IP: 193.247.251.* 13.02.03, 15:34
        Konef- nie jestem psychoanalitykiem, nie doradze ci wiec fachowo, wiem tylko,
        ze kiedy sama mam kanal pomaga mi swiadomosc, ze jestem komus potrzebna.
        Mechanizm autodestrukcji powinien sie zatrzymac, jezeli osoba zalamana uwierzy,
        ze jest wazna, cenna, potrzebna, ladna, madra itp, itp... Przestanie wtedy
        samemeu sobie wymierzac kare. Piszesz, ze ma juz 60 lat- to duzo,
        prawdopodobnie bedziesz musial (musiala) miec sporo cierpliwosci i wytrwalosci,
        zeby wygrac w tej wojnie. Ale uda ci sie napewno :)

P.S.
        Mam pytanie do camela i jachu- po co odpowiadacie postawione pytanie w tytule
        watku pytanie? Komu chcecie dokopac i po co? Mam nadzieje, ze jestescie po
        prostu glupi a nie podli.
        • Gość: camel Re: :(samobojstwo IP: *.dip.t-dialin.net 13.02.03, 15:51

> Mam pytanie do camela i jachu- po co odpowiadacie postawione pytanie w tytule
          > watku pytanie? Komu chcecie dokopac i po co? Mam nadzieje, ze jestescie po
          > prostu glupi a nie podli.

Moze to tej osobie sprawia przyjamnosc. Czy kazdy musi dozyc 90lat? moze ta
          osoby woli 65 i do widzenia, niz ciagnac sie na lekach prze nastepne 20 lat bo
          inni tego chca. Zreszta moja prababcia dozyla 91 i pila do konca raz na
          dzien "kielicha"..i brala leki.

camel

• Gość: jachu Re: :(samobojstwo IP: 130.94.106.* 13.02.03, 15:58
          W europie zach najczestrza przyczyna smierci ludzi
          mlodych (do 25 lat) jest samobojstwo, starych asystowane
          samobojstwo. Czy ty mieszkasz na ksiezycu? Madralska!
    • redca Mój chomik też zdechł niestety 13.02.03, 21:50
      Mój chomik też zdechł niestety

Nic nie poradzisz Drogi Internauto.

Radca
      www.chomik.rąbnął.w.kalendarz.pl
      • Gość: joa zalamalam sie IP: 193.247.251.* 14.02.03, 10:55
        Ludzie

przeciez, tu ktos prosi o pomoc, porade. Jezeli nic was to nie obchodzi to
        chociaz powstrzymajcie sie od zlosliwych komentarzy. To zjawisko obserwuje, na
        wielu watkach.
        Typki podlej masci, bezpiecznie schowane za swoimi nikami, dokopuja ludziom na
        prawo i lewo. W realnym swiecie nie odwazayliby sie na takie zachowanie, bo
        zarobiliby w zeby. ZreszTA tam nie maja przyjaciol, ktorzy zwrociliby sie do
        nich o porade. To odbijaja sobie na forum- GODNE POLITOWANIA ;(
        • Gość: jachu spoko IP: 168.143.123.* 14.02.03, 11:28
          widzisz juz, ze zaczynasz troche rozumiec. To nie jest
          prawdziwyy swiat ale zabawa tak.
          • Gość: joa Re: spoko IP: 193.247.251.* 14.02.03, 14:00
            Gość portalu: jachu napisał(a):

> widzisz juz, ze zaczynasz troche rozumiec. To nie jest
            > prawdziwyy swiat ale zabawa tak.

jak na razie to ty sie smiejesz :(
          • roanbu Re: spoko 16.02.03, 12:49
            Gość portalu: jachu napisał(a):

> widzisz juz, ze zaczynasz troche rozumiec. To nie jest
            > prawdziwyy swiat ale zabawa tak.

HM.... MAŁA AUTOPOPRAWKA - TO JEST I ZABAWA I PRAWDZIWY SWIAT. OD STOPNIA
            SWIADOMOSCI I WYCZUCIA ZALEZY, KTORE FORUM ODBIERZEMY JAKO ZABAWE, A KTORE JAKO
            REALNY SWIAT.

CO DO WATKU GLOWNEGO, TRUDNO JEST MI COS DORADZIC. NA PEWNO BARDZO WSPOLCZUJE,
            BO JEST TO WALKA (CZESTO Z WIATRAKAMI). W CZERWCU ZESZLEGO ROKU ODESZLA JEDNA Z
            NAJWSPANIALSZYCH OSOB, MOJA BARDZO DOBRA PRZYJACIOLKA. PRZEZ WODKE ZOSTAWILA
            RODZINE (14-LETNIEGO SYNA). SAMA DAZYLA DO ZAGLADY AZ WYMKINELA SIE NAM....
    • Gość: revrller Re: :(samobojstwo IP: *.proxy.aol.com 14.02.03, 13:28
      konef napisała:

> jak pomoc osobie ktora sama sie zabija: bierze leki pije alk. ma ponad 60tke :
      > (((((

.........wbic sztylet w plecy!!!!
      • Gość: Jachu Re: :(samobojstwo IP: 168.143.123.* 14.02.03, 14:54
        powiedzialem twojemu bosowi zeby cie wypierdolil z
        pracy. Od jutra bedziesz skubal azbest w Lomzy. Dupku
        • Gość: camel Re: :(samobojstwo IP: *.dip.t-dialin.net 14.02.03, 14:58
          przeciez kazdy z nas sie zabija..zremy hamburgery, tluste miaso, pijemy
          alkohol, pialimy papierosy, chodzimy po ulicach, jezdzimy samochodami.. jak
          mamy sobie pomoc? zrezygnowac z wszystkiego co nam moze zaszkodzic? to moze od
          razu lpiej sie powiesic...zycie to jednak ciezka przypadlosc.

camel
          • Gość: joa Re: :(samobojstwo IP: 193.247.251.* 14.02.03, 15:07
            Gość portalu: camel napisał(a):

> przeciez kazdy z nas sie zabija..zremy hamburgery, tluste miaso, pijemy
            > alkohol, pialimy papierosy, chodzimy po ulicach, jezdzimy samochodami.. jak
            > mamy sobie pomoc? zrezygnowac z wszystkiego co nam moze zaszkodzic? to moze
            od
            > razu lpiej sie powiesic...zycie to jednak ciezka przypadlosc.
            >
            > camel

Camel- spokojenie

nie rozamawiamy przeciez o rumianym staruszku, co to sobie od czasu do czasu
            lubi lyknac. Tylko o osobie co zabija sie na raty, konsekwentnie i z
            premedytacja. Wiek+ alkohol+ leki- musisz przyznac, ze to juz nie przelewki.
            Zalozyciel watku, powinien doddac cos wiecej o sprawcy zmartwien. Ale widocznie
            stracil ochote na kontynuowanie rozmowy.

I wcale sie nie dziwie

• Gość: Doki Re: :(samobojstwo IP: *.165-136-217.adsl.skynet.be 14.02.03, 20:01
              Ale przyznaj, ze pytanie zalozyciela watku jest dziwne. Dorosla osoba uzywa zycia tak, jak sobie tego zyczy, a ktos postronny sie chce wtracac. Z jakiej racji? Jak juz ci odpowiedziano: a po kiego grzyba zyc do starosci?
              Rzeczowa odpowiedz jest prosta: wystarczy ustalic przyczyny takiego stosunku do zycia. Moze ta osoba ma depresje i nie widzi sensu dlugowiecznosci (czy taki sens w ogole jest, to inna sprawa), a moze ma raka i starosc i tak jej nie pisana- to chyba lepiej uzyc z tego, co zostalo, nie?
              Poza tym nie sadze, zeby zalozyciel watku szukal pomocy. Mysle, ze tylko chcial sie pozalic.
            • Gość: camel Re: :(samobojstwo IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.03, 11:53
              > Tylko o osobie co zabija sie na raty, konsekwentnie i z
              > premedytacja. Wiek+ alkohol+ leki- musisz przyznac, ze to juz nie przelewki.
              > Zalozyciel watku, powinien doddac cos wiecej o sprawcy zmartwien. Ale
              widocznie
              >

a co ma do tego wiek...przeciez z tego co juz udowodniono nasza swiadomosc sie
              nie starzeje, tylko cialo. Przeciez smierc to dla kogos schorowanego czasem
              ulga. No i masz racje, ze autor nic wiecej nie napisal.

camel

• Gość: Renka Re: madrze gadacie, to wszystko prawda IP: *.ADSL.mnsi.net 16.02.03, 00:46
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka