Dodaj do ulubionych

Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33

15.10.06, 20:54
Ale są jeszcze sprawy drobne: loty ptasie,
chwianie się trzcin w jeziorach, blask gwiazdy wieczornej,
różne barwy owoców o porannym czasie
i wiatr przelatujący w sopranie i basie,
i moja mała lampa, i stół niewytworny.
A nawet za wszystkie obrazy Tycjana
nie oddam tego stołu, bo pracuję przy nim,
to mój wierny przyjaciel od samego rana,
a kiedy noc...

Konstanty Ildefons Gałczyński
Obserwuj wątek
    • spinkaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 15.10.06, 20:57
      I co Wy na to?
      Czyż nie jest to piękne?
      Czasami tak dobrze jest zamyśleleć się nad
      zapomnianymi strofami....

--
      www.e-detektyw.pl/
      • zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 16.10.06, 07:27
        Mialem tez takie przemyslenia,
        gdy w czasie wrzesniowego zeglowania
        wedrowalem sladami Mistrza po Nidzkim
        i Puszczy Piskiej...
        Gdy tylko szum trzciny i lasu granie...
        a slonce budzilo nas i usypialo,
        w swoim codziennym, naturalnym rytmie i uroku.
        :-)
        • spinkaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 16.10.06, 23:29
          Zbyszku - dzięki za zdjęcia-powiew Twoich jesiennych wojazy.
          Sa piekne:-)

Byłam dzisiaj na cmentarzu. Mnóstwo ludzi, świateł.
          Ale i liści opadłych, i kolorów. To już nieodwołalna jesień.

Ubierajcie sie ciepło, Prześwietni, powiewa już chłodem.
          • zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 17.10.06, 15:08
            co tam chlody,
            co tam deszcze...
            gdy sie wiosne
            czuje jeszcze...
            • bbetka Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 18.10.06, 10:27
              Dzięki Spineczkoo za ten nowy, nostalgiczno-jesienny wątek.

U mnie dzisiaj piękna słoneczna pogoda i jesień zaczyna się ujawniać w pełnej
              krasie. Weekend mam częściowo wyjazdowy i liczę na przepiękne widoki w trasie-
              deszcz absolutnie wykluczam;-)

Uśmiechy dla Prześwietnych w samym środku tygodnia

betka
              • zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 19.10.06, 06:59
                Na weekend wyjezdzam...
                zobaczymy jak w innych rejonach liscie opadaja...
                W W-wie moze leca do gory?
                zgodnie z ostatnimi zarzadzeniami wladz?
                ;p
                • spinkaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 19.10.06, 14:42
                  Betko, Zbyszku - dokąd sie wybieracie w rzeczywiście piekne
                  dni końca października. Dawno nie było takiego początku jesieni,
                  podobnie zresztą, jak nie pamiętam równie wspaniałego końca lata.

Ja, niestety, tym razem nie moge weekendować się wyjazdowo, ale
                  licze na Wasze relacje po powrocie.

Chochliku - jak tam, juz jesteś może w domku?
                  Czekamy na sygnał i Twój pierwszy uśmiech po tak długiej nieobecności.

Pozdrawiam jesienno-słonecznie:-)
                  • bbetka Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 19.10.06, 16:21
                    Spineczkoo,
                    ja wybieram się jutro nauczać do pięknego nadmorskiego miasta na Ś ;-) Droga
                    wiedzie głównie przez las i powinno być cudnie.Może kupię grzyby, bo kuszą na
                    całej trasie.

W przyszłym tygodniu z kolei robię "objazdówkę" konferencyjną po Polsce
                    Zachodniej-Poznań+Wrocław. Zastanawiam się czy wracać, czy za jednym zamachem
                    pojechać do Kotliny Kłodzkiej i odwiedzić rodzinę. I coraz bardziej ta myśl
                    mnie kusi ;-)

Pochwalę się, że mój balkon ciągle pięknieje! Nie wiem czy te kwiaty myślą, że
                    zimy nie będzie??? Jak było uczciwe lato to kwitły, ale bez przesady, za to
                    teraz...orgia kwiecia dosłownie!

uśmiechy
                    betka
                    • zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 21.10.06, 22:07
                      Dzis imprezuje w Legionowie...
                      Lecz najmilej czas mi plynie,
                      na starych smieciach...
                      w Olsztynie.
                      • spinkaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 23.10.06, 07:20
                        Jak tam imprezowicze i wyjazdowicze? Pogoda chyba Wam dopisała,
                        wiec i pewnie nastroje poweekendowe wysmienite.
                        Napiszcie słów kilka o wrażeniach.
                        U nas było tak pięknie, jak dawno w październiku. Aż żal siedzieć
                        w mieście, chociaż i tutaj ta przepiekna jesień jest widoczna.
                        Niestety, moimi jedynymu spacerami były wędrówki przez całe
                        miasto do szpitala, gdzie dobrzy ludzie próbuja moja Mamę jakoś
                        podreperować kardiologicznie. Niewiele się da zrobić, ale
                        przynajmniej Mama nabrała więcej wiary w dzień jutrzejszy...

Biegne znowu do swoich zajęć. Życzę wam Prześwietni takich nastrojów,
                        jak piekna aure mamy w tym październiku (przynajmniej w centrum).
                        Dobrego dnia:-)))

spinkaa
                        • bbetka Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 23.10.06, 09:05
                          U nas pogoda taka więcej w kratkę...

W piątek z podróży widokowej wyszły nici, bo lało jak z cebra więc było
                          zdecydowanie szaro-buro... w sobotę podobno było ładnie ale nie mogę tego
                          potwierdzić, bo jak wychodziłam do pracy to było mgliście, a jak wracałam
                          całkiem ciemno ;-)))

Za to wczoraj było cudnie jesiennie i promiennie. Wybraliśmy się do ogrodu
                          dendrologicznego (motorem, bo cieplutko) i jesień -szczególnie w ogrodzie
                          japońskim- pokazała nam całą paletę barw. I spacer i przejażdżka były
                          nadzwyczaj udane i pozwoliły mi naładować akumulatory na najbliższy tydzień.

Dzisiaj szaro od rana i pada.

Zatem do pracy!

Uśmiechy na nowy tydzień
                          betka

PS Spineczkoo, dużo zdrowia dla mamy
                          • zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 25.10.06, 07:12
                            Zdrowka dla potrzebujacych,
                            usmiechow dla wszystkich!
                            Milego dnia.
                            • Gość: chochlik Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 IP: *.lublin.mm.pl 26.10.06, 09:45
                              Jestem, tylko trafiłam na watek 32. Znalazł mnie Filut. Serdecznie pozdrawiam.
                              • Gość: chochlik Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 IP: *.lublin.mm.pl 26.10.06, 09:49
                                To wpisałam w części 32
                                --------------------------------------------------------------------------------
                                Wróciłam do domu wczoraj. Miałam szpitala po dziurki w nosie. Serdeczne dzieki
                                za miłe, przyjazne słowa pamięci i zyczliwosci, które przeczytałam z okresu
                                mojej nieobecności wśród dysponujacych swym czasem. Wypisali mnie z zaleceniem
                                chodzeniem na czterech nogach, ale mam nadzieje że to tylko czasowa
                                niedyspozycja i że po pewnym czasie znajdę sie wsród dwunoznych. Serdecznie
                                pozdrawiam wszystkich Czterdziestolatków niezaleznie od wieku. Bardzo mi Was
                                brakowało.

• zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 26.10.06, 14:59
                                  Dobrze ze juz jestes.
                                  • Gość: chochlik Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 IP: *.lublin.mm.pl 27.10.06, 15:07
                                    Jestem już i jestem przerazona przegladając rózne watki de facto na
                                    tematy "społeczne"
                                    • monikate Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 27.10.06, 18:12
                                      A widzisz? :))
                                      Naprawdę, czasami lepiej za dużo nie wiedzieć. Tym bardziej, że nie da się w
                                      wielu przypadkach nic zrobić.
                                      • zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 30.10.06, 06:57
                                        Po prostu nie zagladam tam...
                                        Nie lubie tej niemilej atmosfery...
                                        Na tej samej zasadzie
                                        prawie nie ogladam telewizji...
                                        • monikate Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 30.10.06, 18:33
                                          Mam tak samo :)
                                          • zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 31.10.06, 07:13
                                            To jest nas wiecej...
                                            • spinkaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 31.10.06, 12:24
                                              Witaj, Chochliku:-))) Bardzo, bardzo sie cieszę, że znowu jesteś z nami.
                                              Popatrz: poszłaś do szpitala niemal latem, a wróciłaś jesienią.
                                              Prawdziwą jesienią, bo i chłodno sie zrobiło, i liście się sypią kolorami.
                                              Ale nie ma co narzekać, bo jest jak na razie bardzo pięknie.
                                              Miejmy tylko nadzieję, ze omina nas szarugi listopadowe i z tego jesiennego
                                              złota wejdziemy od razu w biel prawdziwej zimy.

Pozdrawiam Prześwietnych serdecznie:-)
                                              spinkaa (jak zwykle mocno zabiegana)
                                              • zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 02.11.06, 15:13
                                                a snieg pada...
                                                pada rowno...
                                                • spinkaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 03.11.06, 10:36
                                                  Mamy więc zimę. W każdym razie - prawie.
                                                  Jak się czujecie?
                                                  Czekam na meldunki o stanie zdrowia i samopoczuciu.
                                                  Oczywiście tylko w kontekście kondycji osobistej,
                                                  a nie tej ogólnej, społeczno-państwowej, bo o to
                                                  wole nie pytać...:-(

Serdeczności:-))
                                                  • Gość: chochlik Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 IP: *.lublin.mm.pl 03.11.06, 18:42
                                                    Niestety na kondycje osobistą ma niewątpliwy wpływ kondycja społeczno-
                                                    państwowa, a na dodatek jest zimno.
                                                    Przed wojną chodziłam do szkoly w mundurku z tarczą z numerem szkoły. Mundurek
                                                    obowiazywał rownież poza szkołą. Ubranie prywatne dozwolone w domu i na
                                                    wakacjach. Po godzinie 20 w miejscach publicznych mozna było pokazywać sie
                                                    jedynie pod opieką osób dorosłych - rodziców lub uprawnionych opiekunów.
                                                    Odpadało kino wieczorową porą. Po godzinie 20 chodziły po ulicach patrole:
                                                    nauczyciel + rodzic z komitetu rodzicielskiego i mieli prawo skontrolować numer
                                                    szkoły na tarczy i legitymacje szkolną i złozyc odpowiedni meldunek w szkole
                                                    delikwenta. Za alkohol i papierosy wylatywało się ze szkoły. Rok szkolny
                                                    1938/39 w Mikołowie. Mnie osobiście to nie przeszkadzało. Byłam w pierwszej
                                                    klasie gimnazjum. Pozdrawiam serdecznie
                                                  • bbetka Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 04.11.06, 19:14
                                                    Witaj Chochliku! Świetnie, że jesteś znowu z nami, dużo zdrowia życzę!

Faktycznie zima do nas zapukała, żde by nie powiedzieć, że kopem wyważyła drzwi
                                                    i wpadła jak do siebie ;-))) Nie pamiętam żeby u nas tak wcześnie był śnieg-
                                                    praktycznie od 1 listopada i utrzymywał się tak długo, aż do dziś !?! dziś było
                                                    trochę cieplej więc białe zniknęło, ustepując plusze listopadowej. Szkoda.

Mam trochę kłopotów z netem więc niestety często jestem "odcięta" ;-(

We Wrocławiu "zaliczyłam" giełdę staroci (metodą "wagarowania" na obradach
                                                    konferencyjnych, inaczej nie byłoby czasu). Olbrzymia. I jakie piękne rzeczy
                                                    można zobaczyć. No i kupić oczywiscie też. Nabrałam chęci na pewne przedmioty i
                                                    będzie mi ona towarzyszyła jeszcze dłuuuuugo, bo mam braki w finansach, a poza
                                                    tym za daleko na giełdę ;-)))

Uśmiechy
                                                    betka
                                                  • zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 06.11.06, 07:00
                                                    W nastepna niedziele planujemy splyw kajakowy...
                                                    Wczoraj w Katedrze Pop Oratorium..
                                                    piekny koncert...
                                                    Jakos sie zyje...

Pozdrawiam.
                                                  • zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 13.11.06, 07:01
                                                    Splyw odbyl sie w milej atmosferze,
                                                    nawet deszcz na ten czas odpuscil,
                                                    i chwilami sloneczko sie pokazalo...
                                                    Po splywie, wieczorem do urny wyborczej juz w deszczu,
                                                    ale moze to i lepiej...
                                                    Pozdrawiam!
                                                  • bbetka Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 13.11.06, 16:53
                                                    U nas leje nieustannie, co przy poniedziałku i to w dodatku 13, oraz
                                                    samochodzie w warsztacie działa przygnębiająco...

Może ktoś coś poradzi na kiepski listopadowy nastrój?

zmokła betka
                                                  • Gość: chochlik Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 IP: *.lublin.mm.pl 13.11.06, 18:42
                                                    Szkło Kontaktowe na TVN24 godz 22.
                                                  • filut Chochliku numerowany, 13.11.06, 20:44
                                                    witaj w Klubie :))))
                                                    Nie bądź taką politykierką - chociaż ja Szkło też oglądam z uwagi na finezyjne
                                                    złośliwości uczestników propgramu:) Sam też jestem złośliwiec pospolity [nie
                                                    mylić ze zdryźliwcem:))]
                                                  • zbyszek07 Re: Chochliku numerowany, 14.11.06, 07:04
                                                    Nie ogladam,
                                                    Telewizor to mebel pod kwiatki...
                                                    Tyle dzieje sie dookola realnie,
                                                    ze nie musze ogladac tego co ktos chce pokazac...
                                                    moge ogladac w naturze to co sie da i to co chce sam,
                                                    i sam wyciagac wnioski...
                                                  • monikate Re: Chochliku numerowany, 14.11.06, 20:56
                                                    W naszym życiu są ważniejsze i przyjemniejsze sprawy, niż polityka. Nie można
                                                    żyć tylko polityką i wydarzeniami politycznymi!
                                                  • zbyszek07 Re: Chochliku numerowany, 15.11.06, 07:37
                                                    moze macie ochote poplynac na splyw ktory byl w ostatnia niedziele?
                                                    co tam polityka...
                                                    ale do urny zdazylem...
                                                    z kajakiem na dachu!
                                                    ;p

fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,51386164,52090035.html
                                                  • zbyszek07 Re: Chochliku numerowany, 20.11.06, 07:44
                                                    no i patrz pan...
                                                    poplyneli...
                                                    a w kazdym razie opuscili forum...
                                                    ;p
                                                  • spinkaa Re: Chochliku numerowany, 22.11.06, 22:22
                                                    zbyszek07 napisał:
                                                    > a w kazdym razie opuscili forum...

Nie opuscili, nigdy w zyciu!
                                                    Zbysiu, kochany jestes, ze pilnujesz trwania naszego wątku:-)
                                                    Tak to jednak w zyciu bywa, że owo zycie wciska sie w kazdy
                                                    kąt człowieka, w każdą wolną przestrzeń i już dla niego samego
                                                    (tego człowieka) niewiele pozostaje....
                                                    Marudzę, wiem, ale jeśli narzekam, to jedynie na czas. Brakuje go, permanentnie, na wszystko. A tak by sie chciało....

Kochani - myślę, że wszystkim nam borykać sie przyszło z tym samym.
                                                    Raz jest lepiej, raz gorzej, ale ogólnie nie jest źle!
                                                    Tylko ważne jest, abyśmy w tej codziennej gonitwie mieli tego świadomośc.

Pozdrawiam z mojego zabiegania:-)

Wasza spinkaa
                                                  • zbyszek07 Przeswietni Czterdziestoletni + cz 33 :-) 25.11.06, 18:41
                                                    Tez biegam...
                                                    dzis troche pracy, jutro spacerowa niedziela...
                                                    tak juz chyba mamy...
                                                    Zabiegani czterdziestoletni +
                                                  • filut Re: Przeswietni Czterdziestoletni + cz 33 :-) 25.11.06, 21:36
                                                    zbyszek07 napisał:
                                                    > Tez biegam...

A ja nie biegam! Mam za dużą "przewieszkę" ponad 40 :)))
                                                    Pedałuję, chociaż nadmorski wiaterek przypomina o jesieni/zimie.
                                                    Podczas dzisiejszego pedałowania, po nadmorskiej ścieżce rowerowej, pod Orłowem
                                                    spotkałem 3 dorodne dziki. Taplały się w bagienku nadmorskim i coś wyjadały.
                                                    Rowerzyści mijali je w odległościach do 2m. Zupełna tolerancja wzajemna - w
                                                    przeciwieństwie do polityki!

PS
                                                    Co z Chochlikiem? Nie pisuje na forum, na e-maile nie odpowiada!
                                                    Chochliku, gdzie jesteś? Hop, hop!!!
                                                  • kumoter40 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 04.12.06, 23:05
                                                    dziś jest identycznie!!!,to za rok będzie wojna!!!
                                                  • magosiaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 12.12.06, 22:13
                                                    Witam serdecznie i melduję, że jestem :))) Ostatnio intensywnie się
                                                    dokształcałam, zdawałam egzaminy, jednym słowem sama młodość ;) Poza tym
                                                    kończymy remontować mieszkanie dla Młodego, co do przygód z tzw "fachowcami"
                                                    pozwolicie, że zmilczę bo i tak by nie puścili tego co myślę.
                                                    Za trochę więcej niż tydzien wyjeżdżamy w góry, pierwszy raz w życiu będę
                                                    spędzała święta poza domem.... Ale cieszę się na łyżwy i sanki, bo niestety na
                                                    nartach nie jeżdżę i ma być kulig sylwestrowy, mam nadzieję, że będzie dobrze.
                                                    Chochliku, masz rację niestety: młodość przemija no ale nic na to nie możemy
                                                    poradzić i jest to sprawiedliwe dla wszystkich bo nikogo nie omija. Mam
                                                    nadzieję, że ten twój refleksyjny nastrój jest tylko i wyłącznie skutkiem
                                                    paskudnej, szarej i deszczowej pogody.
                                                    Serdecznie wszystkich Prześwietnych pozdrawiam, M.
      • magosiaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 09.01.07, 21:26
        Tak ładnie Zbyszku piszesz, że aż się zaczęłam zastanawiać nad wyprawą nad
        morze, bo ja to tylko góry i góry.
        W pracy zawirowania: dołożyli (żeby nie powiedzieć dowalili) mi obowiązków z
        niejasną obietnicą awansu. Jest tego naprawdę dużo, w tym wiele rzeczy całkiem
        dla mnie nowych i łączących się z dość dużą odpowiedzialnością. Postanowiłam,
        że dam szefowi 1/2 roku na uczynienie mnie usatysfakcjonowaną warunkami
        finansowymi, jeżeli nie to "żegnam ozięble". Już dawno się przymierzałam do
        tego, ale nie miałam dostatecznej motywacji, teraz mam. Może coś sensownego
        wytarguję, bo wprawdzie nie ma ludzi niezastąpionych, ale tu będą mieli niejaki
        kłopot.
        Pozdrawiam, M.
    • filut Prześwietne i Leniwe Osobniki Czterdziestoletnie+ 29.11.06, 16:05
      Pozwoliliście się zakopać żywcem!!!! Wątek znalazł się na stronie .........??
      I ja, pracujący emeryt, po powrocie z roboty muszę wątek odgruzowywać/odkopywać
      z archiwum! [I tu mi się przypomniał przełom lat 40/50-tych ....]
      Może macie niedobór C2H5OH w organiźmie i stąd ta ospałość w kontaktach
      towarzyskich?
      Aktualnie ja ten niedobór likwiduję Budafokiem:))))
      Muszę się odprężyć po kontakcie z klientem o równowadze psychicznej zachwianej
      bardziej niż moja;)
      I to [zachwianie] się ujawniło u osobnika gatunku dwunożnego (płci odmiennej),
      znaaaacznie później urodzonego niż ja! Co to będzie z tą RP w przyszłości?????
      • kokoszanel Re: Prześwietne i Leniwe Osobniki Czterdziestolet 29.11.06, 20:20
        filut napisał:

> Pozwoliliście się zakopać żywcem!!!! Wątek znalazł się na stronie .........??
        > Może macie niedobór C2H5OH w organiźmie i stąd ta ospałość w kontaktach
        > towarzyskich?
        > Aktualnie ja ten niedobór likwiduję Budafokiem:))))

Podziel się!!! Może przejdzie przez druty???? :))))))))

Ja nie jestem bez grzechu.... ale podciągnę wątek, niech tam :)
        Już po 20.00, trochę spokoju mam, więc błądzę tu i tam, myszą, i... myślami.
        Pozdrawiam wszystkich serdecznie, Koko
        • filut Re: Prześwietne i Leniwe Osobniki Czterdziestolet 29.11.06, 20:26
          kokoszanel napisała:
          > Podziel się!!! Może przejdzie przez druty???? :))))))))

A naści! :)))
          Szkoda, że tak mało zostało:( Góra 200g. Wszystko przez te nerwy!
          • Gość: chochlik Re: Prześwietne i Leniwe Osobniki Czterdziestolet IP: *.lublin.mm.pl 30.11.06, 15:44
            Nie było mnie, bo nie miałam cierpliwosci na kopanie w archiwum. Poza tym
            internet dokładnie zablokowany przez bezrobotnego syna. Jestem w nienajgoeszej
            formie. Z wózka awansowałam na dwie laski, a obecnie korzystam juz tylko z
            jednej. Moja najdalsza wyprawa odbyła sie na trasie 1/2 kilometra. Po
            mieszkaniu chodzę bez laski. Moze bedą jeszcze ze mnie ludzie. Serdecznie
            pozdrawiam. chochlik
            • zbyszek07 Przeswietni Czterdziestoletni + ...33 :-) 01.12.06, 07:01
              Witamy!
              dobrze ze jest ok.
              a ja po wczorajszej siatkowce,
              nastepnie milych dla ucha gitarkach na zywo w pubie,
              jeszcze sie trzymam....
              o Sylwestrze czas pomyslec.
              Milego weekendu!
              Pozdrowka!
              • spinkaa Re: Przeswietni Czterdziestoletni + ...33 :-) 04.12.06, 22:49
                Hej, Koko, dawno Cie nie było, miło, że jestes:-)))

Chochliku, ludzie to juz z Ciebie sa, bo radzisz sobie
                znakomicie. Jestem pełna podziwu, to pewne:-) Syna wykopuj sprzed
                kompta jak sie tylko da, chyba że dzięki niemu zarabia na zycie.
                Ale i tak nalezy mu sie czasami odpoczynek, a wtedy Ty wskakuj:-)

Filu - z tych "dawnych" trunkówe to jeszcze przypomne Pliskę i
                Słoneczny Brzeg. Pamietam, jak "rzucali" te "koniaki" do sklepów
                i jakie kolejki sie wtedy ustawiały. Wieksze, niz po papier pierwszej
                potrzeby....

Zbysiu, z tych Twoich siatkówkowych tregningów to może jeszcze
                jakas reprezentacja medalowa sie skleci, co?
                A do sylwestra to jeszcze kupe czasu...

Betko,Małgosiu, hop, hop, gdzie jestescie?
                Ja tez tutaj rzadko bywam, bo - niestety - ale siadł mi
                komputer w domu. Został wprawdzie jeszcze jeden, ale to
                zdecydowanie za mało jak na zinternetowaną rodzine.
                A w pracy mam ostatnio juz tylko prace.
                Tak sie jakos porobiło. Zupełnie jak zawartośc cukru w cukrze.

I baaaardzo Wam dziekuję w imieniu Przeswietnych, ze nie dajecie
                naszemu wątkowi przepaśc w tych archiwalnych katakumbach.

Serdeczności:-))))
                • spinkaa Re: Przeswietni Czterdziestoletni + ...33 :-) 04.12.06, 22:53
                  I jeszcze Moniczke do tablicy wywołuję,
                  gdzie jestes Monikote?
                  • Gość: chochlik Re: Przeswietni Czterdziestoletni + ...33 :-) IP: *.lublin.mm.pl 05.12.06, 18:33
                    Monika jest. Ma tylko sporo spraw do załatwienia. Dzwoniła do mnie. Załozyli
                    jej drugą linie telefoniczną którą obecnie testuje. Mam nadzieję że wkrótce sie
                    odezwie. Pozdrawiam.
                    • monikate Re: Przeswietni Czterdziestoletni + ...33 :-) 05.12.06, 21:31
                      Dziękuję za pamięć, odzywam się! Czytam Was codziennie, tylko nie mam weny do
                      pisania, mam nadzieję, że to minie. Tak, mam sporo spraw i kłopotów na głowie,
                      ale nie chcę narzekać; i tak nic z tego nie wyniknie. Poza tym śmierć w
                      rodzinie i zwiazane z tym klopoty, ech.
                      Jak tylko będę miała problemy typu którą linię telefoniczną wybrać, to będzie
                      b. dobrze!
                      Bardzo serdecznie wszystkich pozdrawiam!
                      • zbyszek07 Re: Przeswietni Czterdziestoletni + ...33 :-) 06.12.06, 06:58
                        Niech Wam Mikolaj nawrzuca od rana co tam najlepszego znajdzie!
                        Pozdrowka.
                        • bbetka Re: Przeswietni Czterdziestoletni + ...33 :-) 06.12.06, 12:05
                          Też się melduję "na stanowisku" ;-)
                          Zdążyłam od rana trochę "pomikołajować" a teraz zbieram się w stronę naszej
                          wspaniałej stolicy, gdzie jutro będę "konferencjować".

Poza tym wszystko w normie, do czego należy zaliczyć (chyba?) także brak
                          czasu ;-))) Co prawda staram się zgrabnie rezygnować z rzeczy pracowych
                          niekoniecznie niezbędnych,ale za to sprawy rodzinne pochłaniają uzyskany czas
                          wolny i dla siebie (czyli np naszego forum) znowu go brak...

Życzę zdrowia i sympatycznego Mikołaja wszystkim Prześwietnym!

betka
                          • zbyszek07 Re: Przeswietni Czterdziestoletni + ...33 :-) 11.12.06, 07:00
                            Czas sie juz pomalu za choinka rozgladac...
                            a znowu mam ich kilka do kupienia...
                            Swieta...
                            Pozdrowka!
                            • Gość: chochlik Re: Przeswietni Czterdziestoletni + ...33 :-) IP: *.lublin.mm.pl 11.12.06, 12:04
                              Jestem, ale czas tak szybko ucieka i tak bardzo uswiadamia przeminanie. Dzis
                              mój syn walczy w sadzie o swoje pogwałcone prawa.Wnuk powrócił do Kraju po
                              trzymiesiecznej umowie w GB. Co dalej nie wiem. Mój brat z endoproteza biodrową
                              prawie biega i działa z wzmozona aktywnoscią. Jest mi niewesoło po kontaktach
                              telefonicnych z samotnymi, tracącymi sprawność fizyczną koleżankami. Jedna, w
                              gorszej sytuacji ma 84 lata, a druga 88. To troche dołuje. Ja czuję się
                              fizycznie nieźle, ale najgorsze, ze młodość tak szybko ucieka. Serdecznie
                              pozdrawiam i życzę jak najdłuzej pełnej sprawności.
    • magosiaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 12.12.06, 22:44
      Gdzieś mój wpis dzisiejszy umieścił się w środku wątku ???? Jestem tu
      poszukajcie mnie wyżej :))
      • zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 13.12.06, 06:53
        witam o poranku...
        i znowu nie ma teleranka...
        ;p
        • zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 18.12.06, 07:01
          ale za to byla Wigilia Zeglarska...
          w sobote...

ahoj!
          • bbetka Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 20.12.06, 10:35
            Znowu spadamy więc nas ciągnę do góry ;-)

Jestem w wirze świąteczno-pracowym... Niestety temperatura +10 stopni sprawia,
            że lamki i inne dekoracje świateczne wyglądają co najmniej dziwnie... Trochę
            mrozu i tego białego poproszę!

Upiekłam już małe pierniczki i ciasteczka kruche, a piernik upieczony przez
            mamę "dochodzi" godnie do właściwego smaku. zamierzam zacząć dziś walkę z
            bigosem, bo kilka dni mu potrzeba żeby nabrał odpowiedniego smaku.

i to by bylo na tyle sukcesów przedświątecznych...Ale jeszcze tyyyyyyyyyyyle
            dni do świąt, że się ze wszystkim zdąży ;-)

biegnę na razie do pracy

uśmiechy
            betka
            • bbetka Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 21.12.06, 13:13
              Do góry Prześwietni!

Mój bigos nadal w sferze marzeń, ale może wieczorem...się uda trochę czasu
              spędzić przy garach;-)

Na razie mam przed sobą napisanie jednego rozdziału, no rozdzialiku do książki,
              która jest pracą kilku autorów i moje opóźnienie wstrzymuje całość...Jak ja nie
              lubię prac zbiorowych ;-)!!! Gdyby była tylko moja odłożyłabym pisanie i
              zabrała się za bigos -mniam, mniam- a tak niestety kolejność odwrotna... Że też
              człowiek musi być tak przyzwoity ;-))))

a białego jak nie było tak nie ma ;-( I nikt się niechce ze mną podzielić...A w
              tv mówią, że gdzieniegdzie jest!

uśmiechy przedświąteczne
              betka
    • magosiaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 21.12.06, 23:54
      Kochani, niech te Święta upłyną wam w spokoju i rodzinnej atmosferze, a Nowy
      Rok niech przyniesie radość, zdrowie i wszystko co najlepsze.
      Ja jutro wyjeżdżam, wracam dopiero w 2007 r., śniegu wprawdzie nie ma, ale
      będzie chociaż lodowisko i moje ukochane góry. Jeszcze raz wszystkiego
      najlepszego, Małgosia.
      • bbetka Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 22.12.06, 08:00
        Szerokiej drogi Maagosiu! I bezpiecznej przede wszystkim.
        Udanego wypoczynku w świątecznej i przyjaznej atmosferze oraz pomyślności w 2007

betka
        • Gość: chochlik Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 IP: *.lublin.mm.pl 22.12.06, 17:24
          Wnuk podbudowany finansowo zabrał sie do do modyfikacji komputera; w zwiazku z
          tym przez szereg dni nie mialam dostępu do internetu. Stwierdzam, ze najwyższy
          czas aby wszystkim czterdziestolatkom+- złozyć życzenia zdrowych, pogodnych,
          smacznych, relaksowych świąt pidczas których będę Wam towarzyszyć wirtualnie.
          chochlik.
          • zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 24.12.06, 11:04
            Spokojnych, wesolych,
            zdrowych i rodzinnych swiat
            oras szczesliwego Nowego Roku

zyczy
            Zbyszek
            • spinkaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 25.12.06, 14:23
              Kochani Prześwietni - życzmy sobie, aby ten czas świątecznego ciepła i powszechnej serdeczności trwał przez cały następny rok. Abyśmy nie tylko w święta okazywali sobie miłość, bo jej zapas jest niewyczerpalny - odnawia sie w dwójnasób, gdy jest właściwie wykorzystywany:-)

Bądźmy wszyscy zdrowi, szcześliwi i bogaci (bo niby czemu nie?) :-)))
              • bbetka Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 26.12.06, 20:18
                A na końcówkę świąt i cały Nowy Rok 2007 dedykuję Prześwietnym wierszyk, który
                dostałam sms-em i bardzop mi się spodobał:

Tak niewiele nam potrzeba
                By przytulić się do Nieba
                Zdrowia, szczęścia
                Bliskich blisko
                I miłości ponad wszystko!

świątecznie uśmiechnieta
                betka
                • zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 27.12.06, 08:52
                  a moze macie ochote na spacer po olsztynskich szopkach?

fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,53067864,54446888.html
                  • zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 30.12.06, 23:58
                    wlasnie wrocilem z treningu przed jutrzejszym imprezowaniem...
                    Trzeba jakos Stary Rok pozegnac,
                    zeby uczciwie spotkac sie z Nowym!

Szczesliwego Nowego Roku!!!

• spinkaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 31.12.06, 19:08
                      I ja życzę szczęścia i pogody, samych dobrych ludzi wokół,
                      prawdziwych przyjaciół, miłości bliskich, perspektyw na jutro,
                      przewidywalnej rzeczywistości, mądrych polityków, poczucia
                      bezpieczeństwa, a przede wszystkim zdrowia!
                      No i - do przyszłorocznych życzeń noworocznych:-)))
                      • bbetka Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 02.01.07, 11:41
                        Witam w Nowym 2007 Roku!!!

Życzę "odgapiając" od braci studenckiej:

12 miesięcy radości,
                        52 tygodnie zabawy,
                        8760 godzin zdrowia,
                        525600 minut sukcesu
                        i 3 153600 sekund miłosci

Uśmiechy
                        betka
                        • Gość: iveta2 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 20:04
                          Postanowilam "podlaczyc"sie pod watek poniewaz bardzo,ale to bardzo zwabily
                          mnie zdjecia z Olsztyna przeslane przez Zbyszka.Zagrales na mojej czulej nucie
                          moj drogi internauto.Onegdaj spedzalam kazde wakacje a potem urlopy na Mazurach
                          i szwendalam sie po Wielkich Jeziorach.Niestety wraz z moim mezem odplynal
                          takze nasz jacht.Nigdy nie mialam juz okazji by pozeglowac.Twoje zdjecia i
                          opisy okraszone wierszami Galczynskiego zdecydowanie podzialaly na moja
                          wyobraznie.Przed oczami znowu stanely Mamry,Sniardwy,Swiecajty,Beldany...Echhh!
                          Mieszkam w bardzo brzydkim i bardzo brudnym Bytomiu i tesknota do wloczenia sie
                          po ladnych zakatkach naszego kraju jest u mnie wszechogarniajaca.Na dodatek
                          urodzilam sie pod znakiem Strzelca.Wiec ciagly ruch i podroze mam zapisane w
                          gwiazdach,co niestety ciagle odczuwam na wlasnej skorze-walczac ze swoimi
                          sklonnosciami nieomalze codziennie.Hi! Hi!Ostatecznie w moim wieku(42)nie mozna
                          po prostu tak sobie wszystkiego rzucic i zaczac podrozowac:-) :-)
                          Pozdrawiam serdecznie i czekam na najswiezsze doniesienia z Olsztyna.Pozdrawiam
                          takze rzecz jasna wszystkich forumowiczow tego watku.Mam nadzieje,ze dopuscicie
                          mnie do swojej kompanii..
                          • Gość: fidżi Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 IP: 85.219.140.* 02.01.07, 20:13
                            To , spineczka jest, aż z Olsztyna?
                            Spinko, Tobie i innym po40tce mdużo wytwałości. Dołąćzę do was- jeśli mi tylko
                            pozwolicie .
                            fidżi
                            • Gość: Fidżi Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 IP: 85.219.140.* 02.01.07, 20:16
                              Spinko, na Twó temat już książkę piszę.fidżi
                              • bbetka Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 02.01.07, 20:27
                                Zapraszamy, zapraszamy

Dzisiaj widzę, że tylko ja pilnuję wątku...

Ale na pewno Szefowa-Spinkaa powita Prześwietne "Świeżynki" jak tylko dojdzie
                                do siebie po Sylwestrze ;-)))

betka
                          • bbetka Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 02.01.07, 20:18
                            Witaj Ivetko, w naszym wątku, który może ostatnio nie jest zbyt "prężny", ale
                            staramy się nie spadać w forumową otchłań zbyt głęboko ;-)))

W kwestii pięknych zdjęć zawsze możesz liczyć na Zbyszka, a w kwestii pogadania
                            na wszystkich Prześwietnych

Bywaj często u nas!

betka
                            • iveta2 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 02.01.07, 22:08
                              Dziekuje pieknie za mile przywitanie!Zdecydowanie zostaje z Wami na dluzej bo
                              mi sie tu baaaardzo podoba.:-)))
    • magosiaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 02.01.07, 22:54
      Witam wszystkich "starych" i "młodych" Prześwietnych w Nowym Roku.
      Wyjazd baaaardzo udany, tym bardziej, że w Krynicy był śnieg i to nie w
      ilościach symbolicznych. Były więc prawdziwe białe święta i sylwester i kulig i
      trochę narty i łyżwy. Co ciekawe , że jakieś 15 km od Krynicy śniegu ani
      trochę. Mam nadzieję, że wam też czas świąteczny upłynął spokojnie i miło.
      Pozdrawiam, M.
      • fiji60 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 02.01.07, 23:35
        Na razie wstęp jest prawie w całości. fidżi
        • bbetka Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 03.01.07, 13:31
          Witaj w Nowym Roku Magosiu!

Super, że wyjazd się udał i mogłaś odpocząć.
          Ja też widzialam śnieg!!!
          Całkiem bezplanowo w przypływie chwilowego porywu tęsknoty popędziliśmy do
          Kotliny Kłodzkiej,a tam śnieg!?
          No radość była wielka-moja ukochana Babcia (lat 84) podsumowała to wspaniałym
          tekstem "No prędzej śmierci bym się spodziewała niż Was" ;-))) Dla wyjaśnienia
          dodam, że ostatnio byliśmy w czerwcu, a telefonicznie kontaktujemy się
          conajmniej raz na dwa tygodnie ;-)
          Dużo tego śniegu nie było, ale zawsze trochę zimy.

Fidżi, wstęp do czego już masz gotowy?

uśmiechy
          betka
          • iveta2 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 03.01.07, 20:17
            Czesc wszystkim!W obawie przed straceniem w czeluscie internetowe obecnie juz
            naszego watku:-) odzywam sie z zapytaniem jak minal dzionek.Mnie bardzo
            pracowicie.Osiem godzin w pracy,potem cos mnie podkusilo i zabralam sie za
            porzadkowanie papierzysk w meblach.O rany!ile tego bylo.Wlasciwie powinnam sie
            teraz udac do skupu makulatury,moze podratowalabym swoje nadwatlone finanse.
            Zwlaszcza,ze wydalam 70zl.na naprawe(wiezy dokladnie).Przytaskalam ja sama.Tak
            wiec dzien mialam pracowity i z utesknieniem mysle o weekendzie.
    • magosiaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 03.01.07, 21:20
      Podziwiam, zwłaszcza te porządki papiernicze. U mnie papierzyska mnożą się
      chyba przez podział ;)) Ja dziś jeszcze wolna, jutro niestety do pracy, ale to
      tylko czwartek, piątek i już :))
      • zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 04.01.07, 07:09
        Witam!
        a ja bede troche wedrowal...
        Jutro stolica wita,
        w poniedzialek na Sopot droga prowadzi...
        a w sobote szantowanie w Olsztynie...
        w niedziele pewnie spacerowo...
        Pozdrowka dla pracusiow!
        • Gość: iveta2 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.07, 21:59
          Nie denerwuj mnie prosze Zbyszku.Przeslij moze lepiej troche Twoich pieknych
          zdjec na otarcie lez, tym ktorzy musza jutro zasuwac do pracy...
          • ktos2104 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 05.01.07, 09:21
            sporo ich w naszej olsztyńskiej galerii..:)
            zajrzyj..:)i już nie płacz..;)
            z życzeniami..
            dużej ilości ciepła..
            radości..
            i nie przyjmowania smutków w gosci;p
            w Nowym Roczku dla wszystkich Prześwietnych..;)
            pozdrawiam..;)
            • bbetka Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 05.01.07, 14:53
              Magosiu i Ivetko moje papiery mnożą się chyba przez pączkowanie ;-))) Jak tylko
              spuszczę je z oczu to natychmiast się przemieszczają i mnożą zapamiętale... Już
              nawet straciłam nadzieję na uporządkowanie posiadanego bałaganu...

Jeśli Cię to pocieszy Ivetko ja pracuję nie tylko dzisiaj, ale także jutro...
              Na szczęście na miejscu (stali bywalcy forum wiedzą, że "latający uniwersytet"
              to ja ;-) i cieszę się chociaż z tego, że nie muszę przemierzać mojego
              pięknego województwa... A! i niedzielę mam wolną! Hurra!

uśmiechy
              betka
              • zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 07.01.07, 09:48
                Witam...
                Po wczorajszym milym szantowaniu
                trzeba pospacerowac...
                nad piekne olsztynskie jeziora...
                a jutro kierunek Sopot.
                Zdjecia zamieszczam gdy tylko mam czas,
                a z tym jest kiepsko...
                ale robie
                ;p
                Milego dnia...
                nad wode marsz!
                Pozdrowka!

• Gość: Zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 IP: 80.51.220.* 08.01.07, 17:04
                  a dzis w planie Monciak...
                  morze wieczorowa pora zapowiada sie milo.
                  Pozdrowka!
                  • ktos2104 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 09.01.07, 05:48
                    niech koi swoją ciszą..
                    aż tu ja można usłyszeć:)
                    • Gość: zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 IP: 80.51.220.* 09.01.07, 12:39
                      Milo spacerowac noca...
                      Molo puste, cisza...
                      tylko szum fal rozbijajacych sie o brzeg i slupy mola...
                      • ktos2104 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 09.01.07, 17:24
                        jak zawsze Kusiciel;p:))
                        • Gość: zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 IP: 80.51.220.* 10.01.07, 13:30
                          ;p
    • filut Trochę humoru wnusiowego :))) 11.01.07, 13:28
      Babcia - Kubusiu, daj mi trochę samochodzików do zabawy.
      Wnusio - Przecież dziewczyny nie bawią się samochodami!
      Babcia - Ja już jestem taka stara, że jestem jak małe dziecko.
      Wnusio - No babciu, przecież ty jeszcze jesteś superkobieta!! ))))
      • Gość: chochlik Re: Trochę humoru wnusiowego :))) IP: *.lublin.mm.pl 11.01.07, 21:10
        Moje wnuki juz superkobietą mnie nie nazywają, a taki komplement być może jak
        się uda usłyszę od jeszcze nie planowanych prawnuków. U mnie totalne oblezenie
        komputera, zwłaszcza , ze internet zbyt wolno "chodzi". Dzisiaj podpisałam
        aneks do umowy na nieograniczanie limitu eksploatacji, więc moze od przyszłego
        miesiąca będzie chodził szybciej. Mam jeszcze zapas moich książek - to do
        wiadomosci nowych czterdziestolatków którzy mnie jeszcze nie znają, a zechcą
        poznać. Serdecznie pozdrawiam chochlik.
        • Gość: chochlik Re: Trochę humoru wnusiowego :))) IP: *.lublin.mm.pl 15.01.07, 19:40
          Widzę ze czterdziestolatkowie nie zagladają na forum. Pozdrowienia
          • bbetka Re: Trochę humoru wnusiowego :))) 16.01.07, 09:04
            Zaglądają, Chochliku, zaglądają ale rzadko ;-)

Ostatnio-biorąc przykład ze Zbyszka-zabrałam rodzinę cichcem nad jezioro, a
            później zrobiliśmy piękny spacer dookoła (a to górki i dołki), największym
            problemem mojej latorośli było to że będzie trzeba wyczyścić buty ;-)))

W pracy koniec semestru i sesja więc standardowe urwanie głowy.

Miłego dnia wszystkim życzę

betka
            • zbyszek07 Przeswietni Czterdziestoletni z plusem 33 :-) 19.01.07, 07:02
              Ostatnio krecilem sie troche poza domem,
              czego efekty mozna znalezc w fotogalerii GW.
              Pieknie wszedzie, ale u siebie najlepiej...
              mimo ze dzis tu strasznie wiatr gwizdze...
              czyzby wygwizdowo?
              ale podobno taki Berlin tez tak ma
              ;p
              Pozdrowka!
              • Gość: chochlik Re: Przeswietni Czterdziestoletni z plusem 33 : IP: *.lublin.mm.pl 19.01.07, 14:20
                Czteropiętrowe choinki klanialy sie w nocy po pas. Ponoc byłu dwa wypadki
                smiertelne. Teraz jest spokojnie, tylko nieprzyjemnie pada. pozdrawiam. chochlik
                • zbyszek07 Re: Przeswietni Czterdziestoletni z plusem 33 : 22.01.07, 11:16
                  W niedziele lesny spacer,
                  wiele drzew polamalo...
                  Cos odchodzi,
                  cos sie rodzi...
                  • bbetka Re: Przeswietni Czterdziestoletni z plusem 33 : 22.01.07, 16:05
                    Ło, matko!!!
                    Za oknem coś pada?!? Takie małe białe puchate!
                    To się chyba śnieg nazywa ;-) !!!
                    No niespodziewałam się, że jeszcze tej zimy taka anomalia się pojawi ;-)

W dni wietrzne musiałam przemieszczać się po terenie więc szkód widziałam
                    wiele. na szczęście nie zostałam jedną z nich chociaż wiatr baaaardzo się
                    starał ;-)

uśmiechy
                    betka
                    • ktos2104 Re: Przeswietni Czterdziestoletni z plusem 33 : 22.01.07, 18:40
                      niemozliwe Bbetko:)..
                      podmuchaj troszkę...
                      może do Olsztyna też doleci?;)
                      • Gość: iveta2 Re: Przeswietni Czterdziestoletni z plusem 33 : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 19:22
                        Witam wszystkich!U mnie po wichurze czwartkowo-piatkowej kompletny kataklizm!
                        Mieszkam w dwupietrowej przedwojennej kamienicy,nad soba mam tulko jedna
                        kondygnacje strychu.Tej feralnej nocy zerwalo pol dachu znad mojego mieszkania
                        (akurat mojego!jakby nie bylo innych na Slasku...:-()efektem bylo zalanie
                        polowy mojego nieubezpieczonego mieszkania.Jakby tego bylo malo,to jeszcze
                        wyladowania elektryczne uszkodzily nieodwaracalnie laptopa mojej corki.Dodam
                        tylko,ze nidawno przechodzilam remont calego mieszkania,ktorego do dnia
                        dzisiejszego nie zdolalam ubezpieczyc,a corka dostala nowiutenkiego laptopa 8
                        miesiecy temu.Buuuuuuuu!!!
                        • zbyszek07 Re: Przeswietni Czterdziestoletni z plusem 33 : 23.01.07, 07:01
                          Wspolczuje...
                          ale po burzy wzejdzie slonce...
                          Nie moze byc tylko zle.
                          Trzymaj sie cieplo.

Do Olsztyna snieg juz w nocy dolecial...
                          napadalo, zawialo...
                          strasza ze bedzie wiecej.
                          • bbetka Re: Przeswietni Czterdziestoletni z plusem 33 : 23.01.07, 09:05
                            Cieszę się, że moje dmuchanie pomogło ;-)
                            U mnie dzisiaj lekko przyprószone trawniki i -5 stopni??? Jak na nasze warunki
                            to mróz po pas ;-)))

Ivetko serdecznie współczuję. Niestety aura nie ma w ogóle szacunku dla naszych
                            działań...W lecie lać zaczęło dokładnie jak moja rodzina rozpoczęła wymianę
                            dachu (zachęcona lipcowym słońcem i upałem), tzn była w fazie
                            całkowitego "bezdasza" i lało, lało, lało...

miłego dnia wszystkim życzę
                            betka
                            • ktos2104 Re: Przeswietni Czterdziestoletni z plusem 33 : 23.01.07, 10:01
                              Oj Betko:)Bardzo skuteczna Jesteś..
                              i słońce nas zalało..;)

Ivetko..może to słoneczko dotrze tam do Ciebie..
                              i osuszy?
                              a przynajmniej ociepli..
                              te paskudy pechowe czasem lubia chodzić w parze..
                              niestety;p
                              i czasem nie wiadomo nawet ile tych par..
                              ale potem..zawsze jest to dobrze..;)
                              • iveta2 Re: Przeswietni Czterdziestoletni z plusem 33 : 23.01.07, 22:11
                                Jestescie kochani!Od razu mi lepiej,naprawde.Na Slasku dzis po poludniu zaczal
                                sypac snieg.Poniewaz zaufalam aurze to nie zmienilam opon na zimowe.O rany jak
                                ja sie nameczylam zeby wrocic do domu z jednego konca miasta na drugi.:-).Na
                                szczescie skonczylo sie tym razem bez strat i auto stoi bezpiecznie pod domem.
                                Nie wiem kiedy do niego wsiade ponownie bo jakos mi sie caly czas wydaje,ze nie
                                oplaca sie juz zmieniac opon,poniewaz wiosna tuz,tuz.Pozdrawiam wszystkich
                                serdecznie.
                                • zbyszek07 Re: Przeswietni Czterdziestoletni z plusem 33 : 24.01.07, 07:00
                                  Podobno juz pod koniec przyszlego tygodnia ma byc zmowu na plusie...
                                  jak u nas...
                                  w watku.
                                  Pozdrowka!
                                  • iveta2 Re: Przeswietni Czterdziestoletni z plusem 33 : 24.01.07, 21:05
                                    No mam nadzieje!bo przez te sniegi i wyzej wspomniane letnie opony moje zycie
                                    towarzyskie zupelnie zaniknie.A jestem stworzeniem dosyc ludziolubnym.Moja 18
                                    letnia corka ma mnie delikatnie mowiac w nosie,meza nie "posiadywam"i zostaje
                                    mi jedynie grono takich jak i ja singli.Niestety-wszedzie trzeba dojechac.Slask
                                    dosyc obszerny.:-).Na drugi rok juz sie tak nie urzadze!zmieniam opony w
                                    listopadzie,zeby potem nie mowic,ze sie nie "oplaca".
                                    • zbyszek07 Re: Przeswietni Czterdziestoletni z plusem 33 : 25.01.07, 07:19
                                      Mam zimowe od listopada,
                                      i mysle ze ich przed marcem nie zmienie...
                                      Moze troche glosniej,
                                      ale bezpieczniej...
                                      a i dojechac mozna tam gdzie sie chce...
                                      Moze i niektorych zaskocze,
                                      ale jak wlozylem do bagaznika lancuchy na kola
                                      to tez nie mam w planie ich wyjmowac do wiosny...
                                      jezdzi sie w rozne miejsca i trzeba sobie jakos radzic...
                                      saperke i siekierke tez w bagazniku znajde...
                                      ale to staly zestaw...
                                      zabieram je z auta tylko na jacht...
                                      ;p
                                      Pozdrowka!
                                      • bbetka Re: Przeswietni Czterdziestoletni z plusem 33 : 25.01.07, 09:03
                                        No to u mnie też sypie dziś od rana!

Piękna zadymka, aż miło popatrzeć po tych szarugach jesiennych!
                                        Szkoda, że trzeba wyjść z domu, zamiast podziwiać z cieplutkiego domku...

Jak Zbyszek opony mam zimowe od listopada plus stały "zestaw ratunkowy" (no
                                        poza łańcuchami- zabieramy jak jedziemy w góry). Nie żebym umiała tego użyć,
                                        ale mam ;-)))

powodzenia w pokonywaniu zasp ;-)
                                        betka
                                        • ktos2104 Re: Przeswietni Czterdziestoletni z plusem 33 : 25.01.07, 09:21
                                          :))Betko..:)
                                          też mało techniczności w takich sprawach posiadam..;p
                                          zdradź co w zestawie ratunkowym posiadasz jeszcze?:)
                                          ale może pora przerzucić saperkę z piwnicy do samochodu?;p
                                          Zbychu..myślę..ze bez łańcuchów w tym roku się obejdzie;p:))
                                          chyba żeby coś innego mogło zaskoczyć na autostradzie;p do nieba:)
                                          pozdrówka..
                                          • zbyszek07 Re: Przeswietni Czterdziestoletni z plusem 33 : 25.01.07, 09:30
                                            Takiej pewnosci nie mam...
                                            a co kopiesz w piwnicy ze musisz tam saperke trzymac?
                                            Zapasy zakopujesz?
                                            ;p
                                            Staram sie rzeczy przydatne tam trzymac gdzie moga byc potrzebne.
                                            U siebie w samochodzie i line tez znajde i kable rozruchowe...
                                            a i innych kilka przedmiotow tez jest...
                                            • bbetka Re: Przeswietni Czterdziestoletni z plusem 33 : 25.01.07, 10:00
                                              No, ja też mam takie różności jak Zbyszek, ale to tylko dzięki staraniom męża,
                                              który dba o moje bezpieczeństwo, chociaż wie, że użyć tego nie potrafię, za to
                                              są inni co potrafią bardzo dobrze (np Zbyszek). Chociaż kto wie... w sytuacjach
                                              kryzysowych ujawniają się cechy i umiejętności, o których nie mamy pojęcia...
                                              więc może bym użyła ;-)))

Sprzęt przydał się kiedyś podczas nieprzyjemnej sytuacji drogowej, kiedy
                                              wylądowałam pomiędzy drzewami w lesie, a na dodatek na takim wale ziemnym
                                              odgradzającym las od drogi i tak sobie wisiałam machając kółkami ;-)
                                              Dobrzy ludzie mi pomogli, ale zapasy z bagażnika okazały się nieocenione (oni
                                              posiadali tylko chęci)- i podkopać można było i linkę do wyciągnięcia zalożyć.
                                              I jakoś się wykaraskałam z olbrzymią ludzką pomocą oczywiście.

betka
                                              • ktos2104 Re: Przeswietni Czterdziestoletni z plusem 33 : 25.01.07, 14:06
                                                ojej;p
                                                może to niezły pomysł żeby zakopać je w piwnicy;p
                                                mój samochód nie jest taki pojemny jak Twój Zbyszku..
                                                chyba że bym wyjęła koło zapasowe;p:))
                                                i dorzuciła inne rzeczy..
                                                chyba że sa tam jakieś skrytki o których nie mam pojęcia ..nawet zielonego;p
                                                chociaż to prawda Betko..że w sytuacjach kryzysowych..czasem się uda móc;p
                                                co wydawało się niemożliwe..:)
                                                ale generalnie potrzebny jest facet..coby się na tym znał i tyle..;p:)
                                                niestety techniczności to nie dotyczy;p:)
                                                • Gość: iveta2 Re: Przeswietni Czterdziestoletni z plusem 33 : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 20:36
                                                  NO wlasnie do takich spraw mezczyzna nieodzowny....
                                                  Zbyszku pisalam kiedys,ze swojego czasu spedzalam kazde wakacje i urlopy na
                                                  jachcie na Mazurach,gdzie pelnilam funkcje bardzo dzielnego majtka.Wspominam te
                                                  czasy jako najpiekniejsza przygode mojego zycia.Podobno teraz Mazury sie bardzo
                                                  zmienily,postapila komercja.Czy to prawda?Podziel sie prosze swoimi uwagami.
                                                  Bede bardzo wdzieczna.Podaje niezobowiazujaco swojego maila,jak znajdziesz
                                                  troche czasu to moze wyslalbys troche zdjec z Mazur.Tak bardzo bym chciala cos
                                                  z tamtad zobaczyc.Prosze...
                                                  iveta2@gazeta.pl
                                                  • Gość: chochlik Re: Przeswietni Czterdziestoletni z plusem 33 : IP: *.lublin.mm.pl 26.01.07, 00:30
                                                    Zasnieżone ulice Lublina przypomniały mi dawne czasy, kiedy o taksówkach nikt
                                                    nawet nie marzył,a komunikacja miejska nie dzałała. W miejski krajobraz
                                                    wplatały się ciągnięte przez koniki sanie. W uprzęży koników brzeczały
                                                    mastrojowo dzwoneczki. Pod nogami skrzypiał śnieg. W okresie bezśnieżnym sanki
                                                    zastąpiły dorożki. To już historia. Serdecznie pozdrawiam, chochlik
                                                  • zbyszek07 Re: Przeswietni Czterdziestoletni z plusem 33 : 27.01.07, 10:06
                                                    Najwiecej zdjec znajdziesz na stronie olsztynskiej galerii,
                                                    lub;

fotoforum.gazeta.pl/72,2,859,52508518,52508518,0,2.html?v=2
                                                    Pozdrowka!
                                                  • iveta2 Re: Przeswietni Czterdziestoletni z plusem 33 : 27.01.07, 22:01
                                                    Bardzo dziekuje Zbyszku!Poczulam zapach moich najwspanialszych wakacji.Mazury
                                                    nie zmienily sie az tak dramatycznie jak mi to przedstawiano.I nadal
                                                    plywaja "Oriony"! Hi! Hi!
                                                  • bbetka Re: Przeswietni Czterdziestoletni z plusem 33 : 29.01.07, 08:56
                                                    No to u mnie już po śniegu ... A to się dzieci ucieszyły-od dziś mają ferie;-)

Za to przez te trzy dni ze śniegiem służby były zaskoczone atakiem zimy
                                                    (myśleli chyba, że już wiosna przyjdzie), a na ulicach panował koszmar...
                                                    Zdążyli za to mi założyć blokadę na koło, bo postawiłam się "na pamięć" a
                                                    właśnie zamontowano zakaz postoju... Dostałam mandat (pierwszy po ponad 20
                                                    latach posiadania prawa jazdy) i pan był zdziwiony, że nie krzyczę, nie
                                                    przeklinam itp i przyjmuję, że to moja wina....

W temacie "zaskoczeń" to skoro drogowcy są co roku zaskawani przez zimę, to ja
                                                    też powinnam być zaskoczona, że nadeszła sesja ;-) Ojej to już??? No niestety
                                                    nie mogę Państwa przeegzaminować, o jeszcze nie przygotowałm pytań ;-))) Może
                                                    innym razem...

Miłego dnia i tygodnia
                                                    betka

Chochliku jak zdrowie?
                                                  • chochlik5 Re: Przeswietni Czterdziestoletni z plusem 33 : 29.01.07, 20:24
                                                    Babetko, pytasz o zdowie? Jako tako trzymam się , ale do tańca się juz nie
                                                    nadaje. Moze troche sie ruszę jak nadejdzie wiosna i nastepne wybory
                                                    parlamentarne Pozdrawiam serdecznie. chochlik
                                                  • bbetka Re: Przeswietni Czterdziestoletni z plusem 33 : 29.01.07, 23:04
                                                    Chochliku, cieszę się że z Twoim zdrowiem w miarę ok. W obecnych warunkach
                                                    lepiej się nie wychylać z domu ;-) Oby do wiosennego słoneczka!

Serdecznie pozdrawiam
                                                    betka
                                                  • zbyszek07 Re: Przeswietni Czterdziestoletni z plusem 33 : 01.02.07, 06:57
                                                    Pozwolicie ze jednak powychylam sie z domu...
                                                    Dzis siatkowka,
                                                    w sobote szanty,
                                                    w poniedzialek kierunek na Sopot,
                                                    a w nastepna niedziele juz konie zamowione na kulig...
                                                    tylko jeszcze nad sniegiem trzeba popracowac,
                                                    ale mysle ze cos wyczaruje...
                                                    Pozdrowka i zdrowia zycze!
                                                  • ktos2104 Re: Przeswietni Czterdziestoletni z plusem 33 : 01.02.07, 10:21
                                                    taaakk...czarodzieje tak mają..
                                                    że ciągle siebie tyle dają..
                                                    i wyczarowują różne takie cuda..
                                                    moze tym razem też sie uda?;p:)
                                                  • Gość: chochlik Re: Przeswietni Czterdziestoletni z plusem 33 : IP: *.lublin.mm.pl 01.02.07, 13:00
                                                    Czarodziejom napewno się uda. Pozdrawiam.
                                                  • zbyszek07 Re: Przeswietni Czterdziestoletni z plusem 33 : 02.02.07, 07:09
                                                    Mysle ze pogoda bedzie sprzyjala...
                                                    juz od czwartku zacznie padac snieg...
                                                    zeby byl swiezy na kuliganie...
                                                    Mroz tez tak ok -2...

Pozdrowka dla Przeswietnych!
                                                  • Gość: iveta2 Re: Przeswietni Czterdziestoletni z plusem 33 : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 23:22
                                                    Natomiast ja ruszam sie z domu na dobre dopiero w dlugi weekend.Mam wszystko
                                                    tak zaplanowane,ze bedzie on na pewno bardzo dluuuuuuugi.Teraz przemieszczam
                                                    sie tylko autem(nadal na letnich oponach).:-)
                                                    Swiat ogladam raczej spoza szyby.Nie liczac spraw sluzbowych,ktore niestety
                                                    wyganiaja mnie na zewnatrz.
    • magosiaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 02.02.07, 23:58
      Witam, i juz po sniegu :(((, pada i pada. Mam nadzieję, że informacje Zbyszka
      co do powrotu zimy są pewne i sprawdzone.
      Próbuje się znaleźć w nowej roli czyli rodzica dziecka, które właśnie
      wyprowadziło się z rodzinnego domu i zaczęło życie "na swoim". Jakoś dziwnie ;)
      No ale tak to w życiu jest. A poza tym praca, praca i jeszcze raz praca
      niestety, na szczęście z dużym prawdopodobieństwem duuuużej podwyżki.
      Pozdrawiam, M.
      • bbetka Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 04.02.07, 11:31
        No to przynajmniej wiadomo po co tyle pracy!

Ja przemieszczam się dzisiaj do Polski centralnej-moje dziecko zaprotestowało
        bowiem przeciwko wyjazdowi na narty (jak zwykle w czasie ferii)- bo koleżanki
        nigdzie nie wyjeżdżają i najfajniejsze rzeczy dzieją się na miejscu, poza tym
        ma dużo nauki i zajęć i chciałaby pomieszkać trochę w swoim pokoju ?!?!!!
        Zgodziło się na krótki wypad "do rodziny" więc jedziemy. Narty planujemy już
        niedługo- na początku marca.

Uśmiechy dla wyjeżdżających i pracujących
        betka

PS
        Spineczkoo, może by tak nowy wątek? Please ;-)
        • ktos2104 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 05.02.07, 07:36
          no proszę..jakie wędrownicze dusze:))
          u nas ferie dopiero od 12.02..
          jeszcze tydzień do przezycia dla dzieci:)
          ale duuuze podwyzki muszą motywować do pracy..;)
          choć..doładowania duszy..
          tez pozytywnie wpływają..;)
          Śnieg zamówiony..
          przecież na kulig musi być zupełnie świeży;);p
          chwilka cierpliwości:)
          pozdrówka
          • Gość: chochlik Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 IP: *.lublin.mm.pl 05.02.07, 13:33
            Życzę wszystkim, korzystającym z zimowego poczynku śniegu, słońca i radości.
            chochlik
            • ktos2104 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 06.02.07, 08:36
              śnieg w Olsztynie powoli juz napełnia okoliczny krajobraz..;)
              dzięki Chochliku..
              pewnie to też Twój wpływ;p)
            • spinkaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 06.02.07, 08:38
              Kochani - jak sie cieszę, że wątek żyje!
              Mam jakieś kosmiczne problemy z domowym dostępem do netu,
              a w pracy... praca.
              Ale moze dziś mi się uda i poczytać, co się działo podczas
              mojej tutaj niebytności, i pomysleć o nowym wątku,
              bo w istocie czas już najwyższy.
              Pozdrawiam Was bardzo cieplutko:-)
              • Gość: zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 IP: 195.117.249.* 06.02.07, 09:13
                Pozdrawiam i ja...
                Nad morzem wedruja sniezne chmury...
                milo czasem pada z nich snieg.
                Fala rozbija sie z szumem o brzeg...
                Milego dnia
                • spinkaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz.33 06.02.07, 13:55
                  Juz jestem z powrotem.
                  I - zgodnie z obietnicą - zapraszam do nowego wątku.
                  Nowy, choć przecież stary i dobrze znany.
                  A swoją drogą: jak to dobrze, że w dzisiejszej tak
                  nieprzewidywalnej rzeczywistości jest coś trwałego,
                  dobrze znanego i tak bardzo przyjaznego.
                  Ot, chocby jak nasz wąteczek:-)

PS - Iwetko, ciesze się, że jesteś z nami,
                  bo nie miałam jeszcze okazji Cie przywitac:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka