sonia77771 07.11.06, 15:46 jak ją przezyć??dzisiaj umarła mi ciocia, przez kilka nastepnych tygodni nie będe mogła spać... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naganna Re: śmierć bliskiej osoby 07.11.06, 16:28 Cóż mogę Ci powiedzieć. O śmierci zawsze łatwiej mówić kiedy nie dotyczy nas osobiście. Pomyśl może, że ona jest obok Ciebie i że możesz jej zazdrościć. Bo życie tutaj jest jak zły sen po którym przebudzimy się do życia TAM. Warto się nad tym zastanowić. Twoja ciocia na pewno chciałaby żebyś nie rozpaczała. www.afterlife-knowledge.com.pl/wyw1.html, a chociażby taką stronkę znalazłam. Jeśli Cię straszę to przepraszam. Będzie dobrze;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Re: śmierć bliskiej osoby IP: *.date.com 07.11.06, 17:28 ty tez umrzesz, nie martwi cie to? Odpowiedz Link Zgłoś
lilimeye Re: śmierć bliskiej osoby 07.11.06, 18:23 Niestety, nie ma innej rady, trzeba z tym żyć, trzeba przywyknąć, choć to bardzo trudne. Z czasem będzie łatwiej, choć musi minąć tego czasu bardzo, bardzo dużo. Jeśli nie możesz sobie z tym poradzić sama, rozmawiaj z bliskimi, albo idź po poradę do psychologa lub psychoterapeuty - oni potrafią pomóc. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gol Re: śmierć bliskiej osoby IP: *.aster.pl 07.11.06, 20:04 sonia77771 napisała: > przez kilka nastepnych tygodni nie > będe mogła spać... Rozczulasz się nad sobą. Tymczasem Twój dyskomfort, brak snu itp. jest niczym w porównaniu z tym, co spotkało Twoją ciotkę. Jej żałuj, nie siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: śmierć bliskiej osoby 07.11.06, 20:17 Wiele zależy od tego jak taka osoba umarła i jak jej życie przed śmiercią wyglądało. Jeżeli była to osoba starsza, schorowana - to śmierć była dla niej swoistym wybawieniem i choć to nie umniejsza naszej straty, to daje pociechę, że osoba ta odnalazła spokój. W przypadku śmierci osób zdrowych, w kwiecie wieku - nie wiem, jak sobie z tym radzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: śmierć bliskiej osoby IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.11.06, 20:31 Soniu musisz przejsc przez wsystkie etapy zaloby. Nie wstydz sie plakac i rozmawiaj o niej z bliskimi. Na poczatku bedzie ci ciezko, ale z czasem bedzie ci lzej choc napewno nigdy o niej nie zapomnisz i o to wslasnie chodzi, aby ciocia nadal zyla w twoim sercu, myslach i wspomnieniach. Ps.czy mozna spytac ile Ciocia miala lat i na co zmarla?Napisz nam o niej. Oczywiscie nie identyfikuj jej z nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
uyu Re: śmierć bliskiej osoby 07.11.06, 20:50 Dlaczego z gory zakladasz, ze nie bedziesz mogla spac? Cioci zycie dobieglo konca ale twoje nie. Rozumiem zal i uczucie pustki ale zycie toczy sie dalej. Malo tego, smierc stanowi jeden z jego glownych elementow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: śmierć bliskiej osoby IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.11.06, 20:56 Ja nic nie zakladam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonia Re: śmierć bliskiej osoby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 08:06 ciocia zmarła na raka po 3latach choroby, już było tak dobrze,że myśleliśmy ,że z tego wyjdzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: promyczek Re: śmierć bliskiej osoby IP: *.ztpnet.pl 08.11.06, 09:23 Soniu Każdy z nas tam pojdzie Tylko jeden teraz a drugi pożniej Popatrz co jest warte życie Drzewa umieraja Zwierzeta i robaki tez a człowiek nie jest lepszy bo rownież umiera Jedni umieraja po to by drugi się narodził Tak tu juz jest na tym świecie Odpowiedz Link Zgłoś