Dodaj do ulubionych

Prymas Glemp: ingres abp. Wielgusa nie będzie o...

28.12.06, 10:28
czy tu cytat:ciemny lud (koniec cytatu) uwierzy we wszytsko co przkaze mu
kler powolujacy sie na decyzje z nieba....
Obserwuj wątek
    • popelina2005 arachat1...Rydzyk ma wiedzę prosto z piekła! 28.12.06, 10:42
      i swoją wiedzę przekazuje GP i Sakiwiczowi, montując atak na Polski Kościół,
      bez żadnych dowodów!
      • Gość: babette666 Rydzyk to bandyta i IP: *.teledisnet.be 28.12.06, 11:03
        ptak co sra we wlasne gniazdo, wiec trzeba mu ukrecic leb
        • Gość: jasiek.pl Re: Rydzyk to bandyta i IP: 195.117.234.* 28.12.06, 11:34
          babette666 napisał(a):
          > Rydzyk to bandyta i ptak co sra we wlasne gniazdo, wiec trzeba mu ukrecic leb

Nasza "babette666"! Twoja patronka Babette jest francuską służącą pracującą u
          dwóch ascetycznych córek pastora. Swą wymyślną sztuką kucharską bałamuci
          skromnych i pobożnych mieszkańców rybackiego miasteczka w Jutlandii końca XIX
          wieku.
          Czy Ty starasz się robić to samo? Chyba że Twoin duchowym przywódcą jest
          fabryka rajstop Babette w Łodzi i dlatego Twoje wypociny są takie same:
          rozciągliwe i lecą w nich oczka!
          • hatteras Re: Rydzyk to z?odziej i bandyta !!!!!!!!!!!!!!!!! 28.12.06, 12:04
            Judasz i jego sekta RM co okradaja biednych ,podszywajac sie bezczelnie pod
            koscio? katolicki.
    • tenare Prymas Glemp: ingres abp. Wielgusa nie będzie o.. 28.12.06, 11:29
      Najlepszy agent SB to taki, któremu się wyspowiadasz tak jak byś się na milicji
      spowiadał.
    • hapita Prymas Glemp: ingres abp. Wielgusa nie będzie o.. 28.12.06, 17:52
      Dla zdrowia psychicznego naszego narodu należy wszystkie teczki spalić IPN
      sprowadzić do roli instytutu historycznego a nie inkwizycji o charakterze
      totalitarnej i ideologicznej propagitce.
      • polonus3 Re: Prymas Glemp: ingres abp. Wielgusa nie będzie 28.12.06, 17:59
        Bedziemy miec prymasa z pietnem kapusia SB!
    • tatarstan1 Sami sobie kręcą powróz na szyję 28.12.06, 20:02
      przecież elementarna przyzwoitość wymaga, by Wielgus wyjasnił, czy był agentem.
      A to moze zrobić tylko poprzez opublikowanie swojej teczki. Żadna gazeta tego
      nie może zrobić samodzielnie - nie pozwala na to ustawa o IPN. A więć GP nie
      mogła ujawnić ŻADNYCH dokumentów. Nie dlatego, ze ich nie ma, tylko dlatego, że
      mamy takie prawo.

Natomiast może to zrobic sam Wielgus. Jeśli jest niewinny - w teczce nic nie
      będzie, więc nie ma powodu, by jej nie pokazać publicznie. Jeśli jednak był TW -
      nie powienien być biskupem.

Jestem członkiem KK. Mam prawo wymagać, by mój duszpasterz był autorytetem i
      wzorem dla moich dzieci i dla mnie samego.
      • nessie-jp Re: Sami sobie kręcą powróz na szyję 28.12.06, 20:10
        Nie wiem, czy może... Istnieją bodaj jakieś ograniczenia w tym, kto "ma prawo"
        podlegać lustracji.

Jeśli o mnie chodzi, to wszyscy oni mogą pójść do diabła: i hipokryci biskupi w
        roli nierządnicy babilońskiej (tej w purpurze), i teczkofile, i
        rozliczeniowcy-z-minionym-okresem, i przeciwnicy grubej kreski, i w ogóle cała
        tak zwana śmietanka narodu i autorytety moralne.

Zal mi tylko tych wszystkich ludzi, którzy kościół-instytucję uważają za
        niezbędny element wiary. Potrzebna jest nam szybko nowa reformacja kościoła
        katolickiego, bo ta organizacja w swojej obecnej formie jest przeżarta
        hipokryzją i nie ma nic wspólnego z Nowym Testamentem.
    • and192 Prymas Glemp: ingres abp. Wielgusa nie będzie o.. 28.12.06, 21:25
      Jeżeli Abp Wielgus faktycznie zamotał się kiedyś w sidłach bezpieki, to tym
      bardziej jest dla mnie człowiekiem. Podziwiam Go, że dźwiga ten. Jest dla mnie
      jak najbardziej godny funkcji, do której naznaczył Go papież Benedykt. A
      gazeta "polska" i ci, którzy nią sterują, to mali, głupi ludzie.
      • Gość: Pawel Pan Glemp ciagle sie dyskredytuje i blazni... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.12.06, 02:30
        Ladnie napisane:"zamotal sie"....A jakie byly konsekwencje tego zamotania dla
        ludzi na ktorych pan Wielgus donosil? Byli bici i bliscy smierci jak ksiadz
        Isakowicz? A moze zgineli jak ksiadz Popieluszko?
    • Gość: er nici z ingresu IP: *.chello.pl 29.12.06, 22:39
      serwisy.gazeta.pl/metro/1715307,0.html?skan=3386034
    • Gość: arian3 Prymas Glemp: ingres abp. Wielgusa nie będzie o.. IP: *.tomaszow.mm.pl 30.12.06, 13:17
      Ingres Wielgusa przed wyjaśnieniem czy był Judaszem,udowodni,że hierarchia
      Kościóła Katolickiego w Polsce ma w dupie opinię społeczną.arian3
      • nessie-jp Re: Prymas Glemp: ingres abp. Wielgusa nie będzie 30.12.06, 15:30
        Pal diabli opinię społeczną, Kościół to nie OBOP
        • dunajec1 Re: Prymas Glemp: ingres abp. Wielgusa nie będzie 30.12.06, 17:24
          Jezeli byl winny to sie wyspowiada,Bog mu odpusci,tajemnica spowiedzi zostanie
          dotrzymana,a owieczki do podojenia nie do gadania,i tak zostanie,-od NAS wara.
    • husyta Glemp zrobi to co zechce; nikogo nie słucha 30.12.06, 23:28

Glemp zrobi po swojemu ignorując wszystkie opinie odmienne;
      podobnie jak było z miejscem pochówku ks. Twardowskiego.

On to nawet Pana Boga nie słucha.
    • Gość: grey "UBECKI" INGRES IP: *.olsztyn.mm.pl 05.01.07, 15:54
      zobaczymy jacy ubecy przybędą do katedry...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka