arahat1 28.12.06, 10:28 czy tu cytat:ciemny lud (koniec cytatu) uwierzy we wszytsko co przkaze mu kler powolujacy sie na decyzje z nieba.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
popelina2005 arachat1...Rydzyk ma wiedzę prosto z piekła! 28.12.06, 10:42 i swoją wiedzę przekazuje GP i Sakiwiczowi, montując atak na Polski Kościół, bez żadnych dowodów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babette666 Rydzyk to bandyta i IP: *.teledisnet.be 28.12.06, 11:03 ptak co sra we wlasne gniazdo, wiec trzeba mu ukrecic leb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek.pl Re: Rydzyk to bandyta i IP: 195.117.234.* 28.12.06, 11:34 babette666 napisał(a): > Rydzyk to bandyta i ptak co sra we wlasne gniazdo, wiec trzeba mu ukrecic leb Nasza "babette666"! Twoja patronka Babette jest francuską służącą pracującą u dwóch ascetycznych córek pastora. Swą wymyślną sztuką kucharską bałamuci skromnych i pobożnych mieszkańców rybackiego miasteczka w Jutlandii końca XIX wieku. Czy Ty starasz się robić to samo? Chyba że Twoin duchowym przywódcą jest fabryka rajstop Babette w Łodzi i dlatego Twoje wypociny są takie same: rozciągliwe i lecą w nich oczka! Odpowiedz Link Zgłoś
hatteras Re: Rydzyk to z?odziej i bandyta !!!!!!!!!!!!!!!!! 28.12.06, 12:04 Judasz i jego sekta RM co okradaja biednych ,podszywajac sie bezczelnie pod koscio? katolicki. Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Prymas Glemp: ingres abp. Wielgusa nie będzie o.. 28.12.06, 11:29 Najlepszy agent SB to taki, któremu się wyspowiadasz tak jak byś się na milicji spowiadał. Odpowiedz Link Zgłoś
hapita Prymas Glemp: ingres abp. Wielgusa nie będzie o.. 28.12.06, 17:52 Dla zdrowia psychicznego naszego narodu należy wszystkie teczki spalić IPN sprowadzić do roli instytutu historycznego a nie inkwizycji o charakterze totalitarnej i ideologicznej propagitce. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: Prymas Glemp: ingres abp. Wielgusa nie będzie 28.12.06, 17:59 Bedziemy miec prymasa z pietnem kapusia SB! Odpowiedz Link Zgłoś
tatarstan1 Sami sobie kręcą powróz na szyję 28.12.06, 20:02 przecież elementarna przyzwoitość wymaga, by Wielgus wyjasnił, czy był agentem. A to moze zrobić tylko poprzez opublikowanie swojej teczki. Żadna gazeta tego nie może zrobić samodzielnie - nie pozwala na to ustawa o IPN. A więć GP nie mogła ujawnić ŻADNYCH dokumentów. Nie dlatego, ze ich nie ma, tylko dlatego, że mamy takie prawo. Natomiast może to zrobic sam Wielgus. Jeśli jest niewinny - w teczce nic nie będzie, więc nie ma powodu, by jej nie pokazać publicznie. Jeśli jednak był TW - nie powienien być biskupem. Jestem członkiem KK. Mam prawo wymagać, by mój duszpasterz był autorytetem i wzorem dla moich dzieci i dla mnie samego. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Sami sobie kręcą powróz na szyję 28.12.06, 20:10 Nie wiem, czy może... Istnieją bodaj jakieś ograniczenia w tym, kto "ma prawo" podlegać lustracji. Jeśli o mnie chodzi, to wszyscy oni mogą pójść do diabła: i hipokryci biskupi w roli nierządnicy babilońskiej (tej w purpurze), i teczkofile, i rozliczeniowcy-z-minionym-okresem, i przeciwnicy grubej kreski, i w ogóle cała tak zwana śmietanka narodu i autorytety moralne. Zal mi tylko tych wszystkich ludzi, którzy kościół-instytucję uważają za niezbędny element wiary. Potrzebna jest nam szybko nowa reformacja kościoła katolickiego, bo ta organizacja w swojej obecnej formie jest przeżarta hipokryzją i nie ma nic wspólnego z Nowym Testamentem. Odpowiedz Link Zgłoś
and192 Prymas Glemp: ingres abp. Wielgusa nie będzie o.. 28.12.06, 21:25 Jeżeli Abp Wielgus faktycznie zamotał się kiedyś w sidłach bezpieki, to tym bardziej jest dla mnie człowiekiem. Podziwiam Go, że dźwiga ten. Jest dla mnie jak najbardziej godny funkcji, do której naznaczył Go papież Benedykt. A gazeta "polska" i ci, którzy nią sterują, to mali, głupi ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Pan Glemp ciagle sie dyskredytuje i blazni... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.12.06, 02:30 Ladnie napisane:"zamotal sie"....A jakie byly konsekwencje tego zamotania dla ludzi na ktorych pan Wielgus donosil? Byli bici i bliscy smierci jak ksiadz Isakowicz? A moze zgineli jak ksiadz Popieluszko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er nici z ingresu IP: *.chello.pl 29.12.06, 22:39 serwisy.gazeta.pl/metro/1715307,0.html?skan=3386034 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arian3 Prymas Glemp: ingres abp. Wielgusa nie będzie o.. IP: *.tomaszow.mm.pl 30.12.06, 13:17 Ingres Wielgusa przed wyjaśnieniem czy był Judaszem,udowodni,że hierarchia Kościóła Katolickiego w Polsce ma w dupie opinię społeczną.arian3 Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Prymas Glemp: ingres abp. Wielgusa nie będzie 30.12.06, 15:30 Pal diabli opinię społeczną, Kościół to nie OBOP Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Prymas Glemp: ingres abp. Wielgusa nie będzie 30.12.06, 17:24 Jezeli byl winny to sie wyspowiada,Bog mu odpusci,tajemnica spowiedzi zostanie dotrzymana,a owieczki do podojenia nie do gadania,i tak zostanie,-od NAS wara. Odpowiedz Link Zgłoś
husyta Glemp zrobi to co zechce; nikogo nie słucha 30.12.06, 23:28 Glemp zrobi po swojemu ignorując wszystkie opinie odmienne; podobnie jak było z miejscem pochówku ks. Twardowskiego. On to nawet Pana Boga nie słucha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grey "UBECKI" INGRES IP: *.olsztyn.mm.pl 05.01.07, 15:54 zobaczymy jacy ubecy przybędą do katedry... Odpowiedz Link Zgłoś