Dodaj do ulubionych

Czego baliście się w dzieciństwie?

• Gość: kasiek Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: 80.48.137.* 27.01.07, 16:12
      odglosu.. nadjezdajacych karetech , policji strazy itp. .. . jakso budzily
      groze we mnie ale to minelo wszysko..
      po wszyskich wydarzeniach z zycia trzeba sie do tego przywyczaic neiodzownay
      sygnal w naszym zyciu... ktory nigd nei odpusci...
    • Gość: ~ola Schody ruchome IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 16:31
      że się w nie wkręcę na dole (albo na górze) przy schodzeniu z nich
      no i oczywiście Buki z Muminków
      i jeszcze Opowieści Mateusza z Akademii Pana Kleksa
      i przechodzenia między wagonami w pociągach dalekobieżnych
      • amjc Re: Schody ruchome 27.01.07, 16:51
        ja w dziecinstwie lubilam bawic sie w piosenkarke i spiewac przed ekranem
        zgaszonego telewizora jak przed lustrem. ale pewnego dnia moja mama powiedziala
        mi ze jak bede sie tak przegladac i soba zachwycac to w koncu zobacze diabla.
        odtad panicznie balam sie patrzec w ten telewizor albo w lustro
    • Gość: Kamila Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 16:53
      Piszczałki Latałki! Do dzisiaj mam gęsią skrórkę, gdy sobie przypominam ten
      serial ;)))
    • Gość: Kamila Piszczalki Latalki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 16:53
      j.w
    • Gość: padlina Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: 194.126.147.* 27.01.07, 17:04
      1. Szpitali, a szczególnie ich podziemi - długich i słabo oświetlonych korytarzy. Śni mi się to do dzisiaj, choć mam 25 lat.

2. Wielokrotnie powtarzał mi się sen, w którym wchodzę do pokoju, próbuję zapalić światło, a ono się nie zapala lub świeci bardzo słabo, bądź migocze, nie oświetlając pokoju. Do tej pory włos mi staje dęba, jak przechodzę przez klatkę schodową, na której jest spalona świetlówka, która tylko lekko się świeci.

3. Śmierci. Budzę się czasem w nocy i mam przekonanie, że niedługo umrę i że tam nic nie ma, a tu wciąż tak mało zrobiłem.

4. Pobierania krwi. Panicznie. Innych zastrzyków się nie boję.
      • Gość: padlina Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: 194.126.147.* 27.01.07, 17:09
        A, jeszcze jedno. Panicznie boję się spać w jadącym samochodzie. Uwielbiam prowadzić samochód, przejeżdżam dobre 40 tys km rocznie, ale nie jestem wstanie zmrużyć oka, jak prowadzi ktokolwiek inny. Natychmiast mam mokre ręce i nie mogę przestać myśleć o tym, że zaraz popełni jakiś błąd i będziemy mieć wypadek. To samo mam w autokarach. Dopiero w pociągu mogę się wyluzować.
    • melanto Re: Czego baliście się w dzieciństwie? 27.01.07, 17:22
      miotełki do kurzu zrobionej z indyczych piór

centek, np. na futrze geparda

koloru czarnego

krów
    • Gość: miesiekido Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 17:46
      cmentarzy,pogrzebów.Bałem się że wyjdzie jakaś strzyga i....
    • sta-fraszka Czego baliście się w dzieciństwie? 27.01.07, 17:52
      Ja się bałam, że mi się palce od nóg zrosną ze sobą w nocy (bo nie umiałam ich
      "rozczapierzyć" jak tych u rąk). W związku z tym na noc wkładałam między nie
      watę albo przeplatałam wstążkę.
      No i ćwiczyłam "rozczapierzanie".
    • Gość: Mona Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.dip.t-dialin.net 27.01.07, 17:59
      Witam!! Czego sie balam..... Ojca pijanego glodu i awantur
      • Gość: miesiekido Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 19:10
        tego się nie bałem to był standard
      • svistak Re: Czego baliście się w dzieciństwie? 27.01.07, 22:56
        1. ze ze zlewu albo sedesu wyjdzie jakas reka i mnie wciagnie / zobaczylam
        fragment filmu o czarownicach i mi zostalo/
        2. koguta i obrzydliwych robali wypelazajacych z helmu rycerskiego /ten sen sie
        ciagle powtarzal.rozdygotana bieglam do maminego lozka i za nic nie chcialam
        zostac sama/
        3. zboczencow-wszedzie ich pelno: w parku latali na golasa, w kolejce po
        artykuly papiernicze facet na mnie "napieral", w szkole koledzy z klasy pytali
        np. "Czy przeczytalas "Sztuke kochania"?"...
        4. tego ze znowu ksiezyc bedzie na mnie swiecil i obudze sie zatrzymywana przez
        babcie np. na parapecie okna albo w przedpokoju /- aktualnie w ksiezycowe noce
        raczej nie spie-nie moge-laze po domu poddenerwowana...
        5. chlopaka z mojej ulicy,ktory mnie pobil dotkliwie kijem i okradl (jak go
        dzis, po 30 latach, widze tez sie spinam)
        6. pajakow (przysnil mi sie jeden olbrzym nad moim lozkiem jak wciagal mnie i
        brata w przestrzen kosmiczna-pewnie tez z jakiegos filmu...ehh ta moja
        wyobraznia)
        7. szczurow (ktos mi powiedzila ze jedna kobieta na parterze zostala pogryziona
        w ... w toalecie na parterze)
        8.wojny, ktora zakonczy swiat,wczesniej jednak sprawi ze bede blakac sie glodna
        w sniegu itp.(filmy wojenne,zimna wojna, propaganda,takie czasy...)-cos mi z
        tego zostalo do dzis: lubie miec zapasy w domu i duzo cieplych okryc dla
        rodziny :-))))
        9. ze mama znajdzie kabel i pas schowany przeze mnie za piec (schowalam zeby
        nie karcila tak okrutnie brata)

s.

PS. "wiecej /fobii/ nie pamietam.za wszystkie serdecznie zaluje i chce sie
        poprawic"
    • Gość: Krakuska Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.veranet.pl 27.01.07, 18:55
      Baboków.Choć do końca nie wiedziałam co lub kto to jest babok:)
      • Gość: babcia Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.srg.vectranet.pl 27.01.07, 19:05
        Od dziecka /wychowalam sie na wsi/
        panicznie balam sie i boje myszy chomika o szczurach nie moge nawet myslec bo
        cala cierpne
        Czy z tego można sie wyleczyć

• Gość: JAREK k. OŻENKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 62.233.164.* 27.01.07, 19:08
      "nie ma jak u Mamy ciepły kąt..."

www.foto-tel.pl/
      • gabula777 Re: OŻENKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.01.07, 19:22
        Ja bałam się sąsiada,który miał szklane oko i ono się nie ruszało kiedy na
        mnie,albo na mamę patrzył.
        • Gość: el Re: OŻENKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.elartnet.pl 27.01.07, 19:40
          ja sie balam krwiozerczych laleczek z horroru Master of Puppets, zwlaszcza tej ktora miala swider na glowie.

mnostwo razy czulam jak wspina sie po koldrze i zaraz schyli sie z tym swidrem nad moim czolem!!!!!!! Aaaaaaaaargh!
          • Gość: Andrzej L. Badań DNA IP: 62.233.164.* 27.01.07, 19:56
            no i Anety K. oraz Wyborczej

www.foto-tel.pl/
            • sarawi :) 27.01.07, 21:26
              A ja sie balam duzych samochodow z cysterna z benzyna - zwlaszcza jak stalismy
              w korku kolo czegos takiego. Balam sie, ze wybuchnie i wylecimy wszyscy w
              powietrze :)))
              Poza tym - pajakow (nadal sie boje), robakow (wciaz mam obrzydzenie do tych
              malutkich stworzen), zab (tym takze moznaby mnie wciaz przestraszyc) i
              ciemnosci - ktorej tez sie boje do dnia dzisiejszego.
              • ambanasik Re: :) 27.01.07, 21:57
                Ruchomych schodów się bałam w Domach Towarowych Centrum okropnie, bo jakbym się
                przewróciła na tych schodach, to mi najpierw włosy miały wciągnąć te pazurki
                stalowe co są na dole, a potem to ...makabra.
            • Gość: ktosik Re: Badań DNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 12:00
              JUŻ chyba nie musisz się bac?
      • Gość: ktosik Re: OŻENKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 11:59
        nie uporałes sie z tym lękiem do dziś :((((
    • Gość: mamap Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.aster.pl 27.01.07, 22:06
      Balam sie pijanego faceta, ktory moze mnie dogonic. Balam sie nawet jak juz
      mialam 20 lat i wracalam z pracy przez maly osiedlowy lasek od glownej ulicy do
      domu-bylo ze 300 m. Czasem sni mi sie, ze biegne a nogi nie chca sie ruszac.
      Dla porownania-nigdy nie balam sie burzy, stalam w oknie i patrzylam na
      blyskawice i mowilam mamie: "zobacz, jakie piekne pioruny"
    • Gość: Julian Ze nie przyjma mnie do PZPR-u! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 22:22
      Gdy dorosne.
    • Gość: marysia Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.elisa-laajakaista.fi 27.01.07, 22:36
      Milicjanta i zomowca
    • sonia1987 Buki się bałam!!! 27.01.07, 22:50
      Za każdym razem jak w Muminkach się ona pojawiała nie mogłam spać...poza tym
      strasznie się zawsze bałam, że ktoś obcy chodzi po domu, to do dziś jest moja
      największa obsesja, potrafię cała noc nasłuchiwać, czy ktoś nie chodzi w pokoju
      u rodziców, czy w kuchni...przerąbane, chyba będę musiała na jakieś sesje do
      psychologa pójść :P
    • Gość: Niewiemczemu ? Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 23:08
      Dziwne - niczego sie nie bałam. Z tatą "oglądałam" burzę przez otwarte
      okna ,czułam się bezpieczna .
    • Gość: Kacha Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.07, 00:42
      Ja z jedną z sióstr bałam się bobska! Moja siostra bobaka. Jak byłyśmy małe, to
      było bobo, potem on u mnie i średniej siostry nazywał się właśnie "bobsko", a u
      najmłodszej "bobak", ale nie byłyśmy strachliwe: ja zawsze szłam sprawdzać,
      gdzie jest to bobsko. Miałam wrażenie, że będzie mieć na sobie czerwony koc w
      kratkę (taki jak u mnie w domu), co kojarzyło mi się z salwami śmiechu, kiedy
      moja mama nakładała ów koc na siebie, żeby mnie trochę postraszyć. Najmłodsza
      siostra raz z kolei w wieku lat trzech stwierdziła w czasie zabawy: "O kurde,
      muszę już iść, bo idzie bobak". No i poszła do domu (bawiliśmy się na klatce),
      żeby sobie coś zjeść.
      Śmieszne były te strachy.
    • Gość: Ems Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 04:17
      Ja do dzisiaj boję się burzy.
      • Gość: Ems Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 04:20
        I boję się jeszcze zwariowanego sąsiada mojej babci o wdzięcznym pseudonimie
        Aligator. Jak byłam mała przerażały mnie strychy i miejsca, gdzie mogłam się
        zgubić.
    • Gość: Pako Re: Głupich ludzi IP: *.apus-net.pl 28.01.07, 07:56
      co przyłazili do domu moich rodziców w nadziei na poczętunek, głupio
      zagadywali, głupio sie śmiali i głośno jedli to co im podano. Bałem się, że
      znowu przyją i będą - jak wyżej - niczego poza tym. Nie wiem dlaczego rodzice
      to tolerowali.
      W moim domu, otwieram drzwi tylko tym, których sam zaproszę. Reszcie proponuję
      spotkanie w moim biurze, gdzie zawsze znajdzie sie pretekst żeby się ich pozbyć.
    • Gość: torpedka Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 10:42
      Ja osobiście najbardziej bałam się pająków- kiedy moja mama przychodziła go
      zabić.. wówczas twierdziłam, że jego dusza gdzieś jest i brałam kołderkę i
      spałam na korytarzu <hahah> nie wchodziłam do tego pokoju przez kilka dni.
      Drugą rzeczą, której się strasnie bałam i nadal boję były małe pomieszczenia
      (tzw. klaustrofobia), winda, łazienki bez okien itp. <masakra>.
      Pozdrawiam! :)
      • Gość: ktone Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 11:40
        Mnie od zawsze prześladowały wizje zagłady nuklearnej... wiele razy śnił mi się
        tzw. grzyb.... za dużo filmów o zimnej wojnie w dzieciństwie:D
        • Gość: makrauchenia1 Buki, ale też hatifnatów z Muminków IP: *.gprspla.plusgsm.pl 28.01.07, 11:46
          wyglądają jak żywe prezerwatywy i w sumie dość zabawne są, ale wtedy byly
          straszne
    • Gość: Maugoha Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.01.07, 11:56
      1.Diabła z "Przyjaciel wesołego diabła"
      2.Miśka na szafie, był taki wielkim ogromnym cieniem w nocy..
      3.Ususzonych kwiatków - jak gasło światło to latarnie rzucały oromyk na złota
      wstążkę, która świeciła jak para żółtych oczu...
      4. Drzwi do piwnicy, lekko uchylonych z napisem "dzieciom wstęp wzbroniony" więc
      oczywiste, że musiało tam być cos złego. jak podrosłam to weszłam do piwnicy z
      koleżankami i były tam krzyże odwrócone wymalowane na ścianach..
      5.Pająków - do dziś!!!!
    • Gość: madame.h Czego baliście się w dzieciństwie?....SZczuróW ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 12:00
      i nadal sie ich łacznie z myszami nadal panicznie boje !
      Umieram wrecz ze strachu !
    • Gość: ktosik Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 12:04
      niczego i nikogo
      • Gość: hehe Re: Czego baliście się w dzieciństwie? IP: *.c155.petrotel.pl 28.01.07, 12:30
        nie wiem dalczego ale bałem sie kiedys przechodzic pod słupami wysokiego
        napiecia...to bzyczenie... xD...i bałem sie ze jak bedzie burza to wybuchnie
        Petrochemia...ale było minęło :P
    • a.hem Re: Czego baliście się w dzieciństwie? 28.01.07, 12:41
      BARDZO DZIEKUJĘ WSZYSTKIM, KTÓRZY ODPOWIEDZIALI NA MÓJ WĄTEK.
      WYOBRAŹCIE SOBIE JAKIM ZASKOCZENIEM JEST DLA MNIE TYLE ODPOWIEDZI SZCZEGÓLNIE,
      ŻE JEST TO MÓJ PIERWSZY WATEK JAKI KIEDYKOLWIEK, GDZIEKOLWIEK UTWORZYŁAM.

WSZYSTKIM JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM
      A.HEM
    • Gość: kuba oj bylo tego trochę... IP: *.bethere.co.uk 28.01.07, 12:44
      zawsze leżałem na samym srodku lozka przykryty po sam czubek glowy bo wydawalo
      mi sie ze zlapie mnie potworna ręka zza lozka...
      oczywiscie piwnice...do dzisiejszego dnia zreszta nie lubie ich.
      generalnie ciemnosc wzbudza we mnie niepokoj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka