agxa1 28.02.07, 15:13 z czym sie Wam kojarzy Albania / Albanczycy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kinia2210 Re: Albania/Albanczycy -skojarzenia 28.02.07, 15:22 Hej!Bardzo fajnie ze ktos zalozyl tego typu watek,bo tez jestesm ciekawa tych opini.Ja sama jestem w zwiazku z albanczykiem o d 7 miesiecy,wiec troche moge powiedziec o tym narodzie.Bez watpienia sa osobami bardzo zaborczymi, maja chyba we krwi chec do walki.Reszte moze napisze potem jak poczytam troche waszych wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Albania/Albanczycy -skojarzenia 28.02.07, 15:31 Z brudem, zamilowaniem do przestepstw i odraza do pracy...... J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
marble.arch Re: Albania/Albanczycy -skojarzenia 28.02.07, 15:35 z Balkanami...z albanskimi prostytutkami, ateizmem , nedza, komuna...generalnie zle mi sie kojarzy chyba tylko klimat maja fajny Odpowiedz Link Zgłoś
kinia2210 Re: Albania/Albanczycy -skojarzenia 28.02.07, 15:49 Komuny juz tam nie ma od prawie 7 lat jest demokracja, a po za tym sa bardzo religijni Odpowiedz Link Zgłoś
marble.arch Re: Albania/Albanczycy -skojarzenia 28.02.07, 15:59 znam ustroj tego panstwa :-)) ale takie mam skojarzenia a ateizm to chyba od tego ze albania w swoim zalozeniu (kiedys tam ;-)) miala byc pierwszym ateistycznym panstwem Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Albania/Albanczycy -skojarzenia 28.02.07, 16:16 kinia2210 napisała: > Komuny juz tam nie ma od prawie 7 lat jest demokracja, L. Chyba mafiokracja..... a po za tym sa bardzo > religijni L. Bardzo, przeciez sa poturczeni...... J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Albania/Albanczycy -skojarzenia 28.02.07, 15:57 Z Eartą, moję koleżanką ze studiów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nan Re: Albania/Albanczycy -skojarzenia IP: *.chello.pl 28.02.07, 17:07 no mnie z krowami na ulicy- w sordku shkoderu; i zachodnimi samochodami-m ercedesy beczki. generalnie ze sporym kontrastem, rezimem, bunkrami, biedą, w pewnym stopniu cwaniactwem ;). choć drugiej strony też i ze słoncem, z usmiechnietymi ludzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ellam Re: Albania/Albanczycy -skojarzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 17:25 Z pewnym młodym, przyzwoitym i pracowitym człowiekiem, którego poznałam w Anglii. Trochę wstydził się, że jest z Albanii:( Odpowiedz Link Zgłoś
alexanderson Re: 28.02.07, 17:30 Z Enverem Hodżą i Ismailem Kadare. No i z bunkrami. Polami bunkrów. Odpowiedz Link Zgłoś
mortycjan Re: Albania/Albanczycy -skojarzenia 28.02.07, 18:15 Jak byłem w Grecji na wycieczce to nam wszyscy mówili żeby uważać na Albańczyków bo to złodzieje i hołota. Grecy ich nie znoszą, więc pewnie jest coś na rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
helga1970 Re: Albania/Albanczycy -skojarzenia 28.02.07, 18:17 dlatego, ze Grecy ich nie znosza? dziwna argumentacja Odpowiedz Link Zgłoś
mortycjan Re: Albania/Albanczycy -skojarzenia 28.02.07, 18:22 Chodzi mi o to że że ich znają bo jest ich tam dużo. W Polsce nie ma zbyt wielu Albańczyków więc nic o nich nie wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico a niemcy narzekaja na polakow :-))) 28.02.07, 18:28 nie zebym bronila albanczykow :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Albania/Albanczycy -skojarzenia IP: *.chello.pl 28.02.07, 18:30 to tak jakby franzuc pojechal do niemiec na wakacje i sluchal ostrzezen nt. polaków- zlodzieje i wogole. uwazasz, ze to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
mortycjan Re: Albania/Albanczycy -skojarzenia 28.02.07, 19:28 Polacy jeździli do Niemiec na tzw. jumę - stereotyp Polaka-złodzieja nie wziął się z powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Albania/Albanczycy -skojarzenia 01.03.07, 08:07 Z brudem i bałaganem. To po wizycie w czarnogórskim Ulcinju zamieszałym w większości przez Albanczyków. Ne pewno są to mili i życzliwi ludzie, ale brudasy straszne.... Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: Albania/Albanczycy -skojarzenia 01.03.07, 08:11 Kiedyś w dzieciństwie słyszałam często zwrot "Radio Tirana" i nie bardzo wtedy wiedziałam o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś