radca 21.03.07, 21:13 sa to slowa ( przed chwila wypowiedziane w TVN-24) przez ks. Romana Indrzejczyka jakze to oczywiste i jakze wielkie oczekiwanie....... ale dodam od siebie ... zyt czesto szkodza, niszcza,burza i przeszkadzaja radca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cytadela panx ok Re: " polityk powinien pomagac ....." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 21:18 Pomagać powinien ksiądz a polityk powinien mu to umożliwić. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: " polityk powinien pomagac ....." 21.03.07, 21:21 Gość portalu: cytadela panx ok napisał(a): > Pomagać powinien ksiądz a polityk powinien mu to umożliwić. - tak, ksiadz powinien pomagac czlowiekowi zawsze i wszedzie. Lecz wracajac do polityka .... przeciez ma wiele mozliwosci i wspoluczestniczy w stanowieniu PRAWA.... wiec ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: " polityk powinien pomagac ....." 21.03.07, 21:24 No i pomagają... sobie, rodzinie i znajomym. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: " polityk powinien pomagac ....." 21.03.07, 21:27 jorge.martinez napisał: > No i pomagają... sobie, rodzinie i znajomym. - wlasnie .. i to jest przykre radca Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: " polityk powinien pomagac ....." 21.03.07, 21:36 Ja bym bardzo prosiła, żeby mi nie pomagali. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: " polityk powinien pomagac ....." 21.03.07, 21:39 jdbad napisała: > Ja bym bardzo prosiła, żeby mi nie pomagali. - bo moga tylko zaszkodzic :) ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: " polityk powinien pomagac ....." 21.03.07, 21:40 Jestem bardzo, ale to bardzo zaskoczona tym co usłyszałam przed chwilą w wypowiedziach księdza w TVN24. Szczególnie wypowiedzią o kobiecie, która jednak zdecyduje się na aborcję dziecka z gwałtu, że taką kobietę ksiądz będzie nadal szanował, będzie szanował jej wybór. Widać można i tak dyskutować o aborcji, mając jasne zdanie na jej temat. Można starać się zrozumieć ludzi, dać im wybór i nie wyzywać ich od morderców. Dlaczego tak mało jest takich duszpasterzy i takich polityków? Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: " polityk powinien pomagac ....." 21.03.07, 21:46 magosiaa napisała: > Jestem bardzo, ale to bardzo zaskoczona tym co usłyszałam przed chwilą w > wypowiedziach księdza w TVN24. Szczególnie wypowiedzią o kobiecie, która jednak > > zdecyduje się na aborcję dziecka z gwałtu, że taką kobietę ksiądz będzie nadal > szanował, będzie szanował jej wybór. Widać można i tak dyskutować o aborcji, > mając jasne zdanie na jej temat. Można starać się zrozumieć ludzi, dać im wybór > > i nie wyzywać ich od morderców. Dlaczego tak mało jest takich duszpasterzy i > takich polityków? - no wlasnie....i mnie to bardzo poruszylo i zaskoczylo - tak szczera i pelna odwagi wypowiedz ksiedza .... i jakze bardzo ludzka .. tak bardzo ludzka radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytadela panx ok Re: " polityk powinien pomagac ....." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 22:59 To tylko marketingowy chwyt,jeszcze kilku takich fajnych księży,parę mądrych wypowiedzi i zaczniecie chodzić do kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: " polityk powinien pomagac ....." 21.03.07, 23:50 Uważam, że trzeba doceniać mądrych ludzi, bo ostatnio tacy są deficytowi szczególnie w programach publicystycznych. I nie widzę w tym nic złego, gdyby tacy księża byli powszechnie dostęni w KK, bo kto wie, może i bym się nawróciła. Mnie religija sama w sobie nie przeszkadza, myślę, że czasem w życiu wiara jest bardzo potrzebna. Mnie przeszkadza administracja KK, z którą mam "na pieńku". Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: " polityk powinien pomagac ....." 22.03.07, 16:40 madrych ludzi w kk nie brakuje, ale nie zawsze maja mozliwosci wypowiedzenia sie publicznie dla Mediow radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: " polityk powinien pomagac ....." 22.03.07, 22:05 Gość portalu: cytadela panx ok napisał(a): > To tylko marketingowy chwyt,jeszcze kilku takich fajnych księży,parę mądrych > wypowiedzi i zaczniecie chodzić do kościoła. - moim zdaniem to nie byl chwyt zaden , a szczera wypowiedz radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytadela panx ok Re: " polityk powinien pomagac ....." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 22:32 Może masz racje,ale ktoś tego xiędza musiał dostrzec i pomyśleć,że w tv dobrze wyjdzie. Ja tej wypowiedzi nie widziałem,i szczerze mówiąc,trudno mi się wypowiadać na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: " polityk powinien pomagac ....." 22.03.07, 22:33 Gość portalu: cytadela panx ok napisał(a): > Może masz racje,ale ktoś tego xiędza musiał dostrzec i pomyśleć,że w tv dobrze > wyjdzie. > Ja tej wypowiedzi nie widziałem,i szczerze mówiąc,trudno mi się wypowiadać na > ten temat. - to jest kapelan prezydenta Lecha Kaczynskiego radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paskudek1 Re: " polityk powinien pomagac ....." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 16:46 też oglądałam ten program. Co prawda fragment, ale akurat tę wypowiedź słyszałam. Co mnie uderzyło to zdanie, że ksiądz rozmawiałby z kobietą, przekonywał, ale jeżeli ONA zdecyduje tak a nie inaczej to NIKT nie powinien w to ingerować ani jej potępiac. Wypowiedź dotyczyła sprawy aborcji w przypadku zagrożenia życia lub zdrowia. Szkoda ze obok nie siedział pan Giertych, Wierzejski, pani Sobecka, Wujkowska. Ceikawe czy opluliby księdza od razu czy po programie? Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: " polityk powinien pomagac ....." 22.03.07, 18:36 Gość portalu: Paskudek1 napisał(a): > też oglądałam ten program. Co prawda fragment, ale akurat tę wypowiedź słyszała > m. Co mnie uderzyło to zdanie, że ksiądz rozmawiałby z kobietą, przekonywał, al > e jeżeli ONA zdecyduje tak a nie inaczej to NIKT nie powinien w to ingerować an > i jej potępiac. Wypowiedź dotyczyła sprawy aborcji w przypadku zagrożenia życia > lub zdrowia. Szkoda ze obok nie siedział pan Giertych, Wierzejski, pani Sobeck > a, Wujkowska. Ceikawe czy opluliby księdza od razu czy po programie? - tak, zgadzam sie z Toba i dlatego poruszony tymi slowami ksiedza - natychmiast napisalem tutaj pare slow.... bo On zasluguje na to i jest tego godzien - by odebrac pochwale i slowa wielkiego uznania gdybysmy takich ksiezy mieli wiecej i bylaby to wiekszosc - to z cala pewnoscia byloby duzo lepiej w naszym ukochanym kraju - Polsce radca Odpowiedz Link Zgłoś