Dodaj do ulubionych

" polityk powinien pomagac ....."

21.03.07, 21:13
sa to slowa ( przed chwila wypowiedziane w TVN-24) przez ks. Romana
Indrzejczyka

jakze to oczywiste i jakze wielkie oczekiwanie.......

ale dodam od siebie ... zyt czesto szkodza, niszcza,burza i przeszkadzaja

radca
Obserwuj wątek
    • Gość: cytadela panx ok Re: " polityk powinien pomagac ....." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 21:18
      Pomagać powinien ksiądz a polityk powinien mu to umożliwić.
      • radca Re: " polityk powinien pomagac ....." 21.03.07, 21:21
        Gość portalu: cytadela panx ok napisał(a):

> Pomagać powinien ksiądz a polityk powinien mu to umożliwić.

- tak, ksiadz powinien pomagac czlowiekowi zawsze i wszedzie. Lecz wracajac do
        polityka .... przeciez ma wiele mozliwosci i wspoluczestniczy w stanowieniu
        PRAWA.... wiec ?

radca
    • jorge.martinez Re: " polityk powinien pomagac ....." 21.03.07, 21:24
      No i pomagają... sobie, rodzinie i znajomym.
      • radca Re: " polityk powinien pomagac ....." 21.03.07, 21:27
        jorge.martinez napisał:

> No i pomagają... sobie, rodzinie i znajomym.

- wlasnie .. i to jest przykre

radca
        • jdbad Re: " polityk powinien pomagac ....." 21.03.07, 21:36
          Ja bym bardzo prosiła, żeby mi nie pomagali.
          • radca Re: " polityk powinien pomagac ....." 21.03.07, 21:39
            jdbad napisała:

> Ja bym bardzo prosiła, żeby mi nie pomagali.

- bo moga tylko zaszkodzic :) ?

radca
            • jdbad Re: " polityk powinien pomagac ....." 21.03.07, 21:40
              Właśnie.
    • magosiaa Re: " polityk powinien pomagac ....." 21.03.07, 21:40
      Jestem bardzo, ale to bardzo zaskoczona tym co usłyszałam przed chwilą w
      wypowiedziach księdza w TVN24. Szczególnie wypowiedzią o kobiecie, która jednak
      zdecyduje się na aborcję dziecka z gwałtu, że taką kobietę ksiądz będzie nadal
      szanował, będzie szanował jej wybór. Widać można i tak dyskutować o aborcji,
      mając jasne zdanie na jej temat. Można starać się zrozumieć ludzi, dać im wybór
      i nie wyzywać ich od morderców. Dlaczego tak mało jest takich duszpasterzy i
      takich polityków?
      • radca Re: " polityk powinien pomagac ....." 21.03.07, 21:46
        magosiaa napisała:

> Jestem bardzo, ale to bardzo zaskoczona tym co usłyszałam przed chwilą w
        > wypowiedziach księdza w TVN24. Szczególnie wypowiedzią o kobiecie, która
        jednak
        >
        > zdecyduje się na aborcję dziecka z gwałtu, że taką kobietę ksiądz będzie
        nadal
        > szanował, będzie szanował jej wybór. Widać można i tak dyskutować o aborcji,
        > mając jasne zdanie na jej temat. Można starać się zrozumieć ludzi, dać im
        wybór
        >
        > i nie wyzywać ich od morderców. Dlaczego tak mało jest takich duszpasterzy i
        > takich polityków?

- no wlasnie....i mnie to bardzo poruszylo i zaskoczylo - tak szczera i pelna
        odwagi wypowiedz ksiedza .... i jakze bardzo ludzka

.. tak bardzo ludzka

radca
        • Gość: cytadela panx ok Re: " polityk powinien pomagac ....." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 22:59
          To tylko marketingowy chwyt,jeszcze kilku takich fajnych księży,parę mądrych
          wypowiedzi i zaczniecie chodzić do kościoła.
          • magosiaa Re: " polityk powinien pomagac ....." 21.03.07, 23:50
            Uważam, że trzeba doceniać mądrych ludzi, bo ostatnio tacy są deficytowi
            szczególnie w programach publicystycznych. I nie widzę w tym nic złego, gdyby
            tacy księża byli powszechnie dostęni w KK, bo kto wie, może i bym się
            nawróciła. Mnie religija sama w sobie nie przeszkadza, myślę, że czasem w życiu
            wiara jest bardzo potrzebna. Mnie przeszkadza administracja KK, z którą mam "na
            pieńku".
            • radca Re: " polityk powinien pomagac ....." 22.03.07, 16:40
              madrych ludzi w kk nie brakuje, ale nie zawsze maja mozliwosci wypowiedzenia
              sie publicznie dla Mediow

radca
          • radca Re: " polityk powinien pomagac ....." 22.03.07, 22:05

> To tylko marketingowy chwyt,jeszcze kilku takich fajnych księży,parę mądrych
            > wypowiedzi i zaczniecie chodzić do kościoła.

- moim zdaniem to nie byl chwyt zaden , a szczera wypowiedz

radca
            • Gość: cytadela panx ok Re: " polityk powinien pomagac ....." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 22:32
              Może masz racje,ale ktoś tego xiędza musiał dostrzec i pomyśleć,że w tv dobrze
              wyjdzie.
              Ja tej wypowiedzi nie widziałem,i szczerze mówiąc,trudno mi się wypowiadać na
              ten temat.
              • radca Re: " polityk powinien pomagac ....." 22.03.07, 22:33

> Może masz racje,ale ktoś tego xiędza musiał dostrzec i pomyśleć,że w tv dobrze
                > wyjdzie.
                > Ja tej wypowiedzi nie widziałem,i szczerze mówiąc,trudno mi się wypowiadać na
                > ten temat.

- to jest kapelan prezydenta Lecha Kaczynskiego

radca
      • Gość: Paskudek1 Re: " polityk powinien pomagac ....." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 16:46
        też oglądałam ten program. Co prawda fragment, ale akurat tę wypowiedź słyszałam. Co mnie uderzyło to zdanie, że ksiądz rozmawiałby z kobietą, przekonywał, ale jeżeli ONA zdecyduje tak a nie inaczej to NIKT nie powinien w to ingerować ani jej potępiac. Wypowiedź dotyczyła sprawy aborcji w przypadku zagrożenia życia lub zdrowia. Szkoda ze obok nie siedział pan Giertych, Wierzejski, pani Sobecka, Wujkowska. Ceikawe czy opluliby księdza od razu czy po programie?
        • radca Re: " polityk powinien pomagac ....." 22.03.07, 18:36
          Gość portalu: Paskudek1 napisał(a):

> też oglądałam ten program. Co prawda fragment, ale akurat tę wypowiedź
          słyszała
          > m. Co mnie uderzyło to zdanie, że ksiądz rozmawiałby z kobietą, przekonywał,
          al
          > e jeżeli ONA zdecyduje tak a nie inaczej to NIKT nie powinien w to ingerować
          an
          > i jej potępiac. Wypowiedź dotyczyła sprawy aborcji w przypadku zagrożenia
          życia
          > lub zdrowia. Szkoda ze obok nie siedział pan Giertych, Wierzejski, pani
          Sobeck
          > a, Wujkowska. Ceikawe czy opluliby księdza od razu czy po programie?

- tak, zgadzam sie z Toba i dlatego poruszony tymi slowami ksiedza - natychmiast
          napisalem tutaj pare slow.... bo On zasluguje na to i jest tego godzien -
          by odebrac pochwale i slowa wielkiego uznania

gdybysmy takich ksiezy mieli wiecej i bylaby to wiekszosc - to z cala pewnoscia
          byloby duzo lepiej w naszym ukochanym kraju - Polsce

radca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka