Gość: Emeryt O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi IP: *.asta-net.com.pl 23.03.07, 09:54 RYdzyk ty sqrywsynie, możesz spowiadać moherowe berety. Odpowiedz Link Zgłoś
darioo_b Re: O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi 23.03.07, 09:55 od nich za wiele ciekawego się nie dowie :-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi 23.03.07, 09:55 Jeżeli ktoś jest 1) wierzącym katolikiem 2) do tego praktykuje i decyduje się na uczestnictwo w czymś takim jak spowiedź To chyba konsekwencje tego są logiczne. Rydzyk, cokolwiek by o nim nie powiedzieć, przypomina tylko to, co głosił Jan Paweł II Nie tylko Kościół Katolicki głosi pewne wymagania moralne, które mogą się nie podobać. Np. ortodoksyjni rabini od czasu do czasu wypowiadają się bardzo ostro (znacznie ostrzej niż Rydzyk) przeciw homoseksualizmowi Wolność oznacza również wolność religijną. Świadek Jehowy ma prawo uznawać transfuzję krwi za grzech. Żyd ma prawo uznawać spożywanie wieprzowiny za coś nieczystego. Odpowiedz Link Zgłoś
darioo_b Re: O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi 23.03.07, 09:56 a ja mam prawo uważać rydza za ........... Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi 23.03.07, 10:06 Chyba się z lekka zapędziłeś. Filozofia JPII to filozofia miłości a nie wprowadzania konstytucyjnych uregulowań sumienia.Rydzyk po prostu uprawia politykę zamiast szerzyć miłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MatyldaW Re: O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 11:10 tom1003 napisał: > Jeżeli ktoś jest > 1) wierzącym katolikiem > 2) do tego praktykuje i decyduje się na uczestnictwo w czymś takim jak spowiedź > To chyba konsekwencje tego są logiczne. A jesli ktos nie jest to co? Nie obchodzi mnie cudza metodologia spowiedzi, ale interesuje mnie PRAWO WYBORU - w tym równiez antykoncepcja i aborcja. > Rydzyk, cokolwiek by o nim nie powiedzieć, przypomina tylko to, co głosił Jan > Paweł II Nie przypominam sobie, zeby JPII mówił coś o wpie..niu sie z butami w cudze zycie. A poza tym to niech sobie pouczaja katolików, a od innych sie odczepią. > Nie tylko Kościół Katolicki głosi pewne wymagania moralne, które mogą się nie > podobać. Np. ortodoksyjni rabini od czasu do czasu wypowiadają się bardzo > ostro (znacznie ostrzej niż Rydzyk) przeciw homoseksualizmowi No i co z tego. Też mnie nie dotycza ich wypowiedzi. Nie wyznaje judaizmu. > Wolność oznacza również wolność religijną. A zatem również prawo do niewyznawania żadnej religii. > Świadek Jehowy ma prawo uznawać transfuzję krwi za grzech. Żyd ma > prawo uznawać spożywanie wieprzowiny za coś nieczystego. Ale mnie prezeciez nie zakazują spozywania schabowych ani transfuzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aedrill Re: O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi IP: *.pai.net.pl 24.03.07, 10:47 tom1003 napisał: > Jeżeli ktoś jest > 1) wierzącym katolikiem > 2) do tego praktykuje i decyduje się na uczestnictwo w czymś takim jak spowiedź > To chyba konsekwencje tego są logiczne. > Rydzyk, cokolwiek by o nim nie powiedzieć, przypomina tylko to, co głosił Jan > Paweł II > > Nie tylko Kościół Katolicki głosi pewne wymagania moralne, które mogą się nie > podobać. Np. ortodoksyjni rabini od czasu do czasu wypowiadają się bardzo ostro > (znacznie ostrzej niż Rydzyk) przeciw homoseksualizmowi > > Wolność oznacza również wolność religijną. > Świadek Jehowy ma prawo uznawać transfuzję krwi za grzech. Żyd ma prawo uznawać > spożywanie wieprzowiny za coś nieczystego. No nareszcie ktoś tu mądrze mówi... Za bardzo skupiacie się na tej nieszczęsnej spowiedzi! Nie jestem Katolikiem, to i nie wiem, czy xiądz może pytać, czy nie. Nie obchodzi mnie to! Jesli może, to niech pyta, jeśli nie, to mu przełożeni nie pozwolą!!! Problemem jest to, że Kościół miesza się do spraw państwa, a powinien "nie należeć do świata". Jeżeli należysz do jakiegokolwiek związku wyznaniowego to przyjmuj jego zasady! Znam dziewczynę, która jest wierzącą i praktykującą Katoliczką. Ma chłopaka, z którym bzyka się bez ślubu, ale bez antykoncepcji, bo to grzech. Przecież to śmiech na sali! A co do "Nie zabijaj"... No cóż, ja też bardzo szanuję to przykazanie. Dlatego 1)Nie potrzebuję ustawy, żeby się nie skrobać (Właściwie nie skrobać żony:) 2)Nie pójdę do wojska, choćby nie wiem co. Bo przepraszam, jak to jest? Ciąży pozamacicznej nie można usunąć, ale UCZYĆ SIĘ zabijać i kupować nowe narzędzia mordu już można? Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliii O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 09:58 klub rzymski na niego czyha rockeffelerzy lewacy feministki dziadek tuska co byl w wermahcie teraz jeszcze male biale tabletki. takie przypadlosci to sie leczy. Odpowiedz Link Zgłoś
darioo_b Re: O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi 23.03.07, 09:59 takich juz się nie leczy :-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
areopag O. Rydzyk -"Jest przykazanie "nie zabijaj". " 23.03.07, 09:59 Oszołmski Rydzyk powinien znać historię najbardziej ludobójczej organizacji, jaką jest kościół katolicki. Oto jak kościół katolicki dbał i dba o zachowanie życia poczętego: www.rumburak.friko.pl/ARTYKULY/religia/nazizm/franco.php www.rumburak.friko.pl/ARTYKULY/religia/nazizm/hitler.php www.rumburak.friko.pl/ARTYKULY/religia/zbrodnie/dzieje_zbawienia-1.php www.rumburak.friko.pl/ARTYKULY/religia/zbrodnie/meksyk.php www.rumburak.friko.pl/ARTYKULY/religia/zbrodnie/casas.php www.rumburak.friko.pl/ARTYKULY/religia/zbrodnie/zbrodnie.php www.rumburak.friko.pl/ARTYKULY/religia/zbrodnie/inkwizycja.php www.rumburak.friko.pl/ARTYKULY/religia/zbrodnie/czarownice.php www.rumburak.friko.pl/ARTYKULY/religia/zbrodnie/heretyk.php www.rumburak.friko.pl/ARTYKULY/religia/zbrodnie/narzedzia.php ZGROZA. I ci ludzie mają czelność nawoływać do zachowania życia, podczas gdy sami wysyłali i wysyłają miliony ludzi na pewną śmierć. Ale beszczelne są te klechy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc z Canady. O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi IP: 24.122.75.* 23.03.07, 10:04 Rydzyk-musisz tak podnosic rece w czasie wyladowan atmosferycznych,staniesz sie automatycznie swietnym piorunochronem.Moze w ten sposob zginiesz wczesniej niz Cie spala na stosie.Rob tak dalej,dalej,dalej......dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyKretynizm choroba w windzie czyli jak zyc nie pracujac IP: *.dsl.bell.ca 23.03.07, 10:12 Osoby ktore tarzaja sie w windzie i bez welfare musialyby jesc liscie z drzew, zawsze maja najwiecej do powiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
pekolcja O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi 23.03.07, 10:05 Czeka go kara boska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc z Canady. O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi IP: 24.122.75.* 23.03.07, 10:06 RYDZYK,CZY TY ROWNIEZ WYBIERASZ SIE 28 MARCA 2007 ROKU DO WARSZAWY? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk ###### A kto się spowiada u Rydzyka???? 23.03.07, 10:06 Chyba jakiś sado-maso. ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad.ludwik02 Gdyby mnie ksiądz zapytał na spowiedzi ... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 23.03.07, 10:07 ... o to, czy np. stosuję środki antykoncepcyjne, odpowiedziałym mu, że to nie jego rzecz. Granicę grzechu wyznacza sobie sam pokutnik w swoim sumieniu i on przed Najwyżzym za to odpowiada, nie przed spowiednikiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc z Canady. Re: O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi IP: 24.122.75.* 23.03.07, 10:08 Rydzyk siedziec?On powinien LEZEC z rekoma zlozonymi na piersiach i caly swiat mocherowy razem z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimka21 Re: O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 10:11 A czy celibat nie jest forma antykoncepcji? No i jakim prawem Rydzyk uzywa slowa OJCIEC? Co z niego za ojciec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyKretynizm Moherowe berety ze znakiem krzyza ;-)))))))))))))) IP: *.dsl.bell.ca 23.03.07, 10:17 Niektore moherowe berety maja znak krzyza. Znakomity dowod na to ze wysilki ekumeniczne Kosciola przynosza efekty Moherowy beret: www.yarmulka.com/index.php?page=list_prod&cat_id=9;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO ;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyKretynizm Re: Moherowe berety ze znakiem krzyza ;-))))))))) IP: *.dsl.bell.ca 23.03.07, 10:20 Moherowy beret: www.yarmulka.com/index.php?page=list_prod&cat_id=9 Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Wybiorcza jak zwykle karykaturalizuje Rydzyka 23.03.07, 10:09 Wybiorcza jak zwykle karykaturalizuje Rydzyka, a facet ma w tym miejscu 100% racji, spadek przyrostu naturalnego jest skandalem, a III RP, ktora doprowadzila do tego, powinna zostac rozliczona. W Polsce lze-liberaly bez zadnej zenady prowadzily przez 16 lat antynarodowa polityke, a teraz oburzaja sie gdy ktos im to wytyka. Jeden z ulubionych pseudoekoomistow wybiorczej uznal, ze kryzys demograficzny jest w Polsce zupelnie 'normalny', a na pytanie jak zaradzic w przyszlosci starzeniu sie spoleczenstwa, ktore nie odbudowuje swojej tkanki biologicznej, odpowiedzial bez zenady: "Odpowiedzia jest Turcja w UE i jej mlode spoleczenstwo"!!! I to jest miara degeneracji i antynarodowego nastawienia ler- elit III RP. Ale czego oczekiwac po pisemku, ktore poza nachalnym filosemityzmem i prymitywnym antykaczyzmem nie ma dokladnie NIC do zaproponowania Polakom. Odpowiedz Link Zgłoś
darioo_b Re: Wybiorcza jak zwykle karykaturalizuje Rydzyka 23.03.07, 10:12 Wyborcza nie musi tego robić. Karykatura jest karykaturą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc z Canady. Re: Wybiorcza jak zwykle karykaturalizuje Rydzyka IP: 24.122.75.* 23.03.07, 10:20 junkier- Ty juz wstales trzezwy - spadaj idz po mleko bo Twoje dzieci placza glodne.Swoim placzem mnie obudzily o godz.4-tej w Kanadzie.Jaki z Ciebie ojciec,ze im pozwalasz glodowac.Jak juz nakarmisz dzieci to WON do szkoly na nauke jezyka polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Wybiorcza jak zwykle karykaturalizuje Rydzyka 23.03.07, 10:22 Z kanady czy moze z Arizony pod slupskiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc z Canady. Re: Wybiorcza jak zwykle karykaturalizuje Rydzyka IP: 24.122.75.* 23.03.07, 10:28 Tylko tyle junkier mam wrazenie,ze zgadlem jeszcze nie wytrzezwiales.A jednak Ci dodam,ze z Kanady,Montreal-Quebec-zapraszam jak trafisz ty okropny durniu. Koncze z Toba dyskusje i zabieram sie do modlitwy do TWOJEGO OOOJCA RYDZYKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimka21 Imigranci! przybywajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 10:23 Polacy wystepuja w roli imigrantow od 200 lat i zaludniaja Stany, Niemcy a obecnie kolonizuja Anglie (ciekjawe ile milionow wyemigrowalo?). Moze wreszcie czas, zeby ktos te luke zapelnil? Rodacy, zamiast produkowac bez sensu sfrustrowanych mieszkancow tej krainy, ktorzy i tak z chwila ukonczenia 18 lat ja opuszcza, otworzmy bramy tego kraju dla innych! I zajmijmy sie tymi, ktrzy juz sa na swiecie, i wioda gowniane zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Na 'uslugi' Simona Mola sie nie zalapalas ze tak 23.03.07, 10:38 Na 'uslugi' Simona Mola sie nie zalapalas ze tak ci za tymi imigrantami teskno? Nie osmieszaj sie. Polsce potrzebna jest, owszem imigracja, ale imigracja s e l e k t y w n a. Wylacznie ludzie o polskich korzeniach, najlepiej Polacy ktorych zmiana granic pozostawila poza macierza, ktorzy szybko zasymiluja sie i zasila biologiczna tkanke narodowa. Natomiast zdecydowane NIE dla nieasymilowalnych, obcych kulturowo i duchowo mniejszosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majster Na 'uslugi' Simona Mola sie nie zalapales? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 10:45 jasne wazne zeby ludzie nie wyjezdzali... a dupuki pis bedzie rzadzil wyjezdzac beda bo: -maja dosc tego narodowo-katolickiego syfu -bo pieniedzy nie maja najlepszy sposob na przyr. nat. to lepsza placa lepsza prac... jak niby ma sie mlody czlowiek (jesli jest choc troche odpowiedzialny) jesli zarabia 1,5kPLN/m.? toz to smiech jakis... Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Na 'uslugi' Simona Mola sie nie zalapalas ze 23.03.07, 11:05 Junkier Ty idioto ,a gdzie odpowiedż na moje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza60 Re: Na 'uslugi' Simona Mola sie nie zalapalas ze 23.03.07, 14:40 Bydle z Ciebie junkier!Do chlewu, a nie paletac sie po internecie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pytajniak junkier, jaki twój korzeń? 23.03.07, 14:47 Mój sąsiad, homoseksualista twiedzi, że twój korzeń to tylko korzenik i absolunie nie polski. Przycięty jakiś. junkier napisał: > ... Polsce potrzebna jest, owszem imigracja, ale imigracja s e l e k t y w n a. > Wylacznie ludzie o polskich korzeniach ... Odpowiedz Link Zgłoś
montia Re: Na 'uslugi' Simona Mola sie nie zalapalas ze 23.03.07, 18:52 SMIERDZI MI TO HITLERYZMEM...GOEBELS BY SIE Z TOBA, JUNKIER, CALYM SERCEM ZGODZIL. CZYSTYCH POLAKOW NAM TRZEBA. SELEKCJA JEST NIEZBEDNA- WYBRANCY-DOSTANA PRAWO DO ZYCIA W TYM MLEKIEM I SMRODEM PLYNACYM KRAJU A CI CO MAJA SKALANE DNA - CO, MOZE DO GAZU??? Odpowiedz Link Zgłoś
patman Uuuuu.... Na siłę każy ma mieć dzieci? 23.03.07, 10:31 Pochwal się, ile potomstwa udało ci się dochować? Odpowiedz Link Zgłoś
darioo_b Re: Uuuuu.... Na siłę każy ma mieć dzieci? 23.03.07, 10:32 a czym niby miałby je zrobic??? Nawet język ma kiepski.... Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Wybiorcza jak zwykle karykaturalizuje Rydzyka 23.03.07, 11:23 Skandalem jest, że Ty i tobie podobni upatrujecie wzrostu ludności w drodze zakazów i nakazów prawnych, zamiast stwarzać ustawowo warunki, aby każda młoda rodzina miała swój dach nad głową i możliwość utrzymania dzieci w godziwych warunkach pracując za godziwą zapłatę. Ale Ty widocznie masz wszystko w spadku po bogatych przodkach, więc możesz sobie wypisywać spokojnie bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza60 Re: Wybiorcza jak zwykle karykaturalizuje Rydzyka 23.03.07, 14:38 O junkier, i tu Cie diabli przyniesli! Masz zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osiek Re: Wybiorcza jak zwykle karykaturalizuje Rydzyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 15:07 Jeśli spadek przyrostu naturalnego jest skandalem, to życie w celibacie /zakładając, że delikwent dochowuje nakazu życia w czystości/ jest jawnym przyczynianiem się do skandalu. Urodzić bliźniaki to zbrodnia stanu! Odpowiedz Link Zgłoś
pytajniak Re: Wybiorcza jak zwykle karykaturalizuje Rydzyka 23.03.07, 15:10 Co to jest karykatura karykatury? Odpowiedz Link Zgłoś
montia Re: Wybiorcza jak zwykle karykaturalizuje Rydzyka 23.03.07, 18:47 TY CHYBA MASZ NIEROWNO PO SUFITEM. POLACY SIE ROZMNAZAJA-W KAZDYM MIEJSCU NA GLOBIE-NAWET W ISLANDII. POLITYKA TEGO KRAJU CZYNI NIEMOZLIWYM WYCHOWANIE W NIM POTOMSTWA. TAK, 4RP MOZE TERAZ LICZYC TYLKO NA MLODYCH TURKOW-BO MY EMIGRACJI - NIE BARDZO MAMY PO CO WRACAC. Odpowiedz Link Zgłoś
1934r.1.1 Re: O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi 23.03.07, 10:11 yrzyk napisał: > Kiedy Rydzyk pójdzie siedzieć ? > Może wreszcie podda się lustracji. Gdzie są prokuratorzy i Ziobro żeby sprawdzić wiele wątków jak spr. stoczni, spr. świadectw udziałowych od mocherów ijeszcze innych spraw. > A może Rydzyk weżmie się i uruchomi armie zakonnic do rodzenia dzieci i wykorzysta do tego wypasionych księży i zakonników--do roboty ojczulku dyrektorze Odpowiedz Link Zgłoś
blade6661 Rydzyk nie moge na Ciebie patrzec!! 23.03.07, 10:13 Wtraca sie kmiot wszedzie, majatek ma Boski i mysli, tez ze ma Boskie prawo wszedzie wtykac nos niedlugo z lodowki mi Rydzu wyskoczy!! Ale to sie skonczy jak skonczy sie era mocherowych beretow, mlodzi patrza trzezwo...a on tylko potrafi manipulowac zlodziej. Jakby byl tak wspanialy to rozdalby swoj majatek. Jak na niego patrze zbiera mi sie:/ Odpowiedz Link Zgłoś
genyo O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi 23.03.07, 10:14 a moze juz jest czas, zeby wypisac sie z kosciola; jest calkiem sporo martwych dusz, ktore w ogole nie czuja sie katolikami, ale sa, bo kiedys tam w pieluchach ktos ich zaniosl do chrztu i tak zostalo? Moze warto, zeby kosciol poznal faktyczna liczbe swoich owieczek, bo tak nadyma sie i nadyma, a troche nie ma nad czym, bo tych 90% katolikow, to katolicy wirtualni, naprawde moze jest ich niecale 50%, a moze jeszcze mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi 23.03.07, 11:30 To nie kościół się nadyma, ale jego czarna owieczka, która poprzez fakt dużego oddziaływania medialnego na sporą część wierzących poczuła, że może sterować rządzącymi i robi to skutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi 23.03.07, 10:17 Akurat Rydzyk i jego zwolennicy nie są takim zagrożeniem dla demokracji, jak lewica i homo-seks-liberałowie. babcie w moherowych beretach nie zmuszają nikogo do udziału w procesjach i pielgrzymkach za to w niektórych krajach są już przypadki zmuszania do udziału w paradach gejowskich (przypadek strażaka w Wielkiej Brytanii) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clea O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi IP: *.inetaccess.pl 23.03.07, 10:17 I pytają...Przed ślubem pytali. Po ślubie myślałam, że mam z tym spokój. I jakie było moje zdziwienie, kiedy braciszek (bo to zakonny kościół był) - dopytywał sie usilnie, czy na pewno rozumiem o co on pyta...To była moja ostatnia spowiedź. Minęło 14 lat. Nikt mi nie będzie zaglądał do łożka. A juz z całą pewnościa nie ktoś, kto - przynajmniej w teorii - nie ma większych doświadczeń w normalnym, przeciętnym życiu. To mocną trąci dewiacją ! Takie namolne dopytywanie się, jak ty to robisz...Fu po prostu ! Odpowiedz Link Zgłoś
werner.rauch Re: O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi 24.03.07, 00:27 Gość portalu: Clea napisał(a): > I pytają...Przed ślubem pytali. Po ślubie myślałam, że mam z tym spokój. I > jakie było moje zdziwienie, kiedy braciszek (bo to zakonny kościół był) - > dopytywał sie usilnie, czy na pewno rozumiem o co on pyta...To była moja > ostatnia spowiedź. Minęło 14 lat. Nikt mi nie będzie zaglądał do łożka. A juz z > > całą pewnościa nie ktoś, kto - przynajmniej w teorii - nie ma większych > doświadczeń w normalnym, przeciętnym życiu. To mocną trąci dewiacją ! Takie > namolne dopytywanie się, jak ty to robisz...Fu po prostu ! Czy to naprawde ksieza wtracaja sie w te sposób w zycie prywatne? Niech lepiej zajmuja sie korupcja, sprawiedliwoscia ... Werner Rauch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 10:18 Jak długo jeszcze bedziemy sie sowiadać ksiedzu? Bóg wie jakie mamy grzechy. Odpowiedz Link Zgłoś
darioo_b Re: O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi 23.03.07, 10:21 ja ten temat mam z głowy - jestem rozwiedziony, więc nie łapię się na luksus klęczenia przed konfesjonałem. W przeciwieństwie do tych, którzy leją swoje żony, zdradzają ale zyją w kościelnym związku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
joushua Polska nie zasluguje na niepodleglosc 23.03.07, 10:22 Narod nie zaslugujacy na wlasna panstwowosc i niepodleglosc. Po III rozbiorze Polska i tak de facto utracila swoja panstwowosc. Na krotko odzyskana w okresie 1918-1939 musiala byc podtrzymywana zamordyzmem Pilsudskiego - inaczej Polacy nie poradziliby sobie z nadmiarem wolnosci. Po 1945 roku Polacy zyli pod jarzmem ZSRR, de facto nie posiadajac wlasnej panstwowosci. Okres 1989-2007 to obraz nedzy i rozpaczy, ciaglych atakow na siebie, braku zgodnosci - jednym slowem dowo na to, ze Polacy jako narod nie potrafia poradzic sobie z wolnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajniak Rasputin do dzieła 23.03.07, 13:54 Podobno duchowni mają aktywnie przeciwdziałać niskiemu przyrostowi naturalnemu w Polsce. Ma się to, częściowo, odbywać w ramach spowiedzi. Jak ja się cieszę! Odstawiam wibrator i przechodzę na katolicyzm. Majbardziej chciałabym wyspowiadać się Ojcu Rasputinowi. Odpowiedz Link Zgłoś
formalistyk Re: Rasputin do dzieła 23.03.07, 20:24 O co cały szum? Ojciec uważa, że "duchowni powinni pytać o stosowanie antykoncepcji podczas spowiedzi". Jeżeli spowiadający nie chce, to duchowny jej nie stosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom bez Jerry'ego Tadek - turkuć podjadek! IP: *.toya.net.pl 24.03.07, 02:25 Rasputin miał jaja jak cały Tato R. było nie było carska Rosja to troszkę jakby większe poletko do popisu, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leew1 jak słyszę "nie zabijaj" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 10:27 to nie mogę oprzeć się zdziwieniu,że poświęca się życie zagrożonej kobiety(nawet wielodzietnej matki)dla ratowania dwóch połączonych komórek, które nie wiadomo czy przeżyją. także obarczanie rodziny ciężko upośledzonym dzieckiem może ją zabić.Kościół nigdy nie pomoże w wychowaniu, chyba że własnych dzieci.mam dziecko niepełnosprawne i pomoc otrzymuję nie tylko z Gminy,ale od Owsiaka i fundacji Polsat czy TVN. nigdy nie spytał przdstawiciel Caritasu czy potrzebna jest pomoc w kosztownym leczeniu.więc niech Rydzyk modli się o rozum dla ludzi Koscioła, a nie wchodzi z butami do cudzych sypialni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny Goń toruński śmieciu. Katolskie wały atakują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 10:27 Nienawidzę was i waszego żałosnego kościoła. Banda zdrajców, kolaborantów, morderców i pajaców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 10:28 To niech sam zrzuci habit i weźmie się do roboty (aby zwiększyć przyrost naturalnie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman I dokładnie opisywać stosunki seksualne... IP: *.interserwer.pl 23.03.07, 10:28 nt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leew1 Re: I dokładnie opisywać stosunki seksualne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 10:32 nagrywać i odtwarzać publicznie w czasie spowiedzi świątecznych, wtedy będzie duża frekwencja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petronelka O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi IP: 195.205.42.* 23.03.07, 10:29 Brawo! Znowu próbuje się nam marzucić co mamy, robić, myśleć i czuć. Wtedy byli to aparat komuny, teraz kler i rządzący. Przypominam jednak, że wtedy ludzie wystąpili w obronie wolności i teraz może stać się to samo. Przykro jednak, że wtedy do walki o wolność kościół katolicki stał po stronie ludzi, teraz natomiast to ludzie staną przeciw kościołowi. Obecne elity rządzące i kler robią więcej złego niż dobrego, przymus w sprawach dotyczących wiary, sumienia i moralności jednostki sprawia, żę ludzie odwracają się od wiary, dzieci i młodzież naukę religi traktują jak obowiązek (kolejny przedmiot w szkole). Dzięki takim działaniom za 10-15 lat kościoły będą świecić pustakimi, ludzie Ci działają wbrew przesłaniom chrześcijaństwa. Naród traktuje się przedmiotowo, postrzega się go jako ciemną masę, która jest tak zidiociała, że nie wie co dla niej jest dobre. Tak więc trzeba wyrażnie pokazać i określić co jest dla niego dobre, a co złe - ale to już byłó!!! Rząd i kler posługują się metodami komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
genyo 3 Najwazniejsze hasla dla naszego kraju 23.03.07, 10:37 Oby Polska rosla w sile Oby ksieza nie stosowali antykoncepcji i Rodzilo sie wiecej Polakow Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza60 Re: O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi 23.03.07, 12:08 Gość portalu: Petronelka napisał(a): Dzięki takim działaniom za 10-15 lat kościoły będą świecić > > pustakimi, ludzie Ci działają wbrew przesłaniom chrześcijaństwa. Oj beda, beda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi IP: *.infinity.net.pl 23.03.07, 10:31 nie radze a do spowiedzi nie chodze bo mam swoja godnosc a Bog jest wszedzie wiec widzi co robie z jakiej racji mam sie spowiadac przed drugim grzesznikiem!!! spowiedz to wymysl ksiedza a nie Boga!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś