Dodaj do ulubionych

Polska obłuda

09.04.07, 11:56

1. Aborcja

Wszyscy kochamy, szanujemy Jana Pawła II tymczasem 95% osób jest przeciwko
zmianom w konstytucji, widomym jest że JP II był przedciwnikiem aborcji
niezależnie od sytuacji, po co ta obłuda i te zakłamanie dlaczego nikt nie
powie w tym szklanym pudle że tak naprawdę to mamy w nosie to co JP II głosi,
uważam że bardzo wymowna była sytuacja gdy kiedyś podczas jednych ze swoich
wystąpień JP II po prostu wkurzył się na swoich rodaków którzy bezsensownie
bili brawo nie słuchając co on w ogóle ma do powiedzenia, tak było zawsze
marzeniem kazdego prowincjonalnego Polaka było pojechanie do Rzymu , zdjęcia
na placu z JP II w tle i klaskanie, natomiast jego nauki są albo prawie
nikomu nie znane albo nawet jeśli znane to nie stosowane.

2. Kara śmierci

Kraj cie zdecydowana większość społeczeństwa nazywa się katolikami, kraj w
którym większość społeczeństwa jest za przywróceniem kary śmierci, a.d pkt 1
i 2 w obu przypadkach jest to zabójstwo gdyż aborcja to przerwanie cudu
życia , tak to jest zabójstwo.

3. Wiara

Czy człowiek wierzący może świętować zmartwychstanie Jezusa opijając to
gorzałą przy świątecznym stole ? Spójrzmy prawdzie w oczy chodzi tylko o to
aby odpocząć skorzystać z wolnego najeść się i napić, do kościoła ludzie idą
z przyzwyczajenia chyba, nie stają się ani trochę lepsi.

4. Księża

Największy moim zdaniem stopień obłudy, ludzie którzy swoim działaniem
powinni stawać się wiarygodni, z jednej strony bronią słusznie moim zdaniem
prawa do życia od momentu poczęcia a z drugiej strony bronią się jak mogą
przed prawdą z IPN-u tworząc ofiary z współpracowników SB, to kim do cholery
są osoby które za komuny były nękane przez SB ? Uciekanie przed prawdą i
wybiórcze jej stosowanie pozbawia mnie jakiegokolwiek szacunku dla polskiego
kościoła, że już nie wspomne przepychu w jakim żyją księża, jaki to ma
związek z posługą kapłaństwa i głoszeniem słowa bożego.

5. Scena polityczna

Fatalna jak zawsze, PIS pod rządami Radia Maryja, naprzeciwko PO ( czyt Unia
Wolności ) no i SLD - czerwone świnie a jakże inaczej, nikogo ze zwolenników
nawet nie wzruszyły nagarania Oleksego bo przecież on powiedział tylko głośno
to o czym każdy Polak dobrze wie, Kwach idzie to TV a ludzie mu biją brawo -
paranoja.

Reasumując nie lubie kościoła i nie lubie RM ale jestem za przestrzeganiem 10
przykazań a więc jestem przeciwnikiem aborcji i kary śmierci, poza tym uważam
całe nasze społeczeństwo za wyjątkowo zakłamane, tyle ode mnie na te święta.

Obserwuj wątek
    • pocoo Re: Polska obłuda 09.04.07, 12:18
      Nie trudno zauważyć na forum,że katolicyzm to taka religia, którą każdy wyznaje
      jak mu się podoba.Aby mnie nawrócić ,podarowano mi Encykliki JPII.Gdyby
      kapłani,zakonnicy i wierni ,chociaż 1 % wprowadzili w życie tego czego uczy ich
      JPII to świat byłby o niebo lepszy.To co mówił,jest żenująco mało ważne dla
      wiernych i hierarchow kościoła.
    • alberto4 Re: Polska obłuda 09.04.07, 13:32
    • Gość: Staruszek Re: Polska obłuda IP: *.dsl.bell.ca 09.04.07, 15:19
      Nie straciles wartosci nauczanych przez JPII , rozumie , ze jak wielu
      meczennikow na tym "ziemskim zywocie" masz swoje watpliwosci , tym bardziej
      dosadne , ze autorytet JPII wniosl nieco "wzniesien" w tym narodzie i trudno
      teraz jego autorytet negowac , watki przez Ciebie ujete stanowia rowniez
      dylemat w wielu innych krajach , nawet tych bardziej rozwinietych jak Polska .
      Nauki z Watykanu niezaleznie jaki autorytet jej wnosil stanowily czesc skladowa
      dialogu na arenie miedzynarodowej i politycznych zgrzytow tez nie brakowalo ,
      niemmniej jednak , kazdy z tych "dogmatow"(watykansko-papieskich) mial swoje
      pozytywne korzenie i z tego tez korzystano na drodze tejze ewolucji
      chrzescijanskiej .
      Inne religie korzystaly i korzystaja z wielu watkow jakie Watykan niesie w
      swoich nauczaniach , przerabiaja to na rozne inne sposoby , usiluja nadac jakis
      ksztalt dla zrozumienia w ich "kregach" .

Powinnismy sie uzupelniac w politycznych i gospodarczych wysilkach na rzecz
      odnowy narodowej , wspierac w tych dazeniach , ale nie dominowac
      nad .....polityka , gospodarka , ekonomia , zwiazkami ...etc
      • Gość: Marta50 Re: Polska obłuda IP: *.pools.arcor-ip.net 09.04.07, 16:52
        Obluda staje sie cenzurowana jak za czasow PRL
    • mahadeva Re: Polska obłuda 09.04.07, 16:54
      A kto to jest Jan Pawel II?
    • zofijkamyjka Re: Polska obłuda 09.04.07, 17:09
      faraon1231 napisał:

> Wszyscy kochamy, szanujemy Jana Pawła II tymczasem 95% osób jest przeciwko
      > zmianom w konstytucji, widomym jest że JP II był przedciwnikiem aborcji
      > niezależnie od sytuacji

Nie rozumienm. Żeby kogoś szanowac wcale nie trzeba sie z nim zgadzać w 100%.
      Ja bardzo szanuję JPII za nieugiete stanowisko w sprawie aborcji /duchowny nie
      powinien przyjmowac innego stanowiska/ a jednocześnie jako zwykły człowiek mam
      wiele wątpliwosci związanych z zakazem aborcji i jestem mu bardzo przeciwna.
      To nie jest żadna obłuda a z JPII chetnie bym na ten temat podyskutowała co
      oczywiscie nie było mi dane i nigdy nie będzie juz mozliwe.
      • Gość: faraon1231 Re: Polska obłuda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 18:20
        Zgodze się z Tobą, żeby kogoś szanować nie trzeba się z nim zgadzać ale tu
        chodziło też o coś innego mianowicie o to że w TV cały czas trąbią o tym jak to
        nauki JP II wpłynęły na nasze życie, jak to nam ich brakuje itd. tymczasem
        prawda jest taka że większość ma to w nosie, chodzi o to że nikt w tym kraju
        nie może powiedzieć np w TV że on nie zgadza się z naukami papieża, został
        by "ukamieniowany" w naszym katolickim kraju.

Oczywiście każdy ma prawo mieć swoje zdanie ale co do aborcji to moim zdaniem
        wystarczy zadać jedno pytanie ? Czy Ty chciałabyś być usunięta w łonie matki ?
        Czy chciałabyś aby cud życia który rozpoczął się w momencie Twojego poczęcia
        został przerwany ? Prawda jest taka że nikt by nie chciał i nikt też nie ma
        prawa decydować za nas.
        • Gość: Staruszek Re: Polska obłuda IP: *.dsl.bell.ca 09.04.07, 18:31
          Gość portalu: faraon1231 napisał(a):
          Oczywiście każdy ma prawo mieć swoje zdanie ale co do aborcji to moim zdaniem
          > wystarczy zadać jedno pytanie ? Czy Ty chciałabyś być usunięta w łonie
          matki ?
          .....Jest to jedynie domysl w ktorym nikt z nas nie moze uczestniczyc bo
          dotyczy tylko wylacznie matki i okolicznosci , ktore byc moze beda decydujace w
          chwili przerwania ciazy .
          Nie moge dokonywac przymusu lub stawac sie policjantem , ktorego zadaniem
          bedzie ....gwalt przeciw mojej osobistej wolnosci ( mowa o kobietach ) i byc
          moze tej nienarodzonej jeszcze istoty .
          Powinnismy sobie wyjasnic , kiedy dochodzi do przerywania ciazy , w jakich
          okolicznosciach ...etc . a pozniej moze oceny beda zgola odmienne.
          • Gość: faraon1231 Re: Polska obłuda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 18:52
            A może odpowiedz mi na jedno pytanie, czy byłbyś zatym żeby Twoja matka mogła
            bez problemu Cie usunąć jeżeli by taka była jej wola ?
            • wdakra Re: Polska obłuda 10.04.07, 20:13

> A może odpowiedz mi na jedno pytanie, czy byłbyś zatym żeby Twoja matka mogła
              > bez problemu Cie usunąć jeżeli by taka była jej wola ?

To może spytać dziecka z gwałtu, czy chcialoby, żeby tatuś nie zgwałcił mamusi?

• faraon1231 Re: Polska obłuda 10.04.07, 22:31
                Na pewno te dziecko chciałoby się narodzić.
                • zofijkamyjka Re: Polska obłuda 11.04.07, 16:14
                  faraon1231 napisał:

> Na pewno te dziecko chciałoby się narodzić

Skad ta pewność?
        • zofijkamyjka Re: Polska obłuda 09.04.07, 21:37

>
          >
          > Oczywiście każdy ma prawo mieć swoje zdanie ale co do aborcji to moim zdaniem
          > wystarczy zadać jedno pytanie ? Czy Ty chciałabyś być usunięta w łonie
          matki ?
          Prawda jest taka że to była decyzja mojej matki i mojego ojca. I uważam że tak
          jest zawsze /przynajmniej jedno z dwojga rodziców musi zdecydować/niezależnie
          od tego co tam kto napisze w konstytucji.Tu moim zdaniem nie ma co rozważać w
          kontekście mojego chcenie czy nie chcenia przyjścia na świat w fazie zarodka a
          raczej w kontekście przypadku, że akurat dane mi było się począc w takim a nie
          innym związku dwojga kochajacych sie ludzi, którzy bardzo chcieli mnie mieć.

• news21 Re: Manipulacje katolików 09.04.07, 19:01
      Do p. 3. Faraon jest typowym katolikiem polskim który nie zna Ewangelii. Z tego
      co sobie przypominam Pan Jezus zamienił wodę w wino w Kanie Galilejskiej. Było
      to wtedy kiedy na weselu zabrakło wina i Jezus chcąc by ludzie bawili się dalej
      dokonał zamiany.Z Ewangelii nie wynika by picie alkoholu (jak widać nawet w
      większych ilościach) było zakazane, potępiane. Jest to wymysł dewotek, które
      usiłują z kieliszka alkoholu zrobić występek.
      Do p. 4 zastosowałabym ewangeliczne zasady: "Niech rzuci kamieniem kto jest bez
      winy, nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni.Bo jeśli odpuścicie ludziom ich
      przewinienia, odpuści i wam Ojciec wasz niebieski".
      Za komuny najbardziej gnębieni byli ludzie, którzy nie należeli do partii czyli
      nie przyczyniali się do budowy reżimu komunistycznego. To na nich etatowi
      współpracownicy służb zakamuflowani w zakładach pracy i innych instytucjach
      zbierali papiery. To oni byli szantażowani i zmuszani do współpracy. Grożono
      nie tylko im, ale i ich rodzinom. To oni teraz są lustrowani, podczas gdy
      dzieci pezetpeerowców są we władzach PiSu (Kaczyńscy, Ziobro) i rozliczają
      ofiary swoich tatusiow.
      • Gość: gość Re: Manipulacje katolików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 19:26
        Jeżeli Twoim zdaniem biskup Paetz, Piwowski i inni byli szantażowani ? Nawet
        oni sami nie próbują tego udowadniać, współpraca była za pieniądze i paszporty.

To że Jezus przemienił wodę w wino to nie znaczy że mamy się zataczaś podczas
        świąt, nie robie występku z lampki wina, oczywiście że można w sposób
        kulturalny uczcić te święto ale nie zataczając się po butelce wódy.
        • billy.the.kid Re: Manipulacje katolików 09.04.07, 19:59
          jeśli tam zabrakło wina-to musiało być ostre chlanie. a ty wypisujesz o LAMPCE
          WINA.
          • news21 Re: Manipulacje katolików 09.04.07, 20:05
            Przeczytaj Ewangelię - ostrego chlania nie było, wesele było kilkudniowe.
        • news21 Re: Manipulacje katolików 09.04.07, 20:04
          1. To że współpraca była za pieniądze nie oznacza, że ofiara nie byla
          szantażowana. SB wypłacała małe sumy po to by ofiarę jeszcze bardziej
          pogrążyć. Obecnie ludzie słyszą tylko słowo "pieniądze", nie zastanawiają się
          nad mechanizmem uzależniania delikwenta. Przecież ten mechanizm był jasny.
          Dla mnie osobiście najbardziej irytująca jest fałszywa szlachetność osób, które
          dzisiaj są bardzo odważne i bezkompromisowe, w tamtych czasach jednak 3 mln
          Polakow należały do partii i popierały gorąco system.Razem z ich rodzinami -
          daje 10-12 mln, czyli 1/3 spoleczeństwa. Dziś to nierzadko oni najbardziej
          gardłują po stronie PiS, czujnie zmienili barwy.

2. W wypowiedzi faraona nie ma mowy o zataczaniu się, jest mowa o piciu w ogóle.
    • truten.zenobi ad 1 i 2 09.04.07, 20:24
      1. skoro 95% jest katolików a biorąc wszystkich wierzących którym wiara
      zakazyje aborcji to czemu takbardzo zalezało JP2 i KK zaostrzaniu prawa czyżby
      wiara nie wystarczała?
      skoro tak wielu jest przeciwników aborcji czemu skupiamy się na działaniach
      pozornych (zmiany w prawie), a nie na tym co faktycznie zapobiega niechcianym
      ciązą (edukacja, kultura, dostęp do pomocy medycznej, warunki socjalne)?

2. w przypadkach bardzo brutalnych zbrodni sąd zawsze wydaje wyrok smierci
      albo na bandziora, albo na jego przyszłe ofiary, albo co moze najgorsze na
      kogoś niewinnego i na kolejne ofiary...

• Gość: faraon1231 Re: ad 1 i 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 20:34
        Posłuchaj to jest kwestia tego czy uznajesz zabójstwo czy nie a "(edukacja,
        kultura, dostęp do pomocy medycznej, warunki socjalne )" są różne w różnych
        krajach, są kraje od nas biedniejsze gdzie aborcja też jest zakazana, osoba
        podejmująca współżycie musi być świadoma odpowiedzialności i tu pod względem
        edukacji bym się z Tobą zgodził i tylko pod tym względem, ale to że jest
        potrzebna edukacja nie znaczy że można zabijać dzieci.

Jest coś takiego jak wyrok dożywocia, jestem za ciężkimi więzieniami ale
        wydając na kogoś wyrok śmierci stajesz się takim samym bandziorem.

Jeszcze propo aborcji czemu jak matka zabije dziecko miesiąc po urodzeniu
        ludzie chcą ją wsadzić do więzienia lub żądają kary śmierci ? Jest według
        społeczeństwa zwyroidnialcem ale gdyby ta matka zabiła te dziecko 8 miesięcy
        przed urodzeniem według zwolenników aborcji było by ok ? Życie to życie, jeżeli
        chcemy demokratycznym wyborem dopuścić aborcje to dopuśćmy też zwykłe
        zabójstwa, dlaczego masz mieć większe prawo niż bezbronny dziecko będące
        jeszcze zarodkiem ?
        • truten.zenobi Re: ad 1 i 2 09.04.07, 21:01
          > Jest coś takiego jak wyrok dożywocia, jestem za ciężkimi więzieniami ale
          > wydając na kogoś wyrok śmierci stajesz się takim samym bandziorem.

a dając mu drugą szansę (na popełnienie kolejnej zbrodni) stajesz się jego
          wspólnikiem (jeśli wolisz na takim poziomie prowadzić dyskusję)
          bo chyba zdajesz sobie sprawe iż wielu z tych z dożywociem jeszcze nie jedną
          osobe skrzywdziły...
          nawet wprowadzenie tego co proponucie ziobro czyli bezwzglednego dożywocia
          wcale nie gwarantuje że nie dopuści się jakiejś zbrodni za kratami co wiecej
          taka osoba moze demoralizować innych współwiężniów a więc pośrednio mieć wpływ
          na kolejne zbrodnie, daje mu też szansę na ucieczkę, amnestię, i inne
          oswobodzenie.

KS nie traktował bym jako stawanie się bandyta ale jako formę obrony koniecznej
          zauważ też taki kolejny stopień obludy KK i 90% ludzi wierzacych nie ma nic
          przeciwko armi i powoływaniu tam na siłę młodych ludzi...

a co do aborcji nie chcę o tym tak naprawdę zdyskutowac gdyż pewnie nasze
          poglądy na ten temat niewiele sie różnia z tym że ja uznaje prawo do uznawania
          innego momentu uznawania "nowego życia" za człowieka
          z tego co gdzieś kiedyś czytałem to w rzymie własnie zabijano noworodki
          niewolnic-prostytutek jako coś niewartociowego
          tak więc nie zawsze i nie wszędzie karano za zabijanie nowonarodzonych dzieci
          to "tylko" kwestia kultury
          co więcej sądze iż życie dostarcza wielu pokręconych przypadków i nie da się
          wszystkiego dobrze uregulowac prawnie...
          • faraon1231 Re: ad 1 i 2 09.04.07, 23:21
            A.d. kary śmierci - ja zdania nie zmienie, nie mówie o dawaniu komuś drugiej
            szansy, jestem za ciężkim więzieniem, wierz mi że gdyby stworzono naprawdę
            ciężkie więzienia z przymusową pracą dla więźniów taki bandyta sam chciałby
            umrzeć ale najpierw musiałby sam odpokutować na rzecz społeczeństwa za swój
            czyn. Poza tym bywały przypoadki że po wielu latach do danych spraw wychodziły
            na światło dzienne nowe dowody gdzie winnym okazywała się inna osoba i co
            wtedy ?

A.d. aborcji, możliwe że w Rzymie działo się to o czym piszesz, nie twierdze że
            tak nie było, myślę że Ci ludzie nie zdawali sobie sprawy z tego co czynią, tak
            jak już napisałem wcześniej niech każdy sobie zada pytanie czy chciałby być
            usunięty, życie człowieka zaczyna się w chwili poczęcia, gdyby nie te "tylko"
            zarodki nie byłoby mnie ani Ciebie.

Żeby była jasność, nie jestem zwolennikiem RM, LPR czy PiS-u ale w tym
            przypadku akurat się z nimi zgadzam. Bardzo ciekawe jest zachowanie Pani która
            wygrała w Strasbourgu i o której ostatnio było głośno, w programie "Co z tą
            Polską: T.Lis zapytał ją czy patrząc na swoje dziecko nie żałuje że chciała
            dokonać aborcji, odpowiada że nie i po 2 minutach dodaje że je kocha, sorry ale
            dla mnie to szczyt obłudy, kocha dziecko ale wolałaby żeby go nie było na
            świecie, współczuje temu dzieciakowi bo jak posłucha kiedyś co mamusia mówiła
            to będzie mu strasznie przykro.
            • truten.zenobi Re: ad 1 i 2 10.04.07, 07:25
              jestem za ciężkim więzieniem, wierz mi że gdyby stworzono naprawdę
              > ciężkie więzienia z przymusową pracą dla więźniów taki bandyta sam chciałby
              > umrzeć
              jak dla mnie to jesteś dziwny i dziwne jest to Twoje "miłosierdzie"
              KS to nie etyczne a znecanie się na drugim człowiekiem to jest OK?

Poza tym bywały przypoadki że po wielu latach do danych spraw wychodziły
              > na światło dzienne nowe dowody gdzie winnym okazywała się inna osoba i co
              > wtedy ?
              juz Ci napisałem co sądze o takich sytuacjach, dodam iż państwo niezaleznie
              rosja, polska czy USA w takich sytuacjach nie kwapi się by własciwie
              zrekompenasować kare wiezienia
              każdy wyrok niszczy komuś nieodwracalnie życie...
              • faraon1231 Re: ad 1 i 2 10.04.07, 18:49
                Ciężka praca w więznienu to jest znęcanie ? W takim razie niech więzień ma
                wyvór kula w łęb albo przymusowa praca do końca życia.
                • truten.zenobi Re: ad 1 i 2 10.04.07, 19:49
                  > gdyby stworzono naprawdę
                  > ciężkie więzienia [..] taki bandyta sam chciałby
                  > umrzeć
    • dziwny_gosc Nie twierdzę, że w Polsce nie ma obludy, ale 10.04.07, 07:54
      1. Aborcja
      Zgodnie z takim podejściem należy dążyć do zdelegalizowania np. cudzołóstwa,
      związków pozamałżeńskich czy nawet masturbacji, bo Kościół tego też zabrania.
      Tylko państwo wyznaniowe wyleczyło by polskich katolików z obłudy.

2. Kara śmierci
      Katechizm KK dopuszcza karę śmierci, więc nie wiem w czym problem.

3. Wiara
      Lepiej zająć się własną wiarą, nikt nie jest doskonały.

4. Księża
      Są mniej więcej tacy jak reszta Kościoła, nie przylecieli tutaj z innej planety.

5. Scena polityczna
      No niestety, ryba psuje się od głowy.
      • faraon1231 Re: Nie twierdzę, że w Polsce nie ma obludy, ale 10.04.07, 18:47
        1. Jeżeli przyrównujesz masturbacje do aborcji to chyba nie najlepiej z Tobą i
        twoim rozumem. Masturbując się to możesz sobie co najwyżej krzywde zrobić jak
        będziesz zdolniacha a aborcja to odebranie komuś życia.

2. A czy ja wspominałem coś o katechiźmie KK ?

3. Pewnie, nie mam zamiru zajmować się czyjąć, to so moje subiektywne
        spostrzeżenia jheżeli dla Ciebie to jest ok masz prawo mieć takie zdanie, na
        zdrowie.

4. Jeżeli ktoś coś głosi a sam robi na odwrót to mojego poparcia nie dostaniee
        choćby był nawet prymasem.

• dziwny_gosc Re: Nie twierdzę, że w Polsce nie ma obludy, ale 10.04.07, 22:03
          Nie przyrównuję masturbacji do aborcji, pragnę jedynie odrobiny konsekwencji.
          Kościół w swoim nauczaniu zakazuje wielu rzeczy, nie chcemy chyba tego
          wszystkiego delegalizować.
          Inna sprawa, że jeśli ktoś zgadza się na ten okropny kompromis w sprawie
          aborcji, który obowiązuje w Polsce to nie znaczy, że jest zwolennikiem aborcji.
          To jest myślenie magiczne, typowe u polityków: coś uchwalimy, przegłosujemy i
          problem zostanie rozwiązany, powodzenia.

Bycie katolikiem nie stoi w żadnej sprzeczności z popieraniem kary śmierci, więc
          gdzie tu obłuda?

Nigdzie nie napisałem, że wiara Polaków jest ok więc po co wmawiasz nieprawdę?
          • faraon1231 Re: Nie twierdzę, że w Polsce nie ma obludy, ale 10.04.07, 22:23
            " Bycie katolikiem nie stoi w żadnej sprzeczności z popieraniem kary śmierci..."

5. Nie zabijaj
            • dziwny_gosc Re: Nie twierdzę, że w Polsce nie ma obludy, ale 11.04.07, 00:10
              Teksty biblijne można różnie interpretować. Katolika obowiązuje interpretacja
              wyłożona w oficjalnych dokumentach Kościoła, m. in. w katechizmie. A najnowsze
              wydanie katechizmu dopuszcza stosowanie kary śmierci. Czyli popieranie kary
              śmierci nie stoi w żadnej sprzeczności z naukami KK.
              I jeszcze jedno: przykazanie "nie zabijaj" wg znawców, powinno się tłumaczyć z
              hebrajskiego jako: "nie morduj".
    • nessie-jp Re: Polska obłuda 10.04.07, 18:51
      Zaczęłam czytać, ale nie skończyłam.

1. Popracuj nad jasnym formułowaniem swoich poglądów. Teza/antyteza, wnioski.
      2. Pisz krótkimi zdaniami, starając się precyzyjnie wyrażać swoje przemyślenia.
      3. Usystematyzuj swoje teorie, zanim zaczniesz pisać.
      4. Używaj znaków przestankowych zgodnie z przeznaczeniem.
      • faraon1231 Re: Polska obłuda 10.04.07, 18:59
        1. Wnieś coś do dyskusji albo nie zabieraj głosu.
        2. Teoria a pogląd to dwa różne terminy.

"4. Używaj znaków przestankowych zgodnie z przeznaczeniem"

Postaram się
        • news21 Re: Polska obłuda 10.04.07, 19:05
          Piep..sz bracie i tyle.
          • faraon1231 Re: Polska obłuda 10.04.07, 19:08
            Mam takie same zdanie o Twoich wywodach.
        • nessie-jp Re: Polska obłuda 10.04.07, 19:13
          > 1. Wnieś coś do dyskusji albo nie zabieraj głosu.

Chętnie wniosę coś do dyskusji, gdy tylko wyrazisz swoje zdanie w zrozumiały
          sposób. Oczywiście mogę wzruszyć ramionami i uznać cię za kolejnego
          niedouczonego smarkacza, który nie potrafi się nawet jasno wypowiedzieć, ale
          wolałabym wierzyć, że masz rzeczywiście coś ciekawego do powiedzenia.

> 2. Teoria a pogląd to dwa różne terminy.

Teoria: Polacy są obłudni. Dowód: ???
          • faraon1231 Re: Polska obłuda 10.04.07, 19:15
            Kto chciał to zrozumiał, skrytykował się lub zgodził. Rymowanki będą następnym
            razem.
    • katrina_bush Czy Polska zawsze taka była ? 10.04.07, 19:45
      Czy Polska zawsze taka była ?

Zakłamana i obłudna.

Pretensjonalna i zmanierowana.
      • Gość: Nie zawsze Czy Polska zawsze taka była ? Zydostwo u wladzy IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.04.07, 23:49
        • ave.duce Dodaj masonów i cyklistów > zrzuć na nich winę 11.04.07, 01:16

• ave.duce Re: Czy Polska zawsze taka była ? 11.04.07, 01:15
        katrina_bush napisała:

> Czy Polska zawsze taka była ?
        >
        > Zakłamana i obłudna.
        >
        > Pretensjonalna i zmanierowana.

Oto przykład obłudy w czystej postaci:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=59603611&a=59623844
        :P
      • truten.zenobi nie! kiedyś byliśmy krajem tolerancyjnym i bogatym 11.04.07, 21:48
        dawno temu był to kraj wielonarodowy, relatywnie bardzo tolerancyjny,
        wielowyznaniowy i mocny politycznie i gospodarczo...

"A long time ago in a galaxy far, far away..."
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka